غدیر، تداوم رسالت پیامبر
 

 امروز 20 ذی‌الحجه است و مراسم بیعت هنوز ادامه دارد، تا اینکه تمامى مسلمانان توانستند بیعت کنند. براى بانوان نیز فرصتى مناسب تعیین شد که در خیمه بیعت حضور یابند؛ براى این کار تشت بزرگى از آب آوردند و در وسط آن پرده‏اى زدند به‌طورى که آن را به دو قسمت تقسیم کرده و آن سوى پرده دیده نمى‏شد.

 

آن‌گاه امیرالمؤمنین(ع) در یک سوى پرده نشستند و دست مبارک را داخل آب گذاشتند و زنان نیز در سوى دیگر پرده با قرار دادن دست خود در آب بیعت مى‏کردند و با گفتن «السلام علیک یا أمیرالمؤمنین» و تبریک و تهنیت بیرون مى‏رفتند.

 

پیامبر(ص) دستور بیعت را در مورد همسران خود مؤکد داشتند، به خصوص آن‌که همه همسران حضرت نیز آنجا حاضر بودند. بانوى بزرگ اسلام حضرت فاطمه زهرا علیها السلام نیز در این بیعت حاضر شدند.

 


ادامه مطلب  
[ شنبه 4 آبان 1392  ] [ 2:18 PM ] [ مجید موحدیان ] [ نظرات 3 ]

مدح علی و آل علی بر زبان ماست / گویا زبان برای همین در دهان ماست

عید غدیر بر تمامی شما عاشقان مولای متقیان حضرت علی(ع) مبارک باد.

این هم یک کلیپ بسیار زیبا با فرمت wmv برای عاشقان آن حضرت.

برای دانلود کلیپ به ادامه مطلب رجوع کنید.

دانلود کلیپ صلوات بر امیرالمومنین علیه السلام ویژه عید غدیر

منبع: سایت غدیر خم

دانلود کلیپ صلوات بر امیرالمومنین علیه السلام ویژه عید غدیر


ادامه مطلب  
[ شنبه 4 آبان 1392  ] [ 12:08 AM ] [ مجید موحدیان ] [ نظرات 0 ]

این نقشه که محصولی از سایت امام علی می باشد به صورت فلش تهیه شده است و در آن اطلاعات جالب و زیبایی از جمله

1- راه حج پیامبر

2- راه حج حضرت علی(ع)

3- مسیر غدیر خم

4- مسیر حجة الوداع

و انواع مسیرها و جاهایی که در بین راه آخرین حج پیامبر قرار داشتند.

دانلود نقشه غدیر


ادامه مطلب  
[ شنبه 4 آبان 1392  ] [ 12:05 AM ] [ مجید موحدیان ] [ نظرات 0 ]

http://alimola.mihanblog.com/

عبدالكریم نیرى (بروجردى ).

چاپ اول : چاپ حكمت , قم , حدود سال 1353ش .

رقعى , 44 .

چاپ دوم : انتشارات نور فاطمه (س ), تهران , سال 1402ق , سال 1361ش .

رقعى , 47ص .

كتاب پس از مقدمه ابتدا خلاصه اى از واقعهء غدیر خم و سپس بحث غدیر از نظر قرآن است كه سه آیه را مطرح مى نماید: 1 <یا ایها الرسول ...>2 <الیوم الكملت لكم دینكم ...>3 <سئل سائل بعذاب واقع ...>, و در هر كدام به طرح اشكالات و جواب از آنها بحث در خود آیه و نیز آیات دیگرى در ضمن هر كدام از این سه آیه پرداخته است و بیشترجنبهء كلامى دارد. در چاپ دوم كتاب شعرى را از شاعرى متخلص به <سنا>آورده است .

نكتهء قابل توجه :

چاپ دوم كتاب همراه با كتابى در مبعث از جلال الدین همائى است , كه هر دو با هم با نام <مبعث و غدیر (اولین وآخرین پیام قرآن >چاپ شده اند و كتاب مبعث به عنوان بخش اول و با نام <مبحث بعثت >و كتاب غدیر به عنوان بخش دوم و با نام <مبحث غدیر خم >است .

در كتاب <الغدیر فى التراث الاسلامى >ص 197ش 105از این كتاب با نام <غدیر خم از نظر قرآن >یاد نموده است .

منبع: كتاب غدیر در آیینه كتاب، تالیف محمد انصاری


ادامه مطلب  
[ جمعه 3 آبان 1392  ] [ 11:59 PM ] [ مجید موحدیان ] [ نظرات 0 ]

 

گزیده ای شنیدنی و روشنگر از بیانات گهربار مقام معظم رهبری (مدظله)

 

در بیان حقیقت حادثه غدیر خم و ولایت حضرت امیرالمومنین علی (ع).

حجم : 4،792 مگابایت | فرمت 3gp

لینک دانلود : 3gp | کیفیت بالا

 


ادامه مطلب  
[ چهارشنبه 1 آبان 1392  ] [ 11:36 PM ] [ مجید موحدیان ] [ نظرات 5 ]

تهنیت و تبریک گفتن

روز غدیر، روز تهنیت گفتن است. به یکدیگر تهنیت باید گفت. پس اگر مؤمنی برادر دینی خویش را ملاقات کرد بگوید حمد وسپاس خدای را که ما را از کسانی قرار داد که به ولایت امیرالمؤمنین و امامان علیهم السلام چنگ زده‌اند. (حضرت رضا علیه السلام /اقبال الاعمال 2/ 261)

دست دادن

وقتی در غدیر یکدیگر را ملاقات کردید با سلام به هم دست دهید. (حضرت علی علیه السلام /وسائل الشیعه 10/445)


ادامه مطلب  
[ چهارشنبه 1 آبان 1392  ] [ 11:23 PM ] [ مجید موحدیان ] [ نظرات 1 ]

ای علی تو نشان هدایت این امتی؛ هر کس تو را دوست بدارد، رستگار شود و هر کس تو را دشمن بدارد، به هلاکت افتد. پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)

خداوند پس از غدیر خم برای کسی حجت و عذری باقی نگذاشت.  حضرت فاطمه زهرا (علیهاالسلام)

شب هیجدهم ذیحجه، شب عید غدیر و شب با شرافتى است سیّد در اقبال دوازده ركعت نماز به یك سلام به كیفیتى مخصوص براى این شب با دعائى نقل كرده است. علاقمندان می‌توانند به كتاب اقبال رجوع كنند.

روز هیجدهم روز عید غدیر و عید اللهِ الاكْبَرْ و عید آل محمّد (عَلیهمُ السلام) است


ادامه مطلب  
[ چهارشنبه 1 آبان 1392  ] [ 11:14 PM ] [ مجید موحدیان ] [ نظرات 0 ]

 

در اثناى خطبه، پيامبر (ص) دو اقدام عملى انجام دادند كه بسيار جلب توجه نمود:

 

اول: بلند كردن و معرفى امير المؤمنين (ع)

 

حضرت پس از مقدمه چينى و ذكر مقام خلافت و ولايت امير المؤمين (ع)، براى آنكه تا آخر روزگار راه هر گونه شك و شبهه بسته باشد، پس از معرفى صاحب ولايت بصورت لسانى، آنحضرت را عملا معرفى كردند. بدين ترتيب ه ابتدا فرمودند:

 

«باطن قرآن و تفسير آنرا براى شما بيان نمى‏كند مگر اين كسى كه دست او را مى‏گيرم و او را بلند مى‏كنم و بازويش را گرفته و او را بالا مى‏برم» .

http://salehat.ir/i


ادامه مطلب  
[ دوشنبه 29 مهر 1392  ] [ 10:13 PM ] [ مجید موحدیان ] [ نظرات 2 ]

انتظار مردم به پايان رسيد. منادى پيامبر (ص) ندا داد تا مردم جلوى منبر اجتماع كنند، و با آماده شدن صفها نماز را به جماعت خواندند.بعد ازآن مردم ناظر بودند كه پيامبر (ص) بر فراز آن منبر ايستادند و به امير المؤمنين (ع) دستور دادند بالاى منبر بيايد. آنحضرت نيز بالاى منبر رفته و يك پله پايين‏تر در طرف راست پيامبر (ص) ايستاند.

 

سپس آنحضرت نگاهى به سمت راست و چپ جمعيت نمودند و منتظر شدند تا مردم كاملا جمع شوند و آرام بگيرند. پس از آماده شدن مردم، پيامبر اكرم (ص) سخنرانى تاريخى و آخرين خطابه رسمى‏خود را براى جهانيان آغاز كردند.


ادامه مطلب  
[ دوشنبه 29 مهر 1392  ] [ 10:11 PM ] [ مجید موحدیان ] [ نظرات 0 ]

صبح آن روز كه پيامبر (ص) از مكه حركت كردند جمعيتى بيش از يكصد و بيست هزار نفر به همراه آنحضرت به سوى غدير خم آمدند.

 

با رسيدن به منطقه غدير، حضرت مسير حركت را به سمت راست جاده تغيير دادند و فرمودند تا منادى ندا كند: «همه مردم متوقف شوند و آنانكه پيش رفته‏اند باز گردند و آنانكه پشت سر هستند توقف كنند، تا همه در محل از پيش تعيين شده جمع شوند». همچنين دستور دادند : «كسى زير درختان كهنسالى كه در آنجا بود نرود و آن محل خالى بماند»


ادامه مطلب  
[ دوشنبه 29 مهر 1392  ] [ 9:56 PM ] [ مجید موحدیان ] [ نظرات 0 ]

در  روز 12 ذی الحجه بار دیگر جبرئیل نازل شد و از طرف خداوند براى پیامبر صلی الله علیه و آله دستور آورد که علم و میراث علوم انبیاى قبل و

اسلحه و تابوت (صندوق) و آن‌چه از نشانه‏ هاى پیامبران نزد توست را به وصى و خلیفه بعد از خود تسلیم نما. 

 

پیامبر صلى الله علیه و آله امیرالمؤمنین‏ علیه السلام را فراخواند و در جلسه‏ اى خصوصى ودایع الهى مانند اسم اعظم و علم و حکمت و کتب انبیاء

و سایر یادگارهاى آنان را به ایشان سپرد و گفته‏ هاى جبرئیل را به آن حضرت ابلاغ فرمود.

 

این ودایع بعد از امیرالمؤمنین‏ علیه السلام به امامان دیگر سپرده شد تا امروز که نزد امام زمان بقیة اللَّه الاعظم‏ علیه السلام است.*

 

* بحار الانوار: ج 28 ص 96. عوالم العلوم: ج 3 / 15 ص 176. 

 

منبع:http://www.ghadirie.com/

 


ادامه مطلب  
[ دوشنبه 29 مهر 1392  ] [ 9:47 PM ] [ مجید موحدیان ] [ نظرات 0 ]

 

روزی علی علیه السلام در میدان شهرِ كوفه با مردم، به احتجاج برخاست. حضرت در مقابل آنها ایستاد و فرمود:

 

شما را به خدا سوگند می دهم كه هر كس در غدیر خم از پیامبر به گوش خود درباره من چیزی شنیده است برخیزد و گواهی دهد.

 

سی تن از اصحاب برخاستند كه دوازده تن از آنها بدری بودند. یعنی از كسانی بودند كه در نبرد بدر در ركاب رسول خدا حضور داشتند، و با مشركان می جنگیدند. آنها گفتند: ما در روز غدیر خم دیدیم، رسول خدا پس از ادای فریضه نماز، در برابر دیدگان همه قرار گرفت و خطبه خواند و فرمود:

 

أَلَستُ أولی بِالمؤمِنینَ مِن أَنفُسِهم؟(46)

 

ایا من از همه مؤمنان نسبت به خودشان برتر نیستم؟


ادامه مطلب  
[ دوشنبه 29 مهر 1392  ] [ 9:38 PM ] [ مجید موحدیان ] [ نظرات 0 ]

باتوجه به متن خطبه غدير که در کتاب احتجاج (شيخ طبرسي: ج 1، صص 84-71) آمده، تمام عباراتى که مستقيما اشاره به ولايت و فضايل على عليه‌السلام دارد آورده شده است:

1- ان جبرئيل هبط الى مرارا ثلاثا يامرونى عن السلام ربى – و هوالسلام، ان اقوم فى هذا المشهد فاعلم کل ابيض و اسود. ان على بن ابى‌طالب اخى وصى و خليفتى و الامام من بعد الذى محله منى محل هارون من موسى الا انه لانبى بعدى و هو وليکم بعدالله و رسوله.

در اين قسمت از خطبه، پيامبر دليل توقف خود را در غدير خم بيان مى‌کند و آن دليل نزول آيه (يا ايها الرسول بلغ ما انزل اليک من ربک و ان لم تفعل بلغت رسالته و الله يعصمک من الناس، ان الله لايهدى القوم الکافرين (سوره مائده: آيه 67) است.


ادامه مطلب  
[ دوشنبه 29 مهر 1392  ] [ 12:56 AM ] [ مجید موحدیان ] [ نظرات 0 ]

حديث غدير

پيامبراكرم(ص) درغديرخم درحالي كه دست علي(ع) را درمقابل ديدگان جمعيت بيش ازصد هزارنفري بلند كرده بود فرمود : «من كنت مولاه فهذا علي مولاه اللهم وال من والاه وعاد من عاداه ... (57)» بعدازهمين اعلام ولايت وانتصاب علي(ع) به امامت بود ، كه آية اكمال دين نازل شد ، ونبي مكرم اسلام (ص)بعدنزول آيه فرمود: « الله اكبرتمام نبوتي ، وتمام دين الله بولايت علي بعدي»(58)رسول خدا(ص)براي اكمال دين خدارا به بزرگي ياد نمود ، وفرمود كه باولايت علي (ع) پس ازمن نبوتم و دين اسلام تمام وكامل شد .


ادامه مطلب  
[ دوشنبه 29 مهر 1392  ] [ 12:28 AM ] [ مجید موحدیان ] [ نظرات 0 ]

دلالت اين آيه برنقش ولايت دراكمال دين باتوجه به نكات ذيل روشن مي شود :

1 ) تأكيد برابلاغ ، راغب درمفردات ونيزديگران براين عقيده اندكه بلّغ ازابلغ هردوامربه ابلاغ است ، ولي باتأكيدي بيشتر(49)، علاوه براينكه بلّغ فعل امراست وظهوردروجوب وتأكيد دارد.

2 ) تهديد: اين آيه همراه باتهديد پيامبر(ص)است، به اينكه اگراين امركه برتونازل شده است، ابلاغ نكني رسالت خداوندرا ابلاغ نكرده اي ، به اين معني كه زحمات 23 ساله ات درطول بعثت درگروابلاغ اين امرمهم است ، وگرنه ازبين خواهدرفت حال سئوال اين است كه اين مأموريت رسول خدا(ص)، كه دراين درجه ازاهميت قراردارد بگونة كه بااصل رسالت همسنگي كرده وبه عنوان مكمل آن به حساب مي آيد، بلكه درصورت عدم انجام اين مأموريت همة رسالت نابودمي شود چيست ؟آيااين امراصل دين يااصل وفروع آن است 


ادامه مطلب  
[ دوشنبه 29 مهر 1392  ] [ 12:24 AM ] [ مجید موحدیان ] [ نظرات 0 ]

عید همگان

 

حضرت امام خمینی رحمه الله، عید غدیر خم را که کاشتن بذر ولایت در جان همه مسلمانان است، مختص گروه خاصی نمی‌دانست و در این باره می‌فرمود: «امروز که روز عید غدیر است، از بزرگ‌ترین اعیاد مذهبی است. این عید، عیدی است که مال مستضعفان است، عید محرومان است، عید مظلومان جهان است، عیدی است که خدای تبارک و تعالی به وسیله رسول اکرم صلی الله علیه و آله برای اجرای مقاصد الهی و ادامه تبلیغات و ادامه راه انبیا، حضرت امیر علیه السلام را منصوب فرمودند».


ادامه مطلب  
[ یک شنبه 28 مهر 1392  ] [ 12:14 AM ] [ مجید موحدیان ] [ نظرات 0 ]

شاید برخی گمان كنند كه عید غدیر تنها اختصاص به شیعیان دارد و در كلمات پیامبر اكرم(ص) اشاره‏ای به لزوم بزرگداشت آن نشده است؛ امّا باید گفت كه عید غدیر نیز چون عید فطر و قربان از اعیاد اسلامی، بلكه از بزرگترین اعیاد است و نخستین كسی هم كه این روز را به عنوان عید اسلامی معرفی كرد، پیامبر اكرم(ص) بوده‌اند. آنچه در پی خواهد آمد تحقیقی است در زمینه سابقه تاریخی عید غدیر كه امیدواریم مورد استفاده خوانندگان عزیز نشریه «موعود» واقع شود.


ادامه مطلب  
[ یک شنبه 28 مهر 1392  ] [ 12:00 AM ] [ مجید موحدیان ] [ نظرات 0 ]

خداوند متعال به عنوان تنها قانونگذارى که با شناخت کامل انسان - مخلوق خویش - پیامبران الهى را بسوى مردم فرستاد تا «دین خدا» و برنامه‏هاى سعادت‏بخش آن را به انسان ابلاغ نمایند (5) براى تداوم رهبرى الهى امت اسلامى نیز امامانى انتخاب فرمود و بوسیله رسول خویش به مردم شناساند تا پس از وى رهبرى او را گردن نهند.

در فلسفه سیاسى اسلام چند مساله به عنوان اصل شناخته شده‏اند:

1 - اهمیت زندگى اجتماعى

2 - ضرورت وجود قانون

3 - واضع قانون

4 - مجرى قانون


ادامه مطلب  
[ شنبه 27 مهر 1392  ] [ 10:57 PM ] [ مجید موحدیان ] [ نظرات 0 ]
.: Weblog Themes By Rasekhoon :.

تعداد کل صفحات : 2 ::      1   2  

درباره وبلاگ

غدیر، روز اکمال دین، روز اتمام نعمت، عیدالله الاکبر، عید آل محمد و عید ولایت است غدیر، شایسته هر ثناست که وحى از او پیراست و محمد(ص) بدو آراست و اسلام از او برخاست. غدیر، تفسیر بدر و احد و شأن نزول صفین و نهروان است. بدر، عدالت مى خواست؛ احد، شجاعت آرزو مى کرد؛ خیبر تماشاى صداقت را تمنا داشت و غدیر، آمین آن همه ثنا و دعا بود. غدیر، تداوم رسالت محمد صلى الله علیه و آله در ولایت على علیه السلام است.غدیر، عید عدالت و رهبرى است.
نويسندگان
موضوعات وب
آرشيو مطالب
آمار سایت
كل بازديدها : 44027 نفر
كل مطالب : 28 عدد
تعداد کل نظرات : 18 عدد
تاریخ ایجاد وبلاگ : چهارشنبه 24 مهر 1392 
آخرین بروز رسانی : یک شنبه 15 شهریور 1394