درباره وبلاگ




نویسندگان

آمار وبلاگ

کل بازدید : 2759373
تعداد کل پست ها : 3866
تعداد کل نظرات : 34
تاریخ آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 1 آذر 1396 
تاریخ ایجاد بلاگ : دوشنبه 1 فروردین 1390 

آرشیو ماهانه

آرشیو موضوعی

پیوندها

دیگر امکانات

در حمایت از گسترش بیمه های کشاورزی

یکی از سیاست های دولت در حمایت از تولید کنندگان اعطای یارانه است. بخش کشاورزی نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد.

با توجه به ماهیت و وقوع ریسک در این بخش نحوه اعطای یارانه نیز توجه خاصی را می طلبد. بررسی ها نشان می دهد که اعطای یارانه به تولید بخش کشاورزی سهم اندکی از کل یارانه های بخش دارد و بهتر است دولت با هوشمندی و تدبیر و رعایت اولویت ها با افزایش سهم تولید از یارانه های اختصاص یافته حمایت خود را از تولید کشاورزی افزایش دهد. از میان یارانه های تولیدی کشاورزی یارانه بیمه کشاورزی از نظر فنی و مدیریتی توجیه منطقی دارد، چرا که با بیمه نخست آنکه: شاغل واقعی فعالیت کشاورزی از حمایت برخوردار شده ثانیا: بیمه با بهبود شاخص های مدیریتی به افزایش بهره وری (Productivity)عوامل تولید کمک کرده و چرخه ای ایجاد می کند که اعطای یارانه باعث افزایش بهره وری و افزایش بهره وری اصولا نیازبخش به حمایت دولت را کم رنگ می کند.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 28 فروردین 1390  ] [ 9:14 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

ستاد سوخت و امنیت غذایی

جمعیت دنیا می رود مرز اعداد و ارقام طبیعی زاد و ولد را درهم نوردد. کشورهای پیشرفته مدتی است تعادل جمعیت خود را حفظ کرده اند و حتی بعضی از کشورها در مورد جمعیت خود رشدی منفی را تجربه می کنند؛ کشورهایی که سال هاست زیرساخت های اقتصادی خود در همه زمینه ها خصوصاً کشاورزی را آنچنان قوی کرده اند که دیگر خشکسالی و شرایط دگرگون اقلیمی نمی تواند در شیوه تولید آنان اثر بگذارد.

این کشورها حداقل بعد از جنگ جهانی دوم و شرایط نامتوازن تولید محصولات کشاورزی متوجه شدند اول باید شکم مردم خود را سیر کنند تا بعد راه صنعت را در پیش بگیرند و موفق شوند. کشور کوچکی مانند دانمارک در عرصه تولیدات دامی در جهان حرفی برای گفتن دارد. هلند که از کوچک ترین استان های ایران کوچک تر است، یکی از صادرکنندگان مواد غذایی در سطح جهانی است. اگر هر صبح مردم اکثر کشورهای پیشرفته با دیدن گل های رنگارنگ هلندی به آفتاب سلامی دوباره می دهند، ایران کشوری است با آب و هوای چهارفصل که می تواند علاوه بر تامین مواد غذایی خود در ردیف کشورهای صادرکننده این مواد هم باشد، اما ایران کشوری است که هشتمین مقام تولید مرکبات جهان را داراست، نه اینکه در بازار پررونق مرکبات حرفی برای گفتن نداشته باشد، بلکه به کشوری عمده برای واردات محصول تبدیل شده و در سال جاری واردات مرکبات به کشور به ۲۷۷ برابر رسیده باشد.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 28 فروردین 1390  ] [ 9:14 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

دلارهای سبز از مزارع سبز

آنقدر که در تولید محصولات کشاورزی مزیت داریم در بازارهای جهانی مزیت نداریم. خواب نفت از سرمان نمی رود، مگر به همت کشاورزان و حمایت دولت.

اقتصاد بدون نفت در کشور ما باید از شعار خارج شود. این اعتقاد تمام کارشناسان اقتصادی است. به شهادت متخصصان و مسؤولان امر، با وضعیت کنونی سرمایه گذاری و تولید نفت در ایران، بعید نیست در مدتی کوتاه وارد کننده نفت باشیم. بحران جهانی و کاهش شدید درآمدهای کشور فرصتی فراهم کرد تا بدانیم باید از خواب غفلت بیدار شد.

کشاورزی ایران با ظرفیت های فوق العاده ای که در زمینه صادرات و ارزآوری دارد، یکی از کانال های فراغت از نفت و گرفتاری های نوسانی آن است. در این راستا با نگاهی به آمار و ارقام صادرات غیرنفتی در کشور می بینیم که آنگونه که شایسته بوده به بحث کشاورزی و توسعه بازارهای بین المللی آن توجه خاصی نشده است. در این راستا باید با نگاهی مجدد به سیاست های توسعه صادرات کشاورزی و شناسایی موانع فراروی صادرات محصولات این بخش و با نگاهی موشکافانه به فرصت ها و مزیت های موجود برای توسعه صادرات در سطوح بخشی و زیربخشی به معرفی نقاط قوت و ضعف و تهدیدهای فراروی این امر اقدام کرد و راهکارهای سیاستی را که در راستای توسعه صادرات در بخش کشاورزی باید بدان متوسل شد ارایه نمود.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 28 فروردین 1390  ] [ 9:14 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]
.: تعداد کل صفحات 73 :. 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 >