تاريخ : چهارشنبه 2 دی 1388  | 11:29 AM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

رسول اکرم(ص) فرمودند:

من صاحب الناس بالذى یحب ان یصاحبوه کان عدلا
هر که با مردم چنان رفتار کند که دوست دارد آنها با او آنگونه رفتار کنند، عادل است.

(کنزالفوائد،ج۱ص۱۶۲)

 

رسول اکرم(ص) فرمودند:

انکم لن تسعوا الناس باموالکم فسعوهم باخلاقکم
با دارایی خود نمی توانید دل مردم را به دست بیاورید پس دلشان را با اخلاق (نیک) به دست آورید .

(نثرالدر،ج1ص

 


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 2 دی 1388  | 11:28 AM | نويسنده : Mohammad ali Hajian
 
حضرت موسی (ع) مردی را نزدیک عرش اللهی دیدکه درجه بزرگی یافته و به نوازش و لطف بی نهایت پروردگار رسیده ، چون آن منزلت را بدیدغبطه برد و آن مقامو درجه را آرزو کرد . و گفت : خداوندا  این مرد از چه سبب به آن منزلت و مقام رسید ؟ ندا آمد که هرگز بر کسی حسد نبرد نوشته اند : در آسمان پنجم فرشته ای از طرف خداوند مامور است تا کارهای بندگان را رسیدگی کند و چون عمل هر کس به آنجا رسد صاحبش ایست دهد تا ببیند در کارهای او حسد هست یا نه ...   برگرفته از کشف الاسرار   از خواجه عبد الله انصاری

 







نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 2 دی 1388  | 11:26 AM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

نظر آلفونس دولامارتین شاعر و نویسنده فرانسوى درباره پیامبر (ص)

 

اگر بزرگىِّ هدف ، كمىِ وسایل و عظمت نتیجه را براى یك نابغه بشرى مقیاس بگیریم در تاریخ نظیرى مانند حضرت محمّد (ص) نمى توان یافت ، وى در ثُلث اراضى مسكونى امپراطورى ها ،ارتش ها، قوانین ، خاندان ها و توده هاى عظیم بشرى را به حركت در آورد ،بیشتر و با عظمت تر از آن این است كه عقل ها ، اندیشه ها ،عقیده ها و روان ها را به نهضت در آورد .


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 2 دی 1388  | 11:22 AM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

روح مجرد 

جامه سیه كرد كفر، نور محمد(ص) رسید طبل بقا كوفتند، ملك مخلد رسید 

روى زمین سبز شد، جیب درید آسمان بار دگر مه شكافت،  روح مجرد رسید 

گشت جهان پر شكر، بست سعادت كمر خیز كه بار دگر، آن قمرین خد رسید 


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 2 دی 1388  | 11:21 AM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

پیامبر در پیشگاه خداى تعالى بسیار فروتن و متواضع بود و همواره از درگاه حق تعالى درخواست داشت كه او را به آداب نیكو و اخلاق پسندیده بیاراید، از این رو در دعایش چنین مى گفت :
   «اللهم حسن خلقى و خلقى » و مى گفت : «اللهم جنبنى منكرات الاخلاق »  خداى تعالى نیز دعاى آن حضرت را مستجاب كرد، و در وفاى به وعده اى كه فرموده و گفته است : «ادعونى استجب لكم » قرآن را بر او نازل كرد و بدان وسیله او را ادب آموخت . پس معیار خلق و خوى آن حضرت ، قرآن است .

برگرفته از ترجمه كتاب المحجة البیضاء فی تهذیب الاحیاء

 







نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 2 دی 1388  | 11:20 AM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیک یا صاحب الزمان 

 

 

 

صبح سعادت
بشست بارش رحمت غبار كوی محمد (ص)
وضو گرفت صبا تا رود به سوی محمد


 

 

زمین مكه به پابوس او چو گشت مهیا
به عرش و فرش بپیچید های و هوی محمد


 


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : چهارشنبه 2 دی 1388  | 11:18 AM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

وصیّت های پیامبر (ص) به امیرالمؤمنین (ع)

    یا علی ! تو را از سه خصلت بزرگ نهی می كنم : حسد ، حرص ، دروغ .


    یا علی ! آقا و سرور عمل ها سه چیز است : انصاف تو با مردم نسبت به خویش ، و مواسات با برادر دینی ات را در راه خدای عزّ و جّل و ذكر و یاد خدای تبارك و تعالی را در هر حال .


    یا علی ! برای مؤمن در دنیا سه خوشحالی است : دیدار برادران ،افطار از روزه ، تهجّد در پایان شب .


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 1 دی 1388  | 10:31 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

لئو تولستوى ( 1910 ـ 1828 ) نویسنده مشهور روسى در كتاب خود به نام محمد [ صلى الله علیه و آله و سلم ] مى گوید: جاى هیچگونه شبهه و تردید نیست كه پیامبر اسلام از بزرگان مصلحین دنیااست، آن هم مصلحى كه به جامعه بشریت خدمات شایانى كرده است. و این فخر و مباهات براى او بس است كه یك ملت خون ریز و وحشى را از چنگال اهریمنان عادات زشت و شنیع برهانید و راه ترقى را بر روى آنان بازكرد و حال آن كه هر مرد عادى نمى تواند به چنین كار شگرفى اقدام كند و نتیجه بگیرد.

بنابر این شخص شخیص پیامبر اسلام، سزاوار همه گونه احترام و اكرام مى باشد شریعت پیامبر اسلام به علت توافق آن باعقل و حكمت در آینده عالم گیر خواهد شد.

 

 







نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 1 دی 1388  | 10:29 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیک یا صاحب الزمان 

 

 

 

چهارم ذی‌الحجه سالروز ورود پیامبر به مکه پس از ده سال    

 

درست ده سال از هجرت رسول گرامی اسلام از مکه به مدینه سپری می‌شد. در طول این سالیان پیامبر حج به جا نیاوردند. تا آنکه خداوند در آیه‌ای به رسولش چنین دستور داد:

« ای پیامبر! همه مردم را به حج دعوت کن، تا آنها برای به جا آوردن حج پیاده و سواره بر مرکب‌های لاغر خویش، از دور دست‌ها به سوی تو آیند...»

 

حج آیه 27 آ

 


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 1 دی 1388  | 10:01 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

مورخین عموما نوشته‏اند كه رسول خدا تا سن پنج سالگى در میان قبیله بنى سعد زندگى كرد و سپس حلیمه آن حضرت را به نزد مادرش آمنه بازگرداند و به وى سپرد و رسول خدا (ص) تا پایان عمر گاهى از آن زمان یاد مى‏كرد،و از حلیمه و فرزندانش قدردانى مى‏نمود.
و در بحار الانوار از كازرونى نقل كرده كه حلیمه پس از آنكه رسول خدا(ص)با خدیجه ازدواج كرده بود به مكه آمد و از خشكسالى و تلف شدن اموال و مواشى به آن حضرت شكایت برد،رسول خدا با خدیجه در این باره گفتگو كرد و خدیجه چهل گوسفند و یك شتر به حلیمه داد و بدین ترتیب حلیمه با مالى بسیار به سوى قبیله خود بازگشت و سپس بار دیگر پس از ظهور اسلام و بعثت پیغمبر به مكه آمد و با شوهرش اسلام را اختیار كرده و مسلمان شدند.
و ابن عبد البر و دیگران در كتاب استیعاب و غیره نقل كرده‏اند كه حلیمه در جنگ حنینـدر جعرانةـ به نزد رسول خدا آمد و آن حضرت به احترام وى از جا برخاست و رداى خود را براى او پهن كرد و او را روى رداى خویش نشانید. (1)


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 1 دی 1388  | 10:01 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

راه مراقبت از حس بویایی!پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله: هر كس چیزی از كار مسلمانان را به دست گیرد و در كار آنها مانند كار خود دلسوزی نكند، بوی بهشت به او نخواهد رسید.كنز العمال، ج 6، ص 20، ح 14654    

  آیا دردی بدتر از دندان‌درد هم هست؟!پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله و سلّم: هیچ دردی بدتر از بخل نیست .صحیح بخاری ، كتاب فرض الخمس ، ح 2904      

  آیا می‌دانید چه كاری می‌تواند باعث دیر برآوده شدن آرزوهایمان باشد؟!امام حسین علیه السلام : كسی كه بخواهد از راه گناه به مقصدی برسد ، دیرتر به آروزیش می رسد و زودتر به آنچه می ترسد گرفتار می شود .بحار الانوار، ج 78، ص 120  

 

 







نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 1 دی 1388  | 10:00 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

راه مراقبت از حس بویایی!پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله: هر كس چیزی از كار مسلمانان را به دست گیرد و در كار آنها مانند كار خود دلسوزی نكند، بوی بهشت به او نخواهد رسید.كنز العمال، ج 6، ص 20، ح 14654    

  آیا دردی بدتر از دندان‌درد هم هست؟!پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله و سلّم: هیچ دردی بدتر از بخل نیست .صحیح بخاری ، كتاب فرض الخمس ، ح 2904  


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 1 دی 1388  | 9:58 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

پیامبر صلى الله علیه و سلم می فرماید: ( تصافحوا یذهب الغِلُّ ) یعنی: «با هم دست دهید، تا کینه ها برطرف شوند.» [مالك]

یکی از آداب معاشرت زندګی ، سلام ، مصافحه ، احوالپرسی  و شیوه دست دادن  در حین سلام می باشد. سلام و دست دادن در تعلیمات اسلامی یکی از نشانه دوستی و صمیمیت بشمار   رفته ودین اسلام    هدایات  وتعلیمات  خاصی  را در مورد  صادر فرموده است .


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 1 دی 1388  | 9:57 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

ازدواج آسمانی

پیامبر(ص) به دخترش فرمودند: دخترم حق تعالی در حق علی(ع) هفت خصلت مرا عطا كرده است: او اول كسی است كه با من از قبر بیرون می‌آید، اول كسی است كه با من بر صراط می‌ایستد و خطاب می‌كند به آتش جهنم كه این را بگیر و آن را بگذار، اول كسی است كه با من جامه می‌پوشد، اول كسی است كه با من در جانب راست عرش می‌ایستد، اول كسی است كه با من در بهشت را می‌زند، اول كسی است كه با من در درجات علیین ساكن می‌شود و اول كسی است كه با من از شراب بهشت می‌نوشد. فاطمه‌جان! اگر علی(ع) در دنیا مالی ندارد، در آخرت عظمت و جلال دارد، سینه او مملو از علم الهی است و خداوند عالم، او را به صفت و هیأت حضرت آدم(ع) آفریده است. با دستان بلند خود، دشمنان خدا و دشمنان مرا به قتل می‌رساند و حق تعالی به بركت او دین مرا غالب خواهد كرد و از صلب او دو جوان بهشتی متولد می‌شوند كه عرش الهی آنان را تا قیامت زینت خود قرار می‌دهد. دختر رسول خدا(ص) كه از سخنان پدر سخت در سكوت عمیق فرو رفت، آثار شعف و خشنودی از رخساره‌اش آشكار شد و گفت: «جز علی(ع)، كسی را برای ازدواج اختیار نمی‌كنم!»

مهریه كه كسی را خوشبخت نمی‌كند... بلكه روش شرعی، انسان‌ها را خوشبخت می‌كند. محبت هم به این چیزها بستگی ندارد.

 







نظرات 0

تعداد کل صفحات : 59 :: 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 >