تاريخ : شنبه 19 دی 1388  | 7:18 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

متن زیر به معرفی کوتاهی از نانوبیوتکنولوژی می­پردازد.

چنانکه در این متن ملاحظه خواهد شد، نانوبیوتکنولوژی، بیش از

 آنکه شاخه­ای از بیوتکنولوژی باشد، شاخه­ای از نانوتکنولوژی

 است. توضیح این مطلب آنکه: بیوتکنولوژی، استفاده از

 سازواره­های زنده در کاربردهای صنعتی مختلف است ولی

 نانوبیوتکنولوژی، استفاده از قابلیت­های نانوتکنولوژی در

 کاربردهای زیستی است. بنابراین واژة نانوبیوتکنولوژی نیز

همانند واژه­هایی چون "بیومکانیک" و "بیومتریال"، به استفاده

 از تکنولوژی­های مختلف در کابردهای زیستی اشاره دارد و نه

به استفاده از قابلیت­های ارگانیزم­های حیاتی در کاربردهای

مختلف صنعتی. البته نانوبیوتکنولوژی، ابزاری کارآمد در پیشبرد

  بیوتکنولوژی بوده و نقش آن در توسعه تحقیقات بیوتکنولوژی

 حائز اهمیت است؛ لذا بعضاً همانند "بیوانفورماتیک"، به عنوان

 شاخه­ای از بیوتکنولوژی نیز مطرح شده است :


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : شنبه 19 دی 1388  | 7:14 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

بحران گرمای جهانی در عین بزرگی از نظر برخی دانشمندان به اندازه ای قابل حل است كه می توان آن را با توسعه دادن روشهای فناورانه مهار كرد. هشت روش فناوری برای حل این بحران پیشنهاد شده است.

در حالی كه رهبران جهان قصد دارند در نشست كپنهاك در رابطه با شرایط آب و هوایی جهان به صحبت و مذاكره بپردازند ، بسیاری بر این باورند كه تنها راه برای حل بحران آب و هوایی و گرمای جهانی برداشتن قدمهای سریع و خلاقانه و ارائه فناوری های جدید برای مهار حرارت جهان است.


ادامه مطلب




نظرات 0

 

بی‌شك این بزرگ‌ترین گیتار در تمام كهكشان راه‌شیری است. تپ‌اختر گیتار، بقایای انفجار ستاره‌ای است كه به‌سرعت، ابرهای هیدروژنی را از هم می‌درد و طرحی گیتار مانند از هیدروژن‌های داغ را برجای می‌گذارد.


بی‌شك این بزرگ‌ترین گیتار در تمام كهكشان راه‌شیری است. تپ‌اختر گیتار، بقایای انفجار ستاره‌ای است كه به‌سرعت، ابرهای هیدروژنی را از هم می‌درد و طرحی گیتار مانند از هیدروژن‌های داغ را برجای می‌گذارد.



ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : شنبه 19 دی 1388  | 6:56 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

هنگامی که ساخت این پل به اتمام برسد، بلندترین پل معلق دنیا محسوب خواهد شد. ارتفاع قسمت کف این پل تا سطح زمین، ۶۵۰ متر است، یعنی بیشتر از ارتفاع آسمان‌خراش معروف…

قضیه از این قرار است که چینی‌ها از ۴ سال پیش، پروژه ساخت پل معلق بزرگی به نام siduhe را در استان hubei شروع کرده‌اند. ساخت این پل در حال اتمام است و قسمت کف پل هم به تازگی نصب شده است.

ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : شنبه 19 دی 1388  | 6:54 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

نمی ‌دانم شما هم دوست دارید استجابت این دعا كه بیشتر افراد مسن در حق جوانان می ‌كنند شامل حال تان بشود یا نه! شاید هم تا به حال این موضوع را جدی نگرفته ‌اید كه روزی كنار یك كیك بزرگ با 130 شمع در كنار نوه و نتیجه و ندیده‌های تان بنشینید و عكس یادگاری بیندازید چون باور نمی ‌كنید با این اوضاع و احوال روزگار آن قدرها عمر كنید! اما اگر دوست دارید راز طول عمر افرادی كه 120 تا 130 سال عمر كرده ‌اند را بدانید بد نیست با ما همراه شوید.

 

رمز و راز طول عمر


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : شنبه 19 دی 1388  | 6:42 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian
گذشتن از پوسته دین و رسیدن به لبّ و لبابِ مکتب انبیا، در گرو معرفت والاتر و جان پاک‌تر و عشق برتر به «هستی آفرین» است.
در مکتب وحی، آنچه بیشترین و بالاترین جایگاه ارزشی را دارد، «عشق به خدا» است. این محبت، از معرفت سرچشمه می‌گیرد و آن که خدا را شناخت، در او فانی می‌شود و محبت آن محبوب ازلی و ابدی، سلطان اقلیم وجودش می‌شود و اوست که فرمان می‌راند و عبد، عاشقانه و مشتاقانه اطاعت و امتثال می‌کند.
بعد عرفانی دین، دلدادگی ویژه‌ای است که میان بنده و خالق پدید می‌آید و نتیجه آن، «صبر»، «رضا»، «تسلیم»، «شوق»، «اخلاص»، «یقین»، «اطمینان نفس»، «قرب به حق»، و این‌گونه جلوه‌های مقدس است. در سایه این تجلی الهی است که بنده، «خود» را نمی‌بیند و جز «او» را نمی‌شناسد و جز «پسند» او را نمی‌جوید.

ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : شنبه 19 دی 1388  | 6:05 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

   بحران آلودگي هوا در تهران و شش شهر ديگر آلوده ايران شامل تبريز، مشهد، اراك، اصفهان، شيراز و اهواز، مسؤولين ستاد اجرايي كاهش آلودگي هوا را بر اين داشت تا به منظور ايجاد حساسيت در بين اقشار مختلف جامعه،  از سال 1374 روز 29 دي‌ماه را به عنوان روز ملي هواي پاك اعلام نمايند.

   هدف از اعلام روز ملي هواي پاك ايجاد حساسيت در بين اقشار مختلف جامعه بوده است و از آنجايي كه كليد اصلي كاهش آلودگي هوا، مشاركت مردمي و افزايش هماهنگي بين‌بخشي است اين روز مي‌تواند عامل مهمي در ايجاد اين مشاركت و هماهنگي بين‌بخشي باشد.

   برگزاري مراسم نماديني مانند هفته هواي پاک مي تواند تصوير روشني را از اهميت حفظ منابع ملي و مصرف بهينه انرژي ترسيم کند که اين تصوير با فرهنگ سازي موثر نقش ماندگاري است که هرگز پاک نخواهد شد.

   ايران با توجه به اهميت مباحث هواي پاک، متعهد به کنوانسيون هايي همانند کنوانسيون تغييرات آب و هوا و قراردادهايي مانند پروتکل مونترال هستند که هم اکنون در کشور ما نيز در حال اجرا هستند. بر اين اساس، پروتکل مونترال به منظور حفاظت از لايه ازن شکل گرفت، چرا که انتشار آلاينده هايي مانند کلر که يکي از عناصر تشکيل دهنده CFC ها به عنوان مواد مخرب لايه ازن هستند، در گرمايش زمين و تخريب اين لايه موثرند.


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : شنبه 19 دی 1388  | 6:03 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian
اگر بخواهيم درباره سالم بودن يك شهر سخن بگوييم و يا پيرامون آن بحث كنيم اول از همه بايد به پاكيزگي آن توجه كرد كه آيا شهر در درجه اول از آب و هواي پاكيزه برخوردار است يا خير.

 

حالا اگر يك شهر از لحاظ پاكيزگي حرف اول را در منطقه ميزد ، به هرعلت آن شهر يك شهر سالم به حساب مي آيد؟

جواب چيست؟

آيا شما هم مثل من فكر ميكنيد ؟


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : شنبه 19 دی 1388  | 6:02 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

رشد بي‌رويه جمعيت، گسترش شهرها، پيچيدگي روابط، درهم‌تنيدگي جمعيت‌ها، تنوع نيازها و بسياري از عوامل ديگر بحثي با عنوان سلامت انسان، شهر سالم براي شهروند سالم در پيش روي متخصصين علوم شهري و رفتاري و اجتماعي گشوده است.
شهر سالم آرمان شهري است كه دستيابي به آن قرن‌ها است مورد توجه قرار گرفته، فلاسفه برجسته‌اي همچون افلاطون، مورخين توانايي همچون ابن‌خلدون و بسياري از انديشمندان گذشته و حال در اين خصوص قلم‌ها زده‌اند و آرزوها داشته‌اند.
امروزه يكي از مهمترين دغدغه‌ها حفظ سلامت شهروندان و احياي شهري سالم براي ايجاد جامعه‌اي پويا و سرزنده است. طبق پيش‌بيني كارشناسان سازمان بهداشت جهاني رشد و گسترش بي‌رويه شهرها بزرگ‌ترين تهديد عليه سلامت و بهداشت جامعه به ويژه در كشورهاي در حال توسعه خواهد بود.


ادامه مطلب




نظرات 0
مواد رنگ‌زای آلی از مهم‌ترین عوامل آلاینده محیط زیست به شمار می‌روند. بنابراین حذف این مواد از آب‌های آلوده، به روشی مناسب ضروری به نظر می‌رسد. از جمله روش‌هایی كه در سال‌های اخیر برای حذف آلاینده‌های آب از جمله رنگ‌های نساجی، مواد آلی، سموم كشاورزی در غلظت‌های كم مورد استفاده قرار گرفته، فرآیندهای اكسایش پیشرفته (AOP) است.

به‌طور كلی فرآیندهای اكسایش پیشرفته در برگیرنده همه فرآیندهایی هستند كه در آنها با روش‌های مختلف، رادیكال‌های فعال هیدروكسیل در آب تولید می‌شوند. از آنجا كه رادیكال‌های موجود، قدرت اكسیدكنندگی بسیار بالایی دارند، باعث تخریب كامل اكثر آلاینده‌ها می‌‌شوند.

علیرضا ختایی مطالعاتی برای حذف 3 ماده رنگ‌زای نساجی در مقادیر كم، انجام داده و سعی كرده با استفاده از فرآیند اكسایش فتوكاتالیزی و بكارگیری نانوكاتالیزور دی‌اكسید تیتانیم، كارایی فرآیند حذف آلاینده‌ها را بهبود بخشد.

وی ابتدا نانوذرات دی‌اكسید تیتانیم تجاری Millennium PC-500 از نوع آناتاز را خریداری و مشخصات آن را به‌وسیله دستگاه‌های XRD,،SEM وTEM, BET تعیین كرده است. سپس نانوكاتالیزور دی‌اكسید تیتانیم را روی صفحات شیشه‌ای به روش حرارتی تثبیت كرده و به كمك آن، تصفیه فتوكاتالیزوری آب‌های آلوده به 3 ماده رنگ‌زای نساجی را مورد بررسی قرار داده است.

ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : شنبه 19 دی 1388  | 5:56 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

  ترک یبا ت اتم س فر

  مقدمه کلی

شناخت ترکیب و ساختار اتمسفر برای کنترل آلودگی هوا از مسایل ضروری شمرده می‌شود. بخش گازی هوا ، بجز بخارات و ذرات ، شامل 78% نیتروژن ، 21% اکسیژن ، 1% آرگون (Ar) و 03/0% دی اکسیدکربن (CO2) و نیز مقادیر جزیی از سایر گازهاست که بی‌اثرند. مواد غذایی آلی و معدنی در هوا بسیار جزئی و ناچیز است و میزان آب در هوا ، بجز موارد ابری و بارانی و مد و امثال آن بسیار کم است. فنلها ، اسیدهای آلی و الکلها از ذرات آلی اتمسفر بوده و معروفترین ذرات معدنی عبارتند از: نیتراتها ، سولفاتها و فلزاتی مانند آهن ، سرب ، منگنز ، روی و وانادیم.

آرگون

  لایه‌های مختلف هوا

هوا یا اتمسفر دارای لایه‌ها و پوسته‌های مختلفی است که نزدیکترین آنها به زمین یا داخلی‌ترین آنها را تروپوسفر نامند.

  لایه تروپوسفر


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : شنبه 19 دی 1388  | 5:54 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

  طب قه بن دی آ لاینده‌ های هوا

  مقدمه کلی

منظور از آلودگی ورود عناصر و ترکیبات تازه به محیط و یا تغییر نسبت عناصر و ترکیباتی است که در ساختار طبیعی محیط شرکت دارند. مثلا سرب در ترکیب طبیعی اتمسفر وجود ندارد، ورود آن در اتمسفر نوعی آلودگی است. CO 2 ترکیبی است که با نسبتی مشخص در ترکیب اتمسفر شرکت دارد. افزایش نسبت این ترکیب در جو نوعی آلودگی تلقی می‌شود. خطرناکترین آلودگیهای محیط ناشی از کاربرد موادی هستند که بشر در طول یک سده گذشته و بویژه در بیست و سی سال اخیر به منظور مبارزه با حشرات ، بیماریهای انگلی گیاهان و همچنین حشرات ناقل بیماریهای حیوانی و انسانی بکار برده است.
همچنین استفاده اسراف آمیز از سوختهای فسیلی ، کاربرد مواد شیمیایی بسیار متنوع در صنعت استخراج و تصفیه فلزات و صنایع دیگر بویژه آزمایشهای اتمی در جو زمین ، عناصر و ترکیبات جدیدی را وارد محیط کرده‌اند که قبلا اکوسیستم طبیعی کره زمین با آنها روبرو نبوده است.


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : شنبه 19 دی 1388  | 5:51 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

  احترا ق و آ لودگ ی ه وا  

  مقدمه

اگر چه احتراق یا خاکسترسازی از منابع اصلی آلودگی هوا هستند ، اما در فرآیند کنترل آلودگی هوا ، هدف از آن عبارت است از تبدیل آلاینده‌های هوا به دی اکسید کربن بی‌خطر یا آب. دستگاه احتراق به منظور کنترل نشر آلاینده‌های هوا در جهت متمایل ساختن واکنشهای اکسیداسیون تا حد ممکن به سوی کامل شدن و باقی گذاشتن حداقل ترکیبات سوخته نشده طراحی می‌شود برای دستیابی به بازده مناسب در احتراق تلفیق مطلوب چهار عامل اصلی اکسیژن ، دما ، آشفتگی و زمان ضروری است. در حین احتراق مقدار اکسیژن قابل دسترسی تعیین کننده محصولات نهایی بدست آمده است. در اکسیداسیون اندک ، دوده و منو اکسید کربن محصولات فرعی احتراق‌اند در حالی که با وجود اکسیزن کافی ، منو اکسید کربن محصول فرعی احتراق خواهد بود. اگر چه احتراق به محض آنکه یک ماده به نقطه شروع سوختن می‌رسد آغاز می‌شود، اما برای کنترل آلودگی هوا لازم است دما در نقطه خاکسترسازی ، جایی که گرمای بوجود آمده در اثر واکنش بیشتر از گرمای به هدر رفته در محیط اطراف است نگاهداشته شود. برای مخلوط نگاه داشتن اکسیژن با مواد قابل احتراق لازم است آشفتگی توسط پره‌ها یا نازلهای تزریق بوجود آید.

 

دوده کربن


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : شنبه 19 دی 1388  | 5:49 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

  آل این ده ها ی ش یم یای ی ه وا

  مقدمه کلی

آلاینده‌ها بر حسب ترکیب شیمیایی‌شان به دو گروه آلی و معدنی تقسیم می‌شوند. ترکیبات آلی حاوی کربن و هیدروژن هستند. برخی از ذرات آلی که بیش از سایر ذرات آلی در اتمسفر یافت می‌شوند عبارتند از: فنلها ، اسیدهای آلی و الکلها و معروفترین ذرات معدنی موجود در اتمسفر عبارتند از نیتراتها ، سولفاتها و فلزاتی مانند آهن ، سرب ، روی و وانادیم .

  منابع آلاینده‌ها

هوا دارای آلاینده‌های طبیعی نظیر هاگهای قارچها ، تخم گیاهان ، ذرات معلق نمک و دود و ذرات غبار حاصل از آتش جنگلها و فوران آتشفشانهاست. همچنین هوا حاوی گاز منو اکسید کربن تولید شده به شکل طبیعی ( CO ) حاصل از تجزیه متان ( CH 4 ) و هیدروکربنها به شکل ترپنهای ناشی از درختان کاج ، سولفید هیدروژن ( H 2 S ) و متان ( CH 4 ) حاصل از تجزیه بی‌هوازی مواد آلی می‌باشد.
منابع آلاینده‌ها را بطور کلی می‌توان در چهار گروه اصلی طبقه بندی کرد:
حمل و نقل متحرک ، احتراق ساکن ، فرآیندهای صنعت ، دفع مواد زاید جامد .


ادامه مطلب




نظرات 0

تعداد کل صفحات : 59 :: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >