قالب پرشين بلاگdownload

mouse code

كد ماوس


**پژوهش، هماهنگ کردن اندیشه با واقعیت** هنرستان صدیقه طاهره
هدر دادن لحظاتِ عمر ، کشتن زندگیست ...
نويسندگان
ص.قهرمانی (معاون فنی)

 

1)تحقیق چیست؟

در لغت، تحقیقْ بررسی، رسیدگی و درست کردن است و دراصطلاح، فعالیت های قدم به قدم فکری را می گویند که برای کشف واقعیت ها و هماهنگ کردن اندیشه با واقعیت، به هدف حل مسئله و پاسخ به سؤال انجام می شود.

2)محقق کیست؟

محقق، تلاشگری است که می خواهد به حقیقت و واقعیت راه پیدا کند و بشناسد و بشناساند. ظرف جان او، از چشمه زلال علوم و معارف سیراب می گردد و در این مسیر هم ابزار، فنون و روش های تحقیق را می آموزد و هم معیارهای معنوی و اخلاقی رادر جان و دل حقیقت طلب خود تحقق می بخشد تا ساخته شود و بسازد. آن گاه اسلحه قلم را به دست می گیرد و نجات جامعه بشری را هدف قرار می دهد.

 

مراحل تحقیق

هر تحقیقی سه مرحله دارد. مرحله اول در هر تحقیق، نیازسنجی است. تحقیق مفید و کاربردی وقتی شکل می گیرد که نیاز، مشکل یا مسئله ای در بین باشد که حل و فصل آن ضروری به نظر آید. مرحله دوم در تحقیق، دست یابی به اطلاعات موجود در موضوع است؛ یعنی محقق باید به بررسی مستقیم موضوع بپردازد و با مشاهده، تجربه و اندیشه، به موضوع نفوذ کند و حقیقت آن را به دست آورد و برای دست یابی به اطلاعات موجود، باید قدرت شناسایی منابع مناسب را داشته باشد. قدم سوم در انجام تحقیق، تولید نهایی راه حل و پاسخ سؤال مطرح شده است.7

 

ضرورت تحقیق

استقلال فرهنگی، پیشرفت، توسعه، اختراع، اکتشاف، ابتکار، خلاقیت، نوآوری و...، همه و همه در سایه انقلاب فرهنگی است. انقلاب فرهنگی، ثمره خودباوری است و خودباوری، با تفکر و تأمل و تحقیق و مطالعه در خویشتن به وجود می آید.
آینده کشور اسلامی ما را باید کسانی به دست بگیرند که اهل تفکر، تحقیق و مطالعه باشند. مشکل اساسی کشورهای در حال توسعه، نداشتن روحیه تحقیق و عدم دسترسی به پیشینه تحقیق یا فقدان برنامه تحقیقی است. تحقیق های علمی و فرهنگی، تنها راه سازندگی کشور است. گرچه راه طولانی است، ولی صراطِ مستقیم است که انسان را به هدف جهان آفرینش می رساند و از هر گونه کجروی حفظ می کند.




 
 
[ سه شنبه 18 آذر 1393  ] [ 12:09 PM ] [ ص.قهرمانی (معاون فنی) ]
نظرات 0

درباره وبلاگ

به وبلاگ پژوهشی هنرستان صدیقه طاهره(س)هیر خوش آمدید.این وبلاگ مربوط به فعالیت های پژوهشی دانش آموزان ومطالب مفید در این زمینه میباشد که در تاریخ 93/9/17 توسط معاون فنی و مهارتی هنرستان(ص.قهرمانی) ایجاد شده است.
آرشيو مطالب
موضوعات
آمار سايت
کل بازديد : 843 نفر

كل مطالب : 3 عدد

كل نظرات : 0 عدد

تاريخ ايجاد وبلاگ :
سه شنبه 18 آذر 1393 


آخرين بروز رساني : دوشنبه 8 دی 1393