کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان

 

جمعه با منتظران/

 

ارتباط نوروز با ظهور امام زمان(عج)
برخی روایات بیان می‌کنند که ظهور آن منجی الهی در شبانگاه روز شنبه یا جمعه خواهد بود که مصادف است با هنگام نماز عشاء نوروز و عاشورا! البته حقیقت امر نزد خداوند متعال است و او بهتر می‌داند.
ارتباط نوروز با ظهور امام زمان(عج)

به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج،

مسأله مهدویت و اعتقاد به منجی از موضوعات مطرح در میان همه ملت‌ها و مکتب‌های الهی و مادی است و در اسلام تمام فرقه‌ها و مذاهب اسلامی در انتظار یک مصلح جهانی از دودمان رسول خدا(ص) به سر می‌‌برند و به عنوان یک اعتقاد عمومی امت اسلامی مورد توجه بوده است، هر چند که اهل سنت آن را به عنوان یک مسأله فرعی مسلم پذیرفتند، اما شیعیان با اتصال به معارف الهی نورانی اهل بیت(ع) و ارائه صفات و ویژگی‌ها و فلسفه و اهداف روشن در اعتقاد به مهدویت، چشمه امید به آینده را در دل ستمدیگان و ملت‌های محروم باز کرده است، یکی از سؤالاتی که در حوزه مهدویت مطرح می‌شود این است که چگونه روز جمعه متعلق به حضرت ولی‌عصر(عج) هست؟ آیا ظهور حضرت در روز جمعه است یا روز نوروز؟ این مطلب با روایات عدم جواز تعیین زمان ظهور منافات ندارد؟ حجت‌الاسلام مبارک ربانی از کارشناسان مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم در این رابطه می‌نویسد:

1-در روایت داریم که فرشتگان، هر جمعه در بیت‌المعمور (خانه‌ای در آسمان) جمع می‌شوند و عهد و ولایت امامان را تجدید می‌کنند، روز جمعه روزی است که خداوند بر ولایت آنان از جهانیان پیمان گرفته است و نیز در برخی، از نوروز به عنوان روز آغاز قیام یاد شده است(1) و جالب اینکه یکی از القاب زیبا و نورانی امام زمان(عج) بهار و نوروز است. چنانچه در برخی روایات و ادعیه به آن اشاره شده است: «السَّلَامُ عَلَی رَبِیعِ الْأَنَامِ وَ نَضْرَهِ الْأَیَّام»(2)؛ یعنی سلام بر بهار انسانیت و سر سبزی روزها.(فصل شکفتن و شکوفه‌ها).

روز جمعه از جهات مختلفی اختصاص به امام زمان(عج) دارد، ولادت با سعادت حضرت، انتقال مقام امامت به او، مختص شدن لقب قائم به وی در روز جمعه بوده و نیز بر اساس برخی روایات ظهور و فرج او و پیروانش در روز نوروز و جمعه خواهد بود.(3)

منظور از تعیین وقت، تعیین دقیق وقت ظهور است و این گونه تعیین وقت را پیشوایان معصوم(ع) به هیچ وجه جایز نشمرده‌اند

2- پس از وفات جناب ابوالحسن علی بن محمد سمری، چهارمین نائب خاص امام زمان(عج) دوره غیبت کبری آغاز شد و تا کنون ادامه دارد، ظهور و قیام امام(عج) در پایان این دوره و به فرمان خدای متعال خواهد بود، پیشوایان معصوم ما در روایات بسیار تصریح فرموده‌اند که نمی‌توان وقت خاصی را برای ظهور تعیین کرد و فقط خدا به آن آگاه است، ناگهان و به فرمان خدا واقع خواهد شد و هر کس تعیین وقت کند دروغگو است.

«فضیل» از امام باقر(ع) پرسید: آیا برای این امر وقتی تعیین می‌شود؟ امام سه بار فرمود: «کذب الوقاتون»؛ تعیین کنندگان وقت دروغگویند.(4)

«اسحاق بن یعقوب» نامه‌ای توسط محمد بن عثمان عمری خدمت امام زمان(عج) فرستاد و سؤالاتی کرد و امام در فرازی از پاسخ، در مورد وقت ظهور فرمود: «و اما ظهور الفرج فانه الی اللَّه تعالی ذکره و کذب الوقاتون»؛ و اما ظهور فرج به فرمان خدای متعال وابسته است و تعیین‌کنندگان وقت دروغگویند.(5)

البته منظور از تعیین وقت، تعیین دقیق وقت ظهور است و این گونه تعیین وقت را پیشوایان معصوم(ع) به هیچ وجه جایز نشمرده‌اند و آن را از اسرار الهی دانسته‌اند، ولی علاماتی را ذکر فرموده‌اند که چون آن‌ها واقع شوند نزدیک بودن ظهور را نوید می‌دهند.(6)

و افزون بر ذکر نشانه‌های حتمی و غیرحتمی برای ظهور، زمان ظهور و وقت آن به شکل کلی و غیرمعین(مانند: روز و سال) نیز در روایات ذکر شده است که هرگز به معنای تعیین دقیق زمان ظهور که در روایات از آن نهی شده نیست.

روایات مختلفی درباره زمان قیام حضرت مهدی(عج) به شکل کلی و غیرمعین وجود دارد، در برخی، از نوروز به عنوان روز آغاز قیام یاد شده است.(7) برخی احادیث دیگری روز عاشورا را و روز شنبه را آغاز قیام آن حضرت ذکر کرده است(8) و در تعداد دیگر روز جمعه، روز ظهور و آغاز قیام آن بزرگوار بیان شده است.(9)

روایات مختلفی درباره زمان قیام حضرت مهدی(عج) به شکل کلی و غیرمعین وجود دارد، در برخی، از نوروز به عنوان روز آغاز قیام یاد شده است

در همزمانی نوروز با عاشورا اشکالی به نظر نمی‌رسد، زیرا نوروز طبق سال شمسی و عاشورا بر اساس سال قمری محاسبه می‌شود و یکی شدن این دو روز امکان پذیر است و نیز همزمانی این دو روز با جمعه یا شنبه نیز ممکن است، چه آنکه ممکن است عاشورا و نوروز هر دو یا روز جمعه و یا شنبه باشد، آنچه مشکل و متنافی به نظر می‌رسد، ذکر دو روز شنبه و جمعه از هفته به عنوان روز قیام است، ولی می‌توان این دسته از روایات را نیز توجیه کرد و به نحوی میان آن جمع کرد، زیرا اگر سند این روایات صحیح باشد، در این صورت احادیثی که جمعه را روز ظهور حضرت، تعیین کرده است بر روز قیام و ظهور حمل می‌شود و روایاتی که شنبه را روز قیام می‌داند، بر روز استقرار و تثبیت نظام الهی مهدوی و نابودی مخالفان تفسیر می‌شود.(10)

به هر حال ظهور امام زمان(عج) ابتدا به وسیله منادی آسمانی اعلام می‌شود، آن حضرت در حالی که پشت به کعبه داده است، با دعوت به حق، ظهور خود را اعلام می‌دارد.

از امام باقر(ع) نقل شده است که فرمود: «حضرت مهدی(عج) در مکه به هنگام نماز عشاء ظهور می‌کند، در حالی که پرچم و پیراهن و شمشیر پیامبر(ص) را همراه دارد و چون نماز عشا را خواند، فریاد بر می‌آورد: ای مردم! شما را به یاد خدا و به حضورتان در برابر خدا (در روز قیامت) متذکر می‌شوم، در حالی که حجتش را (در دنیا) بر شما تمام کرده است و پیامبران را مبعوث کرده و قرآن را فرو فرستاده است. خداوند به شما فرمان می‌دهد که به او شرک نورزید و فرمانبر او و پیامبرانش باشید، آنچه را قرآن امر به احیای آن کرده است، احیاء و زنده کنید و آنچه را که امر به نابودی آن کرده است، نابود سازید و یاوران راه هدایت باشید و بر تقوا و پرهیزکاری همکاری کنید، زیرا دنیا، فنا و زوالش فرا رسیده و نفخه وداع سر داده است، من شما را به سوی خدا و رسولش و عمل به کتاب او و نابودی باطل و احیاء و زنده ساختن سیره پیامبر اعظم(ص) دعوت می‌کنم، آنگاه در میان سیصد و سیزده نفر از یارانش ظهور می‌کند».(11)

بنابراین با توجه به روایات وارده در این باب می‌توان گفت که ظهور آن منجی الهی در شبانگاه روز شنبه و یا جمعه خواهد بود که مصادف است با نوروز و عاشورا، هنگام نماز عشاء. البته حقیقت امر نزد خداوند متعال است و او بهتر می‌داند.

 

*پی‌نوشت‌ها:

1-مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج52، ص208.

2-مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج99، ص101، دار إحیاء التراث العربی‏، بیروت، 1403ه.

3-سیدمحمدتقی موسوی اصفهانی، مکیال المکارم (انتشارات ایران نگین، چاپ اول، 1381) ترجمه سیدمهدی حائری قزوینی، ج 2، ص 71 - 72.

4-شیخ طوسی، کتاب غیبت، ص261؛ حسینی، سیدحسین، یاد محبوب، نشر آفاق، ص78.

5-کمال‌الدین، ج2، ص160، ح4. شیخ صدوق (ره).

6-پیشوای دوازدهم حضرت حجه ابن الحسن المهدی، هیأت تحریریه مؤسسه در راه حق.

7-مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج52، ص208.

8-کمال‌الدین، ج2، ص653.

9-مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج52، ص279.

10-طبسی، نجم‌الدین، چشم‌اندازی به حکومت مهدی(عج)، ص63.

11-ابن طاووس، ملاحم، ص64؛ ابن حمّاد، فتن، ص95.

انتهای پیام/


ادامه مطلب



[ جمعه 28 اسفند 1394  ] [ 4:56 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

مخاطبان سایت KHAMENEI.IR انتخاب کردند:

 

«رژیم صهیونیستی ۲۵ سال آینده را نخواهد دید»؛ مهمترین جمله رهبر انقلاب در سال ۹۴
«رژیم صهیونیستی ۲۵ سال آینده را نخواهد دید»؛ این جمله حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان مهمترین و به یادماندنی‌ترین جمله رهبر انقلاب اسلامی در سال ۹۴ از نگاه مردم انتخاب شد.
«رژیم صهیونیستی ۲۵ سال آینده را نخواهد دید»؛ مهمترین جمله رهبر انقلاب در سال ۹۴

به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله العظمی سیدعلی خامنه‌ای، «رژیم صهیونیستی 25 سال آینده را نخواهد دید». این جمله‌ی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان مهمترین و به‌یادماندنی‌ترین جمله‌ی رهبر انقلاب اسلامی در سال 94 از نگاه مردم انتخاب شد.

دومین جمله‌ی منتخب، هشدار رهبر انقلاب از به‌کاربردن تعبیر «تندرو-میانه‌رو» توسط برخی از افراد است؛ همچنین واکنش رهبر انقلاب نسبت به «پروژه‌ی نفوذ دشمن» نیز به عنوان جمله سوم انتخاب شده است.

این سومین سال متوالی است که پاسخ رهبر انقلاب به تهدیدات نظامی رژیم صهیونیستی از سوی مردم به عنوان مهمترین جمله بیانات ایشان در سال انتخاب می‌شود. از نگاه مخاطبان در سال 93 جمله «ملت، عاشق مبارزه‌ی با صهیونیست‌هاست»  و سال 92 نیز جمله «اگر غلطی از آنها [رژیم صهیونیستی] سر بزند، جمهوری اسلامی «تل‌آویو» و «حیفا» را با خاک یکسان خواهد کرد» مهمترین جملات سال بودند.

در نظرسنجی‌ای که از هفدهم تا بیست‌و‌پنجم اسفندماه توسط پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR با موضوع مهمترین جمله سال رهبر انقلاب از دید کاربران برگزار شد، مردم، جملات گوناگونی را انتخاب کردند. بررسی مجموع حدود 12 هزار نظر و پیامک دریافت شده نشان میدهد سه جمله‌ی پرتکرار زیر در میان پاسخ‌ها، مهمترین جملات رهبر انقلاب از نظر کاربران در سال نود و چهار هستند:

سومین جمله: یکی از پرتکرار موضوعاتی که در بین نظرات مخاطبان مشاهده می‌شد موضوع «نفوذ» بود که اکثرا به جمله‌ای از بیانات رهبر انقلاب در اشاره داشت: «ملّت بزرگ ایران این شیطان بزرگ را از کشور بیرون کرد؛ نباید بگذاریم دوباره برگردد؛ نباید بگذاریم از در رفت، از پنجره برگردد؛ نباید اجازه بدهیم نفوذ پیدا کند.»

دومین جمله منتخب مخاطبان، هشدار رهبر انقلاب به تکرار ادبیات دشمن در داخل توسط عده‌ای و القای تقسیم‌بندی تندرو-میانه‌رو در داخل کشور بود: «از ادبیّات دشمن استفاده نکنید. دشمنان انقلاب از روز اوّل آمدند تعبیر ادبیّات تندرو و میانه‌رو را مطرح کردند؛ فلانی تندرو است، فلان جریان تندرو است، فلان جریان میانه‌رو است. آن روز، از همه تندروتر هم از نظر آنها امام بزرگوار بود؛ امروز هم از همه تندروتر، به نظر آنها این بنده‌ی حقیر هستم.»

و اما مهمترین جمله سال 94 از نظر مردم:

رهبر انقلاب در دیدار اقشار مختلف مردم که پس از پایان مذاکرات هسته‌ای بود در پاسخ به زیاده‌گویی سران رژیم صهیونیستی فرمودند: «بعد از اتمام این مذاکراتِ هسته‌ای، شنیدم صهیونیست‌ها گفتند فعلاً با این مذاکراتی که شد، تا 25 سال از دغدغه‌ی ایران آسوده‌ایم؛ بعد از 25 سال فکرش را میکنیم. بنده در جواب عرض میکنم اوّلاً شما 25 سال آینده را نخواهید دید. ان‌شاءالله تا 25 سال دیگر، به توفیق الهی و به فضل الهی چیزی به نام رژیم صهیونیستی در منطقه وجود نخواهد داشت؛ ثانیاً در همین مدّت هم روحیّه‌ی اسلامیِ مبارز و حماسی و جهادی، یک لحظه صهیونیست‌ها را راحت نخواهد گذاشت؛ این را بدانند»

انتهای پیام/

 


ادامه مطلب



[ جمعه 28 اسفند 1394  ] [ 4:54 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
تاریخ: ۱۳۹۴/۱۲/۲۷
 

 

سالی که گذشت؛

 

درس‌ها و عبرت‌های؛ 94 نقشه راه 95
سال 94 با همه حوادث و اتفاقات تلخ و شیرینش به انتها رسید و صفحه دیگری از عمر ما بسته شد. به جز آنچه در عرصه زندگی فردی هریک از ما رخ داد و می‌تواند چراغ راه آینده ما باشد، در عرصه اجتماعی کشورمان موضوعات مختلف رخ داد که بدون توجه به آنها و در نظر گرفتن عبرت‌های ناشی از آن، نمی‌توان روزهای سال آینده را با موفقیت پیمود.
درس‌ها و عبرت‌های؛ 94 نقشه راه 95

به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج، سال 94 با همه حوادث و اتفاقات تلخ و شیرینش  به انتها رسید و صفحه دیگری از عمر ما بسته شد. به جز آنچه در عرصه زندگی فردی هریک از ما رخ داد و می‌تواند چراغ راه آینده ما باشد، در عرصه اجتماعی کشورمان موضوعات مختلف رخ داد که بدون توجه به آنها و در نظر گرفتن عبرت‌های ناشی از آن، نمی‌توان روزهای سال آینده را با موفقیت پیمود. اما همان گونه که رهبر عزیز انقلاب در سال 94 در چند نوبت اشاره کردند، امروز مهمترین موضوع کشور و اصلی‌ترین دغدغه مردم، مسئله اقتصاد است و بدون توجه به این مهم، نمی توان برای فردای مردم کاری کرد و تصمیمی گرفت. در همین رابطه کارنامه دولت، برآورده شدن نیازها و مطالبات  مردم، ناکامی‌ها و ناامیدی‌ها و یا امیدواری‌هایی که به آینده دارند، بهترین ابزار برای ترسیم چشم‌اندازی روشن برای فرداست. اگر دولتمردان تنها در همین یک موضوع یعنی در اقتصاد و معیشت مردم، از گذشته عبرت بگیرند و همه آنچه نباید می‌کردند را تکرار نکنند و آنچه برای مردم انجام ندادند را بکار ببندند، قطعا سال 95، به مراتب شیرین‌تر از سال 94 خواهد شد. با اینکه کیهان در طول سال جاری، به کرات و از سر شفقت و همراهی با دولت و دلسوزی برای آنها و برای مردم، جزئیات مشکلات مردم را و نیز کژی‌ها و ناراستی‌های دولتمردان را نوشت و به تشریح آنها و ارائه راهکار برای برون رفت از وضع ناراحت‌کننده اقتصادی پرداخت، اما بازهم از باب اثبات نصح و دلسوزی و برای اتمام حجت با همه آنها که امید داریم گوش شنوایی داشته باشند و دل در گرو آبادانی ایران، مروری بسیار فشرده بر چند موضوع مهم و تاثیرگذار دولت یازدهم در سال 94 می‌کنیم. به این امید که سال 95 سال عبرت‌گیری از این نکات باشد.
دانشمندان را
 نا امید نکنید!
در سال 94 اخبار و گزارش‌های متعددی در زمینه افت علمی، کند شدن شتاب علمی کشور و ... منتشر شد. دانشمندان زیادی از رفتار نامناسب دولتمردان برایمان گفتند و نوشتند و ما هم بخش‌هایی از آن درد دل‌ها را با مردم در میان گذاشتیم. درد دل بچه‌های خونگرم و سخت‌کوش و خستگی‌ناپذیر پژوهشگاه پیشین هوا فضا را که در این دولت چند پاره شد و پروژه‌های مهم آن یکی پس از دیگری تعطیل شد و حقوق اعضای آن که با حداقل انتظار مشغول افتخارآفرینی برای کشور بودند قطع شد! بیکاری جمع زیادی از کسانی که روزگاری نه چندان دور مارا به باشگاه فضایی بردند. درددل بچه‌های هسته‌ای را، درد دل بچه‌های ژنتیک و... رابرای مردم روایت کردیم. بسیاری از حرف‌ها و گلایه‌های به حق فرزندان جامعه را ننوشتیم و شرمنده آنها شدیم. فقط به این دلیل که احساس تلخی به جامعه دست ندهد. اما نمی‌توان انکار کرد که مردم حدود سه سال است خبر علمی تازه‌ای نمی‌شنوند. پیش از این دل‌های ما امیدوار شده بود که هرچند یک‌بار خبر تازه‌ای از پیشرفت‌های دانشمندان جوان و عزیزمان در حوزه‌های مختلف علمی بشنویم. در نانو، در هسته‌ای، در هوا فضا، در بیوتکنولوژی و... در همه عرصه‌هایی که به فرموده رهبر عزیز انقلاب، عرصه علوم جدید بود و ما می‌توانستیم با مزیت نسبی مهم کشورمان یعنی تکیه به جوانان برومندمان،در آن عرصه‌ها از همه جلو بزنیم،کما اینکه چنین  شده بودیم. اکنون دل ما برای آن اخبار تنگ شده و در ازای آن خبرهایی که دیگر نیست، خبر بیکاری دانشمندان جوان یا کوچ و سرخوردگی آنها، دل ما را به درد می‌آورد. اکنون و در اثر این رفتار ها،سرعت رشد علمی ایران که روزگاری بخاطر آن به دنیا فخر می‌فروختیم، کند و کم شتاب شده و از روزهای نوید بخش و غرور آفرین گذشته فاصله گرفته‌ایم. فاصله‌ای که منجر به تذکر چند باره رهبر انقلاب شد. حال اگر دولتمردان دلشان به حال فردای ایران می‌سوزد، دانشمندان را ناامید نکنند که آینده کشور از آن آنهاست. دیگر حرف از تحقیر ایران و ایرانی با حرف‌های زشتی مثل تخصص در قرمه سبزی و بزباش یا با وارد کردن مدیر و ... نزنند. دیگر ده‌ها پست و سمت را برای خود وابستگانشان حکم نزنند و اجازه بدهند اندکی –فقط اندکی – از تصمیمات کلان کشور،بدست جوان ترها گرفته شود.
جوانان منتظر
 شغل آبرومندند
اوضاع اشتغال در سالی که رو به پایان است بر هیچ‌کس پوشیده نیست. جمع زیادی از جوانان کشورمان بیکارند. به خصوص که در بین این خیل کثیر، تحصیل کرده‌ها سهم به سزایی را به خود اختصاص داده‌اند. گزارش‌های مراکز رسمی، همه و همه از تشدید این وضعیت خبر می‌دهد و کسی نیست که بتواند این حقیقت تلخ را انکار کند. حتی اگر کسی مثل رئیس‌جمهور هم بگوید برای یک میلیون و اندی جمعیت ایران شغل ایجاد کرده، کسی باور نمی‌کند و نمی‌پذیرد، حتی نزدیک‌ترین نزدیکان او! چون مردم با همه وجود بیکاری فرزندانشان را لمس می‌کنند و تبعات سوء آن را در همه حوزه‌ها، در افزایش بزهکاری‌ها در بالا رفتن سن ازدواج، در اعتیاد و هزار بلا و مشکل دیگر می‌بینند. این است که به آمار‌سازی‌هایی از آن دست که اشاره شد توجهی نمی‌کنند. افزون بر عدم ایجاد اشتغال در دولت یازدهم، افزوده شدن به جمعیت بیکار و بیکار شدن هر 5 دقیقه یک ایرانی، بلای خانمان سوز دیگری است که بدون کمترین تردید، حاصل عملکرد و سوء مدیریت دولتمردان دولت یازدهم است و معلوم نیست نزد مردم و نزد خدا چه جوابی برای آن دارند.
رکودی که گریبان کشور را گرفته، سبب نابودی زیرساخت‌های تولید و عقب‌ماندگی ایران در عرصه‌های مختلف شده است. عقب‌ماندگی‌هایی که گاه جبران آن به چند دهه زمان احتیاج دارد. علت پدید آمدن این رکود، برنامه ریزی غلط دولتمردانی بود که برای یک کشور بزرگ و پهناور و دارای میلیون‌ها جوان نخبه و میلیاردها ثروت آشکار و پنهان، نسخه انقباض مالی بستند تا با سختگیری و ریاضت اقتصادی، تورم را کاهش دهند! یعنی خون اقتصاد را منجمد کردن آن‌قدر که آن پیکر نیمه جان، رو به موت شد و در حالت احتضار قرار گرفت! اکنون نخستین ثمره سیاست غلط سی‌ماه گذشته دولت به بی‌رحمانه‌ترین شکل خود را نشان داده است و بیکاری به بدترین شکل ممکن گریبان جامعه را گرفته است. کاش دولتمردان سال آینده از این همه مصیبت و مشکل مردم عبرتی می‌گرفتند و برای گشایش کسب و کار و تولید قدمی برمی‌داشتند.کاش در اسفند سال 95 بتوانیم بنویسیم که مثلا فلان تعداد شغل ایجاد شد و آن قدر جوان مشغول به کار شدند.البته نه به آن صورت که رئیس‌جمهور محترم گفتند، بلکه واقعی!
واردات، بلای جان تولیدات
دولت در سال 94 به موازات تشدید رکود و تعطیلی واحدهای تولیدی، برای آرام نگه داشتن جامعه و پاسخ به نیازهای واقعی و یا ساختگی و مصنوعی دست به واردات وسیع زد! هرچه واردات بیشتر می‌شد، بیکاری و ورشکستگی صنایع هم بیشتر می‌شد. بسیاری از صنایع، به طور کامل تعطیل شدند و کارگرانشان خانه نشین شدند، در حالی که جامعه به کالا و محصول تولیدی آنها نیاز داشت. این مدل آرام نگه داشتن بازار، همان مدل پیشرفت صوری بود که مورد اعتراض رهبر عزیز انقلاب هم قرار گرفت. اکنون می‌توان سخن حسن روحانی در ایام تبلیغات انتخاباتی را به یاد آورد که با طعنه به دولت دهم گفته بود :«بله اشتغال ایجاد شد، اما برای کارگران چینی!» دقیقا همان وضعیت ادعایی با شیب بسیار تند و ویرانگر اکنون به‌وجود آمده و روزی نیست که خبر از واردات وسیع کالایی که توان داخلی برای تولید آن وجود داشته نشنویم. در آخرین روزهای سال جاری بود که شنیدیم دولت با واردات ریل راه آهن، صنایع فولاد را به مرز ورشکستگی برده است! در حالی‌که امکان تولید آن به سادگی در فولاد مبارکه وجود داشته است! یا همین چند روز قبل بود که اتحادیه صنایع کاشی و سرامیک از اعضا خود خواست به مدت دوماه هیچ تولید جدید انجام ندهند، چون انبارها مملو از کالای بدون مشتری است و هیچ بازاری برای آن وجود ندارد! درست در همین شرایط، شما می‌توانید در بازار لوازم  و مصالح خانگی، و انواع و اقسام سرامیک، موزائیک و چینی بهداشتی خارجی را ببینید! اکنون باید پرسید دولت در حال ایجاد اشتغال برای چه کسی است!؟
احیاء یک صنعت برای احیاء صدها صنعت
کاش دولتمردان ،به جای همه شعارها  هیاهوهایی که گوش فلک را کر کرده است، یک کار می‌کردند و آن اینکه صنعت ساختمان را احیاء می کردند. یا نه، کلا دست از سر ساختمان بر می‌داشتند و اجازه می‌دادند که مردم، به سلیقه و ذوق خودشان، شهرها و کوچه هایشان را آباد کنند. اکنون حدود سی ماه است صنعت ساختمان به خوابی سنگین رفته است و در نتیجه، میلیونها نفر، شغل خود را از دست داده‌اند و یا با تزلزل شغلی مواجه شده‌اند. صدها رشته شغلی همچون صنایع فولاد و رنگ و شیشه و بهداشتی و آشپزخانه و ... در اثر نابودی صنعت مسکن، به ورشکستگی و رکود کامل رسیده‌اند و کارگرانشان خانه‌نشین شده‌اند. هیچ کارشناس منصفی نیست که بتواند وجدانش را در نظر بگیرد و نقش مخرب وزارت مسکن و معرکه‌گردانان آن را  در این رخداد غم‌انگیز انکار کند. اکنون افرادی در حال نسخه پیچیدن برای مسکن ملی هستند که خود، جزء مهم‌ترین ذی‌نفعان این عرصه‌اند و با سیاست‌های خاص و مخرب خود، از یک سو امید مردم برای خانه‌دار شدن را ناامید کرده‌اند و از دیگر سو ضربه جبران‌ناپذیری به تولید ملی زده اند. در مقابل، این عده نفع خود را در سفته بازی و وام بانکی و ... می‌بینند و رسما وعده گرانی مسکن در سال آینده را می‌دهند! کاش دولت منفعت یک جمع کوچک رانت خوار و ناسازگار با منافع ملی را بر مصلحت یک ملت ترجیح نداده بود و مسکن مردم را وسیله سودجویی عده‌ای قرار نمی‌داد. و کاش لااقل برای سال بعد چنین نکند.
آنچه گفته شد، شمه‌ای از تلخی‌های سال 94 بود که قبلا گفته شده بود و گفتن آن از باب تذکر مجدد و نمایاندن دوباره مشکلات مردم بود. قطعا سال آینده این ایام، دولت سخت درگیر انتخابات ریاست جمهوری 96 خواهد بود و بازخوانی این پرونده در آن روزها فایده‌ای ندارد. اما اکنون که فرصت هست بهتر است که به فکر مردم و مشکلات آنان باشند که اگر حتی هیچ‌چیز جز تکیه بر اریکه قدرت مهم نباشد راه آن، خدمت به مردم است و می‌توان کمبود و نقصان این موضوع مهم را آن قدر در جامعه و در بین سیاسیون پررنگ و تاثیرگذار دید که صدای نزدیک‌ترین حامیان رئیس‌جمهور را هم در آورده و باعث شده صراحتا اعلام کنند که روحانی با این کارنامه، انتخابات سال 96 را واگذار خواهد کرد. آیا برای آن روز هم شده، دولتمردان به خود خواهند آمد!؟


