کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان
  عکس نوشت/ اجازه نفوذ و حضور آمریکایی‌ها در ایران را نمی‌دهیم/ نهضت بیداری اسلامی سرکوب‌شدنی نیست/
 
کد خبر: 12020
تاریخ انتشار: 1:06 ب.ظ - دوشنبه 1394/05/26
چاپ این پست
 

 

13940413000908_PhotoA

 

رهبر انقلاب در دیدار اعضای مجمع جهانی اهل بیت(ع):

 

 

عکس نوشت/ اجازه نفوذ و حضور آمریکایی‌ها در ایران را نمی‌دهیم/ نهضت بیداری اسلامی سرکوب‌شدنی نیست/ تجزیه عراق و سوریه هدف مشخص امریکایی‌هاست

 

 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمودند: اجازه نفوذ اقتصادی، سیاسی و فرهنگی آمریکا را با همه‌ توان، نخواهیم داد و با این نفوذ مقابله خواهیم کرد‌.

 

به گزارش فتن به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (دوشنبه) در دیدار علما، صاحب‌نظران و میهمانان اجلاس مجمع جهانی اهل بیت علیهم‌السلام و اجلاس اتحادیه‌ی رادیو و تلویزیون‌های اسلامی، مبارزه با نقشه‌های استکبار در منطقه را مصداق بارز جهاد فی‌سبیل‌الله خواندند و با اشاره به مقابله‌ی قاطع با «تلاش آمریکا برای سوءاستفاده از نتایج مذاکرات هسته‌ای و نفوذ اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در ایران»، افزودند: نقشه‌ی نظام سلطه در منطقه بر دو پایه‌ی ایجاد اختلاف و نفوذ استوار است که باید با نقشه‌های صحیح هجومی و دفاعی به مبارزه‌ی هوشیارانه و بی‌وقفه با آن پرداخت.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به برگزاری ششمین مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت علیهم‌السلام ، لازمه‌ی پیروی از اهل بیت پیامبر صلوات‌الله‌علیهم‌اجمعین را ترویج معارف اسلامی، اقامه‌ی احکام الهی، مجاهدت در راه خدا با همه‌ی وجود و مبارزه با ظلم و ظالم برشمردند و تأکید کردند: مجاهدت در راه خدا فقط به معنای جنگ نظامی نیست بلکه شامل مبارزه‌ی فرهنگی، اقتصادی و سیاسی نیز می‌شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: امروز مصداق عینی مجاهدت در راه خدا شناخت نقشه‌های استکبار در منطقه‌ی اسلامی و به‌ویژه منطقه‌ی راهبردی و حساس غرب آسیا و برنامه‌ریزی برای مبارزه با آنها است که این مبارزه باید شامل مقابله‌ی دفاعی و مقابله‌ی هجومی باشد.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به توطئه‌های استکبار در منطقه در یک‌صد سال گذشته گفتند: اگر چه توطئه‌های استکبار در منطقه‌ی اسلامی، سابقه‌ای طولانی دارد اما فشارها و توطئه‌ها از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، تشدید شد تا این تجربه در دیگر کشورها تکرار نشود.

ایشان خاطرنشان کردند: نظام جمهوری اسلامی از ۳۵سال گذشته همواره هدف تهدیدها، تحریم‌ها، فشارهای امنیتی و توطئه‌های گوناگون سیاسی بوده و ملت ایران به این فشارها عادت کرده است.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: البته توطئه‌های دشمنان در منطقه‌ی غرب آسیا، بعد از نهضت بیداری اسلامی که چند سال قبل از شمال آفریقا آغاز شد، به دلیل سراسیمگی دشمن شدت بیشتری گرفت.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: تصور آنها این است که توانسته‌اند، نهضت بیداری اسلامی را سرکوب کنند اما این نهضت سرکوب‌شدنی نیست و همچنان ادامه دارد و دیر یا زود واقعیت خود را نشان خواهد داد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، نظام سلطه و در رأس آن ایالات متحده امریکا را مصداق عینی و مظهر کامل «مفهوم دشمن» خواندند و تأکید کردند: آمریکا هیچ بهره ای از اخلاقیات انسانی ندارد و بدون هیچ ابائی و در پوشش الفاظ زیبا و لبخند، دست به خباثت و جنایت می زند.

رهبر انقلاب اسلامی سپس، به تبیین نقشه دشمن در شرایط کنونی پرداختند و افزودند: این نقشه بر دو پایه «ایجاد اختلاف» و «نفوذ» استوار است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درخصوص طراحی دشمن برای اختلاف انگیزی خاطرنشان کردند: ایجاد اختلاف میان دولتها و خطرناک تر از آن میان ملتها در دستور کار استکبار قرار دارد.

ایشان با اشاره به اینکه در مقطع فعلی برای ایجاد اختلاف میان ملتها از عناوینی همچون شیعه و سنی استفاده می شود، انگلیسی ها را متخصص اختلاف افکنی و امریکاییها را شاگرد آنها خواندند و افزودند: ایجاد گروههای جرار، هتاک و جبار تکفیری که امریکاییها به دست داشتن در ایجاد آنها اذعان کرده اند، مهمترین ابزار برای ایجاد اختلاف های به ظاهر مذهبی میان ملتها است که متأسفانه برخی مسلمانان ساده لوح نیز به دلیل نداشتن بصیرت، فریب این توطئه و نقشه را خورده و در داخل طراحی دشمن قرار گرفته اند.

رهبر انقلاب اسلامی نمونه واضح این موضوع را مسئله سوریه بیان کردند و گفتند: هنگامی که در تونس و مصر، حکومتهای طاغوتی با شعارهای اسلامی سرنگون شدند، امریکاییها و صهیونیستها تصمیم گرفتند از این فرمول برای نابودی کشورهای مقاومت استفاده کنند و به همین دلیل به سراغ سوریه رفتند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: بعد از آغاز ماجرای سوریه، عده ای مسلمان بی بصیرت در نقشه طراحی شده قرار گرفتند و با پر کردن جدول دشمن، کشور سوریه را به چنین وضعیتی رساندند.

ایشان تأکید کردند: آنچه که امروز در عراق، سوریه، یمن و مناطق دیگر در حال روی دادن است و تلاش می شود از آن به عنوان «جنگ مذهبی» یاد شود، به هیچ وجه جنگ مذهبی نیست بلکه جنگ سیاسی است.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: امروز مهمترین وظیفه، تلاش برای از بین بردن این اختلافها است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: ما صریحاً و علناً گفته ایم که جمهوری اسلامی ایران دست دوستی را به سوی همه دولتهای اسلامی منطقه دراز می کند و با دولتهای مسلمان هیچ مشکلی ندارد.

ایشان افزودند: جمهوری اسلامی ایران با اغلب همسایگان خود روابط دوستانه دارد البته برخی کشورها هم با ما اختلاف دارند و لجاجت و خباثت انجام می دهند ولی ایران بنا را بر روابط خوب با همسایگان و دولتهای اسلامی و بویژه ملتهای منطقه گذارده است.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: مبنای رفتار جمهوری اسلامی ایران، اصولی است که امام بزرگوار (ره) بواسطه پایبندی به آنها توانست انقلاب اسلامی را پیروز کند و به مرحله ثبات برساند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «اشداء علی الکفار و رحماء بینهم» را یکی از اصول و مبانی مستحکم نظام اسلامی خواند و تأکید کردند: ما براساس درس امام بزرگوار (ره) و خط مسلم جمهوری اسلامی، با استکبار سرآشتی نداریم اما با برادران مسلمان بنای دوستی و رفاقت داریم.

ایشان خاطرنشان کردند: ما در حمایت از مظلوم توجهی به مذهب نمی کنیم و همان حمایتی را که از برادران شیعه خود در لبنان کردیم، از برادران اهل سنت خود در غزه نیز انجام داده ایم و مسئله فلسطین را مسئله اول جهان اسلام می دانیم.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در جمع بندی موضوع «ایجاد اختلاف» به عنوان پایه اول نقشه دشمن در منطقه اسلامی غرب آسیا، خاطرنشان کردند: تشدید اختلاف در دنیای اسلام ممنوع است و ما با هر رفتار و حرکتی که موجب ایجاد اختلاف شود حتی از جانب برخی گروههای شیعه مخالفیم و اهانت به مقدسات اهل سنت را محکوم می کنیم.

رهبر انقلاب اسلامی، «نفوذ» در کشورهای منطقه را دومین نقشه شوم امریکا برشمردند و تأکید کردند: ایالات متحده درصدد نفوذ دهها ساله در منطقه و بازسازی آبروی از دست رفته خویش است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به تلاش واشنگتن برای سوءاستفاده از نتایج مذاکرات هسته ای افزودند: امریکایی ها می خواهند از توافقی که هنوز نه در ایران و نه در امریکا تکلیفش و رد یا قبول شدنش معلوم نیست، وسیله ای برای نفوذ در ایران بسازند اما ما این راه را قاطعانه بسته ایم و با همه توان بالای خود، اجازه نفوذ اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و یا حضور سیاسی در ایران را به امریکایی ها نمی دهیم.

ایشان سیاستهای منطقه ای جمهوری اسلامی را نقطه مقابل سیاستهای منطقه ای امریکا خواندند و افزودند: آنها به دنبال تجزیه کشورهای منطقه و ایجاد کشورهای کوچک و تابع هستند اما به حول و قوه الهی این اتفاق رخ نخواهد داد.

رهبر انقلاب هشدارهای قبلی خود را درباره تلاش امریکا برای تجزیه عراق یادآوری کردند و افزودند: برخی، از آن سخنان تعجب می کردند اما امروز امریکایی ها بصراحت از تجزیه عراق دم می زنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: تجزیه عراق و اگر بتوانند سوریه، هدف مشخص امریکایی هاست اما تمامیت ارضی کشورهای منطقه و عراق و سوریه برای ما بسیار مهم است.

رهبر انقلاب در ادامه تبیین تقابل سیاستهای منطقه ای جمهوری اسلامی با سیاستهای رژیم ایالات متحده، افزودند: ایران، از مقاومت در منطقه از جمله مقاومت فلسطین کاملاً دفاع می کند و از هرکسی که با اسرائیل مبارزه می کند و رژیم صهیونیستی را می کوبد حمایت خواهد کرد.

ایشان مقابله با سیاستهای تفرقه انگیز امریکا و مراکز اختلاف افکن را از دیگر سیاستهای اصلی ایران برشمردند و تأکید کردند: ما تشیعی را که پایگاه و مرکز تبلیغاتش لندن است و نقش جاده صاف کن استکبار را ایفا می کند اصولاً تشیع نمی دانیم.

رهبر انقلاب دفاع جمهوری اسلامی ایران از همه مظلومان از جمله مردم بحرین و یمن را خاطرنشان کردند و افزودند: برخلاف ادعاهای بی پایه، ما در این کشورها دخالتی نمی کنیم اما به حمایت از مردم مظلوم ادامه می دهیم.

ایشان با انتقاد شدید از کشتار مظلومان یمن و ویران کردن این کشور گفتند: پیگیری برخی اهداف سیاسی آن هم با روشهای حماقت آمیز، باعث ادامه جنایات در حق مردم یمن شده است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در جمع بندی این بخش از سخنانشان افزودند: در مناطق دیگر جهان اسلام از جمله پاکستان و افغانستان نیز حوادث دردآوری روی می دهد که مسلمانان باید با بصیرت و هوشیاری این مشکلات را علاج کنند.

رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنانشان، اتحادیه رادیو تلویزیونهای اسلامی را مرکزی بسیار مهم برای مقابله با امپراطوری خطرناک و مافیای پیچیده رسانه های امریکایی –  صهیونیستی خواندند و افزودند: این حرکت باید کاملاً تقویت شود و گسترش یابد.

ایشان فاصله فراوان رسانه های اکثر کشورهای اسلامی از خواستهای مردم مسلمان و تبعیت این رسانه ها از سیاستهای خطرناک استکبار را یادآور شدند و افزودند: «امپراطوری رسانه ای ظالمان»، در عین ادعای بی طرفی، با تحریف و دروغ و انواع روشهای پیچیده، در خدمت اهداف زورگویان جهانی است.

رهبر انقلاب در پایان سخنانشان افزودند: با وجود رجزخوانی های استکبار و دنباله های آن، بدون تردید عزت و قدرت اسلام، به برکت حضور مردان و جوانان و زنان مجاهد، روشن و تضمین شده است و آینده منطقه به ملتهای مسلمان تعلق دارد.

در پایان این دیدار، رهبر انقلاب با جمعی از میهمانان، از نزدیک دیدار و گفتگو کردند.

پیش از بیانات رهبر معظم انقلاب، حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن اختری دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع)با بیان گزارشی از اجلاس ششم مجمع گفت: جلسه عمومی مجمع جهانی اهل بیت (ع) با حضور علمای و شخصیتهای بیش از ۳۰ کشور جهان تشکیل شده است.

حجت‌الاسلام کریمیان دبیرکل اتحادیه رادیو تلویزیون‌های کشورهای اسلامی نیز در گزارشی خاطرنشان کرد: تلاش برای ایجاد ادبیاتی جدید در عرصه رسانه ای با معیارهای اسلامی، کسب اعتماد عمومی، تمرکز بر تربیت نیروی انسانی، ایجاد سازوکار تولید توزیع و انتشار خبر و تلاش برای مدیریت محتوا از مهمترین اقدامات اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی بوده است.

rah

rah2

 

01_343128055423697053

 

rah3

 

02_343128055423697054

 

.

.


ادامه مطلب



[ دوشنبه 16 شهریور 1394  ] [ 5:53 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
عرفات (نمره ) از کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی ا سماعیلی کریزی
 

[تصویر:  39040111544260364927.gif]

نمره

o6647_IMG_20150202_2230323.jpg


           نمره بخشی از سرزمین پرفیض عرفات است ،مکان پرخیر وبرکتی که تعداد از انبیاء واولیاء وبزرگان در آنجا وقوف داشته اند ،نمر در لغت ، نوعي از چادر يماني است وبه  قسمی از چادر پشمي كه اعراب می  پوشند وبه  پلنگ ماده نیزاطلاق شده است. نمره در اصطلاح نام كوهي است در عرفات كه بر دامنه آن پيامبر(ص) وقوف كرد و نماز خواند و به روايتي حضرت ابراهيم( ع) در اين مكان وقوف كرده و به نماز و عبادت ايستاد است ، ظاهرا ازامیر المؤمنین( ع) نقل شده است که فرمودند : پیامبر گرامی اسلام (ص ) روز عرفه در نمره فرود آمدند ونمره جائی است که قبه رسول الله ص) (خیمه) آنجا زده شد.  و صحراي عرفات (منطقه نمره ) شاهد خطبه تاريخي حجه الوداع پيامبر(ص) بوده كه گفته شده است بر فراز همان سنگي كه بعدا به صورت منبر ساخته شده ايستادند وخطبه خواندند .   ودراین سرزمین، جائی که، همه ساله امام و سالار حج در آن نماز می گذارد ه است، بعدها مسجدی ساخته شده  ،که در شرايط فعلي ، یکی از بزرگترین مساجد دنیای اسلام محسوب می شود ،ومساحت آن (صدوبیست چهار هزار ) 124000متر مربع است و (بیست وهفت هزار) 27000متر مربع از مسجد دو طبقه شده است،به آن مسجد حضرت ابراهيم( ع) و مسجد عرفه و مسجد عرنه (وادي حاشيه عرفات) هم گفته  شده است .                             
 منبع : کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 16 شهریور 1394  ] [ 5:52 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
جبل الرحمه : از کتاب حرمین شریفن نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی
 

[تصویر:  39040111544260364927.gif]

 جبل الرحمه

o6647_IMG_20150202_2230323.jpg


یکی از اماکن مهم ومقدس سرزمین عرفات جبل الرحمه است ، کوه یا تپه ای سنگی در عرفات که از نظر ظاهر  ارتفاع چندانی ندارد لکن طول آن به بلندای تاریخ است وعرض آن به اندازه همه دنیا وعمق آن درمنتهی الیه هستی ،کوه رحمت است ومغفرت ،کوه نزول برکت است و مکان پذیرش توبه بندگان ،کوه محل قبول توبه آدم وحوا ، کوهی که محل نماز انبیاء واولیاء خدا بوده است.به برخی از شواهد تاریخی و روایات در این زمینه اشاره می شود  
  بنا به روایتی ، گفته شده است که ، نماز گاه ابراهيم( ع)  و پيامبر(ص) بر بالاي اين كوه بوده است و حضرت پيامبرص) بر تخته سنگي از اين كوه ايستاده و خطبه معروف عرفات را ايراد كرده است،در اين كوه قبه اي بنام قبه آدم (ع) وجود دارد كه نماز خواندن در آن را مكروه بیان کرده اند ، بعضي نماز خواندن در نمازگاه ابراهيم و پيامبر را مستحب دانسته اند ، یکی از برکات اين كوه آن است که ، شاهد دعاي عرفه امام حسين (ع) در كنار خود بوده است و استوانه بالاي كوه، علامتي است كه چراغ به آن وصل مي شده تا كاروانها و زائران بسوي آن راهنمائي شوند .    وعلت هم آن است که چون وقوف به عرفات برای حجاج از ارکان حج محسوب می شود واز طرفی دراثر کمبود امکانا ت ومشخص نبودن راهای منتهی به عرفات ونداشتن چراغ ونور کافی  ممکن بود پس از احرام حج و حرکت از مکه در روز هشتم ذی حجه اصلا عرفات را پیدا نکنند یا تاپا سی از شب به وادی عرفات نرسند ویا پس از وصول مکان وقوف را نیا بند، بنا براین علامتی را بالای جبل الرحمه قرار دادند وروی آن آتشی روشن می شد یا بعدا چراغی روشن می کردند تامردم بتوانند به کمک وهدایت آن نور عرفا ت و محل وقوف را پیدا کنند ،ودر شرایط فعلی نیز  این ستون به یاد بود آن کار مهم در جایگاه خود باقی مانده است                                                                                                  درمورد فضایل وبرکات ، کوه های عرفات که به طور مسلم ، جبل الرحمه  یکی از آن ها محسوب می شود ،روایات متعددی داریم ، که در یکی از آن ها از  امام باقر(ع ) نقل شده است که  پیوسته می فرمودند : هیج انسان مؤمن ویا فاجر ی نیست  که  بر کوهای عرفا ت بایستد وخدارا بخواند مگر اینکه خداوند دعای اورا مستجاب می کند . دعای افراد نیکو کار در امور دین ودنیا  مورد قبول واقع  می شود ،  وخواسته های افراد فاجر درامر دنیا(لازم به یاد آوری است آنچه، در فتاوی مراجع معظم تقلید دامت برکاتهم آمده است ،که وقوف به عرفات درروی تپه ها واماکن مرتفع مکروه است،مربوط به زمانی است که نیت وقوف می کنیم یعنی از اول، اذان ظهر روز نهم ذیحجه تاغروب آن ، وشب نهم یاروز نهم تاظهر رفتن روی جبل الرحمه یاسایر کوه های عرفات وخواند دعا وزیارت نماز بلامانع است) .  روایت دیگری نیز باهمان مضمون در مورد فضیلت دعا بر فراز کوه های عرفات از امام هشتم حضرت علی بن موسی الرضا (ع ) نقل شده است که فرمودند : هیج کس وقوف نمی کند به این کوه ها (عرفات) مگر اینکه دعای او مستجاب می شود . دعای مؤمنین در امر آخرتشان ودعای کفار در امر دنیای آنان به اجابت می رسد  (خلاصه کسی از عرفات دست خالی برنمی گردد . ) 

منبع : کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی


ادامه مطلب



[ دوشنبه 16 شهریور 1394  ] [ 5:51 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 طالقاني - از آزادي تا وفات 

 

موسي فقيه حقاني

 

ابوذر زمان، آيتالله سيد محمود طالقاني به عنوان يک روحاني مبارز و مجاهد که درس جهاد را از مکتب حسيني(ع) آموخته بود از ابتداي شکل گيري شخصيت ديني و سياسي خود تا آخرين لحظات زندگي دست از روشنگري و مبارزه بر عليه استعمار و استبداد برنداشت. او به اسلام به عنوان يک مکتب جامع مي­نگريست که براي بشر امروز و رهايي او از چنگال جهل، استبداد و استکبار و رسيدن به جامعه­اي آرماني حرفهاي زيادي براي گفتن داشت. او بن بست مکاتب ديگر را در رهنمون ساختن بشر به آزادي و سعادت به وضوح مشاهده و در سايه تعاليم اسلام که منطبق با فطرت بشري است در راه رهــايي جانهاي مسلمين از قيد و بندهاي استعمار تلاش مي­کرد. او برخلاف کساني که راه رهايي را در فعاليتهاي بسته تشکيلاتي و مبارزه مسلحانه و چريکي مي­دانستند، به خوبي دريافت که راه رهايي از شر استعمار و استبداد آگاهي بخشي بر اساس تعاليم قرآن و مکتب اهلبيت (ع) مي­باشد، لذا پرتوي از تعاليم قرآني را در حالي که جسمش دربند استبداد وابسته پهلوي اسير بود با پرواز در ملکوت قرآن به مردم جامعه ايراني آموخت.

 

آيتالله طالقاني راه رهايي را در تمسک به قرآن عظيم جستوجو کرد و براي گم نکردن مسير هشدار داد که مي­بايست از الگوهايي نظير سيدالشهدا و تعاليم امامان بزرگوار شيعه بهويژه آن يار غايب از نظر پيروي نمود. از همين رو بود که در راه مبارزه نلغزيد و تا توانست تلاش نمود از گمراهي و بيراهه رفتن افرادي که وارد عرصه مبارزه شده بودند جلوگيري نمايد. او گرفتاري در چنبره پراگماتيسم و عمل گرايي را آفت بزرگ مبارزه مي­دانست. لذا تاکيد داشت ابتدا آگاهي و آموختن و آن گاه گام در راه مبارزه نهادن. ايستادگي طالقاني بر سر آرمانها و تحمل زندان و شکنجه­ها ثابت کرد که هشدار او به جوانان پرشور نه از سر محافظه کاري و عافيت طلبي بلکه از ترس انحراف بزرگي است که معمولاً پراگماتيستها دچار آن مي­شوند؛ تجديد نظر در اصول و عبور از خطوط قرمز اعتقادي؛ آفتي که گريبان گير اعضاي سازمان منافقين و سقوط اخلاقي و اعتقادي وحشتناک آنان شد. آنان از ادعاي مبارزه با استکبار و آمريکا و صهيونيسم به حلقه بگوشي آمريکا و اسرائيل رسيدند و اين سرنوشتي بود که طالقاني به روشني آن را پيش بيني و به آنان گوشزد مي­کرد.

 

در اين شماره از فصلنامه که دومين ويژه­نامه مربوط به مجاهد کبير آيتالله طالقاني است، به روايت تصاوير مروري داريم بر زندگي و مبارزات آن عالم مجاهد در دوران ستم شاهي و ماههاي پس از انقلاب تا رحلت ملکوتي او. باشد تا ياد آن عزيز پايدار وفادار بر آرمانهاي شهدا و راه امام هميشه زنده بماند.

 


19 آبان 1357. مقابل زندان قصر تهران، اولين لحظات آزادي آيت‌الله طالقاني از آخرين زندان

9 آبان 1357. پس از آزادي از زندان به اتفاق فرزندش حسين طالقاني و محمد منتظري در حال حرکت به سوي منزل شخصي

آبان 1357. پس از آزادي در منزل شخصي

 


آبان 1357. گفت و گو با خبرنگاران در منزل شخصي

آبان 1357. گفت و گو با خبرنگاران در منزل شخصي

اقامه نماز جماعت در ميدان آزادي پس از راهپيمايي عظيم تاسوعاي 1357. به اتفاق آيت‌الله حاج ميرزا خليل کمره‌اي، مهندس مهدي بازرگان، دکتر يدالله سحابي و حجت‌الاسلام صدر بلاغي

 


اقامه نماز جماعت در ميدان آزادي پس از راهپيمايي عظيم تاسوعاي 1357. به اتفاق آيت‌الله حاج ميرزا خليل کمره‌اي، مهندس مهدي بازرگان، دکتر يدالله سحابي و حجت‌الاسلام صدر بلاغي

آذر 1357. سخنراني در اجتماع عظيم دانشگاه تهران، در کنار شهيد بهشتي و شهيد عراقي

آذر 1357. سفر به شمال کشور، جنگل سي سنگان

 


آذر 1357. سفر به شمال کشور، جنگل سي سنگان، به اتفاق فرزندش مهدي طالقاني

آذر 1357. سخنراني در جمع دانشگاهيان متحصن در دانشکده شريف

آذر 1357. حضور در جمع دانشگاهيان متحصن در دانشگاه شريف

 


12 بهمن 1357. سالن فرودگاه مهرآباد تهران به اتفاق حجت‌الاسلام حسن لاهوتي، ولي‌الله چه‌پور و فرزندش محمدرضا طالقاني

14 بهمن 1357. مدرسه علوي تهران، در کنار امام خميني و اسقف اعظم آرداک مانوکيان رهبر ارامنه

14 بهمن 1357. مدرسه علوي تهران در کنار امام خميني

 


بهمن 1357. در ديدار با ياسر عرفات

بهمن 1357. در ديدار با ياسر عرفات

اسفند 1357. ديدار با هيئت لبناني؛ در تصوير شهيد دکتر چمران، آيت‌الله شيخ محمد مهدي شمس الدين و آيت‌الله شيخ عبدالامير قبلان ديده مي‌شوند

 


14 اسفند 1357. دهکده احمدآباد ساوجبلاغ، قبل از سخنراني بر مزار دکتر مصدق

14 اسفند 1357. در حال سخنراني در دهکده احمدآباد ساوجبلاغ، مزار دکتر مصدق

1357. سفر به کردستان، در حال سخنراني در مسجد جامع سنندج به اتفاق شهيد آيت‌الله بهشتي و آيت‌الله هاشمي رفسنجاني

 


12 فروردين 1358. پس از راي به جمهوري اسلامي در مسجد سادات اخوي خيابان ايران

فروردين 1358. پشت بام يکي از کاخهاي مجموعه سعدآباد به اتفاق حجت‌الاسلام مصطفي ملکي

فروردين 1358. ديدار از مجموعه کاخهاي سعدآباد به اتفاق حجت‌الاسلام مصطفي ملکي

 


فروردين 1358. بازديد از يکي از بيمارستانها به اتفاق فرزندش مهدي طالقاني

فروردين 1358. بازديد از يکي از بيمارستانها به اتفاق فرزندش مهدي طالقاني

فروردين 1358. مراسم بازگشايي حسينيه ارشاد تهران

 


فروردين 1358. مراسم بازگشايي حسينيه ارشاد تهران به اتفاق استاد محمد تقي شريعتي و احسان شريعتي

فروردين 1358. مسافرت به شمال کشور، چالکرود

فروردين 1358. مسافرت به شمال کشور، چالکرود به اتفاق حجت‌الاسلام سيد احمد خميني، فرزندانش سيد مهدي و سيد حسين طالقاني و ولي‌الله چه‌پور

 


فروردين 1358. به اتفاق حجت‌الاسلام سيد احمد خميني، قم

فروردين 1358. سخنراني در مدرسه فيضيه قم

ارديبهشت 1358. حسينيه ارشاد، قبل از آغاز سخنراني در مراسم ترحيم شهيد آيت‌الله مطهري

 


ارديبهشت 1358. حسينيه ارشاد، پس از سخنراني در مراسم ترحيم شهيد آيت‌الله مطهري به اتفاق محمود مانيان و فرزندش حسين طالقاني

ارديبهشت 1358. ديدار با عبدالاسلام جلود و هيئت ليبيايي

ارديبهشت 1358. ديدار با نماينده جنبش آزاديبخش پوليساريو

 


خرداد 1358. ديدار با نماينده جنبش آزاديبخش موريتاني

خرداد 1358. قبل از سخنراني در دانشکده افسري تهران

خرداد 1358. از سوي افسران دانشکده افسري تهران، قرآني به آيت‌الله طالقاني اهداء مي‌شود

 


مرداد 1358. ميهماني آيت‌الله طالقاني براي اعضاي دولت موقت

مرداد 1358. ميهماني آيت‌الله طالقاني براي اعضاي دولت موقت

مرداد 1358. حضور در مراسم افطاري سفارت فلسطين به اتفاق هاني الحسن

 


مرداد 1358. دانشگاه تهران، پيش از ايراد خطبه‌هاي اولين نماز جمعه تهران

مرداد 1358. دانشگاه تهران، در حال اقامه اولين نماز جمعه تهران

مرداد 1358. ايراد خطبه‌هاي نماز جمعه روز جهاني قدس

 


مرداد 1358. مجلس خبرگان قانون اساسي، به اتفاق آيت‌الله بهشتي، آيت‌الله هاشمي رفسنجاني، آيت‌الله طاهري اصفهاني و دکتر سيد محمد مهدي جعفري

مرداد 1358. مجلس خبرگان قانون اساسي

مرداد 1358. مجلس خبرگان قانون اساسي

 


مرداد 1358. مجلس خبرگان قانون اساي همراه با جلال‌الدين فارسي و علي قائمي

17 شهريور 1358. پس از ايراد واپسين خطبه‌هاي نماز جمعه در حال پايين آمدن از جايگاه

17 شهريور 1358. بهشت زهرا در حال اقامه واپسين نماز جمعه تهران

 


نيمه شب 19 شهريور 1358. پيکر آيت‌الله طالقاني ساعتي پس از وفات در مسجد دانشگاه تهران

نيمه شب 19 شهريور 1358. پيکر آيت‌الله طالقاني ساعتي پس از وفات در مسجد دانشگاه تهران

20 شهريور 1358. بهشت زهرا مراسم تدفين آيت‌الله طالقاني

 


20 شهريور 1358. جلوه‌اي از مراسم پرشکوه تشييع آيت‌الله طالقاني

20 شهريور 1358. جلوه‌اي از مراسم پرشکوه تشييع آيت‌الله طالقاني

شهريور 1358. مزار آيت‌الله طالقاني در بهشت زهراي تهران


شهريور 1358. مسجد اعظم قم، امام خميني و مرحوم حجت الاسلام حاج سيد احمد خميني در مراسم ترحيم آيت‌الله طالقاني
منبع:www.iichs.org/

ادامه مطلب



[ دوشنبه 16 شهریور 1394  ] [ 5:50 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
وفات حضرت آیت الله سید محمود طالقانی اولین امام جمعه تهران (1358هجری قمری)

 برگی از زندگی آیت الله سید محمود طالقانی

 

 

زبان

 

