تاريخ : چهارشنبه 2 دی 1388  | 6:03 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian
از جابر آمده است كه می گوید: حدود پنجاه نفر خدمت امام باقر علیه السلام بودیم. ناگاه مردى به نام كثیر النواء، که فردی قمار باز بود، وارد شد. سلام داد و نشست، سپس گفت: مغیرة بن عمران در شهر ما یعنى كوفه معتقد است كه همراه شما فرشته اى است كه كافر را از مومن و شیعیان شما را از دشمنانتان براى شما جدا می سازد و معرفى می كند. امام علیه السلام فرمود: شغل تو چیست؟ عرض كرد: خرید و فروش گندم. فرمود: دروغ گفتى، عرض كرد: گاهى جو نیز خرید و فروش ‍می كنم. فرمود: چنان نیست كه تو می گویى، بلكه تو هسته خرما خرید و فروش مى كنى.

ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 2 دی 1388  | 6:02 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

نقل است كه حسین بن راشد می گوید: من در حضور امام صادق علیه السلام از زید بن على نام بردم و از او بدگویى كردم، امام علیه السلام فرمود: این حرف‌ها را نزن، خدا عمویم زید را بیامرزد، زیرا او نزد پدرم آمد و گفت: من قصد خروج بر این ظالم را دارم، پدرم فرمود: زید! این كار را نكن زیرا می ترسم تو آن كشته‌اى باشى كه در بیرون شهر كوفه به دار آویخته مى شود. زید! مگرنمی دانی كه هر كس از فرزندان فاطمه بر هر یك از پادشاهان پیش از خروج سفیانى خروج كند كشته می شود.


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 2 دی 1388  | 6:00 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

 


یا باقر از فرط غمت افسرده گشتیم

از غصه جانسوز تو پژمرده گشتیم

هر شیعه در دل حجله داغ تو بسته

سنگینى داغت دل ما را شكسته

سوز دلت از سینه ات بار سفر ساخت


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 2 دی 1388  | 5:57 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

 


 

زمین و آسمان اى شیعه در حزن و غم است امشب

همه اوضاع عالم زین مصیبت در هم است امشب

امام پنجمین شد كشته از زهر هشام دون

مدینه غمسرا از این غم و زین ماتم است امشب


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 2 دی 1388  | 5:55 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

 

 

  

 

1- چه بسا شخص حریص بر امری از امور دنیا ، که بدان دست یافته و باعث نافرجامی و بدبختی او گردیده است ، و چه بسا کسی که برای امری از امور آخرت کراهت داشته و بدان رسیده ، ولی به وسیله آن سعادتمند گردیده است . بحارالانوار ، دار احیاء الترا العربی ، ج 75، ص (166)


--------------------------------------------------------------------------------

2- تو را به پنج چیز سفارش می کنم : اگر مورد ستم واقع شدی ستم مکن ، اگر به تو خیانت کردند خیانت مکن ، اگر تکذیبت کردند خشمگین مشو ، اگر مدحت کنند شاد مشو ، و اگر نکوهشت کنند ، بیتابی مکن .


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 2 دی 1388  | 5:53 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

 تسلیم

 3- گروهى به محضر امام باقر (ع) مشرف شدند، دیدند امام بچه‏اى دارد مریض است و حضرت در مرض او بسیار ناراحت و بى آرام است. آنها پیش خود گفتند: خدا نكند كه این كودك بمیرد و گرنه به خود امام احتمال خطر مى‏رود. در این میان شیون زنان بلند شد، معلوم شد كه كودك از دنیا رفت، بعد از اندكى امام (ع) به نزد آنها آمد ولى خوشحال و قیافه‏اش باز بود.


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 2 دی 1388  | 5:51 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian
 وارث پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله

- از ابوبصیر نقل شده كه می گوید: روزى به امام باقر علیه السلام عرض كردم: شما وارثان رسول خدایید؟ فرمود: آرى.
عرض ‍كردم: رسول خدا صلی الله علیه و آله وارث تمام انبیا بود؟ فرمود: آرى او تمام علوم انبیا را به ارث برده بود.

ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 2 دی 1388  | 5:49 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

 

 

imam-bagher
 
این واقعیتی است که خاندان پیامبر(صلی الله علیه وآله) رادر روزسقیفه کشتند وقتل ومسمومیت آنهارا رد طول تاریخ ازآن زمان رقم زدند واین مسأله ای است که حضرات معصومین (علیهم السلام) درگفته ها واظهار نظرهای خود بارها ازآن سخن گفته اند.
وبدین سان امام باقر(علیهم السلام) ودرپی او امام صادق(علیهم السلام) ودیگران درصف وخطی قراردارند که فرجام شان شهادت است واین مسأله ای است که ازخود آنها نقل شده :
مامِنَّا اِلاَّ مَسمُومُ اَومَقتولُ «هیچک ازماامامان نسیت، جزآنکه مسموم ویامقتول است.»


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 2 دی 1388  | 5:48 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

نام مبارک امام پنجم محمد بود . لقب آن حضرت باقر یا باقرالعلوم است ،بدین جهت که : دریای دانش را شکافت و اسرار علوم را آشکارا ساخت . القاب دیگری مانند شاکر و صابر و هادی نیز برای آن حضرت ذکر کرده اند که هریک باز گوینده صفتی از صفات آن امام بزرگوار بوده است .
کنیه امام " ابوجعفر " بود . مادرش فاطمه دختر امام حسن مجتبی ( ع ) است . بنابراین نسبت آن حضرت از طرف مادر به سبط اکبر حضرت امام حسن ( ع ) و از سوی پدر به امام حسین ( ع ) می رسید . پدرش حضرت سیدالساجدین ، امام زین العابدین ، علی بن الحسین ( ع ) است .


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 2 دی 1388  | 5:46 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian
پیشگویی امام
- از ابوبصیر آمده است كه می گوید: در مسجد رسول خدا صلى الله علیه و آله خدمت امام باقر علیه السلام نشسته بودیم و هنوز زمان چندانى از رحلت على بن حسین علیه السلام نگذاشته بود. ناگهان منصور با داود بن على وارد شدند. (این قضیه پیش از رسیدن سلطنت به بنى العباس بود)، فقط داود بن على نزد امام باقر علیه السلام آمد و نشست. امام علیه السلام فرمود: چه باعث شد كه منصور دوانیقى نزد ما نیامد؟داود گفت

: او یك نوع بد خلقى دارد،امام باقر علیه السلام فرمود: طولى نخواهد كشید كه زمام امر این مردم را به دست خواهد گرفت و همه مردم را تحت فرمان خود در می آورد و شرق و غرب عالم را مالك می شود و عمرى طولانى خواهد كرد تا آن قدر گنجینه‌هاى ثروت را جمع آورى كند كه هیچ كس پیش از او نكرده باشد. پس داود برخاست و رفت و جریان را به اطلاع دوانیقى رساند. او خدمت امام علیه السلام آمد و گفت: تنها عظمت شما مانع نشستن من در خدمت شما شد، حال بفرمایید آنچه داود خبر داد چگونه است؟ فرمود: وقوع آن حتمى است .
عرض كرد: آیا پیش از آن كه شما به قدرت برسید، ما می رسیم؟ فرمود: آرى. عرض كرد: كسى از اولاد من هم بعد از من به قدرت می رسد؟ فرمود: آرى . عرض كرد: آیا مدت حكومت بنى امیه بیشتر است یا مدت حكومت ما؟ فرمود: مدت حكومت شما بیشتر است و كودكان شما به حكومت می رسند و همچون گوى با آن بازى می كنند، این عهد و پیمانى است از پدرم به من . وقتى كه منصور دوانیقى به سلطنت رسید از گفته هاى امام باقر علیه السلام تعجب كرد.
 
 خرایج و جرایح ، ص 196 چاپ ضمیمه به " اربعین و كفایة الاثر. "






نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 2 دی 1388  | 5:43 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

مام محمد باقر (ع) در روز جمعه یا دوشنبه یا سه شنبه غره ماه رجب یا سوم ماه صفر سال 57 هجری یا به روایتی دیگر سال 56 هجری، در مدینه به دنیا آمد و در روز دوشنبه هفتم ذی حجه یا ربیع الاول و یا ربیع الاخر سال 114 هجری، در همان شهر بدرود حیات گفت. بنابراین، آن حضرت 57 سال در این جهان زیست. از این مدت چهار سال با جدش امام حسین (ع) و پس از وی 35 سال با پدرش زندگی کرد و هیجده سال بقیه عمرش را به تنهایی به سر برد. بنابر روایتی که در کافی از قول امام صادق (ع) نقل شده است، وی 19 سال و دو ماه بیش از پدرش زیسته است و در همین دوران، امامت‏شیعیان را عهده‏دار بوده است. امام باقر (ع) در مدت امامت‏خود چند صباحی از خلافت ولید بن عبد الملک و نیز خلافت‏سلیمان بن عبد الملک و عمر بن عبد العزیز و یزید بن عبد الملک را درک کرد و سرانجام در روزگار خلافت هشام بن عبد الملک وفات یافت. در کتاب اعلام الوری نیز همین قول آمده که با آنچه بعدا خواهیم گفت، صحیح می‏نماید. ابن شهر آشوب در مناقب نوشته است:


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 2 دی 1388  | 5:39 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian
بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا محمد باقر
 
 

 

گرچه دربارهشام برای ابرازعظمت علمی پیشوای پنجم محیط مساعدی نبود، ولی ازحسن اتفاق ، پیش از آنکه پیشوای پنجم ، شهر دمشق را ترک گوید، فرصت بسیاری پیش آمد ک امام برای بیدار ساختن افکار مردم و معرفی عظمت و مقام علمی خود به خوبی از آن استفاده نموده  و افکار عمومی شام را منقلب سازد . ماجرا از این قرار بود : هشام دستاویز مهمی برای جسارت بیشتر به پیشگاه امام پنجم - علیه السلام - در دست نداشت، ناگزیر با مراجعه امام پنجم - علیه السلام- به مدینه موافقت کرد . هنگامی که امام - علیه السلام-  همراه فرزند گرامی خود از قصر خلافت خارج شدند ، درانتهای میدان مقابل قصر با جمعیت انبوهی روبرو گردیدند که همه نشسته بودند .

ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 2 دی 1388  | 5:38 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian
بیشترین حسرت در روز قیامت

قال الامام الباقر(ع): ان اشد الناس حسره یوم القیامه عبد وصف عدلا ثم خالفه الی غیره.
امام باقر(ع) فرمود: بیشترین حسرت در روز قیامت از آن بنده ای است كه سخن از عدالت گوید و با دیگران خلاف آن عمل كند1.
1- بحارالانوار،ج78، ص179






نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 2 دی 1388  | 5:36 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

در سده اول هجرى صنعت كاغذ در انحصار رومیان بود و مسیحیان مصر نیز كه كاغذ مى ساختند به روش رومیان و بنا بر مسیحیت نشان «اب و ابن و روح» بر آن مى زدند، «عبدالملك اموى» مرد زیركى بود، كاغذى از این گونه را دید و در مارك آن دقیق شد و فرمان داد آن را براى او به عربى ترجمه كنند، و چون معناى آن را دریافت خشمگین شد كه چرا در مصر كه كشورى اسلامى است باید مصنوعات چنین نشانى داشته باشد، بى درنگ به فرماندار مصر نوشت كه از آن پس بر كاغذها شعار توحید - شهد الله انه لا اله الا هو - بنویسند و نیز به فرمانداران سایر ایالات اسلامى نیز فرمان داد كاغذهایى را كه نشان مشركانه ى مسیحیت دارد از بین ببرند و از كاغذهاى جدید استفاده كنند.
كاغذهاى جدید با نشان توحید اسلامى رواج یافت و به شهرهاى روم نیز رسید و خبر به قیصر بردند و او در نامه اى به «عبدالملك» نوشت:


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 2 دی 1388  | 5:34 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

بسم الله الرمن الرحیم

  • هر چشمی روز قیامت گریان است جز سه چشم:

           چشمی که در راه خدا شب را بیدار باشد.

           وچشمی که از ترس خدا گریان است

           و چشمی کهاز محرمات الهی بسته شود.

  • فضیلتی چون جهاد نیست و جهادی چون مبارزه با هوای نفس نیست.

امام باقر علیه السلام


ادامه مطلب




نظرات 0

تعداد کل صفحات : 59 :: 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 >