به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

تصویری از قبرستان بقیع؛ قبل از تخریب

بقیع یکی از آثار و بقعه‌های متبرکی است که از نگاه و تفکر وهابیان جا نمانده و محل دفن چهار تن از امامان شیعه است.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مدینه و  شهر پیامبر اکرم (ص) یکی از خاطره انگیزترین شهر‌ها و بقیع از مظلوم‌ترین بقعه متبرکه اولیا‌ی خداوند به شمار می‌آید.

 

این شهر هزار رنگ پیش از مولود نبوی و رسول مهربانی (ص) در دوره جاهلیت به سر می‌برد و بعد از میلاد ایشان متحول شد، ولیکن این تحول عمر چندانی نداشت و تا علنی کردن دین اسلام کسی از مبعوث شدن حضرت محمد (ص) خبری نداشت. شهر مدینه و مکه در ادوار تاریخی مختلف در هر فصل و سال به نوعی هم و غم خاندان الهی را افزایش دادند و پس از فوت رسول اکرم (ص) به سیاستی پلید از حکومت ابوسفیان رسیدند.

آن چیزی که همیشه از حکومت فاسد ابوسفیان ماندگار شده مظلومیت شیعه و خاندان اهل بیت (ع) است که در ادوار مختلف تاریخی و دوره امامت، ائمه معصوم کاملا مشهود است. بقیع نیز یکی از آثار و بقعه‌های متبرکی است که از نگاه و تفکر ظالمان وهابیان جا نمانده و این مکان مطهر که محل دفن چهار امام معصوم؛ امام حسن مجتبی (ع)، امام سجاد (ع)، امام محمد باقر (ع) و امام جعفر صادق (ع) در سال ۱۳۴۴ هجری قمری توسط وهابیان تخریب شده است.

 

آرامگاه چهار امام معصوم قبل از تخریب

 

تصویری از آرامگاه بقیع، قبل از تخریب


امامان

حسن بن علی بن ابی طالب دومین امام شیعه و فرزند امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) است که در ۳۷ سالگی به امامت و خلافت رسید و در سال ۴۱ ه. ق. با معاویه صلح کرد. دوره حکومت وی شش ماه و سه روز بود. پس از صلح، به مدینه رفت و ده سال در آنجا بود تا اینکه به شهادت رسید و در قبرستان بقیع به خاک سپرده شد.

علی بن حسین بن علی بن ابی طالب (ع) معروف به امام سجاد و زین العابدین، چهارمین امام شیعیان است. مدت امامت وی ۳۴ سال بوده است. وی در واقعه کربلا حاضر بود و همراه اسیران کربلا به کوفه و شام برده شد. بنا بر روایات شیعه، امام سجاد (ع) به دستور ولید بن عبد‌الملک با سم به شهادت رسید. وی در قبرستان بقیع کنار قبر عمویش امام حسن مجتبی (ع) دفن شد.

محمد بن علی بن حسین بن علی بن ابی طالب مشهور به امام باقر (ع)، امام پنجم شیعیان که حدود ۱۹ سال امامت شیعیان را بر عهده داشت و در سال ۱۱۴ قمری به دستور هشام بن عبدالملک مسموم و شهید شد، او در قبرستان بقیع، کنار مرقد پدرش امام سجاد (ع) و عموی پدرش حسن بن علی (ع) دفن گردید.

جعفر بن محمد بن علی بن حسین (ع) معروف به امام صادق، امام ششم شیعیان، که ۳۴ سال امامت کرد. امام صادق (ع) در ۶۵ سالگی درگذشت و در کنار پدرش، امام باقر (ع) و دو امام دیگر در قبرستان بقیع دفن شد.

 

قبرستان بقیع در حال حاضر

 

 تصویری از آرامگاه بقیع، قبل از تخریب

 


تخریب بقعه

گنبد‌ها و بناهایی که در ۱۲۲۱ ه. ق. نخستین دسته‌های وهابی ویران کردند، به دستور عبدالحمید دوم سلطان عثمانی مرمت گردید، اما در هشتم شوال سال ۱۳۴۴ ه. ق. مصادف با ۱۳۰۴ ش. ه. دوباره به دست امیرمحمد حاکم مدینه و به دستور پدرش عبدالعزیز آل سعود ویران شد.


انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 12 اردیبهشت 1396  - 9:51 PM

خلاصه زندگی امام سجاد (ع)

امام سجاد در پنجم شعبان 38 هجری قمری متولد شدند و 34 سال امامت کردند.

خلاصه زندگی امام سجاد (ع)

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ على بن  الحسين، امام سجاد (ع) با کنیه‌های ابوالحسن و ابومحمد در پنجم شعبان 38 متولد شد.

 

البته در مورد تاریخ تولد ایشان، اختلاف نظرهایی وجود دارد. نیمه جمادی الثانی، نيمه جمادى الاولى، هفتم شعبان و نهم شعبان نیز در بعضی منابع به عنوان تاریخ ولادت آن حضرت ذکر شده اند. در هنگام ولادت امام سجاد (ع)، مادر ایشان شهربانو فوت کرد.


زين العابدين، سيد الساجدين، سجّاد، زكىّ، امين از القاب امام سجاد (ع) هستند. 

 

محمد بن سعد در کتابش می‌نویسد:


«علی بن الحسین علیه السلام در واقعه کربلا همراه پدرش بود و در آن هنگام از عمر شریفش 23 سال می گذشت. فرزند ایشان، امام محمد باقر علیه السلام که از کربلا تا شهادت همراه پدر بود، سه یا چهار ساله بود. امام زین العابدین (ع) در آن هنگام به سبب بیماری در جهاد شرکت نکرد و خداوند او را برای هدایت مسلمانان نگه داشت و نسل رسول الله صلی الله علیه و آله از فاطمه (س) در ذریه امام حسین علیه السلام به امام سجاد علیه السلام و اولاد او منحصر گردید.»


آن حضرت به مدت 34 سال امامت کردند. در این مدت امام سجاد علیه السلام از یک سو تحت مراقبت شدید ماموران شام بودند. ماموران مراقب بودند بر آنکه مبادا از آل علی و خاندان او نامی به نیکی برده شود و به همین جهت مردم تلاش می‌کردند خود را از چشم آنان دور نگاه دارند مبادا متهم شوند، تا آنجا که امام سجاد علیه السلام می‌فرماید: «در مکه و مدینه بیست تن نیست که ما را دوست بدارد.»


صحیفه سجادیه که نیایش‌های حضرت سجاد (ع) را در بر دارد، شمال 75 دعاست. دعاهای صحیفه که در ظاهر جهت راز و نیاز با خداست، در واقع صحبت های امام با شیعیان و مبارزات سیاسی آن امام بزرگوار است. بینش سیاسی امام و موقعیت و شرایطی که امام سجاد در آن حضور داستند را در نیایش های این کتاب می توان یافت. حقایق و معارف اسلامی، قوانین شرعی و مسائل اجتماعی از دیگر موضوعات صحیفه سجادیه است. 

 

آن امام بزرگوار روز 18 یا 22 یا 25 محرم، توسط وليد بن عبدالملك به شهادت رسید.

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 12 اردیبهشت 1396  - 9:51 PM

احادیثی گوهربار از امام سجاد (ع)

به مناسبت ولادت امام سجاد (ع)، احادیثی از آن امام بزرگوار را در این گزارش آماده کرده‌ایم.

سخنان گوهربار امام زین العابدین (ع)به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امام  زین‌العابدین (ع)، در روز 5 شعبان سال 38 هجری قمری در مدینه دیده به جهان گشود. مادرش شهربانو دختر یزدگرد بود. نقش عمده آن حضرت در نهضت عاشورا، پیام رسانی خون شهیدان کربلا و حفظ دستاوردهای آن انقلاب خونین بود. به مناسبت ولادت امام سجاد (ع) سخنان گوهربار امام را در این گزارش آماده کرده ایم .

 

امام سجاد عليه السلام می‌فرمایند:

 

 

سه حالت و خصلت در هر يك از مؤمنين باشد در پناه خداوند خواهد بود و روز قيامت در سايه رحمت عرش الهی قرار دارد و از سختی‌های صحرای محشر در امان است:

 

اوّل آن كه در كارگشايی و كمك به نيازمندان و درخواست كنندگان دريغ ننمايد.

 

دوّم آن كه قبل از هر نوع حركتی بیندیشد كه كاری را كه می‌خواهد انجام دهد یا هر سخنی را كه می خواهد بگوید، آیا رضایت و خشنودی خداوند در آن است یا مورد غضب و سخط او می‌شود. 
 
سوّم قبل از عیب جویی و بازگویی عیب دیگران، سعی كند عیب های خود را برطرف نماید.  
 

*******

 
سه چیز موجب نجات انسان خواهد بود: بازداشتن زبان از بدگویی و غیبت مردم، خود را مشغول به كارهایی كردن كه برای آخرت و دنیای انسان مفید باشد و همیشه بر خطاها و اشتباهات خود ناراحت باشد.  
 

*******

 
هركس دارای چهار خصلت باشد، ایمانش كامل، گناهانش بخشوده خواهد بود، و در حالتی خداوند را ملاقات می كند كه از او راضی و خوشنود است: 
 
1 ـ خصلت خود نگهداری و تقوای الهی به طوری كه بتواند بدون توقّع و چشمداشتی، نسبت به مردم خدمت نماید. 
 
2 ـ راستگویی و صداقت نسبت به مردم در تمام موارد زندگی. 
 
3 ـ حیا و پاكدامنی نسبت به تمام زشتی های شرعی و عرفی. 
 
4 ـ خوش اخلاقی و خوش برخوردی با نزدیكان و خانواده خود. 
 

*******

 
ای فرزند آدم، تا آن زمانی كه در درون خود واعظ و نصیحت كننده ای دلسوز داشته باشی و در تمام امور بررسی و محاسبه كارهایت را اهمیت دهی و در تمام حالات ـ از عذاب الهی ـ ترس و خوف داشته باش؛ در خیر و سعادت خواهی بود.  
 

******

 
حقّی كه شكم بر تو دارد این است كه آن را ظرف چیزهای حرام ـ چه كم و چه زیاد ـ قرار ندهی و بلكه در چیزهای حلال هم صرفه جویی كنی و به مقدار نیاز استفاده نمایی.  
 

*******

 
كسی كه مشتاق بهشت باشد، در انجام كارهای نیك، سرعت و عجله می‌نماید و شهوات را زیر پا می گذارد و هركس از آتش قیامت هراسناك باشد به درگاه خداوند توبه می كند و از گناهان و كارهای زشت دوری می‌جوید.  
 

*******

 
دست نیاز به سوی مردم دراز كردن، سبب ذلّت و خواری در زندگی و در معاشرت خواهد بود و نیز موجب از بین رفتن حیا و ناچیز شدن شخصیت خواهد گشت. به طوری كه همیشه احساس نیاز و تنگدستی نماید و هرچه كمتر به مردم رو بیندازد و كمتر درخواست كمك نماید بیشتر احساس خودكفایی و بی نیازی خواهد داشت.  
 

********

 
سعادت و خوشبختی انسان در حفظ و كنترل اعضاء و جوارح خود از هرگونه كار زشت و خلاف است.  
 

*******

 
در این دنیا سرور مردم، سخاوتمندان هستند؛ ولی در قیامت سید و سرور مردم، پرهیزكاران خواهند بود. 
 

******

 
هر كس برای رضا و خشنودی خداوند ازدواج نماید و با خویشان خود صله رحم نماید، خداوند او را در قیامت مفتخر و سربلند می گرداند.  
 

