مطالعات جدید نشان می دهند که افزودن 1 لیوان شیر به رژیم غذایی روزانه کودکان موجب 5 درصد افزایش در سرعت راه رفتن و 25 درصد کاهش در خطر عدم حفظ تعادل در دوران بزرگسالی می شود. این یافته به ویژه در افراد بالای 65 سال اهمیت زیادی دارد، زیرا جمعیت این گروه سنی تا سال 2030 به بیش از دو برابر می رسد.
محققان انگلیسی در مطالعه ای که انجام دادند، عادات تغذیه ای دوران کودکی بیش از 1500 مرد 62 تا 86 ساله را بررسی کردند. آنها تاثیر رژیم غذایی به ویژه مصرف شیر، پروتئین، کلسیم و چربی در دوران کودکی را بر توانایی جسمی و قدرت تحرک آنها از جمله توانایی پیاده روی، دراز و نشست و آزمون های تعادل در زمان فعلی مطالعه نمودند.
نتایج نشان داد که دریافت کلسیم، پروتئین و شیر در دوران کودکی موجب بهبود قابل توجه در توانایی جسمی و حرکتی در دوران بزرگسالی می شود.
همچنین مشخص شد که عادات غذایی خوب در دوران کودکی مانند نوشیدن شیر و خوردن صبحانه در دوران بزرگسالی نیز ادامه می یابند. نوشیدن شیر به ویژه در وعده صبحانه موجب تامین مواد مغذی حیاتی در طول روز می شود.
شیر یکی از غنی ترین منابع کلسیم و ویتامین D بوده و هر لیوان آن حاوی 8 گرم پروتئین با کیفیت بالا می باشد. بر اساس راهنمای رژیم غذایی تدوین شده در سال 2010 توصیه می شود که کودکان 2 تا 3 سال روزانه 2 لیوان، کودکان 4 تا 8 سال 2.5 لیوان و نوجوانان و بزرگسالان روزانه 3 لیوان شیر بنوشند.
ادامه مطلب
شاید زمانی که شما برای تصمیم گیری در مورد افزودن نوع شیربه قهوه خود صرف می کنید فقط یک ثانیه باشد. چه چیز بحث برانگیزی در این انتخاب هست؟ عقیده شایع این است که اگر ما می خواهید از اضافه وزن و بیماری قلبی پیشگیری نمایید، از شیر بدون چربی (اسکیم) استفاده کنید. از اینها گذشته ، این یک پیام مهم است: اداره کشاورزی آمریکا آن را توصیه می کند و چنان در فکر مردم نفوذ کرده که شما نمی توانید در جاهایی مثل مترو حتی شیر با چربی 2% را پیدا کنید و باید کلا از چربی شیر صرف نظر کنید.
اما این مطلب درست است؟ بگذارید با این سئوال شروع کنیم که چه چیزی چاق کننده است؟
شیر کامل آشکارا دارای کالریها و چربی بیشتری است. یک فنجان شیر دارای 146 کالری و تقریبا 8 گرم چربی است.، همین مقدار شیر کم چرب (2%) دارای 122 کالری و تقریبا 5 گرم چربی می باشد، یک فنجان شیر کم چرب (1%) دارای 103 کالری و 2.5 گرم چربی است و سرانجام یک فنجان شیر بدون چربی(اسکیم) دارای 83 کالری بوده و تقریبا بدون چربی است.
اما وقتی پای کم کردن وزن به میان می اید، محدود کردن مقدار کالری مصرفی اثر خیلی کمی دارد. شواهد به دست امده از مالعات فراوان علمی نشان می دهند که اگر برای کم کردن وزن، وعده ناهار را حذف کنید، معمولا اثر ان را در وعده شام خود جبران خواهید کرد. و برطبق گزارش سال 2007 از ارشیو طب داخلی، توصیه به بیماران دارای اضافه وزن و چاق برای قطع کالری تنها به کاهش وزن زودگذر می انجامد، و اثر آن ناپایدار خواهد بود. همین وضعیت در مورد حالت قطع چربی های اشباع شده وجود دارد. در سال 2003، یک بررسی بی طرفانه بر روی مجموعه ای از تحقیقات ، که در آنها رژیم های چربی پایین با رژیم های کم کالری مقایسه شده بود، نشان داد که به منظور حصول کاهش وزن طولانی مدت، رژیم های دارای چربی محدود شده بهتر از رژیم های با کالری محدود نمی باشند. همان طور که والت ویلت از بخش بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد در مجله پزشکی آمریکا نوشت : به نظر نمی رسد که رژیم های دارای چربی بالا عامل اصلی شیوع چربی اضافی بدن در جامعه ما باشند، و کاستن از مقدار چربی راه حلی برای این معضل نخواهد بود.
