درباره وبلاگ




نویسندگان

آمار وبلاگ

کل بازدید : 2755722
تعداد کل پست ها : 3866
تعداد کل نظرات : 34
تاریخ آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 1 آذر 1396 
تاریخ ایجاد بلاگ : دوشنبه 1 فروردین 1390 

آرشیو ماهانه

آرشیو موضوعی

پیوندها

دیگر امکانات

افزایش زیاد قیمت مسکن نشانه تب بالای اقتصاد

همه ما مدتی است که شاهد افزایش بی رویه قیمت مسکن در شهرهای کشور هستیم. بر اساس تئوری های ادوار تجاری اقتصاد یعنی رکود و رونقهای متوالی، افزایش قیمتها نشان از رونق و کاهش قیمتها نشان از رکود اقتصاد دارند، که البته این موضوع در مورد بخشهای اقتصاد از جمله بخش مسکن نیز صادق است.

در واقع تغییرات قیمت در تمام بازارها نشان از عدم تعادلهای عرضه و تقاضا دارد که در نهایت باعث تعدیل بازار خواهد شد. به عبارتی دیگر با مشاهده علامت افزایش قیمتها، بخش عرضه اقتصاد تحریک شده و تولید افزایش می یابد و به تبع آن قیمتها افت می نمایند و بر عکس با مشاهده علامت کاهش قیمتها در بازار بخش تقاضای اقتصاد تحریک شده و تمایل به خرید افزایش می یابد و در نتیجه تشدید تقاضا، قیمتها مجددا افزایش می یابند. آنچه مهم است واکنش طبیعی قیمت نسبت به عدم تعادلهای عرضه و تقاضا در تمام بازارهاست. در بخش مسکن نیز همواره دوره های رونق و رکود وجود داشته اند یعنی در دوره رونق قیمت بالا و در دوره رکود قیمت پایین مسکن را شاهد بوده ایم. اما آیا افزایش قیمت فعلی مسکن روال طبیعی خود را در قالب ادوار تجاری طی می کند؟

برای جواب گویی به این سوال بهتر است به دو سوال دیگر جواب دهیم . آیا افزایش قیمت فعلی (مطابق تئوری های اقتصاد) بخش تولید مسکن را تشویق نموده است؟ آیا در نتیجه عرضه بیشتر قیمت مسکن افت کرده است؟


ادامه مطلب


[ جمعه 30 اردیبهشت 1390  ] [ 11:28 AM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

شاخص های اقتصادی و کالبدی مسکن ـ بخش دوم

● شاخص:

شاخص ها مجموعه ای از اطلاعاتی هستند که شرایط جامعه اعم از شهری و روستایی را نشان می دهند. دربرخی از کشورها شاخص های زندگی انسانی از شرایط و درجات مناسبی برخوردار می باشند و در کشورهایی دیگر، شاخص ها بیانگر عقب ماندگی و توسعه نیافتگی آن جوامع اند. کشورهای توسعه نیافته به دلیل کمبود سرمایه و عدم اجرا یا ضعف و ناکارآمدی برنامه های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی از شاخص های سطح بالایی برخوردار نیستند.

● شاخص های مسکن:

منظور از شاخص های مسکن، اطلاعات مناسب عملی درباره جنبه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، زیست محیطی و کالبدی مسئله مسکن است. شاخص های مسکن به سیاست گزاران کلان بخش مسکن کمک می کنند تا تصویر روشن تری از شرایط مسکن درگذشته، حال و آینده به دست آورند و سیاست ها و راهبردهای متناسبی اتخاذ نمایند.


ادامه مطلب


[ جمعه 30 اردیبهشت 1390  ] [ 11:28 AM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

بررسی منافع کاهش قیمت زمین و مسکن در اقتصاد کشور ـ بخش دوم

4) تأثیرات بخشی کاهش قیمت مسکن

عرضه و تقاضا دو مولفه اصلی هر بازاری از جمله بازار مسکن هستند که از کاهش قیمت مسکن تأثیر می پذیرند. در ادامه به تفکیک، هر یک از این مؤلفه ها مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

۴ـ۱) تأثیرات کاهش قیمت مسکن بر تقاضا

تقاضا در بازار مسکن مانند سایر بازارها از مؤلفه های اصلی تشکیل دهندة بازار است. به منظور بررسی تأثیرات کاهش قیمت بر تقاضا، در ابتدا ضروری است که طیف شناسی تقاضا در بازار مسکن مورد بررسی قرار گیرد. این تقاضا را می توان بر حسب نوع حضور در بازار به دو دسته کلی «تقاضای مصرفی» و «تقاضای سرمایه ای» تقسیم بندی کرد که در ادامه آورده شده است.


ادامه مطلب


[ جمعه 30 اردیبهشت 1390  ] [ 11:28 AM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]
.: تعداد کل صفحات 44 :. 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >