درباره وبلاگ




نویسندگان

آمار وبلاگ

کل بازدید : 2758916
تعداد کل پست ها : 3866
تعداد کل نظرات : 34
تاریخ آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 1 آذر 1396 
تاریخ ایجاد بلاگ : دوشنبه 1 فروردین 1390 

آرشیو ماهانه

آرشیو موضوعی

پیوندها

دیگر امکانات

استراتژی های توسعه و راهبردهای توسعه ی روستایی

در این مقاله صرفاً به معرفی دیدگاههای مختلف در زمینه ی توسعه و توسعه روستایی با استناد به منابع آن ها می پردازیم و جنبه ارزشی و قضاوت نهایی را به عهده خوانندگان فهیم و صاحبنظران صائب نظر واگذار می کنیم .

این مقاله درسه قسمت اصلی تدوین یافته است که در قسمت اول به «تعاریف توسعه » و در قسمت دوم به «سیر تحول دیدگاهها و استراتژی های توسعه» و در قسمت سوم به موضوع «جست و جوی راهبردی برای توسعه روستایی» پرداخته شده است.
۱) تعاریف توسعه
«توسعه» می تواند در حوزه های مختلف اقتصادی ، سیاسی ، اجتماعی ، علمی – فرهنگی و ... باشد و صاحبنظران و اهل فن ، آثار مختلفی در موضوعات توسعه اقتصادی ، توسعه سیاسی ، توسعه اجتماعی ، توسعه علمی – فرهنگی و ... آفریده اند.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 2 فروردین 1388  ] [ 2:29 AM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

ثبات مدیریت بسترساز توسعه

دولتی که با شعار کابینه ۷۰ میلیونی سر کار آمده است، در عمر دو سال و اندی خود بارها شاهد تغییر اعضای کابینه بود و در این تغییرات مکرر حتی اطلا ع رسانی شفافی نیز در چرایی این تغییرات به مردم ۷۰ میلیونی ارائه نشد. تغییر پی در پی وزرای کابینه به این معناست که آنان یا در ابتدا با دقت انتخاب نشده بودند و یا به رغم یکدستی جناحی دارای چنان ناهمگونی های سیاسی و مدیریتی بودند که عملا ماندن آنها مقدور نبود.

تزلزل امروزی کابینه در حالی است که احمدی نژاد در ابتدای چینش همکاران خود در هیات دولت، برخی وزرا را تحمیلی خواند؛ پرسش این است ایشان اگر مستقل بودند چرا اسیر این تحمیل ها شدند و اجازه دادند که نیروهایی به وی تحمیل شوند که از ابتدا همگام با دولت نبودند؟ و حال باید پرسید این تحولا ت نتیجه همان خروج از تحمیل هاست؟


ادامه مطلب


[ یک شنبه 2 فروردین 1388  ] [ 2:29 AM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

تحولات ساختاری و جایگاه سیاستگذاری

تغییرات وسیعی که در جهان امروز به وقوع پیوسته و فناوری های جدیدی را به مردم جهان عرضه داشته، روابط و ساختار کشورهای مختلف را به شیوه های متفاوتی تحت تأثیر قرار داده است. کشورهای در حال توسعه نیز در این فرایند، با تحولات زیادی در الگوهای مصرف، شیوه های سرمایه گذاری، ارتباطات اجتماعی و صدها مسأله دیگر روبرو شده اند و بدیهی است که انتظار از این تغییرات، همانا بهبود زندگی اجتماعی مردم و ارتقاء سطح رفاه عمومی است.

از سوی دیگر، به نظر می رسد که این پدیده، به صورت یکسانی نظام ها را تغییر نداده و مقاومت های متفاوتی را به وجود آورده است.به عنوان مثال، پدیده فساد و ارتشا در کشورهای در حال توسعه به صورت یک معضل بزرگ مطرح شده و برای بهبود شرایط، الگوهای تغییرات ساختاری متفاوتی در پیش روی سیاستمردان قرار گرفته است.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 2 فروردین 1388  ] [ 2:29 AM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]
.: تعداد کل صفحات 13 :. 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13