ادامه مطلب



[ جمعه 28 اسفند 1394  ] [ 4:52 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
اعتراف «واشنگتن‌پست» به اقتدار نیروی دریایی ایران در خلیج‌فارس؛
بیانیه سردار رزمجو درباره تخلیه هزاران صفحه اطلاعات از تفنگداران آمریکایی دستگیرشده، آمریکا را سرافکنده‌تر کرد/ دستگیری تفنگداران آمریکایی یک «برگ برنده تبلیغاتی» برای تهران است
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۳۹۴ در ۱۲:۴۱ ب٫ظ
 
 
روزنامه آمریکایی «واشنگتن‌پست» در گزارشی جامع از ماجرای دستگیری تفنگداران آمریکایی در آب‌های خلیج‌فارس توسط نیروی دریایی ایران به سرافکندگی و شرمندگی آمریکا و در مقابل، به اقتدار نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران اعتراف کرد.
00

به گزارش صبح توس، به نقل از سنابادنیوز، روزنامه آمریکایی «واشنگتن‌پست» در گزارشی جامع از ماجرای دستگیری تفنگداران آمریکایی در آب‌های خلیج‌فارس توسط نیروی دریایی ایران به سرافکندگی و شرمندگی آمریکا و در مقابل، به اقتدار نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران اعتراف کرد.

واشنگتن‌پست نوشت: در گزارش جدیدی که در رسانه‌های ایرانی منتشر شده است، یکی از فرماندهان نیروی دریایی ایران (سردار رزمجو، فرمانده منطقه دوم نیروی دریایی سپاه) اعلام داشته است که هزاران صفحه اطلاعات از دستگاه‌ها و وسایل تفنگداران آمریکایی دستگیرشده تخلیه کرده‌اند.

روزنامه واشنگتن‌پست چنین بیانیه‌ای از سوی ایران را نمونه‌ای دیگر از اقدام تهران برای سرافکنده‌تر کردن آمریکا می‌داند.

سردار علی رزمجو، یکی از فرماندهان پاسداران انقلاب ایران بیان داشته است که بیش از ۱۳ هزار صفحه اطلاعات از تخلیه لپ‌تاپ، دستگاه جی‌پی‌اس و نقشه‌های آمریکایی‌ها در جریان دستگیری آن‌ها در خلیج‌فارس به دست آوردیم.

این روزنامه آمریکایی در ادامه افزود: معلوم نیست که آیا اطلاعاتی که ایران بدست آورده، اطلاعات طبقه‌بندی‌شده است یا خیر.

مقامات نظامی آمریکا پیش‌ازاین مدعی شده‌اند که تنها تجهیزاتی که ایران از تفنگداران آمریکایی برداشته‌اند دو سیم‌کارت در تلفن‌های ماهواره‌ای آن‌ها بوده است.

اما سردار رزمجو شایعه‌های موجود بر حفظ دو عدد سیم‌کارت نظامیان آمریکایی را تکذیب کرد و بیان داشت: «همه وسایل آمریکایی‌ها پس داده شده است و هرگونه اظهار نظری غیر از این کذب محض است».

واشنگتن‌پست همچنین نوشت: تفنگداران آمریکایی پس از رایزنی جان کری با محمدجواد ظریف به‌سرعت آزاد شدند؛ دستگیری نیروهای آمریکایی در ایران می‌توانست یک بحران تاریخی برای آمریکا را باری دیگر به تصویر بکشد (تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ایران و دستگیری آمریکایی‌ها).

این روزنامه آمریکایی در ادامه افزود: ایران، مقامات آمریکایی را به خشم آورده است و از قضیه دستگیری تفنگداران آمریکایی به‌عنوان یک جنگ تبلیغاتی استفاده می‌کند.

پخش تصاویر دستگیری آمریکایی‌ها در خلیج‌فارس

000

ایران تصاویر دستگیری آمریکایی‌ها را در خلیج‌فارس تنها چند ساعت بعدازاین جریان، رسانه‌ای کرد و این کار به عصبانیت بیش از حد اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا انجامید.

منتقدان دولت اوباما اظهار داشته‌اند که دستگیری تفنگداران آمریکایی یک «برگ برنده تبلیغاتی» برای تهران است.

پخش فیلم معذرت‌خواهی تفنگداران آمریکایی

معذرت

بعد از پخش‌شدن تصاویر دستگیری، نوبت به پخش ویدئوهایی از تفنگداران آمریکایی شد که در آن نیروهای دریایی آمریکا از کاری که انجام دادند معذرت‌خواهی کردند و گفتند: «این یک اشتباه بود. اشتباهی که ما مرتکب شدیم و ما برای انجام چنین اشتباهی معذرت‌خواهی می‌کنیم».

این معذرت‌خواهی بعد از آزادسازی تفنگداران آمریکایی برای آن دردسرساز شد؛ روزنامه Capital Gazette در انتقاد از این کار تفنگداران آمریکایی نوشت: تفنگداران آمریکایی دستگیرشده در این ماجرا باید محاکمه شوند، زیرا در نظام‌نامه اخلاقی نیروهای مسلح آمریکا اعلام شده است که نباید در مقابل خواسته‌های دیگران تسلیم شد و باید در مقابل همه‌چیز استقامت کرد.

پهباد شناسایی ایران بر فراز ناو هواپیمابر هری اس. ترومن آمریکا

ناو

واشنگتن‌پست در ادامه این گزارش نوشت: بعد از پخش این اعتراف، نوبت به پخش ویدئویی جدید با موضوع پرواز پهباد شناسایی ایران بر فراز ناو هواپیمابر هری اس. ترومن آمریکا در خلیج‌فارس رسید.

این تصاویر دقیقاً همان روزی گرفته شد که تفنگداران آمریکایی در نقطه‌ای دیگر از خلیج‌فارس دستگیر شدند (۱۲ ژانویه).

اعطای «مدال شجاعت» به فرماندهان نیروی دریایی ایران از سوی رهبر معظم انقلاب

مدال

اعطای «مدال شجاعت» به فرماندهان نیروی دریایی ایران از سوی رهبر معظم انقلاب برای دستگیری تفنگداران آمریکایی در خلیج‌فارس و شجاع خواندن فرماندهان ایرانی، ضربه سنگینی به آمریکایی‌ها وارد کرد.

پخش فیلم اشک‌ریختن تفنگداران آمریکایی دستگیر‌شده

اشک

پخش فیلم اشک‌ریختن تفنگداران آمریکایی دستگیرشده در خلیج‌فارس، آمریکایی که خود را یک قدرت در جهان می‌داند را در عرصه بین‌الملل کوچک و سرافکنده کرد.

