شروع جهاد اقتصادي از خانه
بخش اعظمي از جهاد اقتصادي در خانه و خانواده اتفاق ميافتد و اگر يک خانم در زندگي خود يک برنامه ريزي و تدبير لازم را انجام دهد و بهرهوري را هدفمند کند، ميتواند براي جلوگيري از اسرافها و بخشي از روشهاي نادرست مصرفي قدمهاي بلندي را بردارد.
امسال سال جهاد اقتصادي است و بهترين نقطه براي شروع اين جهاد ، کانون خانواده است. مديريت صحيح بين درآمد و مصرف باعث اندوخته شدن درآمدهاي پنهان خانواده ميشود که اين درآمدهاي پنهان و ذخيره شده ميتواند درمراحل بعدي در مباحث مختلف از جمله کسب و کار خانگي و ايجاد اشتغال براي زنان خانهدار هم مفيد و مؤثر باشد. بسط و گسترش کسب و کارهاي خانگي از يک سو باعث ايجاد اشتغال در جامعه ميشود و از طرف ديگر بهرهوري و استفاده بهتر از درآمدها را به دنبال خواهد داشت.
از آنجا که در مسائل مربوط به خانواده ، نقش زن و مادر بسيار پر رنگ است ،زنان در نخستين اقدام براي "جهاد اقتصادي " بايد با تجديد نظر در عرصه اقتصاد خانواده بپردازند . كاهش هزينهها، افزايش بهرهوري و كنترل مصارف، به بهبود وضعيت اقتصاد خانوار و گام برداشتن زنان در مسير "جهاد اقتصادي " منجر ميشود.
ادامه مطلب
نقش مدیریت در جهاد اقتصادی
جهاد اقتصادی مانند هر کار و عملی، نیازمند مدیریت است. مدیریت در عمل اقتصادی می بایست در برگیرنده حوزه تولید تا توزیع تا مصرف باشد، در غیر این صورت نمی توان به تحقق اهداف آن، امید بست. نقش مدیریت در زندگی بشر بسیار مهم است. هر کسی زندگی خویش را اگر به درستی مدیریت کند می تواند در بهترین شکل و آسان ترین آن، از همه امکانات برای دست یابی به همه اهداف بهره گیرد. هر چند که مدیریت های کلان نیازمند توانمندی های خاص است، ولی تأثیر آن نیز به همان اندازه شگرف است. نویسنده در این مطلب با مراجعه به آموزه های قرآنی تا نقش مدیریت را در جهاد اقتصادی تبیین و بررسی کرده است که با هم این مطلب را از نظر می گذرانیم.
● مدیریت جامعه دینی
مدیریت یکی از مشتقات واژه عربی دور است. دایره و اداره نیز هم خانواده این واژه عربی است. در فرهنگ زبان فارسی مدیریت به معنای مدیر بودن و مدیری است، (فرهنگ فارسی، معین، ج۳، ص۳۹۷۳) مدیر به کسی می گویند که امری را اداره کند.
ادامه مطلب
نقش امنیت روانی در جهاد اقتصادی
امنیت، مهم ترین دغدغه بشر است. از این رو سعادت را در آرامش و آسایش می یابد و جامعه را به قصد دست یابی به این هدف ساماندهی می کند و دولت را در این راستا به خدمت می گیرد و بدان مشروعیت می بخشد تا اعمال حاکمیت و قدرت نماید. آموزه های قرآنی نیز به این گرایش فطری بشر توجه داشته و آرامش و آسایش ابدی را در بهشت جاودان به انسان وعده می دهد و سرای دیگر را تنها محل دست یابی کامل و تمام به این دو امر مهم می داند.
امنیت و آرامش دارای ابعاد چندی است که امنیت روانی یکی از ابعاد آن است. در حوزه عمل اقتصادی نیز امنیت نه تنها هدف بلکه سرمایه اساسی است. بر این اساس لازم است به نقش امنیت بویژه امنیت روانی در جهاد اقتصادی توجه ویژه ای مبذول داشت و زمینه و بسترهای تحقق آن را فراهم آورد تا در نهایت جهاد اقتصادی بتواند به هدف نهایی خویش برسد و آن را تحقق بخشد. نویسنده در این مطلب نقش امنیت و امنیت روانی در جهاد اقتصادی را براساس آموزه های اسلامی و وحیانی قرآن تبیین و تحلیل کرده است. با هم این مطلب را از نظر می گذرانیم.
ادامه مطلب