******

 
هركس به دیدار دوست و برادر خود برود و برای رضای خداوند او را زیارت نماید، به امید آن كه به وعده های الهی برسد، هفتاد هزار فرشته او را همراه و مشایعت خواهند كرد. همچنین مورد خطاب قرار می گیرد كه از آلودگی ها پاك شدی و بهشت گوارایت باد. پس چون با دوست و برادر خود دست دهد و مصافحه كند مورد رحمت قرار خواهد گرفت.  
 
 
منابع:
 
تحف العقول، مشكاة الانوار،أعیان الشّیعه 
 
انتهای پیام / 

ادامه مطلب
سه شنبه 12 اردیبهشت 1396  - 9:50 PM

فرشته‌ای که همراه با فرزند دختر پا به خانه‌ها می‌گذارد

معارف و الگوهای حیات بخش اسلام اگر چه در مسیر احیای شخصیت و جایگاه زنان تاثیرات زیادی داشته و دارد، ولی جامعه زنان هنوز نتوانسته اند آن چنان که باید از میوه های شیرین فرهنگ دینی بهره مند گردند.

فرشته‌ای که همراه با فرزند دختر پا به خانه‌ها می‌گذاردبه گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛تردیدی نیست که زنان، در طول تاریخ از موقعیت مطلوب و شان بالایی برخوردار نبوده و غالبا مورد بی مهری و ظلم و ستم واقع می شدند، اما با رشد روز افزون آگاهی های بشر و پیشرفت سریع علوم انسانی و اجتماعی، این پرسش مطرح شد که جایگاه واقعی زنان در جامعه و خانواده کدام است و چگونه می توان حقوق از دست رفته زنان را استیفا کرد. در این راستا به یقین می توان گفت که ادیان الهی بویژه دین خاتم، بیش از همه به احیای شخصیت والای زن همت گماشته اند و خداوند متعال بهترین راه را برای سعادت و رستگاری بشر اعم از زن و مرد فراروی آنان گشوده است. معارف و الگوهای حیات بخش اسلام اگر چه در مسیر احیای شخصیت و جایگاه زنان تاثیرات زیادی داشته و دارد، ولی بسیاری از حقایق در پس ابرهای جهل و خرافه پنهان مانده و جامعه زنان هنوز نتوانسته اند آن چنان که باید از میوه های شیرین فرهنگ دینی بهره مند گردند.

 

امام صادق علیه السلام در رابطه با شان و جایگاه فرزندان دختر در خانواده ها فرموده‌اند: هنگامی که شخصی دارای فرزند دختر می گردد خدای عزّ وجلّ فرشته‌ای را به سوی آن دختر نازل می فرماید و آن فرشته بال خود را بر سر و سینه آن دختر می کشد و می گوید: این مخلوق ظریف و نازک است و شخصی که برای او انفاق کند خدای متعال -تا روز قیامت- کمک حال او خواهد بود.

 

(ثواب الأعمال ص 240 و من لا يحضره الفقيه ج 3 ص 311)

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
جمعه 1 اردیبهشت 1396  - 11:13 PM

اهمیت ادای نماز لیله الدفن

نماز لَیلَةُ الدّفن یا نماز شب اول قبر، از نمازهای مستحبی است. این نماز را، که نماز هدیه و نماز وحشت نیز نامیده می‌شود.

اهمیت ادای نماز لیله الدفن

به گزارش  حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نماز لَیلَةُ الدّفن یا نماز شب اول قبر، از نمازهای مستحبی است. این نماز را، که نماز هدیه و نماز وحشت نیز نامیده می‌شود، برای میت در شب اول قبر (از اول شب تا صبح) می‌خوانند و بهترین وقت آن بعد از نماز عشا است.

 

این نماز با عناوین بسیاری از جمله نماز هدیه (صلاة الهدیه) ، نماز شب دفن (صلاة لیلة الدفن) و نماز وحشت (صلاة الوحشة) یاد می شود و به این سبب نماز وحشت نامیده شده که فردی که از دنیا رفته هنوز با عالم قبر انس ندارد و در خود احساس ترس و وحشت دارد و این نماز با فضل الهی وحشت را از او دور می‌کند. پس در واقع نماز رفع وحشت است نه نماز وحشت.

