به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

آزمايش انسانها توسط خداوند منان از سنّت هاي الهي مي باشد كه تخلف ناپذير است و در هر برهه اي از زمان وجود دارد. آياتي كه در قرآن مجيد مي باشد و صراحت در اين امر دارد كه خلقت انسانها براي امتحان و آزمايش الهي است و مي فرمايد: «لبنلونكم حتّي نعلم المجاهدين منكم و الصابرين و نبلوا خباركم;(1) ما همه شما را قطعاً مي آزمائيم تا معلوم شود مجاهدان واقعي و صابران از ميان شما كيانند و اخبار شما را بيازمائيم».
و نيز آيات بسيار زياد ديگري كه دلالت صريح بر امتحان الهي دارد كه مخصوص هر فردي در هر زمان و دوره اي است و هيچ گاه اين امر جدا از نظام الهي نمي باشد.
حتّي در دوره حضرت حجّة((عليه السلام)) اين سنّت الهي جراين دارد تا روز قيامت كه ديگر روز حساب است نه روز عمل و امتحان.


ـــــــــــــــــــــ
1 - سوره محمّد((صلي الله عليه وآله))، آيه 31.

ادامه مطلب
سه شنبه 29 اردیبهشت 1394  - 11:50 AM

شبهه :
ادعاي اين كه 4 نفر از سوي مهدي امام دوازدهم شيعيان، ‌نيابت داشته‎اند، هيچ گونه مدركي ندارد و علاوه بر آن، اين افراد در زمان حياتشان هيچ گونه عملكرد سياسي، عقيدتي و خدمت سازنده‎اي نداشته‎اند. 

ادامه مطلب
سه شنبه 29 اردیبهشت 1394  - 11:42 AM

پرسش:
جهاني شدن و يا جهاني سازي كه اسلام معرفي مي كند با جهاني سازي كه غربي ها درصدد پياده كردن آن درجهان هستند چه تفاوت هاي اساسي با يكديگر دارد، لطفا اهم آنها را توضيح دهيد؟
پاسخ:
فرآيند جهاني شدن و يا جهاني سازي كه اسلام در قالب حكومت جهاني حضرت مهدي(عج) معرفي مي كند با آنچه كه غربي ها از جايگاه سلطه درصدد پياده كردن آن درجهان هستند، تفاوت هاي ماهوي دارد. اين بحث امروزه با توجه به تحولات منطقه خاورميانه و يا حتي گستره موج اعتراضات در ساير مناطق جهان اهميت ويژه اي پيدا مي كند. در اينجا به نحو اجمال اهم امتيازات و وجوه برتري جهاني شدن مهدوي نسبت به جهاني سازي غربي را مطرح مي كنيم:
1- حكومت واحد جهاني اسلامي يا مهدوي، تحت رهبري افراد صالح و وارسته و شخصيت هاي برجسته ديني كه معصوم از خطا و تالي تلو معصومند اداره مي شود. و قانون خدا در آن جامعه حاكم است، ولي حكومت واحد جهاني پيشنهادي غرب، تحت نظر و اشراف قدرتمندان و زورمداران و ستمگران است.
2- ازديدگاه اسلام، محور تمام امور در جامعه، خدا و احكام اوست، ولي در جهاني شدن و جهاني سازي غرب، محور، قوانين موضوعه بشري است.
3- حكومت جهاني امام مهدي(عج) برمحور توسعه اخلاقي و معنوي و فرهنگي و اجتماعي استوار است، در حالي كه در حكومت جهاني غرب، معنويت و آموزه هاي اخلاقي هيچ جايگاهي ندارد.
4- توسعه علمي از ويژگي هاي حكومت جهاني امام مهدي(عج) است. در حالي كه درعصر جهاني شدن غربي، دانش پيشرفته در انحصار كشورهاي خاصي است كه اين كشورها از انتقال آن به كشورهاي ديگر جلوگيري مي كنند.
از امام باقر(ع) روايت شده كه فرمود: «اذا قام قائمنا وضع يده علي رؤوس العباد فجمع بها عقولهم و كملت بها احلامهم» هنگامي كه قائم ما قيام كند دستش را بر سر مردم مي گذارد و عقول آنها را كامل و افكارشان را پرورش داده و تكميل مي كند. (بحارالانوار، ج52، ص328)
5- حكومت جهاني مهدي(عج) حكومتي است مبني بر آموزه هاي عقلاني و ديني، در حالي كه جهاني شدن غربي، پيامد و حاصل پيشرفت هاي سياسي، اقتصادي، فناوري، در ارتباط با نظام سرمايه داري و سلطه طلبي و هواي نفساني است.
6- درحكومت واحد جهاني حضرت مهدي(عج) به خاطر توسعه اي كه در دانش و عقل بشر پيدا مي شود، تمامي ظرفيت هاي اقتصادي و طبيعت كشف مي شود و سرمايه به حد وفور به نحو عادلانه در اختيار مردم قرارمي گيرد و سيستم توزيع نيز درست عمل مي كند. درحالي كه در جهاني سازي غربي، شكاف هاي اقتصادي و توزيع ناعادلانه كالاها و ثروت ها و منابع به نحو وحشتناكي وجود دارد.
7-حكومت واحد جهاني مهدي(عج) ولايي است و مشروعيت خود را از خدا مي گيرد كه از ناحيه مردم نيز مورد پذيرش و مقبوليت قرارمي گيرد. درحالي كه در جهاني شدن غربي، مشروعيت حكومت جهاني را از ناحيه مردم مي داند و آن هم با هزاران فريب و نيرنگ كه در گرفتن آراي مردم به كار مي گيرند.
8- جهاني سازي غربي درحقيقت باعث تسلط غرب و آمريكا درعرصه هاي سياسي و اقتصادي است و به دنبال خود ناامني و رفتارهاي خصمانه به همراه دارد. چيزي كه هيچ ملتي حاضر به پذيرش آن نيست، درحالي كه اساس و برنامه اصلي حضرت مهدي(عج) گسترش و برقراري صلح و امنيت و آسايش و ريشه كني ظلم و ستم، جنگ و خون ريزي درجهان است. همان گونه كه قرآن مي فرمايد: ترس مردم به امنيت و آسايش مبدل خواهدشد. «وليبدلنهم من بعد خوفهم امنا» (نور-55)

ادامه مطلب
سه شنبه 29 اردیبهشت 1394  - 11:42 AM

پاسخ: 
گاهى اين سؤال در ذهن انسان خطور مى كند كه چرا وقت ظهور در منابع اسلامى معين نشده است ؟ در جواب اين سؤ ال مى گوييم :
1- كسى كه منتظر شخص دوست داشتنى است و وقت آمدن او را نمى داند هميشه در حال انتظار است ، هميشه آماده است هميشه در صدد پياده كردن دستورات او در خود و اجتماع است ولى در صورتى كه زمان رسيدن او را بداند خصوصا آنكه بداند كه بسيار دور است ماءيوس شده و هرگز خود را به اين زودى آماده نمى كند.
2- معين نبودن وقت ظهور ، يك نوع امتحان است براى مردم تا معلوم گردد آيا مردم با اين همه سختى هاى مختلف روحيه خود را از دست مى دهند يا خير؟
3- گاه مصلحت در تقديم و تاءخير زمان غيبت است كه اين معنا با معين بودن زمان ظهور سازگارى ندارد. و لذا در قصه حضرت موسى عليه السلام به جهت ادامه ملاقات او با خداوند از سى روز تا چهل روز عده اى به انحراف كشيده شدند. 
4- در صورت معين بودن ظهور ، دشمنان حضرت عليه السلام در صدد تدارك بر آمده و با حضرت در همان زمان به مقابله بر خواهند خواست . لذا در روايات اسلامى از عنصر((ناگهانى بودن ظهور))به عنوان عنصر اساسى در پيروزى حضرت ياد شده است .
امام صادق عليه السلام به ابن النعمان فرمود:((اى پسر نعمان به راستى عالم نمى توان به هر چه اطلاع دارد تو را آگاه سازد ... پس عجله نكنيد به خدا سوگند! سه بار اين امر - امر فرج - نزديك شد ولى به جهت آنكه شما آن را فاش كرديد خداوند آن را به تاخير انداخت . به خدا سوگند نزد شما سرى نيست مگر آنكه دشمنان شما به آن از شما آگاه ترند)).
5- در صورت عدم تعيين وقت ظهور حالت انقطاع و توجه و تضرع خاصى بر انسان ها حاكم خواهد شد كه چه بسا اين امر سبب تعجيل در فرج امام زمان عليه السلام گردد. ولى اگر وقت ظهور به طور قطع مشخص ‍ باشد ديگر از اين اثر معنوى خبرى نيست .
6- از آنجا كه وقت ظهور همانند علايم ظهور متعلق((بدا))واقع مى شود لذا نبايد به طور دقيق وقت ظهور مشخص باشد تا مردم به كارهايى تشويق شوند كه موثر در ظهور امام زمان عليه السلام است .
منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
 

ادامه مطلب
سه شنبه 29 اردیبهشت 1394  - 11:41 AM

پاسخ: 
خداوند متعال مى فرمايد:و نريد ان نمن على الذين استضعفوا فى الارض و نجعلهم ائمة و نجعلهم الوارثين(1) ؛((اراده ما بر اين قرار گرفته كه بر مستضعفين زمين منت بگذاريم و آنها را پيشوايان و وارثين [روى زمين قرار] دهيم .))
مطابق سياق آيه فوق مفسران اهل سنت و شيعه شاءن نزول آيه را مربوط به قوم بنى اسرائيل مى دانند ، (2) آنان بودند كه روى زمين به استضعاف كشيده و خداوند آنها را بر فرعونيان پيروز گرداند ، ولى ظاهر آيه دلالت بر قانون كلى و اراده و مشيت هميشگى خداوند نسبت به مستضعفين تا روز قيامت دارد خداوند اراده كرده كه به حسب شرايط خاص مستضعفين را بر مستكبرين عالم پيروز گرداند ، كه نمونه اى از آن تحقق مشيت الهى نسبت به پيروزى بنى اسرائيل و زوال حكومت فرعونيان بود. نمونه كامل تر آن حكومت پيامبر اسلام بعد از ظهور اسلام است . و مطابق روايات اسلامى مصداق كامل تر از همه حكومت ها ، حكومت حضرت مهدى عليه السلام در عصر ظهور است كه خداوند حكومت او را كه همان حكومت مستضعفين است در سرتاسر گيتى گسترش خواهد داد و كره زمين را پر از عدل و داد خواهد كرد اين معنا را مى توان از قرائنى به دست آورد:
1- اراده خداوند در آيه به صيغه مضارع((نريد))آمده كه دلالت بر استمرار دارد.
2- اراده حتمى الهى بر عنوان((مستضعفين))وارد شده و مستضعفين بنى اسرائيل خصوصيت ندارند.
3- رواياتى كه از طرق شيعه و سنى در ذيل آيه وارد شده دلالت بر عموميت اين سنت الهى دارد:
امام صادق عليه السلام فرمود:((همانا آيه مخصوص به صاحب امرى است كه در آخرالزمان ظهور كرده و جباران و فرعونيان را نابود خواهد كرد ، او شرق و غرب زمين را مالك مى شود پس زمين را پر از عدل مى كند همان گونه كه پر از ظلم شده باشد)). (3)
حضرت على عليه السلام فرمود:((دنيا بعد از آنكه در برابر ما همچون شتر بد خلق چموشى و سركشى كرد به سوى ما روى مى آورد و در برابر ما رام مى شود. آن گاه اين آيه را تلاوت نمود:((و نريد ان نمن ...)). (4)
پی نوشتها:
1- سوره قصص ، آيه 5.
2- مجمع البيان ، ج 7 - 8 ، ص 375؛ درالمنثور ، ج 6 ، ص 392.
3- تفسير برهان ، ج 6 ، ص 58.
4- شواهد التنزيل ، ج 1 ، ص 438 ، ح 59؛ ينابيع المودة ، ص 437.
منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران

ادامه مطلب
سه شنبه 29 اردیبهشت 1394  - 11:40 AM

پاسخ: 
خداوند متعال مى فرمايد:و قاتلوهم حتى لا تكون فتنه و يكون الدين كله لله ...(1) ؛((با آنان پيكار كنيد تا فتنه برچيده شود و دين همه اش مخصوص خدا باشد.))
آيه فوق دلالت دارد بر اينكه بايد شرك و كفر ريشه كن شود و دين همه اش مخصوص خدا باشد و هيچ مشركى در روى زمين نماند جز آنكه كشته شده يا داخل در دين اسلام شود. اين هدف هنوز تحقق نيافته است در حالى كه بايد تحقق يابد و فتنه از روى زمين برچيده شود و دين خالص براى خدا گردد.
مطابق روايات اين هدف در عصر ظهور حضرت مهدى عليه السلام تحقق خواهد يافت همان گونه كه در آيه 33 از سوره توبه به آن اشاره شد.
آلوسى در ذيل آيه فوق مى گويد:((مقصود آن است كه همه اديان باطل از بين برود يعنى يا اهل اديان از بين رفته و هلاك شوند و يا از ترس و جهات ديگر به دين اسلام بازگردند)). (2) 
آن گاه مى گويد:((گفته شده كه تاويل آيه تاكنون محقق نشده است و در هنگام ظهور حضرت مهدى عليه السلام تاويل آن خواهد آمد و در آن عصر هيچ مشركى بر روى زمين باقى نخواهد ماند)). (3)
از امام صادق عليه السلام در مورد آيه فوق سؤال شد ، حضرت فرمود:لم يجى ء تاويل هده الاية ولو قد قام قائمنا بعد سيرى من يدركه ما يكون من تاويل هذه الاية و ليبلغن دين محمد صلى الله عليه و آله ما بلغ الليل حتى لا يكون مشرك على ظهر الارض ...(4) ؛((هنوز تاويل آيه نيامده است و اگر قائم ما قيام كند زود است كسانى كه او را درك مى كنند تاويل اين آيه را ببينند. البته دين محمد به تمام نقاطى كه شب پوشش آرام بخش خود را بر آن مى افكند خواهد رسيد تا اينكه در سراسر زمين شرك و بت پرستى باقى نماند.))
پی نوشتها:
1- سوره انفال ، آيه 39.
2- روح المعانى ، ج 9 ، ص 174.
3- روح المعانى ، ج 9 ، ص 174.
4- تفسير صافى ، ج 20 ، ص 303.
منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
 

ادامه مطلب
سه شنبه 29 اردیبهشت 1394  - 11:40 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 155

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 1720074
تعداد کل پست ها : 20595
تعداد کل نظرات : 20
تاریخ ایجاد بلاگ : جمعه 29 مرداد 1389 
آخرین بروز رسانی : پنج شنبه 25 مرداد 1397 

نویسندگان

مهدی گلشنی

امکانات جانبی

کد ذکر ایام هفته
اوقات شرعی

حدیث