| وب سایت تخصصی نماز | آغاز شد این دفتر برای کسانی که میخواهند محبوب خدا شوند ....قربه الی الله .... برای محبوب شدن نزد خدا چند قدم بیشتر فاصله نداریم .... یاعلی « ارزنـــده تـرین گــوهر مصـود نـــماز است / زیبنــده تـرین هــدیه معبـود نـــماز است / ای دوست بگـو تـا همـه ی خـلق بداننـد / مقصود حق از خلقت موجود نـماز است. »
 
تشکیک در اهمیت عبادات
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : چهارشنبه 9 اسفند 1391 

در مورد نماز به ما می‏گويند كه پيامبر اكرم فرمود و يا ائمه اطهار فرمودند (چون هم در كلمات رسول اكرم هست و هم در كلمات ائمه) «الصلوة عمود الدين» نماز عمود خيمه دين است يعنی اگر دين را به منزله يك خيمه بر پا شده‏ای بدانيم كه هم چادر دارد و هم طناب و هم حلقه و هم ميخی‏ كه بزمين كوبيده‏اند و هم عمودی كه آن خيمه را بر پانگاه داشته است، نماز بمنزله عمود اين خيمه بر پا شده است.

و مخصوصا در حديث نبوی كه‏ رسول اكرم بيان فرموده است، همين مطلب به همين شكل كه برای شما عرض‏ كردم توضيح داده شده است. درباره نماز وارد شده است: «ان قبلت قبل‏ ما سواها و ان ردت رد ما سواها» يعنی شرط قبولی و پذيرش ساير اعمال‏ انسان قبولی نماز است.
به اين معنی كه اگر انسان كارهای خيری انجام‏ بدهد و نماز نخواند و يا نماز بخواند اما نماز نادرست و غير مقبولی كه‏ رد بشود، ساير كارهای خير او هم رد می‏شود. شرط قبولی ساير كارهای خير انسان قبول شدن نماز اوست.

در حديث ديگر است كه: «الصلوة قربان كل تقی»، نمازمايه‏ تقرب هر انسان پرهيز كار است. باز در حديث ديگر است كه شيطان هميشه‏ از مؤمن ناراحت و گريزان است، مادامی كه مراقب و محافظ نمازش هست و امثال اينها كه ما در اخبار و احاديث زياد داريم و حتی از خود قرآن مجيد می‏توان اين مطلب را يعنی اهميت فوق العاده نماز را استنباط كرد.
سؤالی‏ كه در اين زمينه به وجود می‏آيد اينست كه گاهی از بعضی افراد شنيده می‏شود كه اين همه احاديثی كه درباره اهميت نماز هست لااقل بايد برخی از اينها ساختگی باشد، درست نباشد، احاديث صحيح و معتبر نباشد، كلام پيغمبر و ائمه نباشد.
شايد اينها را در دوره‏هائی كه زهاد و عباد زياد شدند يعنی بازار زهد وعبادت‏ داغ شد، ساخته‏اند و مخصوصا در قرنهای دوم و سوم هجری كه افرادی پيدا شدند زهرا مسلك و خيلی افراطی در عبادت كه كارشان كم و بيش به‏ رهبانيت كشيده شده بود.

منبع :
    آزادي معنوي، صفحه 122-121
    براي اطلاعات بيشتر در اين زمينه نگاه كنيد به:
    *((افراط در زهد و عبادت اسلام))
    *((افراط در مسائل اجتماعي اسلام))
    *((اس



::
 
» تعداد مطالب : 2884
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2908272
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391 
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396