به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

جام‌گردانی حلوای عید توسط پیامبر اکرم در میان صحابه

آرزوی پیامبر اسلام در نوروز این بود که خدایا هر روز ما را این‌چنین بهارانه بگردان

جام‌گردانی حلوای عید توسط پیامبر اکرم در میان صحابهبه گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛بیرونی (م‏۴۴۰ق) در «الآثار الباقیة» آورده است: در نوروز، جامی سیمین، پر از حلوا، برای پیغمبر(ص) هدیه آوردند. 

آن حضرت پرسید: «این چیست؟». گفتند: امروز، روز نوروز است. پرسید: «نوروز چیست؟» گفتند: عید بزرگ ایرانیان است. 

 

فرمود: «آری در این روز بود که خداوند، عسکره را زنده کرد». 

 

پرسیدند: عسکره چیست؟ فرمود: «عسکره، هزاران مردمی بودند که از ترس مرگ، ترک دیار کرده، سر به بیابان نهادند و خداوند به آنان فرمود: "بمیرید” پس مردند. 

 

پس آنان را زنده کرد و ابرها را امر فرمود که بر آنان ببارند. از این روست که سنّت آب پاشیدن [ در نوروز ]، رواج یافته است». آن گاه از حلوا تناول کرد و جام را میان اصحابْ قسمت کرد و فرمود: کاش هر روز برای ما نوروز بود!

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
جمعه 11 فروردین 1396  - 8:33 PM

امامزاده شاهزاده حسین کجاست؟

امامزاده شاهزاده حسین فرزند علی بن موسی الرضا ( ع ) است،که مقبره‌اش در شهر قزوین واقع شده‌است.

امامزاده شاهزاده حسین کجاست؟به گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛امامزاده شاهزاده حسین فرزند علی بن موسی الرضا ( ع ) است،که مقبره‌اش در شهر قزوین واقع شده‌است. شاهزاده حسین در سفر به مرو حین عبور از قزوین، در این شهر درگذشت و در همان‌جا به خاک سپرده شد.

سفر علی بن موسی الرضا (ع) به قزوین در جریان سفر ایشان به خراسان و به طور مخفیانه انجام می شود. ایشان در منزل «داوود بن عیسی غازی» اقامت می‌کند و فرزند دو ساله ایشان که در جریان این سفر همراهشان بوده است در قزوین به علت بیماری فوت می‌کند و در همان‌جا به خاک سپرده می‌شود؛اکنون آستان شاهزاده حسین متعلق به فرزند علی بن موسی الرضا (ع) است.

در دورهٔ حکومت صفویه برای این امامزاده که بعدها به شاهزاده حسین معروف شد، ساختمان‌های متعددی بنا و زیارتگاه مردم قزوین شد. مجموعه بناهای شاهزاده حسین دروازه ورودی، ساختمان گنبد دار، رواق، میانسرا، ایوان، بقعه و اتاقهایی در اطراف صحن مرکزی یا میانسرا.هستند. ورودی مجموعهٔ شاهزاده حسین، از سمت شمال، شبیه دروازه‌های ورودی شهرهای عهد صفویه و قاجاریه‌است. این ورودی  طاق نما و شش مناره‌ دارد  که هر یک با کاشی کاری های بسیار زیبا تزیین شده‌است.
 

بقعه شاهزاده حسین با دو ورودی از سمت شمال و جنوب در میان صحن بزرگی قرار گرفته‌است. در اطراف صحن ایوان‌هایی وجود دارد که با کاشی کاری در طرح های مختلف تزیین شده‌است. ورودی بقعهٔ شاهزاده حسین مقرنس کاری و تزیینات مختلف دارد، که در دورهٔ قاجاریه با افزودن تالاری به آن شکل تازه‌ای یافت. در بخش غربی و شرقی بقعه، دو رواق  به نام های بالا سر و پایان پا معروف ساخته شده است  و گچبری و کاشیکاری دارد. 


فضای داخل بقعه شاهزاده حسین، با کاشی خشتی هفت رنگ، بدنهٔ آن با آیینه کاری و زیر گنبد با کتیبه‌هایی به خط ثلث در زمینهٔ لاجوردی تزیین شده‌است. قدیمی‌ترین و زیباترین اثر مجموعه شاهزاده حسین، در چوبی منبت کاری شدهٔ آن قرار دارد که در سال ۹۶۷ هجری به مجموعه اضافه شد. طبق کتیبه‌ای از کاشی معرق، این مجموعه در سال ۱۰۴۰ هجری به دستور زینب بیگم، دختر شاه طهماسب صفوی، بازسازی  و صندوق چوبی نفیسی بر مزار آن نصب شد.این بنا که اصالتاً مربوط به دوره ایلخانی است در تاریخ ۲۰ بهمن ۱۳۱۸  به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

انتهای پیام/

ادامه مطلب
جمعه 11 فروردین 1396  - 8:33 PM

جایگاه زن در کلام امام علی (ع)

امام علی (ع)خطاب به فرزند خود:کاری که از توانایی زن خارج است به او مسپار، که زن همچون گل بهاری ظریف است، نه پهلوانی خشن.

به گزارشحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛امام علی (ع)در قسمت انتهایی نامه 31 کتاب شریف نهج البلاغه خطاب به فرزند خود امام حسن (ع)در مورد جایگاه زنان در خانواده و جامعه می فرماید:ای فرزندم، از مشورت کردن با زنان در امور سیاسی بپرهيز . زنان را روى پوشيده  دار تا چشمشان به مردان نيفتد ، زيرا حجاب ، زنان را بيش از هر چيز از گزند نگه دارد . خارج شدنشان از خانه بدتر نيست از اينكه كسى را كه به او اطمينان ندارى به خانه در آورى . اگر توانى كارى كنى كه جز تو را نشناسد چنان كن و كارى را كه برون از توان اوست ، به او مسپار ، زيرا زن چون گل ظريف است ، نه پهلوان خشن . 

 

امام در ادامه در مورد تعادل در رفتار  می فرماید:گرامى داشتن زن را از حد مگذران و او را به طمع مينداز ، چندان كه ديگرى را شفاعت كند . 

 

همچنین امام علی از تعصب و غیرت نابجای برخی مردان می فرماید:زنهار از رشك بردن و غيرت نمودن نابجا ، زيرا سبب مى شود كه زن درستكار به نادرستى افتد و زنى را كه به عفت آراسته است به ترديد كشاند . براى هر يك از خادمانت وظيفه اى معين كن كه به انجام آن پردازد و هر يك ، كار تو را به عهده آن ديگر نيندازد . 

 

امام همچنین در مورد خوش رفتاری با خویشاوندان می فرماید:فامیل های خود را گرامى دار ، كه ايشان بالهاى تو هستند كه به آن مى  پرى و اصل و ريشه تواند كه بدان بازمى گردى و دست تو هستند كه به آن حمله مى آورى . امام در انتهای این نامه که در سالهای آخر عمر شریف خود آن را نگارش نموده است به فرزند ارشد خود می فرماید:دين و دنيايت را به خدا مى سپارم و از او بهترين سرنوشت را براى تو مى  طلبم ، هم اكنون و هم در آينده ، هم در دنيا و هم در آخرت .

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
جمعه 11 فروردین 1396  - 8:33 PM

فصل بهار در کلام اما رضا(ع)

روح تمام زمان‌ها این کوتاه‌ترین و بهشتی‌ترین کلامی است که در تاریخ راجع‌به بهار گفته‌اند.

فصل بهار در کلام اما رضا(ع)به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛در باب بهار و حتی مراسم نوروز احادیث بسیاری از پیامبر اکرم و امامان معصوم وارد شده، اما کلام کوتاهی از هشتمین اختر تابناک سپهر ولایت وجود دارد که شاید تتمه‌ای برای درک تمام این روایات باشد.

 

امام رضا (علیه‌‌ السلام) فرموده‌اند:

 

أمّا فَصْلُ الرَّبیعِ فَإنّهُ روُحُ الأزْمانِ.

 

فصل بهار روح زمان‌هاست.

 

بحار الأنوار، ج 59، ص 312

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
جمعه 11 فروردین 1396  - 8:33 PM

امامزاده ابراهیم کجاست؟

آرامگاه امامزاده سید ابراهیم در داخل شهر زنجان در قبرستانی واقع در منتهی‌الیه سمت شرقی شهر قدیم، مشرف به دیوار حصار شهر قرارگرفته است.

امامزاده ابراهیم کجاست؟به گزارش خبرنگار قرآن و عترت باشگاه خبرنگاران جوان، آرامگاه امامزاده سید ابراهیم در داخل شهر زنجان در قبرستانی واقع در منتهی‌الیه سمت شرقی شهر قدیم، مشرف به دیوار حصار شهر قرارگرفته که امروزه قسمتی از قبرستان مزبور به دبیرستان، دبستان و قسمتی دیگر به خیابان موسوم به صدر جهان تبدیل شده‌است.

علما در شجره نامه امامزاده سید ابراهیم اختلاف نظر دارند. جمعی امامزاده را ابراهیم بن موسی بن جعفر دانسته‌اند و جمعی دیگر همانند ابوالفرج اصفهانی و ابونصر بخاری در سرالنساب، او را ابراهیم بن محمد بن عبدالله بن الحسن بن العباس بن علی ذکر نموده‌اند. اگر این شجره نامه صحیح باشد سید ابراهیم به اتفاق گوگبی حسین بن اسماعیل بن محمد الارقط بن الباهربن زین العابدین در اوایل قرن سوم هجری در زمان خلیفه المعتزربالله خلیفه عباسی قیام کرده ودر ۳ کیلومتری سمت جنوبی شهر زنجان درجریان جنگی با افراد خلیفه شهید شده است.

 علامه محمد اسماعیل صائنی که از فلاسفه و مفسران نامدار قرآن مجید بوده به نقل از تاریخ طبری دربارهٔ امامزاده سید ابراهیم مدفون و معروف در شهر زنجان گفته که او نوه چهارم حضرت ابوالفضل العباس بن علی بن ابی طالب امام اول شیعیان است و او امامزاده موسوی نیست، بلکه از نسل حضرت عباس است.

بنای امامزاده ابتدا به سبک چهارطاقی بود و گنبد زیبائی آن را می پوشاند. درسال ۱۳۴۰ شمسی این مجموعه به جهت تبدیل به احسنت برداشته شد و مجدداً منطبق بربنای قدیمی نوسازی شده است.  گنبد از نوع تک پوششی بود. این گنبد به  واسطه چهار گوشواره برجرزها استوار نی شد و حدفاصل گوشواره‌ها و گنبد، هشت نورگیر تعبیه شده‌است. تزئینات آن  از داخل مقرنس و گره سازی بود وسوره جمعه به خط زیبای ثلث، به قلم استاد جواد میر محمد رضائی زنجانی و گچبری استاد شعبان آزادی زنجانی نوشته شده‌است. در نمای بیرونی، سوره مبارکه (اسماء ذات البروج) به خط ثلث زنجیری نبه چشم می خورد.
 

ضریح امامزاده ابراهیم  که در اصفهان ساخته  و درسال ۱۳۵۸ نصب شد. قدیمی‌ترین قسمت این آرامگاه، سردر ورودی سمت شمالی و مناره‌های واقع در طرفین آن است.  این سردر به سال ۱۳۴۱ شمسی توسط معمار ابراهیم سلطانی ساخته شد و بالای مناره‌های آن  آیه ۵۵ سوره مبارکه احزاب به خط زیبای ثلث به قلم استاد اخیرالذکر رنقش بسته لست.  استاد منصور محاوری ، فرزند ملا غلامرضا متولد ۱۲۷۸ شمسیاین آرامگاه را تجدید بنا کرد  است. او از سال ۱۳۴۰ با همکاری دیگر شهروندان زنجان به تجدید بنای امامزاده همت گماشت. 


در وضعیت فعلی، شبستان اصلی هیچگونه مسئله حاد استاتیکی ندارد. اما قسمتی از حجرات واقع در ضلع شرقی صحن از نظر ایستائی فعال شده و مشکلاتی دارد.

انتهای پیام/

ادامه مطلب
جمعه 11 فروردین 1396  - 8:32 PM

صله رحم حتی با کافران واجب است

حتی اگر خویشاوندانت مرتد یا كافر باشند ارتباط خود را با آن ها قطع مکن

صله رحم حتی با کافران واجب استبه گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛كفر و فسق سبب سقوط حق خویشاوندى نمى‌شود، بلكه صله رحم در این گونه موارد نیز امرى پسندیده است و چه بسا موجب هدایت و نجات بستگان از گمراهى شود. راوى مى‌گوید: به امام صادق علیه السلام عرض كردم: «كسانى با من خویشاوندى‌دارند، امّا با من هم‌عقیده نیستند، آیا براى آنان بر عهده‌ام حقّى است؟ فرمود: بلى؛ حق خویشاوندى را چیزى قطع نمى‌كند و اگر با تو هم‌عقیده باشند، براى آنان دو حق است؛ یكى حقّ خویشاوندى و دیگرى حقّ اسلام.

 

بحارالانوار ، ج 74 ، ص 131

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
جمعه 11 فروردین 1396  - 8:32 PM

شعر/ سال‌ها منتظرِ سیصد و اندی مرد است

شاعران آیینی کشورمان با سروده‌های خود انتظار امام غایب را به تصویر می‌کشند.

شعر/ سال ها منتظرِ سیصد و اندی مرد استبه گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ از آنجایی که  روز جمعه متعلق به آقا امام زمان (عج) است، بر آن شدیم تا جمعه هایمان را به اشعاری با مضمون انتظار پیوند بزنیم. شعر انتظار این هفته را در سروده «علی اکبر لطیفیان» بخوانید.

 

با کدام آبرویی روزشمارش باشیم

عصرها منتظر صبح بهارش باشیم

 

کاروان سحرش بهـر همه جا دارد

تا که جا هست، چرا گرد و غبارش باشیم

 

سال ها منتظرِ سیصد و اندی مرد است

آنقدر مرد نبودیم که یارش باشیم

 

گیرم امروز به ما اذن ملاقاتی داد

مرکبی نیست که راهی دیارش باشیم

 

سال ها در پی کار دل ما راه افتاد

یادمان رفت ولی در پی کارش باشیم

 

ما چرا؟ خوب ترین‌ها به فدای قدمش

حیف او نیست که ما میثم دارش باشیم؟

 

اگــر آمــد خبــر رفتـن مــا را بدهیــد

به گمانم که بنا نیست کنارش باشیم...

 

علی اکبر لطیفیان 

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
جمعه 11 فروردین 1396  - 8:32 PM

فضيلت و اعمال ماه مبارک رجب

ماه مبارک رجب شرافت و فضایل زیادی دارد و در فضیلت آن‌ها روایات بسیاری وارد شده است.

فضيلت و اعمال ماه مبارک رجببه گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ماه رجب شرافت و فضیلت زیادی دارند و در فضائل  آن‌ روایات بسیاری وارد شده است.

 

از حضرت رسول صلى الله علیه و آله روایت شده که:« ماه رجب ماه بزرگ خدا است و ماهى در حرمت و فضیلت به آن نمی‌رسد و جنگیدن با کافران در این ماه حرام است و رجب ماه خدا است و شعبان ماه من است و ماه رمضان ماه امت من است کسى که یک روز از ماه رجب را روزه دارد موجب خشنودى خدای بزرگ می‌گردد و غضب الهى از او دور گردد و درى از درهاى جهنم بر روى او بسته شود. 

 

از حضرت صادق علیه السلام روایت است که حضرت رسول صلى الله علیه و آله فرمود که: «ماه رجب ماه استغفار امت من است پس در این ماه بسیار طلب آمرزش کنید که خدا آمرزنده و مهربان است و رجب را "أصب" می‌‏گویند زیرا که رحمت خدا در این ماه بر امت من بسیار ریخته می‌شود. پس بسیار بگوئید: «أَسْتَغْفِرُ اللهَ وَ أَسْأَلُهُ التَّوْبَةَ».

 

و ابن بابویه به سند معتبر از سالم روایت کرده است: به خدمت حضرت صادق علیه السلام در اواخر ماه رجب که چند روز از آن مانده بود رفتم. چون نظر مبارک آن حضرت بر من افتاد، فرمود که آیا در این ماه روزه گرفته‌‏اى؟ گفتم نه والله اى فرزند رسول خدا. فرمود که آنقدر ثواب از تو فوت شده است که قدر آن را به غیر خدا کسى نمی‌‏داند به درستى که این ماهى است که خدا آن را بر ماه‌هاى دیگر فضیلت داده و حرمت آن را عظیم نموده و براى روزه داشتن آن گرامى داشتن را بر خود واجب گردانیده است. 

 

پس گفتم یابن رسول الله اگر در باقیمانده این ماه روزه بدارم آیا به بعضى از ثواب روزه‌‏داران آن نائل می‌‏گردم؟ فرمود:: اى سالم هر که یک روز از آخر این ماه را روزه بدارد خدا او را ایمن گرداند از شدت سکرات مرگ و از هول بعد از مرگ و از عذاب قبر و هر که دو روز از آخر این ماه روزه دارد بر صراط به آسانى بگذرد و هر که سه روز از آخر این ماه را روزه دارد ایمن شود از ترس بزرگ روز قیامت و از شدت‌ها و هول‌هاى آن روز و برات بیزارى از آتش جهنم به او عطا کنند؛ و بدان که از براى روزه ماه رجب فضیلت بسیار وارد شده است و روایت شده که اگر شخصی قادر بر آن نباشد هر روز صد مرتبه این تسبیحات را بخواند تا ثواب روزه آن را دریابد: 

 

سُبْحَانَ الْإِلَهِ الْجَلِیلِ سُبْحَانَ مَنْ لا یَنْبَغِى التَّسْبِیحُ إِلا لَهُ سُبْحَانَ الْأَعَزِّ الْأَکْرَمِ سُبْحَانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَ هُوَ لَهُ أَهْلٌ. 

 

اعمال مشترک ماه مبارک رجب

 

این‌ها اعمالی است که انجام دادن آن‌ها متعلق به همه ماه است و اختصاصى به روز معینی ندارد و آن چند مورد است: 

 

در تمام ایام ماه رجب دعای ذیل را که روایت شده امام زین العابدین علیه السلام در حجر در غره خواندند، خوانده شود: 

 

«یَا مَنْ یَمْلِکُ حَوَائِجَ السَّائِلِینَ وَ یَعْلَمُ ضَمِیرَ الصَّامِتِینَ لِکُلِّ مَسْأَلَةٍ مِنْکَ سَمْعٌ حَاضِرٌ وَ جَوَابٌ عَتِیدٌ اللَّهُمَّ وَ مَوَاعِیدُکَ الصَّادِقَةُ وَ أَیَادِیکَ الْفَاضِلَةُ وَ رَحْمَتُکَ الْوَاسِعَةُ فَأَسْأَلُکَ أَنْ تُصَلِّىَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَقْضِىَ حَوَائِجِى لِلدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ إِنَّکَ عَلَى کُلِّ شَىْ‏ءٍ قَدِیرٌ.» 

 

دعایی را که از حضرت صادق علیه السلام روایت شده، خوانده شود: 

 

«خَابَ الْوَافِدُونَ عَلَى غَیْرِکَ وَ خَسِرَ الْمُتَعَرِّضُونَ إِلا لَکَ وَ ضَاعَ الْمُلِمُّونَ إِلا بِکَ وَ أَجْدَبَ الْمُنْتَجِعُونَ إِلا مَنِ انْتَجَعَ فَضْلَکَ بَابُکَ مَفْتُوحٌ لِلرَّاغِبِینَ وَ خَیْرُکَ مَبْذُولٌ لِلطَّالِبِینَ وَ فَضْلُکَ مُبَاحٌ لِلسَّائِلِینَ وَ نَیْلُکَ مُتَاحٌ لِلْآمِلِینَ وَ رِزْقُکَ مَبْسُوطٌ لِمَنْ عَصَاکَ وَ حِلْمُکَ مُعْتَرِضٌ لِمَنْ نَاوَاکَ عَادَتُکَ الْإِحْسَانُ إِلَى الْمُسِیئِینَ وَ سَبِیلُکَ الْإِبْقَاءُ عَلَى الْمُعْتَدِینَ اللَّهُمَّ فَاهْدِنِى هُدَى الْمُهْتَدِینَ وَ ارْزُقْنِى اجْتِهَادَ الْمُجْتَهِدِینَ وَلا تَجْعَلْنِى مِنَ الْغَافِلِینَ الْمُبْعَدِینَ وَ اغْفِرْ لِى یَوْمَ الدِّینِ» 

 

از حضرت صادق علیه السلام روایت شده که در ماه رجب این خوانده شود: 

 

«اللَّهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُکَ صَبْرَ الشَّاکِرِینَ لَکَ وَ عَمَلَ الْخَائِفِینَ مِنْکَ وَ یَقِینَ الْعَابِدِینَ لَکَ اللَّهُمَّ أَنْتَ الْعَلِىُّ الْعَظِیمُ وَ أَنَا عَبْدُکَ الْبَائِسُ الْفَقِیرُ أَنْتَ الْغَنِىُّ الْحَمِیدُ وَ أَنَا الْعَبْدُ الذَّلِیلُ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ امْنُنْ بِغِنَاکَ عَلَى ف. َقْرِى وَ بِحِلْمِکَ عَلَى جَهْلِى وَ بِقُوَّتِکَ عَلَى ضَعْفِى یَا قَوِىُّ یَا عَزِیزُ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الْأَوْصِیَاءِ الْمَرْضِیِّینَ وَ اکْفِنِى مَا أَهَمَّنِى مِنْ أَمْرِ الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ.»

 

قابل توجه است که ادعیه دیگری نیز برای این ماه عزیز ذکر شده است که می‌توانید به مفاتیح الجنان مبحث اعمال ماه رجب رجوع نمایید. 

 

 از حضرت رسول اکرم صلى الله علیه و آله روایت شده که: هر کس در ماه رجب صد مرتبه بگوید: «أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ الَّذِى لا إِلَهَ إِلا هُوَ وَحْدَهُ لا شَرِیکَ لَهُ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ» و آن را به صدقه ختم فرماید حق تعالى براى او به رحمت و مغفرت و کسى که چهار صد مرتبه بگوید بنویسد براى او اجر صد شهید عطا فرماید. 

 

از نبی مکرم اسلام روایت است: کسى که در ماه رجب هزار مرتبه «لا إِلَهَ إِلا اللهُ» بگوید خداوند عز و جل براى او صد هزار حسنه عطا کند و براى او صد شهر در بهشت بنا فرماید. 

 

روایت است کسى که در رجب در صبح هفتاد مرتبه و در شب نیز هفتاد مرتبه بگوید «أَسْتَغْفِرُ اللهَ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ» و پس از اتمام ذکر، دست‌ها را بلند کند و بگوید: «اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِى وَ تُبْ عَلَىَّ» اگر در ماه رجب بمیرد خدا از او راضى باشد و به برکت ماه رجب، آتش او را مس نکند. 

 

 در کل این ماه هزار مرتبه ذکر: «أَسْتَغْفِرُ اللهَ ذَا الْجَلالِ وَ الْإِکْرَامِ مِنْ جَمِیعِ الذُّنُوبِ وَ الْآثَامِ» گفته شود؛ تا خداوند رحمان او را بیامرزد. 

 

سید بن طاووس در اقبال از حضرت رسول اکرم صلى الله علیه و آله فضیلت بسیاری براى خواندن سوره قل هو الله أحد نقل کرده است که ده هزار مرتبه یا هزار مرتبه یا صد مرتبه در این ماه تلاوت شود؛ و نیز روایت کرده که هر کس در روز جمعه ماه رجب صد مرتبه سوره قل هو الله أحد را بخواند براى او در قیامت نورى شود که او را به بهشت رهنمون می‌شود. 

 

 سید بن طاووس از حضرت رسول صلى الله علیه و آله روایت کرده که: هر کس در روز جمعه ماه رجب، مابین نماز ظهر و عصر، چهار رکعت نماز بگزارد و در هر رکعت حمد یک مرتبه و آیة الکرسى هفت مرتبه و قل هو الله أحد پنج مرتبه بخواند، و سپس ده مرتبه بگوید: «أَسْتَغْفِرُ اللهَ الَّذِى لا إِلَهَ إِلا هُوَ وَ أَسْأَلُهُ التَّوْبَةَ» حق تعالى براى او از روزى که این نماز را گزارده تا روزى که بمیرد هر روزى هزار حسنه به او عطا فرماید، و او را به هر آیه‌ای که خوانده شهرى در بهشت از یاقوت سرخ و به هر حرفى قصرى در بهشت از دُرّ سفید دهد و تزویج فرماید او را حورالعین و از او راضى شود. 

 

سه روز از این ماه را که پنجشنبه و جمعه و شنبه باشد روزه گرفته شود. زیرا که روایت شده هر کس در یکى از ماه‌هاى حرام، این سه روز را روزه بدارد حق تعالى براى او ثواب نهصد سال عبادت بنویسد. 

 

از حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله روایت است که: هر کس در یک شب از شب‌هاى ماه رجب ده رکعت نماز به این نحو که در هر رکعت حمد و قل یا ای‌ها الکافرون یک مرتبه و توحید سه مرتبه بخواند، خداوند گناهان او را می‌آمرزد. 

 

 

اعمال شب و روز اول ماه رجب

 

شب اول 

 

این شب، شب شریفى است و در آن چند عمل وارد شده است. 

 

وقتی هلال ماه دیده شد فرد بگوید: 

 

اللَّهُمَّ أَهِلَّهُ عَلَیْنَا بِالْأَمْنِ وَ الْإِیمَانِ وَ السَّلامَةِ وَ الْإِسْلامِ رَبِّى وَ رَبُّکَ اللهُ عَزَّ وَ جَلَّ؛ و از حضرت رسول صلى الله علیه و آله منقول است که، چون هلال رجب را مى‏دید مى‏گفت: اللَّهُمَّ بَارِکْ لَنَا فِى رَجَبٍ وَ شَعْبَانَ وَ بَلِّغْنَا شَهْرَ رَمَضَانَ وَ أَعِنَّا عَلَى الصِّیَامِ وَ الْقِیَامِ وَ حِفْظِ اللِّسَانِ وَ غَضِّ الْبَصَرِ وَلا تَجْعَلْ حَظَّنَا مِنْهُ الْجُوعَ وَ الْعَطَشَ. 

 

غسل

 

حضرت رسول اکرم صلى الله علیه و آله فرمود: ه‌اند: هر کس ماه رجب را درک کند و اول و وسط و آخر آن ماه را غسل نماید، از گناهان خود پاک می‌شود مانند روزى که از مادر متولد شده است. 

 

زیارت امام حسین علیه السلام

 

بعد از نماز مغرب بیست رکعت، یعنی ۱۰ نماز دو رکعتی نماز گزارده شود. تا خود، اهل، مال و اولادش محفوظ بماند و از عذاب قبر در پناه باشد. 

 

بعد از نماز عشاء دو رکعت نماز گزارده شود بدین نحو: 

 

در رکعت اول حمد و ألم نشرح یک مرتبه و توحید سه مرتبه و در رکعت دوم حمد و ألم نشرح و توحید و معوذتین خوانده شود و پس از سلام، سى مرتبه لا إِلَهَ إِلا اللهُ بگوید و سى مرتبه صلوات بفرستد تا حق تعالى گناهان او را بیامرزد مانند روزى که از مادر متولد شده است. 

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 8 فروردین 1396  - 5:22 PM

اعتکاف سال ۹۶ به کجا برویم؟

مساجد جامع سراسر کشور و دانشگاه‌های تهران امسال مثل سال‌های پیش، میزبان معتکفان و مومنانی هستند که قصد دارند در این مراسم شرکت کنند.

چگونه در اعتکاف ثبت‌نام کنیم؟به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعتکاف از جمله عبادت‌های مستحب موکد در اسلام است از همین رو مساجد جامع سراسر کشور نیز امسال مثل سال‌های پیش، میزبان معتکفان و مومنانی هستند که قصد دارند با شرکت در این مراسم و روح خود را صیقل داده و در تطهیر خویش بکوشند.

 

بنابراین گزارش، اطلاعات برخی مساجد و دانشگاه‌های برگزار کننده مراسم اعتکاف در فروردین ۹۶ در زیر  آمده است.

 

دانشگاه تهران:

 

مهلت ثبت نام فقط ویژه برادران تا تاریخ ۱۳ فروردین

 

زمان برگزاری اعتکاف : ۲۲ لغایت ۲۴ فروردین ۱۳۹۶ (سه شنبه* ، چهارشنبه و پنجشنبه)

*سه شنبه سالروز میلاد حضرت امیرالمومنین (علیه سلام ) بوده و تعطیل می باشد.

 

خادمین سال گذشته نیاز به ثبت نام ندارند، فقط برای خادم شدن در اعتکاف امسال کافیست وارد ناحیه کاربری خود شده و ارسال درخواست را کلیک کنند.

 

بر اساس این گزارش، ظرفیت شرکت در این مراسم بسیار محدود است.

 

دانشجویان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های تماس ۶۱۱۱۲۸۲۶ – ۶۱۱۱۲۹۲۶  –  و یا با سامانه پیامکی  ۰۲۱۶۶۴۶۶۰۰۰ – رایانامه مسجد mosque@ut.ac.ir مراجعه کنند.

 

اعتکاف سال ۹۶ به کجا برویم؟

 

دانشگاه علوم پزشکی ایران:

 

هشتمین دوره اعتکاف مسجد امام حسین علیه السلام دانشگاه علوم پزشکی ایران (ویژه بانوان) برگزار می گردد.

 

ثبت نام از تاریخ ۹۵/۱۲/۸ لغایت ۹۵/۱۲/۱۵ و فقط به صورت حضوری انجام شد.

 

 به دلیل محدود بودن ظرفیت اولویت با کسانی خواهد بود که زودتر ثبت نام کردند. 

 

دانشگاه صنعتی امیر کبیر:

 

دانشگاهیان امیر کبیر( و فارغ التحصیلان ) نیز می توانند مراسم اعتکاف را در این دانشگاه برگزار کنند.

 

ضمناَ به دلیل ظرفیت محدود ، اولویت ثبت نام ، ابتدا با دانشگاهیان امیر کبیر و سپس  با سایر دانشجویان به ترتیب ثبت نام خواهد بود.

 

دانشگاه تربیت مدرس:

 

بنابراین گزارش طبق سنوات گذشته این دانشگاه میزبان اساتید دانشگاه‌های تهران جهت حضور در مراسم معنوی اعتکاف خواهد بود که اساتید می‌توانند برای حضور و ثبت‌نام در این مراسم به سایت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تربیت مدرس به آدرس nahad.modares.ac.ir مراجعه کنند.

 

 گفتنی است دانشگاه تربیت مدرس از دانشجویان و کارمندان این دانشگاه نیز جهت حضور در مراسم اعتکاف ثبت‌نام به عمل می‌آورد.

 

اعتکاف سال ۹۶ به کجا برویم؟

 

دانشگاه علم و صنعت:

 

ثبت نام برادران هم علم و صنعتی و هم غیر علم و صنعتی تا ۸ فروردین تمدید شد.

 

ثبت نام تا  ۸ فروردین مخصوص خواهران علم و صنعتی است.

 

دانشگاه صنعتی خواجه نصيرالدين طوسی:

 

جهت اطلاعات به سایت دانشگاه به نشانی http://knnews.ir مراجعه کنند.

 

دانشگاه امام صادق(ع):

 

علاقه مندان می توانند جهت ثبت نام مراسم اعتکاف ویژه اساتید و دانشجویان دانشگاه امام صادق علیه السلام به اداره امور فرهنگی دانشگاه مراجعه کنند.

 

اعتکاف سال ۹۶ به کجا برویم؟

 

دانشگاه صنعتی شریف: 

 

مهلت ثبت نام : تا ۱۴ فروردین ماه ۱۳۹۶

 

اولویت ثبت نام با دانشجویان شریف است و سپس با رعایت اولویت دانشجویان سایر دانشگاه ها و طلاب، بین سایرین قرعه کشی صورت می گیرد.

 

جهت اطلاع بیشتر به سایت دانشگاه شریف به نشانی http://azzahraa.sharif.ir مراجعه نمایند.

 

هیات رزمندگان اسلام:

 

به اطلاع کلیه علاقه مندان و جوانان متدین (برادر) می رساند برنامه اعتکاف رجبیه هیأت رزمندگان اسلام در سال ۱۳۹۶ از تاریخ ۲۲ تا ۲۴ فروردین در محل شبستان چهل ستون مسجد جامع بازار تهران به شرح زیر برگزار می شود. لذا علاقه مندان می توانند با مراجعه به سایت هیات رزمندگان اسلام به آدرس www.eheyat.com در مهلت مقرر ثبت نام اولیه نمایند.

 

سخنرانان : حضرت آیت الله صدیقی و حجج اسلام آقایان علیرضا پناهیان، سیدحسین مومنی، مهدی ماندگاری، استاد علی اکبر رائفی پور و…

 

مداحان : آقایان حاج ماشاالله عابدی، حاج سعید حدادیان، حاج محمدرضا غلامرضازاده، حجت الاسلام میلانی نژاد، حاج امیر عباسی و …

 

شرایط ثبت نام : ( هنگام ثبت نام همگی الزامیست )

دارا بودن سن بالای ۱۷ سال

یک قطعه عکس

قیمت: فعلا رایگان می باشد.

کارت ملی یا کارت شناسایی معتبر

مهلت ثبت نام : از ۲۴ اسفند ۹۵ تا ۱۵ فروردین ۱۳۹۶

 

تذکر : ثبت نام اینترنتی اولیه می باشد و برای قطعی نمون ثبت نام باید در زمان مشخص شده(با پیامک اعلام میگردد) با مراجعه حضوری جهت دریافت کارت مراجعه نمایید.

 

با توجه به استقبال گسترده متقاضیان زیاد ، اولویت با افرادی است که زودتر ثبت نام کرده اند.

 

اعتکاف سال ۹۶ به کجا برویم؟

 

اعتکاف ویژه فعالان فضای مجازی:

 

این اعتکاف با حضور برادران فعال فضای مجازی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی شهر تهران برگزار می‌گردد. در این چند روز از برنامه های متعدد فرهنگی- مذهبی ، گعده ها و نشست های تخصصی فضای مجازی در کنار هم بهره خواهیم برد. ثبت نام فقط از طریق  سایت به نشانی http://etekaf.seraj.ir/login.php انجام می پذیرد.

 

مساجد شهر تهران:

 

علاوه بر اعتکاف دانشجویی، مراسم اعتکاف در ۵ هزار و ۵۰۰ مسجد استان تهران نیز برگزار می شود که بزودی لیست این مساجد اعلام می‌شود.

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 8 فروردین 1396  - 5:22 PM

دلیل نامگذاری لیلة الرغائب

لیلة الرغائب از شب‌های معدودی است که از اهمیت و فضیلت خاصی برخوردار است.

دلیل نامگذاری لیلة الرغائببه گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در دین مبین اسلام میان شب‌ها و روزهای سال، ایام و اوقاتی وجود دارند که نسبت به آن‌ها توجّه و تأکید خاصی شده است و حتی برای آن ها اعمالی نیز آمده است و ارزشمندی بعضی از ایام و لیالی مورد اتفاق همه مسلمین است مانند شب و روز مبعث ولی بعضی از این زمان‌ها به عقیده گروه یا مذهبی خاصّ از مسلمانان دارای بار ارزشی هستند و لیلة الرغائب از جمله شب هایی است که از نظر شیعه یکی از شب های ارزشمند و پر فضیلتی است که برای آن اعمالی نیز برشمرده اند.

 

علّت این که شب جمعه اول ماه رجب را لیلة الرغائب نامیده‌اند این است که این شب از اهمیت و فضیلت زیادی برخوردار است و برای آن شب، اعمالی ذکر شده است که هر کس آن‌ها را به جا بیاورد إن شاء الله حاجت‌های او برآورده خواهد شد و این شب از شب‌های معدودی است که از اهمیت و فضیلت خاصّی برخوردار است.

 

علّت این که این شب را لیلة الرغائب (در میان مردم معروف به شب آرزوها) می‌گویند این است که این شب از نظر شیعه یکی از شبهائی است که نزد خداوند از فضیلت خاصّی برخوردار است و در روایات اهل بیت علیهم السلام بر پاسداشت آن شب تأکید زیادی شده است.

 

به عنوان مثال در روایتی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در فضیلت این شب نقل شده است که حضرت فرمود: از شب جمعه اول ماه رجب غفلت نکنید همانا آن شب شبی است که ملائکه آن شب را لیلة الرغائب می‌نامند و در آن شب وقتی یک سوم شب گذشت هیچ ملکی در آسمان و زمین باقی نمی‌ماند مگر این که در کعبه و حوالی آن جمع می‌شوند و خداوند خطاب به آن‌ها می‌فرماید: ای ملائکه من؛ هر چه در دل دارید از من بخواهید و ملائکه می‌گویند: ای خدای ما حاجت ما از تو این است که روزه گیرندگان ماه رجب را ببخشی و خداوند در جواب آن‌ها می‌فرماید: این کار را انجام دادم.

 

روایات دیگری که در این مورد وجود دارند که همه این‌ها اهمیت این شب را می‌رسانند و برای این شب اعمال خاصّی ذکر شده است به عنوان مثال در روایتی پیامبر اکرم ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ پس از توصیف شب رغائب فرمودند: امّا کسی که روز پنج شنبه اوّل ماه رجب را روزه می‌گیرد و سپس بین نماز مغرب و عشاء دوازده رکعت نماز بخواند و بعد از فراغت از نماز هفتاد مرتبه صلوات بفرستد و بگوید: اللهم صلّ علی محمد و علی آله و سپس سجده کند و در سجده هفتاد مرتبه بگوید: سبّوح قدوس رب الملائکه و الروح و سپس سر از سجده بردارد و بگوید: ربّ اغفر و ارحم و تجاوز عمّا تعلم، إنّک انت العلّی الأعظم و سپس دوباره به سجده رود و هفتاد مرتبه بگوید: سبوح قدّوس ربّ الملائکه و الرّوح و بعد از آن در سجده حاجت خود را بطلبد انشاء الله بر آورده می‌شود.

 

و در روایت آمده که در هر یک از نماز یک بار حمد، سه بار سوره قدر و دوازده بار سوره توحید خوانده شود و در ادامه حضرت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم چنین می‌فرماید: قسم به کسی که نفس من به دست اوست عبدی یا کنیزی نیست که این نماز را بخواند مگر این که جمیع گناهان او بخشیده می‌شود هر چند که به اندازه زبد دریا باشد و شفاعت می‌کند روز قیامت هفتصد نفر از اهل بیت خود را که مستحق آتش هستند و هر کس این نماز را بگذارد و چون شب اوّل قبر او شود، حق تعالی ثواب این نماز را به سوی او به صورتی نیکو و رویی گشاده می فرستد و با زبان فصیح به او می‌گوید: ای حبیب من بشارت باد تو را که نجات یافتی از هر شدت و سختی، گوید: تو کیستی؟ به خدا سوگند که من رویی بهتر از روی تو ندیدم و کلامی شیرین تر از کلام تو نشنیده ام و بوئی بهتر از بوی تو نبوئیدم، گوید: من ثواب آن نمازم که در فلان شب از فلان ماه از فلان سال بجا آوردی امشب به نزد تو آمدم تا حقّ تو را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود من سایه بر سر تو خواهم افکند در عرصه قیامت پس خوشحال باش که هرگز خیر از تو معدوم نخواهد شد. 

 

در کتب فقهی و رساله‌های عملیه شیعه و کتاب‌های اخلاقی، همه از نماز شب رغائب به عنوان یکی از نمازهای مستحبّی یاد کرده‌اند که همه این‌ها فضیلت لیلة الرغائب در نزد خداوند را می‌رساند.

 

 

انتهای پیام /

ادامه مطلب
سه شنبه 8 فروردین 1396  - 5:21 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 13

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 1491672
تعداد کل پست ها : 20595
تعداد کل نظرات : 20
تاریخ ایجاد بلاگ : جمعه 29 مرداد 1389 
آخرین بروز رسانی : پنج شنبه 25 مرداد 1397 

نویسندگان

مهدی گلشنی

امکانات جانبی

کد ذکر ایام هفته
اوقات شرعی

حدیث