وزیر ورزش و جوانان گفت: ورزشکاران با شرکت در انتخابات مجلس پاسخ قاتلان دانشمند هسته‌ای را می‌دهند.

محمد عباسی، وزیر ورزش و جوانان درباره انتخابات مجلس،گفت: برای پاسخ دادن به دشمنان انقلاب نیروهای داخلی مجرب در کشور داریم. امام خمینی (ره) نیز زمانی اعلام کردند ما باید وحدت‌آفرین باشیم و نقش وحدت‌آفرینی در انتخابات به عنوان یک امر ضروری و راهبردی در ملت ماست.
 
به گزارش فارس ، وی افزود: تاکنون 33 انتخابات برگزار کردیم و ملت ما توانست به خوبی حماسه حضورش را قطعی، گسترده و با بصیرت نشان دهد. در این راستا همه آحاد ملت این بصیرت را داشتند در انتخابات شرکت کنند، ورزشکاران و جوانان نیز نقش بسزایی دارند.
 
وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه نقش پررنگ آحاد جامعه در دفاع مقدس نیز مشهود بود، اظهار داشت: این موضوع ثابت می‌کند جوانان افق روشنی برای کشور دارند. در این دوره ورزشکاران و جوانان با بصیرت و قدرت در انتخابات شرکت می‌کنند و پاسخ دشمن که قاتلان اصلی جوانان دانشمند هسته‌ای هستند و یاوه‌گویان که در آستانه انتخابات تلاش می‌کنند تا ملت ما را مأیوس کنند، می‌دهند.
 
عباسی در پاسخ به این سؤال که ویژگی یک نماینده اصلح چیست؟ عنوان کرد: مهمترین مسئله امانت‌داری است؛ چرا که مردم امانتی را به دست وکلای خود می‌سپارند تا آنها مطابق با آرمان‌ها و ارزش‌ها امانت را حفظ کنند. افراد باید دلسوز باشند و با روحیه ایثارگری به افراد سودجو میدان ندهند. بارها در صحبت‌های مقام معظم رهبری نیز مطرح شده که نمایندگان باید امین مردم باشند.
 
وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه تفکر دشمنان ایرانی با حضور پرشور مردم در انتخابات به چه صورت خواهد بود، تصریح کرد: مردم ما رشید و با بصیرت هستند و با حضور در راهپیمایی ثابت کردند چقدر کشورشان را دوست دارند و به یاوه‌گویان درس عبرت دادند. دشمنان ما با سرکردگی آمریکا از حضور مردم در انتخابات رنج می‌برند به همین دلیل خطاهای فاحش انجام می‌دهند و آبروی خودشان را می‌برند.
 
وزیر ورزش و جوانان یادآور شد: یکی از ویژگی‌های دشمنان کودنی است. آنها مواضع انسانی جهان را نمی‌فهمند. آنها از پیشرفت یک کشور عصبانی می‌شوند. یاد صحبت‌های شهید بهشتی می‌افتیم که گفت: ای آمریکا همیشه از ما عصبانی باش و از عصبانیت بمیر. پس بهتر است دشمنان بمیرند.
 
 
منبع : سایت خبری تابناک



فضاي روشنگري مي‌تواند جامعه را براي انتخاب اصلح ياري كند

غلامرضا ملك عليپور در گفت‌وگو با خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» در رشت، با بيان اينكه مجلس مركز تدبير و تفكر و برون داد بهترين راهكار براي پيشرفت كشور است، اظهار داشت: مجلس بايد ضمن حذف قوانين موازي و تصويب قوانين جامع و مدون و نظارت بر اجراي قانون توسط دستگاه هاي قضايي و اجرايي ايفاي نقش كند.
 
وي افزود: نماينده مجلس به هيچ وجه نبايد به عنوان عنصر اجرايي و حلال مشكلات مردم باشد.
 
مديرعلمي پژوهشي سازمان بسيج دانشجويي گيلان تصريح كرد: بايد كساني را انتخاب كنيم كه ضمن برخورداري از عنصر عدالت و امانت داري در كميسيون مربوط كه بناست كانديد مورد نظر فعال شود داراي تخصص و توانايي ارائه طرح و راهكار يا شناسايي نقاط ضعف و قوت لايحه پيشنهادي دولت باشد.
 
ملك عليپور در ادامه پرسش از افراد اهل و ارائه سئوالات تخصصي توسط افراد متشخص جامعه از كانديداها در فضاي تبليغات و فضاي سايبر را از راهكارهاي انتخاب نماينده اصلح عنوان كرد.
 
