تاريخ : سه شنبه 26 آبان 1388  | 8:41 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian
پیرمردی  تصمیم گرفت تا با پسر، عروس و نوه چهار ساله خود زندگی کند. دستان پیرمرد می لرزید و چشمانش خوب نمی دید و به سختی می توانست راه برود. هنگام خوردن شام، غذایش را روی  میز ریخت و لیوانی را بر زمین انداخت و شکست .

ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 26 آبان 1388  | 8:39 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

 در دستانم دو جعبه دارم كه خدا آنها را به من هدیه داده است.

او به من گفت :

غمهایت را در جعبه سیاه و شادی هایت را در جعبه  طلایی جمع كن .

من نیز چنین كردم و غمهایم را در جعبه سیاه ریختم و شادی هایم را در جعبه طلایی !


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 26 آبان 1388  | 8:35 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

تصاویر زیباسازی وبلاگ ، عروسك یاهو ، متحرك             www.bahar-20.com

دستی را که نمیتوانی حفظ کنی ٬ هیچ گاه نگیر
قولی را که نمیتوانی وفا کنی بر زبان نیار
دلی را که نمیتوانی لمس کنی ... نشکن
به چشمهایی که طاقت اشکش را نداری لبخند نزن.
عاشقی را بیاموز که اگر واحد وفاداری را پاس نکنی تو حذف از همه دلها خواهی شد.
برای هیچ کس فعل ماندن را صرف نکن که ریشه آینده این فعل مبهم است .

ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 26 آبان 1388  | 7:51 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian
 
پدر بزرگ، درباره چه می نویسید؟
-درباره تو پسرم، اما مهمتر از آنچه می نویسم، مدادی است که با آن می نویسم . می خواهم وقتی بزرگ
شدی، مثل این مدادبشوی.
پسرک با تعجب به مداد نگاه کرد و چیز خاصی در آن ندید:
-اما این هم مثل بقیه مداد هایی است که دیده ام !

ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 26 آبان 1388  | 7:47 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

خانواده ی بسیار فقیری بودند كه در یك مزرعه و یك كلبه ی كوچك كنار مزرعه كار و زندگی می كردند.

كلبه ی انها نه اتاقی داشت و نه اسباب و وسایلی .

اعضای خانواده از برداشت محصولات مزرعه انقدر گیرشان می امد كه شكمشان را به سختی سیر می كردند.

اما یك سال بدون هیچ علتی محصول ، كمی بیشتر از حد معمول بدست امد . در نتیجه كمی بیش از نیازشان پول بدست اوردند . زن كاتولوگ كهنه و خاك گرفته ای را بیرون كشید و ورق زد.

افراد خانواده هم دورش جمع می شدند.


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 26 آبان 1388  | 7:33 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

رابطه ی زن و شوهر

بخش مهمی از مباحث" اخلاق خانواده " درباره ی روابط زن و شوهر در محیط خانواده است.

در قرآن كریم مباحث اخلاقى و حقوقى مرتبط با این بحث توأمان مطرح شده (1) و شاید بتوان گفت‏در همه مواردى كه احكام حقوقى بیان شده در كنار آن احكام اخلاقى نیز یادآورى شده است و این از آن رو است كه احكام حقوقى به تنهایى نمى‏توانند سعادت و كمال انسان را تضمین كنند.

 

اصل ازدواج اگر با نیت خیر تؤام باشد، داراى ارزش اخلاقى مثبت بوده ، امرى ستوده و پسندیده است و هر چه این نیت خالص‏تر گردد، ارزش اخلاقى آن فزون‏تر است.از جمله شرایط صحت ازدواج در اسلام ، تعیین مهریه است كه از احكام حقوقى نكاح است .اما مسأله اخلاقى در این ارتباط آن است كه مهریه نباید چندان سنگین باشد كه اصل ازدواج را با موانع مواجه سازد.هر چند از نظر حقوقى زن حق دارد مهر خود را هر اندازه كه بخواهد تعیین كند، اما از نظر اخلاقى نباید فقر مالى فرد موجب محروم شدن او از ازدواج گردد .در این موارد باید بر خدا توكل كرد و خداوند كسانى را كه فقیرند، بى‏نیاز خواهد كرد .2


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 26 آبان 1388  | 7:29 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

مقدمه

اینکه پدر و مادرها ، گاهی اوقات باهم مخالفت و گاهی هم بحث می‌کنند، یک مساله عادی است. آنها ممکن است راجع به پول ، کارهای خانه یا اینکه وقتشان را چطور باهم بگذرانند، مخالفت کنند. گاهی درباره مسائل مهم که مربوط به خانواده است و البته خیلی وقتها هم بخاطر مسائل کم اهمیت مثل اینکه شام چی باشد یا کی به خرید برود، ممکن است مخالفتی پیش بیاید. کسانی که مدت زیادی باهم زندگی می‌کنند بطور طبیعی ، گاهی باهم مخالفت یا بحث می‌کنند.

بعضی وقتها اولیا باهم مخالفت می‌کنند ولی با آرامش باهم حرف می‌زنند و هر دو به هم شانس شنیدن و گفتن را می‌دهند. گاهی هم مخالفت شان را با دعوی و داد زدن به هم نشان می‌دهند. بیشتر بچه‌ها از این دعواها خیلی نگران می‌شوند. صداهای بلند و کلمات نامهربان اولیا باعث می‌شود که آنها احساس ترس یا غمگینی پیدا کنند. حتی وقتی که اولیا باهم قهر می‌کنند و اصلا حرف نمی‌زنند هم ، می‌تواند برای بچه‌ها آزار دهنده باشد. گاهی بچه‌ها فکر می‌کنند که در دعوی اولیا مقصر هستند، مثلا وقتهایی که بخاطر موضوعی که به بچه‌ها مربوط می‌شود. در این موقع احساس گناه و تقصیر در بچه‌ها ایجاد می‌شود. اما این مهم است که بچه‌ها بدانند که در رفتارهای اولیاءشان هیچ وقت مقصر نیستند.

معنی دعوی اولیا چیست؟


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 26 آبان 1388  | 7:26 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

مقدمه

هر کس زندگی را از دریچه‌ای می‌بیند و به باور هر کس رسیدن به یک دسته از آرزوها و اهداف و یا فراهم شدن شرایط و موقعیتهای مختلف موجبات دلپذیر بودن زندگی او را فراهم می‌سازد. با اینکه بیم افراد مختلف در مورد اینکه چه چیز زندگی آنها را شیرین تر و مطبوع تر خواهد ساخت تفاوتهای فردی وجود دارد. اما یکسری اصول کلی نیز وجود دارند که می‌توانند به عنوان اصول کلی در آفزینش و خلق یک زندگی سعادتمند مورد کاربرد قرار گیرند.

هدفمن بودن برای داشتن یک زندگی دلپذیر


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 26 آبان 1388  | 7:21 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

داستان زیر از "آرت بو خوالد" طنز پرداز معروف امریکایی در تایید این نکته که خبرهای بد را نباید یکباره گفت، آورده شده است...

مرد ثروتمندی مباشر خود را برای سرکشی اوضاع فرستاده بود. پس از مراجعه پرسید:
- جرج از خانه چه خبر؟
- خبر خوشی ندارم قربان سگ شما مرد.
- سگ بیچاره! پس او مرد. چه چیز باعث مرگ او شد؟
- پرخوری قربان.


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 26 آبان 1388  | 7:17 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian
این مقاله پیرامون مبـحث پـرآوازه و نـوظـهور مـوسـوم بـه  "علایم دستیابی دیداری" می باشد. شیوه ای كه مـا را قادر می سازد با مشاهده حركات چـشـم هـا بـه نـحـوه اندیشیدن فرد پی ببریم. مـبـنـای ایـن علم بر پایه ارتباط تنگاتنگ جسم و ذهن بوده و آنـكـه افـراد با حـركـت دادن چـشمـهایـشـان رونـد تـفـكـرات بـاطـنـی خـود را آشـكـار میسازند. فراگیری آن ما را یقینا در بهبود برقراری ارتبـاط با دیگران در زندگی یاری خواهد داد.

تشخیص حركات چشم قدری به تمرین و ممارست نیـاز  دارد زیرا كه برخی افراد حركات چشم بسیار كنـد و آرام، مختصر، زیركانه و یا تعمدی دارند كه اغلب اوقات ارزیابی چشم را پیچیده و دشوار می گردانـد. حـركات چـشـمـها نشان دهنده آن است كه فرد چگونه میاندیشد،آیا وقایع گذشته و یا آینده را در تصور خود میپروراند، صدایی را در باطن خود دوبـاره می شـنـود و یا صدای جـدیـدی را در ذهن خود می آفریـنـد. در دلـش بـا خود حرف میزند و یا توجهش معطوف به احساساتش می باشد.

جهت رمز گشـایی حركات چشمها صورت را به 3 بخش فوقانی-میانی-تحتانی در ذهن خـود مجسم كنید. اكنون مجددا آن 3 بخش را از وسط به 2 بخش چپ و راست تقسیم كنید. حركت چشم به سمت هر یك از این 6 منطقه را میتوان اینگونه تفسیر كرد:


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 26 آبان 1388  | 7:14 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

خوشبختی

دیدگاه های متفاوت و گاه متضاد درباره زندگی، خوشبختی و عوامل سعادت و بهروزی، به گونه ای است که پاره ای از آنها تعجب آفرین، برخی حیرت افزا خواهد بود. از این رو انبوه بی شماری از انسان های حقیقت جو که به دنبال واقعیت ناب مفاهیم و معارف هستند، سرگردان و حیران گشته و گاه سرخورده و اندوهگین می شوند. به طور مثال؛ «شکسپیر»، تمام جهان را صحنه نمایش می داند و تمامی مردان و زنان تنها بازیکنان پرده های مختلف، که نقش خوشبختی یا بدبختی را ایفا می کنند. او هستی را دارای ورودی ها و خروجی های خاص خود می داند و انسان ها را صاحبان نقش های فراوان می بیند. «ویکتور هوگو» معتقد است:  «خوشبخت کسی است که به یکی از دو چیز دسترسی دارد: 1- کتاب خوب 2- دوستانی که اهل کتاب باشند». اما «والتر اسکات» شهرت را بنیان خوشبختی دانسته می گوید: «یک ساعت زندگی با


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 26 آبان 1388  | 7:11 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

انتقاد یا تحقیر؟

 

1- عصبانی نشوید

تا وقتی خودتان نخواهید، هیچ‌کس نمی‌تواند شما را آن‌قدر عصبانی کند که کنترل‌تان را از دست بدهید. همیشه وقتی در برخورد با دیگران عصبانیت به خرج می‌دهید، پیش‌تر و بیشتر از آنکه به طرف مقابل‌تان آسیب بزنید، به خودتان آسیب می‌رسانید. عصبانیت نمی‌گذارد حرف‌هایتان منصفانه شنیده شود.


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 26 آبان 1388  | 6:59 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

دست

ترجمه ی نوشته ای از یک بانوی شاعر :

اگر می توانستم یک بار دیگر به دنیا بیایم کمتر حرف می زدم و بیشتر گوش می کردم.

 

دوستانم را برای صرف غذا به خانه دعوت می کردم حتی اگر فرش خانه ام کثیف و لکه دار بود و یا کاناپه ام ساییده و فرسوده شده بود.

 

ازسالن پذیرایی ام استفاده می کردم و اگر کسی می خواست که آتش شومینه را روشن کند نگران کثیفی خانه ام نمی شدم.


ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 26 آبان 1388  | 6:56 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

ترس رشته ای از عكس العملها در مغز است كه با واكنشهای عصبی آغاز و با آزاد شدن مواد شیمیایی در بدن كه باعث بالا رفتن ضربان قلب و سرعت بالای تنفس می شوند پایان می پذیرد.


 



 
 













شب است و در خانه تنها نشسته ای. هیچ صدایی به گوش نمی رسد. اما ناگهان در اتاقت با صدای بلندی باز می شود. احساس می كنی از شدت ترسش توانایی هیچ حركتی را نداری.
دستهایت یخ شده اند اما خیلی زود وقتی می فهمی باد شدیدی كه بیرون می وزد در را باز كرده آرام می گیری.
همه ما در طول عمرمان بارها و بارها ترس را تجربه كرده ایم. ترس از اینكه ممكن است زندگیمان را از دست دهیم همواره با ماست.
 
●ترس چیست؟
ترس رشته ای از عكس العملها در مغز است كه با واكنشهای عصبی آغاز و با آزاد شدن مواد شیمیایی در بدن كه باعث بالا رفتن ضربان قلب و سرعت بالای تنفس می شوند پایان می پذیرد.
مغز یك سیستم بسیار پیچیده است. بیش از صد بیلیون سلولهای عصبی در آ» وجود دارند كه باعث می شوند كه ما

ادامه مطلب




نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 26 آبان 1388  | 6:50 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

ممکن است در این راه مبالغه نموده و دفع تهاجمی به خود بگیرد و این وضع تهاجمی گاه به صورت مبالغه‌آمیز درآمده و به احساس برتری مبدل می‌شود.






 













● مقدمه
یکی از عقده‌هایی که از جهت واکنش‌های رفتاری و علمی دارای دو گونه تاثیر مثبت و منفی می‌باشد، عقده حقارت است که در اثر عوامل و انگیزه‌های گوناگون در روان انسانها بوجود می‌آید. پیاژه در این‌باره می‌گوید: به نظر روان‌شناسان هیچ مرد یا زنی نمی‌تواند بطور کامل از عدم تعادلی که منجر به نشانه‌های روانی عقده حقارت می‌شود، فرار کند. ولی این عدم تعادل گاه رسیدن به موفقیت‌های بزرگ را سبب می‌شود. در واقع بعضی پیروزی‌ها را ممکن است نتوان بدون محرک قوی احساس حقارت بدست آورد.
تفاوت بین شخصی که از احساس طبیعی حقارت استفاده مثبت می‌برد و از آن برای کسب موفقیت بیشتر بهره می‌برد، با کسی که تسلیم آن می‌شود، فراوان است. اما از نقطه نظر علمی هم آن پیروزی خارق‌العاده و هم آن شکست و حالت منفی هر دو ، دو درجه مختلف از عقده حقارت است. هنگام مواجهه یا پیشامدهای تازه ، کوشش دارد با آنها برخورد نکند یا وضع دفاعی بخود بگیرد و یا به نحوی موقعیت خود را عوض کند.

ادامه مطلب




نظرات 0

تعداد کل صفحات : 18 :: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >