به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

6 ماه نخست زندگی سن طلایی انجام مداخلات توانبخشی

با توجه به آمار رو به رشد ناشنوایی نوزادان کشور آگاه سازی والدین نسبت به زمان ارجاع به موقع گام مهمی در کاهش عوارض اختلال ناشنوایی در کودکان خواهد داشت.

6 ماه نخست زندگی سن طلایی انجام مداخلات توانبخشی

گیتا موللی عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ افزود: مداخله به هنگام  افراد ناشنوا از ضورت هایی است که می تواند آینده مثبتی را برای افرا کم شنوا ایجا کند که در این میان نقش والدین و آگاهی انها از این مهم حائز اهمیت است.

 

وی گفت: بهره مندی از زبان اشاره (هر دو نوع زبان اشاره رسمی و محاوره ای)، حضور کارشناسان (معتقد به روشهای کاملا شفاهی)، کاشت حلزون (میوه تلاشهای 2دهه قبل مراکز کاشت حلزون)، سمعک (حاصل توانبخشی کارشناسان شنوایی شناسی و گفتاردرمانی) و غیره

الگوهای امیدبخش خانواده های دارای کودک کم شنوا/ناشنوا  است .

    

وی گفت: خانواده محور بودن در برنامه مداخله ای که چندی پیش در اولین سمپوزیوم بین المللی تازه های علم در مداخله زودهنگام خانواده محور برای کودکان کم شنوا و ناشنوا (FCEI-IRAN) مطرح شد می تواند زمینه ساز بهبود کودکان، آینده آنان و جامعه خواهد بود.

 

اساس و پایه همه پیشرفتهای هر کودک به خانواده بستگی دارد و از آنجایی که خانواده ،بیشترین زمان را با کودک می گذراند ، سن طلایی کودک برای مداخلات پزشکی و توانبخشی، همان شش زماه نخست زندگی اوست که با کمک والدین، امکانپذیر است.

 

وی توضیح داد: تحقیقات وسیع بین المللی نشان داده است، مهمترین کلید موفقیت کودک کم شنوا/ناشنوا، مداخله زودهنگام (پیش از 6 ماهگی ) است.

 

موللی در پایان به عدم سوگیری علمی تاکید کرد و افزود: هیچ روشی بر روش دیگر برتری ندارد و چیزی که مهم است مداخله زودهنگام  و در معرض زبان بودن کودک است تا با این رویکرد شاهد جامعه ای پویا و سالم باشیم.

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
پنج شنبه 6 آبان 1395  - 11:57 PM

بار کمرشکن طرح تحول سلامت بر دوش دانشگاهها/ برای تحصیل کرده‌ها برنامه ای نداریم

معاون اجتماعی سازمان مدیریت با اشاره به بار کمرشکن طرح تحول سلامت بر دوش دانشگاهها از افزایش افراد تحصیل کرده‌ در جامعه خبر داد.

بار کمرشکن طرح تحول سلامت بر دوش دانشگاهها/ برای تحصیل کرده‌ها برنامه ای نداریمبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛سعید نمکی معاون اجتماعی سازمان مدیریت در نشست معاونین آموزشی دانشگاه ها صبح امروز در دانشکده علوم پزشکی تهران گفت: آموزش پایه توسعه پایدار است و بزرگترین چالش نظام سلامت و نظام آموزش این است که به شدت وابستگی پیدا کردیم و ابزار و آموزش های سرپایی از دست می رود. دیدگاه وابستگی ما به ابزار یک چالش است که هزینه های درمان را بالا می برد.

 

وی اظهار داشت: بار بیماری های امروز ندیدن های دیروز در نظام آموزش است که اگر امروز نظام آموزش برای مقابله با چالش ها آماده نشود در آینده مشکلات فراوانی ایجاد خواهد شد.

 

معاون اجتماعی سازمان مدیریت  با تاکید بر اینکه ما با تربیت نیروی خوب با هزینه کم بار سنگینی از آینده بر خواهیم داشت، تصریح کرد: ما باید برمبنای آمایش سرزمینی و نیازهای اقلیمی نیروهایمان را تربیت کنیم، این بحث مدتها مطرح بوده و این حرکت آغاز شده است.

 

نمکی بیان کرد: دانشگاه ها امروز ما خلق سرمایه نمی کند، ما  20 تا 25 درصد نسبت به انقلاب دانشجو گرفتیم اما این تعداد متاسفانه منجر به افزایش درآمد سرانه نشده است  که انتظار می رود ما باید سرمایه گذاری را در افزایش دانشجو به کارگیریم.

 

وی عنوان کرد: ما باید برای تجدید ساختار به فکر احیای متولی دیگر زیر چتر وزارت بهداشت باشیم، همچنین در احیای ساختار باید به جدایی مقامات اموزشی از درمان و احیای ساختار اموزش پزشکی باشیم.

 

معاون اجتماعی سازمان مدیریت  اظهار داشت: 2 هزار میلیارد تومان اعتبار برای آموزش در سازمان مدیریت و برنامه ریزی دیده شده است، که مطابق آن تصمیم داریم کسری بودجه های دانشگاه های پزشکی را تامین کنیم.

 

نمکی بیان کرد: ما با دستگاه های مختلفی طرف حسابیم که مشکلات عمیق اقتصادی دارند. تمام ساختار وزارت بهداشت باید مورد بازنگری و توانمندی های جدید را بازیابی کنیم. همچنین چارت دانشگاه ها را بررسی و در آن حوزه سرمایه گذاری انجام دهیم.

 

وی با تاکید بر اینکه تعداد افراد تحصیل کرده در دانشگاه ها رو به افزایش است، افزود: ما تعداد زیادی دانشجوی تحصیلات تکمیلی گرفتیم اما متاسفانه علاوه بر سرانه برای آنها برنامه نداریم، که به این مسایل باید بیشتر توجه شود. ما اعتراف می کنیم که فضا کم هست و بحث بخش نامه قطعا باید در جامعه اصلاح و مرمت شود، ما باید واقعیت را بپذیریم و برمبنای آن این رویه را دنبال کنیم.

 

معاون اجتماعی سازمان مدیریت عنوان کرد: ما در سازمان برنامه نگاهمان دانش محور است و بدون این رویکرد توسعه معنا ندارد، زیرا باید دانش و تفکر پشت توسعه باشد.

 

نمکی تصریح کرد: ما طرحی را به عنوان طرح تحول سلامت آغاز کردیم این طرح مقدماتی داشت که متاسفانه هیچ کدام اجرا نشد و در خصوص بیمه ها با کسری مواجه شدیم که  90 درصد از خدمات بر دانشگاه ها تحمیل شد و در حال حاضر دانشگاه ها وارد بحران مالی شدند.

 

وی در خصوص بودجه طرح تحول سلامت اظهار داشت: 4 هزار و هشتصد میلیارد تومان برای طرح تحول سلامت در نظر گرفته بودیم که از محل طرح هدفمندی یارانه ها تنها 300 میلیارد تومان به این طرح اختصاص داده شد.

 

معاون اجتماعی سازمان مدیریت در خصوص کمبود زمینه اعتباری در خصوص حقوق و مزایای هییت علمی و کارکنان دانشگاه ها گفت:  تمام کسری ها در این زمینه مشخص شده و امسال در بهترین شرایط 68 درصد مطالبات دولت وصول شده است.

 

وی در پایان یادآور شد: ما اشکالاتی در طرح تحول می بینیم و سعی داریم با تدبیری این گره را باز کنیم و تردیدی وجود ندارد که در آینده اثرات این تحول را در نظام سلامت خواهیم دید.

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
پنج شنبه 6 آبان 1395  - 11:57 PM

ارتباط مستقیم چاقی و ناهنجاری های قامتی!

خم کردن زانو، استفاده زیاد از پله، دو زانو و چهازانو نشستن، موجب تخریب غضروف زانو و درد در آن ناحیه می شود.

ارتباط مستقیم چاقی و ناهنجاری های قامتی!

سیامک بشر دوست عضو هیئت علمی گروه فیزیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: شرایط زندگی مدرن امروزی، کاهش و انجام فعالیت های بدنی نادرست موجب شده است تا امروزه مشکلات عضلانی و استخوانی در کشور افزایش پیدا کند.

 

وی اظهار داشت: بی تحرکی و نداشتن شرایط بدنی مناسب موجب افزایش میزان چربی، قند و به مرور سبب ایجاد تغییرات در وضعیت فیزیکی بدن افراد می شود.

 

بشر دوست بیان کرد: قرار گرفتن بدن در وضعیت های نامتعارف مثلا استفاده بیش از اندازه از یک عضو بدن یا سکون بیش از حد در حالت ثابت و ایجاد فشار پی در پی بر ستون فقرات افرد را مستعد به مشکلات عضلانی و اسکلتی می کند که عوارض آن در زمان کوتاه تا طولانی پدیدار می شود.

 

عضو هیئت علمی گروه فیزیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: خم کردن زانو، استفاده زیاد از پله، دو زانو و چهازانو نشستن، به دلیل افزایش سطح تماس استخوان و زانو معمولا در 45 سال به بالا موجب تخریب غضروف زانو و درد در آن ناحیه می شود که عارضه بسیار شایعی در افراد و خصوصا در خانم ها به دلیل تجمع چربی در قسمت تحتانی بدن آنها است.

 

وی تصریح کرد: کمردردها و دردهای ناشی مشکلات ستون فقرات که به دلیل نداشتن توازن فیزیکی، عضلانی و وضعیت های نابه‌جای روزمره ایجاد می شود از دیگر بیماری های شایع در جامعه امروز است که به شدت زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد.

 

بشر دوست با تاکید بر اینکه چاقی توازن اسکلتی افراد را برهم می زند و تاثیر زیاد بر ناهنجاری های اسکلتی دارد، عنوان کرد: اضافه وزن موجب ایجاد اختلال در سیطره عملکرد استخوان و عضلات، ضعف، کاهش قدرت و فعالیت عضلات و تسریع  عوارض و دردهای عضلانی و اسکلتی می شود.

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
پنج شنبه 6 آبان 1395  - 11:57 PM

آموزش پزشکی پشت درهای بسته/ دانشگاهها با توجه به ظرفیت‌هایشان گام بردارند/ کمبود تجهیزات آموزشی

بسته های تحول نوآوری آموزش علوم پزشکی در جهت ارتقاء نظام آموزشی دانشگاهی کشورمعاون آموزشی و دبیر شورای آموزش پزشکی از تدوین بسته های تحول نوآوری در آموزش علوم پزشکی برای داشتن تعامل دو جانبه با دانشگاه ها برای رسیدن به مرجعیت علمی در حوزه علوم پزشکی خبر داد.

 

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛باقر لاریجانی معاون آموزشی و دبیر شورای آموزش پزشکی در تخصصی نشست معاونین آموزشی دانشگاه ها که صبح امروز در دانشکده علوم پزشکی تهران برگزار شد، گفت: در بحث آموزش عالی سلامت، بسته های نو آوری سلامت در 11 بسته تدوین شده است.

 

وی در خصوص بسته های تحول نوآوری در آموزش علوم پزشکی اظهار داشت: بسته مرجعیت علمی، حرکت به سمت دانشگاه های نسل سوم، توسعه آموزش پاسخگو، توسعه راهبردی آموزشی علوم پزشکی، آمایش سرزمینی، توسعه بین المللی آموزش، توسه آموزش مجازی برای ارتقاء آزمون ها و توسعه زیر ساخت های آموزشی پزشکی تدوین شده است.

 

وی بیان کرد: حدود 50 درصد مکاتبات وزارت بهداشت در زمینه آموزش پزشکی است که در دو دهه اخیر نقاط تحول زیادی نداشته و ما بر نقاط پژوهشی تمرکز کرده ایم که در کنار فعالیت های جاری زمینه های تحول را فراهم  می کند.

 

لاریجانی بیان کرد: هدف این است که بدانیم آموزش پزشکی چه مسیری را دنبال می کند و بدانیم در بحث مرجعیت علمی کجا می خواهیم برویم تا از تقلید کوکورانه پیشگیری کنیم و دانشگاه ها  چشم انداز خود را با توجه به ظرفیت های خود تعریف کنند.

 

معاون آموزشی و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی عنوان کرد: هدف از تدوین بسته های تحول نوآوری در آموزش علوم پزشکی داشتن تعامل دو جانبه با دانشگاه ها برای رسیدن به مرجعیت علمی در حوزه علوم پزشکی است. عملی نمودن این بسته ها به میزان زیادی به دانشگاه ها سپرده شده اند و در حال حاضر وارد عمل شده اند و هر دانشگاه در یک یا چند موضوع برای خدمت به کشور در حال فعالیت است.

 

لاریجانی با بیان اینکه بین‌المللی سازی در آموزش پزشکی بسیار مهم است؛ یادآور شد: امروزه در کشور ترکیه حدود 70 هزار دانشجوی خارجی مشغول به تحصیل هستند که از این میان حدود 6 هزار ایرانی ، 5 تا 6 هزار افغانی و 5 تا 6 هزار دانشجوی تاجیک تحصیل می‌کنند.

 

وی افزود: آینده نگری در مرجعیت علمی یکی از مشکل‌ترین امور است ما باید بتوانیم در تمامی زمینه‌ها مرجع شویم.

 

معاون آموزشی و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی اظهار داشت: داشتن کتاب و تحقیقات بومی یک هویت گرایی است و در دانشگاهها دانشجویان باید بتوانند از کتاب‌های کشور خودمان استفاده کنند.

 

وی عنوان کرد: ما در صدد هستیم در دانشگاه‌های نسل سوم وابستگی‌مان را به دولت کاهش دهیم همچنین مناطق آموزشی را رصد می‌کنیم تا مشخص شود در چه زمینه‌هایی سرمایه‌گذاری کمتری صورت گرفته است.

 

وی درباره کمبود تجهیزات آموزشی گفت: برخی از دانشجویان دکتری علوم پایه امکان کار با تجهیزات به روز را ندارند و همین موضوع باعث می شوند نتوانند به خوبی کار یاد بگیرند.

لاریجانی بیان کرد: با همکاری سازمان بهداشت جهانی قصد داریم یک دوره آموزش از بهمن ماه امسال برای تمامی شش هزار پزشک خانواده ترتیب دهیم تا پزشکان عمومی با مفهوم پزشک خانواده آشنا شوند.

 

وی گفت: آموزش مهارتی در دانشگاه‌ها اهمیت بسزایی دارد بنابراین بجای تدوین رشته‌های مختلف در دانشگاه‌ها باید به این امر نیز توجه ویژه‌ای داشته باشیم. همچنین دانشگاه‌ها می‌توانند با مصوبه منطقه آموزشی 20 درصد از امکانات خود را با نیازهای امروز تطبیق دهند.

 

لاریجانی گفت: از آفات وزارت بهداشت این است که با حوزه‌های دیگر علوم فاصله بسیار زیادی دارد بنابراین تصمیم گرفتیم تفاهم‌نامه‌ای را مبنی بر حوزه رشته‌های بین رشته‌ای تدوین کنیم.

 

وی در خصوص دو طرح تحقیقاتی یادآور شد: یکی اینکه چه رشته‌هایی را توسعه بدهیم و دیگری اینکه در یکسری از حوزه‌های مرتبط با وزارت بهداشت تمرکز رشته‌ای نداریم.

 

معاون آموزشی و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی گفت: هدف ما این است که یک نقشه کلی برای ایجاد رشته‌های دانشگاهی ترسیم کنیم ، منطقه چهار آموزشی به حوزه سلامت باروری و بیولوژیک می‌پردازد، منطقه اصفهان در حیطه اعتبار بخشی بیمارستان‌ها فعالیت می‌کند.

باقر لاریجانی اظهار داشت: در این راستا شورای عالی اخلاق تشکیل شده و در آن پایبندی دستیاران به اصول اخلاقی تاکید شده است و پیشنویس‌های راهبردی مناسبی در جهت راهبرد فارغ‌التحصیلان در نظر گرفته است.

وی اظهار داشت: در بحث بین‌المللی سازی آموزش پزشکی، سامانه‌ای تعبیه شده که شامل داده‌های بین‌المللی مناسبی است که نسبت به سنوات گذشته پیشرفت بسیار محسوسی داشته، برای مثال در سطح دانشگاه‌های علوم‌پزشکی مشهد ۲۳۰ برنامه با این محوریت وجود دارد، که تمام این برنامه‌های پزشکی به همت اعضای ستاد در این سامانه ثبت و تایید شده و نیازی به رصد مجدد توسط دانشگاه‌ها وجود ندارد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت عنوان کرد: در حال حاضر 5 هزار دانشجوی خارجی در دانشگاه تهران در رشته پزشکی را توسط این سامانه پشتیبانی کرده‌‌ایم.

 

وی گفت: امیدواریم سایر دانشگاه‌های علوم‌پزشکی از جمله دانشگاه علوم‌پزشکی ایران، دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی و سایر دانشگاه‌های علوم‌پزشکی نیز با همین شرایط پیش روند، برای مثال دانشگاه علوم‌پزشکی ایران می‌تواند میزبان کشورهای همسایه همچون عراق بوده و آن‌ها را پشتیبانی کند و به این ترتیب هر دانشگاه یک کشور خاص را پشتیبانی کند.

معاون وزیر بهداشت با تاکید بر کم بودن اعتبار دانشگاه ها در حوزه آموزش گفت: چارت و تشکیلات حوزه آموزش دانشگاه ها تناسبی با میزان کاری که انجام می دهند ندارد.

وی از ایجاد بیمارستان زنان در همه مناطق آمایشی علوم پزشکی خبر داد و گفت: این موضوع در همه مناطق نهایی می شود.

لاریجانی همچنین بر موضوع تهیه قیمت تمام شده برای آموزش تاکید کرد و گفت: مهم این است که قیمت آموزش حتی به عنوان نمونه هم شده باید تهیه شود.

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
پنج شنبه 6 آبان 1395  - 11:56 PM

کاربرد های لیزر در درمان‌های دندان‌پزشکی/ لیزر دندان‌ها را سفید می‌کند

یک متخصص دندانپزشکی ترمیمی گفت: لیزر درمانی به منظور افزایش سرعت و کیفیت درمان‌های دندانپزشکی در قسمت‌های مختلف کاربرد دارد.

کاربرد های لیزر در درمان‌های دندان‌پزشکی/ لیزر دندان‌ها را سفید می‌کند

محمدرضا رئوف، متخصص دندانپزشکی ترمیمی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  پیرامون سابقه کاربرد لیزر در دندانپزشکی گفت: از حدود ۱۵ سال پیش و برای کاربردهای گوناگونی در قسمت‌ بافت‌های سخت، بهبود زخم‌های جراحی، سفید کردن دندان‌ها، کاهش زخم‌ها و بهبود آفت‌های دهانی لیزر درمانی کاربردهای زیادی دارد.

 

وی افزود: از لیزرها برای گذاشتن مواد ترمیمی بر روی دندان برای جلوگیری از بروز پوسیدگی مجدد استفاده می‌کنند که این عمل با تراش مینای دندان به وسیله لیزر و قرارگیری ماده مذکور بر روی مینای دندان انجام می‌شود.

 

رئوف با اشاره به کاربرد لیزر در سفید کردن دندان‌ها گفت: برخی لیزرها با استفاده از ژل ویژه ای در سفید کردن دندان‌ها به کار می‌روند که ماندگاری بالایی دارند.

 

این متخصص دندانپزشکی ترمیمی گفت: از کاربردهای مهم لیزر در دندانپزشکی، می‌توان به درمان و ضدعفونی کردن کانال‌های ریشه‌ای دندان اشاره کرد.

 

رئوف تاکید کرد: در بخش درمانی از لیزرهای کم‌توان به منظور افزایش کیفیت و سرعت ترمیم استفاده می‌شود که البته لیزر نوعی کمک کننده و تکمیل کننده درمان است و باید توسط افراد متخصص انجام گیرد.

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
پنج شنبه 6 آبان 1395  - 11:56 PM

این علائم در دندان از پوسیدگی خبر می دهد

تغییر رنگ و حساسیت دندان نسبت به شیرینی جات و سرما از علائم پوسیدگی آن است.

مهدی عباسی متخصص ترمیم دندان در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره پوسیدگی دندان گفت: تجمع پلاک میکروبی در سطح دندان به مرور باعث پوسیدگی آن می‌شود که در مراحل اولیه علائمی ندارد ولی به مرور زمان علائم آن بروز می کند.

 

وی درباره علائم ظاهری پوسیدگی دندان بیان کرد: بعضی پوسیدگی‌ها به دلیل تغییر رنگ آن قابل تشخیص هستند که ممکن است به معاینه دندان پزشک احتیاج باشد. 

 

این متخصص ترمیم دندان درخصوص پوسیدگی های بین دندان ها اظهار داشت: این پوسیدگی ها در ابتدا تا زمانی که پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته باشند،علائمی ندارند و در مرحله پیشرفته دندان‌ها نسبت به مواد شیرینی یا سرما حساس می‌شوند که برای پیشگیری از پیشرفت آن مراجعه هر شش ماه یکبار به دندانپزشک و در صورت لزوم انجام رادیوگرافی توصیه می شود.

 

وی با بیان اینکه برای ترمیم دندان قسمت خراب را تراش می‌دهند و به کمک مواد ترمیمی، آن ناحیه را بازسازی می‌کنند که انواع پرکننده‌ها عبارتند از کامپوزیت‌ها (رنگ دندان)،  آمالگام (رنگ نقره‌ای) و  مواد دیگری مانند طلا که در قدیم از آن استفاده می‌شد و این موارد برای سلامت عارضه‌ای ندارند.

 

عباسی با اشاره به کاربرد کامپوزیت برای دندان جلویی و هم برای دندان‌های خلفی گفت: این ماده هزینه بالاتری نسبت به آمالگام به علت مراحل کاری پیچیده تر دارد که پزشک زمان بیشتری را باید صرف کند و عمر کامپوزیت مانند عمر آمالگام است.

 

وی با بیان اینکه آمالگام در نواحی دندان که دسترسی دندانپزشک به آن مشکل‌تر است، کارآیی خوبی دارد، تاکید کرد: این ماده در حدود 200 سال در دندانپزشکی مورد استفاده قرار می گیرد و تحقیقات نشان داده است که استفاده از آن برای افراد هیچ عارضه ای ایجاد نمی کند و تنها به دلیل جیوه موجود در آن و تجمع در محیط زیست سبب بروز مشکلاتی می شود. 

 

این متخصص ترمیم دندان درباره مراقبت از دندان های ترمیم شده تصریح کرد: افراد باید بیش از زمانیکه دندان سالم داشتند به بهداشت دهان و دندان اهمیت بدهند که استفاده از حداقل روزی دوبار مسواک و نخ دندان حتی زمانی که احساس کنند ماده غذایی بین دندان‌ها وجود ندارد توصیه می شود.

 

وی در خصوص امکان عصب‌کشی دندان و ترمیم آن در یک مرحله اظهار داشت: اگر به روکش نیاز نداشته باشد، در یک جلسه امکان پذیر است.

 

عباسی درباره شکستن دندان نیش در کودکان بیان کرد: تا سن ‌یازده سالگی دندان شیری باید داخل دهان باشد و بهتر است تا جایی که امکان دارد، دندان کشیده نشود و اگر لازم است دندان کشیده شود فضا را باید در داخل فک حفظ کنند تا دندان دائمی نهفته نماند.

 

انتهای پیام/ 

ادامه مطلب
پنج شنبه 6 آبان 1395  - 11:55 PM

بهترین میان وعده ها برای کاهش وزن

یک متخصص تغذیه گفت: هیچ میان وعده ای صددرصد باعث لاغری افراد نمی شود و برای کاهش وزن باید کالری های مصرفی خود را کم کنید.

محمدرضا وفا متخصص تغذیه در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به تاثیر کالری دریافتی بدن در لاغری گفت: برای کاهش وزن باید مصرف کالری دریافتی از طریق خوراکی و آشامیدنی ها از مقداری که بدنمان به آن نیاز دارد، کمتر شود.

 

وی درباره بهترین زمان مواد غذایی برای استفاده در میان وعده اظهار داشت: بهترین میان وعده برای کاهش وزن، انواع سبزیجات و میوه جات تازه فصلی است که باعث احساس سیری در افراد می شود و خانواده ها باید کودکان و نوجوانان چاقشان را به مصرف این مواد عادت دهند.

 

این متخصص تغذیه با بیان اینکه انتخاب خوراکی هایی مانند کیک، شکلات و بیسکوییت که کالری بسیار بالایی دارند به عنوان میان وعده مناسب نیست، تصریح کرد: بعضی از والدین خوراکی های شیرین و سردی مانند کیک و بیسکوییت که از آرد و روغن و ساندیس که ققط از آب و شکر تشکیل شده است را به عنوان میان وعده در مدرسه و یا اوقات فراغت دانش آموزان انتخاب می کنند که اصلا مناسب نیست زیرا شکر و روغن موجود در آن ها باعث افزایش وزن می شود.

 

وی با بیان اینکه هیچ میان وعده ای صددرصد باعث لاغری نمی شود، عنوان کرد: تمامی مواد غذایی و نوشیدنی های مصرفی دارای کالری هستند و تنها ماده ای که کالری ندارد آب است که برای کاهش وزن باید کالری مصرفی خود را کاهش دهید.

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
پنج شنبه 6 آبان 1395  - 11:55 PM

خودشیفتگی و علاقه به خود دو روی یک سکه

یک روانپزشک گفت: ناتوانی در برقراری ارتباط موثر با دیگران وجه تمایز خودشیفتگی با احترام و دوست داشتن خود است.

خودشیفتگی و دوست داشتن خود دو روی یک سکهمحمد صنعتی روانپزشک در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیان کرد: خودشیفتگی با دوست داشتن خود تفاوت دارد و گروهی از روانشناسان معتقدند که خودشیفتگی بخشی از خصوصیات انسانی است.

 

وی اظهار داشت: اختلال خودشیفتگی سبب اختلال در روابط بین فردی (اجتماعی) و رابطه فرد با خودش می شود که رد خودشیفته قادر به برقراری ارتباط عمیق عاطفی با سایرین نیست.

 

این روانپزشک با بیان اینکه فرد خودشیفته می تواند درجات علمی بالا را کسب کند، عنوان کرد:  با این وجود این فرد در زندگی خصوصی و روابط بین فردی با مشکلات متعددی مواجه است.

 

وی با اعلام اینکه خودشیفتگی بخشی از روند طبیعی رشد قلمداد می شود، توصیه کرد: خودشیفتگی پس از تشخیص به عنوان یک اختلال باید هر چه زودتر درمان شود.

 

صنعتی یادآور شد: فرد خودشیفته در برقراری ارتباط با همسرش و در زندگی زناشویی مانند یک رییس و فرمانده رفتار می کند که همسرش باید از تمام دستوراتش پیروی و اطاعت کند و کوچکترین نافرمانی در انجام دستورات فرد خودشیفته منجر به فروپاشی زندگی مشترک می شود.

 

انتهای پیام/ 

ادامه مطلب
پنج شنبه 6 آبان 1395  - 11:55 PM

هورمون های عامل بروز آکنه در شیر گاو

محصولات لبنی برای سلامت استخوان ها فوق العاده هستند، اما در برخی افراد هم می توانند موجب بروز آکنه شوند.

پرویز طوسی متخصص پوست و مو در گفت وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: شیرگاو، ارگانیک و پاستوریزه، همگی حاوی هورمون های عامل بروز آکنه هستند.

 

وی ادامه داد: شیر حاوی مقدار زیادی قند وچربی است که می تواند باعث تشدید آکنهشود. لاکتوز موجود در شیر با علل بروز واکنش های آلرژیک در بسیاری از افراد مرتبط است. همچنین محصولات لبنی حاوی پروتئین های کازئین و آب پنیر هستند که می تواند منجر به بروز التهاب شود.

 

طوسی عنوان کرد: اگر جزو افرادی هستید که زیاد جوش می زنید بهتر است از شیرهای گیاهی مانند شیر سویا، شیربادام یا شیر فندق استفاده کنید. این نوشیدنی های گیاهی سرشار از ویتامین E و فاقد لاکتوز هستند، ویتامین E خواص آنتی اکسیدانی دارد که برای سلامت پوست لازم و ضروری است.

 

وی در رابطه با مواد غذایی دیگری که در ایجاد آکنه موثر هستند بیان داشت : سیب زمینی حاوی میزان زیادی ترکیبات مغذی است و سرخ کرده ی آن طرفداران بی شماری دارد. اما زیاده روی در مصرف این ماده غذایی که از نشاسته تشکیل شده است می تواند باعث بروز مشکلات پوستی شود. سیب زمینی  حاوی قندهای دیرجذبی است که قند خون و انسولین را بالا می برد.

 

این متخصص پوست و مو تصریح کرد: میزان آکنه در بین افرادی که میوه و سبزیجات کمتر و خوراکی های مضر بیشتری مصرف می کنند، افزایش می یابد.

 

وی اظهار کرد: خوردن انواع نان های شیرمال برای صبحانه مورد دلخواه خیلی از افراد است، اما نان های تهیه شده از آرد سفید  حاوی میزان زیادی قند هستند. زمانی که این میزان قند وارد بدن می شود میزان انسولین خون افزایش یافته و ترشح سبوم (چربی طبیعی پوست) بیشتر می شود، همین مسئله نیز زمینه ی بروز جوش و آکنه را فراهم می کند بنابراین بهتر است از نان هایی تهیه شده از آرد سبوس دار استفاده کنید.

 

طوسی تصریح کرد: اگر علاقه مند به مصرف پنیر های متنوع(پنیرهای فرانسوی مانند کممبر، گرویر، بری و غیره)هستید در نظر داشته باشد که این پنیرها از شیر گاو تهیه می شوند و اگر شما از مشکلات پوستی رنج می برید بهتر است از مصرف آن ها خودداری کنید. پنیر تهیه شده از شیر بز تاثیری در افزایش سبوم و ایجاد آکنه ندارد.

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
پنج شنبه 6 آبان 1395  - 11:54 PM

با این خوراکی ها آسم خود را کنترل کنید

یک متخصص تغذیه گفت: مصرف روزانه برخی میوه‌ها از حملات تنفسی بیماران مبتلا به آسم جلوگیری می‌کند.

با این خوراکی ها آسم خود را کنترل کنیدسودابه نعمتی متخصص تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره بیماری آسم اظهار داشت: آسم التهاب مجاری تنفسی بوده و از مهمترین علائم آن می‌توان به سرفه، خس‌خس سینه و حمله‌های تنگی نفس اشاره کرد.

 

وی ادامه داد: کمبود برخی ویتامین‌ها از جمله منیزیم، سلنیوم، ویتامین B6 و B12 موجب تشدید حملات تنفسی در بیماران مبتلا به آسم می‌شود.

 

نعمتی ادامه داد: مغزها، غلات، ماهی، گوشت قرمز، پیاز، گوجه فرنگی، جگر و قلوه و برخی سبزیجات با برگ‌های تیره منابع غنی و سرشار از منیزیم و سلنیوم هستند که مصرف آن‌ها به بیماران مبتلا به آسم توصیه می‌شود.

 

این متخصص تغذیه افزود: تخم‌مرغ، دانه آفتاب‌گردان، سیب زمینی و فرآورده‌های لبنی مخصوصا شیر نیز حاوی مقادیر زیادی ویتامین B6 و B12 هستند که مصرف این مواد غذایی تعداد دفعات حمله تنفسی در بیماران مبتلا به آسم را کاهش می‌دهد.

 

نعمتی بیان کرد: انجیر و آب انجیر خیسانده شده، سیر تازه، همچنین سیب و آب سیب نیز به کنترل بیماری آسم کمک می‌کنند.

 

وی دراین‌باره افزود: سیر برای مبتلایان به آسم مفید بوده و در بیشتر موارد از سیر برای درمان آسم استفاده شده و توصیه می‌شود بیماران مبتلا به آسم چند حبه سیر را با مقداری شیر گرم مخلوط و میل کنند.

 

نعمتی در خصوص مصرف سیب نیز گفت: بیماران مبتلا به آسم حتما روزانه یک عدد سیب یا یک لیوان آب سیب طبیعی و موز را در برنامه غذایی خود قرار دهند.

 

این متخصص تغذیه ادامه داد: زمانی که بیمار دچار سرفه‌های مداوم می‌شود، می‌تواند با مخلوط عسل و آب ولرم سرفه‌های خود را تسکین دهد.

 

نعمتی بیان کرد: برای تسکین خس‌خس سینه مصرف یک نوشیدنی کافئین‌دار مانند قهوه می‌تواند باعث باز شدن راه تنفسی شده و اکسیژن رسانی به بیمار را بهبود ببخشد.

 

این متخصص تغذیه افزود: نوشیدن آب یخ، مصرف سرکه، مصرف بیش از حد شکر و نمک و مصرف غذاهای محرک و داغ موجب تشدید حملات آسم خواهد شد.

 

وی توصیه کرد: بیماران مبتلا به آسم از استعمال دخانیات خودداری کرده و حتما در رژیم غذایی خود تغییراتی ایجاد کنند به نحوی که از حساسیت‌های خود نسبت به خوراکی‌ها اطلاعات کافی به دست آورند.

 

نعمتی اظهار داشت: گنجاندن ورزش‌های هوازی کمک شایانی به کنترل حملات تنفسی ناشی از بیماری آسم می‌کند.

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
پنج شنبه 6 آبان 1395  - 11:54 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 15

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 1491666
تعداد کل پست ها : 20595
تعداد کل نظرات : 20
تاریخ ایجاد بلاگ : جمعه 29 مرداد 1389 
آخرین بروز رسانی : پنج شنبه 25 مرداد 1397 

نویسندگان

مهدی گلشنی

امکانات جانبی

کد ذکر ایام هفته
اوقات شرعی

حدیث