وي گفت: ايجاد فضاي روشنگري توسط خواص جامعه براي انتخاب درست توسط عامه مردم مي تواند مردم را در انتخاب اصلح ياري كند.
 
مديرعلمي پژوهشي سازمان بسيج دانشجويي گيلان در ادامه اصل اساسي و اعتقادي در انتخابات را تلكيف محور عنوان كرد و افزود: اصل اساسي ما نتيجه محوري نيست و مردم بايد بدانند كه اگر در مورد كسي از لحاظ تعهد و تخصص به جمع بندي رسيدند بدون محاسبه شكست يا پيروزي فرد، آن را انتخاب كنند.
 
ملك عليپور يادآور شد: كانديداها نبايد از روح و طينت پاك مردم سوء استفاده كنند و تبليغات را به عنوان فرصتي براي معرفي خود و تبيين خواسته ها و مطالبات نظام ببينند و نه فرصتي براي اثبات خود به قيمت نفي ديگري.
 
وي خاطرنشان كرد: كانديداها نبايد عملكرد گذشته نظام و برخي از نواقص موجود را پررنگ كنند كه منجر به نااميدي مردم شود؛ بلكه بايد در رفتار، كردار و گفتار صادق باشند چرا كه هر عمل و رفتاري در جامعه اسلامي بايد روزي در دادگاه الهي پاسخ داده شود.
منبع : خبر گذاری دانشجو



ویژکیهای نماینده اصلح از زبان امام خمینی قدس سره وامام خامنه ای روحی فداه

دلم نیومد این متن پر محتوا رو توی وبلاگم درج نکنم

بعد از این همه سال که از پیروزی انقلاب گذشته و تجربۀ نزدیک به سی انتخابات در کارنامۀ جمهوری اسلامی وجود دارد، از همۀ آحاد ملت (هرکس در اندازۀ سطح خودش) این توقع می‌رود که انتخاب‌های اصولی داشته باشند تا اگر از ایشان پرسیده شد: چرا به فلان کاندیدا رأی دادی؟ جواب قانع کننده‌ای داشته باشد.


به عبارت دیگر، یکی از نیازهای امروز جامعۀ ما، رأی بصیرانه است که این امر محقق نمی‌شود مگر با داشتن معیار. زیرا تنها راه گزینش درست افراد در شرایطی که خیلی‌ها چهرۀ کاذب خویش را به نمایش می‌گذارند تا به کرسی‌های سبز مجلس تکیه بزنند، استفاده از معیارهایی است که بین حقیقت و کذب افراد، تمایز ایجاد می‌کند.

برای کسب معیارهای فوق باید به سراغ منابع آن رفت و در شرایط فعلی، یکی از منابع بسیار غنی و کاربردی، سخنان بزرگان امت اسلامی است. کسانی مانند حضرت امام (ره) و رهبر انقلاب که به مناسبت‌های مختلف، برای این مسئلۀ مهم دست به ارائۀ طریق زده‌اند که در ادامه، به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

1.      تخصص همراه با تعهد:

«تخصص نیز امرى لازم است و ما امروز متخصص کم نداریم، اما ملت هوشیار ایران باید دقت کند که در میان همین متخصصان، متدین‌ها را انتخاب کند؛ زیرا دین و تدین مانع وابستگى مى‏شود و اگر دیندارى نباشد وابستگى آسان مى‏شود.» (امام خامنه ای روحی فداه 25/1/75)

2.      تخلق به اخلاق و ادب اسلامی:

وکيل‌هايي که آراسته‌ هستند به اخلاق خوب، متعهد هستند به اسلام... انتخاب کنيد.» (صحیفه نور-ج11-ص284)

«بهترین از لحاظ ایمان، بهترین از لحاظ اخلاص و امانت، بهترین از لحاظ دیندارى و آمادگى براى حضور در میدان‌هاى انقلاب؛ دردشناس‏ترین و دردمندترین نسبت به نیازهاى مردم را انتخاب کنند. اینها فرصت‌هایى است [که] بایستى مردم عزیز ما در همه جاى کشور، هوشیارانه، با بصیرتِ تمام تلاش کنند، پیدا کنند و با رأى خود مسجّل کنند و مجلس را ‌ـ آن مجلسى را که مورد نیاز جامعه کنونى ماست ‌ـ تشکیل بدهند.» (امام خامنه ای روحی فداه 12/10/86)

3.      اعتقاد به قانون اساسی و ولایت فقیه و همچنین، پاسداری و وفاداری نسبت به آنها:

«من متواضعانه از شما مي‌خواهم که حتي‌الامکان، در انتخاب اشخاص با هم موافقت نماييد... و سرنوشت اسلام و کشور خود را بدست کساني دهيد که به اسلام و جمهوري اسلامي و قانون اساسي معتقد و نسبت به احکام نوراني آن متعهد باشند.» (صحیفه نور- ج18-ص198)

4.      مقدم نمودن "مصالح امت اسلامی" بر "مصلحت خود" و ایثارگر بودن:

«اميد است ملت مبارز و متعهد، با مطالعه دقيق در سوابق اشخاص و گروه‌ها، آراء خود را به اشخاصي دهند که ... به خيرخواهي امت معروف و موصوف باشند، بايد ملت شريف بداند که انحراف از اين امر مهم اسلامي، خيانت به اسلام و کشور است و موجب مسئوليت عظيم. صحیفه نور-ج12-ص3»

5.      امانت داری:

«خداوند همة ما را از اين قيدهاي شيطاني رها فرمايد تا بتوانيم اين امانت الهي را به سرمنزل مقصود برسانيم و به صاحب امانت، حضرت مهدي (ارواحنا لتراب مقدمه الفداء) رد کنيم.» (صحیفه نور-ج19-ص11)

6.      ساده زیستی و پذیرفتن مسئولیت به همراه محرومیت:

«اگر بخواهيد بي‌خوف و بي‌هراس در مقابل باطل بايستيد و از حق دفاع کنيد و ابرقدرتان و سلاح‌هاي پيشرفته آنان و شياطين و توطئه‌هاي آنان در روح شما اثر نگذارد و شما را از ميدان بدر نکند، خود را به ساده‌زيستن عادت دهيد و از تعلق قلب به مال و منال و جاه و مقام بپرهيزيد. مردان بزرگ که خدمت‌هاي بزرگ براي ملت‌هاي خود کرده‌اند، اکثراً ساده‌زيست و بي‌علاقه به زخارف دنيا بوده‌اند.» (صحیفه نور-ج 19-ص11)

7.      شجاع بودن:

«کساني را که انتخاب مي‌کنيد بايد مسائل را تشخيص دهند نه از افرادي باشند که اگر روس يا آمريکا يا قدرت ديگري تشري زد بترسند، بايد بايستند و مقابله کنند.» (صحیفه نور-ج18-ص198)

8.      استقلال سیاسی در افکار، احساسات و اعمال:

«رأي خود را به شخصي که... داراي بصيرت در امر دين و دنيا و منزّه از گرايش به شرق و غرب و مکتب‌هاي انحرافي و داراي "ديد سياسي" است بدهيد. صحیفه نور-ج15-ص163»

«تأکید مکرر بر لزوم انتخاب نمایندگان اصلح و توجه به تدین داوطلبان نمایندگى مجلس به این دلیل صورت مى‏گیرد که این ملت استقلال خود را آسان به دست نیاورده است و وابستگى نیز از لاابالیگرى دینى حاصل مى‏شود. بنابراین مبادا کسانى به مجلس بروند که گیرندۀ آنها منتظر فرستندۀ قوى آمریکا و غرب باشد و هر چه آنها بگویند، اینها به زبان دیگر در داخل مملکت تکرار کنند.» (امام خامنه ای روحی فداه 25/1/75)

9.      دوری از عوام فریبی و تلاش برای نماینده شدن به هر قیمتی:

«مردم باید توجه داشته باشند که تبلیغات رنگین و متنوع ملاک نیست.» (امام خامنه ای روحی فداه 12/10/86)

«وعده ‏هاى غیر عملى ملاک نیست. من با خودِ نماینده‏ هاى محترم در دوره‏ هاى مختلف وقتى مواجه شدم، به اینها گفتم: آقایان و خانم‌هاى نماینده! وظیفۀ نماینده این نیست که وعدۀ عمرانى و فلان پروژه، فلان کار را در منطقۀ انتخابى خود به مردم بدهد؛ اینها کار اجرایى است، کار دولت است. وظیفۀ نماینده این است که بتواند قانون مورد نیاز کشور را پیدا کند، آن قانون را جعل کند. وقتى قانون شد ‌ـ یعنى قاعده‏ اى گذاشته می‌شود ‌ـ دستگاههاى اجرایى و قضایى مجبورند برطبق قانون عمل بکنند و عمل می‌کنند. وعده‏ هاى غیرعملى دادن، وعده ‏هاى بزرگ دادن، اینها ملاک نیست؛ باید مردم توجه کنند؛ گاهى علامت منفى هم هست.» (امام خامنه ای روحی فداه 12/10/86)

«رقابت غير از خصومت است، رقابت غير از تهمت‌زنىِ متقابل است؛ اينها را بايد همه مواظب باشيم. رقابت اين نيست كه كسى اثبات خود را متوقف بر نفى ديگرى بداند.» (امام خامنه ای روحی فداه 19/10/90)

10.  رعایت عدالت و اعلام موضع سیاسی صریح:

«متدين، امين، معتقد به عدالت اجتماعی، متنفر از فساد، طرفدار حقوق محرومان، مدافع منافع ملی و دارای مرزبندی روشن با دشمن» (22/12/86)

علاوه بر موضوعات بالا، یک مورد دیگر نیز باید مورد توجه قرار بگیرد و آن دوری کاندیداهای مجلس از کانون‌های قدرت و ثروت است. چیزی که در دیدار چند وقت پیش رهبر انقلاب با مردم قم بیان شد:

«اگر چنانچه نامزدها به مراكز ثروت و قدرت متصل شوند، كار خراب ميشود؛ همچنان كه امروز در به‌اصطلاح دموكراسى‌هاى دنيا، در آمريكا و غير آمريكا اين رسم هست؛ كمپانى‌ها و پولدارها به نامزد انتخابات در رياست جمهورى يا در انتخابات كنگره پول ميدهند، ولى او در مقابل آنها متعهد است ... آن نماينده‌ى مجلسى كه با پول فلان شركت و فلان كمپانى و فلان ارباب و فلان پولدار توى مجلس بيايد، مجبور است آنجائى كه آنها لازم ميدانند، قانون جعل كند، قانون بردارد، توسعه و تضييق در قانون بكند. اين نماينده به درد مردم نميخورد.» (امام خامنه ای روحی فداه 19/10/90)

البته رهبر انقلاب این وابستگی مالی را منحصر به کانون‌های قدرت نکرده و بهره‌برداری از منابع عمومی را نیز در ای قلمرو وارد می‌کنند:

«نه بايد به مراكز ثروتهاى شخصى متصل بود، و نه به طريق اولى‌ به ثروتهاى عمومى. كسى بيايد از پول بيت‌المال مصرف كند، براى اينكه به وكالت مجلس برسد؛ اين دو برابر اشكال دارد، اشكال مضاعف دارد. اينها را بايد مردم مراقب باشند.» (همان)

هرچند همۀ معیارهای لازم برای انتخاب نمایندۀ مجلس در بالا نیامد، ولی بخشی از مهمترین آنها ذکر شد. امید است همۀ ما با در اختیار داشتن معیارهای کامل‌تر و به کار بستن آنها، تکلیف پیش رو را به خوبی انجام دهیم و رأی با میزان به صندوق‌ها بیاندازیم. زیرا در غیر این صورت، حتماً در فردای قیامت باید پاسخگوی این فعل اجتماعی که اثرش به همۀ جامعه می‌رسد، باشیم.




بیانات آمام خامنه ای در مورد انتخابات

در انتخابات با کرامت رفتار کنند همه؛ چه آنهائى که نامزد میشوند، چه آنهائى که طرفدار آنهایند، چه آنهائى که مخالف با بعضى از نامزدها هستند. جناحهاى مختلف کشور، بداخلاقى و بدگوئى و اهانت وتهمت و این حرفها را مطلقاً راه ندهند. این از آن چیزهائى است که اگر پیش بیاید، دشمن از او خوشحال میشود.

حضرت آیت الله خامنه ای




معیارهای انتخاب اصلح از منظر امام خامنه‌ای(مدظله)

با توجه به در پیش بودن انتخابات سرنوشت ساز مجلس نهم، مرور سخنان و بیانات معظم له در خلال سالهای ۱۳۶۸ تا کنون به صورت موضوعی در این نوشتار در طی دو بخش مورد توجه قرار گرفته است. در بخش اول، وظایف مردم نسبت به رعایت معیارهای صحیح در انتخابات بیان شده و در بخش دوم، طی دو گفتار معیارهای ایجابی و سلبی کاندیداهای اصلح مورد بررسی قرار گرفته است. 

 

              

 


ادامه مطلب

شاخص های انتخاب اصلح از زبان معمار انقلاب حضرت امام خمینی (ره)

همانطور که میدانیم مجلس را از آن جهت كه در رأس همه نهادها بوده و قوانین و مقررات این نظام مقدس را به تصویب رسانده و برحسن اجرای آن نظارت و كنترل دارند از جایگاه والایی برخوردارند.

بنابر این شایسته است شاخص های انتخاب اصلح را برای این امر خطیر از زبان معمار انقلاب حضرت امام خمینی (ره) جویا شویم تا بار دیگر از آموزه های این مجدد و مصلح قرن الهام گرفته و راه آن مرشد طریق حق و صراط مستقیم را استمرار بخشیم.

امام راحل (ره) در خصوص اهم معیارهای انتخاب اصلح برای نمایندگان مجلس بر شاخص های زیر تاكید می نمایند:

۱- متعبد به اسلام و وفادار به مردم
«مردم شجاع ایران با دقت تمام، به نمایندگانی رأی دهند كه متعبد به اسلام و وفادار به مردم باشند و در خدمت به آنان احساس مسئولیت كنند.

۲- مدافع اسلام ناب محمدی (ص)
«در قول و عمل مدافع اسلام پا برهنگان زمین، اسلام مستضعفین، اسلام رنجدیدگان تاریخ، اسلام عارفان مبارزه جو، اسلام پاك طینتان عارف و در یك كلمه، مدافع اسلام ناب محمدی (ص) باشند و افرادی را كه طرفدار اسلام سرمایه داری اسلام مستكبرین، اسلام مرفهین بی درد، اسلام منافقین، اسلام راحت طلبان، اسلام فرصت طلبان و در یك كلمه، اسلام آمریكایی هستند، طرد نموده و به مردم معرفی نمایند.

۳- برخورداری از رشته های مختلف تخصصی
«در نظر داشته باشند كه از مطلعین هر رشته تخصصی چند نفری در بین كاندیداهای آنها باشد»... «چون در مجلس، اسلام تنها كافی نیست، بلكه باید مسلمانی باشد كه احتیاجات مملكت را بشناسد و سیاست را بفهمد و مطلع به مصالح و مفاسد كشور باشد»

۴-عدم استفاده از بیت المال در تبلیغات انتخاباتی
« در شرایط كنونی، این جانب به هیچ وجه و به هیچ كس اجازه نمی دهم تا از سهم مبارك امام(ع) و یا از اموال دولت و اموال دفاتر و سازمان ها ومجامع و اموال عمومی خرج انتخابات كند»

۵- برخورداری از روحیه كوخ نشینی
«طعم تلخ فقر را چشیده باشند»... «آن روزی كه مجلسیان خوی كاخ نشینی پیدا كنند خدای نخواسته، و از این خوی ارزنده كوخ نشینی بیرون بروند آن روز است كه ما برای این كشور باید فاتحه بخوانیم».

۶- برخورداری از اخلاق اسلامی
«شما باید در آنجا (مجلس شورای اسلامی) معلم اخلاق باشید و از برای همه كشور، برای اینكه مطالب شما به همه كشور بسط پیدا می كند... شماها باید در مجلس كه می روید علاوه بر اینكه مسایلی كه طرح می شود كه مورد احتیاج ملت است باید... با سلاح اخلاق اسلامی وارد شوید و با آن سلاح مردم را تربیت كنید» (۱)

الگوی مرحوم مدرس (ره)
«باید دانست مسلمان بودن تنها فایده ای ندارد، باید جمهوری اسلامی را قبول داشته باشد و از مسایل روز اطلاع داشته باشید. سعی كنید مثل مرحوم مدرس (ره) را انتخاب كنید (۲)

مردم داری و جلب رضایت مردم
«همه ما و شما آقایان همه و آنهایی كه در اختیار شما هستند، همه باید كوشش بكنید كه رضایت مردم را جلب بكنید در همه امور»(۳)

رای ندادن به افراد محتمل الخیانه
«اشخاص متدین» اشخاص مطلع، اشخاص متعهد، اشخاص عقیده مند به نهضت، اشخاصی كه نه مایل به طرف شرق هستند نه مایل به طرف غرب، بلكه در صراط مستقیم انسانیت و اسلام هستند، آنها را انتخاب كنید، سرنوشت خودتان را به اشخاص امین بدهید، سرنوشت خود را به افرادی كه محتمل است خیانت بكنند ندهید». (۴).



پی نوشت ها:

۱- آیین انقلاب اسلامی، موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره)، از ص ۳۳۸ تا ۳۴۶
۲- صحیفه نور، ج ۱۸، ص ۲۷۶
۳- صحیفه نور، ج ۱۱، ص ۸۷۳
۴- صحیفه نور، ج ۸، ص۳۸۵

منبع: وبلاگ طلبه یاشار