درباره وبلاگ




نویسندگان

آمار وبلاگ

کل بازدید : 2760724
تعداد کل پست ها : 3866
تعداد کل نظرات : 34
تاریخ آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 1 آذر 1396 
تاریخ ایجاد بلاگ : دوشنبه 1 فروردین 1390 

آرشیو ماهانه

آرشیو موضوعی

پیوندها

دیگر امکانات

انقلاب مشروطه و مناسبات اقتصادي

يك قرن از انقلاب مشروطه مي‌گذرد. انقلابي كه نقطه تلاقي افكار و خواسته‌هاي سه قشر تجار و روحانيون و روشنفكران بود و اينان بازيگران پس از استبداد مطلق پادشاه بودند. انقلابيون آگاه شده از تحولات فرنگ، اينك تاب ساخت استبدادي را نداشتند و مشروطيت خواست عام آنان بود.

اينان اما سقوط استبداد را پيش از آنكه در آزادي معنا كنند، عدالت را بهترين معنا براي آن يافتند و عدالتخانه را خواهان شدند. ذهنيت عموم آنان هنوز بدانجا نرسيده بود كه دريابند استبداد به واسطه استبداد آن مذموم است، نه به خاطر تظلمي كه روا مي‌دارد. آنان سمبل استبداد را ظلم به رعيت تعبير مي‌كردند و براي فرار از آن عدالتخانه را خواستار بودند.
شايد آنان در نقطه‌اي نامناسب پي به نگون‌بختي خود كه حاصل ساخت سياسي بودند، بردند. نامناسب از آن جهت كه تحولات مغرب‌زمين پيش از اينها به وجود آمده بود و نظام‌هاي جمهوري و سلطنت مشروطه كه مشروطه‌طلبان ما آن را در غرب ديده بودند، ميوه رسيده‌اي بود كه براي رسيده‌شدنش چندين قرن زمان نياز بود.
لباس مشروطيت، به قامت ايرانيان خوش نمي‌آمد، زيرا آنان نمي‌دانستند براي دوخت اين لباس غربي‌ چندين و چندصد سال مشقت و زحمت را متقبل شده بودند.
با اين وجود، خرده‌اي بر مشروطه‌طلبان نيست كه آنان بهترين شكل حاكميت را براي سرزمين خود خواهان بودند و هركه جاي آنان بود، چنين امري را خواستار بود و به هيچ‌وجه نمي‌توان آنان را مقصر دانست و به آنان گفت به جاي واردات اين محصول خود دست به تغيير و تحول در احوال ايرانيان مي‌زديد.


ادامه مطلب


[ جمعه 30 اردیبهشت 1390  ] [ 8:26 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

ديدگاه‌هاي اقتصادي رييس‌جمهوري

مسائل و مشكلات اقتصادي كشور محور اصلي بسياري از مصاحبه‌ها، سخنراني‌ها و شعارهاي انتخاباتي دكتر احمدي‌نژاد بوده است و به جا است در هفته دولت نگاهي داشته باشيم به ديدگاه‌هاي اقتصادي رييس‌جمهوري.

 

1 - واگذاري كارها به مردم
واگذاري امور به دست مردم و كاهش حجم دولت از جمله مسائلي است كه رييس‌جمهوري تاكنون بارها به آن اشاره داشته است. نمونه‌هايي از اين اظهارنظرها به شرح زير است:
- كشور را مردم بايد بسازند. ما اصرار داريم كه راه را باز كنيم تا مردم كار بكنند. ما توسعه سرمايه‌گذاري دولتي را محدود كرده‌ايم و واگذار مي‌كنيم. خود سهام عدالت هم تلاشي بر واگذاري، منتها واگذاري عادلانه‌تر به متن مردم بنابراين سرمايه‌گذاران با آرامش تلاش بكنند و سرمايه‌گذاري كنند. (مصاحبه واحد مركزي خبر 17/3/85)
- دولت توزيع سهم عدالت را در دستور كار خودش دارد. كار بسيار بزرگي است كه مجموعه سهام دولت در بخش اقتصادي تقديم مي‌شود و در يك ساز و كار مناسبي بين ملت ايران توزيع بشود.

ادامه مطلب


[ جمعه 30 اردیبهشت 1390  ] [ 8:26 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

مبانی، اصول و اهداف جهاد اقتصادی از منظر قرآن

جهاد اقتصادی شاید در ظاهر تنها یک نام برای سالی از سال های خورشیدی باشد که از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) برای جهت گیری های کلان کشوری تعیین شده باشد، اما در یک نگاه عمیقتر می توان دریافت که این نام گذاری دارای مبانی، اصول و اهداف فراتر از آن چیزی است که در نگاه نخست به چشم می آید. انتخاب هریک از واژگان به دقت صورت گرفته است تا ضمن بیان نقشه راه، مبانی هستی شناختی و انسان شناختی را نیز پوشش دهد و جهت گیری حرکت های خرد و کلان کشوری و امت را به سوی فلسفه آفرینش سامان دهد.

نویسنده از این زاویه به موضوع جهاد اقتصادی پرداخته است. تلاش نویسنده براین است تا در یک مطلب کوتاه، بخشی از ابعاد این نام گذاری را تبیین و براساس آموزه های وحیانی قرآن روشن نماید. با هم این مطلب را از نظر می گذرانیم.
● اسوه سازی امت

امام و پیشوا در آموزه های قرآنی آیت الهی است تا نقش راهنما و پیامبری را در میان امت ایفا کند. این نقش دارای ابعاد گوناگونی است. از جمله این نقش ها می توان به روشنگری و بصیرت بخشی به امت اشاره کرد تا همه چیز را از یک زاویه خاص و از دریچه الهی بنگرند و در محور توحید حرکت کرده و راه خویش را بیابند و در این چارچوب وظیفه و تکلیف وجودی خویش را ادا کنند.


ادامه مطلب


[ جمعه 30 اردیبهشت 1390  ] [ 8:21 PM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]
.: تعداد کل صفحات 44 :. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >