تاريخ : سه شنبه 7 مرداد 1393  | 9:31 AM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

چرا عطسه می کنیم؟
شدت و شکل عطسه کردن در افراد مختلف، متفاوت است.

شاید بسیار دیده باشید برخی افراد را که وقتی عطسه می‌کنند، دیگر عطسه کردن ر‌هایشان نمی‌کند و پشت سر هم شروع به عطسه می‌کنند. شاید خود شما هم جزو همین افراد باشید. آیا می‌دانید دلیل چنین عطسه‌هایی چیست؟
عطسه‌ کردن از احساس خارش در پشت بینی شروع می‌شود و سپس نفس حبس شده و در نهایت نیز جریان هوا با شدت و به صورت عطسه کردن خارج می‌شود.

آلرژی، بیماری و بسیاری عوامل دیگر می‌توانند شروع‌ کننده خروج شدید بزاق و مخاط باشند. اما چرا انسان‌ها و حتی حیوانات عطسه می‌کنند؟ لایوسانیس در نوشتاری گزارش داد: عطسه‌ کردن یکی از مکانیسم‌های دفاعی و طبیعی بدن برای بیرون کردن مواد خارجی است و ریه‌ها و دیگر اعضای بدن را از آلودگی حفظ می‌کند.

چه عواملی موجب عطسه‌ کردن می‌شوند؟
عوامل بسیاری همچون سرماخوردگی ساده، مواد آلرژی‌زا، محرک‌های فیزیکی، عوامل زیست محیطی، سرمای هوا و نور خورشید می‌توانند موجب عطسه‌ کردن شوند. عطسه زمانی اتفاق می‌افتد که بافت پوششی تنفسی که یک لایه سلولی پوشاننده دیواره داخلی بینی است، تحریک شده و مغز نیز واکنش عطسه‌ کردن را نشان می‌دهد.

چرا بعضی‌ها پشت‌سرهم عطسه می‌کنند؟
برخی افراد معمولا پشت سرهم و چند بار متوالی در یک نوبت عطسه می‌کنند که به گفته پزشکان این افراد اغلب مبتلا به آلرژی هستند و حتی در فصولی هم که آلرژی‌ شایع نیست به همین روال عطسه می‌کنند. همچنین عطسه‌های متوالی می‌توانند ناشی از تیک‌ عصبی یا تلاش بدن برای خارج ساختن ذرات گردوغبار باشد.

سرعت عطسه چقدر است؟
در لحظه عطسه کردن، جریان هوا با سرعت 150 کلیومتر در ساعت از بدن خارج می‌شود و محققان همچنین دریافتند عطسه ممکن است بیش از آنچه تصور می‌شود سرعت داشته باشد.

چرا هنگام عطسه کردن چشمان خود را می‌بندیم؟
واکنش عطسه‌ کردن موجب می‌شود بدن تمامی ماهیچه‌های خود را از پلک تا عضله حلقوی منقبض کند. هرچند علت این اتفاق همچنان نامشخص است اما برخی متخصصان معتقدند که دلیل آن می‌تواند نحوه ارتباط اعصاب در سیستم عصبی بدن باشد برخی نیز تصور می‌کنند که بدن با حفاظت از چشم‌ها در واقع از مجاری عبور هوا در بینی محافظت می‌کند که البته جزئیات این پدیده هنوز مشخص نیست.

چرا برخی افراد با صدای بلند عطسه می‌کنند؟
شدت و شکل عطسه کردن در افراد مختلف، متفاوت است که این اختلاف از تفاوت‌ها در خودکنترلی فرد و آناتومی بدن نشات می‌گیرد. نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد 45 درصد افرادمردم در مکان‌های خصوصی و عمومی متفاوت از هم عطسه می‌کنند.

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 7 مرداد 1393  | 9:31 AM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

گوش ‌بچه‌ها را با نخ و‌ سوزن سوراخ نکنید
به طور کلی اگر گوش کودکان را در سنین مناسب و در مراکز بهداشتی و معتبر سوراخ کنید، مشکل خاصی وجود نخواهد داشت.

رسمی است که از قدیم بوده و هنوز هم هست؛ این روزها فقط شکل و شمایلش عوض شده، ولی هنوز هم طرفداران زیادی دارد. چه آن روزها که مادربزرگ با نخ و سوزن می آمد و گوش نوزاد دختر را سوراخ می کرد، چه حالا که به کمک دستگاه ها و روش های جدید گوش بچه ها را سوراخ می کنند، این کار مرسوم بوده و طرفدار داشته اما این روزها درباره خطرات و عوارضی هم صحبت می شود که قبلا خبری از آنها نبود. البته نه این که چنین خطراتی وجود نداشته، بلکه فقط کسی به دنبال آنها نبوده و اهمیتی برایشان قائل نمی شده. آن روزها که گوش دختر بچه ها در خانه و به کمک نخ و سوزن سوراخ می شد هم تمام این مشکلات وجود داشت، ولی آن طور که باید مورد توجه قرار نمی گرفت.