 

کیفیت ادای نماز شب اول قبر

 

بنابر منابع فقهی، نماز وحشت را به یکی از دو صورت ذیل می‌توان خواند:

 

صورت اول: در رکعت اول یک مرتبه سوره حمد و دو مرتبه سوره توحید و در رکعت دوم یک مرتبه سوره حمد و ده مرتبه سوره تکاثر را خوانده و بعد از سلام نماز بگوید: « (اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحمّدٍ وَ آلِ مُحمّدٍ وَ ابْعَثْ ثَوابَها اِلی قَبرِ فلان بن فلان ) به جای فلان بن فلان، نام میت و پدرش را بگوید

 

صورت دوم: در رکعت اول بعد از حمد، یک مرتبه آیة الکرسی و در رکعت دوم بعد از حمد، ده مرتبه سوره قدر بخواند، و بعداز سلام نماز بگوید: اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحمدٍ وَ آلِ مُحمدٍ وَ ابْعَثْ ثَوابَها اِلی قَبرِ فلان بن فلان». به جای فلان بن فلان، نام میت و پدرش را ببرد»

 

احکام نماز

 

اگر نماز لیلة الدفن را به هر دو کیفیت بخواند، بهتر است.

 

نماز وحشت را در هر موقع از شب اول قبر (از اول شب تا صبح) می‌شود خواند، ولی بهتر است در اول شب بعداز نماز عشا خوانده شود.

 

اگر بخواهند میت را به شهر دوری ببرند، یا به جهت دیگر دفن او تأخیر بیفتد، باید نماز وحشت را تا شب اول قبر او تأخیر بیندازند. 

 

می‌شود یک نفر چند مرتبه این نماز را به قصد اهداء ثواب به جا آورد. 

 

هر‌گاه شخص نماز وحشت را سهواً به غیر کیفیتی که ذکر شد به جا آورد باید اعاده کند؛ اگر چه یک آیه از سوره قدر یا یک آیه از آیةالکرسی را فراموش کرده بود بخواند. 

 

اجیر کردن و اجرت گرفتن برای خواندن نماز وحشت جایز است و احتیاط آن است که به عنوان بخشش و احسان به نمازگزار بذل نمایند و او هم نمازش را بدون در نظر گرفتن وجه مالی بخواند. 

 

ثواب خواندن نماز وحشت

 

پیامبر(ص) درباره ثواب خواندن این نماز فرمود: «بر میت ساعتی سخت‌تر از شب اول قبر نمی‌گذرد. پس بر مردگان خود رحم کنید و برایشان صدقه دهید و اگر نتوانستید، دو رکعت نماز برای شخص درگذشته بخوانید. پس همان لحظه حق تعالی هزار فرشته به سوی قبر او می‌فرستد که با هر فرشته جامه‌ای و حلّه‌ای است، و تنگی قبر او را تا روز نفخ صور وسعت می‌دهد و به نمازگزار به عدد آنچه آفتاب بر آن طلوع می‌کند، حسنه عطا می‌کند و او را چهل درجه بالا می‌برد.»

 

عامل کاهش قبر 

 

محدث نوری در کتاب دارالسلام نقل می‌کند: «استاد ما، ملا فتحعلی سلطان آبادی گفت: عادت من این بود که هرگاه فردی از دوستان خاندان رسالت از دنیا می‌رفت و خبر آن به من می‌رسید، دو رکعت نماز شب دفن (نماز وحشت) برای او می‌خواندم؛ خواه او را می‌شناختم یا نمی‌شناختم. و هیچکس از این عادت من آگاه نبود، تا روزی یکی از دوستان، در راهی من را ملاقات کرد و گفت: دیشب فلان شخص که به تازگی از دنیا رفته بود، را در عالم خواب دیدم و از چگونگی حال او بعد از مرگش پرسیدم، او گفت من بعد از مرگ در تنگنای سختی قرار گرفتم و هنگام حسابرسی، مرا به سوی عذاب بردند؛ تا اینکه فلانی (نام شما را برد) دو رکعت نماز برای من خواند؛ همان دو رکعت، مرا از عذاب نجات داد. خدا پدرش را رحمت کند که به من چنین احسانی نمود. آنگاه آن شخص، از من پرسید، آن دو رکعت نماز، چه نمازی بود. من طریقه خود را در مورد خواندن نماز شب دفن (نماز وحشت) برای او بیان کردم.» 

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
جمعه 1 اردیبهشت 1396  - 11:13 PM

حدیث امام حسین (ع)درباره خواستن حاجت

هر روز یک حدیث از معصومین (ع) با مضامین دینی و اخلاقی در بخش قرآن و عترت منتشر می‌شود.

به فرموده امام حسین (ع) غیر درگاه خدا فقط حاجتت رو از سه گروه بخواهبه گزارشحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛هر روز یک حدیث از معصومین (ع) با مضامین دینی و اخلاقی در بخش قرآن و عترت منتشر می‌شود. 

امام حسین علیه السلام فرمودند:

لاتـَرفع حــاجَتَک إلاّ إلـى أحـَدٍ ثَلاثة: إلـى ذِى دیـنٍ، اَو مُــرُوّة اَو حَسَب

جز به یکى از سه نفر حاجت مبر: به دیندار، یا صاحب مروت، یا کسى که اصالت خانوادگى داشته باشد

(تحف العقول ، ص 251)


انتهای پیام/

ادامه مطلب
جمعه 1 اردیبهشت 1396  - 11:13 PM

دین هم چراغ قرمز دارد

آیت الله مجتهدی تهرانی(ره):دین هم چراغ قرمز دارد، چراغ قرمز دین ، کارهای حرام است، یعنی وقتی به کار حرامی رسیدی، ترمز کن

به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛آیت الله مجتهدی تهرانی (ره)در مورد برخی محدودیت ها در دین می گوید:همان طور که در سر چهار راه وقتی چراغ قرمز می شود، ترمز می کنید، دین هم چراغ قرمز دارد، چراغ قرمز دین ، کارهای حرام است، یعنی وقتی به کار حرامی رسیدی، ترمز کن و چراغ سبز دین هم کارهای حلال است.

 

مرحوم مجتهدی در ادامه می گوید:حال کسانی که برای چراغ قرمز ترمز می کنند، دو جور هستند:

یک دسته از ترس جریمه شدن ترمز می کنند، که این ترمز کردنشان خیلی چنگی به دل نمی زند،اما عده ای هم برای احترام گذاشتن به قانون ترمز می کنند که این مهم است.

 

در ادامه آیت الله منتهدی می گوید:حال ما هم اگر از ترس جهنم نماز بخوانیم، این نماز خواندنمان زیاد چنگی به دل نمی زند؛ یعنی اگر به این خاطر صبح ها بلند می شوی و نماز می خوانی که به جهنم نروی، این نماز خواندن زیاد دلچسب نیست،

 

سپس ایشان می گویند:اما اگر به تو بگویند:اگر نماز صبح هم نخوانی به جهنم نمی روی اما باز بلند شوی و نماز بخوانی، این خوب است.

 

ایشان در انتهای سخنان خود با مراجعه به مناجاتی از امام علی (ع)می گوید:امیرالمومنین علی(ع) در مناجات های شان می فرمودند:خدایا عبادت من به خاطر ترس از جهنم و یا به طمع بهشت نیست، و لکن من تو را شایسته عبادت دیدم و به این خاطر عبادتت می کنم.

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
جمعه 1 اردیبهشت 1396  - 11:13 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 4

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 1467901
تعداد کل پست ها : 20595
تعداد کل نظرات : 20
تاریخ ایجاد بلاگ : جمعه 29 مرداد 1389 
آخرین بروز رسانی : پنج شنبه 25 مرداد 1397 

نویسندگان

مهدی گلشنی

امکانات جانبی

کد ذکر ایام هفته
اوقات شرعی

حدیث