انتهای پیام/

کد مطلب: 328890

تــوجـه


ادامه مطلب



[ جمعه 28 اسفند 1394  ] [ 4:48 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی:
ستاد امر به معروف و نهی از منکر توسط ائمه جماعت باید در شهرستان‌ها شکل بگیرد/ شورای فرهنگ عمومی در سراسر استان احیاء شود
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۳۹۴ در ۵:۲۰ ب٫ظ
 
 
نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی گفت: یکی از برنامه‌هایی که بنده مد نظر برای انجام دارم، احیاء شواری فرهنگ عمومی است، از سایر ائمه جمعه هم خواستار ایجاد شورای فرهنگ عمومی در شهرستان‌ها هستم.
علم الهدی

به گزارش صبح توس، آیت‌الله احمد علم‌الهدی ظهر امروز در نشستی با ائمه جماعات شهرستان‌های خراسان رضوی اظهار کرد: ائمه جماعت در خراسان رضوی در مسئله انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری نقش محسوسی را ایفا کرده و قداست و متانت خود را در مسئله انتخابات نشان دادند.
وی افزود: این ایفای نقش سازنده در تمامی استان وجود داشت؛ حرکت و اقدامات ائمه جماعت در استان سرشار از متانت، موقر و پدرگونه بود که سبب تثبیت موقعیت ائمه جمعه شد و به گونه‌ای بود که نگذاشت هرکدام از کاندیداها از موقعیت امام جمعه و نماز جمهه وارد حوزه ویژه خواری شوند.

 

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه در انتخابات به لیست جامعتین توجه شد، گفت: حکم جدید رهبری بر حوزه عملیاتی ما چیزی نمی‌افزاید، اگرچه این عنایت رهبری برای بنده افتخار بزرگی است ولی از نظر حجم فعالیت‌های اجتماعی و خدماتی در استان، این حکم هیچگونه افزایش کاری را برای بنده در پی نداشته است.

 

آیت‌الله علم‌الهدی افزود: این گفته که این حکم برای بنده افزایش کاری درپی ندارد بدان جهت است که بنده در گذشته نیز با توجه به شرایط خاص آیت‌الله طبسی، مشکلات جسمی و گرفتاری‌های سنگین آستان‌قدس محل ارجاعی برای عموم و جریان‌های نظام بوده و انجام وظیفه می‌کردم که حال این خدمت رسانی با حکم رهبری ادامه یافته است.

 

وی با بیان اینکه مسئولیت‌ها نباید بر شغل ما روحانیون اثر گذار باشد، گفت: مردم از ما زندگی پیامبر گونه می‌خواهند، ما نمی‌توانیم به واسطه کسب مسئولیت‌های زیاد موقعیتهای تشکیلاتی خود را افزایش دهیم، این برخوردها با اصل و مزاج روحانیت سازگار نیست.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با تاکید بر اینکه خدمت در موقعیت‌های اجتماعی نباید از رنگ روحانیت کم کند، اظهار کرد: اگر بنا در زندگی روحانیت اختیارات اجتماعی و سیاسی باشد ما شکست خورده‌ایم، ما باید به عنوان نوکر اهل بیت در امور خود چاشنی اخلاص را حفظ کنیم.
آیت‌الله علم‌الهدی در راستای تحولاتی که با رحلت آیت‌الله واعظ‌طبسی صورت گرفت، گفت: رهبری چندی پیش فرمودند که امام جمعه فرمانده قرارگاه فرهنگی شهر است، همه به این جمله اهتمام ورزیدند اما مسئولیت آفرینی که رهبری پس از قلمداد کردن امام جمعه به فرمانده قرارگاه مطرح کردند با توجه کمتر همراه شد.

 

وی افزود: تعبیر قرارگاه بدان جهت توسط رهبری مطرح شده است چون ما در جنگ هستیم و جنگ هم قرارگاه می‌خواهد، از جهتی که با جریان‌های استکباری مبارزه می‌کنیم از جانب رهبری تعبیر قرارگاه استفاده شده است.

 

نماینده ولی فقیه در خراسان رصوی در بیان راهبرد امور تاکید کرد: ما باید دست به تنظیم ژست اجتماعی خودمان بزنیم، امام جمعه بنا به فرمایش رهبری باید ژست مبارزاتی بگیرد، جریان‌های انقلابی که در جبهه می‌توانند خط شکن باشند را تنظیم کند و آن‌ها را در صف مقدم حفظ کند.
آیت‌الله علم‌الهدی در بیان مشکلی که در شهرهای ایران و استان وجود دارد، گفت: اگرچه در مشهد و استان ما این مشکل کمتر است ولی در سایر شهر‌ها این مشکل وجود دارد که افراد رزمنده و خط‌شکن پشت سر سایر رده‌های اجتماعی قرار گرفته‌اند، در این حالت جریان‌های تکنوکرات، جریان‌های سیاسی غیر خودی یا عواملی که به دنبال ساخت کشور تحت عنوان عشرت کده‌اند در صف مقدم قرار گرفته‌اند.

 

وی افزود: خوشبختانه در مشهد رزمنده‌ها و نیروهای کف خیابان به عنوان جلودار جامعه و محور اجتماع قرار گرفته‌اند، این در حالی است که در سایر شهر‌ها قشر خط‌شکن در جبهه در رده دوم و سوم قرار گرفته‌اند؛ ما باید قشر رزمنده و مجاهد را محور قرار دهیم و سایر اقشار را در رده دوم و سوم جاسازی کنیم.

 

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی عنوان کرد: فرمانده در عرصه جنگ هیچ‌گاه از نیرو‌های خدماتی و تدارکاتی برای جنگ بهره نمی‌گیرد، بلکه این نیرو‌های خط شکن هستند که در صف مقدم قرار می‌گیرند؛ نیرو‌های خط شکن نیرو‌های حزب‌الهی هستند که سینه چاکانه در کف خیابان قرار می‌گیرند، اینکه فردی بگوید بنده به عنوان ثروت، پایگاه اجتماعی و عشیره‌ای که دارم باید همه‌جای کشور جای بگیرم با تعبیر رهبری همخوانی ندارد.

 

آیت‌الله علم‌الهدی افزود: در انتخابات برخی آمدند گفتند با عده‌ای صحبت کنید که برای رسیدن به وحدت کناره‌گیری کنند، بنده گفتم اگر این فرد انقلابی انصراف دهد پس چه کسی جایش را بگیرد؟ این گفته‌ها به خاطر این است که نیامده‌ایم جریان‌های خط شکن را بسنجیم و سازمان دهی کنیم تا با قرار گرفتن در اردوی اسلام در برابر دشمن بجنگیم.

 

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با تأکید بر اینکه فرمایشات رهبری نیاز به بازخوانی دارد و تعابیر مطرح شده توسط ایشان نیاز به تحلیل دارد، تصریح کرد: ستاد امر به معروف و نهی از منکر توسط ائمه جماعت باید در شهرستان‌ها شکل گیرد و همچنین در این باب ستادی شکل گیرد تا با سازمان‌دهی گروه‌های مردمی و هسته‌های اجتماعی در خط امر به معروف و نهی از منکر قرار گیرد و به فعالیت بپردازد، تشکل‌ها باید شکل گیرند تا دستگاه‌های دولتی موظف به حمایت شوند.

 

وی در مورد تأکید بر جریان فرهنگ عمومی در استان گفت: در گذشته آیت‌الله طبسی در مقام حفظ سمت نهاد فرهنگ عمومی استان، این موقعیت را به استاندار وقت تفویض کردند ولی با توجه به گرفتاری‌ها بسیار استاندار هم نتوانست به خوبی مسائل را سامان دهد؛ یکی از برنامه‌هایی که بنده مد نظر برای انجام دارم، احیاء شواری فرهنگ عمومی است، از سایر ائمه جمعه هم خواستار ایجاد شورای فرهنگ عمومی در شهرستان‌ها هستم.

 

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: آیت‌الله طبسی به بهشت مشرف شدند ولی بنده به واسطه سبقه‌ای که در ائمه جمعه دارم به رابطه تنگاتنگ ائمه جمعه با نماینده ولی فقیه تأکید دارم، این رابطه‌ها در دوره جدیدی منسجم‌تر نسبت به گذشته می‌شود.

انتهای پیام/

کد مطلب: 328890


 


ادامه مطلب



[ جمعه 28 اسفند 1394  ] [ 4:48 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
صبح امروز؛
جمعی از مسئولین خراسان رضوی از نحوه خدمت رسانی به مسافران نوروزی مشهد مقدس بازدید کردند
تاریخ انتشار : ۲۸ اسفند ۱۳۹۴ در ۱۲:۰۶ ب٫ظ
 
 
صبح امروز جمعی از مسئولین خراسان رضوی از نحوه خدمت رسانی به مسافران نوروزی مشهد مقدس بازدید کردند.
photo_2016-03-18_11-58-27

به گزارش صبح توس، صبح امروز حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی، علیرضا رشیدیان استاندار خراسان رضوی، سیدصولت مرتضوی شهردار مشهد و محسن انتظاری هروی رئیس شورای شهر مشهد با حضور در کمپ غدیر، پایگاه‌های اطلاع رسانی و برخی ایستگاه‌های استقبال از زائران از روند خدمت به رسانی به زائران و مسافران نوروزی مشهد مقدس بازدید کردند.

 

در این بازدید تولیت آستان قدس رضوی بر ارائه هر چه مطلوب تر خدمات به زائران و مسافران تأکید کرد.

 

پیش‌بینی می‌شود نوروز امسال مشهد میزبان ۴ و نیم میلیون مسافر شود.

انتهای پیام/

کد مطلب: 328890

تــوجـه


ادامه مطلب



[ جمعه 28 اسفند 1394  ] [ 4:41 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
دبیر مجمع دکترین مهدویت در تجمع عظیم استغاثه به امام زمان (عج):
رمز ماندگاری ملت، انقلاب و حیات ما در دوران غیبت، ولایت فقیه است
تاریخ انتشار : ۲۸ اسفند ۱۳۹۴ در ۱:۲۰ ب٫ظ
 
 
دبیر مجمع دکترین مهدویت گفت: قرآن کریم، حاملی چون رسول اکرم (ص)، شارح و مفسری چون اهل بیت (س) و مجریانی می خواهد تا زمینه ساز هدایت بشر گردد. عقل و شرع نیز حکم می کنند که در دوران امامت امام معصوم به پیشگاه آنان برویم و در غیاب امام معصوم، شبیه ترین افراد به ائمه یعنی فقیه عادل، مدیر و مدبر را بر امور جامعه مدیر قرار دهیم. رمز ماندگاری ملت، انقلاب و حیات ما نیز همین امر است.
1061824_901

به گزارش خبرگزاری صبح توس و به نقل از فریادها، تجمع بزرگ استغاثه به امام زمان (عج) در

آخرین جمعه سال ۱۳۹۴ برگزار شد. در این مراسم که با حضور صدها مشهدی و در هوای سرد اسفندماه برگزار می شد، پس از قرائت دسته جمعی زیارت آل یاسین و سلام بر امام زمان (عج) حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مسعود پور سید آقایی، دبیر مجمع دکترین مهدویت ضمن تشکر از حضور پرشور مردم در مراسم تجمع استغاثه برای ظهور حضرت حجت (عج) اظهارداشت: امام رضا (ع) شاهد و گواه است که برادران و خواهران شما در روزهای گذشته در راه برگزاری این برنامه زحمت کشیدند و شما نیز در هوای سرد اسفندماه و در روزهای پایانی سال، در آستانه سال جدید در این مکان جمع شده و فریاد استغاثه سر داده آید.
وی ادامه داد: حضرت حجت (عج) در توبه نامه کبیره خود و امام صادق در احادیث متواتر دستور داده اند که شیعیان برای ظهور دعا کنند؛ از این رو، تجمع امروز مردم دیندار مشهد و قرائت زیارت امام زمان (عج) پیرو یک فرمان قطعی از جانب اهل بیت (ع) است.

پور سید آقایی با بیان آن که ظهور امام عصر (عج)، امری تحصیلی است و نه حصولی، خاطرنشان کرد: اقدامات و سیره زندگی ما ظهور حضرت را به تاخیر انداخته و یا زمینه ساز تعجیل آن می شود و تا زمانی که تغییر و تحول در ما به صورت جمعی ایجاد نشود، در مقیاس اجتماعی تغییری حاصل نمی گردد. این فرمان قرآن است که «اِنَّ اللهَ لایُغَیِّرُ ما بِقَومٍ حَتّی یُغَیِّروا ما بِاَنفُسِهِم» و پیرو این امر، ما در موضوع انقلاب با رهبری امام راحل تصمیم بر نصرت الهی گرفتیم و موفق شدیم و دلیل آن هم تغییر سیره مردم در مقیاس اجتماعی و نصرت الهی بود.

وی افزود: ورع و تقوا، محاسن اخلاقی و کُفِّ گناهان و  هم چنین مداومت بر دعای فرج و استغاثه از جمله عوامل تعجیل در ظهور است.

پور سید آقایی ضمن اشاره به حدیثی از امام صادق (ع) تصریح کرد: زمانی که قوم بنی اسرائیل با بهانه گیری و رفاه طلبی، از عمل به دستورات الهی سرپیچی می کردند و یا زمانی که گرفتار مکر سامریّون بودند، سختی و فشار بر آنها غالب شد و ظلم فرعون، قوم بنی اسرائیل را به ستوه آورد. در این زمان، با ترک عادت های قبلی خود و استغاثه به درگاه الهی، خداوند فرستاده ای چون حضرت موسی (س) را برایشان فرستاد تا از شر مشکلات و گرفتاری ها نجات یابند. در حقیقت، استغاثه بنی اسرائیل و تغییر سیره زندگانی آنها در مقیاس اجتماعی، فرج موسی بن عمران (س) را جلو انداخت و امام صادق (ع) در حدیثی میفرمایند که شما مسلمانان نیز همین گونه خواهید بود.

وی تاکید کرد: خدا در وعده معهود و در زمان مشخّص، حجتش را می رساند و این گونه نیست که گمان کنیم عمل ما قادر به تغییر سنت الهی است؛ بلکه ظلم مملو و همه جانبه، مردم جهان را جایی خواهد رساند که به اضطرار رسیده و به صورت یکپارچه، دعای فرج را سر بدهند. اما این وظیفه ماست که با عمل خود، استغاثه و اصلاح جامعه در جهت معروف ها فرج امام زمان (عج) را تعجیل کنیم.

پور سید آقایی حضور مردم در این مراسم را به معنای اعلام علنی اضطرار به حضور حضرت حجت (عج) دانست و گفت: مردم ما در چنین تجمعاتی صراحتا اعلام می کنند که متکی بر یک گفتمان منطقی و اساسی همچون گفتمان اسلام و انقلاب، در انتظار ظهور حضرت مهدی (عج) و تحقق دولت کریمه هستند و البته حافظه تاریخ نیز بر مجاهدت های این ملت در این راه گواهی می دهد.

وی ادامه داد: قرآن به تنهایی باعث هدایت نیست؛ کمااینکه پیامبر اسلام (ص) در حدیث ثقلین بر این امر گواهی داد. قرآن کریم، حاملی چون رسول اکرم (ص)، شارح و مفسری چون اهل بیت (س) و مجریانی می خواهد تا زمینه ساز هدایت بشر گردد. عقل و شرع نیز حکم می کنند که در دوران امامت امام معصوم به پیشگاه آنان برویم و در غیاب امام معصوم، شبیه ترین افراد به ائمه یعنی فقیه عادل، مدیر و مدبر را بر امور جامعه مدیر قرار دهیم. رمز ماندگاری ملت، انقلاب و حیات ما نیز همین امر است.

پور سید آقایی در انتهای سخنان خود اشاره کرد: اگر کتاب خدا از عترتش جدا شود، حاصل آن داعش و عربستان سعودی وهابی خواهد بود؛ اما اگر هر دو در کنارهم حفظ بشوند، ـ اگرچه صدها سال از مصدر خلافت و اداره جامعه هم دور نگه داشته شویم ـ بالاخره حکومتی چون جمهوری اسلامی از اوج دوران سیاهی سر بر می آورد، در هشت سال جنگ نظامی و ۲۹ سال جنگ اقتصادی و فرهنگی بازهم پیروز است و زیر سایه ولی فقیه، امّ القرای جهان اسلام خواهدبود.

وی در انتها ابراز امیدواری کرد: استغاثه خود یک شاخص است؛ شاخص اضطرار به حضور امام معصوم و نشان دهنده انقلابی ماندن جامعه اسلامی ماست. امیدوارم که خداوند متعال فرج حضرت مهدی (عج) را به تعجیل بیندازد و عافیت حال و نصر در عمل را شامل حال ایشان بگرداند و ما را از رهروان و یاران واقعی ایشان قرار بدهد.

شایان ذکر است در انتهای این مراسم، جمعیت شرکت کننده در این تجمع به سمت حرم مطهر رضوی راهپیمایی کرده و در آن مکان مقدس نیز به صورت دسته جمعی دعای سلامتی حضتر حجت (عج) را قرائت کردند.

 

انتهای پیام/

کد مطلب: 328890

تــوجـه


ادامه مطلب



[ جمعه 28 اسفند 1394  ] [ 4:37 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۲۶۶۱
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۳
 
جمعه با منتظران/

ارتباط نوروز با ظهور امام زمان(عج)  

برخی روایات بیان می‌کنند که ظهور آن منجی الهی در شبانگاه روز شنبه یا جمعه خواهد بود که مصادف است با هنگام نماز عشاء نوروز و عاشورا! البته حقیقت امر نزد خداوند متعال است و او بهتر می‌داند.

عقیق:مسأله مهدویت و اعتقاد به منجی از موضوعات مطرح در میان همه ملت‌ها و مکتب‌های الهی و مادی است و در اسلام تمام فرقه‌ها و مذاهب اسلامی در انتظار یک مصلح جهانی از دودمان رسول خدا(ص) به سر می‌‌برند و به عنوان یک اعتقاد عمومی امت اسلامی مورد توجه بوده است، هر چند که اهل سنت آن را به عنوان یک مسأله فرعی مسلم پذیرفتند، اما شیعیان با اتصال به معارف الهی نورانی اهل بیت(ع) و ارائه صفات و ویژگی‌ها و فلسفه و اهداف روشن در اعتقاد به مهدویت، چشمه امید به آینده را در دل ستمدیگان و ملت‌های محروم باز کرده است، یکی از سؤالاتی که در حوزه مهدویت مطرح می‌شود این است که چگونه روز جمعه متعلق به حضرت ولی‌عصر(عج) هست؟ آیا ظهور حضرت در روز جمعه است یا روز نوروز؟ این مطلب با روایات عدم جواز تعیین زمان ظهور منافات ندارد؟ حجت‌الاسلام مبارک ربانی از کارشناسان مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم در این رابطه می‌نویسد:


1-در روایت داریم که فرشتگان، هر جمعه در بیت‌المعمور (خانه‌ای در آسمان) جمع مى‌شوند و عهد و ولایت امامان را تجدید مى‌کنند، روز جمعه روزى است که خداوند بر ولایت آنان از جهانیان پیمان گرفته است و نیز در برخی، از نوروز به عنوان روز آغاز قیام یاد شده است(1) و جالب اینکه یکی از القاب زیبا و نورانی امام زمان(عج) بهار و نوروز است. چنانچه در برخی روایات و ادعیه به آن اشاره شده است: «السَّلَامُ عَلَى رَبِیعِ الْأَنَامِ وَ نَضْرَةِ الْأَیَّام»(2)؛ یعنی سلام بر بهار انسانیت و سر سبزی روزها.(فصل شکفتن و شکوفه‌ها).

روز جمعه از جهات مختلفى اختصاص به امام زمان(عج) دارد، ولادت با سعادت حضرت، انتقال مقام امامت به او، مختص شدن لقب قائم به وى در روز جمعه بوده و نیز بر اساس برخی روایات ظهور و فرج او و پیروانش در روز نوروز و جمعه خواهد بود.(3)

منظور از تعیین وقت، تعیین دقیق وقت ظهور است و این گونه تعیین وقت را پیشوایان معصوم(ع) به هیچ وجه جایز نشمرده‌اند

2- پس از وفات جناب ابوالحسن علی بن محمد سمری، چهارمین نائب خاص امام زمان(عج) دوره غیبت کبری آغاز شد و تا کنون ادامه دارد، ظهور و قیام امام(عج) در پایان این دوره و به فرمان خدای متعال خواهد بود، پیشوایان معصوم ما در روایات بسیار تصریح فرموده‌اند که نمی‌توان وقت خاصی را برای ظهور تعیین کرد و فقط خدا به آن آگاه است، ناگهان و به فرمان خدا واقع خواهد شد و هر کس تعیین وقت کند دروغگو است.

«فضیل» از امام باقر(ع) پرسید: آیا برای این امر وقتی تعیین می‌شود؟ امام سه بار فرمود: «کذب الوقاتون»؛ تعیین کنندگان وقت دروغگویند.(4)

«اسحاق بن یعقوب» نامه‌ای توسط محمد بن عثمان عمری خدمت امام زمان(عج) فرستاد و سؤالاتی کرد و امام در فرازی از پاسخ، در مورد وقت ظهور فرمود: «و اما ظهور الفرج فانه الی اللَّه تعالی ذکره و کذب الوقاتون»؛ و اما ظهور فرج به فرمان خدای متعال وابسته است و تعیین‌کنندگان وقت دروغگویند.(5)

البته منظور از تعیین وقت، تعیین دقیق وقت ظهور است و این گونه تعیین وقت را پیشوایان معصوم(ع) به هیچ وجه جایز نشمرده‌اند و آن را از اسرار الهی دانسته‌اند، ولی علاماتی را ذکر فرموده‌اند که چون آن‌ها واقع شوند نزدیک بودن ظهور را نوید می‌دهند.(6)

و افزون بر ذکر نشانه‌های حتمی و غیرحتمی برای ظهور، زمان ظهور و وقت آن به شکل کلی و غیرمعین(مانند: روز و سال) نیز در روایات ذکر شده است که هرگز به معنای تعیین دقیق زمان ظهور که در روایات از آن نهی شده نیست.

روایات مختلفی درباره زمان قیام حضرت مهدی(عج) به شکل کلی و غیرمعین وجود دارد، در برخی، از نوروز به عنوان روز آغاز قیام یاد شده است.(7) برخی احادیث دیگری روز عاشورا را و روز شنبه را آغاز قیام آن حضرت ذکر کرده است(8) و در تعداد دیگر روز جمعه، روز ظهور و آغاز قیام آن بزرگوار بیان شده است.(9)

روایات مختلفی درباره زمان قیام حضرت مهدی(عج) به شکل کلی و غیرمعین وجود دارد، در برخی، از نوروز به عنوان روز آغاز قیام یاد شده است

در همزمانی نوروز با عاشورا اشکالی به نظر نمی‌رسد، زیرا نوروز طبق سال شمسی و عاشورا بر اساس سال قمری محاسبه می‌شود و یکی شدن این دو روز امکان پذیر است و نیز همزمانی این دو روز با جمعه یا شنبه نیز ممکن است، چه آنکه ممکن است عاشورا و نوروز هر دو یا روز جمعه و یا شنبه باشد، آنچه مشکل و متنافی به نظر می‌رسد، ذکر دو روز شنبه و جمعه از هفته به عنوان روز قیام است، ولی می‌توان این دسته از روایات را نیز توجیه کرد و به نحوی میان آن جمع کرد، زیرا اگر سند این روایات صحیح باشد، در این صورت احادیثی که جمعه را روز ظهور حضرت، تعیین کرده است بر روز قیام و ظهور حمل می‌شود و روایاتی که شنبه را روز قیام می‌داند، بر روز استقرار و تثبیت نظام الهی مهدوی و نابودی مخالفان تفسیر می‌شود.(10)

به هر حال ظهور امام زمان(عج) ابتدا به وسیله منادی آسمانی اعلام می‌شود، آن حضرت در حالی که پشت به کعبه داده است، با دعوت به حق، ظهور خود را اعلام می‌دارد.

از امام باقر(ع) نقل شده است که فرمود: «حضرت مهدی(عج) در مکه به هنگام نماز عشاء ظهور می‌کند، در حالی که پرچم و پیراهن و شمشیر پیامبر(ص) را همراه دارد و چون نماز عشا را خواند، فریاد بر می‌آورد: ای مردم! شما را به یاد خدا و به حضورتان در برابر خدا (در روز قیامت) متذکر می‌شوم، در حالی که حجتش را (در دنیا) بر شما تمام کرده است و پیامبران را مبعوث کرده و قرآن را فرو فرستاده است. خداوند به شما فرمان می‌دهد که به او شرک نورزید و فرمانبر او و پیامبرانش باشید، آنچه را قرآن امر به احیای آن کرده است، احیاء و زنده کنید و آنچه را که امر به نابودی آن کرده است، نابود سازید و یاوران راه هدایت باشید و بر تقوا و پرهیزکاری همکاری کنید، زیرا دنیا، فنا و زوالش فرا رسیده و نفخه وداع سر داده است، من شما را به سوی خدا و رسولش و عمل به کتاب او و نابودی باطل و احیاء و زنده ساختن سیره پیامبر اعظم(ص) دعوت می‌کنم، آنگاه در میان سیصد و سیزده نفر از یارانش ظهور می‌کند».(11)

بنابراین با توجه به روایات وارده در این باب می‌توان گفت که ظهور آن منجی الهی در شبانگاه روز شنبه و یا جمعه خواهد بود که مصادف است با نوروز و عاشورا، هنگام نماز عشاء. البته حقیقت امر نزد خداوند متعال است و او بهتر می‌داند.

 

پی‌نوشت‌ها:

1-مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج52، ص208.

2-مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج99، ص101، دار إحیاء التراث العربی‏، بیروت، 1403ه.

3-سیدمحمدتقى موسوى اصفهانى، مکیال المکارم (انتشارات ایران نگین، چاپ اول، 1381) ترجمه سیدمهدى حائرى قزوینى، ج 2، ص 71 - 72.

4-شیخ طوسی، کتاب غیبت، ص261؛ حسینی، سیدحسین، یاد محبوب، نشر آفاق، ص78.

5-کمال‌الدین، ج2، ص160، ح4. شیخ صدوق (ره).

6-پیشوای دوازدهم حضرت حجة ابن الحسن المهدی، هیأت تحریریه مؤسسه در راه حق.

7-مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج52، ص208.

8-کمال‌الدین، ج2، ص653.

9-مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج52، ص279.

10-طبسی، نجم‌الدین، چشم‌اندازی به حکومت مهدی(عج)، ص63.

11-ابن طاووس، ملاحم، ص64؛ ابن حمّاد، فتن، ص95.

منبع:فارس


ادامه مطلب



[ جمعه 28 اسفند 1394  ] [ 4:29 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: 151107
تاریخ انتشار: 11:56 - 28 اسفند 1394 - 2016 March 18
 
 

  بازدید تولیت آستان قدس رضوی از اقدامات ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی + عکس 

 

خبرگزاری میزان- تولیت آستان قدس رضوی از اقدامات ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی بازدید کرد.

 

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی

تولیت آستان قدس رضوی از اقدامات ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی بازدید کرد.

 
بازدید تولیت آستان قدس رضوی از اقدامات ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی + عکس
 
انتهای پیام/

 


ادامه مطلب



[ جمعه 28 اسفند 1394  ] [ 4:26 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: 142858

  دشت فتح المبین و نقش آن در هشت سال دفاع مقدس

 

خبرگزاری میزان- دشمن بعثی در روزهای اولین جنگ تا پشت رودخانه کرخه پیشروی کرد و بر شهر

 شوش و جاده اندیمشک – اهواز مسلط شد.

 

دشت فتح المبین و نقش آن در هشت سال دفاع مقدس(چخماقی-نوروز)

خبرگزاری میزان-گروه سیاسی:

در شمال غربی شوش و در غرب رودخانه کرخه، دشت فتح المبین قرار دارد که یادآور حماسه و عملیات پیروزمندانه فتح المبین و شهدای والا مقام این منطقه می باشد. 

 
این عملیات در تاریخ 2 فروردین 61 با رمز یا زهرا (س) و فرماندهی مشترک ارتش و سپاه در این منطقه انجام شد. در این یادمان که در 8 کیلومتری شهر شوش واقع شده است ، 8 شهید گمنام به خاک سپرده شده اند.
 
دشمن بعثی در روزهای اولین جنگ تا پشت رودخانه کرخه پیشروی کرد و بر شهر شوش و جاده اندیمشک – اهواز مسلط شد. رزمندگان اسلام در این جبهه یک خط دفاعی شکل داده و عملیات امام مهدی (عج) را در روزهای پایانی سال 1360 طرح ریزی و با فرماندهی شهید مجید بقایی به اجرا در آورند. این رزمندگان که قصد رخنه به سنگرهای دشمن در منطقه را داشتند در این شیارها با سنگرهای کمین دشمن درگیر شده و تعداد زیادی از ایشان در این شیارها به شهادت رسیدند.
 
سایت های 4 و 5 رادار: این منطقه در 18 کیلومتری غرب شهر شوش و در دامنه ارتفاعات ابو صلیبی خات قرار دارد . با اشغال غرب شوش این منطقه به تصرف بعث درآمد.
 
رزمندگان اسلام برای آزاد سازی این سایت ها در عملیات فتح المبین نبرد جانانه ای انجام داده و مقاومت سرسختانه عراق را درهم شکستند بعد از عملیات تعدادی از فرماندهان ارشد عراق که در این شکستند. بعد از عملیات تعدادی از فرماندهان ارشد عراق که در این منطقه عقب نشینی کرده بودند به دستور صدام اعدام یا زندانی شدند. 
 
انتهای پیام/

 


ادامه مطلب



[ جمعه 28 اسفند 1394  ] [ 4:21 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۲۹۵۵۸۶
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۸
 
عید کجا بریم...

عکس/ زیبایی های استان لرستان  

استان لرستان مجموعه زیبایی از اماکن تاریخی، آئین‌های سنتی ایرانی و اسلامی و ... است که پذیرای مهمانان نوروزی خواهد بود.

عکس: سعید سروش


ادامه مطلب



[ جمعه 28 اسفند 1394  ] [ 4:18 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۵۴۸۷۱۸

 

 

عکس/ زیباترین پرتره‌های رهبر انقلاب در سال 94  

در زیر مجموعه‌ای از منتخب زیباترین تصاویر حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب را مشاهده می کنید.

بنا به درخواست مخاطبین، تصاویر بالا را با کیفیت بالاتر می توانید از اینجا دانلود کنید

 


ادامه مطلب



[ جمعه 28 اسفند 1394  ] [ 4:15 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۵۴۸۸۹۲
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۸
 

فتاوای رهبر انقلاب درباره آغاز سال جدید و ایام نوروز  

 

سایت دفتر مقام معظم رهبری در بخش احکام روزانه فتاوای رهبر انقلاب درباره استفتائات آغاز سال جدید و ایام نوروز منتشر کرده است.

  به گزارش مشرق، سایت دفتر مقام معظم رهبری در بخش احکام روزانه فتاوای رهبر انقلاب

درباره آغاز سال جدید و ایام نوروز منتشر کرده است که به شرح ذیل منتشر می شود.

1-  نیمی از فامیل نزدیک من اهل حجاب نیستند و در مهمانی ها روسری سر نمیکنند و در جواب می گویند دل آدم پاک باشد و از این قبیل حرفها، من نیز با ایشان بزرگ شدم و 4 سال است سعی در رعایت احکام دینی دارم.رفت و آمدم را با ایشان کم کردم و سالی یکی دو بار برای صله رحم رفت و آمد داریم. حال تکلیفم را نمیدانم آیا باید با ایشان قطع رابطه کنم یا همینطور ادامه بدهم؟

ج) - اگر معاشرت با آنان مستلزم ارتکاب گناه نبوده و نیز موجب تأیید ایشان در عدم التزام به امور دینی نباشد، مانعی ندارد. ولی به هر حال لازم است حریم و ضوابط شرعی مراعات گردد. و اگر احتمال بدهید که ترک معاشرت با آنها موقتاً موجب خودداری آنها از ارتکاب معصیت می‏ شود به عنوان امر به معروف و نهی از منکر واجب است.

و باید توجه داشت که قطع رحم جایز نیست؛ و صله‌ی رحم منحصر در دید و بازدید نیست بلکه از ‏طرق دیگر مانند تلفن، نامه و امثال آن نیز محقّق می‌شود.‏

2 -  مراد از رحم، که قطع صله با آن ها جائز نیست، چه کسانی هستند ؟

ج) - مقصود از ارحام، خویشاوندان نَسَبی هستند مشروط به این که آن قدر نسب دور نباشد که عرفاً از ارحام شمرده نشوند. و بطور کلی ‌قطع ارحام حرام است ولی صله‌ی رحم منحصر در دید و بازدید نیست بلکه از طرق دیگر مانند تلفن، نامه و امثال آن نیز محقّق می‌شود.

3 - طبق نظر حضرت آقا آیا پهن کردن و چیدن سفره ی هفت سین در نوروز جزء خرافات شمرده می شود و حرام است یا خیر؟

ج:‌ فی نفسه اشکال ندارد هر چند اینگونه امورجنبه مذهبی ندارد.  

  4 – آیا  از میوه هایی که در باغ دیگری روی زمین افتاده میتوان استفاده کرد؟ یا در حد چند عدد از درخت چید؟ آیا برای این چند عدد باید از صاحب باغ اجازه گرفت؟

ج) : بدون رضایت صاحب میوه ها جایز نیست مگر این که صاحب میوه ها از آن اعراض کرده باشد. همچنین اگر درمسیر خود به درخت میوه‌ای درجادّه برخورد کند،می‌تواند ازمیوه‌های مذکوراستفاده کند مشروط به اینکه:

اولاً به قصد استفاده ازمیوه به آن مسیر نرفته باشد.

ثانیا به درخت آسیب نرساند.

ثالثاً همان جا میوه را خورده و به همراه خود نبرد.

رابعاً داخل ملک دیگری نیز نشود.

5 ـ خوردن و جمع کردن مقداری میوه از باغ دیگران که زیر درختان ریخته و خراب خواهد شد چه حکمی دارد؟

ج) : اگر بداند مالک میوه ها راضی است اشکال ندارد، در غیر این صورت باید رضایت مالک را جلب کند. و در صورتی که دسترسی به او برای جلب رضایت ندارد و اگر میوه ها استفاده نشود خراب می شود، می تواند از میوه ها استفاده کند و پول آن را به مالکش بدهد، و اگر دسترسی به مالکش نداشت پول آن را از طرف مالکش صدقه بدهد.                                          

6 - اگر در مجلسی از مؤمنی غیبت کنند، میدانم که نهی از منکر بر ما واجب است، سؤال من این است که: علاوه بر نهی از منکر، آیا دفاع از آبروی آن مؤمن هم بر ما واجب است (به گونه ای که اگر آن غیبت تهمت باشد بتوانیم به اطرافیان ثابت کنیم که این حرف درست نیست) و اگر از آبرویش دفاع نکردیم، آیا گناه کرده ایم؟

ج: ردّ غیبت (نفی نسبتی که غیبت کننده به غیبت شونده می دهد) واجب است.

7 - آیا انجام مراسم روز سیزدهم فروردین ( سیزده بدر) اشکال دارد؟

ج : فی نفسه حرام نیست؛ هر چند چنین چیزی مبنای شرعی ندارد.

8 - در هنگام رانندگی در جاده‌ها وظیفه‌ی راننده‌ای که به حیوانات یا به پرندگان برخورد کرده و موجب مرگ آنها شده است چیست؟

ج) : اگر ملک شخصی بوده ضامن است، ولی اگر مالک خاصی نداشته و جزء حیوانات بیابان بوده ضامن نیست.  

9 – آیا ریختن پوست میوه و زباله‌های تجزیه‌شدنی در کوه و دشت و طبیعت اشکال شرعی دارد؟

ج) : اگر موجب اذیت مردم  شود و یا خلاف قانون باشد، جایز نیست.

10 - من چندین سال پیش با جسم تیزی بر روی درختی نوشته‌ای را حک کرده‌ام؛ الآن باید چکار کنم؟

ج) : اگر آن درخت مالکی داشته، رضایت مالک را جلب کنید.

منبع:دفترمقام معظم رهبری
 

ادامه مطلب



[ جمعه 28 اسفند 1394  ] [ 4:11 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۵۴۸۸۴۰
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۴
 

جزییات درگذشت حاج احمد‌آقا به روایت محافظش  

 

سید رحیم میریان گفت: دکتر‌ها وقتی آمدند بالای سر حاج‌ احمد آقا و وضعیتش را بررسی کردند،گفتند،«دیگر بعید است که برگردد،چون ابتدا سکته قلبی کرده و بعد سکته مغزی و خون به مغز نرسیده»

به گزارش مشرق، مشی رفتاری یادگار امام از زیباترین و شیرین‌ترین جنبه‌های شخصیتی اوست که بخشی از دلنشین‌ترین خاطرات یاران و دوستان وی را تشکیل می‌دهد.

سید رحیم میریان از نیمه دوم سال 60 با حضور در دفتر امام(ره)،شاهد و ناظر سلوک مودت آمیز و خاضعانه او با همه اقشار بوده و از آن انسان رئوف و مردمدار ،خاطرات شیرینی را به یاد دارد. وی با صمیمیتی شایسته یاور «یادگار امام» در این گفت و گو شرکت کرد و از همراهی و همگامی خویش تا پایان حیات آن یگانه زمان سخن گفت، سخنی سرشار از شادمانی برای جلوه های زیبای معنوی در او و نیز حسرتی غمبار از فقدان وی که حضورش یادآور امام(ره) بود و تسلا دهنده دلهای مغموم.

*نخستین آشنائی شما با مرحوم حاج احمد آقا چگونه پیش آمد؟

سال 60 بود که من در اصفهان دوره عقیدتی را می گذراندم. قبلا در سال 58 در سنندج و کردستان بودم و بعد استخدام رسمی سپاه شدم. در روزی که آقای رجائی و باهنر شهید شدند،به پادگانی که برای دوره عقیدتی در آنجا بودم تلفن زدند و گفتند که آیت الله طاهری ،امام جمعه اصفهان،با تو کار دارند.

*شما را می شناختند؟

بله،از قبل آشنائی داشتند.ایشان فرمودند، «فورا بیا دفتر من،کارت دارم.»گفتم،«در دوره عقیدتی هستم و نمی شود آن را رها کنم و بیایم .»فرمودند،«سپاه هماهنگ کرده و تو باید بیائی.»آقای کاظمی که مسئول سپاه اصفهان بود ،زنگ زد که فورا مرا بفرستند بروم.رفتم به دفتر ایشان و گفت،«حاضری بروی تهران؟»پرسیدم،«کجای تهران؟»گفت،«جماران»وقتی قبول کردم،گفت،«با چهارتا از پاسدارهای خودم ،این نامه را می گیری می روی تهران، جماران و این نامه را مستقیم می دهی به حاج احمد آقا.» من شبانه حرکت کردم و صبح رسیدم تهران و رفتم دفتر. احمد آقا آمدند دفتر. نامه را دادم. ایشان نامه را خواندند و گفتند،«فعلا همین جا در دفتر بمانید.»

*تا آن روز ایشان را از نزدیک ندیده بودید؟

خیر. ما دو سه روزی در دفتر ماندیم. بعد چهار نیرو از قم و چهار نیرو از مشهد و چهار نیرو هم از تبریز آمدند و در مجموع شدیم هفده نفر.

*هسته اولیه حفاظت بود؟

خیر، به عنوان یک نیروی مخفی بود که قرار بود حفاظت و کنترل اطراف بیت امام را به عهده بگیرد. مدتی به این شکل گذشت. اگر یادتان باشد در آن زمان منافقین خیلی نفوذ کرده بودند و دائما ترور می کردند. اول حزب بود و بعد دفتر ریاست جمهوری و همین طور پشت سر هم پیش می آمد و هر آن ممکن بود در جماران هم مشکلی ایجاد کنند و به این دلیل به ما گفتند که بیشتر کنترل کنیم،هر چند که حافظ امام از روز اول چه در نجف،چه در پاریس، چه قبلش خدا بود.اینجا هم حافظ خدا بود، ولی از لحاظ ظاهری این برنامه‌ریزی‌ها را کرده بودند. آیت الله طاهری به من گفتند که حاج احمد آقا خواسته که من این چند نفر را معرفی کنم که این کار را کردند. وقتی آمدیم ،شدیم هفده نفر و کنترل راههای منتهی به جماران، رفت و آمدها و در مجموع،کل منطقه را به عهده گرفتیم تا به تدریج امنیت برقرار شد و خطرات تا حدودی رفع شدند و قرار شد این نیروها محافظ حاج احمد آقا بشوند و من در دفتر بمانم که کارهای دفتر و خانه امام و خانه حج احمد آقا را انجام بدهم و به این شکل بود که آشنائی ما شروع شد.

*بارزترین ویژگیهای شخصیتی حاج احمد آقا از نظر شما کدامند و چه خاطراتی از ویژگیهای خلقی ایشان دارید؟

حاج احمد آقا بعد از امام ،یک الگو و یک دلسوز بود.او غیر از جنبه اولادی واین حرفها،محافظ امام بود.همه کارها را کنترل و بررسی می کرد.خیلی دقیق بود و حواسش خیلی جمع بود.بیشتر دلسوزیش باعث می شد دست به بعضی کارها بزند و مثلا همین نیروها را جمع کند.دلسوزیش خیلی بارز بود،لذا تا لحظه آخر عمر امام،یک لحظه از ایشان جدا نشد.یادم هست روز آخری که امام در بیمارستان بودند و آن وضع امام بود،مرحوم حاج احمد آقا به من گفت ،«بیا با هم برویم.»با هم رفتیم داخل اتاق امام.احمد آقا اولین کاری که کرد این بود که جلیقه امام را برداشت و پوشید.

*چرا؟

چون مهر حضرت امام داخل آن بود و می خواست محفوظ بماند.موقع برگشتن،وسط راه گفت،«نمی دانم چه کنم.امام دارد مثل شمع آب می شود.اصلا نمی دانم جه کار کنم.دارم دست و پایم را گم می کنم.»این دلسوزیش تا آخرین لحظه بود و بعد از رحلت امام هم یکی از شاهکارهائی که زد،این بود که آمد اعلام کرد که دیگر هیچ کس وجوهات به دفتر نفرستد،چون دیگر امام نیست.به من هم گفت که بروم دو سه تا کیسه گونی پیدا کنم و با هم به اتاق امام رفتیم وپولهائی را که مربوط به وجوهات بودند،جدا گذاشتیم،پولهائی را که مربوط به رد مظالم بودند، جدا گذاشتیم و جداگانه در گونیها ریختیم.پولهای متفرقه را هم جدا کردیم و ایشان گفت،«اینها را بر می داری و می روی قم،تحویل آقای فاضل لنکرانی می دهی.»من پولها راپشت ماشین گذاشتم و بردم قم،مدرسه فیضیه و تحویل دادم.

در حالی بود که هیچ کس هم از جا ومیزان این پولها خبر نداشت.

ابدا هیچ کس جز خود حاج احمد آقا و امام خبر نداشتند.من کمتر این جور برخوردها را از افراد دیده ام.به نظر من قطع دریافت وجوهات برای دفتر و رد کردن این پول‌ها، آن هم درست بلافاصله بعد از فوت حضرت امام، واقعا شاهکار است و اوج ایمان و پاکی احمد آقا را نشان می دهد.

*برخورد ایشان با افراد دفتر، محافظان و اطرافیان چگونه بود؟ می‌گویند که بسیار خاکی و متواضع بودند.

واقعا همین طور است. بارها می‌شد که به صورت پاسداری که همراه شخصیتی می‌رود، به سفر می‌رفت. گاهی حتی یک بقچه هم بالای سرش می‌گذاشت که کسی او را نشناسد. چفیه‌ای می‌بست و بقچه را می‌گذاشت روی سرش، بعد دنبال بعضی از آقایان که همراهش می‌رفتند، راه می‌رفت، به خاطر اینکه او را نشناسند و بهتر بتواند میان مردم برود، درد دلشان را بشنود و به گرفتاری‌های آنها رسیدگی کند. در مسافرت‌ها همیشه سعی می‌کرد به فقیرنشین ترین مناطق برود. یادم هست یک بار یک بنده خدائی از قمصر کاشان آمده بود دفتر و اصرار داشت که ما به خانه‌اش برویم. از او پرسیدم،«ما به چه مناسبتی باید به خانه شما بیائیم؟» گفت، «حاج احمد آقا یک بار به خانه من آمده و دلم می خواهد شما هم بیائید.» گفتم، «باشد.می آئیم.» یک روز با حاج عیسی راه افتادیم و رفتیم قمصر کاشان و از یک گلابگیر، سراغ او را گرفتیم.گفت، «این کسی که نشانیش را می‌خواهید، آدم بدبختی است. چطور شما می خواهید بروید خانه او؟» گفتم،«ما را دعوت کرده و مهمان او هستیم.» گفت،«آن بنده خدا آه ندارد که با ناله سودا کند. چطور مهمان دعوت کرده؟»به هر حال نشانی را داد و رفتیم و خانه را پیدا کردیم. پهنای کوچه‌ای که خانه آن بنده خدا در آن بود، واقعا بیشتر از نیم متر هفتاد سانت نبود و نمی شد داخل رفت.کوچه پسکوچه‌های عجیب و غریبی بود. به در خانه که رسیدیم، دیدیم یک در چوبی زهوار در رفته است. خانه حسابی مخروبه بود. تقریبا یک شبانه روز با حاج عیسی آنجا ماندیم. او عکس‌هایش را آورد و نشانمان داد. در عکس‌ها حاج احمد آقا در ایوان خانه او نشسته و عکس گرفته بود.

*این جور آدم‌ها را از چه طریقی پیدا می کردند؟

نمی‌دانم! مثلا رفته بود بیدخون عسلویه، خانه یکی از این سیاهپوست‌ها، بچه‌اش را آورده بود اینجا و از او نگهداری می کرد که کمک به آنها کرده باشد. این بچه مدت‌ها اینجا ماند و حاج احمد آقا مثل بچه خودش از او مراقبت می کرد،پرستاریش را می‌کرد، به او می رسید.بعد هم او را فرستاد قم که درس طلبگی بخواند. چند سالی هم خواند، ولی رها کرد و رفت. مقصودم این است که می‌رفت محلات مستضعف نشین هر منطقه و با خانواده‌های فقیر آن منطقه رابطه داشت. با مرفهین رابطه نداشت یا خیلی کم داشت. یک بار رفته بود شمال و به آقای احسان بخش گفته بود،«می خواهم بروم کنار دریا، منتهی نمی خواهم کسی بفهمد.»یک قالیچه و فلاسک چائی را برداشته و رفته بودند نزدیک دریا، نزدیک خانه آدم مستضعفی که خیلی هم بچه داشت.آنجا قالیچه را پهن می کنند و می‌نشینند و از فلاسک برای خودشان چائی می‌ریزند که بخورند که صاحب آن خانه آنها را می‌بیند و با اصرار آنها را به خانه‌اش می‌برد.

*آنها را شناخته بود؟

اولش نه، چون حاج احمد آقا چفیه می‌بست و کسی او ‌را نمی شناخت. وقتی وارد خانه می‌شوند،بعد از چند دقیقه، صاحبخانه متوجه می شود و او را می‌شناسد و می‌رود بچه‌هایش را بیدار می‌کند که،

«بیائید،پسر امام آمده است.» فردای آن روز، آقای احسان بخش در نماز جمعه اعلام می‌کند که، «می‌دانید چه کسی به اینجا آمده؟» حاج احمد آقا به او می‌گوید،«مگر قرار نبود نگوئی؟» می‌گوید،«دلم نیامد.»

*رابطه‌شان با اعضای دفتر چگونه بود؟

با آنها هم همین‌طور.با اعضای دفتر واقعا رفیق بود.مثل برادر بود.

من بعد از رحلت امام می‌خواستم برگردم شهرم. دل و دماغ ماندن نداشتم و می‌دیدم که دیگر وجودم هم لازم نیست. رفتم پیش حاج احمد آقا و گفتم،«اگر اجازه بدهید من از اینجا بروم.»گفت،«برای چه بروی؟» گفتم،«امام که دیگر نیستند. اینجا هم که کاری نیست.»گفت،«من برادر ندارم. تو نمی‌خواهی برادر من باشی؟ تو به عنوان برادر من هستی.»ما هم دیگر زبانمان کوتاه شد و ماندیم و هنوز که هنوز است که هستیم.

*در سفرهائی که می رفتند،شما هم می رفتید؟

خیر.بیشتر بقیه بچه‌ها می‌رفتند، چون مسئولیت اداره اینجا با من بود.من فقط در سال 60 که جو ترور حاکم بود،خودم همراهشان می رفتم.

*داخل شهر هم زیاد می رفتند؟

بله،مخفیانه می‌رفت و برای امام خبر جمع می‌کرد.سعی می‌کرد ببیند واقعا زندگی بر مردم چگونه می گذرد. از آنها می‌پرسید که چه کاره اند، اهل کجا هستند، امورشان چطور می‌گذرد و به این ترتیب سعی می‌کرد از حال مردم و جامعه باخبر باشد.گاهی مخفیانه می‌رفت به جبهه ها سر می‌زد و هیچ کس هم نمی‌فهمید که او رفته. یکی از راههائی که امام از واقعیتهای جامعه با خبر می‌شدند،حاج احمد آقا بود.

*از وابستگی عاطفی حاج احمد آقا و امام خاطراتی را نقل کنید.

امام وابستگی‌شان به خدا بود. حاج احمدآقا مطیع امام، شاگرد امام و محافظ امام بود و واقعا برای امام و دفتر امام، ستونی بود. هر کسی که به دفتر می‌آمد، ابتدا با حاج احمد آقا صحبت می‌کرد. اگر مسئله طوری بود که خود حاج‌احمد آقا بتواند حل کند، دیگر به امام ارجاع

نمی‌داد و برایشان ایجاد مزاحمت نمی‌کرد، ولی اگر لازم بود که امام تصمیم بگیرند و دستور بدهند،بلافاصله وقت را تنظیم می‌کرد و به امام ارجاع می‌داد. ما بعد از حاج احمد آقا، هیچ کس را نداشتیم که این قدر با امام رابطه نزدیک داشته باشد. اغلب کارها توسط خود حاج احمد آقا انجام می‌شدند.

*بعضیها این تهمت را به حاج احمد آقا می‌زنند که او امام را کانالیزه کرده بود و نمی‌گذاشت بعضی از حرفها و خبرها به امام برسد. در این باره چه خاطره ای دارید؟

یادم هست در سال 60،آقای مهندس بازرگان آمد اینجا و بچه ها یک مقدار بدرفتاری کردند.

خبر رسید به امام.ایشان پیغام دادند،«یا جمع کنید بروید یا هر کسی آمد اینجا، مهمان من است و حرمتش واجب و هیچ فرقی ندارد که انقلابی هست یا نیست. شما فقط باید وظیفه تان را انجام بدهید و حق ندارید کوچک ترین توهینی به احدی بکنید.» از همان روز، بچه‌ها این نکته را رعایت کردند و برایشان فرقی نمی‌کرد که چه کسی بیاید و چه کسی برود. امام حالت آفتاب را داشتند. آفتاب بر سر همه می تابد. امام هم دست محبت و لطفشان بر سر همه بود. یکی از دلایلی که امام از همه چیز و همه جا باخبر بودند، این بود که با همه افراد رابطه داشتند. با همه تعامل داشتند.اخبار را ،هم از دوست می‌گرفتند هم از دشمن. هم از رادیوهای خودی می‌گرفتند، هم از رادیوهای بیگانه. هم از ضد انقلاب می‌گرفتند، هم از انقلابی. غیر از این بود، نمی‌توانستند آن تصمیمات قاطع را بگیرند.

*از تلاش‌های حاج احمد آقا برای حفظ جان امام،چه از لحاظ امنیتی و چه از لحاظ رعایت مسائل پزشکی چه خاطراتی دارید؟

ایشان دلسوز امام بود و هر وقت احساس می‌کرد ملاقات‌ها برای امام ضرر دارند، آنها را قطع می‌کرد.می‌گفت،«حفظ جان امام، واجب است.» بعضی وقت‌ها حتی خواهرشان می‌خواستند بیایند بالا، می گفت که نیایند،مبادا خبری به امام بدهند که به حال امام نسازد.

البته این موارد، استثنا بودند. مال وقتی است که امام مریض بودند و دکترها گفته بودند دادن اخبار ناراحت کننده به امام، خطر دارد، لذا حاج احمد آقا سعی می‌کرد هیچ کس با امام رابطه نداشته باشد که خبری به ایشان بدهد. ملاقات‌ها را به کلی قطع می‌کرد. حتی آقای صانعی که رئیس دفتر بود،خودش می‌آمد، ولی می‌گفت کسی را حق نداری بیاوری.هر وقت حال امام خوب بود، همه می‌آمدند،اما حاج احمد آقا به محض اینکه احساس خطر می‌کرد، نمی‌گذاشت کسی بیاید.

*ظاهرا ایشان شبها در میان رده‌های حفاظتی جماران می گشته‌اند که ببینند وضعیت چگونه است.

بله همین طور است.حاج احمد آقا اکثر شبها در اطراف جماران تاب می خورد. گاهی روزها یکی دو ساعت بیشتر می‌خوابید که بتواند شبها بیدار بماند. حتی می‌رفت روی کوه، روی کولک چال،چون آنجا ممنوع بود و کسی نمی توانست برود. می‌رفت تا سرکشی کند و ببیند چه خبر است. مرتب در داخل خود پایگاه‌ها می‌رفت، چه آشکار، چه پنهان،چه شب‌، چه روز. وضعیت را تحت کنترل داشت،یعنی کنترل منطقه جماران کاملا در دست حاج احمد آقا بود. ممکن نبود کوچک ترین اتفاقی بیفتد و او باخبر نشود.

*بعد از رحلت امام(ره) که وقتشان کمی آزادتر بود، برنامه شان چه بود و کلا روزگار چگونه بر ایشان می‌گذشت؟

حاج احمد آقا بعد از فوت امام، واقعا زجر می‌کشید. دیگر دل و دماغ سفر رفتن نداشت. بیشتر وقتش را صرف درس و بحث و مطالعه می کرد، چون در زمان امام واقعا نمی‌رسید مطالعه کند. گاهی هم منبر مختصری می‌رفت.برای بچه‌های سپاه و مردم در حسینیه جماران کلاس تفسیر گذاشته بود.بعد از فوت امام واقعا دل و دماغ نداشت و مدتی هم به کوشک رفت.

*اتفاقا این نکته ای است که کمتر کسی در باره آن حرف زده است و می خواهیم که شما توضیح بیشتری بدهید.آیا شما به کوشک رفتید؟

من دو بار رفتم. می‌دانید که عرفا گاهی گوشه نشینی دارند. او هم رفت به کوشک که مدتی تنها باشد.و زنش هم زیاد شده بود و تصمیم گرفت خیلی کم غذا بخورد. می‌خواست کمتر با مردم رابطه داشته باشد. می‌خواست با خدای خودش خلوت کند و به همین خاطر هم زود به خدایش پیوست.در طول مدتی که آنجا بود ،وزنش تقریبا بیست کیلو کم شده بود که دکترها گفتند این کاهش وزن سریع، خطرناک است.بعد هم که آمد و جریان سکته اول پیش آمد.

*ماجرا از چه قرار بود؟

یک روز صبح حاج احمد آقا آیفون زد که، « خودت را به من برسان.»یک ماه قبل از فوتش بود.من فورا رفتم و دیدم نشسته کنار دیوار و رنگش مثل گچ ،سفید شده و سرش را با حالت عجیبی روی دیوار گذاشته. فورا زنگ زدم به دکترها. او را در همان خانه بستری کردند.تقریبا چهار پنج ساعتی زیر سرم بود تا به هوش آمد.بعد از آن هر جا می نشست،می‌گفت،«باید رفته باشم.این میریان نگذاشت.» من می گفتم،«آقا!به من چه؟عمر دست خداست.»روزی که فوت کرد، شبش خانه برادر زنش بود.بعد آمده بود و قرصهایش را خورده و خوابیده بود. ظاهرا نزدیک اذان صبح سکته کرده و از تخت،پائین افتاده بود.من صبح زود آمدم و ماشین را برای انجام کاری برداشتم و بردم.آن موقع خبری نبود.ساعت هشت که بر گشتم،به من گفتند که حاج احمد آقا را برده اند بیمارستان.پرسیدم،«چرا؟»گفتند،«حالش به هم خورده»من چون آن خاطره را داشتم،گفتم،«چیزی نیست.شاید مثل همان روز شده.»بعد که رفتم بیمارستان بالای سرش،دیدم این دفعه مثل آن بار نیست.زمین تا آسمان فرق کرده.شاید قسمت این بود.

*آیا تا لحظات آخر بالای سرشان بودید؟

بله بودم.آقای هاشمی رفسنجانی آمدند بالای سرشان.فورا زنگ زدند به آلمان که دکتر مغز و اعصاب بیاید و آنها همان بعد از ظهر آمدند.یکی از دکترها ایرانی و مقیم آنجا بود.یکی هم آلمانی بود.وقتی آمدند بالای سر او و وضعیتش را بررسی کردند،گفتند،«دیگر بعید است که برگردد،چون ابتدا سکته قلبی کرده و بعد سکته مغزی و خون به مغز نرسیده»،ولی آن دکتری که از آلمان آمده بود ،می گفت،«او را نگه دارید،چون من در میان بیمارانم کسی را داشته ام که بعد از شش هفت روز به طور اتفاقی برگشته»پزشکان سعی کردند حاج احمد آقا را نگه دارند،ولی چون کلیه ها از کار افتاده بودند،آب توی پوست می رفت.من یک روز به دکتر عارفی گفتم،«اگر واقعا می دانید فایده ندارد،حاج احمد آقا را اذیت نکنید.»چون یادم بود لحظات آخری که پزشکان روی امام کار می کردند،حاج احمد آقا از دکتر عارفی پرسید،«آیا کارهائی که برای امام می کنید،فایده دارند؟»و دکتر عارفی جواب داد،«خیر»حاج احمد آقا گفت،«پس امام را اذیت نکنید.»من همین جمله را بالای سر احمد آقا به دکتر عارفی گفتم.دکتر عارفی گفت،«فرق حاج احمد آقا با امام این است که ایشان سکته کرده،ولی امام سرطان داشتند و این بیماری باعث فوتشان شد.ما باید احمد آقا را هر جور شده نگه داریم،مگر اینکه خود قلب از کار بیفتد.»روز پنجشنبه ای بود که قلب او از کار افتاد.

منبع: فارس
 
 
 
 
 
شادی روح شهدای معظم
 
 
 
 
انقلاب اسلامی،امام شهدا،
 
 
 
 
 
 
یادگاران امام صلوات

 


ادامه مطلب



[ جمعه 28 اسفند 1394  ] [ 4:07 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 59 :: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4049998 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب