اسرار پارتیشن بندی

پارتيشن بندي به بياني ساده، عبارت است از تقسيم كردن فضاي هارد ديسك به دو يا چند قسمت به طوري كه هر يك از اين قسمت ها از ديد ويندوز همانند يك هارد ديسك مستقل عمل مي كنند. امروزه بالا رفتن فضاي هارد ديسك هايي كه براي كامپيوترها خريداري مي شود. پارتيشن بندي را امري تقريبا ضروري كرده است، چرا كه چند ديسك كوچك، بهتر از يك ديسك بزرگ اطلاعات را نگهداري مي كنند. امروزه بسياري از كامپيوترها به هارد ديسكي با ظرفيت بالا مجهزند اما از اين فضا به نحو مناسب استفاده نمي شود. 

بقیه در ادامه مطلب
معمولا اطلاعات خود شما، فايل ها و برنامه هاي ويندوز در كنا رهم روي درايو c مي نشينند و اگر اتفاقي براي سيستم بيفتد، همه چيز با هم از بين مي رود. اما با تقسيم بندي هارد به دو يا چند تكه، در واقع دو يا چند درايو مستقل از هم داريد، كه خراب شدن يكي، هيچ تاثيري روي اطلاعات بقيه درايوها نمي گذارد. بدين ترتيب. مي توانيد فايل هاي اطلاعاتي خود را از فايل هاي برنامه اي ويندوز جدا كرده و اسناد، عكس ها و فيلم هاي خود را حتي در صورت از كار افتادن ويندوز حفظ كنيد. 

يك راه حل: بك آپ 
يكي از دلايلي كه بسياري از كاربران به خاطر آن از سيستم خود به طور كامل بك آپ نمي گيرند اين است كه جايي براي نگهداري فايل بك آپ ندارند. بك آپ گرفتن روي سي دي هم وقت گير است و هم اگر قرار باشد به طور منظم اين كار را بكنيد، خيلي زحمت دارد. اما بك آپ گرفتن روي هاردديسك، هم سريع است، هم آسان و هم بي دردسر . البته بعيد است كه همه روي سيستم خود دو هاردديسك داشته باشند، اما خوشبختانه اگر دو پارتيشن داشته باشيد، مي توانيد از دومي به عنوان بك آپ پارتيشن اول استفاده كنيد. در اين حالت مي توانيد كل ويندوز را روي پارتيشن دوم بك آپ بگيريد تا هر وقت ويندوز از كار افتاد يا دردسر درست كرد ظرف كم تر از نيم ساعت، آن را با تمام برنامه ها و نرم افزارهايش برگردانيد. البته توجه داشته باشيد كه اين كار شما را از خطر آسيب ديدگي فيزيكي هارد نجات نمي دهد، يعني اگر هاردديسك به طور فيزيكي اشكال پيدا كرد و قابل استفاده نبود ديگر نمي توانيد از بك آپ خود استفاده كنيد. به همين دليل هميشه بهتر است روي سي دي هم يك نسخه بك آپ داشته باشيد. اگر مي خواهيد درك بهتري از نحوه پارتيشن بندي هارد داشته باشيد، بايد ابتدا با خود هارد ديسك به صورت پايه اي آشنا شويد. هاردديسك به صورت فيزيكي از چند ديسك مغناطيسي تشكيل شده است كه در فواصل بسيار كوچك روي همديگر انباشته شده اند و يك محور مركزي آن ها را در جاي خود ثابت نگه مي دارد. اين صفحات حول اين محور مي چرخند و مي توانند اطلاعات مغناطيسي را در هر دو روي خود ثبت كنند. براي خواندن و نوشتن اطلاعات روي صفحات هدهايي تعبيه شده اند كه قابل حركت هستند. براي درك بهتر موضوع، دستگاه هاي گرامافون را در نظر بگيريد كه يك صفحه داخل آن مي چرخد و هد روي صفحه گذاشته مي شود. منتها اين مقايسه خيلي هم درست نيست؛ چرا كه در گرامافون فقط يك هد وجود دارد كه آن هم با صفحه تماس فيزيكي دارد. در حالي كه در هارد ديسك چنين نيست( براي هر صفحه يك هد گذاشته شده و تماس فيزيكي هم ندارند ) ديگر اين كه هد، در گرامافون به صورت مارپيچي به طرف مركز صفحه حركت مي كند. در حالي كه در هارد ديسك، هدها با آزادي كامل به جلو و عقب مي روند. چرش صفحات و جلو- عقب رفتن هد، باعث مي شود كه هر نقطه از ديسك قابل دسترسي باشد. 




[ یک شنبه 13 دی 1388  ] [ 2:38 AM ] [ محمود عالی نژادیان ]
[ نظرات(0) ]