این مطلب به صورت گسترده پذیرفته شده که چربی ها اشتها را فرو می نشانند و این کار با تحریک ازادسازی هورمون کولسیستوکینین که سبب احساس سیری می گردد، صورت می گیرد. چربی ها همچنین ازادسازی قند در جریان خون شما را کند می کنند، و در نتیجه مقدارقابل ذخیره به صورت چربی را کاهش می دهند. به بیان دیگر هرچه مقدار چربی در شیر شما بیشتر باشد، چربی کمتری در اطراف شکم شما جمع خواهد شد. بر طبق نتایج یک مطالعه فراگیر و وسیع، شیر کم چرب نه تنها اثری در تنظیم وضعیت وزن شما ندارد بلکه حتی می تواند شما را در مقایسه با هنگامی که شیر کامل مصرف می کنید، بیشتر چاق کند.
در سال 2005، محققینی از دانشگاه هاروارد و دیگر موسسات، بر روی وزن و مقدار شیر مصرفی تعداد 12829 کودک و نوجوان 9 تا 14 ساله در سطح کشور آمریکا مطالعه ای انجام دادند. آنها گزارش دادند که " برخلاف فرض های اولیه ما، مصرف شیر بدون چربی و کم چرب(با چربی 1%) در این کودکان، همراه بود با افزایش وزن گیری در حالی که این وضع در هنگام مصرف چربی های لبنی مشاهده نشد.
اما ایا مطمئنا شیر کم چرب برای قلب شما بهتر است؟ معمولا به ما گفته می شود که مراقب میزان مصرف لبنیات باشیم چون سبب افزایش کلسترول بد - نوعی از کلسترول با نام اختصاری LDL -می شود. اما LDL حداقل چهار گونه مختلف دارد که فقط کوچکترین و فشرده ترین آنها به بیماری قلبی مربوط می شود. چربی موجود در لبنیات، به نوبه خود فقط بر روی مقدار نوع سبکتر و بزرگتر LDL که بی خطر است اثر می گذارد.
و آخرین استدلال این است:
چه احساسی پیدا می کنید اگر در یک کارتن را باز کنید و یک ماده گچی به رنگ سفید مایل به آبی را از آن بیرون آورده و به درون قهوره خود بپاشید؟ این همان رنگی است که بسیاری از شیرهای غیرچرب قبل از اینکه به آنها پودر شیر اضافه بشود دارند. فرایند افزودن پودر شیر به مایع شیر بدون چربی، فرآیندی مشکل ساز است. هرجوری که به آن نگاه کنید، این کار، بزک کردن تصویر شیر بدون چربی است.
باب رابرتز یک متخصص در امور لبنیات می گوید :برای سفید کردن رنگ شیر بدون چربی، برخی شرکت ها به آن پودر شیر بدون چربی اضافه می کنند. پودر شیر چربی گرفته (که به شیرهای کم چرب هم افزوده می شود) با حرارت دادن به مایع آن و اسپری کردن آن با فشار به دست می آید، فرآیندی که سبب اکسید شدن کلسترول می شود. در مطالعات صورت گرفته بر روی حیوانات توسط گروهی از محققان اسپانیایی در سال 1996، مشاهده شده که کلسترول اکسید شده برخی تغییرات زیستی را سبب می شود که به نوبه خد سبب تشکیل پلاک در شریانها و بیماری قلبی می شوند. آنها اعلام کردند که کلسترول اکسید شده می تواند مسبب جهش ژنی بوده و ماده ای سرطان زا می باشد. در سال 1998 محققین استرالیایی بر روی خرگوشهایی که در غذایشان کلسترول اکسید شده موجود بود مطالعه ای انجام دادند و دریافتند که این جانوران، علی رغم اینکه در مقایسه با خرگوشهایی که با منابع طبیعی این ماده تغذیه شده بودند، مقدار کمتری کلسترول در خون خود داشتند اما در مقبل، 64% کلسترول بیشتر در آئورت آنها دیده شد. (یک مطالعه که در سال 2008 در چین صورت گرفته هم همین نتایج را نشان داده است.)
رابرتز می گوید: مقدار کلسترول اکسید شده ای که با اضافه کردن پودرشیر بدون چربی تولید می شود "خیلی زیاد" نیست، اما تا هنگامی که اثرات آن بر روی انسانها ناشناخته است، غیر ممکن است که بتوان سطحی ایمن از آن را ارایه کرد.
ادامه مطلب
التهاب مفاصل شایعترین بیماری مفصلی است که بیشتر در میان زنان مشاهده میشود. برای انجام این بررسی 888 مرد و 1260 زن مبتلا به التهاب مفصل زانو انتخاب شدند، این افراد به مدت چهار سال تحت نظر پزشک قرار گرفته و مشاهده شد با افزایش مصرف شیر در زنان میزان آسیب مفصلی در آنان به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
ادامه مطلب
دکتر هومن خلیقی، كارشناس پزشكی به ارائه نكات تغذیهایی مهمی برای ورزرشكاران پرداخت.
برنامه غذایی
یك وعده غذایی روزانه باید حاوی ١٨٠ گرم غلات، ٥/٢ فنجام سبزی (كه این مقدار شامل سبزیهای سبز و نارنجی نیز میشود.)،دو فنجان میوه،سه فنجان شیر، ١٦٥ گرم گوشت و حبوبات باشد.
اگر میزان آب دریافتی ورزشكار یك تا دو درصد كاهش یابد عملكرد ورزشكار ٥ تا ١٠ درصد كاهش خواهد یافت كه مثل این است كه دونده ماراتن نیم ساعت بیشتر بدود.در این شرایط پنج درصد به قلب فشار میآید،چهار درصد استقامت عضلانی تحلیل میرود،پنج درصد خستگی عمومی افزایش یافته و عملكرد عمومی كاهش مییابد.
ورزشكار باید در طی دو تا سه ساعت قبل از ورزش با ٥٠٠ سیسی آب بخورد. در فاصله ١٠ تا ٢٠ دقیقه قبل از تمرین با ید ٢٠٠ تا ٣٠٠ آب مصرف كنند. در طی دو ساعت بعد از تمرین نیز لازم است كه ورزشكار ٦٠٠ تا ٨٠٠ سیسی به ازای هر نیم كیلوگرم كاهش وزن بدن آب مصرف كند.
* در این روش ورزشكار شش روز قبل از مسابقه ٩٠ دقیقه تمرین میكند و پنج گرم به ازای هر كیلوگرم از وزن بدن كربوهیدرات میخورد.
* فیبر برای ورزشكاران دو فایده دارد.
* شاخص گلاسمیك قدرت یك ماده حاوی قند در بالا بردن میزان در واحد زمان است.
ادامه مطلب
خبرهای خوب: همه این خانمها به طور میانگین بعد از 5 ماه 11 کیلو وزن کم کردند. با این وجود، حتی گروهی که فعالیت بدنی داشت، در حدود 3/1 کاهش وزن چربی نبود بلکه بافت ماهیچهای کم چربی بود. چه کسانی بیشتر چربی از دست دادند نه بافت ماهیچه ای؟ خانم هایی که پروتئین بیشتری دریافت کرده بودند بیشتر چربیهای اضافی بدن را کاهش داده بودند. در تحقیقی دیگر، که زودتر از تحقیق بالا در سال 2005 در نشریهای در آمریکا به چاپ رسیده بود، محققان به نتایج مشابهی بین زنان میانسال چاق دست پیدا کردند.
در این مطالعه که رابطه بین رژیم پروتئین و فعالیت بدنی را در زمان کاهش وزن بررسی میکرد دانشمندان به این نتیجه رسیدند: زنانی که فعالیت بدنی کمی داشتند و مقداری پروتئین مصرف میکردند، بیشترین بافت ماهیچهای را از دست دادند، خانمهایی که همان مقدار پروتئین را مصرف میکردند اما بیشتر ورزش میکردند بافت ماهیچهای کمتری را از دست دادند- و در نهایت آن دسته از زنانی که ورزش ایروبیک را انجام میدادند و پروتئین بیشتری مصرف میکردند کمترین مقدار بافت ماهیچهای خود را از دست دادند و در عین حال بیشترین چربی را سوزاندند.
آنچه که از این تحقیقات بر میآید این است که آنهایی که در حال کاهش وزن میباشند باید بیشتر از سایر افراد پروتئین مصرف کنند. اگر چه در روشهای سنتی مقدار مصرف و نیاز به پروتئین را نسبت به کل کالری ورودی به بدن میسنجیدند اما امروزه کارشناسان این نیاز را نسبت به سایز بدن یا وزن شخص میسنجند. کارشناسان به افرادی که در حال کاهش وزن میباشند توصیه میکنند که وزن خود را بردو تقسیم کنند، و عدد به دست آمده را برای مصرف پروتئین در هر روز بر حسب گرم در نظر بگیرند.
همچنین توجه به مقدار نیاز پروتئین برای بعضی افراد مهم میباشد. مثلا افرادی که دچار چاقی مفرط میباشند نیاز به پروتئین بیشتری نسبت به افراد دیگر دارند. همچنین افراد مسن باید برای نگه داشتن بافت ماهیچه ای خود پروتئین بیشتری مصرف کنند. با این وجود افرادی که بیماری کبد یا کلیه دارند باید برای افزایش مصرف پروتئین با پزشک خود مشورت کنند. افزایش مصرف پروتئین بدین معنی نیست که گوشت بیشتری مصرف کنیم. در حقیقت، باید به رژیم گیاهخواری که فیبر، ویتامینها و مواد معدنی را برای بدن تامین میکند، روی آورد. خوشبختانه خیلی از غذاهای گیاهی پروتئین را فراهم میکنند. این غذاها شامل لوبیاها، سبزیجات، غلات، آجیل و دانه ها میباشند. بیشتر افراد بزرگسال میتوانند با مصرف روزانه 5 تا 6 اونس(در حدود 170 گرم) بوقلمون کم چربی، ماهی یا گوشت و یا لبنیات، نیاز به پروتئین خود را برآورده کنند. افرادی که تمایل دارند گوشت و فرآوردههای لبنی را از رژیم غذایی خود حذف کنند باید مصرف منابع گیاهخواری پروتئین را، که شامل انواع لوبیا، آجیل و دانهها میباشند، دو برابر کنند. همچنین تخممرغ را به رژیم غذایی خود اضافه کنند.
ادامه مطلب
اما پروتئین ها به طور بسیار نابرابری در این مواد غذایی تقسیم شده اند:
گوشت ها ، ماهی ها، تخم مرغ و محصولات لبنی غنی از پروتئین اند؛
غلات، سیب زمینی و سبزیجات خشک به میزان متوسطی پروتئین دارند؛
سبزی های تازه و میوه ها از لحاظ میزان پروتئین در فقراند.
پروتئین ها با منشأ حیوانی:
میزان متوسط در 100 گرم ماده غذایی:
گوشت قرمز، گوشت پرندگان، دل و جگر (و سیراب، شیردان، کله پاچه ...)، گوشت خوک، ماهی ها، حلزون صدف دار و سخت پوستان (دریایی): 15 تا 24 گرم
* پنیر تخمیرشده: 15 تا 30 گرم
*تخم مرغ: 13 گرم
* ماست و پنیر تازه: 5 تا 8 گرم
* شیر: 3.5 گرم
نباید فراموش کرد که بسیاری از این مواد غذایی لیپیدها، اسیدهای چرب اشباع و کلسترول هم در خود دارند.
پروتئین ها با منشأ گیاهی
*میوه های خشک: 10 تا 15 گرم
*نان، بیسکویت و نان های ترد: 7 تا 10 گرم
*غلات، (ماکارونی، برنج، سمولیناو...) و سبزی های خشک: 2 تا 5 گرم (بعد از پخته شدن)
*سبزی ها تازه: 1 تا 3 گرم
*میوه های تازه: کمتر از 1 گرم
این پروتئین ها با منشأ گیاهی در رابطه با برخی اسیدهای آمینۀ ضروری، در کمبود هستند.
اما باید به خاطر داشت که آنها نه لیپید دارند و نه کلسترول!
ادامه مطلب
كارل در فكر حجیم كردن ماهیچه هایش بود . یكی از دوستانش به او پیشنهاد كرد رژیم غذایی پروتئینی استفاده كند. صبحانه تخم مرغ، ناهار و شام و میان وعده های غذایی هم از گوشت استفاده كند. اما آیا حدود 200 تا 225 گرم پروتئین در روز كه میزان 28 درصد از كل كالری مورد نیاز(3000) بدن كارل می باشد، می تواند یك رژیم غذایی مناسب باشد؟
بعضی از مردم به واقع متوجه نیستند كه میزان مقاومت بدن با مصرف هم زمان پروتئین و كربوهیدراتها بالا می رود، نه با مصرف بیش از اندازه پروتئین به تنهایی. اگر شما پروتئین به تنهایی و به میزان بیش از نیاز بدن مصرف كنید در واقع فقط انرژی اولیه بدنتان بالا می رود و در بعضی افراد هم این انرژی تبدیل به چربی شده و باعث چاقی می شود.
روشهای مناسب تغذیه برای ورزشكاران كه شامل پروتئین خالص نباشد، این فایده ها را دارد:
بافت ماهیچه ها را ترمیم كرده و می سازد.
رشد موها و ناخنها.
تولید هورمون.
تقویت سیستم ایمنی.
ورزشكاران تنها به میزان بسیار جزیی پروتئین بیشتر از مردم عادی نیاز دارند. اگر شما به اندازه متعادل در رژیم غذایی خود از پروتئین استفاده می كنید، میزان سوخت و ساز بدنتان نیز متعادل خواهد بود.
ترمیم ماهیچه هایی كه در اثر تمرین و تعلیم زیاد آسیب دیده اند.
ذخیره مقداری انرژی برای تمرین و فعالیت بدنی.
كمك به ساخت بافتهای تازه برای ماهیچه ها.
در حقیقت، بیشتر ورزشكاران بیش از حد نیاز بدن پروتئین مصرف می كنند.
مثلاً كارل كه یك ورزشكار 170پوندی می باشد، به نظر می رسد كه به دنبال افزایش حجم ماهیچه هایش است. بدون در نظر گرفتن پروتئین خالص ، رژیم غذایی روزانه به اندازه 110تا 125 گرم پروتئین وارد بدن این شخص می شود. كه در واقع معادل 70 تا 80 گرم پروتئین مورد نیاز بدن شخص می باشد. كه در واقع اندازه مورد نیاز بدن نیز درهمین حد است.
دانشكده پزشكی ورزشی آمریكا و موسسه تغذیه ، رهنمودهایی را در زمینه دریافت پروتئین به اندازه نیاز بدن ( البته افراد با شرایط خاص میزان نیازشان متغیر می باشد)، ارائه نموده است:
افراد مختلف میزان پروتئین مورد نیاز روزانه
افراد بالغ بدون تحرك 40 گرم
افراد بالغ كم تحرك 50 تا 70گرم
ورزشكاران استقامتی 60 تا 70 گرم
ورزشكار نوجوان ( در حال رشد) 70 تا 90 گرم
میزان پروتئین را به گرم بدانید
حدود 4 اونس (هر اونس معادل 283 گرم) گوشت قرمز یا مرغ یا ماهی ، 28 گرم پروتئین دارد. با استفاده 2 بار در روز از این مقدار گوشت به میزان 50 گرم پروتئین ( بدون در نظر گرفتن دیگر مواد دریافتی) وارد بدن می شود.
مواد غذایی پروتئین موجود( به گرم)
1 اونس(هر اونسمعادل 283 گرم) گوشت قرمز،مرغ،ماهی 7 گرم
1فنجان شیر یا ماست 8 گرم
1 اونس پنیر 7 گرم
5/0 فنجان حبوبات 8 گرم
1 برش نان 2-3 گرم
5/0 فنجان پاستا یا برنج 3 گرم
5/0 فنجان غلات 3 گرم
8 اونس سیب زمینی پخته 8 گرم
1 اونس آجیل 5 گرم
1 ملاقه پروتئین مایع 20 گرم
و اما كربوهیدراتها
ورزشکاران لاغر اندامی که خواهان پر شدن و عضلانی شدن هیکل خود هستند، باید روزانه 300 تا 500 کالری اضافی دریافت کنند. مصرف پروتئین ها باید تا حدی باشد، که نیاز بدن را تامین کند. کالری اضافی مورد نیاز، باید از راه مصرف کربوهیدرات ها تامین شود.
به طور کلی وقتی صحبت از بدن سازی به میان می آید، شایعات بدی در مورد مصرف کربوهیدرات ها شنیده می شود. ولی حقیقت این است که کربوهیدرات ها هم برای ورزش های و نرمش های ایروبیک (تنفسی) مورد نیاز هستند، و هم برای فعالیت های ورزشی سنگین و بدن سازی. برخلاف پروتئین ها و چربی ها، کربوهیدرات ها بهترین منبع انرژی برای بدن سازان هستند.
كربوهیدراتها درون ماهیچه ها برای تولید انرژی ذخیره شده اند. اگر قصد كاهش وزن داشته باشید، بدون وجود مواد كربوهیدراتی در ماهیچه ها این امكان وجود ندارد.
مركزیت اصلی غذاها در مورد كربوهیدرتها، شامل حبوبات، غلات، آرد جو دوسر، سیب زمینی شیرین، برنج قهوه ای و سبزیجات می باشد. استفاده از این مواد غذایی می تواند دوسوم بشقاب شما را پر كند.
از پروتئینهای بی چربی و سبك به عنوان مكمل در ماده غذایی خود استفاده كنید. مثل ماهی، مرغ، گوشت بی چربی، تخم مرغ، پنیر كم چرب.
سعی كنید از روغنها و چربیهای مفید استفاده كنید. آووكادو، آجیل و خشكبار، ماهی روغن دار، زیتون، روغن كانولا، گزینه های خوبی هستند.
ادامه مطلب
به نقل از پایگاه خبری هلث دی نیوز آمریکا، پژوهشگران دانشگاه "کمبریج" دریافتند اسیدهای امینه موجود در پروتئین ها که سفیده تخم مرغ را تشکیل می دهند؛ سلولهای مغزی را بیش از دیگر مواد غذایی تحریک می کند؛ در حالی که قند مانع از فعالیت این سلولها می شود.
دنیس بورداکوف، مسئول این پژوهش گفت: شیوه خواب، بهداشت، وزن، ساعت کاری و رژیم غذایی بد ممکن است به چاقی منجر شود.
وی افزود: فعالیت های الکتریکی سلولهای مغزی باعث تشویق هوشیاری می شود و به بدن دستور می دهد که کالری ها را بسوزاند.
وی افزود: رژیم های غذایی حاوی پروتئین می تواند باعث شود که افراد احساس آرامش و هوشیاری بیشتری نسبت به رژیم های غذایی حاوی قند داشته باشند.
ادامه مطلب
به نقل از پایگاه خبری هلث دی نیوز آمریکا، پژوهشگران دانشگاه "کمبریج" دریافتند اسیدهای امینه موجود در پروتئین ها که سفیده تخم مرغ را تشکیل می دهند؛ سلولهای مغزی را بیش از دیگر مواد غذایی تحریک می کند؛ در حالی که قند مانع از فعالیت این سلولها می شود.
دنیس بورداکوف، مسئول این پژوهش گفت: شیوه خواب، بهداشت، وزن، ساعت کاری و رژیم غذایی بد ممکن است به چاقی منجر شود.
وی افزود: فعالیت های الکتریکی سلولهای مغزی باعث تشویق هوشیاری می شود و به بدن دستور می دهد که کالری ها را بسوزاند.
وی افزود: رژیم های غذایی حاوی پروتئین می تواند باعث شود که افراد احساس آرامش و هوشیاری بیشتری نسبت به رژیم های غذایی حاوی قند داشته باشند.
ادامه مطلب
دکتر زهرا عبداللهی از اقدامات انجام شده برای برگزاری دو بسیج آموزشی بزرگ جهت کاهش مصرف نمک و روغن از سوی معاونت بهداشت وزارت بهداشت خبر داد و گفت: اغلب افراد جامعه از لحاظ الگوی مصرف نمک و چربی با مشکلات جدی مواجه هستند. وی ضمن اشاره به مصرف بیش از حد نمک و چربی در کشور، افزود: این درحالیست که مصرف بیش از اندازه نمک و چربی عامل اصلی فشار خون بالا و بیماری های قلبی - عروقی است. غذاهای چرب و سرخ شده و اصولا روغن، زیاد در رژیم غذایی مردم استفاده می شود و به همین علت، اضافه وزن، چاقی و سایر بیماری های مرتبط با آن را در کشور شاهد هستیم.
عبداللهی به ارتباط بسیاری از بیماری های غیرواگیر با تغذیه و همچنین روند رو به رشد چاقی در کودکان طی سال های گذشته اشاره کرد و گفت: بر این اساس است که تنها سیری شکمی کافی نیست و سیری سلولی باید تامین شود بنابراین منابع پروتئین حیوانی به عنوان منابع ریزمغذی ها و انرژی هم مطابق با میزان توصیه شده باید تامین شود.
وی افزود: بر همین اساس، بسیج بزرگ اطلاع رسانی درمورد «نمک» و «روغن» از سوی معاونت بهداشت وزارت بهداشت تدارک دیده شده است که مردم و صنایع غذایی گروه هدف آن هستند.
رییس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: صنایع غذایی باید جهت ارایه مواد غذایی کم نمک، کم چرب و کم روغن به بازار ترغیب شوند. به این منظور، حمایت از این صنایع غذایی لازم است تا بتوانند محصولات غذایی سالم و سلامت بخش به بازار ارایه دهند.
ادامه مطلب