 سید محمود علایی طالقانی در 15 اسفندماه 1289هـ .ش در دهستان گلیرد از توابع طالقان در خانواده ای متدین و اهل علم متولد شد. پدرش،ابوالحسن، از عالمان بزرگ عصر خود و از طرفداران انقلاب مشروطه بود که بعد در زمان رضا شاه پهلوی به اتفاق آیت الله سید حسن مدرس علیه دیکتاتوری و سیاست های ضد دینی او به مبارزه برخاست . سید محمود تحصیلات خود را ابتدا در مکتبخانه‌های زادگاهش گذراند. همچنین مقدمات علوم دینی را نزد پدر فرا گرفت . در 1298هـ .ش به تهران آمد، بعد برای ادامه تحصیل به قم رفت، در مدارس «رضویه» و «فیضیه» قم به تحصیل علوم دینی پرداخت ، محضر اساتیدی چون آیت الله محمد بهجت ،آیت الله سید محمدتقی خوانساری و آیت الله شیخ عبدالکریم حائری را درک کرد و شرح لمعه را نزد آیت الله شهاب الدین مرعشی و مطول را نزد ادیب تهرانی فرا گرفت. او با شیخ محمدتقی اشراقی و میرزا خلیل کمره‌ای حشر و نشر یافت و شرح منظومه را نزد میرزا خلیل کمره‌ای به اتمام رساند. در 1310هـ .ش به نجف رفت، در حوزه علمیه آنجا به تحصیل پرداخت ، دروس خارج را نزد آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی ،آیت الله محمدحسین غروی و آقا ضیاءالدین عراقی تلمذ کرد. پس از بازگشت به وطن ، دوباره در حوزه علمیه قم ادامه تحصیل داد و سرانجام در 1317هـ. .ش از آیت الله عبدالکریم حائری و آیت الله اصفهانی اجازه اجتهاد یافت. در 1318هـ .ش جهت تدریس در مدرسه سپهسالار (مطهری کنونی) به تهران آمد. در همان سال با انتشار اطلاعیه‌ای در اعتراض به سیاست‌های رضا شاه در مورد کشف حجاب فعالیت سیاسی خود را آغاز کرد، از این رو به زندان افتاد. او پس از رهایی، همچنان فعالیت سیاسی خود را بر ضد رژیم پهلوی دنبال کرد و چندین بار دستگیر و زندانی شد. وی پس از شهریور 1320 با تأسیس «کانون اسلام»، به طور رسمی مبارزه خود را علیه رژیم طاغوت آغاز کرد و به تفسیر قرآن برای عموم مردم پرداخت. همچنین مجله «دانش آموز» را منتشر کرد و سلسله سخنرانی هایی را جهت ارشاد مردم به اسلام و قرآن ترتیب داد. پس از پایان جنگ جهانی دوم و به دنبال واقعه تجزیه آذربایجان به نمایندگی از اتحادیه مسلمین روحانیت تهران به همراه ارتش به آذربایجان اعزام شد تا هم سربازان را برای جنگ آزادی بخش تشجیع و هم با نظارت دقیق بر کار ارتش گزارشی برای روحانیت فراهم کند. وی در سال های پس از غائله آذربایجان ،از یک سو به فعالیت سیاسی مشغول بود و از سوی دیگر به امور فرهنگی و آموزشی می پرداخت. مهم ترین فعالیت های فرهنگی – سیاسی او در این دوره، سخنرانی هفتگی در رادیو ایران بود. در 1327هـ .ش عهده دار امامت مسجد هدایت شد و آنجا را به عنوان پایگاهی جهت مبارزه با رژیم پهلوی و استبداد درآورد. تشکیل انجمن های اسلامی در دانشگاه ها و دیگر مراکز علمی با هدف مبارزه با اصول مادی و مارکسیستی از دیگر فعالیت‌های وی در این دوران بود. آیت الله طالقانی در جریان ملی شدن صنعت نفت در ایران ، مبارزات فراوانی کرد و نقش مؤثری در این جریان داشت . در 1334هـ .ش به نهضت مقاومت ملی پیوست . او پس از قیام ملی 30 تیر 1331هـ .ش برای آشتی دادن و ایجاد تفاهم میان جناح های مختلف نهضت ملی کوشید. در 1336هـ .ش از طرف ساواک به جرم مخفی کردن نواب صفوی در خانه اش دستگیر و زندانی شد، اما پس از چندی رهایی یافت و دوباره به مبارزه پرداخت . در 1338هـ .ش همراه میرزا خلیل کمره‌ای به مصر رفت، پیام آیت‌الله بروجردی را به شیخ شلتوت، شیخ دانشگاه الازهر و مفتی مصر رساند و در کنگره اسلامی دارالتقریب در قاهره شرکت کرد .در 1339هـ .ش جزء هیأت مؤسسین جبهه ملی درآمد و عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران شد. در 1340هـ .ش به جمع بنیانگذران «نهضت آزادی ایران» پیوست.همچنین به بیت‌المقدس سفر کرد و با درد و رنج‌های مردم ستمدیده فلسطین آشنا شد. آیت الله طالقانی طی سال‌های 1341 و 1342هـ .ش سخنراهای متعددی بر ضد رژیم پهلوی در مسجد هدایت کرد و به شدت از تسلط عده‌ای مرتد و بهایی در پست‌های مهم مملکتی انتقاد نمود. در 1341هـ .ش دوباره برای مدتی به زندان افتاد. از آنجا که در قیام 15 خرداد ماه 1342هـ .ش شرکت کرد و اعلامیه « دیکتاتور خون می ریزد» را انتشار داد، بار دیگر دستگیر و زندانی شد ولی سرانجام بر اثر فشار افکار عمومی و مؤسسات بین‌المللی حقوق بشر در آبان 1346هـ .ش آزاد شد. اما بار دیگر به دلیل طرح مسائل سیاسی و واکنش صریح نسبت به اقدامات رژیم ممنوع المنبر گردید. در 1350هـ .ش به دلیل حمایت از مردم فلسطین به مدت یک سال و نیم به زابل تبعید شد. در 1354هـ .ش نیز بار دیگر به زندان افتاد و این بار به ده سال زندان محکوم شد اما با پیروزی انقلاب اسلامی، از زندان قصر آزاد گردید. او پس از رهایی از زندان، در بحبوبه روزهای انقلاب نقش ویژه‌ای را ایفا کرد. چندی بعد از سوی امام خمینی (ره ) به عضویت شورای انقلاب درآمد و به سمت ریاست شورای انقلاب رسید. در انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی از سوی مردم تهران به نمایندگی رسید. از اقدامات مهم وی در این سمت، اهتمام ویژه به مسئله شوراها بود . در اوایل امرداد ماه 1358هـ .ش از سوی امام خمینی (ره) به عنوان اولین امام جمعه تهران منصوب شد. اولین نماز جمعه تهران به امامت ایشان در 5 امردادماه همان سال در دانشگاه تهران برگزار شد. آیت الله طالقانی پنج نماز جمعه دیگر را نیز در تهران برگزار کرد که آخرین آنها به مناسبت فرا رسیدن سالگرد جمعه خونین 17 شهریور ماه در بهشت زهرا و کنار مزار شهدای انقلاب بود. آیت الله طالقانی که از سوی امام خمینی (ره) و انقلابیون به عنوان «ابوذر زمان» نامیده می‌‌شد، پس از سال‌ها فعالیت و مبارزه سیاسی در 19 شهریور ماه 1358 هـ . ش در تهران درگذشت و در بهشت زهرا به خاک سپرده شد. آثار متعددی از این مبارز نستوه باقی مانده است که از آن جمله می‌توان به «پرتوی از قرآن » مشتمل بر 6 جلد تفسیر جزء‌های یک تا پنج و جزء سی‌ام قرآن، ترجمه و توضیح «نهج‌البلاغه» از آغاز خطبه 81، «اسلام و مالکیت» ، مقدمه و توضیح «تنبیة الامه و تنزیه الملة » آیت الله نایینی، «به سوی خدا می‌رویم : خاطرات سفر حج » و « از آزادی تا شهادت» مجموعه سخنرانی‌ها و خطبه‌های نماز جمعه که با عناوین مختلف در در جزوه‌هایی به چاپ رسیده است، اشاره کرد. امام خمینی (ره) ‌پیام تسلیتی به مناسبت درگذشت ایشان ارسال فرمودند که متن پیام چنین است : «...عمر طولانی این عیب را دارد که هر روز عزیزی را از دست می‌دهد و به سوگ شخصی می‌نشیند و در غم برادری فرو می‌رود. مجاهد عظیم‌الشأن و برادر بسیار عزیز حضرت آقای طالقانی از بین ما رفت و به ابدیت پیوست و با اجداد گرامیش محشور شد. برای آن بزرگوار سعادت و راحت و برای ما و امت تأسف و تأثر و اندوه . آقای طالقانی یک عمر در جهاد روشنگری و ارشاد گذراند. او یک شخصیتی بود که از حبسی به حبس دیگر و از رنجی به رنج دیگر در رفت و آمد بود و هیچ‌گاه در جهاد بزرگ خود، سستی و سردی نداشت . من انتظار نداشتم که بمانم و دوستان عزیز و پر ارج خودم را یکی پس از دیگری از دست بدهم . او برای اسلام به منزله حضرت ابوذر بود . زبان گویای او چون شمشیر مالک اشتر بود، برنده بود و کوبنده. مرگ او زودرس بود و عمر او با برکت. رحمت خداوند بر پدر بزرگوار او که در رأس پرهیزگاران بود و بر روان خودش که بازوی توانای اسلام . من به امت اسلام و ملت ایران و عائله ارجمند و بازماندگان او این ضایعه بزرگ را تسلیت می دهم . رحمت او و بر همه مجاهدان راه حق.»

به مناسبت سالروز وفات آیت‌الله طالقانی

 

زبان "ابوذر زمان" چون شمشیر مالک اشتر برنده و کوبنده بود

 

امروز (19 شهریور) مصادف با سالروز وفات "آیت‌الله سید محمود طالقانی" است. مبارزی نستوه که در طول عمر پربرکت خود در مبارزات اسلامی و ملی مردم ایران علیه استبداد و استکبار حضوری پررنگ داشت.

 

"سید محمود علایی طالقانی"، در تاریخ 13 اسفند 1289 (برابر با چهارم ربیع الاول 1329 قمری) در روستای گلیرد طالقان دیده به جهان گشود. پدر وی" ابوالحسن علایی طالقانی" شخصیتی عالم و پرهیزکار بود.

آیت‌الله طالقانی تحصیلات ابتدایی را نزد پدرش گذراند. وی سپس عازم قم شد و در مدرسه فیضیه این شهر به تلمذ علوم دینی پرداخت. طالقانی در سال 1317 از آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی اجازه‌نامه اجتهاد دریافت و در سال ۱۳۱۸ برای تدریس در مدرسه سپهسالار (مطهری فعلی) عازم تهران شد.

 

 

 

آیت‌الله و شروع مبارزات سیاسی

در سال 1318 آیت‌الله طالقانی برای اولین بار خشم خویش را نسبت به رژیم و دستگاه حکومت پهلوی، با دادن یک اعلامیه در رابطه با کشف حجاب ابراز کرد و در پی آن دستگیر و زندانی شد.

پس از شهریور 1320 و سقوط  رضا شاه، با توجه به اینکه محمد رضا پهلوی در حال مشق دیکتاتوری به سبک پدرش بود، در نتیجه فضای نسبتاً باز سیاسی در کشور حاکم شده بود، آیت‌الله طالقانی با بهره گیری از این فضا مبارزات سیاسی خود را علیه حکومت پهلوی آغاز کرد.

پس از کودتای 28 مرداد 1332، همان اندک فضای سیاسی هم رنگ باخت و محمد رضا پهلوی با حمایت اربابان آمریکایی‌اش فصل تازه‌ای از دیکتاتوری را گشود. در نتیجه شرایط برای مبارزانی چون آیت‌الله طالقانی سخت‌تر شد.

نخستین دستگیری آیت‌الله طالقانی پس از کودتا 28 مرداد، مربوط می‌شود به پاییز 1334 که ساواک آیت‌الله طالقانی را به دلیل مخفی کردن نواب صفوی در منزلش به زندان افکند.

 

 

 

آیت‌الله طالقانی در همان دهه 30 نیز با حضور در مجامع بین‌المللی و منطقه‌ای، استعداد شگرف خود را در ترویج عقاید انقلابی به رخ کشید. شرکت در کنگره جهانی شعوب المسلمین در کراچی و همچنین حضور در کنگره اسلامی قدس در بیت‌المقدس از جمله فعالیت‌های بین‌المللی آیت‌الله طالقانی در آن دوران محسوب می‌شود.

آیت‌الله طالقانی در دوران حیات یگانه مرجع عالم تشیع آیت‌الله العظمی بروجردی، بعنوان نماینده وی در( دارالتقریب بین المذاهب الاسلامیه ) عضویت داشت و نقش برجسته‌ای در نزدیکی میان تشیع و تسنن ایفا کرد.

در سال 1339 آیت الله طالقانی در کنار شخصیت‌هایی چون سنجابی و بازرگان عضو هیات موسس جبهه ملی دوم بود.

وی در کنگره ۱۳۴۱ جبهه ملی از سوی شرکت کنندگان در کنگره به عضویت در شورای مرکزی انتخاب شد. وی همچنین در سال ۱۳۴۰ به اتفاق مهندس بازرگان و دکتر سحابی نهضت آزادی ایران را بنا نهاد و تا پایان عمر عضو این مجموعه بود .

در سال 1341 پس از درگذشت آیت‌الله بروجردی، رژیم شاه با این تصور که مرجعیت شیعه دچار فترت شده است، به تنظیم قوانینی مبادرت ورزید که رنگ و بویی ضد دینی داشتند، از جمله" لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی" و "انقلاب سفید".

در این زمان بود که نهضت امام خمینی نضج یافت و حضرت امام با کمک یارانی وفادار چون طالقانی که بعدها ابوذر انقلاب نام گرفت، در راه سرنگونی نظام ستم شاهی و استقرار حکومت عدل علوی، قدم برداشت.

 

 


آیت‌الله طالقانی در سال 1341 بدلیل مخالفت با " لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی" و "انقلاب سفید" به زندان افتاد.

در سال 1342 پس از واقعه 15 خرداد و کشتار مردم به دست دژخیمان رژیم پهلوی، آیت‌الله طالقانی با صدور اعلامیه و ایراد سخنرانی به افشای چهره سفاک محمد رضا پهلوی پرداخت. ماموران امنیتی رژیم شاه برای جلوگیری از نطق‌های آتشین اباذر زمان بار دیگر آیت‌الله طالقانی را به زندان افکندند.

آیت‌الله طالقانی که از سوی  دادگاه‌های فرمایشی رژیم  به ده سال زندان محکوم شده بود، در زندان هم مشی مبارزاتی خود را این بار در قالب علمی و اعتقادی ادامه داد و در این دوران نگارش کتاب " پرتویی از قرآن" را به پایان رساند.

در سال 1346 رژیم پهلوی در نتیجه فشارهای نهادهای حقوق بشری بین‌المللی رویکردی ملایم‌تر را در قبال زندانیان سیاسی در پیش گرفت. در نتیجه آیت‌الله طالقانی پس از تحمل چهار سال زندان آزاد شد.

آیت‌الله طالقانی در آستانه سال 1350 همزمان با برگزاری جشن‌های 2500 ساله شاهنشاهی دستگیر و به مدت سه سال در زابل و 18 ماه در بافت کرمان در بدترین شرایط به حالت تبعید بسر برد. در سال 1354 مجدداً به دست ساواک دستگیر شد و به 10 سال زندان محکوم گردید.

آیت‌الله طالقانی و دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی

پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، آیت‌الله طالقانی همچون دوران پیش از انقلاب به ترویج و تبلیغ آرمان‌های والای جمهوری اسلامی پرداخت.

آیت‌الله طالقانی در ابتدای پیروزی انقلاب سمت‌های مختلفی را بر عهده گرفت، از جمله پس از ترور شهید مطهری بدست عناصر گروهک فرقان، آیت‌الله طالقانی از سوی امام خمینی به سمت ریاست شورای انقلاب منصوب شد.

در مرداد سال 1358، انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی برگزار شد و آیت‌الله طالقانی به نمایندگی از مردم تهران راهی مجلس فوق شد.

 

 

آیت‌الله طالقانی در اوایل مرداد 1358 از سوی امام خمینی (ره) مأمور تشکیل نماز جمعه تهران شد و اولین و با شکوهترین نماز جمعه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در پنجم مرداد به امامت ایشان در دانشگاه تهران برگزار شد. بعد از انتصاب به عنوان امام جمعه تهران، موفق به برگزاری پنج نماز جمعه شد که آخرین نماز جمعه به مناسبت فرا رسیدن سالگرد جمعه خونین 17 شهریور در بهشت زهرا و کنار مزار شهدا برگزار شد.

چرا آیت‌الله طالقانی در مجلس خبرگان روی زمین نشست؟

آیت‌الله سبحانی که در جلسات مجلس خبرگان قانون اساسی در صندلی کناری آیت الله طالقانی می‌نشست طی مصاحبه‌ای علت به روی زمین نشستن آیت‌الله طالقانی را اینگونه شرح می‌دهد:" می‌دانید که روحانیون چندان اهل روی مبل و صندلی نشستن نیستند؛ به همین دلیل هم یک بار مشاهده کردم که ایشان پس از اتمام یکی از جلسات، از صندلی پایین آمد و روی زمین نشست و دیگران هم دورشان نشستند، علت اینکه صندلی را ترک کرد و روی زمین نشست، اعتراض به اصلی از اصولی که تصویب شده بود، نبود.

حالا از اینکه برخی از اصول مورد قبول وی بود یا نبود، اطلاعی ندارم، ولی این عمل وی به عنوان اعتراض نبود، عصا دستشان بود و خسته شده بود و گفت: بیایید روی زمین بنشینیم، آمد و نشست و عده‌ای از دوستانش هم دورش نشستند و با هم صحبت ‌کردند.

 

 

 

بعدها و به‌ ویژه پس از رحلت ایشان، دیدم در بعضی از مطبوعات نوشتند که ایشان به عنوان اعتراض، قهر کرده و روی زمین نشسته است، این، هیچ حقیقت ندارد و علت روی زمین نشستن وی مثل آفتاب در نظر من روشن است. به هر حال وی در خبرگان کمتر صحبت می‌کرد و بیشتر گوش می‌داد و اگر هم نظری داشت، از طریق یادداشت برای ریاست مجلس می‌فرستاد که شاید آن یادداشت‌ها حفظ شده و یا در میان اسناد آن مجلس باشد، این چیزهایی است که من از آن مرحوم در خاطر دارم"


ناکامی پروژه  جداسازی آیت الله طالقانی از انقلاب

در سال 58، منافقین و متضرران از وقوع انقلاب اسلامی، پروژه ایجاد شکاف میان رهبران انقلاب را کلید زدند. در فروردین این سال ماجرایی پیش آمد که سبب مسافرت قهرگونه آیت‌الله طالقانی شد.

ماجرا از این قرار بود که  که شب 23 فروردین 1358 "هانی الحسن" مسئول دفتر سازمان آزادیبخش فلسطین ضمن تماس تلفنی با طالقانی می‌گوید پیامی از سوی یاسر عرفات آورده است.

آیت‌الله هم صبح هنگام دو نفر از فرزندانش یعنی مجتبی و ابوالحسن را مامور دریافت پیام می‌کند. هانی الحسن در این دیدار پیغامی چنین می‌دهد: "به طالقانی بگویید که دولت موقت از ما خواسته تا دفترمان در اهواز را که با موافقت شورای انقلاب و سیداحمد خمینی دایر شده است تعطیل کنیم و این امری بی‌سابقه است"

خودروی فرزندان طالقانی اما در راه بازگشت توقیف می‌شود و آنها چشم بسته به پادگان لویزان منتقل می‌شوند. تماس طالقانی با دکتر یزدی برای دانستن چند وچون ماجرا نیز با اظهار بی‌اطلاعی دکتر یزدی به نتیجه‌ای نمی‌رسد.

محمدرضا فرزند دیگر آیت الله طالقانی که برای پیگری ماجرا به مرکز سپاه پاسداران رفته بود اتومبیل برادرش را در محوطه همان مرکز می‌بیند و با بررسی‌های بعدی مشخص می‌شود که چندتن از اعضای برجسته سازمان مجاهدین انقلاب از جمله محمد غرضی و اصغر صباغیان و جمعی دیگر، فرزندان طالقانی را بازداشت کرده‌اند.

پس از این ماجرا آیت‌الله طالقانی به حالت قهر تهران را ترک کرد. در این زمان سازمان مجاهدین خلق(منافقین) هم که کم کم زوایه علنی خود را با جمهوری اسلامی نشان می‌داد، در راهبردی رادیکال طی اعلامیه‌ای اعلام کرد نیروهای نظامی خود را در اختیار ایت‌الله طالقانی می‌گذارد. این پیام منافقین از سوی آیت‌الله طالقانی بی‌پاسخ ماند. و اباذر انقلاب باهوشیاری این شیطنت اپورتونیستی منافقین را خنثی کرد.

آیت‌الله طالقانی بعد از مراجعت به تهران، در قم با امام خمینی ملاقات کرد. وی همچنین طی سخنانی که در مدرسه فیضیه ایراد کردند کمیته های انقلاب را از تهمت‌ها بری دانستند. و به این ترتیب سناریو بیگانگان و ایادی داخلی‌شان برای جداسازی و تضعیف نیروهای انقلاب اسلامی خنثی شد.

غروب غمبار ابوذر زمان

سرانجام در سحرگاه 19 شهریور ماه 1358 این عالم مجاهد پس از سال‌ها فعالیت علمی و مبارزات سیاسی علیه رژیم پهلوی و عمری تلاش خستگی ناپذیر در راه پیاده کردن اسلام ناب در اثر سکته قلبی دار فانی را وداع گفت و به دیدار معبود شتافت.

 

 

 

امام خمینی (ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران در پیامی که به مناسبت وفات آیت الله طالقانی صادر کردند.

متن کامل این نامه بدین شرح است:


بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏


إنا للَّه و إنا إلیه راجعون‏


فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَى‏ نَحْبَهُ وَ مِنْهُم مَنْ یَنتَظِرُ. عمر طولانى این عیب را دارد که هر روز عزیزى را از دست مى‏ دهد و به سوگ شخصیتى مى‏ نشیند و در غم برادرى فرو مى ‏رود. مجاهد عظیم الشأن و برادر بسیار عزیز حضرت حجت الاسلام و المسلمین آقاى طالقانى از بین ما رفت و به ابدیت پیوست و به ملأ اعلى با اجداد گرامش محشور شد. براى آن بزرگوار، سعادت و راحت و براى ما و امت ما، تأسف و تأثر و اندوه.

آقاى طالقانى یک عمر در جهاد و روشنگرى و ارشاد گذراند. او یک شخصیتى بود که از حبسى به حبس و از رنجى به رنج دیگر در رفت و آمد بود؛ و هیچ گاه در جهاد بزرگ خود سستى و سردى نداشت. من انتظار نداشتم که بمانم و دوستان عزیز و پر ارج خودم را یکى پس از دیگرى از دست بدهم. او براى اسلام به منزله حضرت ابوذر بود؛ زبان گویاى او چون شمشیر مالک اشتر بود؛ بُرنده بود و کوبنده. مرگ او زودرس بود و عمر او با برکت. رحمت خداوند بر پدر بزرگوار او، که در رأس پرهیزکاران بود، و بر روان خودش که بازوى تواناى اسلام. من به امت اسلام و ملت ایران و عائله ارجمند و بازماندگان او، این ضایعه بزرگ را تسلیت مى‏ دهم. رحمت بر او و بر همه مجاهدان راه حقّ. و السلام على عباد اللَّه الصالحین.


روح اللَّه الموسوی الخمینى

برگرفته از باشگاه خبرنگاران

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 16 شهریور 1394  ] [ 5:49 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
زبان "ابوذر زمان" چون شمشیر مالک اشتر برنده و کوبنده بود
 
کد خبر: 11128 زمان مخابره: 1392/6/19 ساعت: 10:44  


زبان به مناسبت سالروز وفات آیت‌الله طالقانی

 

زبان "ابوذر زمان" چون شمشیر مالک اشتر برنده و کوبنده بود

امروز (19 شهریور) مصادف با سالروز وفات "آیت‌الله سید محمود طالقانی" است. مبارزی نستوه که در طول عمر پربرکت خود در مبارزات اسلامی و ملی مردم ایران علیه استبداد و استکبار حضوری پررنگ داشت.

"سید محمود علایی طالقانی"، در تاریخ 13 اسفند 1289 (برابر با چهارم ربیع الاول 1329 قمری) در روستای گلیرد طالقان دیده به جهان گشود. پدر وی" ابوالحسن علایی طالقانی" شخصیتی عالم و پرهیزکار بود.

آیت‌الله طالقانی تحصیلات ابتدایی را نزد پدرش گذراند. وی سپس عازم قم شد و در مدرسه فیضیه این شهر به تلمذ علوم دینی پرداخت. طالقانی در سال 1317 از آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی اجازه‌نامه اجتهاد دریافت و در سال ۱۳۱۸ برای تدریس در مدرسه سپهسالار (مطهری فعلی) عازم تهران شد.

 

 

آیت‌الله و شروع مبارزات سیاسی

در سال 1318 آیت‌الله طالقانی برای اولین بار خشم خویش را نسبت به رژیم و دستگاه حکومت پهلوی، با دادن یک اعلامیه در رابطه با کشف حجاب ابراز کرد و در پی آن دستگیر و زندانی شد.

پس از شهریور 1320 و سقوط  رضا شاه، با توجه به اینکه محمد رضا پهلوی در حال مشق دیکتاتوری به سبک پدرش بود، در نتیجه فضای نسبتاً باز سیاسی در کشور حاکم شده بود، آیت‌الله طالقانی با بهره گیری از این فضا مبارزات سیاسی خود را علیه حکومت پهلوی آغاز کرد.

پس از کودتای 28 مرداد 1332، همان اندک فضای سیاسی هم رنگ باخت و محمد رضا پهلوی با حمایت اربابان آمریکایی‌اش فصل تازه‌ای از دیکتاتوری را گشود. در نتیجه شرایط برای مبارزانی چون آیت‌الله طالقانی سخت‌تر شد.

نخستین دستگیری آیت‌الله طالقانی پس از کودتا 28 مرداد، مربوط می‌شود به پاییز 1334 که ساواک آیت‌الله طالقانی را به دلیل مخفی کردن نواب صفوی در منزلش به زندان افکند.

 

 

آیت‌الله طالقانی در همان دهه 30 نیز با حضور در مجامع بین‌المللی و منطقه‌ای، استعداد شگرف خود را در ترویج عقاید انقلابی به رخ کشید. شرکت در کنگره جهانی شعوب المسلمین در کراچی و همچنین حضور در کنگره اسلامی قدس در بیت‌المقدس از جمله فعالیت‌های بین‌المللی آیت‌الله طالقانی در آن دوران محسوب می‌شود.

آیت‌الله طالقانی در دوران حیات یگانه مرجع عالم تشیع آیت‌الله العظمی بروجردی، بعنوان نماینده وی در( دارالتقریب بین المذاهب الاسلامیه ) عضویت داشت و نقش برجسته‌ای در نزدیکی میان تشیع و تسنن ایفا کرد.

در سال 1339 آیت الله طالقانی در کنار شخصیت‌هایی چون سنجابی و بازرگان عضو هیات موسس جبهه ملی دوم بود.

وی در کنگره ۱۳۴۱ جبهه ملی از سوی شرکت کنندگان در کنگره به عضویت در شورای مرکزی انتخاب شد. وی همچنین در سال ۱۳۴۰ به اتفاق مهندس بازرگان و دکتر سحابی نهضت آزادی ایران را بنا نهاد و تا پایان عمر عضو این مجموعه بود .

در سال 1341 پس از درگذشت آیت‌الله بروجردی، رژیم شاه با این تصور که مرجعیت شیعه دچار فترت شده است، به تنظیم قوانینی مبادرت ورزید که رنگ و بویی ضد دینی داشتند، از جمله" لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی" و "انقلاب سفید".

در این زمان بود که نهضت امام خمینی نضج یافت و حضرت امام با کمک یارانی وفادار چون طالقانی که بعدها ابوذر انقلاب نام گرفت، در راه سرنگونی نظام ستم شاهی و استقرار حکومت عدل علوی، قدم برداشت.

 


آیت‌الله طالقانی در سال 1341 بدلیل مخالفت با " لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی" و "انقلاب سفید" به زندان افتاد.

در سال 1342 پس از واقعه 15 خرداد و کشتار مردم به دست دژخیمان رژیم پهلوی، آیت‌الله طالقانی با صدور اعلامیه و ایراد سخنرانی به افشای چهره سفاک محمد رضا پهلوی پرداخت. ماموران امنیتی رژیم شاه برای جلوگیری از نطق‌های آتشین اباذر زمان بار دیگر آیت‌الله طالقانی را به زندان افکندند.

آیت‌الله طالقانی که از سوی  دادگاه‌های فرمایشی رژیم  به ده سال زندان محکوم شده بود، در زندان هم مشی مبارزاتی خود را این بار در قالب علمی و اعتقادی ادامه داد و در این دوران نگارش کتاب " پرتویی از قرآن" را به پایان رساند.

در سال 1346 رژیم پهلوی در نتیجه فشارهای نهادهای حقوق بشری بین‌المللی رویکردی ملایم‌تر را در قبال زندانیان سیاسی در پیش گرفت. در نتیجه آیت‌الله طالقانی پس از تحمل چهار سال زندان آزاد شد.

آیت‌الله طالقانی در آستانه سال 1350 همزمان با برگزاری جشن‌های 2500 ساله شاهنشاهی دستگیر و به مدت سه سال در زابل و 18 ماه در بافت کرمان در بدترین شرایط به حالت تبعید بسر برد. در سال 1354 مجدداً به دست ساواک دستگیر شد و به 10 سال زندان محکوم گردید.

آیت‌الله طالقانی و دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی

پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، آیت‌الله طالقانی همچون دوران پیش از انقلاب به ترویج و تبلیغ آرمان‌های والای جمهوری اسلامی پرداخت.

آیت‌الله طالقانی در ابتدای پیروزی انقلاب سمت‌های مختلفی را بر عهده گرفت، از جمله پس از ترور شهید مطهری بدست عناصر گروهک فرقان، آیت‌الله طالقانی از سوی امام خمینی به سمت ریاست شورای انقلاب منصوب شد.

در مرداد سال 1358، انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی برگزار شد و آیت‌الله طالقانی به نمایندگی از مردم تهران راهی مجلس فوق شد.

 

آیت‌الله طالقانی در اوایل مرداد 1358 از سوی امام خمینی (ره) مأمور تشکیل نماز جمعه تهران شد و اولین و با شکوهترین نماز جمعه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در پنجم مرداد به امامت ایشان در دانشگاه تهران برگزار شد. بعد از انتصاب به عنوان امام جمعه تهران، موفق به برگزاری پنج نماز جمعه شد که آخرین نماز جمعه به مناسبت فرا رسیدن سالگرد جمعه خونین 17 شهریور در بهشت زهرا و کنار مزار شهدا برگزار شد.

چرا آیت‌الله طالقانی در مجلس خبرگان روی زمین نشست؟

آیت‌الله سبحانی که در جلسات مجلس خبرگان قانون اساسی در صندلی کناری آیت الله طالقانی می‌نشست طی مصاحبه‌ای علت به روی زمین نشستن آیت‌الله طالقانی را اینگونه شرح می‌دهد:" می‌دانید که روحانیون چندان اهل روی مبل و صندلی نشستن نیستند؛ به همین دلیل هم یک بار مشاهده کردم که ایشان پس از اتمام یکی از جلسات، از صندلی پایین آمد و روی زمین نشست و دیگران هم دورشان نشستند، علت اینکه صندلی را ترک کرد و روی زمین نشست، اعتراض به اصلی از اصولی که تصویب شده بود، نبود.

حالا از اینکه برخی از اصول مورد قبول وی بود یا نبود، اطلاعی ندارم، ولی این عمل وی به عنوان اعتراض نبود، عصا دستشان بود و خسته شده بود و گفت: بیایید روی زمین بنشینیم، آمد و نشست و عده‌ای از دوستانش هم دورش نشستند و با هم صحبت ‌کردند.

 

 

بعدها و به‌ ویژه پس از رحلت ایشان، دیدم در بعضی از مطبوعات نوشتند که ایشان به عنوان اعتراض، قهر کرده و روی زمین نشسته است، این، هیچ حقیقت ندارد و علت روی زمین نشستن وی مثل آفتاب در نظر من روشن است. به هر حال وی در خبرگان کمتر صحبت می‌کرد و بیشتر گوش می‌داد و اگر هم نظری داشت، از طریق یادداشت برای ریاست مجلس می‌فرستاد که شاید آن یادداشت‌ها حفظ شده و یا در میان اسناد آن مجلس باشد، این چیزهایی است که من از آن مرحوم در خاطر دارم"


ناکامی پروژه  جداسازی آیت الله طالقانی از انقلاب

در سال 58، منافقین و متضرران از وقوع انقلاب اسلامی، پروژه ایجاد شکاف میان رهبران انقلاب را کلید زدند. در فروردین این سال ماجرایی پیش آمد که سبب مسافرت قهرگونه آیت‌الله طالقانی شد.

ماجرا از این قرار بود که  که شب 23 فروردین 1358 "هانی الحسن" مسئول دفتر سازمان آزادیبخش فلسطین ضمن تماس تلفنی با طالقانی می‌گوید پیامی از سوی یاسر عرفات آورده است.

آیت‌الله هم صبح هنگام دو نفر از فرزندانش یعنی مجتبی و ابوالحسن را مامور دریافت پیام می‌کند. هانی الحسن در این دیدار پیغامی چنین می‌دهد: "به طالقانی بگویید که دولت موقت از ما خواسته تا دفترمان در اهواز را که با موافقت شورای انقلاب و سیداحمد خمینی دایر شده است تعطیل کنیم و این امری بی‌سابقه است"

خودروی فرزندان طالقانی اما در راه بازگشت توقیف می‌شود و آنها چشم بسته به پادگان لویزان منتقل می‌شوند. تماس طالقانی با دکتر یزدی برای دانستن چند وچون ماجرا نیز با اظهار بی‌اطلاعی دکتر یزدی به نتیجه‌ای نمی‌رسد.

محمدرضا فرزند دیگر آیت الله طالقانی که برای پیگری ماجرا به مرکز سپاه پاسداران رفته بود اتومبیل برادرش را در محوطه همان مرکز می‌بیند و با بررسی‌های بعدی مشخص می‌شود که چندتن از اعضای برجسته سازمان مجاهدین انقلاب از جمله محمد غرضی و اصغر صباغیان و جمعی دیگر، فرزندان طالقانی را بازداشت کرده‌اند.

پس از این ماجرا آیت‌الله طالقانی به حالت قهر تهران را ترک کرد. در این زمان سازمان مجاهدین خلق(منافقین) هم که کم کم زوایه علنی خود را با جمهوری اسلامی نشان می‌داد، در راهبردی رادیکال طی اعلامیه‌ای اعلام کرد نیروهای نظامی خود را در اختیار ایت‌الله طالقانی می‌گذارد. این پیام منافقین از سوی آیت‌الله طالقانی بی‌پاسخ ماند. و اباذر انقلاب باهوشیاری این شیطنت اپورتونیستی منافقین را خنثی کرد.

آیت‌الله طالقانی بعد از مراجعت به تهران، در قم با امام خمینی ملاقات کرد. وی همچنین طی سخنانی که در مدرسه فیضیه ایراد کردند کمیته های انقلاب را از تهمت‌ها بری دانستند. و به این ترتیب سناریو بیگانگان و ایادی داخلی‌شان برای جداسازی و تضعیف نیروهای انقلاب اسلامی خنثی شد.

غروب غمبار ابوذر زمان

سرانجام در سحرگاه 19 شهریور ماه 1358 این عالم مجاهد پس از سال‌ها فعالیت علمی و مبارزات سیاسی علیه رژیم پهلوی و عمری تلاش خستگی ناپذیر در راه پیاده کردن اسلام ناب در اثر سکته قلبی دار فانی را وداع گفت و به دیدار معبود شتافت.

 

 

امام خمینی (ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران در پیامی که به مناسبت وفات آیت الله طالقانی صادر کردند.

متن کامل این نامه بدین شرح است:


بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏


إنا للَّه و إنا إلیه راجعون‏


فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَى‏ نَحْبَهُ وَ مِنْهُم مَنْ یَنتَظِرُ. عمر طولانى این عیب را دارد که هر روز عزیزى را از دست مى‏ دهد و به سوگ شخصیتى مى‏ نشیند و در غم برادرى فرو مى ‏رود. مجاهد عظیم الشأن و برادر بسیار عزیز حضرت حجت الاسلام و المسلمین آقاى طالقانى از بین ما رفت و به ابدیت پیوست و به ملأ اعلى با اجداد گرامش محشور شد. براى آن بزرگوار، سعادت و راحت و براى ما و امت ما، تأسف و تأثر و اندوه.

آقاى طالقانى یک عمر در جهاد و روشنگرى و ارشاد گذراند. او یک شخصیتى بود که از حبسى به حبس و از رنجى به رنج دیگر در رفت و آمد بود؛ و هیچ گاه در جهاد بزرگ خود سستى و سردى نداشت. من انتظار نداشتم که بمانم و دوستان عزیز و پر ارج خودم را یکى پس از دیگرى از دست بدهم. او براى اسلام به منزله حضرت ابوذر بود؛ زبان گویاى او چون شمشیر مالک اشتر بود؛ بُرنده بود و کوبنده. مرگ او زودرس بود و عمر او با برکت. رحمت خداوند بر پدر بزرگوار او، که در رأس پرهیزکاران بود، و بر روان خودش که بازوى تواناى اسلام. من به امت اسلام و ملت ایران و عائله ارجمند و بازماندگان او، این ضایعه بزرگ را تسلیت مى‏ دهم. رحمت بر او و بر همه مجاهدان راه حقّ. و السلام على عباد اللَّه الصالحین.


روح اللَّه الموسوی الخمینى

برگرفته از باشگاه خبرنگاران

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 16 شهریور 1394  ] [ 5:48 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 

شهادت شهيد محراب آيت‌الله مدني

 

 

شهادت شهيد محراب آيت‌الله مدني

 

 

 

 

 

آيت‏اللَّه سيداسداللَّه مدني در سال 1292 ش (1323ق) در روستايي در آذرشهر آذربايجان شرقي چشم به جهان گشود و در سنين جواني براي تحصيل علوم ديني به قم عزيمت نمود. وي پس از گذراندن دروس مقدماتي و سطح، در حدود چهار سال به تحصيل دروس فقه و اصول در محضر حضرت امام خميني(ره) مشغول شد. سپس راهي نجف اشرف گرديد و در جلسات درس حضرات آيات: سيدابوالحسن اصفهاني، سيد عبدالهادي شيرازي، سيد محسن حکيم و سيد ابوالقاسم خويي شرکت نمود. آيت‏اللَّه مدني، سال‏ها پيش از ورود به عرصه مبارزات سياسي، در مقابل افکار ضدديني کسروي مقابله کرده بود و با شهيد نواب صفوي همکاري داشت. با آغاز قيام مردمي ايران به رهبري حضرت امام خميني(ره) و تبعيد آن حضرت به نجف اشرف، آيت‏اللَّه مدني در کنار استاد و رهبر خود قرار گرفت و در ايام سفر به ايران، ضمن نام بردن از حضرت امام، رسالت و وظايف مردم مسلمان را در برابر رژيم پهلوي بيان مي‏کرد. آيت اللَّه مدني در سال 1350 به فرمان امام جهت تدريس علوم ديني به خرم آباد رفت و در آنجا حوزه علميه تأسيس نمود. چندي بعد بر اثر فعاليت‏هايي که عليه رژيم ستم‏شاهي داشت به مدت بيش از سه سال به شهرهاي مختلف تبعيد شد و با اوج‏گيري انقلاب اسلامي، از تبعيد به قم بازگشت. اين روحاني مبارز، پس از پيروزي انقلاب به دعوت مردم همدان، راهي اين شهر گرديد و از طرف مردم اين استان به مجلس خبرگان قانون اساسي راه يافت. آيت اللَّه مدني پس از شهادت آيت‏اللَّه قاضي طباطبايي، نخستين امام جمعه تبريز، از سوي امام خميني(ره) به عنوان نماينده ولي فقيه و امام جمعه تبريز انتخاب شد و در اين سنگر به پاسداري و حراست از آرمان‏هاي انقلاب اسلامي همت گماشت. اين مجاهد نستوه سرانجام در بيستم شهريور 1360 ش برابر دوازدهم ذي‏قعده 1401 ق در 68 سالگي در همين سنگر پس از اقامه نماز در محراب نماز جمعه تبريز توسط منافقين به شهادت رسيد. و پس از تشييعي با شکوه در تبريز و قم، در حرم مطهر حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد. پيام امام خمينى (ره) به مناسبت شهادت آيت الله مدنى(شهيد محراب) بسم الله الرحمن الرحيم، انالله و انااليه راجعون با شهيد نمودن يک تن ديگر از ذريه رسول الله و اولاد روحانى و جسمانى شهيد بزرگ اميرالمؤمنين (ع( سند جنايت منحرفان و منافقان به ثبت رسيد. سيد بزرگوار و عالم عادل عالى قدر و معلم اخلاق و معنويات، حجت الاسلام و المسلمين شهيد عظيم الشان مرحوم حاج سيد اسدالله مدنى رضوان الله عليه، همچون جد بزرگوارش در محراب عبادت به دست منافقى شقى به شهادت رسيد. اگر با به شهادت رسيدن مولاى متقيان اسلام محو و مسلمانان نابود شدند، شهادت امثال فرزند عزيزش شهيد مدنى هم آرزوى منافقان را بر آورده خواهد کرد. اگر خوارج سياه بخت از شهادت ولى الله الاعظم طرفى بستند و به حکومت رسيدند، اين گروهکهاى خائن نيز به آمال خبيث خود که سقوط حکومت اسلام و برقرارى حکومت آمريکايى است مى رسند. آنان لعنت خدا و رسول و ننگ ابدى را براى خود و اينان عذاب ابدى خدا و نفرت و لعنت قادر متعال و امت اسلام را براى خود و هم پيمانان و اربابان خونخوار خويش به بار آوردند. ملت بزرگ و روحانيت معظم چون صفى مرصوص ايستاده اند که هر پرچمى از دست تواناى سردارى بيفتد سردار ديگرى آن را برداشته و به ميدان آيد و با قدرت بيشتر در حفظ پرچم اسلامى به کوشش برخيزد .شهيد مدنى با شهادت مظلومانه خود ضد انقلاب و منافقين ضد اسلام را بکلى منزوى کرد. اين چهره نورانى اسلامى عمرى را در تهذيب نفس و خدمت به اسلام و تربيت مسلمانان و مجاهده در راه حق عليه باطل گذراند و از چهره هاى کم نظيرى بود که به حد و افر از علم و عمل و تقوى و تعهد و زهد و خودسازى برخوردار بود. به شهادت رساندن چنين شخصيتى به تمام معنى اسلامى همراه با تنى چند از فرزندان اسلام و ياران باوفاى انقلاب اسلامى در ميعادگاه نماز جمعه و در حضور جماعت مسلمين جز عناد با اسلام و کمر بستن به محو آثار شريعت و تعطيل جمعه و جماعت مسلمين توجيهى ندارد. اگر تا امروز براى جنايتها و شرارتهاى خود بهانه هاى بى پايه اى مى تراشيدند، در شهادت اين عالم متقى که جز درباره خدمت به اسلام و مسلمانان نمى انديشيد بهانه اى جز انتقام از اسلام و ملت شريف نمى توانند بتراشند. انتقام از اسلام که آن را اساس سقوط دستگاههاى جبار و شکست ابرقدرتها در ايران و پس از آن در منطقه مى بينند و از ملت قدرتمند که پشت بر آنان نموده و کاخهاى آمال و آرزوى آنان را در هم کوبيده و تمامى آنانرا از صحنه تا ابد بيرون رانده است مى گيرند. مردم رزمنده ايران و خصوص مردم غيرتمند آذربايجان که چنين روحانى متعهد و معلم عالى قدرى را از دست داده اند و حريف شکست خورده خود را مى شناسند، با عزمى جزم و اراده اى خلل ناپذير انتقام خود را از آنان مى گيرند. اينجانب، شهادت اين مجاهد عزيز عظيم و ياران باوفايش را به پيشگاه اجداد طاهرينش، خصوصا بقية الله - ارواحناله الفدا - و به ملت مجاهد ايران و اهالى غيور و شجاع آذربايجان و به حوزه هاى علميه و به خاندان محترم اين شهيدان تبريک و تسليت میگويم. خط سرخ شهادت، خط آل محمد (ص) و على (ع) است و اين افتخار ازخاندان نبوت و ولايت به ذريه طيبه آن بزرگواران و به پيروان خط آنان به ارث رسيده است. درود خداوند و سلام امت اسلام بر اين خط سرخ شهادت و رحمت بى پايان حق تعالى بر شهيدان اين خط در طول تاريخ و افتخار و سرافرازى بر فرزندان پرتوان پيروزى آفرين اسلام و شهداى راه آن و ننگ و نفرت و لعنت ابدى بر وابستگان و پيروان شياطين شرق و غرب خصوصا شيطان بزرگ آمريکاى جنايتکار که با نقشه هاى شيطانى شکست خورده خود گمان کرده ملتى را که براى خداوند متعال و اسلام بزرگ قيام نموده و هزاران شهيد و معلول تقديم نموده با اين دغل بازيها مى تواند سست کند و يا از ميدان به در برد. اينان پيروان سيد شهيدانند که در راه اسلام و قرآن کريم، از طفل شش ماهه تا پيرمرد هشتاد ساله را قربان کرد و اسلام عزيز را با خون پاک خود آبيارى و زنده نمود. ارتش و سپاه و بسيج و ساير قواى مسلح نظامى و انتظامى و مردمى ما پيرو اوليايى هستند که همه چيز خود را در راه هدف و عقيده فدا نموده و براى اسلام و پيروان معظم آن شرف و افتخار آفريدند. از خداوند تعالى عظمت اسلام و مسلمين و رحمت براى شهيدان خصوصاً شهداى اخيرمان و بالاخص شهيد عزيز مدنى معظم و سلامت کامل براى مجروحین اين حادثه و صبر و استقامت براى ملت بزرگ خصوصاً آذربايجانيهاى عزيز و بازماندگان شهيدان خواهانم. سلام و درود بر همگان . والسلام على عبادلله الصالحين، روح الله الموسوى الخمينى، 21 شهريور 1360

 

 

 

 
کد رخداد : 49
منبع:مرکزاسنادانقلاب اسلامی

 

 

 

 

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 16 شهریور 1394  ] [ 5:47 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 

کد مطلب: 3395 تعداد بازدید: ۵۱۵

شهادت اولین شهید محراب آیت الله مدنی

 

 

 

تولد و دوران تحصيل:   
     شهيد آيت الله سيد اسدالله مدني در سال  1292 هـ. ش .(1323هـ.ق.) در دهخوارقان (آذرشهر) ديده به جهان گشود. پدر ايشان، مرحوم آقا مير علي، در بازارچه آذر شهر، شغل بزازي داشت. شهيد مدني در چهار سالگي ، مادر و در 16 سالگي، پدر خود را از دست داد و دوران كودكي را با رنج و سختي به پايان رساند. وي در عنفوان جواني، به قصد كسب علم و كمال به شهر مقدس قم عزيمت كرده و به رغم مشكلات فراوان شخصي ناشي از در گذشت پدر و استبداد عصر رضا خاني، با  پشتكار وافر به تحصيل علوم ديني مشغول شد. او در حوزه علميه قم پس از گذراندن مراحل مقدماتي  از محضر اساتيد بزرگ فقه و  اصول و فلسفه استفاده کرد. مدتي در محضر درس مرحوم آيت الله حجت كوه كمري (ره) و آيت الله سيد محمد تقي خوانساري (ره) حاضر شد و مدت چهار سال نيز در محضر امام خميني (قدس سره) حضور يافت و از درس فلسفه و عرفان اخلاق ايشان بهره مند گرديد. آيت الله مدني، پس از مدتي به نجف اشرف هجرت كرده  در حوزه علميه نجف اشرف در كنار تكميل تحصيلات عالي خويش تدريس در سطوح مختلف را شروع كرد. به دستور مرحوم آيت الله حكيم (ره) ، كرسي تدريس لمعه، رسائل، مكاسب و كفايه را به عهده گرفت و در اندك زمانی جزو اساتيد معروف حوزه علميه نجف اشرف به شمار آمد. وي در نجف اشرف در درس خارج مرحوم آيت الله سيد عبد الهادي شيرازي (ره) و مرحوم آيت الله حكيم (ره) و مرحوم آيت الله خوئي (ره) شركت كرده و از مراجع بزرگی از جمله آيت الله حكيم در نجف و آيت الله حجت كوه كمري در قم و آيت الله خوانساري اجازه اجتهاد دريافت كرد.
 
آغاز مبارزات:
     شهيد بزرگوار آيت الله مدني مبارزه سياسي و اجتماعي خود را از دوران تحصيل در قم، آغاز كرد و در اولين فعاليتهاي خود به ستيز با بهائيت در منطقه آذر شهر پرداخت و پس از مدتی شهر مذهبي آذر شهر را از لوث اين فرقه استعماري پاك نمود. هنگامي كه شهيد نواب صفوي در نجف اشرف به فكر مبارزه با كسروي گري افتاد، آيت الله مدني مطلع مي شود كه نواب صفوي هزينه اين مبارزه را ندارد. بدين رو، كتابهاي خود را مي فروشد و پولش را در اختيار نواب صفوي مي گذارد. به گونه اي كه دوستانش مي گويند اسلحه نواب از پول كتابهاي آيت الله مدني بود.  
 
مبارزات شهيد مدني در نجف اشرف:
  این شهید بزرگوار نخستين كسي بود كه در نجف به نداي «هل من ناصر ينصرني» امام، لبيك گفته با تعطيل كردن كلاسهاي خود در نجف و تشكيل مجالس سخنراني در جهت افشاي چهره ی پليد رژيم مزدور پهلوي گام بر داشت.
 وي در اين زمان در نجف  سردمدار جريان دفاع و پشتيباني از نهضت امام به شمار مي آمد و وقايع ايران را براي طلاب بيان مي كرد. از زمان تبعيد حضرت امام به نجف، آيت الله مدني همواره يار و ياور امام بود و در كنار مراد خود به مبارزه عليه ظلم و ستم ادامه ميداد. معروف است كه هر موقع حضرت امام به علتي نمي توانستند براي اقامه نماز جماعت حاضر شوند، آيت الله مدني به جاي امام به اقامه نماز جماعت مي پرداخت.
 
همدان، سالهاي 1341 تا 1351:
  آيت الله مدني حركت تبليغي خود را از همدان و از روستاي دره مرادبيك براي پياده كردن برنامه هاي اصلاحي آغاز كرد، به دستور ایشان كسي حق نداشت که بدون حجاب اسلامي وارد آن روستا شود. همچنين خرید و فروش و شرب مشروبات را ممنوع كرد. اين عمل ايشان باعث علاقه مردم متدين همدان به او شد و پس از اينكه وي را شناختند، گرد او جمع شده و از وي دعوت کردند تا به همدان بيايد و ايشان با انتقال به همدان فعاليتهاي خود را گسترش داد.
  در سال 1341 زماني كه رژيم شاه با تبليغات گسترده خود مي خواست رفراندم به اصطلاح «انقلاب سفيد» را برگزار كند، آيت الله مدني در مسجد جامع همدان سخنراني تندي عليه انتخابات انجمنهاي ايالتي و ولايتي ايراد و مردم را نسبت به عواقب شوم آن آگاه كرد. در اين سخنراني گفت: « مردم، شما چقدر بي حس هستيد، اگر اين انتخابات ملغي نشود، در روز قيامت شما مسئول مي باشيد. بايد با علماي قم همكاري كنيد و از آقايان پشتيباني نماييد.»
 
خدمات ارزنده شهید مدنی در همدان:
  از آثار آيت الله مدني در همدان می توان به احداث مدرسه ديني در روستاي دره مراد بيك، مدرسه علميه در همدان، مسجد چهلستون، تأسيس صندوق قرض الحسنه مهديه و همچنين درمانگاه مهديه و دارالايتام مهديه اشاره کرد.
 
خرم آباد، سالهاي 1351 تا 1354:
  با دعوت عده اي از روحانيون سرشناس و متعهد خرم آباد، آيت الله مدني به خرم آباد عزيمت کرده، فصل ديگری از زندگي پر فراز و نشيب و سراسر مبارزه خود را آغاز مي كند. شهيد مدني در خرم آباد و در حوزه علميه كمالوند، فعاليت خود را با تدريس درس خارج آغاز مي كند و بعد از مدتي با حكم حضرت امام (قدس سره)، سرپرستي اين حوزه را نيز بر عهده مي گيرد. در همين دوره، وي كتابهاي امام از جمله توصيح المسائل و تحرير الوسيله را در خرم آباد توزيع مي كند و به رغم خفقان حاكم، درباره مرجعيت امام در مناسبتهاي مختلف تبليغ مي كند. همچنين در هر فرصتي و به اشكال گوناگون مردم را به بيداري و آگاهي فرا مي خواند، آنان را از مفاسد دستگاه آگاه ساخته، نقشه هاي شوم استعمار و رژيم طاغوتي را بر ملا مي سازد و رهبر واقعي را به مردم معرفي و چهره اصلي و پليد شاه را افشا مي كند.
 
تبعیدگاه:
  آيت الله مدني در سال 1354 به  نور آباد ممسني (به مدت11 ماه)  و در  سال 1356 به گنبد گاووس ( 11 ماه)  و سپس در سال 1357 به بندر كنگان و از آنجا در تابستان 1357به مهاباد تبعيد مي شود.
سرانجام آيت الله مدني در پايان مدت تبعيد به در خواست علماي مبارز تبريز به اين شهر عزيمت مي كند. در تبريز فعاليتهاي انقلابي شهيد مدني روز به روز علني تر مي گردد. ساواك وجود ايشان را در تبريز تحمل نكرده، شبانه وي را دستگير و از تبريز تبعيد مي كند.
 
باز گشت به همدان، 1357:
  آيت الله مدني در 1/10/57 در ميان استقبال با شكوه مردم وارد همدان مي شود و از بدو ورود به همدان، هدايت مبارزات مردمي را به عهده گرفته، با اقشار گوناگون جامعه ارتباط برقرار مي كند. نقش ايشان در جهت دهي به مبارزات مردم همدان به حدي بوده كه وقتي در جريان 22 بهمن، لشگر 81 زرهي كرمانشاه براي سركوب مردم به سمت تهران حركت مي كرد، به دستور ايشان مردم همدان براي سد كردن حركت تانكها با دست خالي و كفن پو شان به مقابله با تانكها بر خاستند و خود آيت الله نيز در جلوي همه تظاهر كنندگان به راه  افتاد و مردم موفق مي شوند با دادن تعداد كمي شهيد و مجروح تانكها را از حركت باز دارند. ايشان در انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسي از طرف مردم همدان به نمايندگي انتخاب مي شود و سپس در كوران مشكلات و آشفتگي اوضاع همدان در سال 1358 از سوي امام با اختيارات کامل به امامت جمعه اين شهر منصوب مي شود. 
 
فتنه حزب خلق مسلمان:
  به پیشنهاد ياران انقلاب به محضر امام امت، ایشان طي حكمي آيت الله مدني را روانه تبريز كردند. ايشان در سر و سامان دادن به اوضاع سياسي و اجتماعي تبريز تلاش مخلصانه اي كرد و آنگاه براي ادامه خدمت به شهر همدان باز گشت، ولي هنوز چند روزي از مراجعت وي نگذشته بود كه حادثه دلخراش و غمبار شهادت اولين شهيد محراب آيت الله قاضي طباطبائي به دست دشمنان انقلاب و مزدوران آمريكا، اوضاع شهر تبريز را دگرگون ساخت. در اين هنگام بار ديگر امام عزيز طي حكم ديگري، آيت الله مدني را به نمايندگي خود و امامت جمعه شهر تبريز منصوب فرمود. ايشان در تبريز با معضل بزرگ «حزب خلق مسلمان» كه جريانهاي مختلف تحت پوشش آن به مبارزه با انقلاب پرداخته بودند، مواجه مي گردد. سخت ترين روزهاي آيت الله مدني را مي توان ايامي خواند كه او در ميان آشوب حزب خلق مسلمان قرار گرفت. در جريان اين غائله خطرناك، آيت الله مدني از جانب همين گروه ضد انقلابي بارها مورد تهديد قرار گرفت. آنها جايگاه نماز جمعه را به آتش كشيدند و از برگزاري نماز جلوگيري كردند، اما ايشان در روز جمعه كفن پوشيد و پيشاپيش جمعيت حركت كرد و گفت « تا من زنده ام و در اين شهر نماينده امام هستم، نماز جمعه را برگزار مي كنم» و بدين سان با استقامت و حضور اقشار مردم در صحنه، توطئه آمريكا و اياديش در آذربايجان خنثي گرديد.
 
شهادت:
  شهید مدني آخرين نمازجمعه خويش را در 20 شهريور سال 60 برپا كرد و در نافله خود به ديدار يار شتافت. ساعت يك و 45 دقيقه بود و خطيب جمعه دو ركعت نماز جمعه را خواند و در جايگاه نماز به نافله ايستاد. در اين هنگام ناشناسي كه حدوداً 20 ساله بود، خود را از ميان جمعيت به جلو رساند. او قصد داشت به آقا نزديك شود. خواستند مانع راهش شوند، اما او اصرار داشت كه با آقا كار دارد. چون به او شك كردند، خواستند مانع او شوند. اما او بازوي خطيب جمعه را گرفت و نافله او را قطع كرد، مردم دريافتند كه او قصدي شيطاني دارد، خواستند تا او را به كناري كشند، ولي او ضامن نارنجك را كشيد، انفجاري وحشتناك در محراب نماز جمعه رخ داد و خون آيتي وارسته از آيات حق بر زمين محراب ريخت.                                                                                       .
آرامگاه وي هم اينك در جوار كريمه اهل بيت حضرت فاطمه معصومه (س) در شهر قم مي باشد.
 
امام حسین(علیه السلام): يا بُنَّي انتَ مقتولٌ!
  شهيد مدني می فرمود: من در دو موضوع نسبت به خود شك داشتم.  يكي اينكه به من مي گويند: «سيد اسدالله»؛ آيا من واقعاً از اولاد پيامبر هستم؟ و ديگر اينكه آيا من لياقت آن را دارم كه در راه خدا شهيد بشوم يا نه؟
  روزي به حرم امام حسين(عليه السلام) رفتم و در آنجا با ناله و زاري از امام خواستم كه جوابم را بدهد. پس از مدتي يك شب امام حسين(عليه السلام) را در خواب ديدم كه بالاي سرم آمد و دستي به سرم كشيد و اين جمله را فرمود:
 
«يا بُنَّي انتَ مقتولٌ»
 
«اي فرزندم كشته مي شوي»
 
 كه جواب هر دو سوال من در آن بود. امام فرمود:« فرزندم، يعني من سيد هستم؛ و ديگر به من بشارت داد كه من شهيد مي شوم»
 
 
منابع:
1- صدري مازندراني، حسن؛ وصال عارفانه - شرح حال علما و فرزانگان هنگام مرگ- بی جا، میراث ماندگار، 1386.
2- فجري، محمد مهدي؛ يتيمان سر افراز - گذري بر زندگي چهل تن از عالمان دين، بی جا، 1385.
3- جمعي از پژوهشگران حوزه علميه قم، گلشن ابرار - خلاصه اي از زندگي اسوه هاي علم و عمل، قم، نور السجاد، جلد دوم، 1379.
اينترنتي:
1- www.tebyan.net  
2- www.shahidmadani.net
3- www.farsnews.com

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 16 شهریور 1394  ] [ 5:47 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 منبع:تبیان

پیامک های تسلیت به مناسبت شهادت جانسوز امام محمد تقی علیه السلام

راز ناشناختگى امام جواد علیه السلام

ای شیعه بزن نالـه و فریـاد امشب

 

از غـربــت آن غریــب کــن یاد امشب

 مسموم شد از زهر، جواد بن رضا

 

در حجره ی در بسته ی بغداد امشب

                                              

ابن الرضــا به حجره غریبانه جان سپرد

 

او شمع جمع بود و چو پروانه جان سپرد

مسموم شد ز زهر جگر سوز اُمّ فضل

 

از روی شــوق در ره جـانـانـه جان سپرد

                                  

نفرین بر آن محرم نامحرم که زهر جفا را نه در جام تو که در کام ما ریخت

آه! ای خورشید عشق     ای مولای جوان من         چه زود غروب کردی!

________________________________________

گشته عالم، غرق ماتم در عزای جواد الائمه    

کرده زهرا ناله برپا در عزای جواد الائمه

شد ز بیداد، شهر بغداد کربلای جواد الائمه

 

شهادت مظلومانه جوانترین شمع هدایت و نهمین بحر کرامت، تسلیت و تعزیت باد

________________________________________

یا جواد الائمه(علیه السلام):

چون بخود نگریستم جز بی حیائی و بی شرمی در برابر ارباب خودم ندیدم امشب دعایم کن تا دیگر با گناهانم دل فرزندت مهدی را نشکنم.

 

در میان حجره یا رب کیست غوغا می کند

 

شکوه زیر لب ز بی رحمی دنیا می کند

همسرش از فرط شادی و شعف کف میزند

 

زین عمل خود را به عالم خوار و رسوا می کند

                         

شهادت غریبانه امام مسموم، جواد مظلوم (علیه السلام) بر شما تسلیت باد.

________________________________________

امام جواد علیه السلام می فرماید:

زیارت امام جواد علیه السلام

کسی که به سخن گوینده ای توجّه کند، خود را بنده ی او ساخته است.

حال اگر سخن درباره ی خدا باشد، خدا را پرستیده است،

و چنانچه گفتارش شیطانی باشد، ابلیس را پرستیده است.

 

ابن الرضا به حجره غریبانه جان سپرد او شمع جمع بود و چو پروانه جان سپرد

مسموم شد ز زهر جگر سوز اُمّ فضل از روی شوق در ره جانانه جان سپرد

 

شهادت مظهر جود و سخا و علم و معرفت، امام جواد(ع) تسلیت و تعزیت.

 

غروب شفق گون نهمین آفتاب ولایت را تسلیت عرض می کنیم.

 

ای باب الحوائج، یا جواد الائمه! ای بهار نهم، تو را شهید کردند؛ در حالی که هنوز بیش از 25 گُل در باغِ عمرت شکوفا نشده بود.

 

ستاره جوان آسمان ولایت، با غروب سرخش، زمین را از داغ فراق پیر خواهد کرد.

 

سلام بر امام جواد(ع) که 25 سال، خورشید فضیلت را رویاند و شکوفاند و خود، فروزان تر از خورشید تابید و درخشید.

سلام بر امام جواد(ع) که «جود» قطره ای بود در پیشانی بلندش و «علم» غنچه ای بود از گلستانِ وجودش و «حلم» گوهری بود از گنجینه فضایلش.

سلام ما به رخ انور امام جواد  درود ما، به تن اطهر امام جواد

 

غریب بود و غریبانه جان سپرد و نبود كسى به وادى غم، یاور امام جواد

 

خورشید سپهر عدل و داد است جواد سر لوحه دفتر رشاد است جواد

در جود و سخا کسی به پایش نرسد چون مظهر جود حق جواد است، جواد

________________________________________

یوسف زهرا به سن نوجوانى گشته مسموم

مى‏ دهد جان در میان حجره ‏ى در بسته مظلوم

________________________________________

امام جواد(ع):

امام جواد علیه السلام

بدان که از دید خداوند پنهان نیستی پس بنگر که چگونه هستی!

 

می زنم امروز در کوی تولاّیت قدم تا بگیری دست این افتاده را فردا جواد

در گلستان محمد، نخل سرسبز رضا میوه قلب علی، ریحانه زهرا جواد

مظلوم تر از جواد، بغداد نداشت آن مظهر داد، تاب بیداد نداشت

می خواست که فریاد کند تشنه لبم از سوز عطش، طاقت فریاد نداشت


ادامه مطلب



[ دوشنبه 16 شهریور 1394  ] [ 5:44 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

پیامک شهادت امام جواد (ع)

این الرضا به حجره غریبانه جان سپرد

از شمع جمع بود و چو پروانه جان سپرد

مسموم شد ز هر جگر سوز دشمنان

از روی شوق در ره جانانه جان سپرد

شهادت مظهر جود و سخا و علم و معرفت – امام جواد (ع) – تسلیت و تعزیت باد.

********************************

اس ام اس سخنان امام محمد تقی (ع)

امام جواد (ع) فرمودند: تا هنگامی که سپاسگذاری بندگان ادامه دارد ،

افزایش نعمت های خداوند قطع نمی شود.

شهادت امام جواد (ع) را به شما تسلیت می گوییم.

********************************

اس ام اس تسلیت شهادت امام محمد تقی (ع)

ای شیعه بزن ناله و فریاد امشب / از غربت آن غریب ، کن یاد امشب

مسموم شد از زهر ، جواد بن رضا / در حجره در بسته بغداد امشب

شهادت مظلومانه جوانترین شمع هدایت و نهمین بهر کرامت تسلیت و تعزیت باد.

********************************

امام محمد تقی می فرماید: بدان که از دید خداوند پنهان نیستی ، پس بنگر که چگونه هستی.

شهادت غریبانه امام جواد (ع) بر شما تسلیت باد.

********************************

امام جواد ع فرمودند : کسی که به سخن گوینده توجه کند ، خود را بنده ی او ساخته است ،

حال اگر سخن درباره خدا باشد خدا را پرستیده است و چنانچه

گفتارش شیطانی باشد ابلیس را پرستیده است.

شهادت امام جواد تسلیت باد.

********************************

 

تابوتی از نور به آسمان کاظمین نزدیک می‌شد و زمان، زمان وداع عالم خاک با فرزند افلاک بود؛

 

آری! کاظمین منتظر است با آغوشی گشوده تا جوان‌ترین

 

ستاره دنبال دار امامت را از خاک تا افلاک دنبال کند و این حالتِ محزون خاک است

 

که ملائک را به زاری نشانده.

 

و اینک مائیم و ستاره‌های سوخته ای که همچو داغی بر آلاله‌های جوانِ دشت، ریخته اند...

 

 

 

آتش زند به قلب همه، سوز داغ تو                            شد در اشک اهل ولا، چلچراغ تو

 

 

 

اى یادگار فاطمه، اى حجت نهم                            گیرد زلال اشک من امشب سراغ تو

 

********************************

 

شهادت مظلومانه باب المراد جواد الائمه را به حضرت رضا علیه السلام و

 

تمامی شیعیان و دوستداران آن حضرت تسلیت عرض می نمایم.

 

********************************

 

امام محمد تقی علیه السلام: آشكار كردن چیزى پیش از استوار شدن، مایه تباهى آن است.

 

مظلوم تر از جواد"ع"بغداد نداشت                            آن مظهر داد ، تاب بیداد نداشت

 

می خواست که فریاد کند تشنه لبم                        از سوز عطش طاقت فریاد نداشت

 

 

 

********************************

 

ای جوان‏ترین حجت خدا! تا همیشه ی روزگار، با یاد غم تو، پا به

 

پای امام عصر (عج)، خون خواهم گریست...

 

 

 

نور نهم ز اوصیا، جلوه جان اولیا

 

روح به پیکر رضا ، عطر گل خدا جواد

 

با لب تشنه وای من ، جان به لبت رسیده بود

 

داشت حریم حجره ات ، غربت کربلا جواد

 

********************************

 

حضرت جوادالأئمه علیه السلام: دیدار برادران مایه سلامتى و رشد عقل است ؛

 

اگرچه بسیار اندك باشد .

 

 

 

********************************

 

ای باب المراد! رفتی و حال کجاست دستان تسلی بخش،

 

تا مرهم زخم‌های «هادی»ات باشند؟بعد از تو چه کند «علی» در محاصره «معتصم»ها؟ ....

 

 

 

از من گرفته همسر من خورد و خواب را                    زهر جفا ز جان و دلم برده تاب را

 

 

 

واى از عناد دختر مامون که از جفا                         مسموم کرد زاده‏ ى ختمى ماب را

 

********************************

امام جوادعلیه السلام: هركه از خدا قطع امید كند و به غیر او پناهنده شود،

خداوند او را به همان شخص وامیگذارد.

 

یابن الرضا! بالرضا المرتضی، اشفع لنا عندالله

********************************

آن روز، بغداد بود و نُهمین خورشید ولایت که غریبانه به همجواری «جد»

غریبش می‌رفت؛ به همجواری کسی که تلخی خاطره هایش را

زندان های هارون، همواره به یاد می‌آورن...!

برون حجره همه پای‌کوب و دست افشان

درون حجره یکی بود، دست و پا می زد

ایستاده بود و جوادالائمه جان می داد

ز او بپرس که زخم زبان چرا می زد؟!

حضرت جواد علیه السلام: عزّت مؤ من در بى نیازى او به دیگران است .

شهادت جانسوز نهمین اختر امامت و ولایت ، بر تمام شیعیان جهان تسلیت باد.


ادامه مطلب



[ دوشنبه 16 شهریور 1394  ] [ 5:43 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
اس ام اس تسلیت شهادت امام جواد (ع)

 

شهادت مظهر جود و سخا، امام جواد (ع) تسلیت و تعزیت باد...

 


شهادت مظلومانه جوانترین شمع هدایت و نهمین بحر کرامت، تسلیت و تعزیت باد...

 

 

 از یار بی وفا چه کشیدم به روزگار
از روزگار شکوه کنم یا ز دست یار
مُردم اگر به فصل جوانی عجب مدار
چون من گلی چگونه شود همنشین خار
شهادت جانگداز حضرت جواد الائمه تسلیت باد

 


در میان حجره یا رب کیست غوغا می‌کند
شکوه زیر لب ز بی رحمی دنیا می‌کند
همسرش از فرط شادی و شعف کف می‌زند
زین عمل خود را به عالم خوار و رسوا می‌کند
شهادت غریبانه ی امام مسموم، جواد مظلوم (ع) بر شما و خانواده گرامی تسلیت باد

 


مظلوم تر از جواد، بغداد نداشت
آن مظهر داد، تاب بیداد نداشت
می خواست که فریاد کند تشنه لبم
از سوز عطش، طاقت فریاد نداشت
شهادت مظلومانه امام جواد(ع) بر شما تسلیت باد

 

 

پیامک شهادت امام جواد (ع)

لب تشنه بود ، تشنه یک جرعه آب بود
مردی که درد های دلش بی حساب بود
پا می کشید گوشه حجره به روی خاک
پروانه وار غرق تب و التهاب بود
شهادت مظلومانه حضرت باب الحوائج، حضرت جواد(ع) تسلیت باد

 



نور نهم ز اوصیا، جلوۀ جان اولیا، روح به پیکر رضا ، عطر گل خدا جواد
با لب تشنه وای من، جان به لبت رسیده بود، داشت حریم حجره ات، غربت کربلا جواد

 

 

نفرین بر آن محرم نامحرم
که زهر جفا را نه در جام تو که در کام ما ریخت
یا جوادالائمه ادرکنی

 

 

اس ام اس شهادت امام جواد (ع)

شهادت مظلومانه باب المراد جواد الائمه(ع)به حضرت رضا علیه السلام و تمامی شیعیان و دوستداران آن حضرت تسلیت باد

 


گله از دشمنی دشمن و بیگانه نداشت
ناله از کینه و بی مهری همسر میزد
طائر باغ رضا بود ولی کنج قفس
همچو مرغی که پرش سوخته پر پر میزد ...
شهادت نهمین اختر تابناک امامت و ولایت تسلیت باد

 


دردا كه گشت با من ، بيگانه يار جانى
با دست خود مرا كشت ، لب تشنه در جوانى
من از نفس فتادم ، برخاك رخ نهادم
او مى زند به مرگم ، لبخند شادمانى
شهادت جانسوز جوادالائمه(ع) تسلیت باد


ادامه مطلب



[ دوشنبه 16 شهریور 1394  ] [ 5:42 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 

  پیامک های ویژه شهادت امام محمد باقر(ع) به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، 

 

پیامک های ویژه شهادت امام محمد باقر(ع)

 

امام محمد باقر(ع) امام پنجم ما شیعیان و فرزند امام زین العابدین(ع) است. او در سوم رجب سال 53 هجری به دنیا آمد.

 به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران،   به مناسبت روز شهادت امام محمد باقر(ع) تعدادی از پیامک های مخصوص شهادت ایشان را برای شما آورده ایم:

اى صبر مطلق، گشته‏اى بى تاب از چه؟

اى كشتى عدل خدا، گرداب از چه؟

جسم شریفت از چه كم كم آب گشته

بنگر كه صادق از غمت بى تاب گشته

----------------------------------------------

تفسیر دشت كربلا در سینه توست

دلها گرفتار غم دیرینه توست

با رفتنت دیگر تو آسوده ز دردى

داغ یتیمى را به صادق هدیه كردى

----------------------------------------------

اى كاش بر قبرت حرم سازیم امامم

بر گنبدش پرچم بیافرازیم امامم

آییم پابوس و تو را زوّار گردیم

ما بى كسان هم لایق دیدار گردیم

 


باقر(ع) از فرط غمت افسرده گشتیم
از غصه جانسوز تو پژمرده گشتیم
هر شیعه در دل حجله داغ تو بسته
سنگینى داغت دل ما را شكسته

----------------------------------------------

دیده جانانه‏اى پر ابر بود
لحظه‏هاى واپسین صبر بود
آنكه در ذهنش هجوم دشنه داشت
یادگار آب، كامى تشنه داشت

----------------------------------------------

بود اندر خاطرش آلاله‏ها

آخرین ساعات عمر لاله‏ها

در نگاه آخر پور حسین

موج می‏زد كربلاى شور و شین

----------------------------------------------

همچو جدش بیقرار بیقرار

روز عاشوراى عمرش ناله دار

----------------------------------------------

گاه قلبش از غم، آتش مى‏گرفت

گاه زهر كین حیاتش مى‏گرفت

اشكهاى سرخ امانش را گرفت

ذره ذره داغ جانش را گرفت

----------------------------------------------

یا باقر از فرط غمت افسرده گشتیم
از غصه جانسوز تو پژمرده گشتیم
هر شیعه در دل حجله داغ تو بسته
سنگینى داغت دل ما را شكسته

----------------------------------------------


دارِ فانى را وداعى خسته داشت

زیر لب نامى گران، پیوسته داشت

آخر الامر از تب و تاب ممات

داد ذكر وا حسینایش نجات

----------------------------------------------

اى به تو از خالق داور سلام

از لب جانبخش پیمبر سلام

اى پدر عالم هستى همه

نخل على یوسف فاطمه

----------------------------------------------

اگر گردد شفیع ما بنزد خالق یكتا

بهر هر دردى شفا بخشد دعاى حضرت باقر



شمس و قمر را به نسب اخترى

نسل امام از پدر و مادرى

اختر تابنده دانش تویى

بلكه شكافنده دانش توئى
----------------------------------------------
ای همصدای کودکان، همبازی بنت الحسین
کی می زنی دل را صلا، ای یادگار کربلا
----------------------------------------------
ای آنکه بین حجره ات، در لحظه های آخرین
ذکرت حسین و کربلا، ای یادگار کربلا
----------------------------------------------
حاصل آیات قرآن، باقرِ علم رسول
وارث فضل و کمال انبیا دارد بقیع
----------------------------------------------

علم نهانى ز گلستان تو

پیر خرد طفل دبستان تو

هر نفست باغ گلى از كمال

هر سخنت پاسخ صدها سوال
----------------------------------------------

سر به دیوارش زند هرکس از این جا بگذرد
در سکوتش ناله ها و گریه ها دارد بقیع
چار معصومند و، دورند از حریم جدّشان
شکوه ها از دشمنانِ مصطفی دارد بقیع
----------------------------------------------
از زبان حضرت باقر :
یاد دارم که کربلا بودم
از غریبی چه ناله ها کردم
جسم جدم میان مقتل بود
با رقیه چه گریه ها کردم
----------------------------------------------
از زبان حضرت باقر :
یاد دارم که بزم شرم یزید
خیزران آتشی بر این دل زد
من خودم با دو چشم خود دیدم
عمه سر را به چوب محمل زد

 

----------------------------------------------


خاک بقیعت دل جلا، ای یادگار کربلا
قدرش فزون تر از طلا، ای یادگار کربلا
شمعی شدی در زندگی، روشن نمودی سوختی
غم ها کشیدی از بلا، ای یادگار کربلا


ادامه مطلب



[ دوشنبه 16 شهریور 1394  ] [ 5:41 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 

پیامک های تسلیت شهادت جانسوز امام محمد باقر علیه السلام

با عرض تسلیت به مناسبت سالروز شهادت امام محمد باقر علیه السلام، در ادامه میتوانید مجموعه ای از پیامک های ویژه شهادت این حضرت را مشاهده نمایید.

یک عمر سوخت قلب تو از کینه هشام آن دشمن سیاه دل بى حیاى تو
تنها نه در عزاى تو چشم بشر گریست آن دشمن سیاه دل بى حیاى تو
اى خفته همچو گنج، به ویرانه بقیع پر مى‏ زند کبوتر دل، در هواى تو
در را به روى امت اسلام بسته‏ اند آن گمرهان که بى خبرند از صفاى تو

 

السلام علیک یا ابا جعفر یا محمد بن علی ایها الباقر یابن رسول الله انا توجهنا واستشفعنا وتوسلنا بک الی الله و قدمناک بین یدی حاجاتنا یا وجیها عندالله اشفع لنا عندالله


بـه سر مـی پـرورانم من هوای حضرت بـاقر (ع)
بـه دل باشد مرا شوق لقای حضرت باقر (ع)
زعشقش جان من بر لب رسیده کس نمی دانـد
کـه نبود چاره ساز من سوای حضرت باقر (ع)

دلم پر مى ‏زند امشب براى حضرت باقر
که گویم شرحى از وصف و ثناى حضرت باقر
ندیده دیده ى گیتى به علم و دانش و تقوا
کسى را برتر و اعلم به جاى حضرت باقر

گوهر آل رسولی
به جهان نور دو عینی
پسر کرب و بلائی
نوه‌ی پاک حسینی

نه طاقت است زبان را به وصف غم‌هایش
نه قدرت است قلم را که تا کند مرقوم
بگو به امت اسلام، این سخن (میثم)
به مرگ حضرت باقر یتیم گشت علوم

کسی که بود شکافنده‌ی تمام علوم
هزار حیف که از زهر کینه شد مسموم
سر تو باد سلامت یا رسول ‌الله
وصّی پنجم تو کشته شد، ولی مظلوم

باقر علم جهان را تو ملقب باشی
تو به یادآور هر ناله‌ی زینب باشی
دل شیعه نگرانت
زهر کین برده توانت

تو شفای دل زارت
همه جا فکر حسین است
به لبِ غرق به خونت
همه دم ذکر حسین است

نظرت می رسد آن لحظه اسیرت کردند
سمّ اسبان عدو یکسره زیرت کردند
عطش آمد به سراغت
علی اصغر شده داغت

ای که از زهر و عطش ناله زنان می سوزی
از غم شام بلا، گریه کنان می سوزی

به غربت علی و خاندان او سوگند
امام ما ز جهان رفت با دلی مغموم
هماره قصه مظلومی‌اش به خاک بقیع
بود ز غربت قبرش برای ما معلوم

گهی به زخم زبان قلب حضرتش خستند
گهی به خانه‌اش از کینه خصم برد هجوم
بسان مادر و آباء رنج دیده‌ی خویش
همیشه بود ز حقّ و حقوق خود محروم

ای خدای باقر !علم نیست آنچه در نزد مردمان است.

علم آن است که مظهرش باقر العلوم است.

ما را سنگریزه ای از سلسله جبال علوم باقری عنایت کن!

شهادت حضرت امام محمد باقر( ع) تسلیت باد

سالروز شهادت جانسوز نهال گلشن دین،

نور دیده زهرا، سپهر دانش و بینش،

امام محمد باقر(ع) تسلیت باد

 



السلام علیک یا محمد بن علی،
ایها الامام الباقر، یابن رسول الله

 سالروز شهادت امام مومنان
و پنجمین پیشوای عطوف شیعیان،
امام محمد بن علی الباقرعلیهم السلام را
به محضر آقا امام زمان عجل الله تعالی ظهوره
و عموم شیعیان جهان تسلیت عرض می کنیم.

 

سالروز شهادت جانسوز نهال گلشن دین،
نور دیده زهرا، سپهر دانش و بینش،
امام محمد باقر(ع) تسلیت باد

*******************
اى بقیعت عاشقان را کعبه عشق و امید
سینه چاکیم از غم تو، بى قرار غربتت


*******************
ای خدای باقر !علم نیست آنچه در نزد مردمان است.
علم آن است که مظهرش باقر العلوم است.
ما را سنگریزه ای از سلسله جبال علوم باقری عنایت کن!
شهادت حضرت امام محمد باقر( ع) تسلیت باد


*******************
همواره آسمان دلش رنگ لاله داشت
هفتاد و چند داغ شقایق به سینه بود
دشت نگاه او پُرِ گلهای اشک بود
یاد آور حکایت سقا و مشک بود


*******************
اى خفته همچو گنج، به ویرانه بقیع
پر مى‏ زند کبوتر دل، در هواى تو
در را به روى امت اسلام بسته‏ اند
آن گمرهان که بى خبرند از صفاى تو

*******************
یک عمر سوخت قلب تو از کینه هشام
آن دشمن سیاه دل بى حیاى تو
تنها نه در عزاى تو چشم بشر گریست
گریست آن دشمن سیاه دل بى حیاى تو

*******************
هاى عاشق در هواى نامتو
با غمى خو کرده هر یک در کنارغربتت
کاش مى‎‏شد روشناىتربت پاک تو بود
چلچراغ اشک ما در شام تارغربتت


*******************
اى زمین و آسمان سوگوار غربتت
آفتاب صبحدم، سنگ مزارغربتت
بر جبین فصل‏ها هر یک نشان داغ توست
اى گریبان خزان، چاک از بهارغربتت


*******************
کسی که بود شکافنده‌ی تمام علوم
هزار حیف که از زهر کینه شد مسموم
سر تو باد سلامت یا رسول ‌الله
وصّی پنجم تو کشته شد، ولی مظلوم


*******************
به غربت علی و خاندان او سوگند
امام ما ز جهان رفت با دلی مغموم
هماره قصه مظلومی‌اش به خاک بقیع
بود ز غربت قبرش برای ما معلوم

*******************
امام باقر به شهادت رسید
ارث شهادتش به امت رسید
اى قبر تو در آفتاب مولا
سلام ما را ده جواب مولا


*******************
تنها تر ین غر یب دیار مد ینه بود
او مرد علم و زهد و وقار و سکینه بود
صد باب علم از کلماتش گشوده شد
در بین عالمان به خدا بی قرینه بود

*******************
نور دل فاطمه بى تاب شد
پیکرش از زهر جفا آب شد
پنجم ولى کبریا شد شهید
آن یادگار کربلا شد شهید

*******************
سلام ما به درد تو به داغ تو
سلام ما به قبر بى چراغ تو
خورشید چرخ دین افول کرده
قلب پیمبر را ملول کرده

شعر شهادت امام محمد باقر علیه السلام

ای دومین محمد و ای پنچمین امام

از خلق و از خدای تعالی تو را سلام

چشم و چراغ فاطمه، خورشید هفت نور

روح و روان احمد و فرزند چار امام


آن هفت نور روشنی چشم هفت آفتاب

آن چار امام خود پدر این چهار امام

وصف تو را نگفته خدا جز به افتخار

نام تو را نبرده نبی جز به احترام

هم ساکنان عرش به پایت نهاده رخ

هم طایران سدره به دستت همیشه رام

حکم خدا به همت تو گشته پایدار

دین نبی به دانش تو مانده مستدام

با آنهمه جلال و مقامی که داشتی

دیدی ستم ز خصم ستمگر علی الدوام

گه دید چشم پاک تو بیداد از یزید

گاهی شنید گوش تو دشنام از هشام

گریند در عزای تو پیوسته مرد و زن

سوزند از برای تو هر روز خاص و عام

گاهی به دشت کرب و بلا بوده ای اسیر

گاهی به کوفه بر تو شد ظلم، گه به شام

خوانند سوی بزم یزیدت، بدان جلال

بردند در خرابه شامت بدان مقام

گر کف زدندن اهل ستم پیش رویتان

گر سنگ ریختند بر سرهایتان زبام

راحت شدی ز جور و جفای هشام دون

آندم که گشت عمر تو را از زهر کین تمام

داریم حاجتی که ز لطف و عنایتی

بر قبر بی چراغ تو گئیم یک سلام

«میثم» هماره وصف شما خاندان کند

ای مدحتان بر اهل سخن خوشترین کلام
 

السلام علیک یا محمد بن علی، ایها الامام الباقر، یابن رسول الله
سالروز شهادت امام مومنان و پنجمین پیشوای عطوف شیعیان،امام محمد بن علی الباقرعلیهم السلام را به محضر آقا امام زمان عجل الله تعالی ظهوره و عموم شیعیان جهان تسلیت عرض می کنیم.

اى زمین و آسمان سوگوار غربتت
آفتاب صبحدم، سنگ مزارغربتت

بر جبین فصل‏ها هر یک نشان داغ توست
اى گریبان خزان، چاک از بهارغربتت

یک بقیع اندوه و ماتم یک مدینه اشک وخون
سینه‏‎هامان یک به یک آیینه دار غربتت

پاک شد آیینه از زنگ، اى تماشایى‏‎ترین
شستشو دادیم دل را، باغبار غربتت

شب سیه پوش از غم و اندوه بى‎پایان توست
شرمگین خورشید، ازشب‎هاى تارغربتت

اى بقیعت عاشقان را کعبه عشق وامید
سینه چاکیم از غم تو، بى قرارغربتت

شهر یثرب داغدار خاطرات رنج توست
خم شده پشت مدینه زیربار غربتت

مى‎‏تپددل‎هاى عاشق در هواى نامتو
با غمى خو کرده هر یک در کنارغربتت

کاش مى‎‏شد روشناىتربت پاک تو بود
چلچراغ اشک ما در شام تارغربتت

دایره در دایره پژواکى از اندوه توست
هیچ داغى نیست بیرون از مدارغربتت

دامن اشکى فراهم داشتم یک سینه آه
ریختم در پاى تو کردم نثارغربتت

آشناى زخم دل‎ها،غربت معصوم توست
من دلى دارم پریشان، از تبارغربتت

کسی که طعم زبان عسل نمی فهمد
توهرچه هم بخوانی غزل ؛ نمی فهمد
حکایت نرود میخ اهنی درسنگ ؛
مگو به سنگ که ضرب المثل نمی فهمد
حدیث عاشقی به پایان نمی رسد اما…
دریغ و درد که این را اجل نمی فهمد

یک عمر سوخت قلب تو از کینه هشام آن دشمن سیاه دل بى حیاى تو
تنها نه در عزاى تو چشم بشر گریست آن دشمن سیاه دل بى حیاى تو
اى خفته همچو گنج، به ویرانه بقیع پر مى‏ زند کبوتر دل، در هواى تو
در را به روى امت اسلام بسته‏ اند آن گمرهان که بى خبرند از صفاى تو

السلام علیک یا ابا جعفر یا محمد بن علی ایها الباقر یابن رسول الله انا توجهنا واستشفعنا وتوسلنا بک الی الله و قدمناک بین یدی حاجاتنا یا وجیها عندالله اشفع لنا عندالله

بـه سر مـی پـرورانم من هوای حضرت بـاقر (ع)
بـه دل باشد مرا شوق لقای حضرت باقر (ع)
زعشقش جان من بر لب رسیده کس نمی دانـد
کـه نبود چاره ساز من سوای حضرت باقر (ع)

دلم پر مى ‏زند امشب براى حضرت باقر
که گویم شرحى از وصف و ثناى حضرت باقر
ندیده دیده ى گیتى به علم و دانش و تقوا
کسى را برتر و اعلم به جاى حضرت باقر

پیام کوتاه به مناسبت شهادت امام باقر (ع)
گوهر آل رسولی
به جهان نور دو عینی
پسر کرب و بلائی
نوه‌ی پاک حسینی

اسمس شهادت حضرت امام محمد باقر (ع)
نه طاقت است زبان را به وصف غم‌هایش
نه قدرت است قلم را که تا کند مرقوم
بگو به امت اسلام، این سخن (میثم)
به مرگ حضرت باقر یتیم گشت علوم

اس ام اس شهادت حضرت امام محمد باقر (علیه السلام )
کسی که بود شکافنده‌ی تمام علوم
هزار حیف که از زهر کینه شد مسموم
سر تو باد سلامت یا رسول ‌الله
وصّی پنجم تو کشته شد، ولی مظلوم

پیامک جدید شهادت حضرت امام محمدباقر (ع)
باقر علم جهان را تو ملقب باشی
تو به یادآور هر ناله‌ی زینب باشی
دل شیعه نگرانت
زهر کین برده توانت

اس ام اس های شهادت امام باقر (ع)
تو شفای دل زارت
همه جا فکر حسین است
به لبِ غرق به خونت
همه دم ذکر حسین است

Sms شهادت حضرت امام محمد باقر (ع)
نظرت می رسد آن لحظه اسیرت کردند
سمّ اسبان عدو یکسره زیرت کردند
عطش آمد به سراغت
علی اصغر شده داغت

مسیج شهادت حضرت امام باقر (ع)ای که از زهر و عطش ناله زنان می سوزی
از غم شام بلا، گریه کنان می سوزی

مسج شهادت امام محمد باقر (ع)
به غربت علی و خاندان او سوگند
امام ما ز جهان رفت با دلی مغموم
هماره قصه مظلومی‌اش به خاک بقیع
بود ز غربت قبرش برای ما معلوم

جدیدترین اس ام اس های شهادت امام محمد باقر (ع)
گهی به زخم زبان قلب حضرتش خستند
گهی به خانه‌اش از کینه خصم برد هجوم
بسان مادر و آباء رنج دیده‌ی خویش
همیشه بود ز حقّ و حقوق خود محروم

اس ام اس تسلیت شهادت امام محمد باقر (ع)

ای خدای باقر !علم نیست آنچه در نزد مردمان است.

علم آن است که مظهرش باقر العلوم است.

ما را سنگریزه ای از سلسله جبال علوم باقری عنایت کن!

شهادت حضرت امام محمد باقر( ع) تسلیت باد

اس ام اس تسلیت به مناسبت شهادت امام باقر (ع)

سالروز شهادت جانسوز نهال گلشن دین،

نور دیده زهرا، سپهر دانش و بینش،

امام محمد باقر(ع) تسلیت باد

اس ام اس های ویژه شهادت امام محمد باقر (ع)

ای خدای باقر !علم نیست آنچه در نزد مردمان است. علم آن است که مظهرش باقر العلوم است. ما را سنگریزه ای از سلسله جبال علوم باقری عنایت کن!


شهادت حضرت امام محمد باقر - علیه السلام - تسلیت باد.

كسی كه بود شكافنده‌ی تمام علوم
هزار حیف كه از زهر كینه شد مسموم
سر تو باد سلامت یا رسول ‌الله
وصّی پنجم تو كشته شد، ولی مظلوم

تبیان زنجان

غروب شفق گون پنجمین آفتاب ولایت را تسلیت عرض میکنیم.


دریغا چشم بینایی ندارم
ببین جز جان رسوایی ندارم
اگر رد می کنی رد کن ولی من
بجز در گاه تو جایی ندارم


قال الباقر علیه السلام:
خذوا الكلمه الطيبه ممـن قـالها و ان لم يعمل بها.
سخن طيب و پاكيزه را از هر كه گفت بگيرد, اگر چه او خود , بدان عمل نكند .

4 ـ تحف العقول, ص 291.


پيامك شهادت امام محمد باقر – اس ام اس شهادت امام محمد باقر - sms امام محمد باقر
كسي كه طعم زبان عسل نمي فهمد
توهرچه هم بخواني غزل ؛ نمي فهمد
حكايت نرود ميخ اهني درسنگ ؛
مگو به سنگ كه ضرب المثل نمي فهمد
حديث عاشقي به پايان نمي رسد اما...
دريغ و درد كه اين را اجل نمي فهمد

تبیان زنجان

اى بقیعت عاشقان را كعبه عشق وامی
سینه چاكیم از غم تو، بى قرارغربتت



شهادت مظلومانه شمع هدایت و پنجمین بحر کرامت، تسلیت و تعزیت.


دلم پر مى ‏زند امشب براى حضرت باقر
كه گويم شرحى از وصف و ثناى حضرت باقر
نديده ديده ى گيتى به علم و دانش و تقوا
كسى را برتر و اعلم به جاى حضرت باقر

sms جدید شهادت امام باقرالعلوم – اس ام اس ویژه شهادت امام محمد باقر - مجله پيام كوتاه – مجله sms – پيام كوتاه فارسي – sms فارسي- مجله اينترنتي – پيام كوتاه مخصوص شهادت امام محمد باقر – اس ام اس امام محمد باقر

اى مهر دل فروز، در آسمان علم
وى يار مه جبين، يا باقرالعلوم
اى حجت خدا، ما را شفيع شو
در روز واپسين، يا باقرالعلوم

شهادت غریبانه ی امام مظلوم ، با قرالعلوم بر شما تسلیت باد.


ز بهر رفع حاجات و نياز خويش گرديده
سلاطين جهان يكسر گداى حضرت باقر
زبان از وصف او لكن، قلم از مدح او عاجز
كه جز حق كس نمى ‏داند بهاى حضرت باقر


اس ام اس شهادت امام محمد باقر – پيامك شهادت امام محمد باقر - پيام كوتاه– پيامك جديد شهادت امام محمد باقر – پيام كوتاه جديد شهادت امام محمد باقر –

هر كس تو را شناخت دل از دیگرى برید
بیگانه گشت با همه كس آشناى تو

sms شهادت امام محمد باقر - پيام تسليت كوتاه ويژه امام محمد باقر– پیامک مخصوص شهادت امام محمد باقر – مسیج مخصوص شهادت امام محمد باقر -

سالروز شهادت جانسوز نهال گلشن دین،
نور دیده زهرا، سپهر دانش و بینش،
امام محمد باقر(ع) تسلیت باد


مسیج شهادت امام محمد باقر - پیام کوتاه شهادت امام محمد باقر – اس ام اس شهادت – اس ام اس روز – sms ویژه شهادت امام محمد باقر – اس ام اس شهادت باقرالعلوم –

بسر مى‏ پرورانم من هواى حضرت باقر
بدل باشد مرا شوق لقاى حضرت باقر
ز عشقش جان من بر لب رسيده كس نمى‏ داند
كه نبود چاره ساز من سواى حضرت باقر

شهادت مظهر علم و معرفت، امام باقر(ع) تسلیت و تعزیت.


ادامه مطلب



[ دوشنبه 16 شهریور 1394  ] [ 5:40 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

پیامک های ویژه شهادت امام محمد باقر (علیه السلام)

 

مجموعه اس ام اس تسلیت به مناسبت فرا رسیدن سالروز شهادت امام محمد باقر (ع)

 

پیامک های ویژه شهادت امام محمد باقر

 

ای هم صدای کودکان، هم بازی بنت الحسین
کی می زنی دل را صدا، ای یادگار کربلا
.
.
.
گوهر آل رسولی
به جهان نور دو عینی
پسر کرب و بلائی
نوه‌ی پاک حسینی

 


.
.
.
ای که از زهر و عطش ناله زنان می سوزی
از غم شام بلا، گریه کنان می سوزی
.
.
.
خاک بقیعت دل جلا، ای یادگار کربلا
قدرش فزون تر از طلا، ای یادگار کربلا
شمعی شدی در زندگی، روشن نمودی سوختی
غم ها کشیدی از بلا، ای یادگار کربلا
.
.
.
شهادت پنجمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت بر عموم مسلمانان جهان تسلیت باد
.
.
.
ای خدای باقر! علم نیست آنچه در نزد مردمان است.
علم آن است که مظهرش باقر العلوم است.
ما را سنگ ریزه ای از سلسله جبال علوم باقری عنایت کن!
شهادت حضرت امام محمد باقر (ع) تسلیت باد
.
.
.
بـه سر مـی پـرورانم من هوای حضرت بـاقر (ع)
بـه دل باشد مرا شوق لقای حضرت باقر (ع)
زعشقش جان من بر لب رسیده کس نمی دانـد
کـه نبود چاره ساز من سوای حضرت باقر (ع)
.
.
.
گهی به زخم زبان قلب حضرتش خستند
گهی به خانه‌اش از کینه خصم برد هجوم
بسان مادر و آباء رنج دیده‌ی خویش
همیشه بود ز حقّ و حقوق خود محروم
.
.
.
سالروز شهادت جانسوز نهال گلشن دین،
نور دیده زهرا، سپهر دانش و بینش،
امام محمد باقر(ع) تسلیت باد
.
.
تسلیت باد شهادت جان گداز بنیان گذار نهضت علمی علوی

 

و شکافنده علوم الهی، حضرت امام محمد باقر علیه السلام . . .

 

.

 

.

 

.

 

پنجمین حجّت و هفتم معصوم / بابى اَنْتَ که گشتى مسموم

 

اى فداى حق و قربانى دین / کرده یک عمر نگهبانى دین

 

شهادت امام محمد باقر (ع) تسلیت باد

 

.

 

.

 

.

 

بقیع حالا سومین گوهر بی بدیل خود را در آغوش می گیرد.

 

گوهری که نور سینه اش راه بین زمین و آسمان را کوتاه تر کرده است.

 

شهادت حضرت باقرالعلوم  علیه السلام تسلیت باد . . .

 

.

 

.

 

.

 

پیامک شهادت امام محد باقر (ع)

 

به غربت علی و خاندان او سوگند

 

امام ما ز جهان رفت با دلی مغموم

 

هماره قصه مظلومی‌اش به خاک بقیع

 

بود ز غربت قبرش برای ما معلوم . . .

 

.

 

.

 

.

 

تنت از درد و الم کاسته شد

 

تا که دین قامتش آراسته شد

 

اى ز آغاز طفولیت خویش

 

بوده در رنج و غم و درد، پریش . . .

 

.

 

.

 

.

 

نزد حق یافته فیض دیدار

 

جسم تو خفته و روحت بیدار

 

خود تو مظلومى و قبر تو خراب

 

دیده دهر ازین غصه پر آب . . .

 

.

 

.

 

.

 

امروز وارث داغ های کربلا با تنی مسموم

 

از یادآوری خاطرات تلخ کودکی اش رها خواهد شد.

 

شهادت امام باقر علیه السلام تسلیت باد . . .

 

.

 

.

 

.

 

گریند در عزای تو پیوسته مرد و زن

 

سوزند از برای تو هر روز خاص و عام

 

گاهی به دشت کرب و بلا بوده ای اسیر

 

گاهی به کوفه بر تو شد ظلم، گه به شام

 

.

 

.

 

.

 

راحت شدی ز جور و جفای هشام دون

 

آن دم که گشت عمر تو را از زهر کین تمام

 

داریم حاجتی که ز لطف و عنایتی

 

بر قبر بی چراغ تو گئیم یک سلام

 

.

 

.

 

.

 

تسلیت باد شهادت مظلومانه باقر علم اولین و آخرین، صابر روزگار تلخ اموی

 

حضرت امام محمدباقر علیه السلام . . .

 

.

 

.

 

.

 

شعر شهادت امام محد باقر(ع)

 

شیعه را دل ز عزایت شده داغ

 

که بود قبر تو بى شمع و چراغ

 

ظلمِ این امتِ دور از ادراک

 

کرده یکسان حَرمت را با خاک . . .

 

.

 

.

 

.

 

کرده خون خاطرت اى شمع ولا

 

محنت واقعه کربوبلا

 

کربلا دیده اى و کوفه و شام

 

اى شهید از اثر ظلم هشام . . .

 

.

 

.

 

.

 

شهادت امام محمد باقر علیه السلام، چشمه جوشنده علم و حکمت

 

بر شیعیان حقیقت جوی او تسلیت باد . . .

 

.

 

.

 

.

 

از عدو ظلم و شرارت دیده

 

چون پدر رنج اسارت دیده

 

خار در پا و رَسَن در بازو

 

رفته اى با اُسرا در هر سو . . .

 

.

 

.

 

.

 

قدر این گوهر یکدانه ندانست فلک

 

که غریبانه به زیر لحدش مدفون کرد

 

مى رود اشگ غم از چشم ملایک

 

شعر جانسوز تو چون چشم ملک جیحون کرد . . .

 

.

 

.

 

.

 

فلک امان ز تو و ظلم بی نهایت تو

 

ز بدو خلقت عالم همیشه عادت تو

 

به پیروان فرامین قادر متعال

 

همیشه بغض و حسد کینه و عداوت تو . . .

 

.

 

.

 

.

 

پنچمین حجت حق حضرت باقر که خدا

 

بهر او خلقت این دایره گردون کرد

 

گشت مسموم جفا از اثر زهر ولید

 

شیعیان را به جهان غمزده و محزون کرد . . .

 

.

 

.

 

.

 

آسمان اشک غم از دیده ما بیرون کرد

 

دل ما را ز غم و غصّه لبالب خون کرد

 

هر دلى رسته ز غم بود، به غم کرد دچار

 

هر سرى لاف زد از عقل و خرد مجنون کرد . . .

 

.

 

.

 

.

 

فرا رسیدن سال روز شهادت پنجمین قافله سالار شیعیان پارسا

 

الگوی بینش و پرهیز، حضرت امام محمّد باقر علیه السلام

 

بر تشنگان معرفت دوست تسلیت باد . . .

 

.

 

.

 

.

 

برو کسب فضیلت کن چو مردان خدا اى دل

 

ز بحر دانش بى منتهاى حضرت باقر

 

اگر گردد شفیع ما بنزد خالق یکتا

 

بهر هر دردى شفا بخشد دعاى حضرت باقر . . .

 

.

 

.

 

.

 

دو بیتی شهادت امام محد باقر(ع)

 

شهید شد ز جفای هشام آن مولا

 

ز زهر تعبیه در زین که آب شد جانش

 

غریب اوست که در موسم زیارت حج

 

مدینه و آن همه زائر که هست مهمانش . . .

 

.

 

.

 

.

 

بقیع کعبه قدس چهار معصوم است

 

چهار نور خدا می دمد زدامانش

 

یکی است حضرت باقر آز آن چهار امام

 

که داغ او زده آتش به قلب یارانش . . .

 

شهادت امام محمد باقر (ع) تسلیت باد

 

.

 

.

 

.

 

فرا رسیدن سال روز شهادت مظلومانه وارث علم و عصمت و ولایت

 

حضرت امام محمّد باقر علیه السلام بر تشنگان عدالت و معنویت تسلیت باد . . .

 

.

 

.

 

.

 

سلام ما به بقیع و بقاع ویرانش

 

برآن حریم که باشد ملک نگهبانش

 

سلام ما به بقیع آن تجسم غربت

 

گواه بر سخنم تربت امامانش . . .

 

.

 

.

 

.

 

سوزد دلم ز داغ غم باقر العلوم

 

آن کس که کشته ره و عشق و عقیده است

 

از غربت و مصیبت آن حجت خدا

 

نخل بلند قامت هستی خمیده است . . .

 

.

 

.

 

.

 

فرا رسیدن سال روز شهادت پنجمین ستاره فروزان منظومه امامت و ولایت

 

حضرت امام محمّد باقر علیه السلام بر رهروان ایمان و معنویت تسلیت باد . . .

 

.

 

.

 

.

 

از بس که داغ بر دل زهرا نهاده اند

 

خون جگر ز چشم پیمبر چکیده است

 

گلچین روزگار که دستش شکسته باد

 

از باغ اهل بیت گلی تازه چیده است . . .

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 16 شهریور 1394  ] [ 5:39 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 17 :: 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4050295 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب