از مهمترین موضوعات تعیین کننده مراحل زندگی مشترک ، حالات روحی ، عاطفی و شیوه های تعاملی افراد است .
برای مثال در نخستین مرحله طرفین یکدیگر را کامل و شبیه خود می بینند . این موضوع برای ایجاد تعهد و اطمینان در رابطه لازم است اما زمانی که پای کار و شغل و علایق شخصی به میان می آید . با این که طبیعی است برخی آن را به حساب کاهش علاقه طرف مقابل به خود می گذارند . کاری که در این قسمت باید انجام شود کار پر زحمت پذیرش تفاوتها برای تقویت رابطه است .
در مرحله دوم زوجین تغییرات شخصی مانند ناامیدی ، نگرانی و تردید را تجربه می کنند . در این قسمت کاری که باید انجام شود تفاوت قائل شدن میان خود به عنوان واحدی از جهان با بقیه جهان است . باید بدانید که زندگی شما خاص خودتان است پس خود را برای رویارویی با آینده قوی بسازید .
در ۳ مرحله بعد علایق زوجین به طور جداگانه و مستقل رشد می کند و تلاشهای گذشته برای با هم بودن بیشتر کمرنگ می شود . عموما هر یک از طرفین مایل به کنترل دیگری است و بحث نیز در می گیرد . نکته اینجاست که نه تنها طرفین حرف دیگری را قبول نمی کنند بلکه احساس می کنند زبان مشترک را نیز از دست داده اند . این موضوع می تواند آنها را نگران کند ، اما بیشتر از این می ترسند که قدرت دفاعی خود را از دست داده و تحت کنترل دیگری در آیند .
آنچه نیاز است فقط توانایی شناخت تفاوتها نیست بلکه یافتن راههای جدید برای مذاکره و گفتگوست .
در مرحله چهارم ، یکی یا هر دو طرف می خواهند که از رابطه خارج شوند . در شرایطی که کمی فاصله بین زوجین که باعث شود بدانند «چه می خواهند و که هستند» نه تنها مانعی ندارد بلکه خوب است . ممکن است در این مرحله با خود بگویند من می خواهم زمانی با خودم تنها باشم . چنانچه طرفین برای تامین نیازها ، قدرت و خود شان بتوانند با یکدیگر کنار بیایند زمانی است که وارد مرحله پنجم می شوند و کم کم صمیمیت افزایش می یابد . در این مرحله زوجین با یکدیگر حرفی برای گفتن دارند و شناختشان بیشتر می شود . در مرحله ششم در می یابند که می توانند با یکدیگر باشند بدون این که کنار یا روبه روی یکدیگر قرار گیرند



 نگاشته شده توسط رحمان نجفي در دوشنبه 31 خرداد 1389  ساعت 10:46 PM نظرات 0 | لينک مطلب


Powered By Rasekhoon.net