به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

حدیث پیامبراکرم(ص) درباره بهترین یاران

هر روز یک حدیث از معصومین (ع) با مضامین دینی و اخلاقی در بخش قرآن و عترت منتشر می‌شود.

به گزارشحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛هر روز یک حدیث از معصومین (ع) با مضامین دینی و اخلاقی در بخش قرآن و عترت منتشر می‌شود.

رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:

خَیرُ الأصحابِ مَن قَلَّ شِقاقُهُ و کَثُرَ وِفاقُهُ؛

بهترین یاران کسی است که ناسازگاریش اندک باشد و سازگاریش بسیار

(تنبیه الخواطر، ج2، ص123 )

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 15 فروردین 1396  - 4:33 PM

چه کسانی چهره‏ شان براى مردم محشر می ‏درخشد

روایتی از امام صادق(ع) که روز رستاخیز ندایی از عرش می آید و می گوید رجبیون کجایند.

به گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛در وصف بزرگی ماه رجب و اعمال مستحبی وارد شده در این ماه روایات و احادیث زیادی وجود دارد اما یکی از این اعمال روزه گرفتن است که ثواب بسیاری برای آن برشمرده اند حتی گفته شده آن هایی که حتی یک روز از این ماه را را روزه بگیرند به بهشت بشارت داده می شوند.

 

   حضرت امام صادق (ع) فرموده است: روز رستاخیز سروشى از درون عرش ندا می ‏دهد《 این الرجبیون؟ 》 رجبی‏ون کجایند؟   
  
 گروهى برمی ‏خیزند که چهره‏ شان براى مردم محشر می ‏درخشد، بر سرشان تاج پادشاهى آکنده از مروارید و یاقوت است.   
  
 همراه هر یک از ایشان هزار فرشته از سوى راست و هزار فرشته از سوى چپ ایستاده ‏اند و به او می ‏گویند اى بنده خدا! کرامت خداى بر تو گوارا باد!   
  
 از عرش هم ندا می ‏آید که اى بندگان من! سوگند به عزت و جلال خودم جایگاه شما را گرامى و عطاى شما را جزیل قرار می‌دهم و غرفه ‏هایى از بهشت به شما ارزانى می ‏دارم که از زیر آن جوی ‏‌ها جارى است و جاودانه در آن خواهید بود و پاداش عمل ‏کنندگان چه نیکوست. 
  
 شما براى من در ماهى، روزه ‏ی مستحبى گرفتید که حرمت آن ماه را بزرگ و حق آن را واجب کرده ‏ام. اى فرشتگان من! این بندگان و کنیزکان مرا به بهشت درآورید. 
  
 امام صادق(ع) اضافه فرموده که این پاداش کسى است که چیزى از ماه رجب را روزه بگیرد، هر چند یک روز از دهه اول یا دوم یا آخر آن باشد. 
  

 (روضة‌الواعظین، ج. ۲، ص. ۴۰۲)

 

 

انتهای پیام/ 

ادامه مطلب
سه شنبه 15 فروردین 1396  - 12:18 AM

دریافت فیش مهمان سرای حضرت رضا(ع)

کلیه زوج‌های جوان در هر نقطه‌ای از کشور از تاریخ عقد دائمی شان تا مدت یکسال، می‌توانند از هدیه امام رضا(ع) به جوانان که تشکیل خانواده دادند، استفاده کنند.

به گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کلیه زوج‌های  جوان در هر نقطه‌ای از کشور که تاریخ عقد دائمی شان در سال ۱۳۹۵ است، از تاریخ مندرج در عقدنامه تا مدت یکسال، می‌توانند از هدیه امام رضا به جوانان عزیز که تشکیل خانواده دادند، استفاده کنند.

 

برای مثال کسانی که تا ۲۹ اسفند ۹۵ عقد نمایند تا پایان سال ۹۶ می‌توانند جهت دریافت فیش غذای متبرک مراجعه فرمایند. 
 
