6 – توانایی روابط بین فردی : توانایی روابط بین فردی به ما كمك می كند با دیگران همكاری و مشاركت بهتری داشته باشیم . به آنها اعتماد كنیم . مرزهای روابط با دیگران را تشخیص دهیم . دوستی های مطلوب را حفظ كنیم و در شروع و خاتمه ارتباطات بطور مؤثرتری رفتار كنیم .
7 – توانایی خود آگاهی : یعنی توانایی شناخت خود و آگاهی از نقاط ضعف و قوت خواسته ها؛ ترسها ؛ رغبتها و تمایلات خود؛ این توانایی به ما كمك می كند تصویر واقع بینانه ای از خود داشته باشیم و حقوق و مسوولیتهایمان را بهتر بشناسیم .
8 – توانایی همدلی : توانایی همدلی یعنی اینكه فرد بتواند زندگی دیگران را حتی زمانی كه در آن شرایط قرار ندارد.درك كند . همدلی به ما كمك می كند تا انسانهای دیگر را وقتی با ما متفاوت هستند بپذیریم و به آنها احترام بگذاریم . كسانی كه همدلی بیشتری دارند؛ به دیگران علاقمندند؛ افراد مختلف را تحمل می كنند؛ پرخاشگری كمتری دارند و دوست داشتنی ترند . این مهارت روابط اجتماعی را بهبود می بخشد.
9 – توانایی مقابله با هیجان : این مهارت شامل توانایی شناسایی هیجانات خود و دیگران و نیز شناخت تاثیر هیجانات بر رفتار است . این مهارت به ما كمك می كند كه در مواقع ناكامی ؛ خشم؛ افسردگی و اضطراب واكنشهای مناسبی نشان دهیم .
10 – توانایی مقابله با فشارهای روانی ( استرس) : این توانایی شامل شناخت استرسهای مختلف زندگی و تاثیر آن بر رفتار است و ما را قادر می سازد كه منابع فشار روانی در زندگی مان را شناخته و راههای صحیح كاهش فشار را دنبال كنیم .