امام زمان(عج) منتظر چیست؟
ما منتظر امام زمان(عج) هستیم. معنای انتظار سکوت نیست. وقتی شب تاریک می شود ما به انتظار صبح و خورشید می نشینیم ولی آیا در تاریکی می نشینیم؟ خیر، لامپ روشن می کنیم و منتظر می مانیم. ما در زمستان منتظر تابستان هستیم ولی این به آن معنا نیست که در سرما بمانیم. پس انتظار امام زمان(عج) به این معنا نیست که کاری نکنیم.
حالا باید بگوییم که امام زمان(عج) منتظر چیست؟ امام زمان(عج) منتظر افراد و جامعه ای خاص است. دعای امام زمان(عج) یک دعای فوق العاده ای است. در این دعا همه چیز وجود دارد. اگر آموزش و پرورش و دانشگاه از این دعا استفاده می کردند خیلی پیشرفت می کردند. در قرآن آیات زیادی در مورد مسائل حقوقی، پزشکی ،سیاسی و ... وجود دارد. در دانشگاه هاعلاوه بر درس معارف ،باید معارف تخصصی قرآن هم آورده شود.
من نامه ای نوشتم بنام ناله و قرائتی که این در سایت ها گذاشته شده است. این نامه در دو صفحه نوشته شده است. دعا بی نهایت کوچک را به بی نهایت بزرگ وصل می کند، انسان فانی را باقی می کند و انسان بی تفاوت را متعهد می کند. وقتی شما می گویید: خدایا همه گرسنگان عالم را سیر کن یعنی اینکه من به فکر همه ی گرسنگان هستم. اگر همه بدانند که دیگران به فکر او هستند و برای او دعا می کنند، خیلی خوشحال می شوند. در نماز می گوییم :همه را به راه مستقیم هدایت کن، اهداناالصراط المستقیم، السلام علینا وعلی عباد الله الصالحین .دعا به ما سعه ی صدر می دهد ،ما را با خدا آشنا می کند و اهداف مان را به خودمان تلقین می کند. در قرآن داریم که اگر دعا نبود خدا به شما اعتنا نمی کرد، شما با دعا زنده هستید. البته دعا یک بال است و بال دیگر تلاش است. اگر ما بیمار شدیم نباید فقط دعا کنیم بلکه باید به پزشک هم مراجعه کنیم. ما باید با دو بال پرواز کنیم. با توکل زانوی اُشتر ببند.
در دعای امام زمان(عج) داریم :خدایا به ما توفیق طاعت عنایت بفرما. اللهم الرزقنا توفیق الطاعة. رزق فقط خوردن نیست. حج و علم هر دو رزق هستند .رزق مادی و معنوی داریم. گاهی ما برای مادیات زیاد خرج می کنیم ولی حاضر نیستیم برای علم یا رشد مغزمان خرج کنیم.
ادامه مطلب
توصيف دوران ظهور در كلام اميرالمؤمنين علی (ع) به امام حسن (ع)
بسم الله الرحمن الرحیم
یک روز امیرالمؤمنین علی (ع) به من فرمود: ای حسن! چه حالی خواهی داشت در آن موقعی که پدر خود را کشته بنگری؟ چه حالی خواهی داشت در آن هنگامی که بنیامیه متصدی امر خلافت شوند و امیر آنان شخصی است که گلوی او و روده هایش گشاده میباشند، وی میخورد ولی سیر نمی شود؛ در حالی میمیرد که در آسمان یاوری و در زمین پوزشپذیری نخواهد داشت. او بر شرق و غرب مستولی خواهد شد. بندگان در مقابل وی ذلیل میشوند و سلطنت او طولانی خواهد شد. وی بدعت و گمراهیهایی به یادگار میگذارد، حق و سنت پیامبر اسلام (ص) را پایمال مینماید.
ادامه مطلب
امروز كه جمعه هست مي ايي نه؟
یــا صاحب الزمان
آقای مـن
مــولای مـن
از قـدیــم گفته انـد
" خلایـــق هــرچه لایــق " بی راه نگـفـته انــد
اقرار می کنیم هنوز لیاقت حضور در محضر شما را پیدا نکرده ایم
که اگرغیر از این بود
هم اینک در زمان ظهـور و در حضور شما به سرمی بردیم
" از ماست که برماست "
آری، ما مستحق بلای غیبتیـم ؛
سزاوار چنیـن سرنوشتی هستیم ؛
تــو را نخواســته ایم ؛ به بی امامی " عــادت " کـرده ایم ؛
هنــوز باورمان نــشــده
تا نیایی گره از کـار بشر وا نــشــود
ادامه مطلب
فرجام اسرائیل در تورات
هر كس «كتاب مقدّس» و شرحهای آن را با دقّت و تأمّل مطالعه كرده باشد، متوجّه خواهد شد كه در این آثار، به نبرد خونینی در آینده اشاره رفته است كه در سرزمین «فلسطین»، بین یهود و مسلمانان رخ خواهد داد. شارحان كتاب مقدّس، رهبر مسلمانان را در این نبرد، آشوری نام نهادهاند و سرزمین» فارس» را نقطه جغرافیایی آغاز انقلاب او و «سوریه» را از اوّلین همپیمانانش در ابتدای ظهورش میدانند و یكی از اهداف استراتژیك آشوری، نابودی قدرت یهود و حذف دولت آنان از صحنه روزگار است. اهل كتاب از این مبارزه چنین یاد كردهاند:
در آنجا، دو نیروی درگیر رقیب بر سر رهبری جهان وجود خواهد داشت: دولتهای غرب اروپا و دولت آشوری.1
در خصوص هويّت دولت آشوری گفتهاند: فرات مرز طبیعی بین یهود و آشوری است. 2
و نیز: سرزمین آشوری، فارس و ایران و تركیه است.3
در سِفر رؤیا، به طور دقیق ملّت این رهبر توصیف شده است:
ملّت او، آنچنان نیرومند است كه در گذشته مانندی نداشته و از آن پس هم نخواهد داشت؛ پیشاپیش آنها آتشی است خورنده و پشت سر آنها شعلهای است سوزنده و پیش رویشان بهشت جاودان؛ یعنی برای شهادت چون قهرمان میتازند...؛ مردانِ جنگند...؛ هر یک راه خود را میرود و آن را تغییر نمیدهد و هیچ یک مزاحم دیگری نمیشود؛ در میان اسلحه واقع شدهاند؛ ولی شكست نمیخورند.4
شارحان كتاب مقدّس از شروع حركت لشكر آشوری از «ایران» سخن میگویند: خیل انبوه و فراوانی از فارس خارج میشوند.5
و سپس از هدف این لشكر سخن به میان میآورند و میگویند: دست خداست كه به وسیله آشوری فرود خواهد آمد 6
و در آخرالزّمان دشمن اسرائیل خواهد بود.7
و خداوند او را برای امّتی با همّت میفرستد و این امّت، ملّت او محسوب میشود.8
آنگاه دانشمندان اهل كتاب، به معرفی نیروهای غربی میپردازند كه با یهود، علیه آشوری كه با سپاهیان خود از ایران به سمت «فلسطین» لشكركشی میكند، ائتلاف مینمایند: یهودیان از ترس آشوری با پیشوای رومی پیمانی میبندند.9
ادامه مطلب
گروه سربازان ثابت قدم تا ظهور امام زمان (علیه السلام)
بسم الله الرحمن الرحیم
خلعت قیام عدالت خواهانه و دادگسترانه زیبنده قامت توست و اینک ظلمت شب به پایان بردیم و در کرانه فجر خیمه برافراشتیم. پس در انتظار طلوع خورشید جهان فروز سروش برآورید که حجت به اکمال رسیده و گاه بیداریست. سکان این کشتی به دست طوفان سهمگین ناباوری، شک، خستگی، اضطراب و تقیه در گرداب های روزمره در تب و تاب است و این خیال خام و سودایی نابهنگام است که منتظـَر را در انتظار بنشینید که او خود منتظـر است و کلید نجات، انجام وظیفه.
هر چند که انتظار، تجلی دلهای پاک و تبلور حکمت او در جان منتظران است؛ لیکن در میان شما کسانی که در انتظار او ملازمت نمایند و دل را ظرف وجود او قرار دهند، از دیگران پیشی خواهند گرفت که اَلسَّابِقُونَ السَّابِقُونَ، أُولئِكَ الْمُقَرَّبُونَ.
استماع این نامه و پذیرش مفاد آن، به معنای قرار گرفتن در گروه «سربازان ثابت قدم تا ظهور» و به منزله ی تحویل پرچم «اَلبَیعتُ ِلله» به دست توست؛ گویا تو این پرچم را در مسجدالحرام به اهتزاز درخواهی آورد. پس بشارت باد بر شما نام «یاور مهدی»؛ لیک در راه خود ثابت قدم باشید و صبرپیشه کنید که وعده خدا بسیار نزدیک است.
همرزم عزیز! با حضور در این گروه افلاکی می بایست
ادامه مطلب
منتظران ظهور
«بسم الله الرحمن الرحیم»
ادامه مطلب
جمعه های انتظار
من هی خراب می کنم و تو مدام پیش خدا درستش می کنی
و من، باز خراب
وتو
همواره بزرگ
مهربان تراز یک بابا درستش می کنی
و من
می دانم پرونده مرا به تو می دهند،ببینی
باز درست نمی شوم
ولی
دوستت دارم
جمعه ها را می شمارم
هی هفته ها می گذرد
و من، صبح به صبح کنار این جاده
منتظر تو
آخرین مسافر دنیا
هی باز نیامدی
ولی دوستت دارم
غیبت بهانه ایست که روح من پاک شود
نشدم،قبول
ولی دوستت دارم
دوستت دارم دوستت دارم
خبر نویس:علی احمدی
اللهم عجل لولیک الفرج
ادامه مطلب
مبانی صلح و امنیت در فرهنگ انتظار
وظایف منتظران در فرهنگ انتظار
بنابر این انتظار متضمن معانی، تحرک، رشد و بالندگی است و با بسط عدالت و عمل به احکام اسلام ناب محمدی (ص) و استقرار آن در تمام کشورها می توان فضا و بستر لازم را برای ظهور حضرت مهیا ساخت وبرای آماده کردن این بستر و فضا، منتظران باید دارای اوصاف و وظایفی باشند که احادیث فراوانی به آنها اشاره دارد که مرحوم علامه مجلسی در جلد ۵۲ به آنها اشاره دارد که به چند مورد از آنها به جهت ارتباط با فرهنگ انتظار اشاره می کنیم:
ابوبصیر می گوید: روزی امام صادق (ع) به اصحابش فرمود: آیا شما را خبر ندهم به چیزی که خدا اعمال بندگانش را جز به آن قبول نمی کند؟ ابوبصیر عرض کرد: بفرمایید. فرمود: شهادت به یگانگی خدا و پیامبری محمد(ص) و اعتراف به دستورات خدا و دوستی با ما و بیزاری از دشمنانمان و تسلیم در مقابل ائمه و پرهیزکاری و جدیت و آرامش و در انتظار قائم بودن. سپس فرمود: برای ما دولتی است که هر وقت خدا بخواهد تأسیس خواهد شد. هر کس میل دارد که از اصحاب و یاران قائم ما باشد باید در انتظار فرج باشد. پرهیزکاری را شیوه خویش کند به اخلاق نیک آراسته گردد و در همان حال در انتظار قائم ما بسر برد. اگر چنین بود و پیش از قیام قائم مرگش فرا رسید به اجر و ثواب کسانی که قائم را درک می کنند نائل خواهد گشت. ای شیعیان جدیت و کوشش نمایید و منتظر ظهور آن جناب باشید، ای گروهی که مورد توجه و رحمت خدا واقع شده اید پیروزی گوارایتان باد( من سر ان یکون من اصحاب القائم فلینتظر ولیعمل بالورع و محاسن الاخلاق…).
« فلیعمل کل امرء منکم بما یقرب به من محبتنا و یتجنب ما یدنیه من کراهیتنا و سخطتنا فان امرنا بغتة فجاۀ » پس هر یک از شما باید از آنچه که به وسیله اش به دوستی ما نزدیک می گردد عمل کند و از آنچه از جانب او، ما را به خشم و ناراحتی نزدیک نماید دوری کند؛ زیرا فرج ما آنی و ناگهانی پدیدار می شود.
ادامه مطلب
زمینهها و پیامدهای روانشــناخـتی وتربـیتـی انتــظار
تفكر انتزاعی، زمینهساز اندیشیدن به آینده
در تحول روانشناختی انسان، ابعاد مختلف شخصیتی فرد از كودكی تا بزرگسالی بررسی میشود، از آن جمله تحول شناختی، عاطفی، اجتماعی، بدنی و حركتی او كه بیشتر مورد توجه است. «پیاژه» از روانشناسان صاحبنظر در رشد روانشناختی انسان، برای این تحول، سه دوره و برای هر دوره، دو زیر دوره مشخّص میكند:
اولی، از تولد تا دو سالگی است كه دورة حسی ـ حركتی نامیده میشود.
دومی، از دو تا یازده سالگی است كه از آن به دورة عملیات منطق عینی یاد شده است.
سومی، كه به لحاظ ساختارهای عقلانی، شامل یازده تا شانزده سالگی است، دورة عملیات منطق صوری با تفكّر انتزاعی نامیده میشود.1
مشخّصة دورة حسی ـ حركتی این است كه كودك در این مرحله، منطقی را به جهان اضافه نمیكند. در اصل، شیوة روبه رو شدن او با محركها، به مقتضای درك مستقیم پدیدهها بوده و واكنش او هم در مقابل همان ادراك است؛ برای مثال، انسان بزرگسال وقتی به شیئی مینگرد، میتواند به كمك منطق عقلانی، حجم و وزن آن را نیز به شكل تفكیك شده درك كند، در حالیكه چنین تفكیكی در عالم واقع هرگز اتفاق نمیافتد. هیچ شیئی را نمیتوانیم عملاً به دو جزء حجم و وزن تفكیك كنیم و این عقل است كه میتواند چنین كاری را انجام دهد. كودك در مرحلة حسی ـ حركتی؛ یعنی در فاصلة تولد تا دو سالگی از چنین عقل و منطقی بهره نمیبرد و یا اشیا، همانگونه كه مستقیماً به ادراك حسی در میآیند، رو به رو میشود.
ادامه مطلب
قرآن در کلام بزرگان
اگر اندیشه محمد (ص) خرافی بود واگر قرآن او وحی الهی نبود هرگز جرات نمی کرد بشر را به علم دعوت کند هیچ بشری و هیچ طرز فکری به اندازه محمد (ص) و قرآن ، به دانش دعوت نکرده اند تا آنجا که در قرآن نهصد و پنجاه بار از علم و فکر و عقل سخن به میان آمده است.
گوته شاعر و نویسنده معروف آلمانی
سالیان دراز کشیشان از خدا بی خبر ما را از پی بردن به حقایق قرآن مقدس و عظمت آورنده آن دور نگه داشته اند . اما هر قدر که ما قدم در جاده علم و دانش نهاده ایم و پرده تعصب را دریده یم ، عظمت احکام مقدس قرآن ، بهت و حیرت عجیبی در ما ایجاد نموده است . به زودی این کتاب توصیف ناپذیر ، محورافکار مردم جهان می گردد.
آلبرت انیشتاین
قرآن کتاب جبر یا هندسه نیست ، مجموعه ای از قوانی است که بشر را به راه صحیح ، راهی که بزرگترین فلاسفه و دانشمندان دنیا از تعریف و تعیین آن عاجزند هدایت می کند.
پرفسور آرتو آربری
که یکی از مترجمان مشهور قرآن به زبان انگلیسی است ، می گوید: زمانی که به پایان ترجمه قرآن نزدیک می شدم سخت در پریشانی به سر می بردم : اما قرآن آنچنان آرامش خاطری به من می بخشید که برای همیشه به خاطر خواهم داشت . من در حالی که مسلمان نیستم قرآن را خواندم تا آن را درک کنم و به تلاوت آن گوش دادم تا مجذوب آهنگهای نافذ و مرتعش کننده اش شوم و تحت تاثیر آهنگش قرار گیرم و به کیفیتی که مسلمانان واقعی و نخستین داشتند نزدیک گردم تا آن را بفهمم .
نویسنده: پروفسور هانری کربن فرانسوی
ادامه مطلب