یونسکو با همراهی بنیاد لورئال هرسال مراسمی را دانشگاه سوربون پاریس برگزار می کند که در آن ۵دانشمند زن را از قاره های مختلف که در تحقیقات تخصصی فعالیت می کنند و نتیجه ی آن در سراسر جهان بازخوردهای مهمی را داشته معرفی می کند.
زنان و علم در تاریخ
برخلاف نظر خیلی ها علم و نقش زنان در آن دارای گذشته ی دراز و ناهمواری است. دست نوشته های به جا مانده از دوران باستان سند محکمی بر این ادعاست که در گذشته دانشمند زن و مرد داشتیم، نه فقط دانشمند مرد.
علم آموزی از گذشته به ثروتمندبودن خانواده بستگی داشته که هم پول لازم برای سرمایه گذاری در فعالیت های علمی را داشتند و هم وقت کافی برای وقت گذاشتن روی آن. به این صورت تفاوتی در زن و مرد بودن و یا سن فرد وجود نداشت.
زنان و علم، نقاط ضعف و کاستی ها!
بسیاری از دانشمندان و فعالان در زمینه ی علمی به کمبود حضور زنان در رشته های علوم طبیعی و نجوم اذعان داشته و به بودن زنان و استفاده از پتانسیل آنها در این زمینه ها اعتراف کرده اند.
با اینکه میزان پذیرش در دانشگاه ها بصورت یکسان برای زنان و مردان وجود دارد، ولی زنان کمتر از یک چهارم فارغ التحصیلان مراکز آموزش عالی را دارا می باشند و در رشته هایی مثل نجوم و ریاضی یک دهم کل فارغ التحصیلان را تشکیل می دهند.
دلایل زیادی وجود دارد که منجر به این نتایج وحشتناک می شود. دلایلی که می تواند از فقر اقتصادی و فقر فرهنگی خانواده ها، ضعف سیستم آموزش پرورش و وزارت کار، بی انگیزه بودن یا در اولویت قرار نگرفتن تحصیلات برا ی دختران و زنان ناشی شود.
در مقاله های بعدی بیشتر به دلایل این کار اشاره خواهیم کرد. با بانوجان همراه بمانید.
نظرات (0) نويسنده : سجاد حسینی - ساعت 10:51 AM - روز دوشنبه 19 تیر 1396 |
