در مورد نماز به ما میگويند كه پيامبر اكرم فرمود و يا ائمه اطهار فرمودند (چون هم در كلمات رسول اكرم هست و هم در كلمات ائمه) «الصلوة عمود الدين» نماز عمود خيمه دين است يعنی اگر دين را به منزله يك خيمه بر پا شدهای بدانيم كه هم چادر دارد و هم طناب و هم حلقه و هم ميخی كه بزمين كوبيدهاند و هم عمودی كه آن خيمه را بر پانگاه داشته است، نماز بمنزله عمود اين خيمه بر پا شده است.
و مخصوصا در حديث نبوی كه رسول اكرم بيان فرموده است، همين مطلب به همين شكل كه برای شما عرض كردم توضيح داده شده است. درباره نماز وارد شده است: «ان قبلت قبل ما سواها و ان ردت رد ما سواها» يعنی شرط قبولی و پذيرش ساير اعمال انسان قبولی نماز است.
به اين معنی كه اگر انسان كارهای خيری انجام بدهد و نماز نخواند و يا نماز بخواند اما نماز نادرست و غير مقبولی كه رد بشود، ساير كارهای خير او هم رد میشود. شرط قبولی ساير كارهای خير انسان قبول شدن نماز اوست.
در حديث ديگر است كه: «الصلوة قربان كل تقی»، نمازمايه تقرب هر انسان پرهيز كار است. باز در حديث ديگر است كه شيطان هميشه از مؤمن ناراحت و گريزان است، مادامی كه مراقب و محافظ نمازش هست و امثال اينها كه ما در اخبار و احاديث زياد داريم و حتی از خود قرآن مجيد میتوان اين مطلب را يعنی اهميت فوق العاده نماز را استنباط كرد.
سؤالی كه در اين زمينه به وجود میآيد اينست كه گاهی از بعضی افراد شنيده میشود كه اين همه احاديثی كه درباره اهميت نماز هست لااقل بايد برخی از اينها ساختگی باشد، درست نباشد، احاديث صحيح و معتبر نباشد، كلام پيغمبر و ائمه نباشد.
شايد اينها را در دورههائی كه زهاد و عباد زياد شدند يعنی بازار زهد وعبادت داغ شد، ساختهاند و مخصوصا در قرنهای دوم و سوم هجری كه افرادی پيدا شدند زهرا مسلك و خيلی افراطی در عبادت كه كارشان كم و بيش به رهبانيت كشيده شده بود.
منبع :
آزادي معنوي، صفحه 122-121
براي اطلاعات بيشتر در اين زمينه نگاه كنيد به:
*((افراط در زهد و عبادت اسلام))
*((افراط در مسائل اجتماعي اسلام))
*((اس
::
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2907151
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396