آیا می دانید چرا بعضی از زنان در انتخاب همسر به مردانی که مو یا رنگ چشمان شان به تیرگی میزند، علاقه مندند؟ و یا چرا بعضی از مردان به زنانی که چشم های روشن و موهای طلایی دارند گرایش پیدا میکنند؟ کشش و میل ما برای جذاب یافتن همسر آینده به مقدار زیادی مادرزادی است. این ادعا نتیجه پژوهش هایی است که به رابطه بین شکل صورت، دیگر اجزای بدن و تناسب اندام پدر و مادر با سلیقه انتخاب همسر آینده پرداخته است. براساس این تحقیقات که توسط دیوید پرت استاد دانشگاه سنت آندروز انگلیس انجام گرفت، مردان برای انتخاب همسر آینده به دنبال زنانی هستند که رنگ مو و چشم شان به مادرشان شبیه باشد و بالعکس زنان اغلب پیشنهاد ازدواج فردی را قبول می کنند که بیش از همه به پدرشان شباهت داشته باشد. تنها تفاوتی که زنان و مردان در این پژوهش از خود نشان دادند این بود که مردان با درصد خیلی بالایی شباهت به مادرشان برایشان مهم بود ولی زنان به پدر و مادر.پژوهش دیگری نشان می دهد، علاوه بر شکل و شمایل، معیار سن همسر آینده نیز با سن پدر و مادر بستگی دارد. در این تحقیق که بر روی ۸۳ دانشجوی دختر و پسر بالا و پایین سی سال انجام گرفت، مشخص شد دخترانی که پدر و مادر مسن تری دارند زمان ازدواج خیلی کم به افراد جوان فکر می کنند و اغلب تمایل دارند با مرد جاافتاده تری ازدواج کنند. مردان نیز همانند زنان برحسب بالایی سن پدر و مادر به زنان جاافتاده تر جهت همسری گرایش داشتند با این تفاوت که در دوستی های کوتاه بیشتر زنان جوان و زیباتر را انتخاب می کنند.
روانشناسان بر این عقیده اند که زیبایی شناسی امری عمومی نیست و سلیقه ای است. در این سلیقه چگونگی شکل و شمایل پدر و مادر نقش مهمی ایفا می کند.
دیوید پرت می گوید: پیش- عشق (Vorliebe) امری تکاملی است، انتخاب همسر بر حسب شباهت به پدر و مادر امری ژنتیکی است که بقای انسان را دربر داشته و دارد تا از انقراض نسل جلوگیری کند.