| وب سایت تخصصی نماز | آغاز شد این دفتر برای کسانی که میخواهند محبوب خدا شوند ....قربه الی الله .... برای محبوب شدن نزد خدا چند قدم بیشتر فاصله نداریم .... یاعلی « ارزنـــده تـرین گــوهر مصـود نـــماز است / زیبنــده تـرین هــدیه معبـود نـــماز است / ای دوست بگـو تـا همـه ی خـلق بداننـد / مقصود حق از خلقت موجود نـماز است. »
 
رفع ناراحتی‌های پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ از طریق نماز
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : جمعه 13 بهمن 1391 

فسبّح بحمد ربّك و كن من السّاجدین.
برای دفع ناراحتی‌ آنان پروردگارت را تسبیح و حمدگو و از سجده كنندگان باش. «حجر ، 98»

به عنوان دلداری و تقویت هر چه بیشتر روحیه‌ پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ اضافه می‌كند ما می‌دانیم كه سخنان آنها سینه تو را تنگ و ناراحت می‌سازد.
لقد نعلم انّك یضیق صدرك بما یقولون.[1]
روح لطیف تو و قلب حساست، نمی‌تواند این همه بدگویی‌ و سخنان كفر آمیز را تحمل كند و به همین دلیل ناراحت می‌شوی.
ولی ناراحت مباش برای زدودن آثار سخنان زشت و ناهنجارشان به تسبیح پروردگارت بپرداز و در برابر ذات پاكش سجده كن «فسبح بحمد ربك و كن من الساجدین»
چرا كه این تسبیح خداوند اولاً اثرات بد گفتار آنها را از دلهای مشتاقان می‌زداید و از آن گذشته به تو نیرو و توان می‌بخشد نور و صفا می‌دهد روشنایی و جلا می‌آفریند پیوندت را با خدا محكم می‌كند اراده‌ات را نیرومند می‌سازد و به تو قدرت تحمل بیشتر و جهاد پی‌گیرتر و قدم را سختتر می‌‌كند.
لذا در روایات از ابن عباس می‌خوانیم: هنگامی كه پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ غمگین به نماز برمی‌خاست (آثار این حزن و اندوه را در نماز از دل می‌شست.)

تأثیر توجه به خدا در قدرت روح
در زندگی انسان همیشه مشكلاتی بوده و هست و این طبیعت زندگی دنیا است و هر قدر انسان بزرگتر باشد این مشكلات بزرگتر است و از این رو می‌توان به عظمت مشكلاتی كه پیامبر در آن دعوت بزرگش با آن روبرو بود پی برد.
ولی می‌بینیم خداوند به پیامبرش دستور می‌دهد كه برای كسب نیرو و سعه‌ صدر بیشتر در برابر انبوه این مشكلات به تسبیح پروردگار و نیایش و سجده بر آستانش روی آورد این نشان می‌دهد كه عبادت اثر عمیقی در تقویت روح و ایمان و اراده‌ آدمی دارد.
از روایات مختلف نیز استفاده می‌شود كه پیشوایان بزرگ هنگامی كه با بحرانها و مشكلات عظیم روبرو می‌شدند به در خانه‌ خدا می‌رفتند و در پرتو عبادتش آرامش و نیرو می‌یافتند.

عبادت و تكامل
می‌دانیم انسان موجودی است كه بالاترین استعداد تكامل را دارد از نقطه‌ عدم آغاز به حركت كرده و به سوی بی‌نهایت همچنان پیش می‌رود و هرگز چرخ تكامل او (هرگاه در مسیر باشد) متوقف نخواهد شد.
از طرفی می‌دانیم عبادت مكتب عالی تربیت است اندیشه‌ انسان را بیدار و فكر او را متوجه بی‌نهایت می‌سازد گرد و غبار گناه و غفلت را از دل و جان می‌شوید صفات عالی انسانی را در وجود او پرورش می‌دهد، روح ایمان را تقویت و آگاهی و مسؤولیت به انسان می‌بخشد.
و به همین دلیل ممكن نیست انسان لحظه‌ای در زندگی از این مكتب بزرگ تربیتی بی‌نیاز گردد و آنها كه فكر می‌كنند انسان ممكن است به جایی برسد كه نیازی به عبادت نداشته باشد یا تكامل انسان را محدود پنداشته‌اند و یا مفهوم عبادت را درك نكرده‌اند.
علامه‌ طباطبایی در تفسیر (المیزان) در این زمینه بیانی دارد كه فشرده و خلاصه آن را ذیلاً می‌آوریم: (همه‌ موجودات این جهان به سوی تكامل می‌روند، و نوع انسان تكاملش در دل اجتماع صورت می‌گیرد، به همین دلیل ذاتاً اجتماعی آفریده شده است.

مراد از ساجدین چیست؟
خدای سبحان به پیامبر گرامی خود سفارش می‌فرماید كه او را تسبیح و حمد گوید و سجده و عبادت كند و یا این مراسم را ادامه دهد و این سفارش را متفرع بر تنگی حوصله از زخم زبان‌‌های كفّار نمود معلوم می‌شود كه تسبیح و حمد خدا و سجده و عبادات در ازاله اندوه و سبك كردن مصیبت اثر دارد.
ـ مراد به ساجدین در آیه نمازگزاران است. و دستور به نماز خواندن است نه تنها سجده و اگر نماز را سجده نامید بخاطر این است كه سجده افضل اجزاء نماز است و مقصود از تسبیح و تحمید، زبانی گفتن سبحان الله و الحمد الله و امثال آن است.
در دُر منثور است كه ابن مردویه و دیلمی از ابی الدرداء روایت كرده كه گفت، از رسول خدا ـ صلّی الله علیه و آله ـ شنیدم كه می‌فرمود به من دستور نرسیده كه تاجر باشم و مال جمع كنم و یا به بسیاری مال افتخار نمایم بلكه به من وحی شده كه پروردگارت را بحمد تسبیح كن و از ساجدان باش و پروردگارت را عبادت كن تا تو را یقین آید.
رسول خداـ صلّی الله علیه و آله ـ هم بر طبق دستور پروردگارش صبر كرد تا آن جا كه شكنجه‌های سختی از دشمن بدید و نسبتهای ناروایی از ایشان شنیده و در آخر دیگر كاسه صبرش لبریز شد خدایتعالی فرمود: «و لقد نعلم انك یضیق صدرك بما یقولون فسبح بحمد ربك و كن من الساجدین».[2]

[1] . سوره‌ی حجر آیه‌ی 97.
[2] . المیزان. ج 12 ص 286.



::
 
» تعداد مطالب : 2884
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2897985
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391 
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396