کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان
 
 
 

 

 
باشگاه خبرنگاران جوان: حضرت امام خمینی رهبر انقلاب بزرگی است که نظام 2500 ساله شاهنشاهی را سرنگون ساخت و حکومتی مستقل و ازاد و به دور از سلطه استعمار خارجی و استبداد داخلی در ایران بنیان نهاد.

امام خمینی در این نهضت تاریخ‌ساز و بی‌نظیر خویش، از یارانی خالص، وفادار، مبارز، از جان گذشته و آماده برای همه گونه فداکاری و ایثار تا مرز شهادت بهره‌ می‌برد، و شهید مظلوم آیت‌الله بهشتی یکی از این یاران انقلابی و سخت کوش بود که سرانجام در مسیر تحقق آرمان‌های الهی امام خمینی به فوز عظیم شهادت نائل آمد. بی‌تردید، زیباترین و کامل‌ترین عبارات و تعابیر در وصف شخصیت این شهید والا مقام را باید از حضرت امام خمینی شنید.
 
,شهید بهشتی از دیدگاه امام(ره) و رهبر انقلاب حضرت امام خمینی (ره),مقام معظم رهبری,رهبر مهظم انقلاب,بیوگرافی بازیگران و هنرپیشه ها

شهید بهشتی از دیدگاه امام(ره) و رهبر انقلاب حضرت امام خمینی (ره),مقام معظم رهبری,رهبر مهظم انقلاب,حضرت آیت الله خامنه ای,شهید آیت الله بهشتی

* دست آمریکا از آستین این خائن‌ها بیرون آمد و یک همچو جنایتی به مسلمین وارد کردند و کسانی (را) که جز به مصلحت مسلمین اندیشه نمی‌کردند، از وکلای مجلس و از دولت، وزرایی که بسیار ارزشمند بودند، وکلایی که ارزشمند بودند و از قوه قضائیه هم مثل آقای بهشتی، که از اول شکل گرفتن جمهوری اسلامی مورد هدف بود، (به شهادت رساندند) شما شاهد بودید که تمام این ارگانهای اسلامی مورد هدف بودند، مجلس مورد هدف بود، مجلس خبرگان وقتی که دیدند بسیاری از آنها، اکثر از آنها علما هستند، مورد هدف واقع شد، مجلس شورا وقتی دیدند که اکثریت اشخاص متعهد وبسیاری از آنها از علما هستند، مورد هدف واقع شد، قوه قضائیه وقتی که دیدند بدست اشخاص دانشمند متعهد فعال واقع شد، مورد هدف واقع شدند.

این یک جریانی بود و هست. الان ما بسیاری از دوستانمان و علاقه‌مندان به اسلام را از دست داده‌ایم، لکن من به ملت ایران تهنیت عرض می‌کنم که چنین فرزندانی را تحویل جامعه داد و در پیشگاه خدای تبارک و تعالی فرستاد و باز هم ایستاده است و خم به ابرو نیاورده.

ما هر روز در جبهه‌های فرزندان بسیار عزیزی که برای حفظ این کشور و حفظ این جمهوری اسلامی کوشش می‌کنندو به دفاع از کشور اسلامی قائم هستند و شب و روز خودشان را نمی‌شناسند و ارتش دلاور ایران و سپاه پاسداران عزیز و بسیج عمومی و عشایر کشورمان و اهالی عزیز آن سامان تمام مجهز هستند و ایستاده‌اند و ابدا راجع به این مسائلی که در پشت جبهه واقع می‌شود یا در خود جبهه واقع می‌شود، اهمیتی به آن نمی‌دهند که دست از کارشان بردارند. همه منسجمتر می‌شوند، قویتر می‌شوند و همه مستعد این هستند که این کاروان را به آخر برسانند واین درخت ثمر بخش اسلام را به ثمره خودش برسانند.

البته یک ملتی که می‌خواهد در مقابل همه قدرتها بایستد، نمی‌خواهد سازش کند با بلوک غرب و نمی‌خواهد سازش کند با بلوک شرق...، می‌خواهد صراط مستقیم انسانیت و اسلامیت را پیش بگیرد، باید مهیا بشود از برای اینکه همه پیشامدهایی که پیش آمده است و پیش خواهد آمد. ما نباید گمان بکنیم که پیشامدها تمام شد. مادست این ابرقدرتها را از مخازن خودمان و تسلط‌شان را از کشور خودمان کوتاه کرده‌ایم و آنها ساکت نمی‌نشینند.

و ما باید توجه داشته باشیم و با کمال قدرت، اتکال به یک قدرت غیر متناهی - و آن قدرت الهی است - (داشته باشیم.) وقتی که ما پشتوانه‌مان قدرت الهی است و پشتوانه مان اسلام است و مقصدمان حق است، برای چی در این مصائب سست بشویم، وقتی که ما راه خودمان را یافته‌ایم ملت راه خودش را یافته است و آن راه را دارد با کمال جدیت و قدرت تعقیب می‌کند.

البته راه حق دشواریها دارد، راه حق ناگواری‌ها دارد، لکن آن که اهل حق است و راه حق را می‌خواهد برود، آن نباید هیچ تصور این را بکند که کوچکترین سستی را به خودش راه بدهد و باید با کمال قدرت به پیش برود. (صحیفه امام، ج 15، ص 6 و 7)
 
,شهید بهشتی از دیدگاه امام(ره) و رهبر انقلاب حضرت امام خمینی (ره),مقام معظم رهبری,رهبر مهظم انقلاب,بیوگرافی بازیگران و هنرپیشه ها
* این جریان در کار بود که مردم را از شما جدا کند... این آقای بهشتی مسلمان، متعهد، مجتهد، این چه کرده بود که تو تا کسی می‌نشستی، می‌دیدی که دو نفر آدم به هم می‌رسند یک حرفشان فحش به اوست؟!

تو اجتماعات، یک دسته‌‌ای مرگ برکی،"طالقانی را تو کشتی"(می‌گفتند.) خوب، شما ببینید چه ظلمی (بود) به یک همچو موجود فعالی، که مثل یک ملت بود برای این ملت ما. با چه حیله‌هایی این را می‌خواستند بیرون کنند. خوب، حالا رفته است کنار، ولی اینها بدانند که با رفتن این و آن و آن و آن، خیر، مسائل‌شان حل نمی‌شود، مردم بیشتر می‌فهمند که شما چه کاره بودید و می‌خواستید چه بکنید.

این تکلیف آقایان است که راجع به مسائل اسلامی، که پیش می‌آید، چه وکیل بخواهید تعیین کنیدو چه- عرض بکنم که - رئیس‌جمهور بخواهید تعیین کنید، باید در صحنه باشید، عذری نداریم که بروید که بروید کنار بنشینید. البته اشخاصی پیدا می‌شوند که با گفته‌های خودشان، نوشته‌های خودشان می‌خواهند شما را نگذارند وارد بشوید. آنها می‌‌خواهند که اشخاصی را تعیین بکنند که بعدها ما گرفتار بشویم. شماها باید وارد باشید. (صحیفه امام، ج 15، ص 18)

* من این ضایعه بزرگ را به ملت ایران و شما آقایان که نزدیک بودید با آقای بهشتی و مطلع بودید از افراد دیگری که شهید شدند، به همه شما آقایان و ملتمان تسلیت عرض می‌کنم. بنای دشمنان شما بر این است که افرادی که لیاقتشان بیشتر است بیشتر مورد حمله قرار بگیرند.

آنها افرادی را هدف قرار می‌دهند که از آنها خوف دارند که مبادا یک وقتی به آنها صدمه بزنند. و این را من کرارا گفته‌ام که مرحوم آقای بهشتی در این مملکت مظلوم زیست. تمام مخالفین اسلام و مخالفین این کشور حمله مستقیم‌شان را به ایشان و بعضی دوستان ایشان کردند.

کسی را که من بیشتر از بیست سال می‌شناختم و روحیاتش را مطلع بودم و می‌دانستم چه جور مرد صالحی و مرد به درد بخوری برای این کشور است، مخالفین او را در کوچه و بازار و محله و صحبتهایی که همه می‌کردند، آن طور جلوه دادند.

یک مرد صالحی را به صورت یک دیکتاتور در آوردند! و شما باید مهیا(ی) این جور مسائل باشید، یعنی، کشوری که نهضت کرده برای آزاد شدن و برای مستقل بودن و برای اینکه وابسته نباشد به هیچ قدرتی از شرق و غرب، باید خودش را مهیا کند برای توابعی که پیش می‌آید. یا باید انسان تن در بدهد به همه ذلتها و به همه زیر بار بودنها و تحت سلطه بودنها و یا اگر بخواهد مستقل باشد، باید عوارض و لوازمش را بپذیرد. (صحیفه امام، ج 14، ص 515)
 
,شهید بهشتی از دیدگاه امام(ره) و رهبر انقلاب حضرت امام خمینی (ره),مقام معظم رهبری,رهبر مهظم انقلاب,بیوگرافی بازیگران و هنرپیشه ها
* این پیشامد برای همه ملت ما ناگوار بود و یک اشخاصی که برای خدمت خودشان را حاضر کرده بودند و خدمتگزار این کشور بودند، اشخاصی بودند که آن قدری که من از آنها می‌شناسم از ابرار بوده‌اند، از اشخاص متعهد بوده‌اند که در رأس آنها مرحوم شهید بهشتی است.

ایشان را من بیست سال بیشتر می‌شناختم. مراتب فضل ایشان و مراتب تفکر ایشان و مراتب تعهد ایشان بر من معلوم بود. و آنچه که من راجع به ایشان متاثر هستم، شهادت ایشان در مقابل او ناچیز است و آن مظلومیت ایشان در این کشور بود.

مخالفین انقلاب، افرادی [را] که بیشتر متعهدند، موثرتر در انقلاب‌اند، آنها را بیشتر مورد هدف قرار داده‌اند. ایشان مورد هدف اجانب و وابستگان به آنها در طول زندگی بود. تهمت ها، تهمت های ناگوار به ایشان می‌زدند! ا

ز آقای بهشتی اینها می‌خواستند موجود ستمکار دیکتاتور معرفی کنند، در صورتی که من بیش از بیست سال ایشان را می‌شناختم و بر خلاف آنچه این بی‌انصافها در سرتاسر کشور تبلیغ کردند و"مرگ بر بهشتی"گفتند،‌ من او را یک فرد متعهد، مجتهد، متعهد، متدین، علاقه‌مند به اسلام و به درد بخور برای جامعه خودمان می‌دانستم.

و شما گمان نکنید که این آقایان که وارد شدند در این شغلهای دولتی،‌ اینها یک اشخاصی بودند یا هستند که راهی برای استفاده جز این مقام ندارند، اینها هر کدام اشخاص متعهدی بودند که در پیش مردم مقام داشتند، در پیش روحانیت مقام بزرگ داشتند، و این طور نبود که واخورده باشند که بخواهند بیایند اینجا انحصار طلب باشند.

خدا انصاف بدهد به آنهایی که انحصار طلب بودند و می‌خواستند بهشتی و خامنه‌ای و رفسنجانی و امثال اینها را از صحنه خارج کنند. اینها رفتند به آقای بهشتی و این جمعی که در این واقعه [...]، در این واقعه فجیع [که] به دست عمال امریکا و به دست اشخاصی که کسی [که]"شناخت"آنها را خوانده باشد، می‌داند که به هیچ یک از اصول اسلامی اعتقاد نداشتند، [درست شده بود،] به دست اینها شهید شدند و به درگاه خدا شتافتند و نحن ان شاءالله بهم لاحقون. (صحیفه امام، ج 14، ص 518 و 519)

* مسائل امریکاست و اسلام، جریان، جریان امریکایی در مقابل اسلام. از همان اول،‌ از همان وقتی که احساس این شد که شاه باید برود، از همان وقت بختیار می‌آید و بختیار از یک گروه ملی‌گرا. من‌باب احتیاط هم آنها می‌گویند که دیگر او از حزب ما و از جبهه نیست. این احتیاطی بود که کردند که اگر او کنار رفت، باز جبهه‌ای در کار باشد. از همان وقت که دیگر اساس سلطنت سست شد، این جریان در کار افتاد. همان وقت که من در پاریس بودم این جریان شروع شد.

همان وقت هم می‌خواستند که شاه را نگه دارند، به اسم اینکه او سلطنت کند نه حکومت، با این اسم می‌خواستند حفظش کنند و از همان وقت هم می‌خواستند که بختیار را بیاورند و با ما آشتی بدهند، ماکانه نزاعمان با بختیار بود از این جریان. از اول یک جریانی منسجم شده و برنامه‌ریزی شده در کار بود و ما درست توجه به آن نداشتیم. کم‌کم هی مطالب معلوم شد، کم‌کم خودشان را لو دادند و رسید به اینجا که من هر چه جدیت کردم که نرسد به اینجا، رسید.
 
,شهید بهشتی از دیدگاه امام(ره) و رهبر انقلاب حضرت امام خمینی (ره),مقام معظم رهبری,رهبر مهظم انقلاب,بیوگرافی بازیگران و هنرپیشه ها
نه از باب اینکه به اینها اعتمادی داشتم، از جهات دیگری که به خود آقایان گفتم. حالا رسیده جریان به اینجا که از حفظ شاه و بعدش بختیار و بعدش شورای سلطنتی و بعدش اصل جمهوری اسلامی که با آن مخالفت می‌شد و بعدش مجلس خبرگان و بعدش مجلس شورای اسلامی و بعدش دولت و بعدش قوه قضایی که با همه مخالفت می‌شد.

نه از باب اینکه با رجایی و بهشتی و هاشمی و امام جمعه تهران مخالفتی داشتند، چه مخالفتی؟ یک جریانی بود که باید افراد متعهد نباشد. اگر شد آنها را از صحنه بیرون کنند و منعزل کنند از مردم... شایعه سازی کنند که حتی این اجناسی که برای جنگزده‌ها می‌خواهند ببرند این می‌رود تو جیب آقای بهشتی و آقای خامنه‌ای و آقای کذا، آقای هاشمی.

هر جنایتی که در ایران به دست خود آنها واقع می‌شد به مردم می‌گفتند که اینها کردند. این یک جریانی بود و هست که می‌خواهند این کشور را با آن جریان بکشند به طرف امریکا. خوب اگر به طرف امریکا کشاندند شوروی هم شریک است... (صحیفه امام،‌ج 15، ص 24 و 25)

* شما تا توانستید به فرزندان اسلام چون شهید بهشتی و شهدای عزیز مجلس و کابینه با حربه ناسزا و تهمت‌های ناجوانمردانه حمله کردید که آنها را از ملت جدا کنید و اکنون که آن حربه از کار افتاد وکوس رسوائی همه‌تان بر سر بازارها زده شد،‌ در سوراخ‌ها خزیده و دست به جنایاتی ابلهانه زده‌اید که به خیال خام خود ملت شهید‌پرور فداکار را با این اعمال وحشیانه بترسانید و نمی‌دانید که در قاموس شهادت واژه وحشت نیست.

اکنون اسلام به این شهیدان و شهیدپروران افتخار می‌کند و با سرافرازی همه مردم را دعوت به پایداری می‌نماید و ما مصمم هستیم که روزی رخش ببینیم و این جان که از اوست تسلیم وی کنیم.

ملت ایران در این فاجعه بزرگ 72 تن بیگناه به عدد شهدای کربلا از دست داد. ملت ایران سرافراز است که مردانی را به جامعه تقدیم می‌کند که خود را وقف خدمت به اسلام و مسلمین کرده بودند و دشمنان خلق گروهی را شهید نمودند که برای مشورت در مصالح کشور گردهم آمده بودند. ملت عزیز! این کوردلان مدعی مجاهدت برای خلق گروهی را از خلق گرفتند که از خدمتگزاران فعال و صدیق خلق بودند.

گیرم که شما با شهید بهشتی که مظلوم زیست و مظلوم مرد و خار در چشم دشمنان اسلام و خصوص شما بود دشمنی سرسختانه داشتید،‌ با بیش از 70 نفر بیگناه که بسیاریشان از بهترین خدمتگزاران خلق و مخالف سرسخت با دشمنان کشور و ملت بودند چه دشمنی داشتید؟ جز آنکه شما با اسم خلق از دشمنان خلق و راه صاف‌کنان چپاولگران شرق و غرب می‌باشید.

* من کرارا گفته‌ام که مرحوم آقای بهشتی در این مملکت مظلوم زیست.

* آنچه من راجع به آقای بهشتی متاثر هستم، شهادت ایشان در مقابل او ناچیز است و آن مظلومیت ایشان در این کشور بود.

* خدا انصاف بدهد به آنهایی که انحصارطلب بودند و می‌خواستند بهشتی و خامنه‌ای و رفسنجانی و امثال این‌ها را از صحنه خارج کنند.

* مسائل آمریکاست و اسلام. جریان، جریان آمریکایی در مقابل اسلام... یک جریانی بود که افراد متعهد نباشند، آنها را از صحنه بیرون کنند و منعزل کنند از مردم.

دیدگاه رهبر معظم انقلاب درباره شخصیت شهید مظلوم آیت‌الله بهشتی

شهید بهشتی با اینکه از لحاظ علمی یک شخصیت برجسته‏ای بود آنچنانکه در حد مقام علمی ایشان بود شناخته نشدند اما باید بگویم که ناشناخته ماندن جنبه علمی شهید بهشتی در میان عامه مردم بدلیل آن بوده است که جنبه ‏های سیاسی، بقیه ابعاد شخصیت ایشان را تحت‏الشعاع قرار داده بود و ایشان را در درجه اول بعنوان یک سیاستمدار مجرب میشناختند.
 
,شهید بهشتی از دیدگاه امام(ره) و رهبر انقلاب حضرت امام خمینی (ره),مقام معظم رهبری,رهبر مهظم انقلاب,بیوگرافی بازیگران و هنرپیشه ها
همیشه اینطور است که یک جنبه برجسته در شخصیت چند بعدی یک انسان در آن محیطی که آن جنبه بیشتر رواج دارد سایر جنبه‏ها را تحت‏الشعاع قرار میدهد. شما در محیط‏های پزشکی دنیا اگر بروید، مشکل است که ثابت کنید ابن سینا یک فیلسوف الهی هم بوده است.

در محیطهای فلسفی هم مشکل است که بیاد آورید ابن سینا طبیبی بوده که با قاروره و خون و نبض و امراض هم سر و کار داشته است. علت این امر آن است که در آن محیطها، آن بعد از شخصیت چند بعدی این آدم آنقدر بزرگ است که اجازه نمیدهد به یاد بقیه ابعاد باشند.

شهید بهشتی همینجور بود. بی‏شک اگر در بین دوستان فرهنگی قدیمی شهید بهشتی بروید و با آنها صحبت کنید، درست یادشان نمی‏آید که ایشان رئیس دیوان عالی کشور بوده و سررشته قضا در یک برهه‏ای دست ایشان بوده است.

برای این عده مشکل است که بعد قضائی شخصیت شهید بهشتی را تصور کنند. چون بعد فرهنگی او با همان عظمت در ذهن آنها مجسم است. تنها کسانی همه ابعاد زندگی این شخصیت بزرگ ما را بیاد می‏آورند که در هر برهه‏ای از زمان با بخشی از وجود او و بعدی از ابعاد شخصیت او سر و کار داشته‏اند.

دوستان نزدیک ایشان غالباً از این گروهند، دوره علمی ایشان را دیده‏اند، دوره سیاسی‏شان را دیده‏اند، دوره مدیریت‏شان را دیده‏اند، دوره جنگ و گریزشان با دستگاه طاغوت را دیده‏اند. همه این دوره‏ها را شهید بهشتی داشتند که ما از نزدیک شاهد بودیم و من خودم یکی از آن کسانی هستم که تصورم این است که بیشتر ابعاد شخصیت شهید بهشتی را میدانم اما در عین حال اگر به من بگویند که شخصیت ایشان را توصیف کنم یقین دارم که نمی‏توانم توصیف کنم، علتش هم این است که شهید بهشتی به معنای حقیقی کلمه یکی از شخصیتهای ما بود.

من بارها این را به دوستان نزدیکمان، بعد از شهادت آقای بهشتی می‏گفتم که ایشان از جمله آن شخصیت‏هائی بود که از عادی بالاتر بود، ما در بین شخصیت‏های جهانی و انقلابی افرادی رامی‏بینیم که آدمهای خیلی خوب وکارآمدی هستند اما آدمهای عادی هستند و جنبه فوق‏العاده و برجسته‏ای در آنها نیست.

ما اگر بخواهیم مثالی برای یک شخصیت فوق‏العاده که جنبه برجسته‏ای داشته باشد بزنیم باید از امام خمینی نام ببریم که نمونه عالی آن شخصیت برجسته است یعنی همه چیز در او فراتر از معمول شخصیت‏هاست. شهید بهشتی از آن جمله کسانی بودند که در او یک چیزی فراتر از شخصیت‏های عادی و معمولی آدمها وجود داشت و این را ما در او مشاهده می‏کردیم. شخصیت‏های جهانی دنیا هم که ایشان را دیده بودند چنین احساسی را داشتند.

البته افراد معدودی از شخصیتهای برجسته در زمان ایشان به ایران آمدند اما همانها که آمدند تحت تأثیر ایشان قرار گرفتند و بعد هم به ما اظهار میکردند. بهر حال شهیدبهشتی یک چنین شخصیتی بود. به این جهت بود که ابعاد فراوان شخصیت ایشان را حتی کسانی که دوستان نزدیکش بودند نمی‏توانند جمع‏بندی کنند، لااقل من نمی‏توانم اینکار را بکنم.

اما در مورد جنبه‏های علمی شهید بهشتی، اولاً ایشان در فقه یک شخص برجسته‏ای بودند و تحصیلات عالیه و بسیار خوبی در قم داشتند. میدانید که درس مرحوم داماد در فقه درسی بود که اگر چه از لحاظ کمیت تعداد کسانی که در درس ایشان شرکت می‏کردند زیاد نبودند، اما غالباً فضلای ممتاز در درس مرحوم داماد حضور داشتند.
 
,شهید بهشتی از دیدگاه امام(ره) و رهبر انقلاب حضرت امام خمینی (ره),مقام معظم رهبری,رهبر مهظم انقلاب,بیوگرافی بازیگران و هنرپیشه ها
البته بعضی از آنها مختص درس ایشان بودند و بعضی دیگر درس ایشان را می‏رفتند و در درسهای دیگر مثل درس امام هم شرکت میکردند. اما یک مجموعه سطح بالای علمی و خوب در درس مرحوم داماد جمع میشدند که یکی از برجسته‏ترین شاگردهای درس فقه مرحوم امام، شهید بهشتی بودند.

من وقتی در سال 37 به قم رفتم. آقای بهشتی یکی از فضلای معروف قم بودند. یعنی ایشان در آن وقت مدرس سطح بودند و ظاهراً سطوح عالیه را درس میدادند و طلبه‏هائی را میشناختم که به درس شهیدبهشتی می‏رفتند. از جمله بعضی از فرزندان مرحوم داماد هم بودند که در درس مرحوم بهشتی حاضر میشدند و ایشان استادزاده‏های خودش را تربیت می‏کرد. این از لحاظ فقهی که خود این حاکی از این است که شهید بهشتی یک شخصیت بالائی بود.

بعدها هم ما در مسائل و جریانات مختلف و در بحثهائی که در طول دوران مبارزه پیش می‏آمد و هر جا که صحبت به مباحث فقهی کشیده میشد، آثار همان فکر باز و قوی را در شهید بهشتی میدیدیم. ایشان با مسائل کاملاً پخته و آشنا برخورد میکردند.

با اینکه سالها بود که ایشان کارهای تخصصی فقهی مثل یک آدم مشغول به فقه که دائماً کتب فقهی مطالعه می‏کنند نداشتند. بقول ما طلبه‏ها نسبت به فقه تارک بودند، در عین حال همیشه حاذق و مسلط به کلیات مسائل بودند و آن فکر روشن و باز ایشان کار خودش را میکرد و راهگشائی میکرد.

در زمینه فلسفه هم اینجور بود.من در سال اول یا دومی بود که اطلاع پیدا کردم مرحوم طباطبائی جلساتی دارند که شبهای پنج‏شنبه و جمعه عده‏ای از فضلا در آن شرکت می‏کنند و علامه مباحث فلسفی را در آن جلسه در سطح بالائی مطرح می‏کردند این همان جلسه‏ای بود که به تدوین کتب اصول فلسفی منتهی شد و تقریباً از سال 34 شروع شده بود.

این موضوع را که بنده میگویم مربوط به سال 39 است که در آن جلسات شرکت میکردم. در آن سالها من تصادفاً با آن جلسه ارتباط پیدا کردم و آشنا شدم و چند جلسه هم شرکت کردم بعدها البته مدت چند ماه به آن جلسه می‏رفتم اما در آغاز ورودم به قم تصادفاً با این جلسه مرتبط شدم. در آن جلسه هم آن کسی که حرف میزد و با استاد بحث میکرد مرحوم بهشتی بود.

یعنی در آن جلسه که چهره‏های خوب و فاضل امروز که میشناسیم و به فلسفه معروفند شرکت داشتند، سخنگوی اول، و اشکال کننده اول، آقای بهشتی بود. بقول ما طلبه‏ها مستشکلین غالباً فضلای برتر و صاحبان ذهنهای فعال بودند و آقای بهشتی بیشترین اشکال را می‏کرد و بیشترین حرف را می‏زد و با استاد بحث می‏کرد. استاد هم به ایشان کمال اهتمام و توجه را می‏کرد.

بعدها هم در مباحث فلسفی که کاملاً آشکار بود که مرحوم بهشتی یک چهره برجسته‏ای است. منتهی در طول این چند سالی که بعد از سالهای 42 پیش آمد و فعالیتهایی که بود، کارهای فقهی و فلسفی و به اصطلاح حوزه‏ای و علمی ایشان تحت‏الشعاع کارهای بنیانی و عمیقی قرار گرفت که ایشان در پیش گرفته بود، بهر حال ایشان در علوم فقهی و فلسفی متبحر بودند و در طول سالهای مبارزه به شیوه‏ای دیگر و با استفاده از مایه‏هائی که ایشان از حوزه بطور خوب و بالا بدست آورده بودند تبحر خود را نشان دادند. مطمئناً اگر ایشان در حوزه میماندند یکی از مراجع تقلید مسلم زمان میشدند.
 
,شهید بهشتی از دیدگاه امام(ره) و رهبر انقلاب حضرت امام خمینی (ره),مقام معظم رهبری,رهبر مهظم انقلاب,بیوگرافی بازیگران و هنرپیشه ها
* مرحوم شهید بهشتی اهل کار تحقیقاتی بود، منتهی سمت کار تحقیقی‏اش یک سمت مبارزه‏ای وانقلابی بود. به این معنا که ایشان آدمی بود که از دوران نهضت ملی وارد مبارزه شده بود. یعنی از سنین جوانی و حتی نوجوانی و از سالهای 27، 28 اینطور که خودشان نقل می‏کردند وارد مسائل مبارزه شدند و با انگیزه‏ها و حرکتهای سیاسی آشنا شدند، بعد به قم آمده و دنباله درسشان را ادامه دادند، اما آن فکر سیاسی و جهت‏گیری‏های سیاسی از ذهن ایشان نرفته بود.

ایشان ناگهان درسالهای 38 و39 در قم به این فکر می‏افتد که اگر بخواهیم مبارزه سیاسی کنیم با چه هدفی باید باشد و با چه وسیله‏ای مبارزه صورت بگیرد؟ باید توجه کرد که اصولاً روح کارهای تحقیقاتی شهید بهشتی اینگونه بود. هدف تشکیل یک جامعه آرمانی و ایده‏آل بود، ولی آن جامعه با چه کسی می‏خواهد آنرا اداره کند و بگرداند.

در این جا بود که شهید بهشتی متوجه نیاز یک نیروی انسانی کارآمد شد. اما اینکه با چه ابزار و هدایتی می‏خواهد حرکت کند، مسلم بود که باهدایت ایدئولوژی اسلامی و در اینجا بود که متوجه افکار اصولی و بنیانی اسلامی شده بود.

تحقیقات ایشان برای این بود که آن تفکر اصولی اسلامی بتواند مبارزه را از آغاز تا پیروزی هدایت کند و بعد از این پیروزی بنای نوین جامعه را پی‏ریزی کند.

* آدمی که مورد اعتماد افراد باشد و مورد مشورت افراد قرار بگیرد و هم اینکه به کارهای جاری بپردازد لازم است که نیروی فراوانی صرف کند و طبعاً خیلی زود خسته می‏شود. اما شهید بهشتی هیچوقت خسته نمی‏شد.

در مدرسه رفاه، در صندوقهای قرض‏الحسنه، دفتر نشر، چاپ کتب مختلف، در کار ما همکاری داشتند، در کار دوستان مؤتلفه شرکت داشت، در امور اقتصادی سازمانهای اسلامی حل و فصل اختلافات، و بسیاری از کارهای دیگر از جمله اشتغالات ذهنی و جسمی ایشان بود، ولی با این وجود هیچوقت کسی ندید که آقای بهشتی از خستگی گله کرده باشد، بطور کلی آقای بهشتی فردی اعجاب‏انگیز بود و توانائی‏های وافری داشت.