روش قدیمی را کنار بگذارید
می گویند گوش این همه نوزاد را سوراخ کرده و هیچ مشکلی پیش نیامده، به همین دلیل هم فکر می کنند هنوز می تواند به کارش ادامه دهد. در صورتی که متخصصان هشدار می دهند و می گویند سوراخ کردن گوش کودکان در خانه عوارض و خطرات بیشتری دارد و می تواند مشکلات متعددی را برایشان ایجاد کند. البته این روزها اغلب افراد ترجیح می دهند این کار را به پزشک بسپارند، ولی هنوز هم بعضی ها هستند که روش قدیمی را بیشتر قبول دارند. دکتر امیر هوشنگ احسانی به این گروه توصیه می کند سوراخ کردن گوش کودکان را به پزشکان بسپارند و به مراکز درمانی مراجعه کنند تا با استفاده از لوازم استریل و بهداشتی این کار انجام شود.
آن طور که این متخصص پوست و مو می گوید: احتمال بروز عفونت در این شرایط بسیار بیشتر می شود و در نتیجه به هیچ عنوان توصیه نمی شود، این کار را در خانه انجام دهید. البته قدیمی ها سوزن را روی آتش می گذاشتند یا از روش های دیگری برای ضدعفونی کردن استفاده می کردند که از نظر بهداشتی صحیح نیست.

علاوه بر این، با این که خیلی ها از همان دوره نوزادی گوش کودک را سوراخ می کنند، اما امروزه توصیه می شود، در سنین بالای سه سال گوش بچه ها را سوراخ کنید و پیش از آن به فکر این کار نباشید. مسلما اگر برای سوراخ کردن گوش کودک به پزشک یا مراکز درمانی مراجعه کنید، راهنمایی های لازم در این زمینه را هم به شما ارائه می دهند و مشکلی از این نظر وجود نخواهد داشت. در کنار همه اینها، سوراخ کردن گوش به کمک نخ و سوزن خیلی دقیق هم نیست و در پایان کار ممکن است سوراخ روی گوش ها قرینه یکدیگر نباشد. بنابراین این نکته هم دلیلی است برای این که کار سوراخ کردن گوش را به متخصص بسپارید.

عفونت هایی که به گوش آویزان می شود
به طور کلی اگر گوش کودکان را در سنین مناسب و در مراکز بهداشتی و معتبر سوراخ کنید، مشکل خاصی وجود نخواهد داشت، اما مسائلی هم هست که شاید در اثر سوراخ کردن گوش ایجاد شود. دکتر احسانی در این باره می گوید: در اثر سوراخ کردن گوش ممکن است مشکلات متعددی برای کودک ایجاد شود که بروز عفونت های مختلف در محل سوراخ گوش یکی از این موارد به حساب می آید. به گفته این پزشک متخصص، زرد زخم شایع ترین عفونتی است که در چنین شرایطی ایجاد می شود. این عفونت میکروبی در اثر استفاده از وسایل غیربهداشتی می تواند در مکان سوراخ گوش بروز کند.

علاوه بر این، اگر برای سوراخ کردن گوش فرزندتان به یکی از این مراکز مراجعه کرده باشید، حتما دیده اید پس از سوراخ کردن از گوشواره هایی از جنس فلزاتی خاص استفاده می شود تا سوراخ گوش باز بماند و پس از آن می توان از گوشواره های طلا یا جنس های دیگر هم استفاده کرد. آن طور که دکتر احسانی می گوید در بعضی از شرایط همین فلزات هم می تواند موجب بروز حساسیت شود که این حساسیت به صورت قرمزی، خارش، التهاب و پوسته ریزی خودش را نشان می دهد.

به گفته عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، احتمال ایجاد گوشت اضافه نیز در این وضعیت وجود دارد و متاسفانه چنین مشکلی قابل پیش بینی هم نیست. به این معنی که ممکن است برای بعضی از افراد گوشت اضافه در محل سوراخ گوش ایجاد شود، ولی بعضی ها هم چنین مشکلی نداشته باشند. در صورت بروز این مشکل، پس از گذشت مدتی در اثر سوراخ کردن، توده سفتی در محل سوراخ گوش ایجاد می شود.

پس از سوراخ کردن گوش هم باید مراقب باشید
زمانی که گوش کودک را سوراخ کردید، هنوز کارتان تمام نشده و باز هم باید مراقبت های لازم را در نظر داشته باشید. یکی از مشکلاتی که ممکن است در اثر استفاده از گوشواره برای افراد و بخصوص بزرگسالان پیش بیاید، پاره شدن گوش است که به گفته دکتر احسانی به دلیل استفاده از گوشواره های سنگین اتفاق می افتد. زمانی که این گوشواره ها برای مدتی به گوش آویزان باشد، کم کم سوراخ گوش را گشاد می کند و علاوه بر ظاهر نامناسب موجب پارگی گوش هم می شود. البته وی تاکید می کند چنین مشکلی بیشتر برای بزرگسالان رخ می دهد و کودکان کمتر در معرض آن قرار دارند.

همچنین وی توصیه می کند به صورت دوره ای جای گوشواره را به کمک الکل تمیز و ضدعفونی کنید، ولی با توجه به این که حساسیت به طلا بندرت اتفاق می افتد، معمولا مشکلی هم در این زمینه وجود نخواهد داشت. بنابراین در چند ماه اول پس از سوراخ کردن گوش اگر یکی دو بار محل سوراخ گوش را کنترل کنید و از سلامت آن مطمئن شوید، کافی است. وی می افزاید: پس از سوراخ کردن گوش احتمال بروز مشکلات سطحی پوست نیز وجود دارد که با استفاده از روش های درمانی می توان آنها را برطرف کرد.

دکتر احسانی یادآور می شود: اگر پس از سوراخ کردن گوش با هرگونه مشکلی مانند تورم، درد یا قرمزی در محل سوراخ گوش روبه رو شدید حتما به پزشک مراجعه کنید تا با تشخیص علت، مشکل درمان شود.

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 7 مرداد 1393  | 9:30 AM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

ويتامين‌های مكمل را چه موقع بخوريم؟
ده‌ها نسخه توسط اطرافیان برای میل كردن قرص‌ها پیچیده می‌شود اما برای جذب بیشتر ویتامین‌ها، بهترین زمان چه هنگام است؛ صبح، ظهر، شب؟

 
اگر این قرص را به همراه چای یا شیر بخوری، هیچ اثری نخواهد داشت. می‌گویند بهتر است صبح ناشتا قرصت را بخوری تا میزان جذبش بیشتر شود و ده‌ها نسخه دیگر كه توسط اطرافیان و آشنایان برای میل كردن قرص‌ها پیچیده می‌شود اما براستی برای جذب بیشتر ویتامین‌ها، بهترین زمان چه هنگام است، صبح، ظهر، شب، چه وقت؟
 
دكتر تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه بالینی و مدیر گروه تحقیقات تغذیه در انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی كشور درخصوص زمان مصرف مكمل‌های ویتامینی و مواد معدنی، می‌گوید: از آنجا كه تنوع این مواد زیاد است، این فرآورده‌ها اغلب همانند ویتامین‌های (A ،D  و‌E)  محلول در چربی‌اند و گاهی برخی از مواد معدنی با مواد غذایی تداخل دارند كه در برخی مواقع این تداخل به نفع جذب آنهاست و گاهی بالعكس، پس بهترین راهكار این است كه هنگام مصرف مكمل‌ها ابتدا به جنس و زمان مصرف آن دقت شود.

به گفته وی، كلسیم یكی از مكمل‌هایی است كه ممكن است توسط بسیاری از افراد مصرف شود كه می‌تواند با ویتامینD  نیز همراه باشد.

دكتر نیستانی با اشاره به این كه كلسیم در مكمل‌های به شكل ملح (نمك)‌ وجود دارد، كربنات كلسیم را یك نمونه از آن ذكر كرده و می‌گوید: معمولا این نوع از مكمل‌ها به خودی خود جذب بالایی ندارند و برای جذب، بهتر است كلسیم از آنیون (كربنات)‌ جدا شود تا قابلیت جذب پیدا كند كه برای این كار اسید معده، آنزیم‌های گوارشی و PH  مناسب نیاز است و به زبان ساده‌تر، اگر قرص كلسیم با معده خالی مصرف شود، جذب بالایی نخواهد داشت چرا كه در معده خالی به میزان لازم، اسید ترشح نمی‌شود. پس قرص كلسیم كربنات باید ضمن مصرف غذا یا بلافاصله پس از غذا هنگامی كه آنزیم‌های گوارشی و اسید معده ترشح شده‌اند، مصرف شود تا جذب بالایی داشته باشد.

به گفته این متخصص تغذیه، ویتامین D همراه كلسیم نیز به دلیل این كه محلول در چربی است، چنین خاصیتی را دارد و برای جذب، وجود چربی در دستگاه گوارش ضرورت دارد تا به تبع‌ آن، صفرا ترشح شود.

وی در ادامه متذكر می‌شود: ولی این به آن معنا نیست كه ویتامینD  باید با چربی مصرف شود؛ بلكه منظور مصرف آن همراه غذا یا بلافاصله پس از صرف غذاست كه حتی می‌تواند این غذا «شیر» باشد.

گفتنی است، برخی بر این تفكرند كه اگر كلسیم با شیر مصرف شود، از مقدار جذب آن كاسته می‌شود؛ در حالی كه شیر منبع كلسیم است و باید گفت اگر دریافت روزانه كلسیم زیاد باشد، درصد جذب كاهش می‌یابد.

