به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محسن پیرهادی، مسئول سازمان بسیج شهرداری تهران از اکران طرحهای «راهحل خودمونی» با موضوع اقتصاد مقاومتی، توجه به تولید ملی و رفع بیکاری و تولید شغل در سطح شهر تهران خبر داد و اظهار کرد: نیاز امروز کشور حرکت در راستای اقتصاد مقاومتی است و با توجه به نامگذاری شعار سال توسط مقام معظم رهبری (مدظله العالی) با عنوان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل و تاکیدات ایشان بر این امر، وظیفه دستگاههای مختلف دولتی و حاکمیتی، بخشها و نهادهای عمومی، خصوصی و آحاد مردم آن است که هر کدام کار ما به ازای خودشان را در جهت تحقق این شعار انجام دهند.
پیرهادی با بیان اینکه بسیج به عنوان یک دستگاه فرهنگی، وظیفه خود را ترویج این گفتمان میداند تصریح کرد: با عزم و ارادهای که در سازمان ما وجود دارد و با کارهای پژوهشی که در مجموعه بسیج و در شورای فکر فرهنگی بسیج شهرداری تهران صورت گرفته است، به دنبال تأثیرگذاری در این قضیه هستیم. وقتی میگوییم اقدام و عمل، یعنی نمیخواهیم به شعار و مبانی بسنده کنیم و باید اتفاقی بیفتد.
وی اضافه کرد: به همین منظور ما پیامهایی را تولید و در فضای شهر منتشر کرده و در معرض دید مردم قرار میدهیم. این پیامها بعضا بستههای بصیرتی، سیاسی و یا بستههای بصیرتی، فرهنگی هستند که همه به نوعی در سبک زندگی مردم تاثیر مستقیم دارند.

پیرهادی با اشاره به اکران طرحهای راه حل خودمونی در شهر تهران ادامه داد: این طرحها با عنوان راه حل خودمونی در قالب ۷ طرح و با همکاری معاونت فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین تولید شده است. این طرحها حاصل ایدهپردازی مشترک بین ما و معاونت فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین است که تعداد زیادی کار توسط هنرمندان تولید و از بین آنها چند طرح انتخاب و تصمیم به اکرانشان گرفته شد.
مسئول سازمان بسیج شهرداری تهران گفت: به نظر ما نگاهی نو در پردازش هنری این موضوع وجود دارد. هم شعارهای خوبی انتخاب شده است و هم کار هنرمندانهای صورت گرفته است که البته باید ببینیم تاثیرش در جامعه به چه میزان است.

وی موضوع اقتصاد و بیکاری را موضوعی اساسی امروز کشور دانست و افزود: امروز شاهد آن هستیم که مطالب و مسائل مختلفی توسط رسانهها، دولتمردان و یا فعالین سیاسی و فرهنگی مطرح میشود و شاید هر کدام از آ نها در جایگاه خودش اهمیت داشته باشد؛ البته میدانیم بعضی هم اهمیت چندانی ندارد و به خاطر اهداف سیاسی در جامعه رها میشود اما موضوع اساسی در کشور موضوع اقتصاد و بیکاری است که در این طرحها برجستهسازی شده است؛ یعنی اگر صنایع داخلی ما چرخش نچرخد، کارگرها هستند که بیکار میشوند و تولیدات داخلی که بازار خود را پیدا کرده بودند، بازار خود را از دست میدهند؛ که متاسفانه از این جهت گرچه نا امید نیستیم، اما در وضعیت مطلوبی به سر نمیبریم.

پیرهادی گفت: از چای گرفته تا گوشت وارداتی که در این طرحها هم به آنها پرداخته شد، اگر تولید داخلی را بر تولیدات خارجی که بعضا بیکیفیت هم هستند ترجیح دهیم تعداد زیادی شغل تولید خواهیم کرد و از تعداد زیادی شغل نیز محافظت خواهیم کرد. اما اگر بر عکس این عمل کنیم و صرفا با یک نگاه جا افتاده که مثلا چای خارجی که با اسانس و رنگ و قیافه و طعم بهتری پیدا میکند را بر چای داخلی خودمان که به صورت ارگانیک با دست کارگر ایرانی تولید شده است ترجیح دهیم، آن کشاورز و آن کارخانه چای سازی با انتخاب غلط ما در سبد خانوار، به تعطیلی و بیکاری کشیده میشود.

وی مخاطب برخی از این طرحها را مسئولین تصمیمساز و تصمیمگیر کشور عنوان کرد و افزود: در برخی از این طرحها لزوما مردم مخاطب نیستند و بعضاً مسئولین و کسانی که در مصدر تصمیمگیری هستند مد نظر میباشند. به عنوان مثال در یکی از کارها به بحث قاچاق اشاره شده است ، موضوعی که سالهاست که به اقتصاد ما ضربه وارد میکند و مقام معظم رهبری نیز مسئولین امر را مورد توبیخ قرار دادهاند. اما متاسفانه تا به امروز مسئولین حساسیت خوبی را از خود نشان ندادهاند. هم مسئولین باید نسبت به آن آگاه شوند و نسبت به آن مورد مطالبه قرار بگیرند و هم مردم باید در نوع رفتار اقتصادی و سبک زندگیشان آن را در نظر بگیرند و هم به صورت مطالبه از مسئولین نهادینه شود که نیاز به یک کار فرهنگی بیشتر و مستمر دارد.