شهید بهشتی مجموعه‏ای از خصلتهای پسندیده و نیک بود و من شخصاً خودم تابحال فردی مثل آقای بهشتی در گذشته و در حال ندیده‏ام، شهادت آقای بهشتی واقعاً مکمل شخصیت ایشان بود و مرگ طبیعی مسلماً برای ایشان ناچیز بود. وقتی آقای بهشتی زنده بودند از همه توان و ظرفیت خودشان برای اعتلای اسلام استفاده کردند و شهادتشان هم به همینگونه برای اعتلای اسلام مؤثر شد. البته ما از شهادت ایشان بسیار متأسف شدیم و ایشان را در زمانی که ما بیشترین احتیاج را به وجودشان داشتیم از ما گرفتند.

ولی مرگ حماسی آقای بهشتی مسلماً خسرانی برای عالم اسلام نخواهد بود، چرا که گوهر گرانقدر وجود ایشان در راه اسلام خرج شد و هرگز گم و تلف نشد. اگر بالاتر بگوئیم شخصیت و حیثیت آقای بهشتی در پیشگاه الهی برای انقلاب ما ذخیره شد و ما می‏توانیم برای همیشه بگوییم که چنین فردی داشته‏ایم و انقلاب ما با وجود چنین انسانهایی شکل گرفته است.(بیوگرافی بازیگران و هنرپیشه ها - جاودانه تاریخ، ج 1، بخش مصاحبه با رهبر معظم انقلاب، صفحات 30 تا 36) و ص 51، از انتشارات روزنامه جمهوری اسلامی)

* شهید بهشتی از جمله کسانی بودند که در او یک چیزی فراتر از شخصیت‌های عادی و معمولی آدم‌ها وجود داشت و این را ما در او مشاهده می‌کردیم. شخصیت‌های جهانی دنیا هم که ایشان را دیده بودند چنین احساسی را داشتند.

* تحقیقات شهید بهشتی برای این بود که آن تفکر اصولی اسلامی بتواند مبارزه را از آغاز تا پیروزی هدایت کند و بعد از پیروزی، بنای نوین جامعه را پی ریزی کند.

* شهید بهشتی فردی اعجاب انگیز بود و توانایی‌های وافری داشت. من تا به حال فردی مثل آقای بهشتی در گذشته و حال ندیده‌ام
* گوهر گرانقدر وجود شهید بهشتی در راه اسلام خرج شد و هرگز گم و تلف نشد.

 


ادامه مطلب



[ شنبه 10 مهر 1395  ] [ 9:15 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 


 
اگر فضیلت زیارت امام حسین(ع) را می دانستید از اشتیاق، جان می‌دادید!

 



قالَ الباقر عليه السلام:

 


لَوْ يَعْلَمُ النَّاسُ مَا فِي زِيَارَةِ الْحُسَيْنِ‏ مِنَ الْفَضْلِ

 

لَمَاتُوا شَوْقاً وَ تَقَطَّعَتْ أَنْفُسُهُمْ عَلَيْهِ حَسَرَات‏

 



امام باقر عليه السلام فرمود:

 


اگر مردم می‌دانستند که چه ثوابی در زیارت

 

امام حسین (ع) است (به خاطر تعجب از فراوانی

 

ثوابِ آن) جان می‌دادند و از حسرت زیارت

 

امام حسین(ع) قالب تهی می‌کردند.

منبع: کامل الزیارات ، ص 142

 


ادامه مطلب



[ شنبه 10 مهر 1395  ] [ 9:14 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
 

صاحب خبر*
 

شناسهٔ خبر: 15572678 - سرویس عکس نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

اختتامیه سیزدهمین همایش دادستان های عمومی، انقلاب و نظامی سراسر کشور‎

اختتامیه سیزدهمین گردهمایی دادستان‌های عمومی، انقلاب،‌ نظامی، روسای کل دادگستری‌ها و سازمان‌های قضایی نیروهای مسلح سراسر کشور صبح امروز(جمعه ۹ مهر) با حضور حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای معاون اول قوه قضائیه در مشهد برگزار شد.

اختتامیه سیزدهمین گردهمایی دادستان‌های عمومی، انقلاب،‌ نظامی، روسای کل دادگستری‌ها و سازمان‌های قضایی نیروهای مسلح سراسر کشور صبح امروز(جمعه ۹ مهر) با حضور حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای معاون اول قوه قضائیه در مشهد برگزار شد.

صادق حاتمی
۹ مهر ۱۳۹۵ / ۱۴:۱۵

 

 
ن : Ahmad
 
ت : جمعه 9 مهر 1395
 
 
 
 
کد خبر: ۶۳۷۱۰۸
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۴
چاپ
 

عکس/ همایش دادستان های سراسر کشور در مشهد

افتتاحیه سیزدهمین همایش دادستان های عمومی و انقلاب و نظامی سراسر کشور در مشهد.

 


ادامه مطلب



[ شنبه 10 مهر 1395  ] [ 9:13 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
 

حجاج واقعی درعرفات

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

هریک از اعمال عبادی دارا دوجنبه است یکی جنبه ظاهری یعنی همان افعال،اعمال ودستوراتی که از طرف خداوندبرانسان ها واجب شده است ، واگر کسی آنهار انجام داد ،درجرگه ، مسلمین قرار می گیرد هما نند اقرار به شهادتین ،و بعد دیگر اعمال عبادی جنبه معنوی آن است که بین خود انسان وخدا است وشاید برای کسی، قابل تشخیص نباشد، که فردی با نیت خالص وباشرایط لازم معنوی نماز می خواند،روزه می گیرد ،زکات می دهد،مسجد می سازد ،جهاد می کند ، حج می رود،یا اینکه انجام این اعمال وافعال، ظاهری است وبرای خود نمائی وریا ،وبدون شرایط لازم صورت می پذیرد، وقدر مسلم اینکه در فرض دوم هیچ آثار معنوی واجر وپاداش اخروی از طرف خداوند برآنها بار نخواهد بود،وتشخیص ،وتفکیک آن باخداوند متعال است ،واگر ائمه ع) بخواهند به اذن خداوند می توانند برآن واقف باشند،وباطن افراد واعمال آن ها را ببینند، دراین راستا گوش جان می سپاریم به یکی از وقایع تاریخی به نقل از امام چهارم ع) امام سجاد ع) هنگامی که در صحرای عرفات وقوف داشتند به یکی از همراهان خود به نام زهری فرمودند ،جمعیت حاضر در این مکان راچقدر حدس می زنی ؟عرض کرد ،حدس می زنم چهار هزار ، هزار ، یا پانصد هزار جمعیت باشند ،که همه حاجی هستند وقصد کرده اند خدارا به وسیله اموال خودشان(اموال خودشان رادرراه رضای خدا هزینه کرده وآن را وسیله آمدن به سفر حج قرارداده اند ) وخدارا می خوانند باناله های خود .امام سجاد ع) فرمودند : یازهری ناله کننده ها فراوانند وحاجی ها اندک .زهری اظهار داشت :همه آنها حاجی هستند آیا کم ا ند .؟ امام ع) فرمودند : صورت خودت را به من نزدیک کن ، زهری صورتش را نزدیک آورد ، حضرت دستی به صورت او کشیدند وفرمودند :حا لا نگاه کن . پس زهری نگاهی به مردم کرد وعرض کرد :همه مردم را میمون دیدم وانسانی در بین آنها نمی بینم الا اینکه در هر ده هزار جمعیت یک انسان دیده می شود . دوباره امام فرمودند :زهری نزدیک بیا ، من نزدیک آمدم ، دوباره دست مبارکشان را به صورتم کشیدند . بعد فرمودند : حالا به مردم نگاه کن ، مجدد نگاه کردم همه مردم را به صورت خوک مشاهده کردم. برای مرحله سوم امام ع) به من فرمودند :زهری ، جلو بیا ، من نزدیک آمدم ، وحضرت دستشان را به صورتم کشیدند ،در این هنگام ،همه را بصورت گرگ دیدم مگر تعداد خاصی از انسان هارا که خیلی کم بودند ، عرض کردم : پدر ومادرم فدایتان یاین رسوالله این علائم ونشانه ها وامور عجیب شما، مرا مدهوش وحیرت زده کرد ، امام سجادع) فرمودند : ای زهری، حجاج از این جمعیت، افراد اندکی هستند که شما آنهارا بین این خلق انبوه مشاهده کردی ، بعد فرمودند : حالا دستت را به صورتت بکش ، ومن این کاررا انجام دادم ،همه چیز عادی شد ومردم را به همان حالت اول وبه صورت انسان دیدم . پس از آن به من فرمودند : کسی که حج انجام دهد ودوستان مارا دوست داشته باشد واز دشمنان ما دور ی گزیند وخودش را بر اطاعت از ما ثابت بدارد ،بعد در این موقف حاضرشود وسلام بدهد یاتسلیم حجر الاسود باشد آنچه را از امانت ما خداوند به گردن او نهاده ووفا کند به آنچه خداوند از عهد وپیمان مابر او لازم دانسته ،پس آن فرد حاجی است ،وبقیه افراد آن طور که تو آنهارا دیدی خواهند بود.[1]

 

عفو عمومی در عرفات

هرگاه درصحرای عرفا ت به گوشه ای پناه ببریم روبه قبله زانو زده ، سر بر آستان بندگیش سائیده ، سجده نما ئیم ، پیشانی خود را برزمین گذاشته ، سفره دل را باز کنیم ، به خاک چسبیده تا به در یای بی کران رحمتش به پیوندیم ، درساحل قدری درنگ کرده، به خود آئیم،درخلوت دل نشسته ،حجاب خود خواهی وهوای نفس را کنارزده، به اعمال ورفتار خود بنگریم، تجری وسرکشی، گناهان آشکار وپنهان ،صفات حیوانی ،ورزائل نفسانی خود را یاد آوری نمائیم یأس و ناامیدی ، سراسر وجودمان را فراخواهد گرفت ،آه وناله و فریادمان بلند می شود، یارب ارحم ضعف بدنی ورقه جلدی ودقه عظمی ، یاد آوری دعای عرفه امام حسین ع) که ابتدا برخی از نعمت های ظاهری وباطنی خداوند را به انسان شمرده وجملاتی از قبیل انت الذی احسنت ،انت الذی اجملت، را زمزمه کرده وسپس به کفران نعمت های الهی اشاره نمود ه و می فرماید : انا الذی اسأت ، انا الذی اخطأ ت ، عمق وجود انسان را می لرزاند ، که اگر امام ع) این طور با خدا حرف می زند ،من چه بگویم وبه کجا پناه ببرم، ولی هرزمان به لطف وکرم، خداوند ورحمت واسعه او توجه نمائیم، امید وار می شویم ،لبخند رضایت غنچه لب گناه کارما ن را خواهد شکفت ،با جمله، یاسریع الرضا، ویا من سبقت رحمته غضبه ، به خود دلداری می دهیم، که اینجا صحرای عرفات است ،سرزمین رحمت است ، همه اشخاص و چه بسا حیوانات درنده نیز در این صحرا موردعنایت قرار می گیرند، زیرا اینجا وادی عرفان است ،جایگاه بارش رحمت بی کران الهی برهمه حاضرین، ومحل عفو عمومی خداوند درعصر آن روز برهمه بندگان است،جائی است که پیامبر گرامی اسلام ص) می فرماید :

همانا، عصر، ساعتی است که آدم ع) پروردگارش رامعصیت نمود ، وخداوند عزوجل بر امت من واجب کرد وقوف وتضرع ودعارا، در بهترین اماکنی که اودوست دارد ، وبهشت را برای آنها تضمین نمود ، ساعتی که مردم از عرفات برمی گردند، همان ساعتی است که خداوند کلمات رابه آدم ع) آموخت وآدم ع )توبه کرد وخداوند توبه اورا پذیرفت، زیراخداوند بسیار توبه پذیر ومهربان است . در ادامه پیامبر ص)فرمودند : سوگند به آن کسی که مرابه حق مبعوث کرده، بشیر ونذیر قرار داده است .همانا برای خداوند دری است در آسمان که به آن گفته می شود : باب رحمت ، باب توبه ، باب حاجات ، باب تفضل ، باب احسان ، باب جود ، باب کرم، وباب عفو، وهیچ کسی در عرفات جمع نمی شود مگر اینکه اهلیت دریافت این خصلت هارا در این وقت از خداوند دارد. وخداوند عزوجل صد هزار ملک دارد که باهر ملکی یکصد وبیست هزار ملک وجود دارد .وبرای خداوند رحمتی است که براهل عرفات نازل می کند . وهر زمانی که منصرف می شوند از عرفات ، خداوند ملک ها یش را بر آزادی اهل عرفات از آتش جهنم شاهد می گیرد . وبهشت را بر آنها واجب گردانیده و منادی ندا، می دهد : کوچ کنید ،درحالیکه آمرزیده شده اید ، همانا، شما مراخوشنود کردید ومن هم از شماراضی هستم.[2]

 

[1] - همان ص 258

[2] -همان ص 249 ح1


برچسب‌ها: تاریخ , اماکن , مکه , مدینه , علی اسماعیلی کریزی





http://barrudkariz.rasekhoonblog.com/

 


ادامه مطلب



[ شنبه 10 مهر 1395  ] [ 9:12 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 

 

تسلیم مفتضحانه ریاض در برابر تهران

 

 

«عربستان دو سال بی‌وقفه تلاش کرد تا قیمت نفت را پایین بیاورد، تا میزان تولید ایران را متوقف کند، تا مانع برگشتن ایران به بازارهای نفتی شود، تا اقتصاد ایران همچنان رنجور بماند، اما اکنون همه طرح‌هایش شکست خورد.»
ایران عربستان نفت تسلیم مفتضحانه ریاض در برابر تهران
به این مطلب امتیاز دهید
95.2% 4.8%

به گزارش جام نیوز، "فرهمند علیپور" تحلیلگر سیاسی و کارشناس رسانه های برون مرزی، با اشاره به خروجی نشست اوپک در صفحه فیسبوک خود نوشت:

 

فرهمند علیپور

 

چکیده جلسه دیروز اوپک، یک پیروزی بزرگ برای ایران و یک افتضاح برای عربستان سعودی بود. شاید پایانی بر دو سال جنگ نفتی عربستان علیه ایران و تسلیم شدن عربستان.
در آستانه نهایی شدن پیمان برجام، عربستان سعودی که نتوانسته بود همراه با اسرائیل مانع انجام این توافق شوند، دست به کار شد تا ضربه‌ای کمرشکن به اقتصاد رنجور و ضعیف شده ایران که می‌خواست از زیر فشار تحریم‌ها بیرون بیاید وارد کند.