به عنوان مثال مصرف 50 میلی‌گرم كلسیم با شیر 70 الی 80 درصد جذب خواهد داشت؛ چراكه شیر خود دارای كلسیم است و این احتمال می‌رود كه می‌تواند درصد جذب را كاهش دهد؛ ولی برآوردها نشان می‌دهد این كاهش تا مصرف 500 میلی‌گرم كلسیم در یك وعده غذایی محسوس نیست، ضمن این كه باید توجه داشت كه شیر خود دارای لاكتوز است و همین ماده از علل جذب بیشتر كلسیم می‌باشد و نهایتا باید گفت مصرف روزانه كلسیم با شیر، مساله‌ساز نیست.

آمارها نشان می‌دهد بسیاری از زنان دچار كمبود آهن هستند و وقتی به پزشك مراجعه می‌كنند، برایشان فراورده‌های آهن تجویز می‌شود كه این آهن از نوع «معدنی» است و از آنجا كه آهن معدنی معمولا دارای جذب بالایی نیست و به شكل فراورده‌های گیاهی است، معمولا جذبشان تحت تاثیر بسیاری از مسائل قرار می‌گیرد (ولی آهن آلی كه در فرآورده‌های جانوری «گوشت» یافت می‌شود، شرایط جذب تحت تاثیر این مسائل قرار نمی‌گیرد)‌ مثلا اگر آهن با شیر یا غذایی كه در آن كلسیم است خورده شود، مقدار جذب را بسیار كاهش می‌دهد یا اگر همراه غذایی با فیبر زیاد میل شود، جذب آهن را مهار می‌كند بنابراین بهتر است آهن و فراورده‌های آن همراه با آبمیوه طبیعی كه حاوی مقداری ویتامین C است میل شود ولی در زنانی كه پس از مصرف قرص «فروس سولفات» دچار تهوع می‌شوند چاره‌ای بجز مصرف قرص پس از غذا نیست.

دكتر نیستانی درخصوص مصرف ویتامین‌های گروه B با اشاره به این كه جذب این گروه از ویتامین‌ها وابسته به غذا نیست و معمولا حتی با معده خالی نیز به خوبی جذب می‌شوند، در ادامه اظهار می‌كند: فراورده‌های روی نیز با معده خالی جذب بهتری دارند و همچنین می‌توان گفت معمولا ویتامین‌های گروه B و C می‌توانند با معده خالی جذب شوند، مشروط بر این كه فرد دستگاه گوارشش مشكلی نداشته باشد. از آنجا كه ویتامینA جزو فراورده‌های محلول در چربی است باید با غذا میل شود.
 

 

و یك توصیه

این متخصص تغذیه در پایان یادآور می‌شود: مكمل‌ها دارای ظاهری آرام و بی‌خطرند كه اگر سر خود و غیرتخصصی مصرف شوند، بعضا می‌توانند خطرناك شوند پس بهترین راه برای مصرف مكمل‌ها، مشورت كردن با پزشك است.
 

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 7 مرداد 1393  | 9:28 AM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

ویتامین مؤثر در پیشگیری از دیابت
محققان با بررسی 70 فرد چاق كه به افزایش چربی خون مبتلا بودند، دریافتند: با مصرف ویتامین ئی، علاوه بر كاهش فشار خون...

 
مصرف ویتامین ئی در پیشگیری از دیابت در افراد چاق و مبتلایان به اختلالات چربی خون موثر است.
 
محققان دانشگاه علوم پزشكی ایران اعلام كردند: استفاده از مكمل ویتامین E، مقاومت سلولها را به انسولین كاهش می‌دهد.

محققان با بررسی 70 فرد چاق كه به افزایش چربی خون مبتلا بودند، دریافتند: با مصرف ویتامین ئی، علاوه بر كاهش فشار خون ، میزان قند و تری‌گلیسرید خون افراد نیز كاهش می‌یابد.

چون افزایش چربی ها و فشارخون از عوامل ابتلا به بیماری های قلبی است، مصرف ویتامین ئی خطر ابتلا به این بیماریها را نیز در افراد چاق كاهش می‌دهد.
 

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 7 مرداد 1393  | 9:28 AM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

نشانه‌های ابتلا به دیابت چیست؟
دیابت یا بیماری قند نوعی اختلال در سوخت و ساز (متابولیسم) بدن است.اما این بیماری چه نشانه هایی دارد؟


 در حقیقت در این بیماری، بدن بیمار انسولین تولید نمی‌كند (دیابت نوع یك) یا این‌كه انسولین موجود در بدن قادر نیست وظیفه خود را به درستی انجام دهد(دیابت نوع دو).

انسولین هورمونی است كه توسط سلول‌های بتا در پانكراس ترشح می‌شود و قادر است كه گلوكز را از خون گرفته و قند لازم برای سوخت و ساز بدن را به سلول‌ها برساند و در نتیجه انرژی لازم سلول‌ها را فراهم كند.

چنانچه قند موجود در خون نتواند وارد سلول‌ها شود، قند خون افزایش می‌یابد. در نتیجه وظیفه اصلی انسولین كاهش قند خون است. دیابت نیز دارای انواع مختلفی است. دیابت نوع یك، دیابت نوع دو، دیابت بارداری و دیابت به علل متفرقه.
 
دیابت نوع یك یا دیابت وابسته به انسولین
به رغم این‌كه دیابت نوع یك ممكن است برای تمام سنین پیش آید، اما معمولاً در میان كودكان و نوجوانان بیشتر شایع است. برای همین در گذشته به آن دیابت دوره نوجوانی یا دیابت دوره كودكی نیز گفته می‌شد. 10 تا 15 درصد كل موارد دیابت، دیابت نوع یك می‌باشد. در این بیماری بدن توانایی تولید انسولین كافی را از دست می‌دهد. روش درمانی آن نیز تزریق انسولین یا استفاده از پمپ انسولین و كنترل دائمی قند خون است.

با بروز دیابت نوع یك در میان كودكان، بدن كودك دیگر انسولین تولید نكرده و شما باید این انسولین را توسط تزریق جایگزین كنید. تشخیص این نوع دیابت در ابتدا ناخوشایند و تلخ خواهد بود. ولی بالاخره شما و كودكتان ـ بسته به سن وسالش ـ باید تزریق انسولین، شمارش واحد كربوهیدرات و روش كنترل قند خون را بیاموزید.

دانستن این نكته مهم است كه با درمان و پیگیری مناسب، كودك مبتلا به دیابت نوع یك می‌تواند زندگی طولانی و سالمی داشته باشد.

علائم بیماری
شروع دیابت نوع یك بسیار ناگهانی و ناراحت‌كننده است، و علائم آن در كودكان معمولاً سریع و طی چند هفته بروز می‌كند. این علائم شامل موارد زیر است:

افزایش عطش و تكرر ادرار، گرسنگی شدید و دائم ، كاهش وزن ناگهانی، خستگی مفرط و تاری دید

اگر هر كدام از این علائم را در كودكتان مشاهده كردید، حتماً و بدون فوت وقت به پزشك مراجعه كنید.

عوامل بروز بیماری
تاكنون علت دقیقی برای ابتلا به این بیماری مشخص نشده است، اما مواردی مانند عوامل وراثتی و ژنتیكی می‌توانند در بروز بیماری مؤثر باشند.

سابقه خانوادگی به این معناست؛ هر فردی كه والدین یا خواهر و برادرش دیابت نوع یك داشته است، امكان مبتلا شدنش به این بیماری نسبتاً بیشتر است.

همچنین باید بدانیم حضور برخی از انواع ژن‌ها (عامل ژنتیك) در ابتلا به دیابت نوع یك موثر خواهند بود.

با وجود تحقیقات گسترده در مورد دیابت نوع یك، متاسفانه هنوز راه‌حلی قطعی برای پیشگیری از آن ارائه نشده است.

رژیم غذایی
توجه به مقدار كربوهیدراتی كه یك فرد مبتلا به دیابت در هر وعده غذایی مصرف می‌كند اهمیت دارد. پس با آموزش در مورد شمارش كربوهیدرات‌ها، باید مصرف آنها را به طور دقیق انجام دهند. همچنین افراد مبتلا به دیابت نوع یك باید در زمان معین و با توجه به انسولین تزریقی غذای خود را مصرف كنند.
 

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 7 مرداد 1393  | 9:27 AM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

تشنج در کودکان چیست؟
تشنج عبارتست از اختلال موقتی در مغز که این اختلال به صورت ناگهانی آغاز می شود و غیر ارادی و غیر قابل کنترل می باشد.

 

علایم تشنج چیست؟

وقتی كودكی تشنج میكند ممكن است شما هریك ازاین علایم راببینید:

1_ کودك دچار اختلال هوشیاری شودیعنی اطرافیان رانشناسد متوجه زمان ومكان نباشد،به صدازدن شماپاسخ ندهد یا بیهوش روی زمین بیفتد.
2_حركاتی غیر ارادی در اعضای بدن كودك ظاهر شود این حركات ممكن است قسمتی از بدن یاتمام اعضا را درگیركند.ممكن است كودك به شدت دست وپابزند،روی زمین بیفتد،سروچشمهای كودك به یك طرف بچرخد یا اینكه فقط یك دست یا یك پای كودك دچار حركات تكان دهنده شدید شودواین حالت چند ثانیه تا چنددقیقه طول بكشد معمو لأ این حملات كمتر از ۱۰دقیقه طول میكشد.
3_ ممكن است كودك درزمان حمله كنترل ادرار خود را از دست بدهد.
4_ گاهی كودك به صورت ناگهانی رفتاری غیر عادی نشان میدهد مثلاً بدون آنكه متوجه اطراف باشد،شروع به دویدن میكند.
5_ ممكن است كودك برای چند لحظه به نقطه ای خیره شده ودر این مدت متوجه اطراف نباشد.

   آیاهر كودكی یك بار تشنج كند،تا آخر عمر دچار حملا ت تشنج خواهد شد ؟
در سنین۶ماه تا۵سالگی مغز كودكان به افزایش درجه حرارت بدن حساس است در نتیجه۳-۴در صد كودكان در این سنین با تب های شدید(بیش از۳۸درجه)دچار تشنج میشوند. اكثریت این كودكان بعد از سن۵سالگی دچار تشنج نمیشوند.شایعترین سن برای تشنج ناشی از تب۱۸-۱۴ماهگی است وزمان آن ازچندثانیه تا۱۰دقیقه طول میكشد وبندرت تشنج ناشی ازتب بیش از یكبار اتفاق میافتد.