زوج‌های جوان که شامل شرایط بالا می‌باشند ظرف مدت یک سال از تاریخ مندرج در عقدنامه با به همراه داشتن شناسنامه، کارت ملی، عقدنامه به اتاق ۱۰۶، بخش خدمات زائر در صحن کوثر مراجعه نمایند. 

زمان مراجعه در روزهای تعطیل رسمی از ساعت ۸ الی ۱۳ و در سایر روز‌ها ۸ الی ۱۸ می‌باشد. 
 

منبع سایت رسمی حرم مطهر امام رضا (ع)

 

انتهای پیام/ 

ادامه مطلب
سه شنبه 15 فروردین 1396  - 12:17 AM

حقیقت مرگ چست؟

به نظر بسیاری از کاشناسان مذهبی بزرگترین اتفاق در زندگی انسان ترک دنیای فانی و مرگ است.

حقیقت مرگ چست؟به گزارشحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛مرگ پل و گذرگاهى است که با عبور از آن، انسان به عرصه جدیدى گام می‌نهد و از سختی‌ها نجات می‌یابد و این در صورتى است که خانه دنیا را آباد و خانه آخرت را خراب نکرده باشد.

 

مرگ، دریافت روح توسط فرشته مرگ است همانند زمان خواب. مرگ، یک خواب طولانى است و خواب، یک مرگ موقت، پس مرگ وفات است نه فوت و هلاکت و نابودى. مرگ تولدى دوباره از رحم طبیعت است که در اثر این تولد به جهان دیگرى وارد می‌شود که قابل مقایسه با جهان طبیعت نیست، همچون دنیاى رحم مادر که قابل مقایسه با جهان طبیعت نیست.

 

مرحوم ملاصدرا بیان می‌دارد: مرگ مفارقت روح از بدن است و نفس، در حرکت جوهرى به مرحله‌اى می‌رسد که دیگر نیازى به آلات و ابزار تن ندارد. بدن، به منزله کشتى است که نفس سوار آن شده تا در سفر به سوى خدا، در خشکى اجسام و دریاى ارواح از آن کمک بگیرد و وقتى از این مرحله گذشت، دیگر نیازى به این بدن ندارد و بدین جهت است که موت عارض می‌شود و سبب عروض مرگ، پایان یافتن قواى طبیعى یا تمام شدن حرارت غریزى یا چیزهاى دیگرى که اطبا می‌پندارند نیست، بلکه مرگ امرى طبیعى براى نفس است و چنین امرى، مایه خیر و کمال است و چیزى که مایه خیر و کمال نفس است، حق اوست. پس مرگ حق اوست.

 

پیامبر اسلام(ص) در این‌باره می‌فرماید: شما براى فنا آفریده نشده‌اید، بلکه براى بقا آفریده شده‌اید و تنها از خانه‌اى به خانه دیگر می‌روید.

 

منابع:

اسفار، ج ۹، ص ۲۳۸

تفسیر آیت الله جوادی آملی، ج ۳ و ج ۲ 

میزان الحکمه، ج ۹، ص ۲۳۴

بحار الانوار، ج ۶، ص ۲۴۹.

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 15 فروردین 1396  - 12:17 AM

شناخت دنیا پرستان درکلام حضرت علی(ع)

امام علی (ع)در این بخش از نامه به خصوصیات دنیا پرستان اشاره دارد که برای انسان بسیار خطرناک است.

به گزارشحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛امام علی (ع)در بخشی از نامه 31 کتاب شریف نهج البلاغه به فرزند خود امام حسن (ع)در مورد ضرورت یاد مرگ می فرماید:ای فرزندم ، بدان كه تو را براى آخرت آفريده اند ، نه براى دنيا . براى فنا آفريده اند ، نه براى بقا و براى مرگ آفريده  اند ، نه براى زندگى .
 

امام در مورد خصوصیات این دنیا ادامه می دهد: در سرايى هستى ناپايدار كه بايد از آن رخت بربندى . تنها روزى چند در آن خواهى زيست . راه تو راه آخرت است و تو شكار مرگ هستى . مرگى كه نه تو را از آن گريز است و نه گزير . در پى هر كه باشد از دستش فرار نکند و خواه و ناخواه او را خواهد يافت . از آن بترس  كه گرفتارت سازد و تو سرگرم گناه بوده باشى ، به اين اميد كه زان پس ، توبه خواهى كرد . ولى مرگ ميان تو و توبه  ات حايل شود و تو خود را تباه ساخته باشى . 

 

همچنین امام در مورد ضرورت یاد مرگ می فرماید:اى فرزندم ، فراوان مرگ را ياد كن و هجوم ناگهانى آن را به خاطر داشته باش و در انديشه پيشامدهاى پس از مرگ باش . تا چون مرگ به سراغت آيد ، مهياى آن شده ، كمر خود را بسته باشى ؛ به گونه  اى كه فرا رسيدنش به ناگهان مغلوبت نسازد . زنهار ، كه فريب نخورى از دلبستگى دنياداران به دنيا و كشاكش آنها بر سر دنيا . زيرا خداوند تو را از آن خبر داده است و دنيا خود ، خويشتن را براى تو توصيف كرده است و از بديهاى خود پرده برگرفته است . 
 

از سوی دیگر امام خیرخواه امت اسلامی علی (ع)در مورد خصوصیات دنیا پرستان چنین می فرماید:دنياطلبان چون سگانى هستند كه بانگ مى كنند و چون درندگانى هستند كه بر سر طعمه ،ز روى خشم زوزه مى كشند و آنكه نيرومندتر است ، آن را كه ناتوان تر است ، مى  خورد و آنكه بزرگتر است ، آن را كه خردتر است  مغلوب مى  سازد . ستورانى هستند برخى پاى بسته و برخى رها شده كه عقل خود را از دست داده اند و رهسپار بيراهه اند .
 

همچنین امام در همین باب ادامه می دهد: آنان را در بيابانى درشتناك و صعب رها كرده اند تا از گياه آفت و زيان بچرند . شبانى ندارند كه نگهداريشان كند و نه چراننده اى كه بچراندشان . دنيا به كوره راهشان مى راند و ديدگانشان را از فروغ چراغ هدايت محروم داشته . سرگردان در بيراهه  اند ولى غرق در نعمت . 

 

امام اول شیعیان در این بخش نامه، از خصوصیات خطرناک تری  از جماعت دنیا پرست رونمایی می کند و می فرماید: این جماعت دنيا را پروردگار خويش گرفته  اند . دنيا آنها را به بازى گرفته و آنها نيز سرگرم بازى با دنيا شده اند و آن سوى اين جهان را به فراموشى سپرده  اند . اندكى بپاى تا پرده تاريكى به كنارى رود . گويى كجاوه ها رسيده  اند و آنكه مى  شتابد به كاروان گذشتگان مى رسد .

 بدان ، اى فرزند ، كسى كه مركبش شب و روز آماده باشد ، او را مى برند ، هر چند به ظاهر ايستاده باشد و مسافت را طى مى كند ، هر چند ، در راحتی سر کند .

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 15 فروردین 1396  - 12:17 AM

معطر و پاکیزه باشید و لباس نو بپوشید

در روایات وارده، برای نوروز هم مثل اعیاد دیگر اسلامی اعمال و مناسکی برشماری شده‌اند که نشانه اهمیت این ایام است.

معطر و پاکیزه باشید و لباس نو بپوشیدبه گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛روایت معلی بن خنیس به نقل از امام صادق (ع) در مفاتیح الجنان درباره آداب نوروز اینچنین است : " چون نوروز شود ، غسل کن و پاکیزه ‌ترین جامه ‌های خود را بپوش و به بهترین بوی ‌های خوش خود را معطر گردان . پس چون از نماز های پیشین و پسین و نافله ‌های آن فارغ شدی ، چهار رکعت نماز بگذار یعنی هر دو رکعت به یک سلام و در رکعت اول بعد از حمد ده مرتبه سوره قدر ( انا انزلناه ) و در رکعت دوم بعد از حمد ده مرتبه سوره قل یا ایها الکافرون و در رکعت سوم بعد از حمد ، ده مرتبه قل اعوذ برب الناس و قل اعوذ برب الفلق را بخوان و بعد از نماز به سجده شکر برو و این دعا را بخوان : اللهم صل علی ... و بسیار بگو یا ذالجلال و الاکرام . "

 

‏همان‌ طور که مشاهده می‌ شود ، این روز نیز چون اعیاد اسلامی با غسل کردن ، پوشیدن جامه نو و معطر گردیدن به بوی‌ های خوش و روزه داشتن آغاز می شود ، ضمن آنکه نمازی مشابه نماز های سایر اعیاد اسلامی دارد . ‏

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 15 فروردین 1396  - 12:17 AM

صله رحم فقط دید و بازدید نیست، آزار نرساندن به نزدیکان هم هست

یكى از برترین روش‌هاى صله رحم با خویشاوندان، ترك اذّیت و آزار آنان است.

صله رحم فقط دید و بازدید نیست، آزار نرساندن به نزدیکان هم هستبه گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛صله رحم از مهمترین رسوم نوروزی ایرانیان است و یكى از برترین روش‌هاى صله رحم با خویشاوندان، ترك اذّیت و آزار آنان است. بدین معنا كه پرهیز از غیبت، تهمت، زخم زبان و شماتت آنان، دخالت‌نكردن در زندگى آن‌ها به عناوین مختلف، عیب‌جویى‌نكردن از آنان و ... از برترین موارد صله رحم هستند. امام صادق علیه السلام دراین باره فرمود : أَفْضَلُ ما تُوصَلُ بِهِ الرَّحِمُ كَفُّ الْأَذى‌ عَنْها

 برترین چیزى كه به آن صله رحم مى‌شود، خوددارى‌كردن از اذّیت و آزار آنان است.

 

اصول كافى ، ج 2 صفحه 151

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 15 فروردین 1396  - 12:16 AM

حدیث امام رضا(ع) درباره محاسبه نفس

هر روز یک حدیث از معصومین (ع) با مضامین دینی و اخلاقی در بخش قرآن و عترت منتشر می‌شود.

به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛هر روز یک حدیث از معصومین (ع) با مضامین دینی و اخلاقی در بخش قرآن و عترت منتشر می‌شود. 

 امام رضا علیه السلام فرمودند:

مَن حاسَبَ نَفسَهُ رَبَحَ وَمَن غَفَلَ عَنهَا خَسِر؛

آن کسى که نفسش را محاسبه کند، سود برده است و آن کسى که از محاسبه نفس غافل بماند، زیان دیده است.

(بحار الأنوار، ج 78، ص 352، باب 26، ح 9)

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 15 فروردین 1396  - 12:16 AM

اخلاق مسئولان حکومتی با مردم در کلام امام علی (ع)

امام علی (ع)خطاب به مالک اشتر:مهربانی با مردم را پوشش دل قرلر بده و با همه دوست و مهربان باش

به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛امام علی (ع) در بخشی از نامه 53 کتاب شریف نهج البلاغه خطاب به فرماندار مصر،مالک اشتر در مورد نحوه رفتار حاکمان با مردم می فرماید:ای مالک،مهربانی به رعيت و دوست داشتن آنها و لطف در حق ايشان را شعار دل خود ساز . چونان حيوانى درنده مباش كه خوردنشان را غنيمت شمارى ، زيرا آنان دو گروه اند يا همكيشان تو هستند يا همانندان تو در آفرينش . از آنها خطاها سر خواهد زد و علتهايى عارضشان خواهد شد و ، به عمد يا خطا ، لغزشهايى كنند. پس ، از عفو و بخشايش خويش نصيبشان ده ، همانگونه كه دوست دارى كه خداوند نيز از عفو و بخشايش خود تو را نصيب دهد . زيرا تو برتر از آنها هستى و آنكه تو را بر آن سرزمين ولايت داده ، برتر از توست و خداوند برتر از كسى است كه تو را ولايت داده است . ساختن كارشان را از تو خواسته و تو را به آنها آزموده است . 

 

امیرالمومنین علی (ع)با کلامی شیوا به بیان خصوصیات یک رهبر می پردازد و از مالک می خواهد که در برابر خداوند خاشع باشد.ایشان می فرماید:اى مالك ، خود را براى جنگ با خدا بسيج مكن كه تو را در برابر خشم او توانى نيست و از عفو و بخشايش او هرگز بى نياز نخواهى بود . هرگاه كسى را بخشودى ، از كرده خود پشيمان مشو و هرگاه كسى را عقوبت نمودى ، از كرده خود شادمان مباش . 

 

همچنین امام علی(ع) از سوی دیگر یکی از خصوصیات حاکمان را صبر می داند و به فرماندار خود می فرماید: هرگز به خشمى ، كه از آن امكان رهايى هست ، شتاب مکن و مگوى كه مرا بر شما امير ساخته اند و بايد فرمان من اطاعت شود . زيرا ، چنين پندارى سبب فساد دل و سستى دين و نزديك شدن دگرگونيها در نعمتهاست . هرگاه ، از سلطه و قدرتى كه در آن هستى در تو نخوتى يا غرورى پديد آمد به عظمت ملك خداوند بنگر كه برتر از توست و بر كارهايى تواناست كه تو را بر آنها توانايى نيست . اين نگريستن سركشى تو را تسكين مى  دهد و تندى و سرافرازى را فرو مى  كاهد و خردى را كه از تو گريخته است به تو باز مى  گرداند . 

 

امام در ادامه می فرماید:بپرهيز از اينكه خود را در عظمت با خدا برابر دارى يا در كبريا و جبروت ، خود را به او همانند سازى كه خدا هر جبارى را خوار كند و هر خودكامه  اى را پست و بي مقدار سازد . هر چه خدا بر تو فريضه كرده است ، ادا كن و درباره خواص خويشاوندانت و از افراد رعيت ، هركس را كه دوستش مى  دارى ، انصاف را رعايت نماى . كه اگر نه چنين كنى ، ستم كرده اى و هر كه بر بندگان خدا ستم كند ، افزون بر بندگان ، خدا نيز خصم او بود . و خدا با هر كه خصومت كند ، حجتش را نادرست سازد و همواره با او در جنگ باشد تا از اين كار باز ايستد و توبه كند . هيچ چيز چون ستمكارى ، نعمت خدا را ديگرگون نكند و خشم خدا را برنينگيزد ، زيرا خدا دعاى ستمديدگان را مى  شنود و در كمين ستمكاران است.

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
یک شنبه 13 فروردین 1396  - 11:22 PM

بهار را دوست دارم چون خرم است و باحیا

این فرمایش حضرت بیانگر ارتباط مستقیم موجود بین حیا و پوشش هم هست و البته این شاید یکی از شاعرانه‌ترین و بلیغ‌ترین توصیفات راجع به فصل بهار باشد.

به گزارشحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛از علی (ع) سوال شد کدام فصل را دوست دارید؟  وبه چه دلیل ؟ (بحارالانوار)

و آن حضرت فرمودند: فصل بهار را دوست دارم  به دو دلیل؛ یکی خرمی و سرسبزی  بهار و دوم :حیای بهار چون درختان عریان و لخت را با گل  و برگ می پوشاند . 

قابل توجه است که این فرمایش حضرت بیانگر  ارتباط مستقیم موجود بین حیا و پوشش هم هست و البته این شاید یکی از شاعرانه‌ترین و بلیغ‌ترین راجع به توصیفات فصل بهار باشد

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
یک شنبه 13 فروردین 1396  - 11:22 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 13

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 1491645
تعداد کل پست ها : 20595
تعداد کل نظرات : 20
تاریخ ایجاد بلاگ : جمعه 29 مرداد 1389 
آخرین بروز رسانی : پنج شنبه 25 مرداد 1397 

نویسندگان

مهدی گلشنی

امکانات جانبی

کد ذکر ایام هفته
اوقات شرعی

حدیث