عربستان تولید نفت خود را آنقدر افزایش داد تا بهای نفت به اندازه‌ای سقوط کند که افزایش تولید نفت ایران و بازگشت ایران به بازارهای نفتی، در عمل تفاوت معناداری برای اقتصاد ایران با خود نداشته باشد.

رئیس جمهور ایران چند بار به صراحت عربستان را مسؤول و خیانتکار در کاهش بهای نفت خواند. اقتصاد ونزوئلا و روسیه دو کشور دیگری که با غرب و آمریکا مشکل دارند نیز به شدت آسیب دید. اما آرام آرام اقتصاد عربستان هم رو به سمت رکود گذاشت.


عربستان کشتی که خود از سرنشینان آن بود را سوراخ کرده بود، به امید غرق شدن دیگران و نجات خود! به امید ذخایر صدها میلیارد دلاری‌اش در بانک‌های آمریکایی.
اما بازنده، همه صادرکنندگان نفت بودند، حتی عربستان.


عربستان در کیسه ذخائر خود دست کرد تا هم اقتصاد خود را نجات دهد و هم هزینه‌های جنگش در یمن را بپردازد و هم با تداوم فروش ارزان نفت، رقیب را که ایران باشد از خاورمیانه به‌در کند!


اما فشارهای اقتصادی در عربستان بالا گرفت، نیمی از ذخائر مالی عربستان در این دو سال هزینه شد، کسری بودجه به ١٠٠ میلیارد دلار در سال رسید، اما ایران هم به‌سرعت در حال افزایش تولید نفت خود بود و همه پیش‌بینی‌ها را پشت سر گذاشت.
ایران گرچه به‌خاطر بازی عربستان، همچون دیگران ناچار به فروش نفت ارزان بود، اما سهم از دست داده خود را بازمی‌گرفت.


عربستان که نگران اقتصاد خود بود و همزمان نمی‌خواست ایران سهم بیشتری از بازار نفت را از آن خود کند، این بار طرح "فریز نفتی" را اعلام کرد. طرحی که اساس آن توقف عرضه بیشتر نفت برای حمایت از تثبیت و افزایش بهای نفت بود. روسیه که از بزرگترین تولیدکنندگان نفت جهان -اما خارج از اوپک- است نیز با این طرح همراهی کرد.


عربستان اما یک شرط گذاشت و آن عضویت ایران و پذیرش طرح از سوی ایران بود. مقامات ایرانی اما در یک برنامه منطقی و یک تحلیل درست، به چنین طرحی که لازمه آن جلوگیری از افزایش تولید نفت و برگشتن ایران به دوران قبل از تحریم‌ها بود، «نه» گفتند.
از آن زمان، رسانه‌های عربستانی حملات شدیدی علیه ایران کردند و ایران و افزایش تولید نفت ایران را مسبب کاهش قیمت نفت معرفی می‌کردند.

 

دو روز پیش اما عربستان حقوق و مزایای همه کارمندان خود را به ناگهان بین ٢۵ تا ۵٠ درصد کاهش داد، صدها پروژه عمرانی متوقف شد و خبرها از عدم پرداخت حقوق به کارگران خارجی -که گاه هفت ماه است حقوق نگرفته‌اند- در رسانه‌ها منتشر شد.


حالا که عربستان و اقتصاد عربستان از کاهش قیمت شدید نفت ضربه خورد، حالا که حداقل نیمی از ذخائر مالی عربستان دود شد و به هوا رفت، حالا که حقوق مردم عربستان یک چهارم کم شد و بحران پشت در اقتصاد عربستان خیمه زد، در جلسه دیروز اوپک قرار گذاشته شد که حدود ١ میلیون بشکه نفت تولیدی اوپک کاهش پیدا کند!

عربستان ٣۵٠ هزار بشکه از تولید نفت خود را کاهش می‌دهد، در عوض ایران نه‌تنها کاهش نمی‌دهد که میزان تولید نفت خود را ۴٠٠ هزار بشکه افزایش خواهد داد تا تولید نفت ایران از ٣.۶ میلیون بشکه امروزی به ۴ میلیون بشکه برسد.


عربستان دو سال بی‌وقفه تلاش کرد تا قیمت نفت را پایین بیاورد، تا میزان تولید نفت ایران را متوقف کند، تا مانع برگشتن ایران به بازارهای نفتی شود، تا اقتصاد ایران همچنان رنجور بماند، اما اکنون همه طرح‌هایش شکست خورد و حالا برای اقتصاد خودش هم که شده دست‌به‌کار شد!

 

اما ایران در این میدان رقابت پیروز شد. نه‌تنها به فریز نفتی نپیوست، که تولید خود را مدام افزایش داد تا سهم و جایگاه خود را در اوپک حفظ کند.

روزگار عربستان در اقتصاد و بازار نفت آنقدر وخیم شد که حتی به ایران اجازه دادند باز هم بیشتر تولید کند و برای افزایش بهای نفت، از تولید خود و متحدانش کم کند.


عربستان خام اندیشانه جنگی را شروع کرد که در پایان خود شکست خورده از آن خارج شد. عربستان کشوری بود که آمریکایی‌ها را ترغیب به حمله به عراق کرد، به آمریکایی‌ها پایگاه نظامی داد. اما سال‌ها بعد که صدام سقوط کرد، در بغداد حکومتی بر سر کار آمد که بسیار به ایران نزدیک بود و عربستان، عراق را هدیه‌ای از سوی غرب به ایران دانست: "هدیه‌ای در یک سینی طلا"


عربستان و ائتلافش در لبنان هم شکست خوردند. دیر نیست که عربستان در یمن و سوریه هم شکست خواهد خورد. گرچه تا همینجا عربستان و ٩ کشور عرب ثروتمند همراهش هنوز نتوانسته‌اند بر حوثی‌ها غلبه کنند.


به‌یاد بیاوریم که هزینه‌های نظامی عربستان به مرز ١٠٠ میلیارد دلار رسیده؛ بیشتر از انگلیس یا فرانسه! و به‌یاد بیاوریم که یمن فقیرترین کشور در جهان عرب است و اکنون در محاصره زمینی، دریایی و هوایی است.

حاکمان سعودی در واقع دائما از استراتژی‌های احمقانه و کوربینی‌های خود شکست می‌خورند.

 

 

 

 

m1567.mizbanblog.com/post/1/



ادامه مطلب



[ جمعه 9 مهر 1395  ] [ 5:49 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 

 

 

Image result for ‫رهبر‬‎

 

 

 

 

 

 

❤️جانم فدای امام خامنه ای❤️

 

کشورم را رهبری شایسته است

 

  • عالم و عارف، بسی وارسته است

  • رهبرم بس پر تلاش و بی ریاست

  • رهبرم سید علی غمخوار ماست

    رهبرم چون آفتابی منجلیست

  • اسوه ی عمّار ها سید علیست

  • دشمن کفر و نفاق و بد دلیست

  • یاور اسلام و قرآن رهبریست

    سادگی در زندگانی ساده نیست

  • همچو سید، جان من! کو ساده زیست؟

    مرد سختی های دوران رهبرم

  • بهر او جان داده جانان می خرم

    عشق آن ناجی مرا جانی بود

  • حبّ سید حبّ ربّانی بود

  • وصف سید با قلم کاری محال
  •  
  • رهبرم سید علی بحرکمال
  • Baghdasht1.blogfa.com

 

 

 



ادامه مطلب



[ جمعه 9 مهر 1395  ] [ 5:47 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 

10:48 - 09 مهر 1395
باشگاه خبرنگاران خواص و اعجاز خواندن آیة الکرسی
آیة الکرسی یکی از آیات قرآن است که در عظمت آن بسیار نگاشته اند.

 
 

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برخی از معجزات بزرگ این آیه

شریف در پی می‌آید:




آیة الکرسی برای رضایت و خوشنودی خداوند



پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) فرمود: وقتی که خداوند تعالی فاتحه الکتاب (سوره حمد) و آیة الکرسی را نازل کرد بر عرشش معلق کرد که هیچ چیزی بین اینها و خداوند حجاب نبود…، پس خداوند فرمود: به عزت و جلالم قسم اگر بنده ای از بندگان من این آیات را بعد از هر نمازی قرائت کند من او را در حظیرة القدس و آنچه که در آن است ساکنش می‌کنم.



و در هر روز هفتاد بار او را نظر می‌کنم به نگاه خاصی. . . و در هر روز هفتاد حاجت او را که کمترینش مغفرت و عفو من باشد برای او برآورده می‌کنم و در نزد تمام دشمنانش عزیز و نصرتش می‌دهم و هیچ چیزی مانع دخولش در بهشت نیست.



آیة الکرسی برای دیدن جای بهشت



در کتاب خواص الایات ص19 آمده: در روایات آمده است: هرکسی بعد از هر نماز واجبی به خواندن آیة الکرسی مداومت داشته کند، از دنیا نخواهد رفت تا زمانی که جایگاه خود را در بهشت ببیند.



آیة الکرسی برای استجابت دعا



در کتاب مهج الدعوات ص316 آمده: در کتاب تحفة الملوک ص212، : بعضی از وجود مقدس حضرت ختمی مرتب روایت کرده اند که: اسم اعظم که دعا بوسیله آن مستجاب می‌شود در سه سوره قرآن می‌باشد:



الف) سوره بقره: آیة الکرسی آیه 255.



ب) در سوره آل عمران آیه 2: الم اللهُ لا اِلهَ اِلا هُوَ الحیُ القَیوم.



ج) در سوره طه آیه 11: وَ عَنتِ الوجوهُ لِلحیِّ القیُّوم.



آیة الکرسی برای رفع فراموشی



در کتاب خواص الایات ص20 آمده: سلمان فارسی روایت می‌کند که: پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) فرمود: هرکس آیة الکرسی را با زعفران بر کف دست خود بنویسد و آنرا بمکد و هفت بار چنین کند هرگز چیزی را فراموش نخواهد کرد و فرشتگان برای او آمرزش خواهند کرد.



آیة الکرسی برای رفع گرفتاری



در کتاب امالی از شیخ صدوق علیه الرحمه آمده: امیرالمؤمنین علی (ع) فرمود: اگر بدانید آیة الکرسی چه اندازه با اهمیت و با ارزش است در هیچ حالی آنرا ترک نمی‌کنید. برای رفع و از بین بردن مشکلات خود به آیة الکرسی پناه ببرید، اگر مشکلی دارید و یا اگر گرفتارید، اگر بیمارید، اگر تمام درهای این عالم به روی شما بسته شده است چرا از آیة الکرسی غافلید. با ایمان کامل و اعتقاد به اثر بخوانید و نتیجه بگیرید کما اینکه خواندن و نتیجه گرفتند.



آیة الکرسی برای در امان بودن متاع



در کتاب بحارالانوار، ج102، ص300آمده: حضرت علی (ع) فرمود: «هرکس قبل از طلوع خورشید یازده مرتبه سوره توحید، سوره قدر، و آیة الکرسی را بخواند خداوند مالش را از هر زیان و خطری حفظ می‌کند.»



آیة الکرسی برای سفر در ایام هفته



در کتاب الامان من اخطا الأسفار ص 38 آمده: از امام صادق (ع) پرسیدند: آیا در ایامی که سفر ناخوشایند است مثل روز چهارشنبه و دوشنبه و…اگر بخواهیم سفر کنیم اما دچار نحوست آن نگردیم چه کاری باید انجام دهیم! حضرت فرمود: برای از بین بردن ناخوشایندی و نحوست آن روزها سفرت را با صدقه و تلاوت آیة الکرسی شروع کن که به مقصودت خواهی رسید.



آیة الکرسی برای شفای هر دردی



در کتاب مفاتیح الجنان نقل شده است راوی می‌گوید: نشسته بودیم که رسول خدا (صلی الله علیه وآله) برما وارد شد و سلام کرد و ما جواب دادیم. سپس فرمود: آیا دعایی را که جبرئیل به من یاد داده به شما تعلیم بدهم که به دوای طبیب محتاج نشوید؟



حضرت علی (ع) و سلمان گفتند: این دوا چیست؟ پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) فرمود: آب باران را در ماه نیسان بگیرید و بر آن هفتاد مرتبه سوره حمد و آیة الکرسی، فلق، ناس، کافرون وهفتاد و یک مرتبه سوره توحید و هفت روز متوالی صبح و شام از این آب بیاشامید.



و همچنین نقل شده است در کتاب مکارم الاخلاق، ج1، ص93: پیامبر فرمود: قسم به خدایی که مرا به پیغمبری مبعوث کرد، جبرئیل گفت: کسی که این آب را بنوشد خداوند هر دردی را که در بدنش باشد برطرف کرده و به او عافیت می‌بخشد.



آیة الکرسی برای رسیدن به مراد



در کتاب بحارالانوار نقل شده است: اگر کسی 3 بار آیة الکرسی را بر آب بخواند و روی خود را بشوید و دو رکعت نماز بگذارد و در هر رکعت سوره حمد را یکبار و آیة الکرسی را نیز یکبار بخواند هر مراد که داشته باشد به نتیجه می‌رسد.



آیة الکرسی برای شفای بیمار



در کتاب وسائل الشیعه جلد1 ص380 نقل شده است: در روایات وارد شده است که: آیة الکرسی را کنار مریض و میت بخوانید و بعد بگوئید «اَللّهُمَ اَخرِجهُ الی رِضا مِنکَ وَ رِضوانٍ اَللّهُمَ اَغفِرلَهُ ذَنبُهُ جَلَّ ثَناء وَجهکَ» بعد آیه سخره که آیه 54 تا 56 سوره اعراف است را خوانده و نیز سه آیه آخر سوره بقره و بعد سوره احزاب را تلاوت نموده که برای بهبودی و شفای موثر است.



نورانیت در قبر



امام صادق (علیه‌السلام) فرمودند: وقتی مؤمنی، ثواب قرائت آیة الکرسی را به اهل قبور هدیه کند، خداوند برای هر حرفی از این آیه، فرشته‌ای قرار می‌دهد که خداوند را برای قاری آن، تا روز قیامت تسبیح کند. و به وی پاداش شصت پیامبر را دهد و خدا در هر قبری از شرق تا غرب، چهل شمع از نور قرار می‌دهد و قبرهای آنها را وسعت دهد. (1)



نتیجه قرائت آیة الکرسی



از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) روایت شده است که فرمودند: هر کس آیة الکرسی را بعد از هر نماز واجب بخواند، چیزی مانع از ورودش به بهشت نخواهد شد، مگر مرگ. (کنایه از این که وقتی مرگش برسد به بهشت می‌رود. البته باید به این نکته توجه کرد که صرف تلاوت این آیه ملاک نیست بلکه در مورد کسی است که مراقب اعمالش است.) و کسی بر قرائت آن، مواظبت نمی‌کند، مگر آن کس که صدیق و راستگو باشد. (2)



از امیرالمؤ منین علی (علیه‌السلام) روایت شده است که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) هر گاه غم و اندوهی برایش ایجاد می‌شد، بعد از خواندن آیة الکرسی این دعا را می‌خواند و می‌فرمود: مسلمانی نیست که این دعا را سه بار بخواند، مگر آن که درخواست خود را به دست آورد.



یا حَیُّ یا قَیِوم، یا حَیّا لایَموت، یا حَیَّ لا اِلهَ اِلا انت کاشِفَ الهَمّ، مُجیبَ دَعوة المُضطَرین، اَسالُکَ بِانَّ لکَ الحَمد لا اِله اِلا انت، المَنّان، بَدیع السموات والارض، ذوالجلال و الاکرام، رَحمان الدنیا والاخرة و رَحیمها ربِّ ارحَمنی رَحمَةً تُغنینی بِها عَن رَحمةٍِ مِن سِواکَ یا ارحمَ الراحمین



اثر تلاوت آیة الکرسی هنگام خواب



رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود: هر کس آیة الکرسی را در هنگام خواب قرائت کند، خدا او را و خانه‌اش و خانه همسایگانش را، ایمن خواهد کرد. (3)



باعث قبولی نماز می‌شود



از پیغمبر گرامی (صلی الله علیه و آله) روایت شده است که فرمودند: هر کس آیة الکرسی را بعد از هر نماز واجب بخواند، نمازش مورد قبول قرار می‌گیرد و در امان خدا خواهد بود. (4)



ثواب آیة الکرسی بعد از وضو



از امام باقر (علیه‌السلام) روایت شده که فرمودند: هر کس بعد از وضو گرفتن یک بار آیة الکرسی بخواند، خدا ثواب چهل سال عبادت را به او عطا کند و مقامش، چهل درجه بالا می‌رود. (5)



جهت رفع حاجت



از امیرمؤمنان علی (علیه‌السلام) روایت شده است که فرمودند: هر گاه یکی از شما حاجتی داشت، صبح پنج‌شنبه در طلب آن برود، زیرا رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) در دعا گفت: خدایا، در بیرون رفتن امتم در بامداد پنج‌شنبه برکت قرار ده و چون از منزل برون رفت، آیات سوره آل عمران و آیة الکرسی و سوره قدر را بخواند. (6)



قرائت آیة الکرسی بعد از هر نماز



از پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله) روایت شده است که فرمودند: هر کس آیة الکرسی را بعد از هر نماز بخواند، هفت آسمان شکافته گردد و به هم نیاید تا خدا به سوی خواننده‌اش نظر رحمت افکند و پس از آن فرشته‌ای را برانگیزد که از آن هنگام تا فردای آن روز، کارهای خوبش را بنویسد و کارهای بدش را محو نماید. (7)



دفع آفت از مال و جان



امام زین العابدین (علیه‌السلام) نقل می‌نماید که رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمودند: کسی که چهار آیه اول سوره بقره، آیة الکرسی، و دو آیه بعد از آن و سه آیه آخر این سوره را قرائت نماید، خودش و مالش دچار هیچگونه آفتی نخواهد شد، شیطان به او نزدیک نشده و قرآن را فراموش نخواهد کرد. (8)



امام رضا (علیه‌السلام) فرمود: کسی که به هنگام خواب آیة الکرسی بخواند، ان شاءالله از فلج شدن ترسی نخواهد داشت. و هر کس آن را پس از هر نمازی بخواند، هیچ گزنده زهرداری به او آسیب نخواهد رساند.



حفاظت از گزندها



امام کاظم (علیه‌السلام) فرمود: هر کس آیة الکرسی را بعد از هر نماز واجب بخواند، به او هیچ گزند و ضرری نرسد. (9)



کفاره گناهان



امام صادق (علیه‌السلام) فرمود: هر کس بعد از نماز جمعه، وقتی که سلام می‌دهد، حمد را یک بار، سوره توحید را هفت بار، سوره فلق هفت بار، سوره ناس را هفت بار و آیة الکرسی، آیه سخره؛ ان ربکم الله الذی خلق السموات (10) و آیه ما قبل آخر سوره توبه؛ لقد جاءکم رسول من انفسکم را بخواند، کفاره گناهان او از آن جمعه تا جمعه دیگر خواهد بود. (11)



ارزش آیة الکرسی در نماز مستحبی



امام صادق (علیه‌السلام) فرمود: کسی که در هر رکعت از نماز مستحبی خود، سوره توحید، قدر و آیة الکرسی را بخواند، خداوند عمل او را بهترین اعمال خواهد دانست، مگر کسی که مانند او و بیش از او این عمل را انجام دهد. (12)



ذکر رسول خدا (صلی الله علیه و آله) در بستر خواب



از محمد بن مروان روایت شده است که امام صادق (علیه‌السلام) فرمود: آیا به شما گزارش ندهم آنچه را که شیوه رسول گرامی خدا (صلی الله علیه و آله) بود که هرگاه ایشان به بستر خواب می‌رفت، چه می‌فرمودند؟ گفتم: چرا. فرمود: آیة الکرسی را می‌خواند و می‌گفت: آمنت بالله و کفرت بالطاغوت؛ بار خدایا! مرا در خواب و بیداری‌ام حفظ فرما. (13)



آیة الکرسی، مانع بیماری



امام رضا (علیه‌السلام) فرمود: کسی که به هنگام خواب آیة الکرسی بخواند، ان شاءالله از فلج شدن ترسی نخواهد داشت. و هر کس آن را پس از هر نمازی بخواند، هیچ گزنده زهرداری به او آسیب نخواهد رساند. (14)



دوری از بلاها و گناهان



به روایت دیگر، هر کس آیة الکرسی را بعد از هر نماز واجب بخواند، نمازش قبول گردد و در امان خدا باشد و خدا او را از بلاها و گناهان نگاه دارد. (15)



از امام باقر (علیه‌السلام) روایت شده که فرمودند: هر کس بعد از وضو گرفتن یک بار آیة الکرسی بخواند، خدا ثواب چهل سال عبادت را به او عطا کند و مقامش، چهل درجه بالا می‌رود.



آیة الکرسی در تنهایی



از معصوم رسیده است که فرمود: هر کس تنها در خانه‌ای شب را به سر برد، باید آیة الکرسی را بخواند و باید بگوید: بارخدایا! هراسم را آرام کن و ترسم را بیاسای و در تنهایی کمکم کن. (16)



آغاز سفر با آیة الکرسی



امام صادق (علیه‌السلام) فرمود: سفر را با دادن صدقه و یا با خواندن آیة الکرسی آغاز کن. (17)



هنگام عزیمت به سفر



از موسی کاظم (علیه‌السلام) روایت شده است: اگر فردی عازم سفر است، بر در خانه‌اش رو به مسیری که می‌رود، بایستد و سوره حمد و آیة الکرسی را به سمت مقابل، چپ و راست بخواند. (18)



دعای بعد از آیة الکرسی



از امام صادق (علیه‌السلام) نقل است که فرمودند: هر کس در سفر، آیة الکرسی را در هر شب بخواند، خود و همراهانش سالم بمانند و سپس بگوید: اللهم اجعل مسیری عبرا و صمتی تفکرا و کلامی ذکرا؛ خداوندا! سیر مرا وسیله عبرت، و سکوتم را وسیله تفکر، و سخنم را ذکر قرار ده. (19)



ذکری برای رفع همّ و غم



از امیرالمؤ منین علی (علیه‌السلام) روایت شده است که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) هر گاه غم و اندوهی برایش ایجاد می‌شد، بعد از خواندن آیة الکرسی این دعا را می‌خواند و می‌فرمود: مسلمانی نیست که این دعا را سه بار بخواند، مگر آن که درخواست خود را به دست آورد.



یا حَیُّ یا قَیِوم، یا حَیّا لایَموت، یا حَیَّ لا اِلهَ اِلا انت کاشِفَ الهَمّ، مُجیبَ دَعوة المُضطَرین، اَسالُکَ بِانَّ لکَ الحَمد لا اِله اِلا انت، المَنّان، بَدیع السموات والارض، ذوالجلال و الاکرام، رَحمان الدنیا والاخرة و رَحیمها ربِّ ارحَمنی رَحمَةً تُغنینی بِها عَن رَحمةٍِ مِن سِواکَ یا ارحمَ الراحمین. (20)



پی‌نوشت‌ها:

1- اجساد جاویدان، ص 124.

2- مستدرک الوسائل، ج 1، ص 343.

3- همان.

4- مصابیح الدجی، ص 1029.

5- لئالی الاخبار، ج 1، ص 208.

6- قول ثابت، ص 41.

7- لئالی الاخبار، ج 3، ص 357.

8- ثواب الاعمال، ص 223.

9- مصابیح الدجی، ص 1011.

10- سوره اعراف، آیه 54.

11- ثواب الاعمال، ص 83.

12- ثواب الاعمال، ص 73.

13- اصول کافی، ج 6، ص 207.

14- ثواب الاعمال، ص 223.

15- مصابیح الدّجی، ص 1012.

16- اصول کافی، ج 6، ص 311.

17- فروع کافی، ج 4، ص 283.

18- مکارم الاخلاق، ص 245.

19- مکارم الاخلاق، ص 254.

20- طرائف الحکم، ج 2، ص 21. تبیان و اولی جامعه مجازی تدبر در قرآن کریم



منبع:تسنیم

انتهای پیام/

 


ادامه مطلب



[ جمعه 9 مهر 1395  ] [ 5:47 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 

1395/1/16 دوشنبه

همراه با خاطرات؛ هیچ وقت فکر نمی‌کردم وارد کار قضایی بشوم

اشاره:حجت الاسلام والمسلمین علی اسماعیلی، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان خراسان رضوی، به عنوان مدیر نمونه سازمان قضایی نیروهای مسلح معرفی شده است.

وی در روستای کریز از بخش کوه‌سرخ شهرستان کاشمر متولد شده و 60 سال سن دارد. پای گفت و گوی این مدیر با سابقه سازمان که دارای تألیفات دلنشینی است، نشستیم.

مسیر طلبگی را از کجا آغاز کردید؟
بسم ا.. الرحمن الرحیم. با درود به ارواح پاک طیبه شهدا، روح بلند امام امت و آرزوی طول عمر و سلامتی برای مقام معظم رهبری، انتظار و تقاضای فرج برای امام زمان علیه‌السلام؛ مشوق بنده در این زمینه جناب ابوی بودند که علاقه شدیدی به روحانیت داشتند. با این که خودشان کشاورز بودند و فقط در حد خواندن و نوشتن سواد داشتند، اما خیلی به روحانیت و طلاب علاقه داشتند و از همان ابتدای دوره ابتدایی بنده را به این امر تشویق می‌کردند. در این بین هم بعضی از معلمان دوره ابتدایی نقش مؤثری داشتند. به عنوان مثال مرحوم جناب انصاری معلم سال ششم ابتدایی، بنده را خیلی تشویق و ترغیب به ورود به حوزه کرد.

در کدام حوزه‌های علمیه درس خوانده‌اید و از محضر چه اساتیدی بهره برده‌اید؟
اولین حوزه علمیه‌ای که وارد شدم، حوزه علمیه‌ی کاشمر بود که در دوره ی قبل از انقلاب به برکت حضور مرحوم آیت‌ا... سعیدی یکی از بهترین حوزه‌های علمیه‌ی کشور بود. علاوه بر دروس حوزه، ایشان طلبه‌ها را موظف کرده بودند که هر روز یک مسئله را فرا بگیرند و یک صفحه نیز از گلستان سعدی و بعد کلیله‌ودمنه به عنوان مشق بنویسند. هر ماه نیز امتحانی از همان 30 مسئله‌ و مشق‌های نوشته شده می‌گرفتند و پرداخت شهریه‌ی ایشان منوط به قبولی در همین آزمون بود. اساتید دیگری هم در آن حوزه بودند، مثل مرحوم حاج‌آقای مدرسی، مرحوم آقای شریعتی مه‌ولاتی و مرحوم آقای نبوی. بعد از گذراندن سطوح مقدماتی در آن حوزه، عازم قم شدم. آنجا هم شرایط خودش را داشت. از اساتید متعددی در آنجا استفاده کردیم از جمله حضرت آیت ا... مکارم شیرازی، حضرت آیت‌ا... فاضل لنکرانی و حضرت آیت‌ا... خزعلی.

کدام استاد بیشترین تأثیر را بر زندگی شما گذاشتند؟
البته همه‌ی اساتید تأثیر خودشان را داشتند، علت هم این بود که بین شاگرد و استاد در حوزه علمیه، یک ارتباط عاطفی و دینی وجود دارد و ما استاد را به عنوان کسی که به او اعتقاد داشتیم انتخاب می‌کردیم و طبیعتاً بر ما اثر می‌گذاشت. منتهی شاید بیشترین اثر را در جهات متعدد و مختلفی از جمله سیاسی، اعتقادی، انقلابی و حتی مادی از مرحوم آیت‌ا... مشکینی گرفتم. واقعاً زندگی ایشان درس بزرگی برای طلابی بود که در قم زندگی می‌کردند.

چه شد که وارد کار قضایی شدید؟
شاید یکی از کارهایی که هیچ وقت فکر نمی‌کردم وارد آن بشوم، همین کار قضایی بود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در قم اعلام کردند که به تعدادی از طلاب برای تبلیغ مسائل فرهنگی در دبیرستان‌ها و مراکز فرهنگی آموزش عالی احتیاج دارند. بنده و تعدادی از دوستان ثبت‌نام کردیم و از اولین شاگردان مدرسه عالی طلاب قم و بخش فرهنگی و تربیتی آن بودیم. از بین شرکت‌کنندگان، گروهی را بر مبنای معدل انتخاب کردند تا بعد از چند ماه آموزش، جذب آموزش و پرورش شوند و بنده هم جز آن گروه بودم. آموزش‌ها را تا خرداد ماه سال 60 گذراندیم و قرار شد که از مهر ماه همان سال در مدارس تقسیم شویم. در وقفه چند ماهه ای که بین اتمام آموزش تا زمان تقسیم به وجود آمد، چند نفری از جمله جناب آقای صدر دادستان وقت سپاه پاسداران از طرف شهید بهشتی به مدرسه عالی طلاب آمدند و عنوان نمودند که احتیاج شدیدی به طلاب در مسائل قضایی دارد و از روحانیون خواستند که با آنها همکاری کنند. بنده، حاج‌آقای فراتی و حاج‌آقای شفیعی، قول دادیم که سه ماه تابستان را به دستگاه قضایی کمک کنیم و بعد از آن هم وارد کار فرهنگی در آموزش و پرورش شویم. بعد از تقسیم، من به مشهد مقدس آمدم و بعد از پایان سه ماه تابستان، به دلیل تحرکات و ترورهای منافقین و نیاز شدیدی که به حضور روحانیون در دستگاه قضایی وجود داشت، باعث شد که از آموزش و پرورش جدا شویم و در دستگاه قضایی باقی بمانیم.

اولین روزی که پشت میز قضاوت نشستید چه احساسی داشتید؟
برای ما بسیار کار سختی بود که بخواهیم در مورد افراد قضاوت بکنیم. البته آموزش‌هایی هم که دیده بودیم کامل نبود. قانون هم در آن روز وجود نداشت. ما بودیم و کتاب تحریرالوسیله امام(ره) که باید خودمان از این کتاب و مبانی فقهی آن مسائل را استخراج و مورد استفاده قرار می دادیم و کار بسیار سختی بود.
البته همین الان هم این کار سختی است، یعنی سختی و دشواری قضاوت بین افراد از همان ابتدا تاکنون فرقی نکرده است. یعنی همان حساسیت و همان سختی که در روز اول قضاوت احساس می‌کردیم، امروز هم هر لحظه و هر دقیقه همان احساس را داریم. چون کار بسیار خطیری است و از خداوند متعال می‌خواهیم که در این راه به ما کمک کند.

شما در عرصه تألیف نیز دستی بر آتش دارید و تاکنون چند کتاب از شما منتشر شده است. چه شد که به این فکر افتادید؟
قبل از پیروزی انقلاب، طلاب کاشمری جلسه‌ای داشتند که بنده چند مقاله در آنجا عرضه کردم و مورد تشویق و ترغیب دیگران و مسئول آن جلسه قرار گرفت. بعد از پیروزی انقلاب هم در مقاطع مختلفی علاقه‌مند بودم که مطالبی را جمع‌آوری کنم و بنویسم. اولین کتابی که شروع به نوشتن آن کردم، خاطراتی بود از برهه زمانی جریان 19دی در قم و اهانتی که به حضرت امام شد و رفت‌وآمدی که طلاب به منزل مراجع به عنوان همدردی و ابراز تنفر از دستگاه و رژیم شاه داشتند که در بازگشت از منزل یکی از مراجع، مورد تعرض مأمورین قرار گرفتیم و تعدادی از طلاب به شهادت رسیدند و خاطرات دیگری که مربوط به قبل و بعد از پیروزی انقلاب است. با خودم گفتم که حیف است این وقایع مکتوب نشود، چون من شاهد عینی بسیاری از آن جریانات بودم لذا کتاب «خاطرات زیبا» را نوشتم. البته نقص‌هایی دارد و باید کامل شود. بعد از آن هم به دلیل این که خداوند سفرهای متعددی زیارت حرمین شریفین را نصیب بنده کرده است، در آن سال‌های اول که کتاب جامع و مدون و قابل استفاده در زمینه حج وجود نداشت مطالب مختلفی را از کتب متعدد جمع‌آوری کردم و به این فکر افتادم که آنچه را مورد نیاز یک زائر یا روحانی کاروان از همان ابتدای ورود به سرزمین مکه و مدینه است، در قالب کتابی با عنوان «حرمین شریفین» منتشر نمایم.
همچنین در اولین سفری که به عتبات عالیات مشرف شدم دوباره همین نیاز را احساس کردم. لذا با موضوع معرفی کربلا، نجف، سامرا، کوفه و شخصیت‌ها و مکان‌های مختلف مذهبی کشور عراق، کتابی را تألیف کردم.
در حال حاضر هم اگر فرصتی باشد علاقه‌مند هستم که کتب دیگری را در این زمینه بنویسم و به تمامی خدمت‌گزاران اسلام و مسلمین تقدیم کنم.

مهم‌ترین دستاوردهای سازمان قضایی استان را چه می‌دانید؟
تقریباً می‌شود گفت که به برکت مدیریت واحد و برنامه ریزی مناسب و نظارت‌های مختلف و متعددی از جمله بازرسی خوداتکایی و برنامه‌هایی که برای آموزش پیش‌بینی کرده‌اند و از استان‌ها مطالبه می نمایند، دستاوردها در همه‌جا یکسان است.
با توجه به این برنامه‌های مدون، همراه با تلاش و کوششی که قضات و کارمندان سازمان قضایی استان خراسان رضوی داشته‌اند، شاهدیم که آمار پرونده‌های وارده از سال 74 تاکنون کمتر از نصف شده است که این دستاورد بزرگی است و مرهون خدمات همکاران محترم قضایی و کارمندان و تعاملی است که با نیروهای مسلح داشته‌ایم و داریم.

یکی از شاخص‌های انتخاب جناب عالی به عنوان مدیر نمونه، نظارت بر عملکرد کاربران سمپ (CMS) بوده است. در این‌باره توضیح دهید.
سابقاً در سازمان قضایی خراسان رضوی با توجه به گستردگی و تعداد فراوان پرونده‌ های موجود، دو تا سه کارمند در فضای بزرگی، کار پیدا کردن سوابق را برعهده داشتند و کارت‌ها را یک‌به‌یک بررسی می‌کردند تا سوابق را بتوانند اعلام کنند. ابتدا وقتی مسئله استفاده از فناوری در سازمان‌های قضایی مطرح شد، هرچند امکاناتی نداشتیم، از سربازان باسواد پس از آموزش اولیه استفاده کردیم و توانستیم حدود 150 هزار پرونده قدیمی را وارد رایانه کرده و سیستم کارتی را جمع‌آوری کنیم. به همین شکل برنامه‌های بعدی سازمان را پیش بردیم و گسترش دادیم. علاقه‌ای که خود من به استفاده از رایانه و فناوری های جدید داشتم، باعث شد که به این بخش توجه بیشتری شود. بعد از این که در سراسر استان‌ها، برنامه منظم‌تر پیاده شد، باز هم افرادی را مسئول کردیم که در بخش دادسرا و دادگاه به‌طور مجزا سرکشی کنند و جلسات متعددی را با کاربران گذاشتیم و شکر خدا الان هم می‌توانیم بگوییم که در حد مطلوبی از سامانه سمپ بهره می بریم. اکثر قضات دوره‌های تخصصی استفاده از رایانه را ندیده‌اند ولی با جدیت و علاقه توانستند در کنار کار قضایی بر کار رایانه مسلط شوند و الان در همه شعب دادگاه‌ها و دادسرا استفاده کاملی از سامانه سمپ صورت می گیرد.

چه اقداماتی برای آموزش مطلوب کارکنان سازمان قضایی استان صورت گرفته است؟
از همان ابتدایی که بنده وارد کار قضایی شدم، بحث آموزش را همواره مورد توجه قرار دادم. اوایل که حجم کار کمتر بود، هر روز نیم‌ساعت کلاس داشتیم که تا به امروز استمرار داشته است. در حال حاضر که نگاه می‌کنم می‌بینم که واقعاً فوائد مختلفی در این کلاس‌ها وجود داشته است. مثلاً ما توانسته‌ایم در جلسات صبح‌مان، کل «کتاب‌القضا» تحریرالوسیله امام(ره) را در جمع کارکنان بخوانیم یا کل قوانین مصوب، مانند قانون مجازات اسلامی، آئین دادرسی کیفری 1290 یا آئین دادرسی مدنی را در همان جمع مرور نماییم. علاوه بر این،‌ روایاتی از کتاب «مواعظ العددیه» آیت‌ا... مشکینی و جلد هشتم بحار در باب زیارات نیز من باب تذکر در اول کلاس ها خوانده شده است. کار دیگر ما در این جلسات صبح، برگزاری جلسات قرائت و تفسیر نهج‌البلاغه است که یک دوره کامل خوانده‌ایم و الان در دور دوم و در خطبه شصت این کتاب شریف هستیم.
کلام ائمه نور است. کَلامُکُمْ نُورٌ وَ أَمْرُکُمْ رُشْدٌ وَ وَصِیَّتُکُمُ التَّقْوَى وَ فِعْلُکُمُ الْخَیْرُ وَ عَادَتُکُمُ الْإِحْسَانُ وَ سَجِیَّتُکُمُ الْکَرَمُ.
نسبت به آموزش های اداری هم اهتمام به عمل آمده است. در زمینه کار با سمپ هم کلاس‌های متعددی با بهره‌گیری از اساتید مجرب به صورت خصوصی و عمومی برگزار شده است لذا اگر پیشرفتی در بین نیروها دیده می‌شود به خاطر آموزش های مستمری است که هنوز هم ادامه دارد.

تکریم ارباب رجوع از چه لحاظ اهمیت دارد؟
تکریم ارباب رجوع یکی از آموزه‌های دینی ما است. در روایت داریم: «سید القوم خادمهم.» یعنی آقای مردم، خادم آن‌هاست. یا فرمایش امام راحل که ‌فرمودند: من خادم مردم هستم و خوشحال‌تر می‎‌شوم که به‌جای رهبر به‌من خادم بگویید. خوب این آموزه‌ها و روایات متعددی که از معصومین علیهم‌السلام وجود دارد سرمنشاء همه افکار و اندیشه‌های ماست و باعث می‌شود که به ارباب رجوع خدمت کنیم. از معصوم علیه‌السلام نقل شده است که خدمت به مردم، حتی از طواف خانه خدا و از زیارت بیت‌ا... الحرام افضل است. اگر به این‌ها دقت کنیم ضرورت تکریم به ارباب رجوع را می‌فهمیم و عمل می‌کنیم. بنده می‌توانم به جرأت بگویم که در طول خدمتم از اول ورود تا الان، هیچ‌موقع برخورد تندی با ارباب‌رجوع و مراجعه‌کنندگان نداشته‌ام.

خاطره ای هم در این زمینه دارید؟
خاطرات فراوانی در این زمینه وجود دارد. در سال‌های اول انقلاب که منافقین تحرکات فراوانی داشتند، فردی را دستگیر کرده بودند که تعدادی نارنجک از جبهه آورده و پنهان کرده بود. احتمال وابسته بودن این فرد به منافقین زیاد بود. نیروهای اطلاعات سپاه مشغول کار بر روی وی بودند. بعداً متوجه شدیم که برادر شهید است. پدرش که پیرمردی بود، به دادسرا آمده بود و به دادیار پرونده گفته بود: می‌خواهم پسرم را آزاد کنم. دادیار پرونده به وی گفته بود که آزادی پسر شما فعلاً امکان ندارد و باید مراحل تحقیقات کامل شود. دوباره درخواستش را تکرار کرده بود و گفته بود که آمده‌ام تا پسرم را به مراسم عروسی‌ای که در پیش داریم، ببرم. پس از اینکه جواب منفی شنیده بود، خیلی ناراحت به اتاق بنده که دادستان وقت بودم آمد. ایستاد و شروع کرد به فریاد زدن و اهانت کردن، به طوری که جمع زیادی از کارکنان جمع شدند و به من اشاره می‌کردند که ایشان را ببریم و من پاسخ می‌دادم که صبر کنید. من فقط سکوت کردم و به حرف‌هایش گوش دادم. وقتی همه‌ی حرف‌هایش تمام شد، با خونسردی به ایشان گفتم: «ببینید پدرجان، اگر شما یک فرزندت را فرستادی به جبهه و به شهادت رسیده است، برای رضای خدا و کمک به نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده است. اگر ما یکی از فرزندان شما را بازداشت کردیم با توجه به جوی که در مورد منافقین وجود دارد، جهت روشن شدن این موضوع است که خطری برای نظام و خانواده شهدا پیش نیاید.» وقتی من با آرامش به ایشان این جملات را ‌گفتم، انگار با یک کاسه آب سرد، شعله غضبش خاموش شد و آمد جلو و خودش را بر روی پای من انداخت که ایشان را بلند کردم صورتش را بوسیدم و همه‌ی کارکنان هم با مشاهده‌ی این لحظات منقلب شده بودند. سپس گفت که دیگر حرفی ندارم و یقین پیدا کردم که این نظام، نظامی اسلامی است و شما دارید برای رضای خدا کار می‌کنید و دیگر برای آزادی فرزندم مراجعه نخواهم کرد و تا هر زمانی که صلاح می‌دانید وی را نگهداری کنید. خوب ایشان می‌توانست با ناراحتی آنجا را ترک کند و همه جا علیه نظام و انقلاب حرف بزند اما وقتی که با این آرامش با وی برخورد صورت گرفت، به فردی تبدیل شد که هرجا می‌رفت از دادگاه و قضات ما همچنین نظام مقدس جمهوری اسلامی تعریف می‌کرد.

اخلاق و حٌسن سلوک با کارکنان به نظر شما چه جایگاهی در سیستم اداری دارد؟
در سیستم اداری سازمان قضایی ضمن رعایت سلسه‌مراتب که لازمه‌ی هر سیستم اداری است، روابط عاطفی حاکم است. همه با یکدیگر دوست و رفیق هستند و شبیه یک خانواده، هرکسی وظیفه‌ و جایگاه خودش را دارد و این جای خوشبختی است که برخلاف بعضی از ادارات، اداره‌ای داریم که خداوند متعال نعمت محبت را بر ما حاکم کرده است.

به منظور آشنایی نیروهای مسلح با قوانین جدید، چه اقداماتی توسط سازمان قضایی استان صورت گرفته است؟
قبل از اجرایی شدن آیین دادرسی جدید، ما کلاس های متعددی را به صورت منظم و دسته‌بندی شده برای نیروهای مسلح اعم از سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و وزارت دفاع و در بخش‌های مختلفی مانند حفاظت‌، بازرسی و قضایی و عقیدتی- ‌سیاسی‌ برگزار کردیم. حتی با خود فرماندهان نیز جلساتی برای آشنایی با قوانین جدید نیروهای مسلح تشکیل دادیم چون آن‌ها هستند که باید بسیاری از این موارد را اجرا کنند. علاوه‌ بر آن، ما جلسات مستمری با روسای حفاظت‌ اطلاعات‌ و مسئولان بازرسی و ‌قضایی یگان های مسلح استان هر دو ماه یک‌بار داریم که سابقه ای بیش از 25 سال دارد و هرگز هم قطع نشده است.
در جلساتی که با مسئولان بازرسی و ‌قضایی پیرامون قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح داشتیم، سه یا چهار ماده مطرح می شد و حاضران می‌بایست مقاله‌ای پیرامون آن مواد ارائه کنند که خودش زمینه‌ی رقابت سالمی را ایجاد کرد. اگر آن مطالب را جمع‌آوری کنیم و در قالب یک کتاب چاپ نماییم می توان بگویم که بهترین شرح قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح، همان مقالاتی است که این عزیزان نوشته‌اند. همین کار را از ابتدا تا انتها راجع به قانون نظام وظیفه و قانون جرایم رایانه‌ای و دادرسی الکترونیک را انجام دادیم. این جلسات کماکان استمرار دارد و امیدواریم بتوانیم قوانین متعدد و مختلفی را در این مجامع ان شا ا... مورد تجزیه و تحلیل و بررسی و آموزش قرار دهیم.

در بین قضات سازمان قضایی خراسان رضوی نام افراد متعددی به چشم می خورد که سابقه مدیریتی در استان های دیگر دارند. دلیل آن را چه می‌دانید؟
دلیل آن وجود پربرکت امام رضا علیه‌السلام است. به برکت وجود ایشان تعداد فراوانی از نیروهای مستعد در این استان وجود دارد که مشهد را به عنوان محل سکونت انتخاب کرده‌اند. جالب است بدانید، تعداد فراوانی از مدیران استان و فرماندهان ارتش، نیروی انتظامی، سپاه و... که اهل مشهد هم نیستند وقتی بازنشسته می‌شوند معمولاً مشهد را ترک نمی‌کنند و در مجاورت حرم امام رضا علیه‌السلام باقی می‌مانند. تعداد زیادی از قضات شریفی که در سازمان خراسان رضوی حضور دارند، به عنوان دادستان یا رئیس سازمان در استان‌های دیگر مشغول خدمت بوده‌اند ولی سعی کردند در نهایت، خودشان را به مشهد مقدس برسانند و در جوار علی‌بن‌موسی‌الرضا علیه‌السلام خدمت کنند. کسی که در استان دیگری دادستان بوده، ترجیح می‌دهد که در مشهد باشد ولو به عنوان دادیار. یا کسی که رئیس سازمان بوده، اینجا به عنوان دادرس خدمت می‌کند.

خادمی آقا علی‌بن‌موسی‌الرضا علیه‌السلام چه حال و هوایی دارد؟
البته همه‌ی ملت شریف ایران و شیعیان بزرگوار و مردم مشهد را خادم علی‌بن‌موسی‌الرضا علیه‌السلام می‌دانم اما به صورت خاص خداوند متعال این محبت را عنایت فرمودند و بیش از بیست و دو سال است که این افتخار نصیب بنده حقیر شده است. هر هشت شب، یک شب نوبت کشیک حرم بنده است. شبیه اعتکاف و تشرف به مکه است. در آن لحظات، انسان از تمام مسائل بیرونی جدا و در حال و هوای دیگری است. ما روزشماری می‌کنیم که روز یا شب کشیک فرابرسد. وقتی که وارد حرم می‌شویم، معمولاً تلفن همراه را خاموش کرده و در کمد قرار می‌دهیم. حال و هوای خاصی است، مخصوصاً اوقاتی که نعمت مضاعفی شامل حالمان شود، مثل شستشوی اطراف ضریح مطهر. وقتی همه زائرین رفتند و حرم خلوت شد ما هستیم و ضریح مطهر امام‌رضا علیه‌السلام. بهترین اوقات زندگی ما، همان زمانی است که در خدمت حضرت، خادمی ایشان را انجام می‌دهیم. به غیر از پدر و مادر و نزدیکان، گاهی به نیابت از همه افرادی که نامشان در لیست تلفن همراهم است، دو رکعت نماز زیارت می‌خوانم. همچنین به نیابت از بقیه‌ی دوستان، چه آن‌هایی که در قید حیات هستند و چه آن‌هایی که دست‌شان از این دنیا کوتاه شده است، دعا و زیارت می‌کنم.

بهترین دوران خدمتی شما در کجا بوده است؟
من در بیشتر استان‌ها خدمت کرده ام، مخصوصاً مناطق جنگی. مدتی هم دادستان نظامی استان سیستان‌وبلوچستان و رئیس سازمان قضایی استان مازندران بوده ام. در همه‌ی این مناطق، خدمت لذت‌بخش و شیرین بوده است. گاهی ممکن است عوارض و تلخی‌های بوده اما اگر خدمت در راه رضای خداوند متعال باشد، همه‌ی روزها و سال ها زیبا خواهند بود. به تأسی از حضرت زینب سلام‌ا... علیها و آن جمله‌ی بسیار بلند ایشان که فرمودند: «ما رایتُ الا جَمیلا.» ان شا ا... که بتوانیم از این ایام خدمت، برای آن دنیای خودمان بهره‌ای را برده باشیم.

شیرین ترین لحظات دوران خدمت شما چه زمانی بوده است؟
دوران خدمت همه‌اش خاطره است. منتها موارد به یادماندنی‌تر ملاقات‌هایی بوده که با امام‌راحل نصیب ما ‌شده است، یا خاطرات زیارت و ملاقات مقام معظم رهبری و فرصتی که توانستیم دست ایشان را ببوسیم و پشت سر ایشان نماز بخوانیم و از فرمایشات‌شان استفاده بکنیم.

 



بازدید : 0



ادامه مطلب



[ جمعه 9 مهر 1395  ] [ 5:46 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
[ جمعه 9 مهر 1395  ] [ 5:44 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 

 

یادی از درگذشتگان ...

http://barrud.mizbanblog.com/upload/picture/img_20160929_182558.jpg

 

 

 

 

  • شادی روح مرحوم مغفور حاج محمد رئوف
  • یزدانی کریزی صلوات

 

  • اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
  •  
  • 🍂یادی کنیم از درگذشتگان

  • از اسیران خفته درخاک

  • عزیزانی که یک روز درکنار ما بودن وحالا نیستن
  •  
  •  

  • که شاید همین حالا، همین لحظه محتاج فاتحه ای باشن
  •  
  •  
  •  
  •  
  • با فاتحه وصلواتی شادشان کنیم🙏
  •  
  •  
  •  
  •  
  • Baghdasht1.blogfa.com

 

  • چه مهمانانِ بى دردسرى هستنداموات،نه به دستى ظرفى راچرک میکنند،
  •  
  •  
  •  
  • نه به حرفى دلى میشکنند
  •  

  • تنهابه فاتحه وشمعى قانعند
  •  
  •  
  •  
  •  

  • روحشان شاد و یادشان گرامى

 

 

 

 

 


ادامه مطلب



[ جمعه 9 مهر 1395  ] [ 5:43 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

تسلیم مفتضحانه ریاض در برابر تهران

 

 

«عربستان دو سال بی‌وقفه تلاش کرد تا قیمت نفت را پایین بیاورد، تا میزان تولید ایران را متوقف کند، تا مانع برگشتن ایران به بازارهای نفتی شود، تا اقتصاد ایران همچنان رنجور بماند، اما اکنون همه طرح‌هایش شکست خورد.»
ایران عربستان نفت تسلیم مفتضحانه ریاض در برابر تهران
به این مطلب امتیاز دهید
95.2% 4.8%

به گزارش جام نیوز، "فرهمند علیپور" تحلیلگر سیاسی و کارشناس رسانه های برون مرزی، با اشاره به خروجی نشست اوپک در صفحه فیسبوک خود نوشت:

 

فرهمند علیپور

 

چکیده جلسه دیروز اوپک، یک پیروزی بزرگ برای ایران و یک افتضاح برای عربستان سعودی بود. شاید پایانی بر دو سال جنگ نفتی عربستان علیه ایران و تسلیم شدن عربستان.
در آستانه نهایی شدن پیمان برجام، عربستان سعودی که نتوانسته بود همراه با اسرائیل مانع انجام این توافق شوند، دست به کار شد تا ضربه‌ای کمرشکن به اقتصاد رنجور و ضعیف شده ایران که می‌خواست از زیر فشار تحریم‌ها بیرون بیاید وارد کند.


عربستان تولید نفت خود را آنقدر افزایش داد تا بهای نفت به اندازه‌ای سقوط کند که افزایش تولید نفت ایران و بازگشت ایران به بازارهای نفتی، در عمل تفاوت معناداری برای اقتصاد ایران با خود نداشته باشد.

رئیس جمهور ایران چند بار به صراحت عربستان را مسؤول و خیانتکار در کاهش بهای نفت خواند. اقتصاد ونزوئلا و روسیه دو کشور دیگری که با غرب و آمریکا مشکل دارند نیز به شدت آسیب دید. اما آرام آرام اقتصاد عربستان هم رو به سمت رکود گذاشت.


عربستان کشتی که خود از سرنشینان آن بود را سوراخ کرده بود، به امید غرق شدن دیگران و نجات خود! به امید ذخایر صدها میلیارد دلاری‌اش در بانک‌های آمریکایی.
اما بازنده، همه صادرکنندگان نفت بودند، حتی عربستان.


عربستان در کیسه ذخائر خود دست کرد تا هم اقتصاد خود را نجات دهد و هم هزینه‌های جنگش در یمن را بپردازد و هم با تداوم فروش ارزان نفت، رقیب را که ایران باشد از خاورمیانه به‌در کند!


اما فشارهای اقتصادی در عربستان بالا گرفت، نیمی از ذخائر مالی عربستان در این دو سال هزینه شد، کسری بودجه به ١٠٠ میلیارد دلار در سال رسید، اما ایران هم به‌سرعت در حال افزایش تولید نفت خود بود و همه پیش‌بینی‌ها را پشت سر گذاشت.
ایران گرچه به‌خاطر بازی عربستان، همچون دیگران ناچار به فروش نفت ارزان بود، اما سهم از دست داده خود را بازمی‌گرفت.


عربستان که نگران اقتصاد خود بود و همزمان نمی‌خواست ایران سهم بیشتری از بازار نفت را از آن خود کند، این بار طرح "فریز نفتی" را اعلام کرد. طرحی که اساس آن توقف عرضه بیشتر نفت برای حمایت از تثبیت و افزایش بهای نفت بود. روسیه که از بزرگترین تولیدکنندگان نفت جهان -اما خارج از اوپک- است نیز با این طرح همراهی کرد.


عربستان اما یک شرط گذاشت و آن عضویت ایران و پذیرش طرح از سوی ایران بود. مقامات ایرانی اما در یک برنامه منطقی و یک تحلیل درست، به چنین طرحی که لازمه آن جلوگیری از افزایش تولید نفت و برگشتن ایران به دوران قبل از تحریم‌ها بود، «نه» گفتند.
از آن زمان، رسانه‌های عربستانی حملات شدیدی علیه ایران کردند و ایران و افزایش تولید نفت ایران را مسبب کاهش قیمت نفت معرفی می‌کردند.

 

دو روز پیش اما عربستان حقوق و مزایای همه کارمندان خود را به ناگهان بین ٢۵ تا ۵٠ درصد کاهش داد، صدها پروژه عمرانی متوقف شد و خبرها از عدم پرداخت حقوق به کارگران خارجی -که گاه هفت ماه است حقوق نگرفته‌اند- در رسانه‌ها منتشر شد.


حالا که عربستان و اقتصاد عربستان از کاهش قیمت شدید نفت ضربه خورد، حالا که حداقل نیمی از ذخائر مالی عربستان دود شد و به هوا رفت، حالا که حقوق مردم عربستان یک چهارم کم شد و بحران پشت در اقتصاد عربستان خیمه زد، در جلسه دیروز اوپک قرار گذاشته شد که حدود ١ میلیون بشکه نفت تولیدی اوپک کاهش پیدا کند!

عربستان ٣۵٠ هزار بشکه از تولید نفت خود را کاهش می‌دهد، در عوض ایران نه‌تنها کاهش نمی‌دهد که میزان تولید نفت خود را ۴٠٠ هزار بشکه افزایش خواهد داد تا تولید نفت ایران از ٣.۶ میلیون بشکه امروزی به ۴ میلیون بشکه برسد.


عربستان دو سال بی‌وقفه تلاش کرد تا قیمت نفت را پایین بیاورد، تا میزان تولید نفت ایران را متوقف کند، تا مانع برگشتن ایران به بازارهای نفتی شود، تا اقتصاد ایران همچنان رنجور بماند، اما اکنون همه طرح‌هایش شکست خورد و حالا برای اقتصاد خودش هم که شده دست‌به‌کار شد!

 

اما ایران در این میدان رقابت پیروز شد. نه‌تنها به فریز نفتی نپیوست، که تولید خود را مدام افزایش داد تا سهم و جایگاه خود را در اوپک حفظ کند.

روزگار عربستان در اقتصاد و بازار نفت آنقدر وخیم شد که حتی به ایران اجازه دادند باز هم بیشتر تولید کند و برای افزایش بهای نفت، از تولید خود و متحدانش کم کند.


عربستان خام اندیشانه جنگی را شروع کرد که در پایان خود شکست خورده از آن خارج شد. عربستان کشوری بود که آمریکایی‌ها را ترغیب به حمله به عراق کرد، به آمریکایی‌ها پایگاه نظامی داد. اما سال‌ها بعد که صدام سقوط کرد، در بغداد حکومتی بر سر کار آمد که بسیار به ایران نزدیک بود و عربستان، عراق را هدیه‌ای از سوی غرب به ایران دانست: "هدیه‌ای در یک سینی طلا"


عربستان و ائتلافش در لبنان هم شکست خوردند. دیر نیست که عربستان در یمن و سوریه هم شکست خواهد خورد. گرچه تا همینجا عربستان و ٩ کشور عرب ثروتمند همراهش هنوز نتوانسته‌اند بر حوثی‌ها غلبه کنند.


به‌یاد بیاوریم که هزینه‌های نظامی عربستان به مرز ١٠٠ میلیارد دلار رسیده؛ بیشتر از انگلیس یا فرانسه! و به‌یاد بیاوریم که یمن فقیرترین کشور در جهان عرب است و اکنون در محاصره زمینی، دریایی و هوایی است.

حاکمان سعودی در واقع دائما از استراتژی‌های احمقانه و کوربینی‌های خود شکست می‌خورند.

