موعود در آیین یهود
عهد عتیق نامی است كه مسیحیان در مقابل عهد جدید خود به كتاب یهودیان دادهاند كه البته به هر دو عقیده دارند. عهد عتیق 39 كتاب دارد و از نظر موضوع به سه بخش تقسیم میشود:
2- حكمت، مناجات و شعر مانند كتاب ایوب و كتاب مزامیر؛
3- پیشگوییهای انبیا مانند كتاب یونس، كتاب زكریا و كتاب حَبَـقوق؛
كتاب مقدّس یهودیان یعنی تورات در آغاز عهد عتیق قرار دارد و هر بخش آن به نام «سفر» و هر سفر به چند باب و آیاتی چند تقسیم شده است، و تفسیری كه علمای یهود بر آن نوشتهاند «تلمود» نام دارد.
یهودیان پس از نخستین ویرانی شهر قدس، همواره در انتظار یك رهبر الهی فاتح بودهاند كه اقتدار و شكوه قوم خدا را به عصر درخشان داوود و سلیمان برگرداند.
آنان معتقدند نجات دهندهی آخرالزمان، مسیح (ماشِیَح) به معنای مسح شدهی خداوند است كه جهان مطلوب و درخشان آینده را میسازد.
به اعتقاد همهی یهودیان، نجاتدهنده (مسیح) انسانی است همانند دیگران؛ اما برخوردار از جلوه و جبروت خدایی. او جهان را با نور خویش كه جلوهای از نور خداست روشن خواهد كرد.
در زبور داوود كه تحت عنوان مزامیر در عهد عتیق آمده، تقریباً در هر بخش از آن، اشاره به ظهور منجی آخرالزمان و نوید پیروزی صالحان بر شریران، و بالأخره تشكیل حكومت واحد جهانی و تبدیل ادیان و مذاهب گوناگون به دینی واحد و جهان شمول دیده میشود:
ادامه مطلب
دلبر اگر هزار بود (گفتگو)
حجتالاسلام و المسلمین هاشمی شهیدی یكی از مؤلفان بنام حوزة مهدویت و صاحب آثاری ارزشمند همچون زمینهسازان انقلاب جهانی مهدی(ع) و ظهور حضرت مهدی(ع) از دیدگاه اسلام و مذاهب و ملل جهان است. نوآوری ایشان در كتاب دوم بهانهای شد كه دربارة موضوع «موعود ادیان» و نگاه اقوام و ملل مختلف جهان هر چند برای مدتی كوتاه و مختصر به گفتوگو بنشینیم. امید كه مقبول طبع شما قرار گیرد.
بشارت به ظهور منجی موعود چه جایگاهی در میان ادیان به ویژه ادیان ابراهیمی دارد و نسبت آن با وضع كنونی عالم و آدم چیست؟
بر اساس تعالیم انبیا و نویدهای كتب آسمانی، علیرغم عوامل بدبینی بیشماری كه نسبت به آینده بشر در جهان دیده میشود، اوضاع كنونی جهان قابل دوام نیست، و دیر یا زود گردونة زمان به نفع محرومان خواهد چرخید، چهرة جهان دگرگون خواهد شد، و مفاسد اجتماعی و كشمكشهای كنونی جای خود را به آرامش و امنیت خواهد داد. مطابق وعدههای انبیا و نویدهای كتب آسمانی، چشمانداز آیندة جهان و سرنوشت بشر روشن است.
نگاهی كوتاه به كتابهای مذهبی اهل ادیان این امر را به خوبی نشان میدهد كه وقتی جهان دچار فتنه و آشوب شود و آتش ظلم و بیدادگری همة جهان را فراگیرد، و جنگهای خانمانسوز و ویرانگر مردمان جهان را به ستوه آورد و زمامداران جهان از ادارة امور كشورها عاجز و ناتوان گردند و برای خاموش كردن آتش فتنهها و جنگها راه چارهای نیابند، در چنین موقعیت حساس و بحرانی یك مصلح بزرگ جهانی، با اتكا به قدرت لایزال الهی قیام خواهد كرد، و به یك اصلاح عمومی در تمام جهان دست خواهد زد و زورگویان، زور مداران و قدرتطلبان افسارگسیختة عالم را سر جای خود خواهد نشاند و به همه بدبختیها و تیرهروزیها و گرفتاریهای بشریت خاتمه خواهد داد.
خوشبختانه هنگامی كه به ادیان آسمانی مراجعه میكنیم، كتب آسمانی را سراسر مملو از امید، و سرشار از نویدهای بهروزی و وعدههای ظهور آن «مصلح جهانی» میبینیم، و شاید برای برخی كمی تعجبآور باشد كه در تمام ادیان و مذاهب بزرگ جهان، اعم از وثنیت، كلیمیت، مسیحیت، مجوسیت و آیین مبین اسلام... از مصلحی كه در پایان جهان ظهور خواهد كرد و به جنایتها و خیانتهای انسانها خاتمه خواهد داد و شالودة حكومت واحد جهانی را، بر اساس عدالت و آزادی بنیان خواهد نهاد، گفتوگو شده و برتر و بالاتر از همه، نوید ظهور آن مصلح بزرگ جهان، به خصوص در اسلام و قرآن نیز، به صورتی جامعتر، كاملتر، عمیقتر و جدیتر، مطرح شده است.
ادامه مطلب
جمعه های انتظار
جمعه را چقدر دوست دارم و تو را كه در بیطاقتترین جمعه میآیی، با شمشیری كه بوی ذوالفقار میدهد و با عبایی كه شبیه شبهای تنهایی پیامبر است، میآیی و شاید من هزار سال قبل از آمدن تو همراه شعرهایم دنیا را بدرود گفته باشم، میآیی و شاید من هیچگاه چشمان معصوم ترا زیارت نكنم چقدر زیباست در روز آمدن تو حضور داشتن چقدر خوب است به استقبال تو دویدن.
ادامه مطلب
چگونه منتظر باشیم؟
بشر بحران زده امروز منتظر یك منجى است تا او را از بحران و پریشان حالى نجات دهد و به آرامشى مطلوب برساند. این آرامش را بشر خود از خویشتن دریغ كرده است و بشر خود به وجود آورنده این ناآرامى است كه امروز دیگر از آن به تنگ آمده، ظهور منجى را انتظار مى كشد و اما او خواهد آمد و جهان را نجات خواهد داد. او همین الان مهمان دلهاى ماست و به ما وعده داده شده است. آرى او خواهد آمد و با ظهورش عشق و آرزوهاى ما تجسم عینى خواهند یافت. او مظهر تمام صفات پسندیده اى است كه مى توان متصور شد. او حجت خدا بر خلق است و با آمدنش تاریكى ها روشن مى شوند و ظلم و نابرابرى ها رفع و دفع خواهند شد. او خلیفة ا... به تمام معناست و مظهر عباد صالح خداست. او الگوى كمال انسانى و جانشین شایسته پدرش و اجدادش و رسول خداست. او منتهاى آرزوى ماست.
آرى با ظهور حضرت قائم، عجل الله تعالى فرجه، انسان، انسان بودنش را و شایستگى هایش را و جامعه، جامعه بودنش را به تمام معنا درك خواهند كرد.
ادامه مطلب
درباره واژه مهدویت
پرسش: منظور از مهدویت چیست؟
پاسخ: برای پاسخ لازم است در آغاز این واژه را از نظر لغوی مدنظر قرار دهیم و سپس ببینیم منظور از این کلمه یا به عبارت دیگر اصطلاح مهدویت چیست.
الف) تعریف مهدویت در لغت
مهدویت از نظر لغوی یا مصدر جعلی است و یا صفتی منسوب از مهدی است. یعنی؛ مهدویت، که یک کلمه عربی است و از واژه مهدی گرفته شده است؛ دو گونه استعمال می شود. یکی به صورت مصدر جعلی است با این توضیح این که هر وصفی که «یای» مشدد و «تا» (یّت) به آن اضافه شود، تبدیل به مصدر می شود مثل عالمیّت، حاکمیّت. مهدویت هم همان کلمه مهدی است که یای مشدد و تا به آن اضافه شده است و به صورت مصدر جعلی به کار می- رود. یعنی مهدوی بودن.
کاربرد دیگر مهدویت به صورت نسبت و صفت منسوب است. در این حالت، «ی» آخر آن، مصدری نیست بلکه «یا»ی نسبت است و «ت» هم، تای تأنیث است که به صورت وصفی برای موصوف محذوف به کار می رود یعنی طریقه مهدویه یا نسبت مهدویه. بنابراین صفاتی نظیر حسنه، سیئه و خطیئه، صفاتی است که موصوفش محذوف یا فراموش شده است.
ادامه مطلب
غیبت امام زمان معنا ندارد
حاج اسماعیل دولابی: غیبت امام زمان معنا ندارد
امام زمان (عج) گم و غایب نشده است ما گم شدیم و محجوب گشتهایم. امام غایب نیست، تو نمی بینی آقا را. او حاضر است. چشمت رو که اسیر دنیا شده اگر از دنیا دست بردارد، آقا را می بیند. خلاصه نگو آقا غایب است. تو نمی بینی. ...
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، عارف مرحوم حاج محمد اسماعیل دولابی در بیانی، معنای غیبت حضرت ولی عصر(عج) را اینگونه تشریح میکنند:
سوال شد امام زمان (عج) غایب است یعنی چه؟ گفتم غایب؟ کدام غایب؟
بچه دستش را از دست پدر رها کرده و گم شده می گوید: پدرم گم شده است. ما مثل بچهای هستیم که پدرش دست او را گرفته است تا به جایی ببرد و در طول مسیر از بازاری عبور میکنند.
ادامه مطلب
لحظه ای درنگ!!!
این روزها همه مشغول اند وساکت،کسی به آسمان نظرنمی کند همه سرافکنده اندو خاموش.
گاهی باخودخلوت می کنم وازآسمان دلجویی وگاهی دورترازهمیشه ازخودمی نشینم وبه اعمالم نظری می کنم،به دنبال دست اندازی در زندگی می گردم!کجای راه را اشتباه پیچیده ام که به هرسوی می نگرم خودرانمی یابم؟
زیرسقف این فکرها نم نم باران سرازیرمی شودازچشمهایی که آبی آسمان راکمتردیده وباخاکستر خیابان هاخوگرفته...ناخوداگاه چیزی دست هایم رابالا می بردودرگوشم فرج رازمزمه می کند.
خدای من ماچه چیزرافراموش کرده ایم ولابه لای خاطراتمان،لابه لای همان روز هایی که به حرمت عشق چادرکودکی رامحکم گرفته بودیم وشب های جمعه باقدیمی ترها گریه می کردیم جاگذاشته ایم؟؟؟آن روزهانرگس زیباترین گل زندگیمان بودوعطرش ماهی های حوض راکه سال هابوددرپی کسی بودند که همت کندوبگوید آی مردم ماهی هاحوضشان بی آب است به وجدمی آورد اما امروز برای فراراز همه زیبایی هایی که قادر به تکرارش نیستیم حتی ماهی هارانیز ازخانه هایمان بیرون کرده ایم وسال هاست وهفته هاست که به جای عطرنرگس باسرب ودودخوکرده ایم وآرامش رابه جای اینکه درزندگی بیابیم درمرگ می بینیم.چه بندی اززندگیمان رابه اشتباه وباپاکن زشتی هاپاک کرده ایم که متن زندگیمان قافیه هایش راگم کرده ودیگرهیچ تبسمی برلبها نمی کارد؟ماتاریخ کدام آزمون رافراموش کرده ایم؟؟؟؟؟؟؟
بابت تمام این حرف ها وگله هابدجوری درخودفرورفته بودم که بازهم چیزی مرابیدارکرد ودرگوشم خواند:
اللهم عجل الولیک الفرج...
بیاییدهمه به دنبال عشق جاده های احساس
راطی کنیم وپیچک های نیازرا به پله های آسمان بیاویزیم...
ادامه مطلب
إِنَّهُمْ یَرَوْنَهُ بَعِیدا وَ نَرَاهُ قَرِیبا…
می دانم
همین روزها
من و این جاده
ختم به خیر میشویم!
ادامه مطلب
اللهم عجل لولیک الفرج
ادامه مطلب
السلام علیک یا ابا صالح المهدی
مستی نه از پیاله نه از خم شروع شد
از جادۀ سهشنبه شب قم شروع شد
آیینه خیره شد به من و من به آیینه
آن قدر خیره شد که تبسم شروع شد
خورشید؛ذرهبین به تماشای من گرفت
آنگاه آتش از دل هیزم شروع شد
وقتی نسیم آه من از شیشهها گذشت
بیتابی مزارع گندم شروع شد
موج عذاب یا شب گرداب؟! هیچ یک
دریا دلش گرفت و تلاطم شروع شد
از فال دست خود چه بگویم که ماجرا
از ربنای رکعت دوم شروع شد
در سجده توبه کردم و پایان گرفت
کار تا گفتم السلام علیکم ... شروع شد
ادامه مطلب