درباره وبلاگ




نویسندگان

آمار وبلاگ

کل بازدید : 2761733
تعداد کل پست ها : 3866
تعداد کل نظرات : 34
تاریخ آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 1 آذر 1396 
تاریخ ایجاد بلاگ : دوشنبه 1 فروردین 1390 

آرشیو ماهانه

آرشیو موضوعی

پیوندها

دیگر امکانات

خصوصی سازی در مالزی

موضوع خصوصی سازی تعاریف مختلفی را به خود اختصاص داده است که وجه مشترک همه آنها این تعریف کلی است:

" خصوصی سازی فرایندی است که طی آن کارایی مکانیزم بازار، حیات دوباره پیدا می کند و عملکرد فعالیت اقتصادی دولت و بخش عمومی در محک آزمون قرار می گیرد. تداوم این فرایند می تواند منجر به محدود شدن مالکیت یا مدیریت برخی از واحدهای اقتصادی تحت تملک دولت و واگذاری آن به مکانیزم بازار شود."

حاکمیت های سیاسی ، خصوصی سازی را به عنوان روشی جهت منطقی کردن ساختار اقتصادی، بالابردن کارائی منابع، گسترش مالکیت، تقویت انگیزه های کاری، کاهش بوروکراسی، کسب درآمد و کاهش بار خدمات دولت اعمال می کنند.
کشورهای صنعتی و توسعه یافته در فرآیند خصوصی سازی به دنبال اهدافی مانند افزایش کارائی، کسب درآمد و کاهش بار مالی دولت هستند اما کشورهای در حال توسعه با توجه به مشکلات و شرایط توسعه نیافتگی، در موضوع خصوصی سازی به دنبال پاسخگویی به مشکلات و تنگناهای بیشتری مانند : استفاده بهینه از منابع مالی شرکت ها، کاهش حجم دخالت دولت در اقتصاد، سپردن تخصیص منابع به بخش بازار، مقابله با نقدینگی سرگردان، ایجاد فضای رقابتی و امن برای سرمایه گذاری های بلند مدت، دستیابی به سرمایه های خارجی و توزیع بهینه ثروت و درآمد ، می باشند.


ادامه مطلب


[ سه شنبه 23 فروردین 1390  ] [ 6:58 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

موتور توسعه اقتصاد به شرط نظارت

از چند دهه پیش، خصوصی سازی به عنوان راه کاری اثربخش برای انجام اصلاحات اقتصادی به منظور ارتقای سطح رفاه اجتماعی مردم در کشورهای مختلف جهان آغاز شده و به ویژه با تغییرات در شوروی سابق در کشورهای بلوک شرق سابق گسترش چشمگیری یافته است. دراین پژوهش تجربه خصوصی سازی در برخی از کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه چگونگی اعمال نظارت و آثار آن بر اجرای برنامه خصوصی سازی آن کشورها مورد بررسی قرار گرفته است.

تجربه خصوصی سازی در کشورهای مورد بررسی حاکی از آن است که نه تنها رویکرد جهانی واحد برای خصوصی سازی وجود ندارد بلکه اجرای موفق این برنامه تابع عوامل و شرایط مختلفی بوده و الزامات خاصی دارد. در کشورهایی نظیر آلمان، انگلستان، ترکیه، مالزی، چین و... که برنامه خصوصی سازی با انجام مطالعه و شناسایی کامل شرایط و سپس آماده سازی بسترهای موردنیاز اجرا گردیده، اهداف آن به نحو مطلوبی تحقق یافته است.

برعکس در کشورهایی مانند بنگلادش، پاکستان، فرانسه، ایتالیا و.. که به الزامات پیش، حین و پس از خصوصی سازی توجه کمتری شده، با اجرای برنامه خصوصی سازی، آن کشورها با مشکلات اقتصادی و اجتماعی جدیدی روبه رو شده اند.


ادامه مطلب


[ سه شنبه 23 فروردین 1390  ] [ 6:58 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

تله رکود

رکود اقتصادی که درد مشترک بنگاه های اقتصادی کشور است، مشکلاتی را در مسیر توسعه بخش صنعت در ایران فراهم کرده است. البته اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم، باید به رشد این بخش در سال های اخیر علیرغم همه این مشکلات اذعان نماییم.

ما توان و پتانسیل زیادی در کشور داریم. از نیروی پُرکار فراوان، بخش خصوصی متعصب و از همه مهمتر، منابع طبیعی قابل ملاحظه ای بهره می بریم. با این امکانات باید گام های بلندتری برداریم. امروز بنگاه های تولیدی کشور از رکود اقتصادی موجود نارحت اند و رفع آن را وظیفه مسؤولان می دانند.



● چک برگشتی ها

حجم چک های برگشتی در سال جاری نسبت به سال های گذشته افزایش یافته که البته این امر، خاصیت شرایط رکودی است. سیاست انقباضی بانک ها، تحریم ها به ویژه تحریم نظام بانکی ظرفیت پایین تولید بنگاه ها و کاهش آن در سال های گذشته و از همه مهمتر، فرار اعتماد و اعتبار از بازار از دلایل اصلی رکود اقتصادی هستند. به عنوان یک شاخص، در خلال سال های گذشته، رشد سرمایه گذاری روی ماشین آلات به ویژه در بخش خصوصی کاهش یافته است که این را باید هشداری برای آینده اقتصاد قلمداد کنیم.


ادامه مطلب


[ سه شنبه 23 فروردین 1390  ] [ 6:58 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]
.: تعداد کل صفحات 73 :. 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 >