 علت تشنج همراه باتب چیست؟

بیشترمواقع تشنج همراه با تب دراثر عفونتهای ویروسی دستگاه تنفس فوقانی یاعفونت حاد گوش میانی ایجاد میشود.گاهی ممكن است علت تشنج یا تب مننژیت باشد.


 آیا تشنج درنوزادان شایع است؟

ازهر۱۰۰۰نوزاد تقریبأ ۲ نوزاد دچار تشنج درماه اول زندگی میشوند.


تشنج در نوزادان چه علایمی دارد؟

 تشنج در نوزادان علایم متفاوتی دارد، مثلاً ممكن است به صورت حركات شدید اندام ها،پرش های عضلانی تكراری،لرزش پلك ها،سفت شدن اندام ها،حركات شبیه مكیدن یاجویدن در دهان،گریه غیرطبیعی یاحركات غیرطبیعی چشمها دیده شود.دربعضی نوزادان تنهاعلامت تشنج توقف تنفس به مدت بیش از ۲۰ ثانیه و كبود شدن نوزاد است .


علت تشنج در نوزادان چیست ؟


۱-   كمبود اكسیژن رسانی به مغز
۲-  كاهش قند خون
۳- كاهش كلسیم خون
۴- عفونت ها
۵-  اختلالات دستگاه عصبی
۶-  اعتیاد مادر به مواد مخدر و چند علت نادر دیگر


لازم به ذكر است كودكان قبل از سن ۶ ماهگی كه شامل نوزادان نیز می شوند به علت تب بالا دچار تشنج نمی شوند.


اگر كودك شما مبتلا به حملات تشنج در زمان تب می شود به این نكات دقت فرمائید :


۱-  هرگاه كودك شما به علت سرماخوردگی یا هر عفونت دیگری دچار تب شدید شد حتماً با استفاده منظم از داروی ضد تب ( استامینوفن ) و پا شویه با آب ولرم تب كودك را كاهش دهید .
۲-  هیچگاه برای كاهش تب كودك از آسپرین یا آمپول های تب بر استفاده نكنید .
۳- كودك رابرای بررسی علت تب نزد پزشك ببرید .
۴- در صورتی كه پزشك احتمال مننژیت را در كودكی بدهد كشیدن مایع نخاع كودك جهت آزمایش و تشخیص بیماری ضروری است . در این زمینه با پزشك همكاری كنید .
۵- اگر كودك شما سابقه تب و تشنج دارد با نظر پزشك در زمان تب شدید علاوه بر استامینوفن و پاشویه كردن كودك از داروی ضد تشنج به مقداری كه پزشك دستور داده استفاده كنید تا از تشنج كودك پیشگیری شود .
۶-  ممکن است  بعد از تشنج كودك پزشك دستور دهد تا كودك شما به مدت طولانی ( حدود  ۲ سال ) از داروهای ضد تشنج استفاده كند .


حتماً این داروها را طبق دستور در زمان مناسب مصرف كنید و از كم كردن یا قطع كردن خود سرانه داروها بپرهیزید .

 اگر كودك شما مبتلا به حملات تشنج بدون تب ( صرع ) است به این نكات دقت فرمائید :


۱-   كودك شما تا زمانی كه پزشك دستور دهد باید داروی ضد تشنج مصرف كند .
۲-  هیچ گاه دارو را خود سرانه قطع نكنید یا مقدار آن را  كاهش ندهید .
۳- كودكان مبتلا به حملات تشنج بدون تب ( صرع ) باید همواره مراقبت شوند بدون آنكه فعالیت جسمی آنهامحدود شود . در زمان انجام كارهای حساس مثل شنا یا استحمام حتما” از نزدیك مراقب كودكتان باشید . اگركودكتان تمایل به بالا رفتن از بلندیها ، درخت یا وسایل بازی دارد نزد كودكتان بمانید .
۴- در صورتی كه كودكتان دچار حمله تشنج شد او را به پهلو بخوابانید جسم سفتی ( چوبی یا چرمی یا پارچه ای ) بین دندانهای كودك بگذارید تا زبانش در اثر قفل شدن دندانها آسیب نبیند . اطراف كودك را خلوت كنید و لباسهای تنگ یا زیور آلات را از گردن او باز كنید تا راحتتر نفس بكشد .در زمان تشنج هیچ ماده خوراكی یا آب را وارد دهان كودك نكنید و سریعاً او را به بیمارستان برسانید .

۵- كودكان مستعد تشنج ممكن است با یك تب خفیف ، فشار روحی ، خستگی یا مصرف بعضی داروها ( مثل تئوفیلین ) دچار تشنج شوند حتماً كودكتان را از این نظر محافظت كنید .

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 7 مرداد 1393  | 9:26 AM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

دیابت نوع دو خطرناک تر است یا نوع اول؟چرا؟
آیا می دانید کدامیک از دیابت ها خطرناک تر و جدی تر است؟به چه علت؟

 
نتایج یك تحقیق جدید نشان داده است: دیابت نوع دوم خطر ابتلا به 24 نوع سرطان مختلف را افزایش می‌دهد.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، كاری همینكی محقق سوئدی و دستیاران وی در سوئد و آمریكا، این پژوهش گسترده را روی خطر ابتلا به سرطان‌ها در مبتلایان به دیابت نوع دوم انجام داده‌اند.
در این تحقیق 125 هزار و 126 شهروند سوئدی مورد بررسی قرار گرفتند كه به دلیل مشكلات ناشی از دیابت نوع دوم در بیمارستان بستری شده بودند.
متخصصان همه‌گیرشناسی در این كشور نرخ ابتلا به سرطان در این بیماران را با كل جمعیت سوئد مورد مقایسه قرار دادند. بزرگی این تحقیق هم چنین برای نخستین بار این امكان را فراهم آورد كه میزان ارتباطات بین دیابت و انواع غیرمعمول‌تر سرطان‌ها شناسایی شود. بیشترین خطری كه متوجه این بیماران است، خطر ابتلا به سرطانهای پانكراس و سرطان سلولهای كبدی است.
شبكه خبری تورنتونیوز در این باره نوشت: خطر ابتلا به این دو سرطان در مبتلایان به نوع دوم به ترتیب 6 و 25/4 درصد افزایش می‌یابد.
محققان هم چنین دریافتند كه بیماران دیابتی دو برابر بیش از حد معمول در معرض خطر ابتلا به سرطانهای كبد، تیروئید، روده كوچك و سیستم عصبی قرار دارند.

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 7 مرداد 1393  | 9:25 AM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

فواید روغن ماهی برای نوزادان
در آزمایشهایی که در این رابطه صورت گرفت، نوزادان مادرانی که ...

 


دانشمندان معتقدند مادران باردار با خوردن روغن ماهی می توانند تا حد زیادی مانع ابتلای نوزادانشان به بیماری اگزما شوند.

در آزمایشهایی که در این رابطه صورت گرفت،  نوزادان مادرانی که در دوران بارداری از قرصهای مکمل امگا 3 و روغن ماهی استفاده کرده بودند یک سوم کمتر به بیماریهای خشکی پوست (از جمله اگزما) دچار شدند. دانشمندان استرالیایی معتقدند اسیدهای چرب امگا 3 می تواند با افزایش مقاومت بدن نوزاد در رحم مادر ، در ماه های اولیه زندگی مانع ابتلای شان به اگزما شود. در این آزمایش محققان دانشگاه آدلاید با در نظر گرفتن سابقه ابتلای بیش از 700 زن باردار به نیمی از آنها سه بار در روز قرصهای مکمل امگا 3 دادند واین کار از ماه پنجم بارداری تا پایان دوره انجام شد.

در همین زمینه تحقیقاتی درباره میزان تاثیر روغن ماهی بر آسم و تب یونجه در نوزادان در حال انجام است . با این وجود مسئولان بهداشتی استرالیا هشدار دادند مادران باردار باید حداکثر هفته ای چهار وعده ماهی بخورند چون جیوه موجود در ماهی می تواند برای نوزاد مضر باشد.

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 7 مرداد 1393  | 9:25 AM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

فوایدی از روغن ماهی
تأثیر به دلیل وجود اسیدهای چرب امگا-3 است که به عنوان کاهش دهنده التهاب شناخته شده ...

کارشناسان آمریکایی در گزارشی اعلام کردند خوردن ماهی ممکن است از بروز بیماری آلزایمر در انسان جلوگیری کند.

 دانشمندان با مطالعه ده ساله برساختار مغزی 260 فرد بزرگسال سالم دریافتند: در افرادی که به طور منظم ماهی مصرف می کنند میزان انقباض مغزی آنها کمتر بود و در این افراد احتمال پیشرفت بیماری آلزایمر كم است.

دکتر «راجی» یکی از پژوهشگران در این باره گفت: این تأثیر به دلیل وجود اسیدهای چرب امگا-3 است که به عنوان کاهش دهنده التهاب شناخته شده و فواید فیزیولوژیکی دیگری هم در پی دارد.

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 7 مرداد 1393  | 9:24 AM | نويسنده : سعیدی-بحرینی

 

مضرات و فواید مصرف گوشت بوقلمون
آیا می دانید گوشت بوقلمون دارای چه فواید و مضراتی برای بدن می باشد ؟


بوقلمون ؛ گوشتی با طعم‌های مختلف
 استفاده از گوشت بوقلمون چند سالی است كه در كشور ما افزایش یافته و اغلب آن را در قفسه مواد پروتئینی فروشگاه‌های بزرگ به صورت تكه‌های ران و سینه بسته‌بندی شده یا به صورت درسته در برخی مغازه‌های عرضه‌كننده گوشت مرغ می‌بینیم، اما سوال اینجاست، با توجه به قیمت بالای گوشت بوقلمون نسبت به گوشت مرغ، آیا وارد كردن این گوشت به برنامه غذایی مفید است؟

بوقلمون پرنده‌ای از نژاد قرقاولان و بزرگ‌ترین و سنگین‌وزن‌ترین پرنده خانگی است. گوشت این پرنده حاوی هر دو نوع گوشت سفید و قرمز است. 65 درصد گوشت بوقلمون سفید و در ناحیه سینه و 35 درصد آن تیره و در ناحیه ران‌ها قرار دارد. هریك از این گوشت‌ها از نظر طعم و مزه باهم متفاوتند. گوشت سینه و بال‌ها سفید و لذیذ و از نظر مزه شبیه گوشت گوساله است و گوشت قرمز آن كه اغلب در ران‌ها یافت می‌شود، بسیار نرم و طعمی شبیه گوشت پرندگان وحشی یا شكاری را دارد.
افزایش حجم توده گوشت قسمت‌های سینه و ران نسبت به حجم استخوان و در نتیجه ضایعات كمتر نسبت به گوشت‌های مشابه ویژگی برجسته بوقلمون است.

گوشت بوقلمون به دلیل بافت ویژه‌ای كه دارد هنگام طبخ حجم خود را از دست نمی‌دهد و به دلیل داشتن پروتئین بالا، حداقل چربی اشباع، كمترین سطح كلسترول و فقدان چربی میان بافتی در مقایسه با گوشت قرمز از اهمیت بسیاری برخوردار است و منبع خوبی از ویتامین‌های A، B1، B3، B6، B12 و املاحی چون سلنیوم، منیزیم، مس، آهن، روی، پتاسیم و اسید آمینه تریپتوفان به شمار می‌رود. یكی از ویژگی‌های منحصر بفرد گوشت بوقلمون نسبت به سایر گوشت‌های سفید، ویتامین A و نقش مهم تقویت سیستم ایمنی آن است كه بویژه در فصل سرما، مصرف آن به كودكان و سالمندان توصیه می‌شود.

توصیه‌ها
گوشت بوقلمون بدون پوست به طور طبیعی چربی كمی دارد و در هر 100 گرم آن تنها یك گرم چربی موجود است. تقریبا تمامی چربی بوقلمون در پوست آن موجود است و گوشت تیره رنگ آن چربی بیشتری نسبت به گوشت سفید آن دارد. بنابراین افراد مبتلا به چربی خون بالا بهتر است از گوشت سفید سینه این پرنده استفاده كنند. بد نیست بدانید گوشت سفید بدون پوست بوقلمون چربی اشباع و كلسترول كمتری از گوشت مرغ و گاو دارد.

این گوشت به دلیل دارا بودن اسید آمینه تریپتوفان به ترشح بیشتر سروتونین كمك كرده و باعث سرحالی و آرامش در افراد دچار علائم افسردگی موقت می‌شود.

مصرف 150 گرم گوشت بوقلمون حدود نیمی از اسیدفولیك مورد نیاز روزانه را تامین كرده و مصرف مقدار متعادل آن برای خانم‌های باردار مفید است.

اسید آمینه تریپتوفان موجود در گوشت بوقلمون به دلیل تقویت سیستم ایمنی بدن می‌تواند علائم بیماری ام‌اس را كاهش دهد، نقش مهمی در خوابیدن دارد و باعث بهبود خواب در مبتلایان به بی‌خوابی مزمن می‌شود.

این گوشت اگر فاقد مواد هورمونی باشد، می‌تواند میزان هورمون تستوسترون را در بدن آقایان در حد مطلوب نگه داشته و منجر به افزایش عملكرد جنسی و افزایش گلبول‌های قرمز خون شده و از پوكی استخوان جلوگیری كند.
بوقلمون‌ها به دلیل پاهای فعال در ناحیه ران‌ها دارای رگ‌های خونی بسیاری هستند. این رگ‌ها حاوی هموگلوبین‌های حاوی آهن هستند كه اكسیژن را به ماهیچه‌ها می‌رسانند. بنابراین هرچه رنگ ماهیچه ران‌ تیره‌تر باشد مصرف آن برای كسانی كه كمبود آهن دارند مفیدتر است. اسید آمینه موجود در گوشت بوقلمون می‌تواند از تجمع سرب و جیوه در بدن جلوگیری كرده و با كمك به عملكرد كبد، سموم بدن را دفع نماید.

مراقب باشید
گوشت بوقلمون دارای مقدار كمی اگزالات است. بنابراین بیماران مبتلا به سنگ كلیه اگزالاتی باید در مصرف آن محتاط باشند.
این گوشت به دلیل حاوی بودن اسید آمینه پورین در مبتلایان به نقرس باید به میزان بسیار كم‌مصرف شود.
 

 


ادامه مطلب
نظرات 0

تعداد کل صفحات : :: 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 >