 

 

 

 

m1567.mizbanblog.com/post/1/


ادامه مطلب



[ جمعه 9 مهر 1395  ] [ 5:42 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
سرویس اجتماعی | کد خبر: ۶۴۲۴۸
تاریخ انتشار: ۱۳۹۵/۰۷/۰۶ - ۱۵:۰۴:۴۹
فرمانده انتظامی خراسان شمالی اعلام کرد:

افتتاح ۱۰ پروژه عمرانی انتظامی در هفته ناجا/کشف یک تریلیونی رباخواری، فرار مالیاتی و تسهیلات غیر مجاز بانکی

 
فرمانده انتظامی خراسان شمالی با اشاره به اینکه هفته ناجا از 9 مهر ماه جاری آغاز می شود، اعلام کرد: طی این هفته 10 پروژه عمرانی انتظامی استان از طریق ویدئو کنفرانس به بهره برداری می رسد.
افتتاح 10 پروژه عمرانی انتظامی در هفته ناجا/کشف یک تریلیونی رباخواری، فرار مالیاتی و تسهیلات غیر مجاز بانکی,

به گزارش خبرنگار عصر اترک، سردار علیرضا مظاهری، فرمانده انتظامی خراسان شمالی در نشست خبری با اصحاب رسانه در این باره اظهار کرد: از محل اعتبارات مصوب سفر رهبری به استان همچنین ستاد کل نیروهای مسلح و فرماندهی ناجا 10 پروژه عمرانی انتظامی در سطح استان احداث شدند که در هفته ناجا به بهره برداری می رسند.

سردار مظاهری عنوان کرد: پاسگاه های تیتکانلو، قاضی، تنگه ترکمن، یکه صعود و ستاد فرماندهی گرمه از جمله این 10 پروژه عمرانی انتظامی هستند که برای احداث آنها 25 میلیارد تومان اعتبار هزینه شد.

وی در ادامه به تشکیل پرونده های جرم در سطح استان اشاره کرد و گفت: طی نیمه نخست سال جاری 32 هزار و 23 فقره پرونده از جرایم مختلف در سطح ستادهای انتظامی استان تشکیل شدند.

وی تصریح کرد: طی نیمه نخست سال جاری پنج فقره جرم خشن و در مدت مشابه آن در سال گذشته نیز 13 فقره جرم خشن از جمله قتل رخ داده اند که نیروی انتظامی این جرایم را کشف کرد.

سردار مظاهری افزود: طی نیمه نخست از سال جاری و سال گذشته نیز هیچ سرقت مسلحانه و آدم ربایی در سطح استان رخ نداده است.

وی در ادامه به وقوع سرقت ها اشاره کرد و گفت: در نیمه نخست سال جاری دو هزار و 743 فقره سرقت و در مدت مشابه آن در سال گذشته نیز هزار و 945 فقره سرقت رخ داد.

وی افزود: در نیمه نخست سال جاری 10 هزار و 70 نفر سارق دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.

فرمانده انتظامی خراسان شمالی همچنین خاطر نشان کرد: در شش ماه نخست سال جاری هفت باند سارقان اماکن، احشام، وسائط نقلیه، لوازم داخل خودرو و سیم و کابل نیز دستگیر و به مراجع قضایی معرفی و اموال به سرقت رفته نیز به مال باختگان تحویل شدند.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا سارقان احشام از یک واحد دامداری در فاروج که در سال 93 اقدام به سرقت مسلحانه کرده بودند، شناسایی شدند یا خیر؟ اعلام کرد: این سرقت مسلحانه نبوده بلکه زورگیری بوده است و متهمان این سرقت شناسایی و تحویل مراجع قضایی خراسان رضوی شده اند.

افزون بر این، وی از کشف جرم رباخواری، فرار مالیاتی و تسهیلات غیر مجاز بانکی به مبلغ یک تریلیون و 91 میلیارد و 269 میلیون ریال در سطح استان طی شش ماه نخست سال جاری خبر داد.

این مسئول درباره رباخواری یادآور شد: با مراجعه دو شاکی دو فقره پرونده رباخواری تشکیل شد که این دو شاکی در مقابل مبلغی وجه از دو رباخوار چک و مدارکی را به عنوان وثیقه به آنان می دهند که این رباخواران نیز از این وثایق سوء استفاده می کنند.

وی همچنین از وقوع 589 فقره جرم جعل و کلاه برداری به مبلغ 55 میلیارد ریال طی شش ماه نخست سال جاری خبر داد و افزود: 534 فقره جرم جعل و کلاه برداری رخ داده شده، کشف و 540 نفر نیز دستگیر شده اند.

در عین حال، وی به تشکیل 391 فقره پرونده قاچاق کالا و دستگیری 338 نفر متهم در سطح استان طی شش ماه نخست سال جاری اشاره داشت و گفت: برخی از این کالاها شامل اقلام دارویی، آرایشی، بهداشتی، سیگار، پوشاک، لوازم خانگی، برنج، گندم، احشام، سلاح، مهمات، مشروبات الکلی و گوشی تلفن همراه بوده اند که 15 میلیارد ریال ارزش ریالی این اقلام قاچاق کشف شده، بوده اند.

سردار مظاهری در بخشی دیگر از سخن خود با اشاره به اجرای 366 طرح منطقه ای مبارزه با مواد مخدر در سطح استان طی نیمه نخست سال جاری، اعلام کرد: طی این مبارزه انجام شده یک تن مواد مخدر کشف، 13 باند واردکننده و توزیع کننده مواد مخدر همچنین هزار و 558 قاچاقچی شناسایی و دستگیر شدند.

وی افزود: اغلب قاچاقچیان دستگیر شده، واردکنندگان مواد مخدر صنعتی بوده اند که در ورودی شهرستان فاروج دستگیر شده اند.

وی خاطر نشان کرد: 680 معتاد پر خطر نیز دستگیر و 365 نفر از آنان به مراکز نگهداری معتادان استان تحویل شدند.

با این وجود، فرمانده انتظامی خراسان شمالی تصریح کرد: باید بر روی نگهداری، عدم برگشت و درمان معتادان بیشتر سرمایه گذاری شود.

وی همچنین به رد رشوه 72 میلیون و 500 هزار ریالی از سوی شش افسر جزء و پنج درجه دار نیروی انتظامی طی نیمه نخست سال جاری اشاره کرد همچنین افزود: در نیمه نخست سال گذشته نیز 23 میلیون و 950 هزار ریال رشوه به 11 افسر جزء و هفت درجه دار پیشنهاد شد که آنان این رشوه ها را نپذیرفتند.

افزون بر این، وی به تشریح برنامه های هفته ناجا نیز پرداخت و گفت: با آغاز هفته ناجا 85 برنامه فرهنگی و اجتماعی و 80 برنامه ارتباط با مردم از طریق کانال های مختلف از رسانه ها از سوی نیروی انتظامی استان برگزار خواهد شد.

سردار مظاهری، از جمله این برنامه ها را اعزام کارشناسان نیروی انتظامی به سطح مدارس، برگزاری نشست های علمی و تخصصی با موضوعات اجتماعی و امنیتی، ارائه خدمات رایگان پزشکی به مردم، ارائه مشاوره های حقوقی و قضایی به مردم، برگزاری پیاده روی عمومی، غبار روبی مزار شهدا و دیدار با خانواده های شهدا و ایثارگران و برگزاری مراسم صبح گاهی مشترک نیروهای مسلح طی هفته ناجا برشمرد.

انتهای پیام/

 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 7 مهر 1395  ] [ 5:34 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

      نمره

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           نمره بخشی از سرزمین پرفیض عرفات است ،مکان پرخیر وبرکتی که تعداد از انبیاء واولیاء وبزرگان در آنجا وقوف داشته اند ،نمر در لغت ، نوعی از چادر یمانی است وبه  قسمی از چادر پشمی که اعراب می  پوشند وبه  پلنگ ماده نیزاطلاق شده است. نمره در اصطلاح نام کوهی است در عرفات که بر دامنه آن پیامبرص) وقوف کرد و نماز خواند و به روایتی حضرت ابراهیم ع) در این مکان وقوف کرده و به نماز و عبادت ایستاد است ، ظاهرا ازامیر المؤمنین ع) نقل شده است که فرمودند : پیامبر گرامی اسلام ص ) روز عرفه در نمره فرود آمدند ونمره جائی است که قبه رسول الله ص) (خیمه) آنجا زده شد.[1] و صحرای عرفات (منطقه نمره ) شاهد خطبه تاریخی حجه الوداع پیامبر(ص) بوده که گفته شده است بر فراز همان سنگی که بعدا به صورت منبر ساخته شده ایستادند وخطبه خواندند .[2]  ودراین سرزمین، جائی که، همه ساله امام و سالار حج در آن نماز می گذارد ه است، بعدها مسجدی ساخته شده  ،که در شرایط فعلی ، یکی از بزرگترین مساجد دنیای اسلام محسوب می شود ،ومساحت آن (صدوبیست چهار هزار ) 124000متر مربع است و (بیست وهفت هزار) 27000متر مربع از مسجد دو طبقه شده است،به آن مسجد حضرت ابراهیم ع) و مسجد عرفه و مسجد عرنه (وادی حاشیه عرفات) هم گفته  شده است .                              

 

 

 جبل الرحمه

یکی از اماکن مهم ومقدس سرزمین عرفات جبل الرحمه است ، کوه یا تپه ای سنگی در عرفات که از نظر ظاهر  ارتفاع چندانی ندارد لکن طول آن به بلندای تاریخ است وعرض آن به اندازه همه دنیا وعمق آن درمنتهی الیه هستی ،کوه رحمت است ومغفرت ،کوه نزول برکت است و مکان پذیرش توبه بندگان ،کوه محل قبول توبه آدم وحوا ، کوهی که محل نماز انبیاء واولیاء خدا بوده است.به برخی از شواهد تاریخی و روایات در این زمینه اشاره می شود   

  بنا به روایتی ، گفته شده است که ، نماز گاه ابراهیم ع)  و پیامبرص) بر بالای این کوه بوده است و حضرت پیامبرص) بر تخته سنگی از این کوه ایستاده و خطبه معروف عرفات را ایراد کرده است،در این کوه قبه ای بنام قبه آدم ع) وجود دارد که نماز خواندن در آن را مکروه بیان کرده اند ، بعضی نماز خواندن در نمازگاه ابراهیم و پیامبر را مستحب دانسته اند ، یکی از برکات این کوه آن است که ، شاهد دعای عرفه امام حسین (ع) در کنار خود بوده است و استوانه بالای کوه، علامتی است که چراغ به آن وصل می شده تا کاروانها و زائران بسوی آن راهنمائی شوند . [3]  وعلت هم آن است که چون وقوف به عرفات برای حجاج از ارکان حج محسوب می شود واز طرفی دراثر کمبود امکانا ت ومشخص نبودن راهای منتهی به عرفات ونداشتن چراغ ونور کافی  ممکن بود پس از احرام حج و حرکت از مکه در روز هشتم ذی حجه اصلا عرفات را پیدا نکنند یا تاپا سی از شب به وادی عرفات نرسند ویا پس از وصول مکان وقوف را نیا بند، بنا براین علامتی را بالای جبل الرحمه قرار دادند وروی آن آتشی روشن می شد یا بعدا چراغی روشن می کردند تامردم بتوانند به کمک وهدایت آن نور عرفا ت و محل وقوف را پیدا کنند ،ودر شرایط فعلی نیز  این ستون به یاد بود آن کار مهم در جایگاه خود باقی مانده است                                                                                                  درمورد فضایل وبرکات ، کوه های عرفات که به طور مسلم ، جبل الرحمه  یکی از آن ها محسوب می شود ،روایات متعددی داریم ، که در یکی از آن ها از  امام باقرع ) نقل شده است که  پیوسته می فرمودند : هیج انسان مؤمن ویا فاجر ی نیست  که  بر کوهای عرفا ت بایستد وخدارا بخواند مگر اینکه خداوند دعای اورا مستجاب می کند . دعای افراد نیکو کار در امور دین ودنیا  مورد قبول واقع  می شود ،  وخواسته های افراد فاجر درامر دنیا(لازم به یاد آوری است آنچه، در فتاوی مراجع معظم تقلید دامت برکاتهم آمده است ،که وقوف به عرفات درروی تپه ها واماکن مرتفع مکروه است،مربوط به زمانی است که نیت وقوف می کنیم یعنی از اول، اذان ظهر روز نهم ذیحجه تاغروب آن ، وشب نهم یاروز نهم تاظهر رفتن روی جبل الرحمه یاسایر کوه های عرفات وخواند دعا وزیارت نماز بلامانع است) .[4] روایت دیگری نیز باهمان مضمون در مورد فضیلت دعا بر فراز کوه های عرفات از امام هشتم حضرت علی بن موسی الرضا ع ) نقل شده است که فرمودند : هیج کس وقوف نمی کند به این کوه ها (عرفات) مگر اینکه دعای او مستجاب می شود . دعای مؤمنین در امر آخرتشان ودعای کفار در امر دنیای آنان به اجابت می رسد  (خلاصه کسی از عرفات دست خالی برنمی گردد . )[5]

 

[1] - و عنه (ظاهرا علی(ع)) ان رسول الله نزل یوم عرفه بنمره و نمره موضع ضربت فیه قبه رسول الله . همان ص247

[2] - تاریخ آثار مکه ومدینه  ص179

[3] - همان  ص181

[4] - کَانَ أَبُو جَعْفَرٍ ع یَقُولُ مَا مِنْ بَرٍّ وَ لَا فَاجِرٍ یَقِفُ بِجِبَالِ عَرَفَاتٍ فَیَدْعُو اللَّهَ إِلَّا اسْتَجَابَ اللَّهُ لَهُ أَمَّا الْبَرُّ فَفِی حَوَائِجِ الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ وَ أَمَّا الْفَاجِرُ فَفِی أَمْرِ الدُّنْیَا .پیشین ص 251 ح 7 

 

[5] - عَنِ الرِّضَا ع قَالَ مَا وَقَفَ أَحَدٌ بِتِلْکَ الْجِبَالِ إِلَّا اسْتُجِیبَ لَهُ فَأَمَّا الْمُؤْمِنُونَ فَیُسْتَجَابُ لَهُمْ فِی آخِرَتِهِمْ وَ أَمَّا الْکُفَّارُ فَیُسْتَجَابُ لَهُمْ فِی دُنْیَاهُمْ .همان ص 261 ح 39

 

برچسب‌ها:
  تاریخ , اماکن , مکه , مدینه , علی اسماعیلی کریزی


 
برچسب‌ها:
تاریخ اماکن مکه ومدینه(38): ازکتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی،
نویسنده: احمد

ادامه مطلب



[ چهارشنبه 7 مهر 1395  ] [ 5:31 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 10 :: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4053526 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب