به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

امام علی (ع)الگوی ساده زیستی

امام علی (ع):من از دنیای شما طلا و نقره ای نیندوخته و از غنایم آن چیزی ذخیره نکرده ام و از زمین دنیا حتی یک وجب هم در اختیار نگرفته ام

امام علی (ع)الگوی ساده زیستیبه گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛امام علی (ع)در بخشی از نامه 45 کتاب شریف نهج البلاغه به فرماندار خود عثمان بن حنیف که دعوت مهمانی سرمایه‌داری از مردم بصره را پذیرفته بود می ‌فرماید:ای پسر حنیف،بدان كه هر كس را امامى است كه بدو اقتدا مى‌كند و از نور دانش او فروغ مى  گيرد . اينك امام شما از همه دنيايش به پيراهنى و ازارى و از همه طعامهايش به دو قرص نان اكتفا كرده است. البته شما را ياراى آن نيست كه چنين كنيد ، ولى مرا به پارسايى و مجاهدت و پاكدامنى و درستى خويش يارى دهيد . به خدا سوگند ، از دنياى شما پاره زرى نيندوخته‌ام و از همه غنايم آن مالى ذخيره نكرده‌ام  و به جاى اين جامه ، كه اينك كهنه شده است ، جامه‌اى ديگر آماده نساخته‌ام. 

 

همچنین امام در ادامه در مورد ساده زیستی خود می فرماید:آرى ، در دست ما از آنچه آسمان بر آن سايه افكنده است ، «فدكى» بود كه قومى بر آن بخل ورزيدند و قومى ديگر از سر آن گذشتند و بهترين داور خداوند است . فدك و جز فدك را چه مى خواهم ؟ كه فردا ميعاد آدمى گور است . در تاريكى آن آثارش محو مى  شود و آوازه اش خاموش مى گردد . حفره  اى كه هر چه فراخش سازند يا گور كن بر وسعتش افزايد ، سنگ و كلوخ تن آدمى را خواهد فشرد و روزنه هايش را توده هاى خاك فرو خواهد بست . 

 

همچنین امام در مورد مهیا شدن برای ترک دنیا می فرماید: من امروز نفس خود را به تقوا مى پرورم تا فردا ، در آن روز وحشت بزرگ ، ايمن باشد و بر لبه آن پرتگاه لغزنده استوار ماند . اگر بخواهم به عسل مصفا و مغز گندم و جامه‌هاى ابريشمين ، دست مى‌يابم . ولى ، هيهات كه هواى نفس بر من غلبه يابد و آزمندى من، مرا به گزينش طعام‌ها بكشد و حال آنكه ، در حجاز يا در يمامه بينوايى باشد كه به يافتن قرص نانى اميد ندارد و هرگز مزه سيرى را نچشيده باشد . يا شب با شكم انباشته از غذا سر بر بالين نهم و در اطراف من شكم‌هايى گرسنه و جگرهايى تشنه باشد .

 

همچنین امام با خواندن شعری ادامه می دهد: آيا چنان باشم كه شاعر گويد   

 

و حسبك داء آن تبيت ببطنة و حولك اكباد تحنّ الى القدّ « تو را اين درد بس كه شب با شكم سير بخوابى و در اطراف تو گرسنگانى باشند در آرزوى پوست بزغاله  اى » آيا به همين راضى باشم كه مرا امير المؤمنين گويند و با مردم در سختي‌هاى روزگارشان مشاركت نداشته باشم ؟ يا آنكه در سختى زندگى مقتدايشان نشوم ؟ مرا براى آن نيافريده  اند كه چون چارپايان در آغل بسته كه همه مقصد و مقصودشان نشخوار علف است ، غذاهاى لذيذ و دلپذير به خود مشغولم دارد يا همانند آن حيوان،رها گشته باشم كه تا چيزى بيابد و شكم از آن پر كند ، خاكروبه ها را به هم مى  زند و غافل از آن است كه از چه روى فربهش مى‌سازند و مرا نيافريده‌اند كه بى  فايده‌ام واگذارند ، يا بيهوده‌ام انگارند  يا گمراهم خواهند و در طريق حيرت سرگردانم پسندند ؟ 

   

امام ساده زیست شیعیان در این نامه گریزی به سخن مردمان آن زمان می‌زند و می‌فرماید:گويى يكى از شما را مى ‌بينم كه مى گويد ، اگر قوت پسر ابو طالب چنين است ، بايد كه ناتوانيش از پاى بيفكند و از نبرد با هماوردان و كوشيدن با دليران بازش دارد . بدانيد ، كه آن درخت كه در بيابانها پرورش يافته ، چوبى سخت تر دارد و بوته هاى سرسبز و لطيف ، پوستى بس نازك . آرى ، درختان بيابانى را به هنگام سوختن ، شعله نيرومندتر باشد و آتش بيشتر . من و رسول خدا(ص) ، مانند دو شاخه‌ايم كه از يك تنه روييده باشند و نسبت به هم چون ساعد و بازو هستيم .

 

امام علی(ع) در ادامه در مورد شجاعت و دلیری خود در نبردها می فرماید: به خدا سوگند ، كه اگر همه اعراب پشت به پشت هم دهند و به نبرد من برخيزند ، روى برنخواهم تافت و اگر فرصت به چنگ آيد به جنگ بر مى خيزم و مى كوشم تا زمين را از اين شخص تبهكار كج انديش پاكيزه سازم . چنانكه گندم را پاك كنند و دانه‌هاى كلوخ را از آن بيرون اندازند .

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 8 فروردین 1396  - 5:21 PM

قیامت را در فصل بهار ببینید!

با کمی تعمیق در نشانه‌های طبیعت ، می‌توان تا حدی برپایی قیامت را لمس کرد و خود را برای روزی آماده کرد که هیچکس از آمدنش اطلاعی ندارد.

قیامت را در فصل بهار ببینید!به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تامل در آیات کتاب خداوند و نشانه‌های عینی آن در طبیعت می‌تواند انسان را یک قدم به شناخت خداوند متعال نزدیک کند.

 

پروردگار موجودات و همه انسان‌ها آنچنان به انسان نزدیک است که در کش و قوس‌های طوفان زندگی دنیای آدم‌ها نه تنها گم نمی‌شود ، بلکه به او نزدیک‌تر هم می‌شود ، شاید بهتر بتوان گفت ؛ خداوند هرگز از انسان دور نمی‌شود و این انسان است که از خدایش دور می‌شود و گاهی او را فراموش می‌کند.

 

بنابراین توجه به آیات الهی و نمونه‌های عینی آن می‌تواند ما را از دل مشغولی‌ها فاصله دهد و باعث شود کمی بیشتر به آفریدگارمان توجه کنیم.همان خدایی که آسمان‌ها و زمین را آفرید و پس از آن ما را خلق کرد. پس ما آنقدر برایش ارزشمند هستیم که چنین خلق عظیمی را انجام داده و آن را در اختیار ما قرار داده است. سزاوار چنین خدایی است که با آمدن بهار و نو شدن سال به برخی از آیات به برخی نشانه‌ها، تذکرات و راهنمایی‌های خداوند مهربان‌تر از پدر و مادر توجه کنیم.

 

خداوند متعال در آیات متعددی ، با مثال‌های عینی انسان را به بزرگی و توانایی‌هایش متذکر می‌سازد تا او را به واقعیت‌های جهان دیگر نزدیک فرماید.

 

برای مثال در آیه 50 سوره مبارکه روم خداوند سبحان می فرماید :

 

پس به آثار و رحمت خدا بنگر که چگونه زمین را پس از مرگش زنده می‌گرداند.در حقیقت هم اوست که قطعا زنده کننده مردگان است و اوست که بر هرچیزی تواناست.

 

خالق آسمان‌ها و زمین در آیه 95 سوره مبارکه انعام هم می‌فرماید:

 

خداوند شکافنده دانه و هسته است زنده را از مرده و مرده را از زنده بیرون می آورد چنین است خدای شما پس چگونه از حق منحرف می شوید؟

 

وقتی دانه لوبیایی که بی روح است و هیچ گونه فتوسنتزی در خود ندارد و هیچ نشانه حیاتی در آن دیده نمیشود را در خاک می کاریم ، بعد از مدتی خواهیم دید سبز می کند و سر از خاک بیرون می آورد و در پی نور خورشید ، به جست و جوی حیات می‌رود ، همین خداوند انسان را در قیامت از خاک بیرون می‌آورد ، درحالی که پیش از آن استخوانش پوسیده بود و در خاک مدفون شده و پوست و گوشتش از بین رفته بود ، پس چنین خدایی می تواند انسان مرده را در قیامت زنده کند.

 

خداوند مرده را از زنده بیرون می‌آورد ؛ درست مانند بیرون آوردن منی (که مرده است) از دل موجود زنده(انسان) و آن ذره کوچک را در رحم قرار می دهد ، قلبش را تشکیل می دهد ، پوست و گوشت و استخوان بر او می پوشاند و ماهیچه و پوست را تشکیل می دهد.چنین خدایی که از یک آب بی ارزش ، چنین موجود پیچیده‌ای خلق می کند ، می‌تواند انسان را پس از مرگش زنده کند!

 

بهار پر است از نشانه‌های عظمت و تفکر به قدرت خداوند، نشانه‌ای از عشق، مهر و دوستی خداوند به انسان.

 

آیه 9 سوره مبارکه فاطر می فرماید:

 

و خداوند کسی است که بادها را روانه می کند پس بادها ابری را بر می انگیزند و ما آن را به سوی سرزمینی مرده راندیم و آن زمین را بدان وسیله پس از مرگش زندگی بخشیدیم ، رستاخیز نیز چنین است.

 

خداوند متعال در تاکید به برپایی قیامت ، در آیه 19 سوره روم با اشاره‌ای دوباره به زنده کردن زمین (در فصل بهار و یا فصول دیگر با توجه به نقاط جغرافیایی هر منطقه) می‌فرماید : زنده را از مرده بیرون می‌آورد و مرده را از زنده ، و زمین را پس از مرگش زنده می‌کند و بدین گونه از گورها بیرون آورده می‌شوید.

 

بسیاری از مثال‌های خداوند در قرآن مجید را می‌توان در همین فصل مشاهده کرد و با کمی تعمیق در نشانه‌های طبیعت ، می‌توان تا حدی برپایی قیامت را لمس کرد و خود را برای روزی آماده کرد که هیچکس از آمدنش اطلاعی ندارد و دیر یا زود بودن این اتفاق عظیم بر همگان الی خداوند پوشیده است.

 

 

گزارش از پوریا سلیمان زاده

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 8 فروردین 1396  - 5:21 PM

آرامگاه فرزند ارشد امام رضا (ع) کجاست؟

شاه‌چراغ نام آرامگاهی است در شیراز که بنا بر اعتقاد شیعیان احمد بن موسی کاظم، پسر ارشد امام موسی کاظم و همچنین محمد بن موسی، برادران امام رضا ( ع ) ، در آن به خاک سپرده شده‌است.

آرامگاه فرزند ارشد امام رضا (ع) کجاست؟به گزارش خبرنگار قرآن و عترت باشگاه خبرنگاران جوان،شاه‌چراغ  نام آرامگاهی است در شیراز که بنا بر اعتقاد شیعیان احمد بن موسی کاظم، پسر ارشد امام موسی کاظم و همچنین محمد بن موسی، برادران امام رضا ( ع ) ، در آن به خاک سپرده شده‌است. او در راه پیوستن به برادر خود به سوی خراسان سفر نمود ولی در راه توسط افراد مأمون خلیفه عباسی در شهر شیراز کشته شد.این آرامگاه در شمال خیابان احمدی در شهر شیراز قرار دارد. آرامگاه سیدمیرمحمد برادر سیدمیراحمد نیز در نزدیکی شاه‌چراغ است.∗ که به سبک معماری آذری بنا شده است.

 

شاه‌چراغ آرامگاه «میر سید احمد» ملقب به شاه‌چراغ، پسر موسی کاظم امام هفتم شیعیان است.این بنا در دوره اتابکان فارس در سده ششم هجری قمری ساخته شده‌است و گنبد و بارگاه آن دارای کاشی کاری‌های زیبایی است.∗ در سالهای ۴۰-۱۳۳۹ خورشیدی و در پی مرمت و نوسازی ساختمان گنبد، طراحی کاشی‌کاری آن توسط استاد عیسی بهادری انجام شد و به اجرا درآمد.

 

درون حرم را با به کار بردن آئینه‌های ریز رنگین، به سبکی هنرمندانه، آئینه کاری کرده و انواع خط‌های زیبای فارسی و عربی، تزئین‌کننده نمای اطراف آینه‌ها و کاشی‌ها است.بنای حرم، شامل ایوانی در جلو و حرمی گسترده در پشت ایوان می شود.در چهار جانب حرم، چهار شاه نشین قرار گرفته و مسجدی نیز در پشت حرم (سمت غرب) ساخته شده‌است. ضریح آن در شاه نشین زیر گنبد قرار دارد و از نقره ساخته شده‌است.

 

حیاط شاه‌چراغ دو در اصلی ورودی دارد که در سمت جنوب و شمال حرم از زیر دو سر در بزرگ کاشی کاری شده است و وارد حیاط وسیع حرم می‌شویم. در میان حیاط، حوض بزرگ فواره داری ساخته شده و در اطراف حوض درختکاری شده‌است. حرم شاه‌چراغ در سمت غرب حیاط و حرم سید میر محمد- برادر شاه چراغ - در سمت شمال شرقی حیاط قرار دارد.

 

غیر از دو در اصلی، دو در فرعی دیگر نیز وجود دارد که یکی به بازار حاجی و دیگر به مسجد جامع عتیق می‌رود درگاه مانندی نیز از ضلع شمال حیاط وارد بازار شاه چراغ می‌شود.

 

در دور تا دور حیاط شاهچراغ اتاق‌هایی دو طبقه ساخته شده است که در پیشانی و جرزهای جلو آنها کاشی کاری دیده می شود. ستون‌های آهنی ایوان حرم به وسیله چوب‌های نفیس پوشش داده شده است و در سقف مسطح آن نیز چوب منبت کاری شده به چشم می خورد. امکانات وسیعی مثل پاسگاه انتظامی، دفتر پست و مخابرات، کتابخانه و موزه در این حیاط وسیع برای رفاه مردم ایجاد شده‌است.

 

در سال ۷۴۵ (ه. ق) مادر شاه شیخ ابواسحاق اینجو پادشاه فارس، ملکه تاشی خاتون اقدامات نیکویی بر بارگاه او انجام داد. این بانوی نیکوکار، اقدام به بهسازی بارگاه کرد و در عرض ۵ سال از سال ۷۴۵ تا ۷۵۰ (ه. ق) آرامگاهی وسیع و گنبدی بلند بر آن ساخت. همچنین در جنب آرامگاه، مدرسه‌ای وسیع بنا کرد. او همچنین تعداد زیادی از مغازه‌های بازار نزدیک حرم و ملک میمند فارس را وقف بر این آستان مقدس کرد.

 

در سال ۹۱۲ (ه. ق) به دستور شاه اسماعیل صفوی، بهسازی گسترده‌ای بر آرامگاه انجام گرفت. ۸۵ سال بعد بر اثر زلزله سال ۹۹۷ (ه. ق)، نیمی از گنبد آرامگاه ویران شد که دوباره در سال‌های بعد بازسازی شد.

 

در سال ۱۱۴۲ (ه. ق) نادر شاه افشار به‌سازی گسترده‌ای بر این آرامگاه انجام داد و به دستور او قندیل بزرگی در زیر سقف و گنبد آویزان کردند. نادرشاه پیش از گرفتن شیراز و غلبه بر افغان‌ها، پیمان بسته بود که اگر در جنگ پیروز شود، بهسازی شایسته‌ای بر این بقعه انجام دهد. بنابراین پس از پیروزی بر افغان‌ها و تسلط شیراز، ۱۵۰۰ تومان پول آن زمان را صرف بهسازی شاه چراغ کرد و قندیل او ۷۲۰ مثقال وزن داشته که از طلای ناب و زنجیر نقره‌ای ساخته بوده‌اند. این قندیل تا سال ۱۲۳۹ (ه. ق) همچنان آویزان بود.در زلزله سال ۱۲۳۹ (ه. ق) شیراز با خاک یکسان شد و این آرامگاه نیز به کلی تخریب شد.

 

 در سال ۱۲۴۳ (ه. ق) به دستور فتحعلی شاه قاجار، حسینعلی میرزا فرمانفرما، پی گیر شد تا کف بقعه را یک متر از سطح زمین بلندتر بسازد. این کار صورت گرفت و به جای استفاده از سنگ و ساروج، آن را از سنگ و آجر و گچ بنا کردند و در آخر ضریحی نقره‌ای بر گور نصب کردند. در سال ۱۲۶۹ (ه. ق) بر اثر زلزله، گنبد آرامگاه شکست و فرو ریخت. در همان سال محمدناصر ظهیرالدوله آن را نوسازی کرد.

 

در سال ۱۲۸۹ (ه. ق) مسعود میرزا ظل السلطان دری نقره ای بر ورودی حرم نصب کرد و در سال ۱۲۹۲ (ه. ق) شاهزاده ظل السلطان، ساعت زنگ دار بزرگی بر برج جنوبی بقعه نصب کرد. در سال ۱۳۰۶ (ه. ق) آینه کاری مفصلی بر دیوارهای داخل حرم انجام گرفت.

 

در سال ۱۳۳۶ خورشیدی، آخرین گنبد قدیمی آرامگاه برچیده شد و اولین گنبد با بتون آرمه‌ای توسط انجمن آثار ملی و اداره باستان‌شناسی فارس به همت هنرمند فقید سید احمد رضازاده ساخته شددر سال ۱۳۶۰ طی حکمی از سوی امام خمینی (ره)، سید محمد مهدی دستغیب به تولیت آستان احمدی و محمدی منصوب شد. در ۱۴ اسفند ۱۳۹۲ طی حکمی از سوی مقام معظم رهبری سید علی‌اصغر دستغیب تولیت آستان احمدی (شاه‌چراغ) و محمدی را بر عهده گرفت.

 

در سال ۱۳۸۶ شورای فرهنگ عمومی استان فارس نامگذاری یک روز به نام بزرگداشت شاه‌چراغ مطرح شد و متولیان امر تصمیم گرفتند که روز تولد او را به عنوان مراسم بزرگداشت انتخاب کنند. لذا برای مشخص شدن روز دقیق تولد، مورخان و محققان تحقیقات خود را آغاز کردند اما پس از بررسی‌های به عمل آمده کارشناسان به این نتیجه رسیدند که روز تولد شاه‌چراغ به درستی مشخص نیست و در این خصوص نقلهای متفاوتی وجود دارد. از این رو تصمیم بر این شد که در دهه کرامت یعنی حدفاصل تولد حضرت معصومه (س ) و امام رضا (ع) یک روز به عنوان روز بزرگداشت حضرت احمد بن موسی «شاهچراغ» تعیین شود. شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ ۲۴ شهریور ۱۳۸۸ روز ششم ذیقعده یعنی پنجمین روز از دهه کرامت را به نام روز بزرگداشت احمدبن موسی شاه‌چراغ جهت ثبت در تقویم مناسبت‌های ملی- اسلامی کشور تصویب کرد.

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 8 فروردین 1396  - 5:21 PM

بجا آوردن نماز مخصوص توبه در آستانه حلول ماه رجب

اولیای خدا برای آمدن ماه رجب انتظار و اشتیاق داشتند و خود را برای ورود به این ماه آماده می‌کردند.

بجا آوردن نماز مخصوص توبه در آستانه حلول ماه رجببه گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اولیای خدا برای آمدن ماه رجب انتظار و اشتیاق داشتند و خود را برای ورود به این ماه آمده می‌کردند.

 

جهت آمادگی ورود به ماه رجب؛ آداب زیر سفارش شده است:

 

*عمل توبه

 

*طلب توفیق و ازدیاد بهروری در ماه رجب از خداوند

 

*ادای حق الناس

 

*رفع کدورت و امراض قلبی (بطوری که مرحوم علامه حسینی طهرانی میفرمودند: انسان قلب خود را از هر چه که تا به حال با او بوده پاک کند و بدون این فایده ندارد،هیچ فایده ای ندارد... پس بنابراین اوّلین کاری که سالک باید انجام بدهد این است که تصوّر کند در ماه رجب تازه متولّد شده است...)

 

*پرداخت رد مظالم

 

*برای ورود به ماه رجب انجام عمل توبه سفارش شده است.

 

کیفیت عمل توبه

 

قبل انجام آن سفارش شده است جهت رفع کدورت ها و ادای حق الناس و گرفتن حلالیت اقدام شود.

 

بهتر است قبل انجام آن حدیث کساء و یا زیارت عاشورا خوانده شود.

 

غسل توبه

 

وضو

 

خواندن نماز مخصوص توبه: چهار ركعت نماز:(هر دو رکعت به یک سلام)

-درهر ركعت یک حمد + سه توحید + یک فلق+ یک ناس

- در قنوت نماز اول: مناجات تائبين يا 70 بار استغفار

و قنوت نماز دوم: مناجات تائبين يا 300 بار العفو

 

-بعد از سلام در سجده 70 بار استغفار + یکبار لا حول ولا قوة الا بالله

 

در فضيلت اين نماز، آمده است كه هر كس آن را بجا آورد توبه‌اش پذيرفته مى‌شود و گناهانش آمرزيده می‌شود و سبب بركت براى نمازگزار و خانواده‌اش خواهد بود، و در روز قيامت كسانى كه از او طلبى و يا حقّى دارند، از وى راضى گردند و با ايمان از دنيا مى‌رود و قبرش براى او وسيع و نورانى گردد و پدر و مادرش از او راضى شوند، و آن‌ها نيز مورد مغفرت خداوند قرار گيرند، ذريّه او نيز بخشيده شوند و روزى او وسيع شود. فرشته مرگ به هنگام مردن، با او مدارا كند و به آسانى جانش را بگيرد.(اقبال الاعمال)

 

 

انتهای پیام /

ادامه مطلب
سه شنبه 8 فروردین 1396  - 5:20 PM

سخت‌گیری در مصرف بیت‌المال

همواره امام علی (ع)به فرماندارلن و کارگزاران خود در شهرهای مختلف سفارش می کرد که بیت المال را مواظبت کنند.

سخت‌گیری در مصرف بیت‌المالبه گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امام علی (ع)در نامه 43 کتاب شریف نهج البلاغه به یکی از فرمانداران خود در سرزمین فارس در مورد استفاده نابجا از بیت المال می فرماید: از تو خبرى به من رسيده كه اگر چنان كرده باشى ، خداى خود را به خشم آورده‌اى و امام خود را غضبناك كرده اى . تو غنايم جنگى مسلمانان را كه به نيروى نيزه ها و اسبانشان گرد آمده است و بر سر آنها خون‌ها ريخته شده به جماعتى از عربهاى قوم خود ، كه تو را برگزیده‌اند ، بخشيده‌اى . 

 

امام در ادامه می‌فرماید:سوگند به كسى كه دانه را شكافته و جانداران را آفريده ، اگر اين سخن راست باشد ، از ارج خود در نزد من فرو كاسته اى و كفه اعتبار خود را سبك كرده اى . پس حقيقت پروردگارت را سهل نظاره نکن و خوار مدان و دنيايت را به نابودى دينت آباد مگردان . كه در زمره زيانكارترين مردم در روز رستاخيز خواهى بود . 

 

 همچنین امام در کلامی نصیحت‎گونه به فرماندار خود می فرماید:بدان ، كه مسلمانانى كه در نزد تو هستند ، يا در نزد ما هستند ، سهمشان از اين غنيمت برابر است . براى گرفتن سهم خود نزد من مى آيند و چون بگيرند ، باز مى‌گردند.

 

بارها امام علی (ع)در خطبه‌ها و نامه‌های گوناگون نهج البلاغه محافظت از بیت المال را یکی از اصلی ترین کارهای مسئولان حکومتی دانسته اند و حتی نزدیکان امام نیز حق برداشت از اموال عمومی را نداشتند.

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 8 فروردین 1396  - 5:20 PM

سه شرطی که امام علی (ع) برای مهمانی رفتن گذاشت

مردی حضرت علی علیه السلام را به خانه دعوت کرد. حضرت فرمود: به سه شرط می آیم. آن مرد پرسید: آن شرایط چیست؟ و امام پاسخ دادند.

سه شرطی که امام علی (ع) برای مهمانی رفتن گذاشتبه گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کودکان در خانواده‌ها معمولا خوشحال‌ترین اعضایی هستند که بعد از حضور میهمان به خوشحالی‌های کودکانه می‌پردازند. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که به دیدن یکی از اقوام خود می‌روید و با حضور شما کودکان رفتارهای هیجانی از خود بروز می‌دهند و به نوعی می‌خواهند نشان دهند که از حضور شما خوشحالند. 
  
به ویژه اگر اقوام نزدیک آن ها باشید، این هیجان و موج مثبت از سوی کودکان بیشتر به شما منتقل می شود. 
  
صله رحم در قرآن کریم بسیار مورد تاکید قرار گرفته است. خداوند متعال در آیه 22 سوره مبارکه محمد (ص) می فرماید: 
  
اگر (از این دستورها) روی گردان شوید، جز این انتظار می‌رود که در زمین فساد و قطع پیوند خویشاوندی کنید؟! 
  
دستورات قرآن در هر آیه‌ای و هرچه که باشد، اگر کسی از آن ها روی گردان شود باید منتظر فساد در زمین باشد و خداوند انسان مفسد را در این آیه هم رده افرادی قرار می دهد که بدون دلیل شرعی به قطع صله رحم می پردازند. اما برای اطلاع دقیق از معنی این آیه باید به مفسران رجوع کرد. 
  
در تفسیر این آیه از کتاب المیزان علامه طباطبایی جلد 18 صفحات 361 و 362 می خوانیم : 
  
خطاب در این آیه به همان کسانى است که فرمود: در دلهایشان مرض هست، و از رفتن به جهاد در راه خدا بهانه‏ جویى می‌کردند و به همین جهت خطاب را به ایشان کرد تا توبیخ و سرزنش شدیدتر کند و استفهام در آیه استفهام تقریرى است. مى‏خواهد بفرماید شما این طورید. 
 
 و معناى آیه این است که: آیا از شما توقع مى‏رفت که از کتاب خدا و عمل به آنچه در آن است که یکى از آنها جهاد در راه خدا است اعراض نموده و در نتیجه دست به فساد در زمین بزنید و با قتل و غارت و هتک عرض و به علت تکالب بر سر جیفه دنیا قطع رحم کنید؟ مى‏خواهد بفرماید: در صورتى که اعراض کنید توقع همه این انحرافها از شما مى‏رود. 
 
اهمیت انسان در صله رحم در آموزه های قرآنی و اسلامی بسیار مورد توجه است اما مهمتر از آن رعایت نکات کلیدی هنگام میهمانی رفتن است. 
 
در کتاب رهنمون صفحه 748 از قابوس نامه اینگونه نقل می کند : 
 
"چون میهمان کنی، از خوبی و بدیِ خوردنی ها عذر مخواه که این طبع بازاریان باشد. هر ساعت مگوی که فلان چیز بخور، خوب است ! یا چرا نمی خوری؟ یا من نتوانستم سزای تو کنم که این ها سخن کسانی است که یک بار میهمانی کنند." 
همچنین خداوند در سوره احزاب ، آیه 53 یکی دیگر از آداب میهمانی را به مومنان یادآور می شود و از آنان می خواهد به وقت میزبان احترام بگذارند : 
 
"ای کسانی که ایمان آورده اید، بدون اذن و اجازه و دعوت برای طعام، وارد خانه ی پیامبر نشوید، و هر گاه دعوت شدید، داخل شوید، و چون غذا خوردید، پخش شوید (و بروید) و برای حرف زدن (وگپ زدن) ننشینید، این کار شما سبب اذیت پیامبر است و از شما خجالت می کشد، ولی خداوند از گفتن حق، حیا نمی کند!" 
 
یکی دیگر از آداب میهمانی رفتن چه در آموزه های اسلامی و چه آموزه های ایرانی ، برگزاری مراسم ساده میهمانی است. 
 
در کتاب بحار الانوار ، جلد 72 صفحه 451 حدیث چهارم ، روایتی را از امیرالمونین علی (ع) درباره میهمانی رفتن حضرتش به منزل یکی از صحابه نقل می کنند : 
 
مردی حضرت علی علیه السلام را به خانه دعوت کرد. حضرت فرمود: به سه شرط می آیم. آن مرد پرسید: آن شرایط چیست؟ امام پاسخ داد: 
 
یکی این که از بیرون خانه چیزی برایم تهیه نکنی. 
دوم آن که آن چه را در خانه داری، پنهان و ذخیره نسازی (هرچه داری بیاوری( 
سوم آن که به خانواده ات اجحاف و فشار وارد نیاوری. 
مرد گفت: باشد، می پذیرم. 
حضرت قبول کرد و مهمانِ خانه ی او شد. 
 
رعایت آداب میهمانی و توجه به صله رحم یکی از مهمترین وظایف مومنان است و افرادی که پیوندشان را در صله رحم محکم می کنند ، محبوب خداوند متعال هستند. 
 
 
گزارش از  پوریا سلیمان زاده 
 
انتهای پیام/ 

ادامه مطلب
یک شنبه 6 فروردین 1396  - 7:59 PM

رفتار مالیات بگیران با مردم چگونه باید باشد؟

امام علی (ع)به کارگزاران اقتصادی:در روابط خود با مردم انصاف داشته باشید و در برآوردن نیازهایشان شکیبا باشید.

رفتار مالیات بگیران با مردم چگونه باید باشد؟به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امام علی (ع)در نامه 51 کتاب شریف نهج البلاغه به کارگزاران خود که برای جمع آوری خراج به میان مردم می‌رفتند، می‌فرماید:كسى كه از روز حساب ، روزى كه روى در آمدن دارد،بيم به دل راه ندهد ، چيزى كه در آن روز نگهبانش خواهد بود پيشاپيش نفرستد . بدانيد ، كه آنچه به انجام دادنش مكلف شده ايد ، اندك است و پاداش آن بسيار . اگر در آنچه خداوند شما را از آن نهى كرده ، چون ستم و تجاوز ، عقابى نبود كه مردم از آن بترسند ، در اجتناب از آنها آن قدر ثواب هست كه مردم را براى ترك آنها بهانه اى نباشد . پس خود ، داد مردم را بدهيد و در معاشرت با آنان انصاف را فرو مگذاريد و براى برآوردن نيازهايشان ، حوصله به خرج دهيد . 

 

امیرالمونین در این باره ادامه می‌دهد: شما خازنان رعيت هستيد و وكيلان امت و سفيران امامان . كسى را كه نيازى دارد ، در برآوردن آن درنگ مكنيد آن سان كه به خشم آيد و او را از مطلوبش باز نداريد و براى گرفتن خراج ، جامه تابستانى و زمستانى مردم را يا ستورى كه با آن كار مى كنند يا بنده آنها را مفروشيد و هيچكس را براى درهمى تازيانه نزنيد و دست به مال هيچكس ، چه مسلمان و چه ذمى نبريد ، مگر آنكه ، اسبى يا سلاحى نزد آنان بيابيد كه بدان بر مسلمانان تجاوز كنند و مسلمانان را شايسته نيست كه اينگونه چيزها را در دست دشمن اسلام واگذارد تا سبب نيرومندى او بر ضد اسلام گردد . 

 

امام علی در ادامه می فرماید:از خيرخواهى ديگران دريغ نكنيد و با سپاهيان رفتار نيكو را فرو مگذاريد و از يارى رعيت باز مايستيد و در تقويت دين درنگ روا مداريد . آنچه در راه خدا بر شما واجب است به جاى آريد ، زيرا خداوند سبحان از ما و شما خواسته است كه در سپاسگزاريش تا توانيم بكوشيم و تا توانمان هست ياريش كنيم . هيچ نيرويى جز از سوى خداوند نيست.

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
یک شنبه 6 فروردین 1396  - 7:59 PM

آیه ای از قرآن که به فیزیک و شیمی می‌پردازد! + تفاسیر

خداوند تبارک و تعالی با مثال‌هایی در قرآن کریم علاوه بر اینکه قدرت خود را به بشر متذکر می‌شود، انسان را از گمراهی به سوی هدایتی آشکار سوق می‌دهد.

آیه ای از قرآن که به فیزیک و شیمی می پردازد ! + تفاسیربه گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در فصل بهار درختان زنده سبز می‌شوند .سلولز ، ماده‌ای است که از کربن ، ئیدروژن و اکسیژن بوجود می‌آید و این ماده با آب ترکیب شده و چوب درختان زنده را به وجود می‌آورد .
 

برای ایجاد کربن و ترکیب عناصر با یک دیگر نیاز است تا انرژی خورشید در درختان ذخیره شود و به گفته دانشمندان نور زغالی که از آتش زدن چوب های درختان بوجود می‌آید ، در واقع انرژی خورشیدی است که سال‌ها در آن درخت ذخیره شده و حالا با سوزاندن این انرژی به طبیعت بر می‌گردد؛ چراکه هنگام سوختن زغال در واقع «کربن» با «اکسیژن» هوا ترکیب شده و گاز کربن را تشکیل مى‌‏دهد، و اکسیژن و هیدروژن (مقدارى آب) آزاد می‌شود. به همین خاطر است که سوزاندن نهال جوان نور کمتری نسبت به زغال درختی کهن از خود متصاعد می‌کند.

این یکی از تفاسیر آیه 80 سوره مبارکه یس در قرآن کریم است.در کتاب تفسیر نمونه جلد هجدهم ، صفحات 462 تا  467 به تفصیل این آیه را با ادله علمی تفسیر کرده است و می‌گوید با دریافت‌های جدید دانشمندان می‌توان از این آیه این نتایج را کسب کرد.
 

آیه‌ای که به انسان بزرگی خداوند را متذکر می‌شود و می‌فرماید : همان توانمندى که براى شما از درخت سبز ( مَرْخ و عَفار ) که تروتازه است آتشى پدیدار کرد که شما بى درنگ از آن، آتش مى‌افروزید.

این آیه بعد از آیه هفتاد و نهم در پاسخ به کسانی است که قیامت را انکار می‌کنند، آمده است.در آیه 79 سوره مبارکه یس خداوند کریم خطاب به این افراد می‌فرماید : 
 

اى پیامبر(ص)، در پاسخ او بگو: همان توانمندى که نخستین بار آن استخوان‌ها را پدید آورد، آنها را زنده مى‌کند. او به هر آفریده‌اى بسى داناست. ویژگى‌هاى همه خلایق را چه پیش از مرگشان و چه پس از مرگشان مى‌داند، پس زنده کردن مردگان براى او سهل است.
 

برای توضیح بیشتر درباره آیه هشتاد این سوره مبارک و اینکه چرا خداوند به آتش گرفتن درختان سبز اشاره دارد ، به تفاسیر بیشتری خواهیم پرداخت.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی در بخش دیگری از کتاب خود (تفسیر نمونه ) ج ‏18، ص 462، دار الکتب الاسلامیة، تهران، ۱۳۷۴خورشیدی ؛ می‌نویسد :


در زمان‌های قدیم در میان اعراب این امر رایج بود که براى آتش افروختن از چوب درختان مخصوص به نام «مرخ» و «عفار» که در بیابان‌هاى حجاز مى‌‏روئید استفاده مى‏‌کردند. مرخ و عفار دو نوع چوب آتش زنه بود که اولى را زیر قرار مى‌‏دادند و دومى را روى آن مى‌‏زدند، و مانند سنگ آتش‏‌زنه جرقه از آن تولید مى‌‏شد، در واقع به جاى کبریت امروز از آن استفاده مى‌‏کردند.
 

بنابر این تفسیر ، ایشان اینگونه توضیح می‌دهند :

 آب و آتش دو چیز متضادند، کسى که مى‏‌تواند آنها را در کنار هم قرار دهد! مسلماً براى او پوشانیدن لباس زندگى بر اندام انسان‌هاى مرده کار مشکلى نیست.
 

ایشان در صفحه 463 از همین کتاب ادامه می‌دهند و آتش گرفتن درختان سبز را اینطور تفسیر می‌کنند:

خاصیت آتش‌‏افروزى به وسیله چوب درختان، منحصر به چوب‌هاى «مرخ» و «عفار» نیست، بلکه این خاصیت در همه درختان و تمام اجسام عالم وجود دارد (هر چند دو چوب مزبور بر اثر مواد و وضع مخصوصشان آمادگى بیشترى براى این کار دارند).

خلاصه این‌که تمام چوب‌هاى درختان اگر محکم به هم بخورند جرقه مى‌‏دهند حتى چوب درختان سبزبه همین دلیل گاه آتش ‏سوزی‌هاى وسیع و وحشتناکى در دل جنگل‌ها روى مى‌‏دهد. این همان جرقه الکتریسته است که بر اثر اصطکاک و مالش آشکار مى‌شود.
 

خداوند تبارک و تعالی با مثال‌هایی از این دست علاوه بر اینکه قدرت خود را به بشر متذکر می‌شود و انسان را از گمراهی به سوی هدایتی آشکار سوق می‌دهد، به او می‌گوید که اگرچه این قرآن بیش از هزار و سیصد سال پیش نازل شده ، اما همچنان تازگی دارد و انسان‌ها با کشفیات جدید علمی ، می‌توانند تنها به گوشه‌ای از رموز این کتاب شریف پی ببرند.
 

 

گزارش از پوریا سلیمان زاده

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
یک شنبه 6 فروردین 1396  - 7:58 PM

مزار یک بانوی امامزاده در باغ فیض تهران

امامزاده جعفر و حمیده خاتون در منطقه باغ فیض شهر تهران دیده می‌شود.

مزار یک بانوی امامزاده در باغ فیض تهرانبه گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت باشگاه خبرنگاران جوان ،آستان امامزادگان جعفر و حميده خاتون (علیهما السلام) در میان خیابان‌های ۲۲ بهمن (شمال) وشهید ناطق نوری (شرق) و بلوار اشرفی اصفهانی و شهید امیر ابراهیم(غرب) و در محله باغ فیض از منطقه ۵ شهرداری تهران دیده می شود. این بنا در محوطه ای وسیع و مشجربه مساحت حدود ۷۰۰۰ متر مربع، با ‏مساحتی بالغ بر یک هکتار و زیربنایی معادل ۶۰۰ متر مربع در دو طبقه، در ‏شمال حیات آن و مشرف بر درختان کهنسال و قنات قدیمی قرار گرفته است. ‏ از سال ۱۳۷۰ مورد بازسازی قرار گرفته است. 

 

چنانچه از بزرگراه همت و از بخش شمالی باغ فیض وارد ابتدای خیابان اصلی ‏آن شوید، در سمت راست خود دو گلدسته ی بلند زیبا با تاق نمای بین آن و ‏درب بزرگ، که ورودی اصلی امامزاده را تشکیل می‌دهد، خواهید دید.

 

پس ‏از عبور از این در و ورود به یک راهروی پهن و بزرگ، تعدادی مغازه و ‏دفتر کار در سمت چپ و راست آن دیده می‌شود. شورایاری، نمایندگی ستاد ‏بازسازی عتبات عالیات، انجمن خیریه، فروشگاه محصولات مذهبی و ‏فرهنگی. این فضا به یک سری پله عریض ختم می شود که به محوطه بزرگ ‏امامزاده خواهد رسید. در روبرو تعدادی درخت چنار چند صد ساله دیده می ‏شود که از زیر آن قنات باغ فیض که آب زیادی دارد، به سمت جنوب محوطه ‏و باغ باصفای آن جریان دارد. در سمت راست درختان چنار،  مقابل بقعه، گلزار شهدای ‏باغ فیض وجود دارد، که فضای معنوی خاصی به محوطه داده است، در سمت ‏چپ هم مرقد چند شهید گمنام جنگ تحمیلی قرار دارد. 

 

حیاط امامزاده جعفر و حمیده خاتون از ‏گذشته تاکنون آرامگاه بسیاری از اهالی محل بوده است،  برای ورود به صحن حرم، پس ازبالا آمدن از چند پله سنگی واقع در ‏شمال محوطه امامزاده، وارد ایوان صحن می‌شوید، که دارای یک در بزرگ ‏اصلی و دو در کوچک در سمت چپ و راست آن برای ورود جداگانه خواهران ‏و برادران در نظر گرفته شده است. معمولاً درب بزرگ به غیر از ایام مراسم ‏بزرگ، بسته است.‎این امامزاده یکی از معدود یادگار‌های بافت قدیمی ‏روستای باغ فیض محسوب می شود.. بنای امامزاده در گذشته به صورت بنایی ساده ‏خشتی و دو گنبد گلی در بین باغ‌های متعدد میوه و زمین‌های کشاورزی این ‏محله واقع شده بود. ‏

 

امامزادگان جعفر و حمیده خاتون (علیهما السلام) که از نوادگان امام موسی بن ‏جعفر علیه السلام هستند، به گفتهٔ اهالی قدیمی و مطلع باغ فیض این دو ‏بزرگوار که خواهر و برادر بوده‌اند، در کودکی برای دیدن امام رضا علیه ‏السلام راهی ایران شده بوده‌اند، که در بین راه در این روستا دچار بیماری ‏شده و رحلت می‌کنند و در همین محل دفن می‌شوند.‏

 

‎ ‎قدمت و پیشینهٔ دقیق بنای این امامزاده مشخص نیست، اما وجود چند درخت ‏تنومند و کهنسال گردو، بید و چنار در صحن و حیاط این امامزاده که سن آن‌ها ‏به ۴۰۰ تا ۵۰۰ سال می ‌رسد و همچنین عبور قنات از وسط حیاط امامزاده، ‏حاکی از قدمت طولانی این بنا دارد.‏‎ ‎‏ از این دو امامزاده شجره نامه‌ای در ‏دست نیست، اما به گفته اهالی قدیمی محله باغ فیض زائرین امامزادگان جعفر و ‏حمیده خاتون (علیهما السلام) از ابتدای دفن این دو بزرگوار در این محل آثار و ‏برکاتی زیادی از ایشان دیده‌اند، که گواه آن است که آن‌ها از ذریه و فرزندان ‏ائمه معصومین (علیهما السلام) هستند و نفوذ معنوی که این بزرگواران در ‏بین اهالی منطقه دارند، نشانه‌ مراتب و کرامات ایشان است.

.‎

اکنون صحن متبرکه امامزادگان جعفر و حمیده خاتون (علیهما السلام)، ‏زیارتگاه دوستداران و عاشقان اهل بیت علیهما السلام شده است و سالانه ‏پذیرای صد‌ها هزار زائر مشتاق است که برای آرامش معنوی و رفع ‏مشکلاتشان به زیارت این محل مقدس می ‌آیند.‏پس از  انقلاب اسلامی بنای سنگی و گنبد گلی، که چندین بار مرمت و ‏بازسازی شده است، در سال ۱۳۶۸ بازسازی و تکمیل و بنای گلی آن به ‏صورت شیروانی و پیازی شکل می شود.‏‎ ‎ بنای آجری بقعه از سال ۱۳۷۰ مورد بازسازی مجدد قرار می گیرد. سقف ‏حرم تماماً آینه کاری و با نصب روشنایی بزرگی در سقف آن، جلوه خاصی به ‏صحن حرم داده است. ‏سال ۱۳۷۷ دو ضریح چهارگوشِ مشابه و مشبک با ترکیبی از نقره و آب طلا ‏به برای دو امامزاده که در فاصله ۵/۵ متراز همدیگر قرار دارند، ساخته شد ‏و روی دو سنگ مرمرین قرار گرفت.

 

 ضریح سمت راست امامزاده جعفر ‏‏(برادر) و ضریح سمت چپ مربوط به حمیده خاتون (خواهر) است‎. ‎بنای فعلی شامل یک ایوان، شبستان و فضای جانبی مسقف، زیبا و بزرگی ‏برای برگزاری مراسم بویژه در فصل سرما است. در ساقه گنبد ۸ پنجره آهنی ‏به نشانه ستاره هشت پر اسلامی کار گذاشته شده و معماری بنا کاملاً اسلامی و ‏سنتی است.‏‎

 ‎ ‎

در سال‌های اخیر این مکان مذهبی از نظر فعالیت‌های فرهنگی جزء ‏امامزادگان پویا و فعال بود و این مجموعه با یاری و هزینه‌های مردمی ‏توانسته است در خود کتابخانه، مجتمع فرهنگی ـ ورزشی ، سالن اجتماعات و... را ‏ایجاد کند.‏

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
یک شنبه 6 فروردین 1396  - 7:58 PM

آیاتی از قرآن که انسان را به سفر فرمان می‌دهد !

اهمیت سیر و سفر و رشد اجتماعی انسان تا حدی است ، که خداوند متعال در آیاتی از قرآن انسان را به انجام این عمل مهم فرمان می‌دهد.

آیاتی از قرآن که انسان را به سفر فرمان می‌دهد !به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گردش می‌تواند فرصتی برای بالا بردن روحیه ، کسب مهارت و تجربه برای انسان مهیا کند. قرآن کریم در آیاتی انسان را به گردش تشویق می‌کند و حتی در بعضی آیات ترک جهانگردی را در انسان سرزنش می‌کند.

 

آثار تاریخی هر کشور ، علاوه بر معرفی تمدن و فرهنگ هر منطقه ، بیانگر اتفاقاتی است که در گذشته افتاده و گاه گردش در دل آثار باستانی سیاحتی است در دل هزاران سال تجربه.

 

خرابه کاخ‌های بزرگی که روزی تجلی امپراتوری‌های بزرگ زمین بودند و مردمان ، چنان این حکومت ها را پرتوان و شکست ناپذیر می‌پنداشتند ، که حتی در مخیله‌اشان هم نمی‌گنجید در گوشه ای از زمان ، جا خوش کنند و خاک بخورند.

 

خداوند در آیه 44 سوره مبارکه فاطر می‌فرماید: «آیا در زمین گردش نمی کنند تا بنگرند سرانجام کسانی که پیش از ایشان زندگی می کردند چگونه بود (با اینکه) آن گروه از ایشان قدرتمند تر بودند».

 

علی اکبر کلانتری ، در فصلنامه 14 فقه و صنعت جهانگردی چنین می‌نویسد :

خداوند در آیه 46 سوره حج ، سیر و سیاحت را سبب تعقل و اندیشه و بالا رفتن سطح آگاهی و بینش انسان دانسته است. یعنی همان عنصری که بی تردید سنگ بنا و شالوده رشد و توسعه زندگی انسان در ابعاد گوناگون فرهنگی ، سیاسی ، اقتصادی و... است. زیرا یک جامعه بسته و بی خبر از دیگر ملتها ، هیچ زمینه رشد شایسته و بایسته ندارد و از تجربیات و دست آوردهای علمی ، فکری و اجتماعی دیگران محروم است.

 

اهمیت سیر و سفر و رشد اجتماعی انسان تا حدی است ، که خداوند متعال در آیاتی از قرآن انسان را به انجام این امر فرمان می‌دهد.

 

قرآن در آیه 137 سوره مبارکه آل عمران نکته‌ای ظریف و تامل برانگیز را در گردش به انسان گوشزد می کند.در مثالی ساده و کاملا عینی ، انسان را به تفکر دعوت می‌کند و از او می خواهد تا با دیدن باقی مانده آثار به جا مانده از گذشتگان از آن‌ها عبرت بگیرد. 

 

«پیش از شما مللی بوند و رفتند ، در اطراف زمین گردش کنید و ببینید که آنان که وعده های خدا را تکذیب کردند چگونه هلاک شدند!».

 

خداوند نور هدایت را در مسیر همه انسان‌ها قرار داده است.حکومت‌های قدرتمندی در کشور ما هم حکمرانی می‌کردند و تا زمانی که از مسیر حق منحرف نشده بودند، پایدار ماندند ، اما پس از ظلمی که بر مردم خود و دیگران وارد آوردند ، به وسیله گروهی دیگر سرکوب شدند.شاید در آن دوران بسیاری از وعده‌های الهی به دست فراموشی سپرده شده بود و حتی بسیاری با غرور، این نشانه‌های عذاب را تکذیب کرده بودند. اما نتیجه‌ای جز نابودی برایشان نداشت و تنها چیزی که از آن‌ها باقی مانده است ، کاخ‌های مخروبه با ستون‌های سر به فلک کشیده‌ای است که هر انسانی را به این فکر وا می‌دارد که چنین حکومت بزرگی، چگونه در یک آن نابود می‌شود؟

 

البته در قرآن مجید آیاتی هم وجود دارند که بعضی مومنین را از سفر منع می کند.برای مثال خداوند کریم در آیه 122 سوره مبارکه توبه ، برخی از مومنان را از هجرت ، به جهت جهاد منع می کند: «مومنان همگی نتوانند سفر کنند ، از هر گروه ایشان دسته‌ای سفر نکنند تا در کار دین دانش اندوزند ، و چون بازگشتند قوم خویش را بیم دهند ، شاید آنان بترسند».

 

این آیه برای آموختن علم و دانش است .آیه این نکته را بیان می‌کند که برای مؤمنین سایر شهرهای غیر از مدینه جایز نیست که همگی به سوی جهاد بروند چراکه از شهری یک عده به سوی مدینه کوچ نمی‌کنند تا در آنجا احکام دین را یاد گرفته و عمل کنند و در مراجعت هموطنان خود را با نشر معارف دین انذار نموده ، آثار مخالفت با اصول و فروع دین را به ایشان گوشزد کنند شاید بترسند و به سوی تقوی بگروند.(تفسیر المیزان ، ج9 ، ص641 ، سوره توبه)

 

در احادیث منقول از پیامبر گرامی اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) هم بسیار به سفر تاکید شده و قرآن انسان را برای کسب تجربه به گردش تشویق می‌کند.

 

بسیاری از سفرها ، حتی اگر به قصد تفریح باشد می‌تواند منجر به افزایش تجربه و بالا رفتن روحیه شود ، پیشنهاد می‌شود تا با تنظیم وقت ، اماکن و آثار تاریخی مربوط به شهرهای باستانی را در برنامه خود قرار دهید. نوروز فرصت مناسبی برای آشنایی با گذشتگانی است که سال‌های دور می زیستند و امروز تنها آثاری از آنان باقی مانده است.

 

 

گزارش از  پوریا سلیمان زاده

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
یک شنبه 6 فروردین 1396  - 7:58 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 13

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 1493347
تعداد کل پست ها : 20595
تعداد کل نظرات : 20
تاریخ ایجاد بلاگ : جمعه 29 مرداد 1389 
آخرین بروز رسانی : پنج شنبه 25 مرداد 1397 

نویسندگان

مهدی گلشنی

امکانات جانبی

کد ذکر ایام هفته
اوقات شرعی

حدیث