" سلام بر شما ... از این که از نماز*قرآن بازدید نمودید ، بسیار خرسندیم . از طریق نظرات می توانید پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید "

مطالب پیشین

بازدیدکنده گان محترم وبلاگ

 

باسلام

لطفا پس از خواندن مطالب وبلاگ نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود را در خصوص مطالب وجهت بهتر شدن وارائه خدمات بیشتر به شما عزیزان به ما ارائه کنید وما را در جهت بهبود این وبلاگ یاری کنید.

درضمن کپی برداری از مطالب این وبلاگ با ذکر منبع آزاد است

با تشکراز همکاری شما، مدیریت وبلاگ





ادامه مطلب
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 12 دی 1396 

بار خدایا ما را از نماز گزارانی قرار ده که با تو مناجات می کنند و تو با آنان نجوا می کنی، با تو به سخن می نشینند و تو با آنان در ژرفای خرد هایشان سخن می گویی، تا بلکه از ناحیه چشمها، گوشها و دلهایمان از نور ((بیداری و هشیاری)) روشنایی بگیریم.

منزّهی تو، ای کسی که نزد هر جاهل شناخته شده ای؛ ((معروفٌ عند کلّ جاهلٍ)) بلکه هر موجودی به وسیله تو شناخته شد؛ ((تعرّف لکلّ شیءٍ))، ما را به حقّ خودت عارف گردان و به سوی خویش مشتاق فرما، و از آرزوی به غیر خودت بی میل کن، به حقّ همه پیامبران و مقرّبان درگاهت، به ویژه حضرت محمد(ص) وآل اطهار او(ع).

 

بخشی از نیایش پایانی کتاب راز های نماز،آیة الله جوادی آملی





ادامه مطلب
تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه 14 دی 1396 

در حال نماز تن و اندیشه و روان، هرسه به کار و فعالیت اند:

تن: با حرکات دست و پا و زبان، با خم شدن، نشستن، به خاک افتادن.

فکر: با اندیشیدن در مضامین و الفاظ نماز که عموماً اشاره به هدف ها و وسیله هاست و مرور کردن یک روزه طرز تفکر و بینش اسلامی به اجمال.

روان: با یاد خدا و پرواز در صفای معنوی و روحانی و بازداشتن تن از هرزه گری وبیدرکجایی و پرورانیدن بذر خشوع وخشیت خدا در جان.

 

برگرفته از کتاب ثواب حضور قلب در نماز، عباس عزیزی





ادامه مطلب
تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه 14 دی 1396 

حضرت امام زین العابدین(ع) فرمود: حق نماز این است که بدانی نماز به سوی خدا فرستاده می شود، پس به درستی که تو در نماز مقابل خدا قرار گرفته ای، وقتی این را دانستی، بایست همچون ایستادن بنده ذلیل و کوچک که در حالت خوف و رجاء است، امیدوار و خائف است، ضعیف و زاری کننده است، با آرامش و وقار بزرگ شمار کسی را که در مقابلش قرار کرفته ای و با حضور قلب به نماز رو کن، و حدود و حقوقش را بر پای دار.))

 

برگرفته از کتاب ثواب حضور قلب در نماز،عباس عزیزی





ادامه مطلب
تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه 14 دی 1396 

... وَ أَقِمِ الصَّلاةَ إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَرِ وَ لَذِکْرُ اللَّهِ أَکْبَرُ وَ اللَّهُ يَعْلَمُ ما تَصْنَعُونَ

... ونماز را برپادار، که نماز (انسان را) از زشتی ها وگناه باز می دارد، ویاد خدا بزرگتر است و خداوند می داند شما چه کارهایی انجام می دهید!

(عنکبوت/45)

در میان همه ی تکالیفی که خداوند برای مومنان قرار داده است، بهترین تکلیف چیست؟ پیامبر اکرم پاسخ این سوال را این گونه داده است:(( نماز بهترین تکلیف خداوند است.))

نماز دارای حکمت ها و فواید بسیاری است که اگر بخواهیم آن را در چندین کتاب مفصل توضیح دهیم، باز هم کافی نخواهد بود. مهم ترین دلیل واجب شدن نماز در این آیه دوچیز بیان شده است:

1- جلوگیری از گناه                  

2- برپاداشتن یاد خدا

((منبع:درسنامه حفظ موضوعی قرآن/پایه هفتم))

 





ادامه مطلب
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 12 دی 1396 

نماز یکی از فریضه های مهم واصلی اسلام است که به عنوان دومین پل ارتباطی بین خدا و بنده اش قرار داده شده است. نماز رمز بندگی و روح مسلمانی  ونماد شکر گزاری است.

((منبع:درسنامه حفظ موضوعی قرآن/پایه هفتم))





ادامه مطلب
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 12 دی 1396 

إِنَّ الصَّلاةَ کانَتْ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ کِتاباً مَوْقُوتاً

نماز بر مومنان، در اوقات معین مقرر شده است.

(نساء/103)

 

 





ادامه مطلب
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 12 دی 1396 

فرض کنید پدری از سر کار برگشته و از فرزندش می خواهد تا برایش آب خنک بیاورد. فرزند به پدر بی  اعتنایی می کند وخود را به نشنیدن می زند. اندکی بعد، پدر دوباره فرزندش را صدا می زند واز او می خواهد تا برایش آب خنکی مهیا کند. این بار نیز فرزند تنبلی کرده وحرف پدر را نشنیده می گیرد. بار سوم پدر از فرزند آب طلب می کند وفرزند می گوید:(( الآن کار دارم! بعدامی آورم.)) این کار چندین بار صورت می گیرد تا این که فرزند چند ساعت بعد با بی حوصلگی لیوان آب خنکی را پر کرده وبرای پدر می آورد. در این صورت پدر چه می کند؟ آیا از پسرش تقدیر خواهد کرد که بالأخره وپس از مدت زیاد به سخن او گوش کرده است.

مسلما خیر!وضعیت بسیاری از ما انسان ها در نماز خواندن همین طور است. هنگامی که صدای اذان بلند می شود خداوند مهربان مارا به نماز و سخن گفتن با خودش فرا می خواند، ولی ما گاهی ندای اذان را بی پاسخ گذاشته وپس از ساعت ها با بی میلی نماز می خوانیم. چنین نمازی ارزش واقعی خود را از دست داده است. از پیامبر(ص) سوال شد:(( چه عملی دارای ثواب بیشتری است؟)) پیامبر پاسخ داد:(( خواندن نماز در اول وقت آن)).

حضرت علی(ع) هنگامی که در جنگ صفین سرگرم نبرد بود، در میان هر دو صف کارزار، به آسمان نگاه می کرد که ببیند وقت نماز کر فرا می رسد. یکی از اصحاب پرسید:((الآن که سرگرم جنگ هستیم. نمی شود کمی دیر تر نماز بخوانیم؟)) امام فرمود:(( ما به خاطر نماز با آنان می جنگیم؛ پس چرا نماز را به تأخیر بیندازیم)).

((منبع:درسنامه حفظ موضوعی قرآن/پایه هفتم))





ادامه مطلب
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 12 دی 1396 

جلسه بزرگداشت شهدا برپا بود و شهید ((صیاد شیرازی)) هم به عنوان سخنران دعوت شده بود. پس از مداحی و چند برنامه مرسوم دیگر، از شهید صیاد شیرازی خواستند سخنرانی بکند. ایشان پشت تریبون قرار گرفت و پس از شروع صحبت با نام خداوند گفت:(( روزی برای جلسه مهمی در مورد جنگ خدمت حضرت امام رسیدیم؛ وقت نماز شد. امام وضو گرفت وبه نماز ایستاد وماهم به پیروی از او فهمیدیم نماز برهمه چیز ترجیح دارد. بعد شهید صیاد شیرازی اشاره ای به وقت نماز کرد وگفت:(( الآن هم وقت نماز هست اگر خواستید بعد از نماز برای شما سخنرانی می کنم.)) صحبت را تمام کرد وصف های تماز تشکیل شد و همان جا در اول وقت، نماز جماعت برپا شد.

((منبع:درسنامه حفظ موضوعی قرآن/پایه هفتم))





ادامه مطلب
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 12 دی 1396 

حافِظُوا عَلَى الصَّلَواتِ وَ الصَّلاةِ الْوُسْطى وَ قُومُوا لِلَّهِ قانِتِينَ

درانجام همی نماز هاف (به خصوص) نماز وسطی{یعنی نماز ظهر} کوشا باسید! واز روی خضوع و اطاعت، برای خدا به پا برخیزید.

(بقره/238)

 

خداوند در قرآن یکی از صفات مومنان را مواظبت بر وقت نماز دانسته است و از ما نیز می خواهد تا به نماز اول وقت اهمیت زیادی بدهیم. در آیه بالا خداوند همین درخواست را از مومنان دارد.

پیامبر(ص) فرمود:(( نقش نماز در دین، مثل ستون خیمه است؛ اگر ستون پابرجا باشد، خیمه هم هنوز پابرجاست واگر ستون بشکند، خیمه هم فرو می ریزد.))

 ((منبع:درسنامه حفظ موضوعی قرآن/پایه هفتم))

 





ادامه مطلب
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 12 دی 1396 
تعداد کل صفحات : 2      1   2  

 

تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به نماز*قرآن می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون