نام این حیوان عجیب و دوست داشتنی چیست؟
به گزارش دیجی کالا، واقعیت این است که شباهتهایی میان پانداهای قرمز و پانداهای بزرگ وجود دارد، منتهی پانداهای قرمز روایت زیستی کاملا متفاوتی دارند که باعث شده نهتنها از پانداهای معروف و شناختهشده، کوچکتر باشند بلکه در عمل خویشاوند زنده نزدیکی هم نداشته باشند. البته پانداهای قرمز همچون پانداهای سیاه و سفید، به خوردن بامبو علاقه وافری دارند و در ضمن بومی جنگلهای مرتفع آسیا نیز هستند اما همانطور که گفته شد، دانشمندان سیر تکاملی آنها را متفاوت ارزیابی میکنند.
پاندای قرمز برخلاف نامش، شباهت چندانی به پاندای بزرگ ندارد.
پانداهای قرمز را میتوان بهراحتی از روی رنگ قرمز منحصر به فرد خز بدنشان تشخیص داد. کارایی این رنگ متمایز در اصل استتار حیوان است چراکه پانداهای قرمز معمولا در جنگلهایی زیست میکنند که پوشش غالب گیاهی آنها صنوبر است. بر روی شاخههای درختان صنوبر نیز نوعی خزه به رنگ قرمز متمایل به قهوهای و گلسنگهای سفید رشد میکند. موهای ضخیم و بلند خز این جانور که کل بدنش را میپوشاند به بهترین شکل ممکن با زیستگاهش تطابق یافته است. اما از نظر شکل ظاهری صورت نیز وجوه تمایز آشکاری دیده میشود.
دانشمندان معتقدند که رگههای سفید بالای چشمها و روی پوزه به این منظور تکامل یافتهاند که حیوان را از تابش نور خورشید مصون نگه دارند و کارایی همچون عینک آفتابی داشته باشند. از طرف دیگر پانداهای قرمز درختزی هستند و به همین دلیل است که دم بلندی دارند که میتواند تعادل آنها را بر روی درخت به خوبی حفظ کند.
تنها عضو زنده از یک خانواده
پانداهای قرمز تنها گوشتخوار آسیایی هستند که پاهایشان این حجم متراکم از مو را دارد، اگر به پاهای این پاندای قرمز دقت کنید، متوجه شباهت عجیب آن با پاهای خرسهای قطبی میشوید. (منظور از گوشتخوار راسته گوشتخواران است، به یاد داشته باشید که پانداها نیز از همین راسته هستند اما گوشت مصرف نمیکنند.)
پاندای قرمز تنها عضو زنده از خانواده سرخ پاندایان (Ailuridae) است. باقی اعضای این خانواده همگی منقرض شدهاند. بحث بر سر موقعیت تاکسونومیک (ردهبندی) پانداهای قرمز تا مدتها بین دانشمندان داغ بود. در وهله نخست بهعنوان عضوی از خانواده راکونها شناسایی و توصیف علمی شدند (۱۸۲۵ میلادی) اما مناقشات تا مدتها ادامه داشت.
خصوصیات اکولوژیکی، برخی شباهتهای ظاهری در سر آنها و البته دم راهراهشان دلایل محکمی برای اثبات این مسئله به شمار میرفت اما بعدها آنالیزهای (DNA) گروهی از دانشمندان را به این باور رساند که آنها عضوی از خانواده خرسها (Ursidae) هستند. با این وجود مطالعات ژنتیکی اخیر همه این فرضیات را رد میکند و آنها را عضوی از یک خانواده مستقل به نام سرخ پاندایان معرفی میکند. مطالعات فیلوژنتیک مولکولی نشان داده که آنها یک گونه قدیمی از راسته گوشتخواران(Carnivora) هستند.
فسیلهای زنده
پاندای قرمز بهطور متوسط بین ۳ تا ۶ کیلوگرم وزن دارد و از نظر جثه با گربه خانگی قابل قیاس است.
بسیاری از دانشمندان بر این عقیده هستند که پانداهای قرمز را میبایست به نوعی فسیل زنده قلمداد کرد چراکه در عمل هیچ خویشاوند نزدیکی ندارند و نزدیکترین اجداد فسیلی آنها حدود ۳ الی ۴ میلیون سال قبل روی کره زمین زیست میکردهاند. در آن زمان خویشاوند آنها در آسیا و اروپا بودهاند اما همین پناهندگی آنها در کوهستانهای هیمالیا است که نشان میدهد، آنها مراحل تکاملی متعددی را برای بقا و گذر از عصر مشهور یخبندان طی کردهاند.
قلمرو پانداهای قرمز از بخشهای شمالی میانمار (برمه) آغاز شده و تا غرب ایالتهای سیچوان و یونان چین کشیده شده است. در عین حال زیستگاههای مطلوبی هم در نپال، هندوستان و تبت دارند. بهترین زیستگاه آنها جنگلهای مرتفع با زیراشکوب بامبو هستند که این نوع جنگلها را میتوان در هیمالیا و کوهستانهای اطراف بهخوبی سراغ گرفت.
طول عمر پانداهای قرمز حدود ۲۲ سال تخمین زده شده اما در کل آنها از حدود ۱۲ الی ۱۴ سالگی به بعد پیر میشوند. پانداهای سرخ ماده معمولا از ۱۲ سالگی به بعد زادآوری نمیکنند اما نرها از این نظر مشکلی ندارند.
نزدیک به ۶ مطالعه مختلف بر روی پانداهای قرمز انجام شد که نشان داد این گیاهخواران کوچک، زندگی در نزدیکی آبگیرها را ترجیح میدهند. بیش از ۵ تحقیق جامع نیز حاکی از آن بود که پانداهای قرمز بهشدت نسبت به پوشش گیاهی حساس هستند و نواحی از جنگل را با پوشش ۷۰ الی ۸۰ درصد درخت ترجیح میدهند.
علاوه بر این، مطالعات جالبی در زمینه ترجیحات زیستگاهی آنها انجام شده که مؤید علاقه آنها به نواحی شیبدار اما پرهیز جدیشان از شیبهای به سمت جنوب است. جالب اینجاست که جمعیتهای پانداهای سرخ در چین برخلاف سایر همنوعانشان ترجیحات زیستگاهی متفاوتی دارند.
یک خصلت خیلی جالب آنها علاقهشان به گیاهخواری است چنانچه اغلب پایه غذایی آنها را برگهای جوانتر تشکیل میدهد. آنها همچنین از میوه، ریشه، علف و حتی گلسنگها نیز تغذیه میکنند. (یادآوری: خرسها نیز عضوی از این راسته هستند منتهی از نظر رژیم غذایی بهعنوان همهچیزخوار شناخته میشوند.)
چرا پانداهای قرمز اهمیت دارند؟
پاندای قرمز یک بار در سال بچه به دنیا میآورد و نوزادان نیز اغلب در فصل تابستان متولد میشوند.
متاسفانه مطالعات بر روی پاندای قرمز هنوز به سرانجام نرسیده است و این فسیلهای زنده آن طور که باید برای ما شناختهشده نیستند. همه اینها در حالی است که پانداهای قرمز نیز مانند بسیاری از گونههای جانوری منحصربهفرد با شتاب به سمت انقراض میتازند. در حال حاضر کمتر از ۱۰ هزار فرد از پانداهای قرمز در دنیا باقی مانده است و اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی (IUCN) آنها را در رده در معرض خطر جای داده است.
بررسیها و شواهد حاکی از آن است که ۵۰ درصد زیستگاههای پانداهای قرمز در نواحی شرقی هیمالیا برای همیشه از دست رفتهاند. جمعیتهای پانداهای سرخ به دو دلیل عمده در معرض مخاطره قرار گرفتهاند: ۱) در اختیار نداشتن درختان مناسب برای لانهسازی و ۲) از بین رفتن بامبوها در بخش اعظم قلمروشان و همه این دلایل نیز متاسفانه ریشه در پاکسازی جنگلها دارند.
ادامه مطلب
[ یک شنبه 6 اسفند 1396 ] [ 8:36 AM ] [ منوچهر سلامت ]
[ نظرات
(0) ]
جاشوا اسمیت، عکاس استرالیایی تصاویر هوایی زیبایی از صخره های مرجانی کوئینزلند گرفته است که تماشای آن خالی از لطف نیست. مهر [ یک شنبه 6 اسفند 1396 ] [ 8:13 AM ] [ منوچهر سلامت ] [ نظرات
(0) ]
عکس امروز نشنال جئوگرافیک دو روباه قرمز را در جزیره هوکایدو ژاپن نشان میدهد. در فرهنگ ژاپن، روباه موجودی مرموز و اساطیری است و مردم معتقدند روباه قدرتی ماورایی دارد. به همین دلیل ژاپنی ها ارزش و احترام زیادی برای روباه ها قائل هستند. [ یک شنبه 6 اسفند 1396 ] [ 8:08 AM ] [ منوچهر سلامت ] [ نظرات
(0) ]
در سراسر دنیا مجسمه ها و فواره های آبی شگفت انگیزی وجود دارد که می توان آنها را موزه های آبی دانست. به گزارش باشگاه خبرنگاران، امروزه در سراسر جهان مجسمه های و فواره های آبی عجیب و شگفت انگیزی وجود دارد که می شود آنها را به عنوان موزه های آبی جهان معرفی کرد. در این گزارش تعدادی از این مجسمه های اعجاب انگیز آبی که اثر هنرمندان چیرهدست است را معرفی می کنیم: مکان: موزه ی آبی آتلانتیک، لانزاروت، اسپانیا [ یک شنبه 6 اسفند 1396 ] [ 8:08 AM ] [ منوچهر سلامت ] [ نظرات
(0) ]
تصاویری جذاب و دیدنی از یک مسجد با طراحی و چیدمانی متفاوت را مشاهده می کنید. به گزارش باشگاه خبرنگاران، اگر به عنوان مسافر سری به "قرشهر" در ترکیه بزنید، یکی از مکانهایی که بازدید از آن توسط اهالی به شما توصیه خواهد شد بدون شک مسجد "حميدية" خواهد بود. [ یک شنبه 6 اسفند 1396 ] [ 8:08 AM ] [ منوچهر سلامت ] [ نظرات
(0) ]
کند بودن در دنیای حیوانات میتواند خطرناک باشد. برخلاف حیوانات سریع، حیوانات کند نمیتوانند از سرعت خود برای فرار از شکارچیان استفاده کنند. به گزارش برترین ها، کند بودن در دنیای حیوانات میتواند خطرناک باشد. برخلاف حیوانات سریع، حیوانات کند نمیتوانند از سرعت خود برای فرار از شکارچیان استفاده کنند. آنها باید از استتار، بوهای ناخوشایند یا پوشش محافظ به عنوان مکانیزم دفاعی استفاده کنند. با وجود خطرات، حرکت آهسته و داشتن رویکرد آرام به زندگی همیشه هم بد نیست. حیوانات کند نرخ متابولیسم استراحت کمتری دارند و بیشتر عمر میکنند. با کندترین حیوانات زمین در این مطلب آشنا میشوید: [ یک شنبه 6 اسفند 1396 ] [ 8:08 AM ] [ منوچهر سلامت ] [ نظرات
(0) ]
[ سه شنبه 24 مرداد 1396 ] [ 9:57 PM ] [ منوچهر سلامت ] [ نظرات
(0) ]
[ شنبه 21 مرداد 1396 ] [ 10:37 PM ] [ منوچهر سلامت ] [ نظرات
(0) ]
[ یک شنبه 15 مرداد 1396 ] [ 8:30 PM ] [ منوچهر سلامت ]صخره های مرجانی کوئینزلند (+تصاویر)
ادامه مطلب
بازی دو روباه قرمز در عکس روز نشنال جئوگرافیک /عکس
ادامه مطلب
شگفت انگیزترین مجسمههای آبی دنیا در دل اقیانوس (+تصاویر)
تصویر بالا مربوط به فواره ای است که دیوید سرنی هنرمند اهل چک با استفاده از آینه و فولاد ضدزنگ ساخته شده است. وزین این فواره آبی 14 تن است که قابلیت چرخش 360 درجه را دارد.
مکان: شارلوت، کارولینای شمالی، امریکا
نگهبان اثر سایمون موریس 13 فوت ارتفاع دارد و بیانگر آن است که باید از دریاها و اقیانوس ها محافظت کنیم. گفتنی است تنها 4 مجسمه مانند این اثر هنری در دنیا وجود دارد.
مکان: جزایر کایمن
مجسمه «نور باستانی» اثر چاد نایت
«آشیانه» اثری از جیسون تیلور است که از بتن سازگار با محیط زیست ساخته شده است. گفته می شود هدف از این مجسمه به تصویر کشیدن چرخه ی زندگی و مکانی برای رشد مرجان ها و اسفنج های دریایی است.
مکان: جزایر گیلی، اندونزی
«گذر از خط مرزی» اثر جیسون تیلور است که تاکنون 35 مجسمه خلق کرده است. این اثر هنری بیانگر آن است که طبیعت هیچ گونه مالکیت یا مرزبندی ای را به رسمیت نمی شناسد.
ادامه مطلب
مسجدی که دستکمی از باغهای بهشتی ندارد (+تصاویر)
این مسجد در سال 1910 برای اهالی منطقه بنا شد. در آن زمان به خاطر تعداد کم ساکنان مساحت کمی را به آن اختصاص دادند اما در سال 2015 که دیگر محیط داخلی آن پاسخگوی حضور نمازگزاران "قرشهر" نبود، مسجد تخریب و مجدداً بازسازی شد اما این بار با مساحتی بیشتر و مهمتر از آن با طراحی داخلی بی نظیر و چشم نوازتر.
در زیباسازی داخلی مسجد حمیدیه از آیه شریفه 22 بقره" الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ الأَرْضَ فِرَاشاً وَالسَّمَاء بِنَاء وَأَنزَلَ مِنَ السَّمَاء مَاء فَأَخْرَجَ بِهِ مِنَ الثَّمَرَاتِ رِزْقًا لَّكُمْ" الهام گرفته شده است که حاصل آن بهشتی است که به محض ورود به این بنا با آن مواجه می شوید.
گنبد آسمانی، زمین چمن پوش، طرح شاخه های صنوبر بر دیوار، آبشار پشت محراب، لفظ جلاله نقش بسته شده بر دیوار بیرونی، همه اینها دست به دست یکدیگر دادهاند تا چنین چشم انداز زیبایی نصیب نمازگزاران این مسجد شود.
ادامه مطلب
کندترین حیوانات روی زمین
۱ - تنبلها
وقتی صحبت از کند بودن میشود، همیشه باید از تنبلها شروع کنیم. تنبلها پستاندارانی هستند که زیاد حرکت نمیکنند و اگر هم کنند بسیار آهسته حرکت میکنند. آنها به دلیل کم تحرکی، توده عضلانی کمی دارند. آنها تنها ۲۰ درصد از توده عضلانی حیوانات معمولی را دارند. دستها و پاهای آنها پنجههای منحنی دارد که به آنها امکان میدهد معمولا به صورت وارونه از درختان آویزان شوند. آنها بیشتر عمر خود را در حال خوردن و خوابیدن به صورت آویزان از درختان هستند. تنبلهای ماده معمولا در همین حالت بچه دار میشوند. فقدان حرکت در تنبلها به عنوان یک مکانیزم دفاعی علیه شکارچیان استفاده میشود. آنها خودشان را در زیستگاه گرمسیریشان استتار میکنند تا شناسایی نشوند. از آن جا که تنبلها زیاد حرکت نمیکنند، برخی حشرات روی آنها زندگی میکنند یا حتی جلبک روی موهایشان رشد میکنند.
۲ - لاکپشت غول پیکر
وقتی در مورد کند بودن حرف میزنیم، اغلب یاد داستان کودکانه خرگوش و لاکپشت میفتیم که حرکت آهسته و پیوسته لاکپشت موجب پیروزی او شد. لاکپشتهای غول پیکر با سرعت کمتر از ۰.۸ کیلومتر بر ساعت حرکت میکنند. اگرچه آنها بسیار آهسته حرکت میکنند، اما نسبت به سایر حیوانات عمر طولانیتری دارند. آنها اغلب بیش از ۱۰۰ سال عمر میکنند، حتی سن برخی از آنها به بیش از ۲۰۰ سال میرسد. لاکپشت غول پیکر معمولا از ابعاد بزرگ و لاک محکم خود برای حفاظت در مقابل شکارچیان استفاده میکند. وقتی یک لاکپشت به سنین بزرگسالی میرسد هیچ شکارچی طبیعی در حیات وحش ندارد. بزرگترین تهدید برای این حیوانات از بین رفتن زیستگاه و رقابت بر سر غذاست.
۳ - ستاره دریایی
ستاره دریایی یک بی مهره ستاره شکل است که معمولا یک دایره مرکزی و پنج بازو دارد. برخی گونهها بازوهای بیشتری دارند، اما رایجترین آنها پنج بازو است. بیشتر ستارههای دریایی اصلا سریع حرکت نمیکنند و تنها چند سانتی متر در دقیقه حرکت میکنند. ستارههای دریایی از بروناستخوانبندی سخت خود به عنوان مکانیزم دفاعی برای حفاظت در برابر شکارچیانی مثل مارها، خرچنگها و حتی سایر ستارههای دریایی استفاده میکنند. اگر یک ستاره دریایی بازوی خود را از دست بدهد دوباره آن را بازسازی میکند. آنها هم به صورت جنسی و هم غیرجنسی تکثیر میشوند.
۴ - حلزون باغی
حلزون باغی نوعی حلزون خاکی است. حلزونهای بالغ صدف سخت مارپیچی دارند. حلزونها بسیار آهسته و حدود ۱.۳ سانتیمتر در ثانیه حرکت میکنند. آنها معمولا مخاطی ترشح میکنند که به آنها کمک میکند به طرز جالبی حرکت کنند. آنها میتوانند وارونه حرکت کنند و مخاطشان کمک میکند به سطوح بچسبند و و در برابر کشیده شدن مقاومت کنند. علاوه بر پوسته سخت، حلزونها از مخاطشان برای حفاظت در برابر شکارچیان استفاده میکنند، چون بوی نامطبوع و مزه بدی دارد. علاوه بر این مکانیسمهای دفاعی، گاهی حلزونها خودشان را به مردن میزنند. شکارچیان آنها شامل پستانداران کوچک، پرندگان، قورباغهها و لاکپشتها میشوند. برخی حلزونها را آفت در نظر میگیرند، چون محصولات کشاورزی و باغها را میخورند. برخی هم آنها را غذاهای خوشمزه میدانند.
۵ -حلزون
این نوع حلزون صدف ندارد و در آب یا خشکی زندگی میکند. آنها هم مثل حلزونهای باغی تنها ۱.۳ سانتیمتر بر ثانیه سرعت دارند. بیشتر آنها دوست دارند برگ و مواد ارگانیک مشابه را بخورند، اما سایر حلزونهای صدف دار و بی صدف را هم شکار میکنند. معمولا شاخک هایی روی سرشان دارند که در انتهای آنها نقاط چشمی قرار دارد که نور را حس میکند. حلزونها یک مخاط لزج ترشح میکنند که بدنشان را میپوشاند و به آنها کمک میکند حرکت کنند و به سطوح بچسبند. این مخاط لغزنده است و باعث میشود شکارچیان نتوانند حلزونها را بگیرند. هم چنین مزه بدی دارد. آنها با مصرف قارچها و گیاهان نقش مهمی در چرخه مواد مغذی به عنوان تجزیه کننده بازی میکنند.
ادامه مطلب
آموزش ثبت حسابداری تسهیلات مالی
اشتباهات یک حسابدار درمورد محاسبه بهای تمام شده
برای محاسبه بهای تمام شده دارایی ثابت مشهود چه مخارجی منظور نمیشود؟