تلنگر (این "نشد گفتن ها" شیطانی است)...

آیت الله فاطمی نیا:

بدترین سخن این است که دعا کردم و نشد،
زیارت رفتم و نشد!

این "نشد گفتن ها" شیطانی است
هیچ دعاکنندہ ای دست خالی برنمی گردد!
اگر به صلاح باشد همان را 
و اگر به صلاحش نباشد بهتر از آن ‌را می دهند





[ یک شنبه 14 آبان 1396  ] [ 10:28 AM ] [ زارع-مرادیان ]

حتما حداقل یک دعا کنیم ...

 

در روایت است؛
هرکس یک نماز واجب خود را بجای آورد؛
یک دعای مستجاب (اجابت شده قطعی)
در نزد خدای تعالی دارد.

بعد نماز فوری سجاده نماز را ترک نکنیم❗️
حتما حداقل یک دعا کنیم ...

 





[ یک شنبه 14 آبان 1396  ] [ 10:25 AM ] [ زارع-مرادیان ]

☘️ أللَّھُمَ عجلْ لِوَلیِڪْ ألْفرَج☘️

 

اے یوسف زهرا سفرٺ ڪےبه سر آید
با دسٺ ٺو ڪے نخل عدالٺ ثمر آید

از پیڪ صبا ڪے شنوم آمدنٺ را
ڪے بانگ انا المهدیٺ از ڪعبه برآید؟!





[ یک شنبه 14 آبان 1396  ] [ 10:20 AM ] [ زارع-مرادیان ]

برادرانی از تبار نور

نتیجه تصویری برای  امام حسین

 


امام حسین (ع) بیشتر عمرش، یعنی از 57 سال 47 سالش را با برادر بزرگش امام حسن مجتبی (ع) در یک خانه و در یک شهر یعنی مدینه و دوران خلافت پدرشان را در کوفه زیسته و با هیچ کس دیگری این همه همراه نبوده است.
به متون تاریخی و روایی که نگاه می کنیم، این دو برادر را تا شهادت حضرت مجتبی (ع) همه جا با هم می بینیم. پس از شهادت برادر بزرگ است که امام حسین (ع) در تاریخ، تنها دیده می شود.
این همدلی و همراهی نشان از اهداف مشترک آن دو در زندگی دارد که اندیشه ها و آمال یکدیگر را به خوبی درک می کردند؛ تا آنجا که افزون بر برادری، نزدیک ترین دوست و رفیق همدیگر بودند و همین رفاقت و دوستی صمیمانه، بعدها آثار تربیتی خود را در بزرگ ترین انتخاب زندگی، یعنی ازدواج، از سوی فرزندان آن دو بزرگوار به وضوح می نمایاند.
به هر حال تاریخ صفحات بسیاری دارد که این دو برادر را همیشه همدل و همراه هم نشان می دهد.
روزی به پیرمردی برخوردند و دیدند که خوب وضو نمی گیرد. شروع به بگومگو کردند هر یک به دیگری می گفت: «تو خوب وضو نمی گیری!» سپس به آن پیرمرد گفتند: «بیا تو میان ما داور باش که داریم وضو می گیریم و سپس بگو که وضوی کدام یک از ما خوب است.» پیرمرد که وضوی هر دو را دید، به آن ها گفت: «شما هر دو، خوب وضو می گیرید و این منِ پیرمرد نادانم که خوب وضو نمی گیریم. اینک از شما آموختم و به برکت دستان شما و در سایه دلسوزی شما به امت جدّتان، توبه کردم تا از این پس خوب وضو بگیرم.»1
از این جریان تاریخی، درس های بسیاری می توان گرفت که ما به برخی اشاراتی می کنیم:
ـ در مواجهه با دیگران، ادب و احترام شرط لازم و ضروری است و کسانی که با ادب و احترام بزرگ شده باشند، هرگز به کسی کم احترامی نمی کنند

 

 

 


ادامه مطلب
[ جمعه 12 آبان 1396  ] [ 8:14 PM ] [ زارع-مرادیان ]

زنان عاشورایی...

نتیجه تصویری برای  امام حسین

 

 

در آن روزگاران، یعنی 1400 سال پیش، انسان ها به صورت عشیره ای و خانوادگی، دور هم زندگی می کردند. افزون بر اینکه بیشتر بچه ها در خردسالی و کودکی می مردند، پسران و مردان نیز در جنگ های فرسایشی و نزاع های بَدَوی و قبیله ای یا در تهاجم ها و یورش های شب و روز، در راه ها و کوه ها کشته می شدند و این همه باعث می شد تا شمار پسران و مردان بسیار کمتر از شمار دختران و زنان باشد.
برای همین است که می بینیم در عرف و فرهنگ آن روزگاران، نه تنها چند همسری برای مردان کار زشتی شمرده نمی شد، بلکه ضرورتی اجتناب ناپذیر بود و زنان نیز پس از مرگ شوهرانشان، با به پایان رسیدن عدّه، زود شوهر دیگری بر می گزیدند تا از طرفی، با زادن فرزندانی، از انقراض نسلشان که در گزند جنگ ها و غارت ها بود جلوگیری کنند و از طرفی دیگر، در میان قبایل مختلف، حامیان نیرومند و شناخته شده ای داشته باشند.
به همین دلیل است که امام علی (ع)  از زنان مختلف، نزدیک به بیست دختر داشته است و ما در اینجا به نام برخی از آنان با تفکیک مادرشان اشارتی می کنیم و از این میان، به آن خواهرانی می پردازیم که تاریخ تا حدودی به آن ها پرداخته است و بیشتر در صدد آنیم که روابط خانوادگی آنان را با برادرشان امام حسین (ع)  نشان دهیم:
الف. از فاطمه زهرا علیها السلام، دختر پیام آور خدا:
1. زینب کبری، مکنّی به ام حسن؛
2. ام کلثوم کبری (زینب صغری) که نامش رقیه بود؛1
3. رقیه بنت علی که در کودکی از دنیا رفت (رقیه صغری).2
ب. از صهبا (ام حبیب) دختر ربیعه:
1. رقیه (رقیه الکبری) و به قول برخی رقیه صغری.3
ج. از مُحَیّاة دختر المرؤ القیس کلبی:
1. ام یعلی که در کودکی از دنیا رفت.4
د. از ام سعید، دختر عروة بن مسعود ثقفی:
1. ام الحسن یا ام الحسین که گفته شده نامش فاطمه بود؛
2. رمله (رمله الکبری).5
ﻫ. از زنان دیگر، اعم از ام ولدها و غیر آن ها:6
1. أمامه؛ 2. ام سلمه؛ 3. ام الکرام؛ 4. ام هانی (فاخته)؛ 5. جمانه (ام جعفر)؛ 6. خدیجه؛ 7. میمونه؛ 8. نفیسه؛7 9. فاطمه (ام ابیها).8
برخی از تبارشناسان نوشته اند که بیشتر دختران امام علی (ع)  از زنش ام سعید، دختر عروة بن مسعود ثقفی بودندکه ما دو دختر از آنان را نام بردیم (ام الحسن و رمله) و مادر برخی نیز ام ولد بودند که نام برده نشده اند. حال ما به برخی از آنان (خواهران امام حسین (ع) ) تا آنجا که متون متقدم و معتبر اجازه دهد، به اختصار می پردازیم و این اختصار نیز سه خواهر از خواهران امام حسین (ع)  را در بر می گیرد: زینب کبری و ام کلثوم و فاطمه بنت علی.
 



[ جمعه 12 آبان 1396  ] [ 8:06 PM ] [ زارع-مرادیان ]