به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

علی (ع) در نگاه اندیشمندان سایر ادیان

جایگاه امام علی (ع) در میان دانشمندان ادیان دیگر والا بوده است و آنها بارها در منقبت آن حضرت سخن‌ گفته‌اند.

مقام امام علی (ع) از نگاه دانشمندان ادیان رمضاندیگربه گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امام علی (ع) به دلیل شخصیت والا، عدالت و همچنین خطبه‌های گوناگون و ... که دارند، از نگاه شیعیان، اهل سنت و دیگر ادیان و اندیشمندان بسیار حائز اهمیت بوده و بارها اندیشه های این حضرت مورد مطالعه قرار گرفته است.

 

 

 

جبران خلیل جبران

 

از علمای بزرگ مسیحیت، مرد هنر و صاحب ذوق بدیعی است که لب به ستایش علی (ع) گشوده و چنین می‌گوید: به عقیده من علی بن ابی‌طالب (پس از پیامبر) نخستین مرد از قوم عرب است که وجودش، همه فضائل کامل بودن را در قوم خویش دمید و آهنگ آن را به گوش مردمی رسانید که پیش از آن مانند آن را نشنیده بودند و در بین تاریکی های جاهلیت از روش روشن او متحیر ماندند؛ پس کسی که طریق علی (ع) را پسندید به فطرت سلیم بازگشت و آن که از باب خصومت وارد شد، جاهیلت را ترجیح داد.

 

جبران معتقد بود که دو طایفه شیفته روش علی (ع) بودند؛ یکی خردمندان پاکدل و دیگری نیکو سرشتان با ذوق. علی بن ابی طالب شهید عظمت خویش گشت. او از دنیا رفت در حالی که نماز بر زبانش جاری و دلش از شوق خدا لبریز بود. مردم عرب، حقیقت مقام او را درک نکردند تا گروهی از مردم کشور همسایه آنها (ایران) برخاسته، این گوهر گرانبها را از سنگ تشخیص داده و او را شناختند. 

 

جبران اضافه می کند: علی (ع) مانند پیغمبران درگذشت. مقام و شأن او در بصیرت و بینایی چون پیغمبران، مختص شهر، بلد، قوم، زمان و مکان نبوده و شخصیتی بین المللی داشت. جبران همیشه نام علی (ع) را در مجالس خاص و عام به زبان می آورد، تعظیم می کرد و می‌گفت: علی از جهان رفت درحالی که هنوز رسالتش را به کمال، تبلیغ نکرده بود.

 

 

شبلی شمیل 

 

دانشمندی است که در سال 1335 هجری درگذشت. وی شاگرد برجسته مکتب داروین بود و نخستین کسی است که نظریه «قوه» را در شرق منتشر کرد. سپس برخلاف مکتب استاد خود که فردی الهی بود، به انکار مقدسات و جهان ماوراء طبیعت برخاست وتا لحظه مرگ از مکتب مادیگری پیروی نمود. وی با اصراری که در انکار توحید داشت، در برابر شخصیت امام  علی (ع) سرتعظیم فرود آورده و در مورد امام علی (ع) چنین می‌گوید: امام و پیشوای انسان ها علی بن ابی طالب بزرگ بزرگان و یگانه نسخه ای است که با اصل خود «پیامبر (ص)» مطابق است. هرگز اهل شرق و غرب، سخنرانی نظیر او در گذشته و حال ندیده است.

 

 

میخائیل نعیمه 

 

که از دانشمندان مسیحی است، در مقدمه‌ای که بر کتاب «صوت العدالة الانسانیة» نوشته، درباره حضرت امام علی (ع) چنین می‌گوید: پهلوانی امام (ع) تنها در میدان جنگ نبود؛ بلکه امام  در روشن بینی، پاکدلی، بلاغت، سحر بیان، اخلاق فاضله، شور ایمان، بلندی همت، یاری ستم‌دیدگان و ناامیدان، متابعت حق و راستی و بالجمله در همه صفات پهلوان بود. اگر چه مدت زیادی از حضور حضرت  گذشته، اما هر گاه بخواهیم بنیاد زندگی نیکو و سعادتمندی را بگذاریم، باید به روش امام علی (ع) رجوع کرده و دستور و نقشه را از حضرت بگیریم.

 

جرج جرداق

 

نویسنده معروف لبنانی در کتاب «صوت العدالة الانسانیة» درباره امام علی (ع) چنین می نویسد: ای دنیا چه می شد اگر همه نیروهایت را در هم می فشردی و دوباره شخصیتی مانند علی (ع) با آن عقل، قلب، زبان و شمشیر نمودار می‌کردی؟

 

 

کارلایل 

 

فیلسوف انگلیسی، هر گاه به نام امام علی (ع) می رسید بزرگی امام  چنان او را به وجد می آورد و نیروی عظمت آن حضرت چنان تحریکش می کرد که از بحث علمی بیرون می شد و بی اختیار شروع به مدیحه سرایی امام علی (ع)  می کرد. او درباره امام  چنین می گوید: ما نمی توانیم علی را دوست نداشته باشیم و به وی عشق نورزیم؛ زیرا هر چه خوبی هست که ما آن را دوست داریم همه در علی جمع است. امام جوانمرد شریف و بزرگواری بود که دلش سرشار از مهر و عطوفت و دلیری بود. از بشر شجاع تر، اما شجاعتش آمیخته با مهر و عطوفت و لطف و احسان بود. پیش از رحلت خود درباره قاتلش از حضرت نظر خواستند، فرمود: اگر زنده ماندم خود می دانم، چه کنم و اگر درگذشتم اختیار با شماست، اگر می خواهید او را قصاص کنید، یک ضربت بیشتر به او نزنید و اگر عفو کنید به تقوا نزدیک تر است.

 

 

لامنس 

 

یک کشیش بلژیکی است که در زبان عربی و تاریخ عرب مهارت داشت. او درباره امام علی (ع) می گوید: برای عظمت علی (ع) این بس که تمام اخبار و تواریخ علمی اسلامی از امام  سرچشمه می گیرد. حضرت حافظه و قوه شگفت انگیزی داشت. علمای اسلام از مخالف و موافق، از دوست و دشمن مفتخرند که گفتار خود را به علی مستند دارند؛ چرا که گفتار امام حجیت قطعی داشت، حضرت باب مدینه علم بود و با روح کلی پیوستگی تام داشت.

 

 

بارون کاردایفو

 

دانشمند فرانسوی می‌نویسد: امام علی (ع) مولود حوادث نبود؛ بلکه حوادث را ایشان به وجود آورده بود. اعمال حضرت مخلوق فکر و عاطفه و مخیله خود اوست، پهلوانی بود که در عین دلیری، دلسوز و رقیق القلب و شهسواری بود که در هنگام رزم آرایی، زاهد از دنیا گذشته بود. به مال و منصب دنیا اعتنایی نداشت و در حقیقت، جان خود را فدا نمود.

 

روحی بسیار عمیق داشت که ریشه آن ناپیدا بود و در هر جا خوف الهی آن را فرا گرفته بود. در حقیقت باید گفت، سخن گفتن درباره علی (ع)، ابرمرد جهان اسلام و انسانیت، کاری است بس دشوار و سنگین که هر کس را توان قلم فرسایی و سخن گفتن درباره آن نیست. 

 

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
جمعه 26 خرداد 1396  - 9:00 PM

آیین اختتامیه نمایشگاه قرآن آغاز شد/ خبر خوش وزیر ارشاد برای تامین بودجه نهادهای قرآنی

آیین اختتامیه بیست و پنجمین دوره نمایشگاه قرآن کریم با اعلام برگزیدگان این دوره به پایان رسید.

به گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آیین اختتامیه  بیست و پنجمین دوره نمایشگاه قرآن کریم با شعار قرآن، اخلاق زندگی، عصر امروز مورخ جمعه ۲۶ خرداد ماه در سالن همایش های مصلی تهران با حضور سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت السلام والمسلمین محمد رضا حشمتی، دبیر بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم و همچنین عبدالعلی علی عسکری رییس سازمان صدا و سیما در حال برگزاری است. 
 
حجت السلام و المسلمین محمدرضا حشمتی رئیس بیست و پنجمین نمایشگاه قرآن کریم در ابتدا با اشاره به خطبه‌های امام علی (ع)، گفت: هیچ نعمتی و غنیمتی بالاتر از عقل نیست. امیرالمومنین (ع) فرمودند: «دردها و شبهات را به قرآن معرفی کنید و از قرآن طلب کنید». 
 
وی بیان کرد: افتخار دارم خدمت شما عرض کنم نمایشگاه قرآن به کمال خوش رسیده است و دستاوردهای این رویداد همدلی و هم افزایی بین نهادهای قرآنی و جامعه قرآنی بود. 
 
حجت السلام و المسلمین محمدرضا حشمتی اظهار داشت: حدود ۷۰ نهاد نمایشگاه قرآن را پوشش دادند و دستاورد آن پر رنگ تر شدن بخش هنری است و همانطور که وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی بارها به عرضه آثار هنری اشاره داشته اند، در این نمایشگاه آثار خوبی از انیمیشن ها و  اپلیکشن های قرآنی تولید شد که همه آن ها با  استفاده از جوانان عزیزی بود که آثار خود را بدون چشم داشتی تولید کردند و به عقیده من شاهکاری بود که در نمایشگاه رونمایی شد. 
 
وی بیان کرد: در اینجا باید به عنوان خادم قرآن از کابینه دولت یازدهم، رییس جمهور محترم، معاونان ریاست جمهوری و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکر می کنم.


حجت السلام و المسلمین حشمتی در پایان به تقدیر و تشکر از سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران و دکتر علی عسکری پرداخت و گفت: امروز که روز پایانی​ است مشتاقان زیادی به بازدید از نمایشگاه آمده اند، اما به ناچار برای آماده‌سازی مصلی تهران برای نماز عید فطر  باید شاهد برچینی نمایشگاه باشیم.

 
در ادامه این مراسم گروه تواشیح نورالهدی  به اجرا پرداختند.

 
سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تسلیت شب‌های قدر و شهادت امیرالمومنین علیه السلام، گفت: آن‌چیزی که امروز مورد اهمیت واقع شده اینکه با همه نهادها و موسسات قرآنی تلاش کنیم به یک باور قطعی برای رسیدن به قله گفتمان قرآنی برسیم و بدانیم که راه رسیدن به گفتمان قرآنی و برطرف شدن آسیب‌های اجتماعی رسیدن به گفتمان قرآنی است و اینکه از سنین کم به فرزندانمان گفتمان قرآنی را بیاموزیم، چرا که اگر مردم دین مدار و با فضیلت داشته باشیم و باید از چشمه های قرآنی بنوشیم.

وی ادامه داد: امروزه راه نجات بحران های خاورمیانه گذشتن از مفاهیم قرآنی و بازگشت به نهج‌البلاغه​ است. برگزاری مراسم اختتامیه نمایشگاه قرآن امروز با شهادت امام علی علیه السلام مصادف شده و این نشان از آن دارد که قرآن و عترت برای همیشه تاریخ به هم وابسته و جداناپذیر است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تشکر از همه نهادهای فرهنگی و قرآنی عنوان کرد: خوشبختانه این مجموعه بزرگی که به همت شما برگزار شد،  افتخار بزرگی برای دستگاه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. امسال در این نمایشگاه توجه بیشتری به کودکان شده و کار قابل توجهی شکل گرفت و باید در ادامه بیشتر به روی آن کار شود.

صالحی امیری اظهار داشت: نمایشگاه قرآن کریم یک پیام روشن داشت، دولت از عمق جان باور دارد که راه دولت برای توسعه ملی دستیابی​ به قرآن است.

وی افزود: ما در آغاز راه هستیم و نهادهای​ فرهنگی، قرآنی، دولتی، بنرهای شهری، فیلم ها، تمام آثار هنری و همچنین خبرگزاری ها باید تصویر قرآنی را به نمایش بگذارند که این وظیفه همه موسسات است و همه موظف هستند، ما اگر نتوانیم فرهنگ قرآنی را نشان دهیم نتیجه کم توجهی ما به گسترش فرهنگ است.
 

وزیر ارشاد بیان کرد: فضای مجازی فرصت بزرگی برای توسعه فرهنگ قرآنی است و نباید از آن غافل بود و اگر از این فضا استفاده نکنیم یک آسیب ملی برای جوانان ما به همراه دارد.پس ما باید تمام توان خود را از طریق ۴۰ میلیون کانال در فضای مجازی برای توسعه فرهنگ قرآنی به کار بگیریم.

 

صالحی امیری با تقدیر از مجلس شورای اسلامی گفت: از مجلس کشور برای تصویب بودجه صد در صدی قرآن کریم که برای سال آینده در نظر گرفته اند تقدیر و تشکر می کنم.رسانه ها نقش مهمی در انتقال مفاهیم قرآن دارند. زبان شعر، هنر نقاشی‌، فیلم و ... زبان‌های انتقال مفاهیم قرآنی استفاده شود. سال آتی نمایشگاه قرآن باید توسط موسسات اداره شود تا نهاد های مردمی به صحنه بیایند.

 

 

خبر در حال تکمیل... 

ادامه مطلب
جمعه 26 خرداد 1396  - 9:00 PM

برخورد با فروشندگان توزیع قرآن های بدون مجوز در نمایشگاه قرآن

حجت‌ السلام و المسلمین حشمتی گفت: تا به امروز اگر تخلفی بوده ناظران ما گزارش دادند و با آن ها برخورد شده است

حجت‌ السلام و المسلمین محمدرضا حشمتی رییس بیست و پنجمین دوره نمایشگاه قرآن کریم، در حاشیه اختتامیه این دوره از رویداد قرآنی پیرامون ارزیابی بیست و پنجمین دوره نمایشگاه قرآن، در گفتگو با خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیان کرد: در این دوره همدلی و هم افزایی  نهادهای قرآنی، موسسات و وزارت خانه ها به خوبی شکل گرفته و در ادامه می توان به پررنگ بودن جلوه‌ هنری نمایشگاه نسبت به سایر ادوار گذشته اشاره کرد که امسال متفاوت تر از سالهای پیشین اجرا شده است. 
 
وی به همکاری قوی رسانه ها در بیست و پنجمین دوره نمایشگاه قرآن کریم اشاره کرد و گفت: یکی از نقاط مثبت این دوره از نمایشگاه هم افزایی و همکار​ی رسانه ها بوده و شرکت فعالی داشته است و گاهی اوقات ما شاهد حضور ۱۰ رسانه بودیم. 
 
رییس سی و پنجمین دوره نمایشگاه قرآن کریم ادامه​ داد: یکی دیگر از آنچه در نمایشگاه قابل حرف بود، حضور کمیته هنری، بخش های آن و همچنین فعالیت در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی است که باید محتوا تولید می کردیم. 
 
وی پیرامون نقاط ضعف این رویداد قرآنی اظهار داشت: برای اینکه رویدادی به حد کمال برسد باید تمام جنبه‌های آن را مورد بررسی قرار بدهیم. 
 
حجت السلام والمسلمین حشمتی در پایان درباره چاپ و فروش قرآن های بدون مجوز گفت: تا به امروز اگر تخلفی بوده ناظران ما گزارش دادند و با آن ها برخورد شده است، اما درخصوص قرآن های بدون مجوز سازمان تبلیغات باید با آنها برخورد کند و من می توانم پیرامون چاپ و ایرادات با اطمینان بگویم که قرآن ها هیچ اشکالی ندارند.

 


انتهای پیام/

ادامه مطلب
جمعه 26 خرداد 1396  - 9:00 PM

اعمال شب بیست و یکم ماه رمضان

شب قدر همان شبى است كه در تمام سال شبى به خوبى و فضيلت آن نمى‌رسد.

اعمال شب بیست و یکم ماه رمضانبه گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛شب قدر همان شبى است كه در تمام سال شبى به خوبى و فضيلت آن نمى‌رسد و عمل در آن بهتر است از عمل در هزار ماه و در آن شب تقدير امور سال مشخص مى‌شود.  

 

 

اعمالى است كه در هر سه شب قدر بايد انجام داد .

 

 

اول: غسل یکی از اعمال شب بیست و یکم ماه رمضان است.

 

علاّمه مجلسى فرموده بهتر است غسل اين شبها در هنگام غروب آفتاب انجام گيرد كه نماز شام را با غسل بخواند.

 

دوم: از اعمال شب بیست و یکم ماه رمضان دو ركعت نماز كه در هر ركعت پس از  سوره «حمد»، هفت مرتبه «توحيد» خوانده و پس از فراغت از نماز هفتاد مرتبه بگويد، أَسْتَغْفِرُ اللّه وَ أَتوبُ الَيْهِ . در روايت نبوى است: كه از جاى برنخيزد تا خدا او و پدر و مادرش را بيامرزد.

 

سوم: قرآن مجيد را باز كند و در برابر خود گرفته و بگويد:اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِكِتَابِكَ الْمُنْزَلِ وَ مَا فِيهِ وَ فِيهِ اسْمُكَ الْأَكْبَرُ وَ أَسْمَاؤُكَ الْحُسْنَى وَ مَا يُخَافُ وَ يُرْجَى أَنْ تَجْعَلَنِي مِنْ عُتَقَائِكَ مِنَ النَّارِ.

 

خدایا از تو درخواست می‌كنم به حق كتاب نازل شده‌ات و آنچه در آن است و در آن است نام بزرگترت، و نام هاى نيكوترت و آنچه بيم انگيز است و اميدبخش، اينكه مرا از آزادشدگان از آتش دوزخ قرار دهى.

 

اعمال شب بیست و یکم ماه رمضان 

 

سپس هر حاجتی كه دارد بخواهد.

 

اللَّهُمَّ بِحَقِّ هَذَا الْقُرْآنِ وَ بِحَقِّ مَنْ أَرْسَلْتَهُ بِهِ وَ بِحَقِّ كُلِّ مُؤْمِنٍ مَدَحْتَهُ فِيهِ وَ بِحَقِّكَ عَلَيْهِمْ فَلا أَحَدَ أَعْرَفُ بِحَقِّكَ مِنْكَ

 

خدايا به حق اين قرآن، و به حق كسی كه آن را بر او فرستادى و به حق هر مؤمنى كه او را در قرآن ستودى و به حق خود بر آنان، پس احدى شناساتر از تو به حق تو نيست

 

چهارم: قرآن به سرگرفتن در شب قدر و خدا را به چهارده معصوم سوگند دادن از دیگر اعمال شب بیست و یکم ماه رمضان.

 

 پنجم: خواندن زیارت امام حسین علیه السلام در شب قدر.

 

ششم: اين شبها را احيا بدارد، روايت شده هركه شب قدر را احيا بدارد، گناهانش آمرزيده مى شود. هرچند به شماره ستارگان آسمان و سنگينى كوه ها و پيمانه درياها باشد.

 

هفتم: صد ركعت نماز بجا آورد كه فضليت بسيار دارد و بهتر آن است كه در هر ركعت پس از سوره «حمد» ، ده مرتبه «توحيد» بخواند.

 

هشتم: اين دعا را بخواند : اللَّهُمَّ إِنِّي أَمْسَيْتُ لَكَ عَبْداً دَاخِراً لا أَمْلِكُ لِنَفْسِي نَفْعاً وَ لا ضَرّاً وَ لا أَصْرِفُ عَنْهَا سُوءاً أَشْهَدُ بِذَلِكَ عَلَى نَفْسِي وَ أَعْتَرِفُ لَكَ بِضَعْفِ قُوَّتِي وَ قِلَّةِ حِيلَتِي فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْجِزْ لِي مَا وَعَدْتَنِي وَ جَمِيعَ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ مِنَ الْمَغْفِرَةِ فِي هَذِهِ اللَّيْلَةِ وَ أَتْمِمْ عَلَيَّ مَا آتَيْتَنِي فَإِنِّي عَبْدُكَ الْمِسْكِينُ الْمُسْتَكِينُ الضَّعِيفُ الْفَقِيرُ الْمَهِينُ اللَّهُمَّ لا تَجْعَلْنِي نَاسِياً لِذِكْرِكَ فِيمَا أَوْلَيْتَنِي وَ لا [غَافِلا] لِإِحْسَانِكَ فِيمَا أَعْطَيْتَنِي وَ لا آيِساً مِنْ إِجَابَتِكَ وَ إِنْ أَبْطَأَتْ عَنِّي فِي سَرَّاءَ [كُنْتُ ] أَوْ ضَرَّاءَ أَوْ شِدَّةٍ أَوْ رَخَاءٍ أَوْ عَافِيَةٍ أَوْ بَلاءٍ أَوْ بُؤْسٍ أَوْ نَعْمَاءَ إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاءِ

 

خدايا شام كردم درحالی كه براى تو تنها بنده كوچك و خوارى هستم كه براى خويش سود و زيانى را به دست ندارم و نمى توانم از خود پيش آمد بدى را بازگردانم، به اين امر بر خويش گواهى مى دهم، و در پيشگاهت به ناتوانى و كمى چاره ام اعتراف مى كنم، خدايا بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست، و آنچه را به من و همه مردان و زنان مؤمن، از آمرزش در اين شب وعده دادى وفا كن، و آنچه را به من عنايت فرموده اى كامل ساز، كه من بنده بيچاره، درمانده، ناتوان، تهيدست خوار توام.

 

خدايا مرا فراموش كننده ذكرت قرار مده در آنچه سزاوار آنم فرمودى، و نه فراموش كننده احسانت در آنچه عطايم نمودى، و نه نااميد از اجابتت، گرچه مدّت زمانى طولانى گردد، چه در خوشى يا ناخوشى، يا سختى، يا آسانى، يا عافيت، يا بلا، يا تنگدستى، يا در نعمت همانا تو شنونده دعايى.

 

اين دعا را كفعمى از امام زين العابدين عليه السّلام روايت كرده كه در اين شبها، در حال قيام و قعود و ركوع و سجود مى‌خواندند. علاّمه مجلسى فرموده: بهترين اعمال در اين شبها، درخواست آمرزش و دعا است برای حوائج دنيا و آخرت خود، و پدر و مادر و خويشان، و برادران و خواهران مؤمن، چه آنان كه زنده اند، و چه آنان كه از دنيا رفته اند، و خواندن اذكار، و صلوات بر محمّد و آل محمّد عليهم السّلام به هر اندازه كه بتواند و در بعضى از روايات وارد شده: دعای جوشن كبير را در اين سه شب بخواند.

 

اعمال شب بیست و یکم ماه رمضان 

 

اعمال مخصوص شب بیست و یکم رمضان

 

فضيلتش زيادتر از شب نوزدهم است و بايد اعمال شب بیست و یکم ماه رمضان را از غسل و احياء و زيارت و نماز هفت قُل هُوَالله و قرآن بر سر گرفتن و صد ركعت نماز و دعاى جوشن كبير و غيره در اين شب به عمل آورد و در روايات تاكيد شده  در غسل و احياء و جد و جهد در عبادت در اين شب و شب بيست و سوم و آنكه شب قدر يكى از اين دو شب است و در چند روايت است كه از معصوم سؤال كردند كه معين فرماييد كه شب قدر كداميك از اين دو شب است، تعيين نكردند.

 

بلكه فرمودند ما اَيْسَرَ لَيْلَتَيْنِ فيما تَطْلُبُ يا آنكه فرمودند ما عَليْكَ اَنْ تَفعَلَ خيرا فى لَيلَتَيْنِ و نَحْوُ ذلِكَ وَقالَ شَيْخُنَا الصَّدُوق فيما اَمْلى عَلَى الْمَشايِخِ فى مَجْلِسٍ واحِدٍ مِنْ مَذْهَبِ الاِمامِيَّةِ وَ مَنْ اَحْيى هاتَيْنِ اللَّيْلَتَيْنِ بِمُذاكَرَةِ الْعِلْمِ فَهُوَ اَفْضَلُ

 

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
جمعه 26 خرداد 1396  - 1:39 AM

نماز شب بیست و یکم ماه رمضان

نماز شب بیست و یکم ماه رمضان در دو رکعت خوانده می شود.

به گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ قرآن در آن شب  (جدا از وحی تدریجی) همچنین به‌طور کامل بر محمد رسول‌الله نازل شده‌است. مسلمانان باور دارند که در این شب هر امر محکمی جدا می‌شود. بنابر آموزه‌های اسلامی خوابیدن در شب قدر مذموم و شب‌زنده‌داری در آن سفارش شده است و دعا و استغفار به علت توجه فوق‌العاده خدا به بندگان برای بخشایش گناهان آنان در این شب توصیه شده‌ است. روز قدر هم به اندازه شب آن ارجمند است.


از اعمال شب قدر نماز شب بیست و یکم ماه رمضان است که در دو ركعت خوانده  می شود. در هر ركعت پس از سوره «حمد»، هفت مرتبه «توحيد» خوانده و پس از فراغت از نماز هفتاد مرتبه بگويد، أَسْتَغْفِرُ اللّه وَ أَتوبُ الَيْهِ .


در روايت نبوى است: كه از جاى برنخيزد تا خدا او و پدر و مادرش را بيامرزد.

 

 

 

انتهای پیام/ 

ادامه مطلب
جمعه 26 خرداد 1396  - 1:39 AM

آیا فقط شب قدر مختص نزول قرآن است؟

حجت‌الاسلام‌والمسلمین ریاضت از اهمیت شأن نزول قرآن کریم و ارزش شب‌های قدر می‌گوید.

آیا فقط شب قدر مختص نزول قرآن است؟حجت‌الاسلام والمسلمین محمود ریاضت پیرامون فضیلت و ارزشمندی شب‌های مبارک قدر در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: به تعبیر قرآن کریم، بهترین شب، شب قدر نامگذاری شده است و همان طور که از عنوان این شب مشخص است، به معنای ارزش و بها یاد شده و ارزش این شب از هزار شب در طی سال برتری دارد. چرا که به تعبیری، ما در شب‌های قدر می‌توانیم ره صد ساله را یک شبه برویم، هزار ماه تقریبا 84 سال می‌شود، یعنی انسان می‌تواند عبادتی که در 84 سال انجام می‌دهد، در یک شب قدر جمع کند.

 

وی در ادامه در خصوص شأن نزول قرآن در ماه مبارک رمضان بیان کرد: خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: «شب قدر نه به خاطر نزول قرآن، بلکه چون این شب، ارزشمند بود، ما قرآن را در آن هنگام نازل کرده‌ایم.» چرا که این شب بالاترین ارزش زمینی و آسمانی را دارد و بهایش بسیار بالاست.

 

در شب قدر آسمانیان توشه یک سال ما را از زمین جمع می‌کنند

 

استاد دانشگاه علوم دینی افزود: 364 شب در طول سال، دست زمینی‌ها به سمت آسمان بلند است، اما شب قدر در یک اتفاق عجیب، دست آسمانیان، ملائکه بر طبق آیه شریفه « تنزل الملائکه و روح فیها به اذن ربهم من کل امر» به سمت زمین دراز است و اگر کسی بتواند قدر این شب‌های مبارک را پیدا کند، لازم نیست دیگر دست‌هایش را بالا بگیرد، لذا هر آنچه که ذره ذره در طی یک سال می‌خواهیم، عالم وجود آسمانی توشه یک سال ما را از زمین جمع می‌کنند.

 

حجت‌الاسلام ریاضت با تأکید بر اینکه ارزش شب قدر به تشرف ملائکه، ارواح، اولیا و عالم وجود آسمانیان نزد حضرت ولیعصر (عج) است، در این‌ باره اظهار داشت: یکی دیگر از معنایی دیگر شب قدر، مشخص شدن قدر و ارزش یک سال آینده است، به این تعبیر که عالم آسمان با آمدن نزد امام زمان (عج) برنامه یک ساله را با مزین شدن امضای حضرت حجت (عج) گرفته و به عالم والا می‌برند، به این شرط که پیش از فرا رسیدن شبهای قدر، فاصله خود را با کانون این شب وجود صاحب‌الزمان (عج) کم و این 18 روز گذشته از ماه مبارک رمضان را درک کنیم.

 

بهترین دعا؛ دعا در حق کفار است

 

وی بنا به آیه شریفه «انا انزلنا فی لیله المبارکه» عنوان کرد: شب قدر، شبی بسیار مبارک است، این جانب که بنا به اعمال خاصی که دارد زیارت امام حسین (ع) در این شب‌ها سفارش شده است. در اصل این ایام شب زیارت و دیدار است، چنانکه همه عالم آسمان به زیارت امام زمان (عج) می‌آیند و ارزش بسیار بالایی دارد.

 

حجت‌الاسلام ریاضت در پایان با اشاره به اینکه بهترین دعا در شب قدر، دعا برای هدایت انسان‌ها، به خصوص دشمنان است، خاطرنشان کرد: مرحوم سید ابن طاووس در کتاب اقبال می‌فرمایند: «بهترین عمل: زیارت سید الشهدا (ع)، بهترین کار مذاکره علمی و بهترین دعا؛ دعا در حق کفار است.

 

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
جمعه 26 خرداد 1396  - 1:39 AM

دعای شب بیست و یکم ماه رمضان

دعای شب بیست و یکم ماه رمضان در شب های قدر بسیار توصیه شده است.

به گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛در شب بیست و یکم ماه رمضان توصیه شده است اين دعا را بخواند : اللَّهُمَّ إِنِّي أَمْسَيْتُ لَكَ عَبْداً دَاخِراً لا أَمْلِكُ لِنَفْسِي نَفْعاً وَ لا ضَرّاً وَ لا أَصْرِفُ عَنْهَا سُوءاً أَشْهَدُ بِذَلِكَ عَلَى نَفْسِي وَ أَعْتَرِفُ لَكَ بِضَعْفِ قُوَّتِي وَ قِلَّةِ حِيلَتِي فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْجِزْ لِي مَا وَعَدْتَنِي وَ جَمِيعَ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ مِنَ الْمَغْفِرَةِ فِي هَذِهِ اللَّيْلَةِ وَ أَتْمِمْ عَلَيَّ مَا آتَيْتَنِي فَإِنِّي عَبْدُكَ الْمِسْكِينُ الْمُسْتَكِينُ الضَّعِيفُ الْفَقِيرُ الْمَهِينُ اللَّهُمَّ لا تَجْعَلْنِي نَاسِياً لِذِكْرِكَ فِيمَا أَوْلَيْتَنِي وَ لا [غَافِلا] لِإِحْسَانِكَ فِيمَا أَعْطَيْتَنِي وَ لا آيِساً مِنْ إِجَابَتِكَ وَ إِنْ أَبْطَأَتْ عَنِّي فِي سَرَّاءَ [كُنْتُ ] أَوْ ضَرَّاءَ أَوْ شِدَّةٍ أَوْ رَخَاءٍ أَوْ عَافِيَةٍ أَوْ بَلاءٍ أَوْ بُؤْسٍ أَوْ نَعْمَاءَ إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاءِ

خدايا شام كردم درحالی كه براى تو تنها بنده كوچك و خوارى هستم كه براى خويش سود و زيانى را به دست ندارم و نمى توانم از خود پيش آمد بدى را بازگردانم، به اين امر بر خويش گواهى مى دهم، و در پيشگاهت به ناتوانى و كمى چاره ام اعتراف مى كنم، خدايا بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست، و آنچه را به من و همه مردان و زنان مؤمن، از آمرزش در اين شب وعده دادى وفا كن، و آنچه را به من عنايت فرموده اى كامل ساز، كه من بنده بيچاره، درمانده، ناتوان، تهيدست خوار توام.

خدايا مرا فراموش كننده ذكرت قرار مده در آنچه سزاوار آنم فرمودى، و نه فراموش كننده احسانت در آنچه عطايم نمودى، و نه نااميد از اجابتت، گرچه مدّت زمانى طولانى گردد، چه در خوشى يا ناخوشى، يا سختى، يا آسانى، يا عافيت، يا بلا، يا تنگدستى، يا در نعمت همانا تو شنونده دعايى.

اين دعا را كفعمى از امام زين العابدين عليه السّلام روايت كرده كه در اين شبها، در حال قيام و قعود و ركوع و سجود مى‌خواندند. علاّمه مجلسى فرموده: بهترين اعمال در اين شبها، درخواست آمرزش و دعا است برای حوائج دنيا و آخرت خود، و پدر و مادر و خويشان، و برادران و خواهران مؤمن، چه آنان كه زنده اند، و چه آنان كه از دنيا رفته اند، و خواندن اذكار، و صلوات بر محمّد و آل محمّد عليهم السّلام به هر اندازه كه بتواند و در بعضى از روايات وارد شده: دعای جوشن كبير را در شب بیست و یکم ماه رمضان بخواند.

 

 

 

انتهای پیام/ 

ادامه مطلب
جمعه 26 خرداد 1396  - 1:38 AM

6 فضیلت خواندنی شب های قدر

مقدرات یک سال انسان‌ها و روزی‌ها، عمرها و امور دیگر در شب قدر، مشخص می‌شود.

فضیلت شب های قدربه گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛شب قدر از شب‌های مقدس و متبرک اسلامی است. خداوند در قرآن مجید از آن به بزرگی یاد کرده و سوره‌ای نیز به نام «سوره قدر» نازل فرموده است. در تمام سال، شبی به خوبی و فضیلت شب قدر نمی‌رسد.

 

این شب، شب نزول قرآن، شب فرود آمدن ملائکه و روح نیز نام گرفته است. عبادت در شب قدر برتر از عبادت هزار ماه است. در این شب، مقدرات یک سال انسان‌ها و روزی‌ها، عمرها و امور دیگر مشخص می‌شود.

 

ملائکه در این شب بر زمین فرود می‌آیند، نزد امام زمان(عج) می‌روند و آنچه را برای بندگان مقدر شده بر ایشان عرضه می‌دارند. شب‌زنده‌داری و تلاوت قرآن و مناجات و عبادت در این شب، بسیار توصیه و تأکید شده است.

 

فضایل شب قدر

 

 آمرزش گناهان: پیامبر خدا صلی الله علیه وآله در تفسیر سوره «قدر» فرمودند: «هر کس شب قدر را احیا بدارد و مؤمن باشد و به روز جزا اعتقاد داشته باشد، تمامی گناهانش آمرزیده میشود.»

 

 قلب رمضان: امام صادق علیهالسلام فرمودند: «از کتاب خدا استفاده میشود که  شماره ماههای سال نزد خداوند، دوازده ماه است و سرآمد ماهها ماه رمضان است و قلب ماه رمضان لیلة القدر است».

 

6 فضیلت خواندنی شب های قدر
 

 

بهتر از هزار ماه: در فرهنگ غنی اسلام، همه چیز را با معیارهای الهی میسنجند و  بر همین اساس قرآن در مورد شب قدر میفرماید: «لَیلَةُ الْقَدْرِ خَیرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْر» در دعای 44 صحیفه سجادیه نیز میخوانیم: «(عبادت و بندگی در) شبی از شبهای آن، آن را برابر با (عبادت در) شبهای هزار ماه قرار داد (چون خیرات و برکات و سودهای دینی و دنیوی در آن است) و آن را شب قدر نامید».

 

 نزول قرآن: طبق روآیات، مجموع قرآن در شب قدر نازل شده است. این نزول دفعی و یکباره قرآن است، اما نزول تدریجی قرآن طی 233 سال دوران نبوت پیامبر گرامی صلی الله علیه وآله به صورت الفاظ نازل شده است.

 

 نزول ملائکه: نزول ملائکه و روح در شب قدر نشانه شرافت آن بر هزار ماه است.  امام باقر علیه السلام فرمودند: «عمل صالح در شب قدر از قبیل نماز، زکات و کارهای نیک دیگر بهتر است از عمل در هزار ماهی که در آن شب قدر نباشد.»

 

 عرضه اعمال بر حجت خدا: بنا بر روآیات و ظاهر آیت سوره قدر، شب قدر منحصر  به زمان رسول خدا  صلی الله علیه وآله نیست و فرشتگان در شب قدر مقدرات یک سال را نزد «ولی مطلق زمان» میآورند و بر او عرضه می کنند.

 

این واقعیت از روز نخستین وجود داشته است و تا قیامت هم ادامه خواهد یافت. از سویی نیز بنابر روآیات زمین از نخستین روز خلقت تا آخر فنای دنیا بی حجت نخواهد بود. چنانکه امام علی علیه السلام فرمودند: «شب قدر در هر سالی هست، در این شب امور همه سال (و تقدیرها و سرنوشتها) فرو فرستاده می شود.

 

6 فضیلت خواندنی شب های قدر 

 

پس از درگذشت پیامبرصلی الله علیه وآله نیز این شب صاحبانی دارد». حجت خدا در زمین در زمان حاضر وجود مقدس و مبارک حضرت مهدی (عج) است و اوست که حجت خدا و وصی اوصیا و خلیفه رسول خدا  صلی الله علیه وآله و معصوم از هر گناه و پلیدی است و لذا صاحب شب قدر است.

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
جمعه 26 خرداد 1396  - 1:38 AM

دیدگاه امام علی (ع) نسبت به خیانت مردم به حکومت اسلامی

امام علی (ع) در سال 37 هجری آنگاه که گروهی از مردم مدینه به سپاه معاویه پیوستند، به سهل بن حنیف فرماندار مدینه نامه نوشت.

دیدگاه امام علی (ع) نسبت به خیانت مردم به حکومت اسلامیبه گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امام علی (ع) در نامه 70 نهج البلاغه به سهل بن حنیف انصاری که با فرار گروهی از مردم مدینه به سمت معاویه روبرو شده بود می‌فرماید: به من خبر رسيد كه برخى از مردانى كه در فرمان تو هستند، پنهانى به نزد معاويه مى‌گريزند. غمگين مباش اگر از شمار سپاهيانت كاسته مى ‌شود يا يارى شمارى از ايشان را از دست مى‌دهى. كيفر ايشان همين بس كه به گمراهى افتاده‌اند و تو از زحمتشان رهايى يافته‌اى.

 

امام در ادامه می‌فرماید: آنان از هدايت و حق گريخته‌اند و به نابينايى و نادانى افتاده‌اند. اينان، ياران دنيا بودند و به دنيا روى آوردند و به سوى آن شتافتند. حكومت عدل ما را ديدند و شناختند و آوازه آن را شنيدند و به گوش سپردند. دريافته بودند كه در اينجا مردم در برابر حق و عدالت برابرند. پس گريختند تا مگر خود به سودى برسند خداوند ايشان را از رحمت خود دور گرداند. اينان از ستم نگريخته‌اند و به عدل نيز نخواهند رسيد و در اين كار از خدا مى‌خواهيم، دشواری‌ها را براي‌مان آسان سازد. و ناهمواری‌ها را هموار گرداند. ان شاء‌الله.

 

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
جمعه 26 خرداد 1396  - 1:38 AM

وجه تسمیه شب قدر

امام صادق (ع) مى‌فرمایند: «خدا در شب قدر آنچه از سختى یا خوشى یا باران است به مقدارى كه تا سال آینده خواهد، معین فرماید.»

وجه تسمیه شب قدربه گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ خداوند در  بین ماه‌ها، ماه مبارک رمضان را برگزیده و در بین روزهای این ماه شریف، شب قدر را برگزیده است. شب نزول قرآن است و عبادت هم در این شب، مضاعف اجر و پاداش دارد.


در وجه تسمیه این شب مبارک به قدر وجوهی را ذکر کرده‌اند؛ که جمع بین این وجوه هم ممکن است. از آن جمله:


1- چون این شب شب شریفی است، به آن «لیلة القدر» می‌گوییم. یعنی شبی که صاحب قدر و منزلت و شرافت است. چرا که خداوند تبارک و تعالی قدر را در آیه‌ای در این معنی استفاده کرده است: «و ما قدر الله حقّ قدره» یعنی: قدر خدا را چنان که در خور و شایسته اوست نشناختند. چنانکه عرب‌ها می‌گویند: فلان له قدر، یعنی فلانی دارای شرافت و عظمت است.


2- چون در این شب فرشتگان زیادی به زمین می ‌یند و زمین به این خاطر تنگ می‌شود، لذا آن را شب قدر می‌نامند. زیرا قدر در آیه‌ای به معنای ضیق و تنگی آمده است. و مَن قُدِر علیه رزقه. یعنی: روزی او تنگ شد. شاهدی بر این مدعاست.


3- به معنای شب تقدیر و سرنوشت است. چرا که در این شب امور بندگان تا سال آینده مقدّر می‌گردد؛ و این وجه را بسیاری از مفسران از جمله علامه طباطبائی استوار دانسته‌اند.


در تفسیر برهان از امام محمد باقر (ع) روایت می‌کند: یُقَدّرُ فی لیلة القدر کلّ شیءٍ یکونُ فی تلک السّنة الی مثلها من قابلٍ، من خیرٍ و شرّ، طاعة و معصیة، و مولودٍ و اجلٍ، او رزقٍ فما قُدّر فی تلک السیّنةَ و قُضیَ فهو المحتوم و لله عزوجل فیه المشیة؛ یعنی: در شب قدر هر امری از امور بندگان تا شب قدر سال آینده معیّن می‌گردد، از خیر و شرّ، طاعت و معصیت، ولادت و مرگ و روزی موجودات و هر آنچه در آن سال مقدّر گشته حتمی است و خداوند را در آن مشیّت است.


اگر کسی شب قدر را با توبه و تصمیم بر ترک گناه و عزم بر اجرای احکام نورانی قرآن سپری کرد، مقدرات سال آینده‌اش به نیکی رقم خواهد خورد، و گرنه در جا خواهد زد و طعم تلخ خسران را خواهد چشید.


امام صادق (ع) می‌فرماید: یُفَرّقُ اللهُ فی لیلة القدر ، ما کان من شدّةٍ او رخاءٍ او مطرٍ ؛ بقدرٍ ما یشاءُ الله عزوجل اَن یُقَدّر الی مثلها من قابلٍ ؛ یعنی: خدا در آن شب قدر آنچه از سختی یا خوشی یا باران است به مقداری که تا سال آینده خواهد، معیّن فرماید.


4- و یک قول زیبای دیگری در نام‌گذاری این شب به شب قدر است که گفته شده: اَنزلَ فیها کتاب ذو قدر ، الی رسول ذی قدر ، لأجل اُمّة ذات قدر، علی یدی ملک ذی قدر ؛ یعنی: نازل شده در این شب کتاب صاحب قدر و منزلت، بر رسول و پیامبر صاحب قدر و والا قدر، برای امت با قدر و ارزش، به دست ملائکه‌ای صاحب قدر.


5- گفته شده که چون شبی است که در آن شب مقدر شده که قرآن در آن نازل شود.


6- یا از آن رو که هر کس این شب را زنده بدارد و احیا نگه دارد صاحب قدر و منزلت می‌گردد؛ به لیلة القدر معروف شده است.


چمع بین این وجوه نیز امکان دارد.

فضائل شب قدر    

1- شب آمرزش گناهان


رسول الله (ص) می‌فرمایند: «هر کس شب قدر را احیا دارد و مومن باشد و به روز جزا اعنقاد داشته باشد، تمامی گناهان آمرزیده می‌شود.»

2- شب قدر قلب ماه رمضان است؛


امام جعفر صادق ع می فرمایند: «از کتاب خدا استفاده می‌شود که شمره ماه‌های سال نزد خداوند، دوازده ماه است و سرآمد ماه‌ها ماه رمضان است و قلب ماه رمضان، لیلة القدر است.»


3- از هزار ماه بهتر است


لیلة القدر خیر من الف شهر

امام جعفر صادق ع می فرمایند: «العمل فیها خیرٌ من العمل فی الف شهرٍ لیس فیها لیلة القدر. یعنی: عمل در این شب بهتر است از عمی در هزار شبی که در آن هزار ماه لیلة القدری نباشد.»

4- نزول قرآن در این شب


در شب قدر قرآن دفعةً بر پیامبر نازل شده است.

5- نام‌گذاری یکی از سوره ها به قدر

6- شب مبارک و با برکت ؛ انا انزلناه فی لیلةٍ مبارکة.

 

 

 

انتهای پیام/ 

ادامه مطلب
جمعه 26 خرداد 1396  - 1:38 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 14

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 1712026
تعداد کل پست ها : 20595
تعداد کل نظرات : 20
تاریخ ایجاد بلاگ : جمعه 29 مرداد 1389 
آخرین بروز رسانی : پنج شنبه 25 مرداد 1397 

نویسندگان

مهدی گلشنی

امکانات جانبی

کد ذکر ایام هفته
اوقات شرعی

حدیث