شروع جهاد اقتصادي از خانه
بخش اعظمي از جهاد اقتصادي در خانه و خانواده اتفاق ميافتد و اگر يک خانم در زندگي خود يک برنامه ريزي و تدبير لازم را انجام دهد و بهرهوري را هدفمند کند، ميتواند براي جلوگيري از اسرافها و بخشي از روشهاي نادرست مصرفي قدمهاي بلندي را بردارد.
امسال سال جهاد اقتصادي است و بهترين نقطه براي شروع اين جهاد ، کانون خانواده است. مديريت صحيح بين درآمد و مصرف باعث اندوخته شدن درآمدهاي پنهان خانواده ميشود که اين درآمدهاي پنهان و ذخيره شده ميتواند درمراحل بعدي در مباحث مختلف از جمله کسب و کار خانگي و ايجاد اشتغال براي زنان خانهدار هم مفيد و مؤثر باشد. بسط و گسترش کسب و کارهاي خانگي از يک سو باعث ايجاد اشتغال در جامعه ميشود و از طرف ديگر بهرهوري و استفاده بهتر از درآمدها را به دنبال خواهد داشت.
از آنجا که در مسائل مربوط به خانواده ، نقش زن و مادر بسيار پر رنگ است ،زنان در نخستين اقدام براي "جهاد اقتصادي " بايد با تجديد نظر در عرصه اقتصاد خانواده بپردازند . كاهش هزينهها، افزايش بهرهوري و كنترل مصارف، به بهبود وضعيت اقتصاد خانوار و گام برداشتن زنان در مسير "جهاد اقتصادي " منجر ميشود.
اگر به گذشته تاريخي كشور نگاه كنيم متوجه ميشويم كه زنان بيشترين فعاليت را در بحث اقتصاد خانواده ايفا كردهاند و در مناطق شهري و روستايي در داخل منازل به توليد اقتصادي مشغول بودند همچنين زنان توليداتي را در زمينه صنايع غذايي داشتند و در زمينه پوشاك نيز به خياطي و توليد لباس ميپرداختند و در حقيقت در رابطه با اقتصاد خانواده خودكفا بودند.
كاهش هزينهها و كنترل مصارف خانواده نخستين اقدام در "جهاد اقتصادي " است.
در طول تاريخ زنان فعاليت اقتصادي بسياري را در منازل داشتند كه جزء توليد ناخالص ملي به حساب ميآمد و به بهرهوري بالاي اقتصادي كمك ميكرد اما به مرور زمان زنان بهخصوص در مناطق شهري اين فعاليتها را كمتر كرده و به فعاليت اقتصادي در خارج از منزل علاقهمند شدند.
موضوع مشاغل خانگي زنان فرصتي را ايجاد ميكند تا آنها علاوه بر حضور در خانواده بتوانند كسب و كار جديدي را ايجاد كنند آنها بايد براي حضور اقتصادي بيشتر در اجتماع از مسائل كسب و كار آگاهي بيشتري پيدا كنند.
زنان در زمينه "جهاد اقتصادي " در نخستين گام بايد با تجديد نظر در عرصه اقتصاد خانواده گام بردارند و با كم كردن هزينهها، افزايش بهرهوري و كنترل مصارف، اقتصاد خانوار را بهبود بخشند و حتي از طريق برخي توليدات در داخل منزل به بهبود وضعيت اقتصاد خانوار كمك كنند.
در گام دوم زنان در يك فعاليت بلند مدت براي حضور در اقتصاد كشور بايد به ايجاد كسب و كار فكر كنند و با شناسايي فرصتها و تجهيز خود به وسايل و ابزار شناخت وضعيت بازار در مسير "جهاد اقتصادي " گام بردارند.
مهم ترين تاثير زنان، در فرهنگ سازي براي جهاد اقتصادي ، تاثيري است که بر تربيت فرزندان و حتي رفتار شوهرانشان مي گذارند.در حقيقت آن ها منش و سبک زندگي خانواده شان را هدايت مي کنند.
البته تمام اعضاي خانواده بايد در اين مسير گام بردارند. پدر خانواده ، مادر و تک تک فرزندان.جهادگري همانطور که از نامش پيداست نبايد خيلي آسان باشد اما نتيجه ي خوبي خواهد داشت. در صورتيکه هرکدام از اعضا رفتارشان را اصلاح نکنند ، به هدف و مقصود اصلي نخواهند رسيد.پس بهترين راه اين است که تمام اعضاي خانواده دست در دست هم بر دارند و جهاداقتصادي را در کنار هم شروع کنند.
فرآوري : داودي
بخش خانواده ايراني تبيان
منابع : فارس - ايرنا