مديركل آمار و فناوري اطلاعات گمرك ايران گفت: سهم كالاهاي سرمايهاي و واسطه اي از مجموع واردات كالا بيش از 85 درصد است.

حسين كاخكي در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، در پاسخ به اين پرسش كه چه ميزان از كالاهاي وارداتي به كشور سرمايهاي و در خدمت توليد و چه ميزان مصرفي است، گفت: سال گذشته از اول تا آخر 1388 مجموع واردات 55 ميليارد و 287 ميليون دلار بود كه كالاي سرمايهاي آن 8 ميليارد و 781 ميليون سهم دارد و سهم آن از واردات 15.88 درصد بوده است.
وي افزود: كالاي واسطهاي از كل واردات 38 ميليارد و 813 ميليون دلار بود كه سهم آن 70.12 درصد بوده و كالاي مصرفي وارداتي 7 ميليارد و 693 ميليون دلار بود كه 13.9 درصد كل واردات را شامل ميشود.
كاخكي تأكيد كرد: كالاي واسطهاي نيز به نوعي براي توليد استفاده ميشود و مواد اوليه است كه ممكن است با تأخير تبديل به كالاي سرمايهاي شود، گاهي هم اين كالا به سرمايه تبديل ميشود.
وي گفت: نهاده كشاورزي دان مرغ و دام ميتواند تبديل به مرغ تخمگذار يا گاو شيري شود كه آنها كالاي سرمايهاي خواهند بود.
* اخذ ماليات بر ارزش افزوده از وارد كننده
مديركل آمار و فناوري اطلاعات گمرك گفت: در اظهارنامههاي واردكنندگان ماليات بر ارزش افزوده نيز وصول ميشود كه براساس قانون ماليات بر ارزش افزوده است.
وي گفت: از واردكننده ماليات بر ارزش افزوده اخذ ميشود كه از اول مهر 87 اين كار را اجرايي شده است.
وي گفت: قانون نحوه وصول ماليات بر ارزش افزوده را از واردات مشخص كرده نرخ آن هم 3 درصد است يعني وقتي واردكننده ارزش كالاي خود را اعلام ميكنند 3 درصد آن، به صورت ماليات بر ارزش افزوده اخذ ميشود.
