به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

عکس عزاداری یکی از چهره‌های سیاسی در شب قدر

حضور یکی از چهره های سیاسی حاضر در هیئت عشاق الحسین (ع) در شب نوزدهم ماه مبارک رمضان را در اینجا ببینید.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در شب  نوزدهم ماه مبارک رمضان، همپای با سایر مردم ،شخصیت های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و ... نیز به مراسم و هیئت های مختلفی رفته اند، در این بین محسن رضایی دبیر تشخیص مصلحت نظام  در هیئات عشاق الحسین (ع) تهران حاضر شد.

 

 

عکس عزاداری یکی از چهرهای سیاسی در شب قدر 

 عکس عزاداری یکی از چهره‌های سیاسی در شب قدر

 

انتهای پیام/ 

ادامه مطلب
چهارشنبه 24 خرداد 1396  - 6:30 PM

اعمال شب‌ های قدر

اعمال شب‌هاى قدر بر دو نوع است؛ يكى آن‌ كه در هر سه شب بايد انجام داد و ديگر آن‌هايی كه مخصوص هر شب است.

اعمال شب های قدر به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شب قدر همان شبى است كه در تمام سال شبى به خوبى و فضيلت آن نمى‌رسد و عمل در آن بهتر است از عمل در هزار ماه و در آن شب تقدير امور سال مشخص مى‌شود.  اعمال شب‌هاى قدر بر دو نوع است؛ يكى آن‌كه در هر سه شب بايد انجام داد و ديگر آن‌هايی كه مخصوص هر شب است.

 

 

اعمالى است كه در هر سه شب بايد انجام داد و آن چند عمل است.

 

 

اول: غسل 

 

علاّمه مجلسى فرموده بهتر است غسل اين شبها در هنگام غروب آفتاب انجام گيرد كه نماز شام را با غسل بخواند.

 

دوم: دو ركعت نماز كه در هر ركعت پس از سوره «حمد»، هفت مرتبه «توحيد» خوانده و پس از فراغت از نماز هفتاد مرتبه بگويد، أَسْتَغْفِرُ اللّه وَ أَتوبُ الَيْهِ . در روايت نبوى است: كه از جاى برنخيزد تا خدا او و پدر و مادرش را بيامرزد.

 

سوم: قرآن مجيد را باز كند و در برابر خود گرفته و بگويد:اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِكِتَابِكَ الْمُنْزَلِ وَ مَا فِيهِ وَ فِيهِ اسْمُكَ الْأَكْبَرُ وَ أَسْمَاؤُكَ الْحُسْنَى وَ مَا يُخَافُ وَ يُرْجَى أَنْ تَجْعَلَنِي مِنْ عُتَقَائِكَ مِنَ النَّارِ.

 

خدایا از تو درخواست می‌كنم به حق كتاب نازل شده‌ات و آنچه در آن است و در آن است نام بزرگترت، و نام هاى نيكوترت و آنچه بيم انگيز است و اميدبخش، اينكه مرا از آزادشدگان از آتش دوزخ قرار دهى.

 

سپس هر حاجتی كه دارد بخواهد.

 

اللَّهُمَّ بِحَقِّ هَذَا الْقُرْآنِ وَ بِحَقِّ مَنْ أَرْسَلْتَهُ بِهِ وَ بِحَقِّ كُلِّ مُؤْمِنٍ مَدَحْتَهُ فِيهِ وَ بِحَقِّكَ عَلَيْهِمْ فَلا أَحَدَ أَعْرَفُ بِحَقِّكَ مِنْكَ

 

خدايا به حق اين قرآن، و به حق كسی كه آن را بر او فرستادى و به حق هر مؤمنى كه او را در قرآن ستودى و به حق خود بر آنان، پس احدى شناساتر از تو به حق تو نيست

 

چهارم: قرآن به سرگرفتن در شب قدر و خدا را به چهارده معصوم سوگند دادن .

 

 پنجم: خواندن زیارت امام حسین علیه السلام در شب قدر.

 

ششم: اين شبها را احيا بدارد، روايت شده هركه شب قدر را احيا بدارد، گناهانش  آمرزيده مى شود. هرچند به شماره ستارگان آسمان و سنگينى كوه ها و پيمانه درياها باشد.

 

هفتم: صد ركعت نماز بجا آورد كه فضليت بسيار دارد و بهتر آن است كه در هر  ركعت پس از سوره «حمد» ، ده مرتبه «توحيد» بخواند.

 

هشتم: اين دعا را بخواند : اللَّهُمَّ إِنِّي أَمْسَيْتُ لَكَ عَبْداً دَاخِراً لا أَمْلِكُ لِنَفْسِي نَفْعاً وَ لا ضَرّاً وَ لا أَصْرِفُ عَنْهَا سُوءاً أَشْهَدُ بِذَلِكَ عَلَى نَفْسِي وَ أَعْتَرِفُ لَكَ بِضَعْفِ قُوَّتِي وَ قِلَّةِ حِيلَتِي فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْجِزْ لِي مَا وَعَدْتَنِي وَ جَمِيعَ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ مِنَ الْمَغْفِرَةِ فِي هَذِهِ اللَّيْلَةِ وَ أَتْمِمْ عَلَيَّ مَا آتَيْتَنِي فَإِنِّي عَبْدُكَ الْمِسْكِينُ الْمُسْتَكِينُ الضَّعِيفُ الْفَقِيرُ الْمَهِينُ اللَّهُمَّ لا تَجْعَلْنِي نَاسِياً لِذِكْرِكَ فِيمَا أَوْلَيْتَنِي وَ لا [غَافِلا] لِإِحْسَانِكَ فِيمَا أَعْطَيْتَنِي وَ لا آيِساً مِنْ إِجَابَتِكَ وَ إِنْ أَبْطَأَتْ عَنِّي فِي سَرَّاءَ [كُنْتُ ] أَوْ ضَرَّاءَ أَوْ شِدَّةٍ أَوْ رَخَاءٍ أَوْ عَافِيَةٍ أَوْ بَلاءٍ أَوْ بُؤْسٍ أَوْ نَعْمَاءَ إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاءِ

 

خدايا شام كردم درحالی كه براى تو تنها بنده كوچك و خوارى هستم كه براى خويش سود و زيانى را به دست ندارم و نمى توانم از خود پيش آمد بدى را بازگردانم، به اين امر بر خويش گواهى مى دهم، و در پيشگاهت به ناتوانى و كمى چاره ام اعتراف مى كنم، خدايا بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست، و آنچه را به من و همه مردان و زنان مؤمن، از آمرزش در اين شب وعده دادى وفا كن، و آنچه را به من عنايت فرموده اى كامل ساز، كه من بنده بيچاره، درمانده، ناتوان، تهيدست خوار توام.

 

خدايا مرا فراموش كننده ذكرت قرار مده در آنچه سزاوار آنم فرمودى، و نه فراموش كننده احسانت در آنچه عطايم نمودى، و نه نااميد از اجابتت، گرچه مدّت زمانى طولانى گردد، چه در خوشى يا ناخوشى، يا سختى، يا آسانى، يا عافيت، يا بلا، يا تنگدستى، يا در نعمت همانا تو شنونده دعايى.

 

اين دعا را كفعمى از امام زين العابدين عليه السّلام روايت كرده كه در اين شبها، در حال قيام و قعود و ركوع و سجود مى‌خواندند. علاّمه مجلسى فرموده: بهترين اعمال در اين شبها، درخواست آمرزش و دعا است برای حوائج دنيا و آخرت خود، و پدر و مادر و خويشان، و برادران و خواهران مؤمن، چه آنان كه زنده اند، و چه آنان كه از دنيا رفته اند، و خواندن اذكار، و صلوات بر محمّد و آل محمّد عليهم السّلام به هر اندازه كه بتواند و در بعضى از روايات وارد شده: دعای جوشن كبير را در اين سه شب بخواند.

 

اعمال مخصوص شب نوزدهم رمضان

 

شب نوزدهم رمضان: اين شب با عظمت آغاز شب هاى قدر است و شب قدر آن شبى است كه در طول سال، شبى به خوبی و فضليت آن يافت نمى شود. عمل در اين شب از عمل در طول هزار ماه بهتر است و تقدير امور سال در اين شب صورت می گيرد و فرشتگان و روح كه اعظم فرشتگان الهى است، در اين شب به اذن پروردگار به زمين فرود می آيند و به محضر امام زمان (عج) مى رسند و آنچه را كه براى هر فرد مقدّر شده بر آن حضرت عرضه می دارند.

 

در اعمال این شب آمده است؛

 

 

اول: صد مرتبه أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ رَبِّی وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ

 

دوم: صد مرتبه اللَّهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ

 

سوم: بخواند: اللَّهُمَّ اجْعَلْ فِیمَا تَقْضِی وَ تُقَدِّرُ مِنَ الْأَمْرِ الْمَحْتُومِ وَ فِیمَا تَفْرُقُ مِنَ الْأَمْرِ الْحَکِیمِ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ وَ فِی الْقَضَاءِ الَّذِی لا یُرَدُّ وَ لا یُبَدَّلُ أَنْ تَکْتُبَنِی مِنْ حُجَّاجِ بَیْتِکَ الْحَرَامِ الْمَبْرُورِ حَجُّهُمْ الْمَشْکُورِ سَعْیُهُمْ الْمَغْفُورِ ذُنُوبُهُمْ الْمُکَفَّرِ عَنْهُمْ سَیِّئَاتُهُمْ وَ اجْعَلْ فِیمَا تَقْضِی وَ تُقَدِّرُ أَنْ تُطِیلَ عُمْرِی وَ تُوَسِّعَ عَلَیَّ فِی رِزْقِی وَ تَفْعَلَ بِی کَذَا وَ کَذَا و بجاى این کلمه حاجت خود را ذکر کند

 

 

اعمال مخصوص شب بیست و یکم رمضان

 

فضيلتش زيادتر از شب نوزدهم است و بايد اعمال آن شب را از غسل و احياء و  زيارت و نماز هفت قُل هُوَالله و قرآن بر سر گرفتن و صد ركعت نماز و دعاى جوشن كبير و غيره در اين شب به عمل آورد و در روايات تاكيد شده در غسل و احياء و جدّ و جهد در عبادت در اين شب و شب بيست و سيّم و آنكه شب قدر يكى از اين دو شب است و در چند روايت است كه از معصوم سؤال كردند كه معيّن فرماييد كه شب قدر كداميك از اين دو شب است، تعيين نكردند. بلكه فرمودند ما اَيْسَرَ لَيْلَتَيْنِ فيما تَطْلُبُ يا آنكه فرمودند ما عَليْكَ اَنْ تَفعَلَ خيرا فى لَيلَتَيْنِ و نَحْوُ ذلِكَ وَقالَ شَيْخُنَا الصَّدُوق فيما اَمْلى عَلَى الْمَشايِخِ فى مَجْلِسٍ واحِدٍ مِنْ مَذْهَبِ الاِمامِيَّةِ وَ مَنْ اَحْيى هاتَيْنِ اللَّيْلَتَيْنِ بِمُذاكَرَةِ الْعِلْمِ فَهُوَ اَفْضَلُ

 

 

اعمال مخصوص شب بیست و سوم رمضان

 

اول: خواندن سوره عنکبوت و روم که حضرت صادق علیه السلام قسم یاد فرموده  که خواننده این دو سوره در این شب از اهل بهشت است.

 

دوم: خواندن سوره حم دخان 

 

سوم :خواندن سوره قدر هزار مرتبه

 

 چهارم: آنکه تکرار کند در این شب بلکه در تمام اوقات دعای فرج را. 

 

پنجم: بخواند: اللَّهُمَّ امْدُدْ لِی فِی عُمُرِی وَ أَوْسِعْ لِی فِی رِزْقِی وَ أَصِحَّ لِی جِسْمِی وَ بَلِّغْنِی أَمَلِی وَ إِنْ کُنْتُ مِنَ الْأَشْقِیَاءِ فَامْحُنِی مِنَ الْأَشْقِیَاءِ وَ اکْتُبْنِی مِنَ السُّعَدَاءِ فَإِنَّکَ قُلْتَ فِی کِتَابِکَ الْمُنْزَلِ عَلَى نَبِیِّکَ الْمُرْسَلِ صَلَوَاتُکَ عَلَیْهِ وَ آلِهِ یَمْحُو اللَّهُ مَا یَشَاءُ وَ یُثْبِتُ وَ عِنْدَهُ أُمُّ الْکِتَابِ

 

ششم: بخواند: اللَّهُمَّ اجْعَلْ فِیمَا تَقْضِی وَ فِیمَا تُقَدِّرُ مِنَ الْأَمْرِ الْمَحْتُومِ وَ فِیمَا تَفْرُقُ مِنَ الْأَمْرِ الْحَکِیمِ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ مِنَ الْقَضَاءِ الَّذِی لا یُرَدُّ وَ لا یُبَدَّلُ أَنْ تَکْتُبَنِی مِنْ حُجَّاجِ بَیْتِکَ الْحَرَامِ فِی عَامِی هَذَا الْمَبْرُورِ حَجُّهُمْ الْمَشْکُورِ سَعْیُهُمْ الْمَغْفُورِ ذُنُوبُهُمْ الْمُکَفَّرِ عَنْهُمْ سَیِّئَاتُهُمْ وَ اجْعَلْ فِیمَا تَقْضِی وَ تُقَدِّرُ أَنْ تُطِیلَ عُمْرِی وَ تُوَسِّعَ لِی فِی رِزْقِی

 

هفتم: بخواند این دعا را که در اقبال است:

 

یَا بَاطِنا فِی ظُهُورِهِ وَ یَا ظَاهِرا فِی بُطُونِهِ وَ یَا بَاطِنا لَیْسَ یَخْفَى وَ یَا ظَاهِرا لَیْسَ یُرَى یَا مَوْصُوفا لا یَبْلُغُ بِکَیْنُونَتِهِ مَوْصُوفٌ وَ لا حَدٌّ مَحْدُودٌ وَ یَا غَائِبا [غَائِبُ‏] غَیْرَ مَفْقُودٍ وَ یَا شَاهِدا [شَاهِدُ] غَیْرَ مَشْهُودٍ یُطْلَبُ فَیُصَابُ وَ لا یَخْلُو [لَمْ یَخْلُ‏] مِنْهُ السَّمَاوَاتُ وَ الْأَرْضُ وَ مَا بَیْنَهُمَا طُرْفَةَ [طَرْفَةَ] عَیْنٍ لا یُدْرَکُ بِکَیْفٍ [بِکَیْفَ‏] وَ لا یُؤَیَّنُ بِأَیْنٍ [بِأَیْنَ‏] وَ لا بِحَیْثٍ [بِحَیْثُ‏] أَنْتَ نُورُ النُّورِ وَ رَبُّ الْأَرْبَابِ أَحَطْتَ بِجَمِیعِ الْأُمُورِ سُبْحَانَ مَنْ لَیْسَ کَمِثْلِهِ شَیْ‏ءٌ وَ هُوَ السَّمِیعُ الْبَصِیرُ سُبْحَانَ مَنْ هُوَ هَکَذَا وَ لا هَکَذَا غَیْرُهُ

 

پس دعا می‌کنی به آنچه بخواهى.

 

 

هشتم: آنکه غیر از غسل اوّل شب غسلى نیز در آخر شب کند و بدان که از براى غسل و احیاء این شب و زیارت امام حسین علیه السلام و صد رکعت نماز فضیلت بسیار و تاکید شده شیخ در تهذیب روایت کرده از ابوبصیر از حضرت صادق علیه السلام که فرمود در شبى که امید مى رود شب قَدر باشد، صد رکعت نماز کن. بخوان در هر رکعت قُلْ هُوَاللّهُ اَحَدٌ را ده مرتبه. 
  
گفتم فدایت شوم اگر قوّت نداشته باشم ، ایستاده بجا آورم؟ فرمود: نشسته بجا آور . گفتم اگر قوّت نداشته باشم، نشسته بجا آورم؟ فرمود: بجا آور به همان حالى که به قفا خفته اى در فراش خود. 
  
و از دعائم الاسلام روایت است که حضرت رسول صَلَّى اللَّهِ عَلِیهِ وَ آله در دهه آخر ماه رمضان رخت خواب خود را جمع مى کرد و کمر همت خود را محکم مى بست براى عبادت و در شب بیست و سیم اهل خود را بیدار مى کرد و آنها را که خواب رُبُوده بود آب به صورتشان می‌پاشید و حضرت فاطمه صلوات الله علیها نمى گذاشت در این شب احدى از اهلش بخوابد و علاج مى فرمود خواب آنها را به کمى طعام و مهیا مى کرد آنها را براى احیای آن شب از روز. 
  
یعنى امر مى فرمود که روز را خواب و استراحت کنند که شب خوابشان نبرد و احیا بدارند و مى‌فرمود محروم کسى است که از خیر امشب محروم بماند و روایت شده که حضرت صادق علیه السلام سخت مریض شده بود، چون شب بیست و سوم ماه رمضان شد موالى خود را امر فرمود که حرکتش دادند، به مسجد بردند و آن شب را در مسجد بود تا به صبح علامه مجلسى (ره) فرموده که هر مقدار قرآن که ممکن باشد در این شب بخواند و دعاهاى صحیفه کامله را بخواند. خصوصاً دعاى مکارم الاخلاق و دعاى توبه و روزهاى این شبها را نیز باید حرمت داشت و به عبادت و تلاوت و دعا به سَر آورد؛ زیرا که در احادیث معتبره وارد شده است که روز قدر در فضیلت مثل شب قدر است.

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
یک شنبه 21 خرداد 1396  - 10:27 PM

استقبال بازدیدکنندگان از طرح تعویض چادر

بخش عفاف و حجاب بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با بیش از 180 غرفه به عرضه انواع محصولات حوزه عفاف و حجاب پرداخته است.

استقبال بازدیدکنندگان از طرح تعویض چادربه گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بخش عفاف و حجاب بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم امسال در شبستان اصلی مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برپا شده است.

 

در این بخش که در رواق شرقی شبستان برپا شده بیش از 180 غرفه به عرضه انواع محصولات حوزه عفاف و حجاب می‌پردازند.

 

در بخش اجرایی عفاف و حجاب که فعالان، تولیدکنندگان، توزیع‌کنندگان و مؤسسات فرهنگی عفاف و حجاب حضور دارند، جدیدترین محصولات و کالاهای اساسی مورد نیاز این بخش در زیرمجموعه‌های پارچه چادری، چادر آماده، ملزومات عفاف و حجاب، مانتوی اجتماع نوجوان، پوشاک مردان و جشن تکلیف ارائه می‌شود.

 

کارگروه ساماندهی مد و لباس برای ارتقای کیفیت چادر نماز مساجد، حسینیه‌ها و تکایا است. اشخاص به نمایندگی از مساجد یا به‌ صورت فردی می‌توانند چادرهای مستعمل را به هر تعداد تحویل و یک چادر نماز و مقنعه با پارچه ایرانی به بهای ١٢ هزار و ٥٠٠ تومان دریافت کنند.

 

تعویض چادر‌های نو با کهنه از پرطرفدار‌ترین غرفه‌های نمایشگاه است که عموم مردم می‌توانند با مراجعه به این غرفه تنها با پرداخت 49 هزار تومان چادر کهنه خود را با چادر نو تعویض کنند.

 

در کارگاه دوخت چادر با ٢٠ چرخ خیاطی، به‌صورت رایگان پارچه‌های خریداری شده، برش و دوخته می‌شوند.

 

فروشندگان و نمایندگان این طرح اعلام داشتند که استقبال خوبی از طرف بازدیدکنندگان شده است.

 

علاقه‌مندان می‌توانند تا 27 خرداد‌ ماه از ساعت 17 لغایت 24 با حضور در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) از نمایشگاه قرآن و بخش عفاف و حجاب بازدید کنند.

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
یک شنبه 21 خرداد 1396  - 10:27 PM

احادیثی درباره شب قدر

از اعمالى که در طول سال، مخصوصا شبهاى مبارک رمضان و به خصوص در شب قدر بدان سفارش شده است، احیا و شب زنده‏ دارى است.

احادیث درباره شب قدربه گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ از اعمالى که در طول سال، مخصوصا شب‌هاى مبارک رمضان و به خصوص در شب قدر بدان سفارش شده است، احیا و شب زنده‏ دارى است. 

 

پیامبر اکرم صلی ‏الله‏ علیه‏ و‏ آله فرمود:

 

«مَنْ اَحْیا لَیْلَةَ الْقَدْرِ حُوِّلَ عَنْهُ الْعَذابُ اِلَى السَّنَةِ الْقابِلَةِ؛

 

کسى که شب قدر را زنده بدارد، عذاب تا سال آینده از او روى می ‏گرداند.»

 

و معصومان علیهم ‏السلام همه این سنت حسنه را پاس و گرامى می‌داشتند و از آن بهره می ‏بردند.

 

پیامبر اکرم صلى‏ الله ‏علیه‏ و‏ آله نه تنها در شب قدر بیدار بود، بلکه دهه سوم ماه مبارک رمضان کاملاً بستر خواب را جمع می‌کرد و به عبادت می پرداخت.

 

حضرت على علیه‏‌السلام در این باره فرموده است: «أنَّ رَسُولَ اللّهِ کانَ یَطْوى فِراشَهُ وَ یَشُدُّ مِئْزَرَهُ فِى الْعَشْرِ الاْءَواخِرِ مِنْ شَهْرِ رَمَضانَ وَ کانَ یُوقِظُ أَهْلَهُ لَیْلَةَ ثَلاثٍ وَ عِشْرینَ وَ کانَ یَرُشُّ وُجُوهَ النِّیامِ بِالْماءِ فى تِلْکَ اللَّیْلَةِ؛

 

رسول خدا صلی ‏الله‏ علیه‏ و ‏آله [این چنین] بود که رخت‏‌خواب خویش را جمع می‌کرد و کمر [همّت براى عبادت] را در دهه آخر از ماه رمضان محکم می‌بست و همیشه این گونه بود که اهل و عیالش را در شب بیست و سوم بیدار نگه می ‏داشت و بر روى خواب رفتگان در آن شب آب می‌پاشید تا از درک شب قدر، و درک شب زنده‏‌دارى محروم نشوند.»

 

حتى در شب‌هاى بارندگى در حالى که مسجد مدینه سقف نداشت، عبادت و شب‏ زنده‏ دارى را ترک نمی‌کرد و دیگران را با رفتار خویش وا می‌داشت که در همان گل و باران بیدار باشند و نماز گزارند. 

 

امام على علیه‏ السلام نیز در طول سال، شب هنگام آن گاه که شب پرده‏ هاى تاریکى را انداخته بود، بیدار می ‏شد و مشغول عبادت و شب‏ زنده ‏دارى می ‏گشت. اما در شب هاى قدر حال ویژه‏‌اى داشت و در بدترین وضعى که مسجد مدینه را آب و گل فرا گرفته بود، مشغول عبادت و شب زنده ‏دارى می ‏شد و به ویژه در شب قدر آخر عمر خویش، حال فوق العاده عجیبى داشت.

 

فاطمه زهرا علیه االسلام نیز آن قدر عبادت می ‏کرد که امام حسن علیه‏ السلام می ‏فرماید:

 

«ما کانَ فِى الدُّنْیا اَعْبَدَ مِنْ فاطِمَةَ علیهاالسلام ، کانَتْ تَقُومُ حَتّى تَوَرَّمَ قَدَماها؛

 

عابدتر از فاطمه علیه االسلام در دنیا نبود؛ همیشه این گونه بود که آن قدر به عبادت می‌ایستاد که پاهاى مبارکش ورم می ‏کرد.»

 

 

امام باقر علیه‏ السلام فرمود: «هر کس شب قدر را احیا بدارد، خداوند مهربان  گناهان او را می‌آمرزد.» و شیخ عباس قمى نقل کرده که «امام باقر علیه‏ السلام در شب بیست و یکم و بیست و سوم تا نیمه شب دعا می ‏خواند و آن گاه به نماز می‌پرداخت.»

 

امام هفتم علیه‏ السلام نیز اهل شب‏ زنده ‏دارى و عبادت در طول سال بود. در زیارت‏نامه آن حضرت می ‏خوانیم:

 

«او شب ها تا سحر بیدار بود، و طلب آمرزش می ‏کرد و هم دوش سجده هاى طولانى، چشم گریان و اشکبار، و مناجات بسیار و زاری هاى پیوسته و پی ‏در پى بود.» وقتى حضرت در غیر رمضان چنان باشد، حالِ آن حضرت در شب قدر براى ما قابل توصیف نخواهد بود.

 

 

پيامبر صلی الله عليه و آله و سلم :

 

مَن قامَ لَيلَةَ القَدرِ إيماناً وَ احتِساباً ، غُفِرلَهُ ما تَقَدَّمَ مِن ذَنبِهِ

 

هر كه از روی ايمان و برای رسيدن به ثواب الهی، شب قدر را به عبادت بگذراند، گناهان گذشته‏ اش آمرزيده می شود.

 

 

احادیث امام صادق ‏عليه السلام درباره شب های قدر :

 

قَلبُ شَهرِ رَمَضانَ لَيلَةُ القَدرِ

 

قلب ماه رمضان ، شب قدر است.

 

 

مَن عَرَفَ فاطِمَةَ حَقَّ مَعرِفَتِها فَقَد أدرَكَ لَيلَةَ القَدرِ

 

هر كه فاطمه را  آن گونه كه سزاوار است، بشناسد ، بی ترديد شب قدر را درك كرده است.

 

 

التَّقديرُ في لَيلَةِ تِسعَ عَشرَةَ و الإبرامُ في لَيلَةِ إحدي و عِشرينَ و الإمضاءُ في لَيلَةِ ثلاثَ و عِشرينَ

 

مقدّرات در شب نوزدهم تعيين، در شب بيست و يكم تأييد و در شب بيست و سوم ماه [رمضان] امضا می شود.

 

 

«راس السنة لیلة القدر یكتب فیها ما یكون من السنة الى السنة»

 

آغاز سال (حساب اعمال) شب قدر است. در آن شب برنامه سال آینده نوشته می شود.

 

 

 

ادامه مطلب
یک شنبه 21 خرداد 1396  - 10:27 PM

فانوس‌های رمضانی؛ جلوه‌ای از ماه خدا در هند

ماه رمضان هر ساله رنگ و بوی دیگری به هند می‌دهد و مردم این کشور با شمع‌های روشن به استقبال ماه رمضان می‌روند.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ماه  رمضان هر ساله رنگ و بوی دیگری به هند می‌دهد. مردم این کشور با شمع‌های روشن به استقبال ماه رمضان می‌روند و با بردن این شمع‌ها به نزدیکترین ساحل مراسمی را برگزار می‌کنند که تا سحر روز اول ماه رمضان ادامه دارد. کودکان هندی علاقه زیادی به در دست داشتن فانوس‌های رمضانی دارند.

 

فانوس‌های رمضانی؛ جلوه‌ای از ماه خدا در هند 


بنا بر این گزارش، از رسوم دیگر مسلمانان هند در ماه رمضان می‌توان به پخش شیرینی «سیویان» در روز عید فطر اشاره کرد.


شایان ذکر است از غذاهای ویژه ماه مبارک رمضان در هند می‌توان به آبگوشت، آرد برنج ،نان ساموسا، غنجی، هریس و حلیم اشاره کرد. البته مردم این کشور معمولا روزه خود را با نمک، آب گرم و خرما باز می‌کنند.

 

فانوس‌های رمضانی؛ جلوه‌ای از ماه خدا در هند 


در اینجا باید گفت جوانان مسلمان هند در شب‌های قدر به کوچه‌ها و خیابان‌ها می روند و با زدن در خانه مسلمان ها، آنها را برای احیای ماه مبارک رمضان بیدار می‌کنند. 

 

گفتنی است؛ مسلمانان هند در شب بیست و یکم ماه رمضان به قبرستان‌ها می‌روند و برای امواتشان فاتحه می‌خوانند. آنها جایگاه مهمی برای سحرخوان‌ها قائل هستند و در هر محله هدیه‌ای به آنها می‌دهند. این مردم در در صبح روز شهادت امام علی (ع) در مراسم ویژه تشییع نمادین پیکر آن حضرت شرکت می‌کنند.

 

فانوس‌های رمضانی؛ جلوه‌ای از ماه خدا در هند 

 

یادآور می‌شود؛ مردم هند در جمعه آخر ماه رمضان که آن را با عنوان «جمعه وداع» می‌خوانند به بزرگترین مسجد شهر حیدرآباد که با نام  مسجد مکه شناخته می‌شود، می‌روند و در آن به قرائت قرآن و عبادت می‌پردازند.


رادیو و تلویزیون هند هم برنامه‌های مختلفی برای ماه رمضان مسلمانان تدارک می‌بیند که معمولا شامل ادعیه و خطبه های اسلامی است.

 

فانوس‌های رمضانی؛ جلوه‌ای از ماه خدا در هند 


خاطرنشان می شود مسلمانان هند عادت دارند شیرینی، نوشابه، میوه مهره هند، خرما و پشمک  را در میان مسلمانان توزیع کنند. آنها فرا رسیدن عید فطر را با بیان عبارت «رمضان مبارک» به همدیگر تبریک می‌گویند.

 

 

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
یک شنبه 21 خرداد 1396  - 10:26 PM

سفارش امام علی‌(ع) در مورد رسیدگی به امور حاجیان

امام علی‌(ع) خطاب به فرماندار مکه فرمودند: به مردم مکه فرمان ده تا از هیچ زائری در ایام حج اجرت مسکن نگیرند که خداوند سبحان فرمود: عاکف و بادی در مکه یکسانند.

سفارش امام علی‌(ع) در مورد رسیدگی به امور حاجیانبه گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امام علی (ع) در نامه 67 کتاب شریف نهج‌البلاغه به قثم بن عباس فرماندار شهر مکه در مورد رسیدگی به امور حاجیان در ایام حج می‌فرماید: حج را براى مردم بر پاى دار و ايام الله را به يادشان آور و هر بامداد و شامگاه برايشان به مجلس بنشين و كسى را كه در امرى فتوا خواهد، فتوا ده. نادان را علم بياموز و با عالم مذاكره كن. ميان تو و مردم، پيام‌رسانى جز زبانت و حاجبى جز رويت نباشد. هيچ نيازمندى را از ديدار خود باز مدار. زيرا اگر در آغاز از درگاه تو رانده شود و سپس  نياز او برآورى، كس تو را نستايد. 

 

امام در ادامه می‌فرماید: در مال خدا كه نزد تو گرد مى‌آيد، نظر كن، آن را به عيالمندان و گرسنگانى كه در نزد تو هستند و به محتاجان و فقيران برسان و هر چه افزون آيد، نزد ما روانه‌اش دار، تا ما نيز آن را به محتاجانى، كه نزد ما هستند، برسانيم. مردم مكه را فرمان ده كه از كسانى كه در خانه‌هايشان سكونت مى‌كنند، كرايه نستانند. زيرا خداى تعالى مى‌فرمايد: «سواء العاكف فيه و الباد» عاكف و بادى در آن يكسان‌اند. عاكف كسى است، كه در مكه مقيم است و بادى كسى است، كه از مردم مكه نيست و به حج آمده است. خداوند ما و شما را به آنچه دوست دارد، توفيق دهد.

 

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
یک شنبه 21 خرداد 1396  - 10:26 PM

شب های قدر هیأت کجا برویم؟

برنامه برخی هیأت‌های مذهبی در شب‌های قدر ماه مبارک رمضان 96 را در این گزارش ببینید.

شب های قدر هیأت کجا برویم؟به گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ماه مبارک رمضان،‌ از جمله شب‌ها و روزهایی است که انسان در تزکیه نفس خود به جهاد می‌پردازد.

شما در این گزارش می‌توانید هیأت مذهبی را که در شب های قدر ماه مبارک  رمضان برپا هستند، دریافت کنید.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

نام هیات

سخنران

مداح

مکان

هیئت میثاق با شهدا

حجت‌الاسلام و المسلمین میرلوحی

-

مسجد دانشگاه امام صادق (ع)

مکتب عشاق الحسین (ع)

حجت الاسلام محمود ریاضت

حجت الاسلاممحمدعلی دینی

استاد حاج علی قربانی

حسینیه عشاق الحسین(ع)

مسجد امام صادق(ع)

استاد علیرضا پناهیان

سیدمهدی حسینی

مسجد امام صادق(ع)

حسینیه همدانی ها

استاد حسین انصاریان

-

حسینیه همدانی ها

هیئت رزمندگان اسلام قم

حجت الاسلام فرحزادی

حجت الاسلام ماندگاری

سید مهدی میرداماد

گلزار شهدا

مسجد ارگ

حجت الاسلام طباطبایی نسب

(شب هجدهم تا بیستم)

حاج منصور ارضی

میدان پانزده خرداد

مسجد شهید بهشتی

حجت الاسلام ماندگاری

حاج میثم مطیعی

مسجد شهید بهشتی

هیات رایه العباس

حجت الاسلام حسین مومنی

حجت الاسلام مصطفی کرمی

محمود کریمی

چیذر

حسینیه بنی زهرا(س)

حاج شیخ امیر انصاریان

حاج حسن خلج

حسینیه بنی زهرا(س)

هیأت روضه الشهدا

حجت الاسلام دکتر صالح نیا

برادر حسین محمدی فام

مجموعه مذهبی فرهنگی روضه الشهدا

هیئت کربلا

حجت الاسلام سیدجلال موسویان

حجت الاسلام کرمی نیا

مقبره الشهدای شهرک شهید محلاتی

مسجد حضرت ابوالفضل(ع)

حجه الاسلام قرنی

کربلایی هادی فاتحی

مسجد حضرت ابوالفضل(ع)

مكتب تشيع

استاد حاج سعيد تكلو

حاج كاظم غفار نژاد

حسينيه مكتب تشيع

مسجد امام حسین(ع)

-

حاج علیرضا بکایی

مسجد امام حسین(ع)

حسینیه حضرت معصومه(س)

-

حاج محمد نوروزی

حسینیه حضرت معصومه(س)

بیت الحسن مجتبی(ع)

حاج مهدی توکلی

حاج حیدر خمسه

مسجد بیت الحسن مجتبی(ع)

حوزه علمیه حضرت آیت الله حق شناس(ره)

آیت الله سید میرهاشم حسینی

 

حوزه علمیه حضرت آیت الله حق شناس(ره)

فاطمیه بین الطلوعین

حجت الاسلام والمسلمین صالحی خوانساری

 حاج سید احمد صالحی خوانساری 

 

مسجد ولی الله الاعظم

حجت الاسلام والمسلمین مهاجرانی 

سید علی محمودی

مسجد ولی الله الاعظم

حسینه بیت العباس علیه السلام

حجت الاسلام شیخ عباس صراف  

حاج محسن عرب خالقی

حسینه بیت العباس علیه السلام

مجمع دینی مهدیه

حجت الاسلام روحبخش

حاج صالحی خوانساری

سعید خرازی 

حسینیه مجمع دینی مهدیه

میثاق المهدی (عج)

حجت الاسلام سید حسین مومنی

حاج غلامرضا سازگار

حسینیه میثاق المهدی (عج)

مسجد جامع حضرت قاسم ابن الحسن(ع)

سیدحسین مومنی,مهدی ماندگاری

مهدی دانشمند 

مسجد جامع حضرت قاسم ابن الحسن(ع)

مکتب الزهرا(س)

-

حاج محمدرضا طاهری کربلایی حسین طاهری 

حسینیه پیروان حضرت مهدی(عج)     

بیت الحسن المجتبی (ع)

استاد حاج مهدی توکلی

حاج حیدر خمسه   

بیت الحسن المجتبی (ع)  

بیت العباس (ع)

کربلایی مهدی چیوایی

حاج پرویز هاشمی

حسینیه بیت العباس (ع) 

مسجد انصارالمهدی(عج)

آیت الله سید میرهاشم حسینی

 

مسجد انصار المهدی 

هیئت زوار الزهرا(س) شهرقدس

شیخ امیرحسین بنانی 

کربلایی امیرافتخاری کربلایی محمد محمدی

حسینیه حسین شهید(ع) 

بیت الشهدا

حاج مهدی اربابی

سید محمود هاشمیان 

بزرگراه نیایش

محبین ثارالله

حجت الاسلام و المسلمین صابری  

-

اسلامشهر

 
 
انتهای پیام/ 
ادامه مطلب
یک شنبه 21 خرداد 1396  - 10:26 PM

اعمال مخصوص شب نیمه ماه مبارک رمضان

اعمال مخصوص شب نیمه ماه مبارک رمضان به شرح ذیل است.

اعمال مخصوص شب نیمه ماه مبارک رمضانبه گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعمال مخصوص شب نیمه ماه مبارک رمضان به شرح ذیل است .

 

اول: غسل

 

دوم: زیارت امام حسین علیه‌السلام

 

سوم: شش رکعت نماز به حمد و یس و تبارک و توحید

 

چهارم: صد رکعت نماز، در هر رکعت بعد از حمد ده مرتبه توحید بخواند شیخ مفید در مقنعه از حضرت امیر المؤمنین علیه‌السلام روایت کرده که هر که این عمل را بجا آورد حق تعالى بفرستد به سوى او ده ملائکه که دفع کنند از او دشمنان او را از جن و انس و بفرستد سى فرشته نزد موت او که او را ایمن کنند از آتش)

 

پنجم: (روایت شده که: از حضرت صادق علیه‌السلام سؤال کردند که چه مى‌فرمایید  در حق کسى که حاضر شود نزد قبر حسین علیه‌السلام در شب نیمه ماه رمضان؛ فرمودند به‏ کسى که نماز گزارد نزد قبر آن حضرت در شب نیمه ماه رمضان، ده رکعت بعد از نماز عشاء و این نماز غیر از نافله شب باشد و بخواند در هر رکعت بعد از حمد قل هو الله أحد ده مرتبه و پناه ببرد به خداوند تعالى از آتش جهنم. حق تعالى او را آزاد از آتش ثبت فرماید و از دنیا نرود تا در خواب ببیند ملائکه که بشارت دهند او را به بهشت و ملائکه که ایمن گردانند او را از آتش)

 

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
جمعه 19 خرداد 1396  - 6:13 PM

شعر/ هر جا که نام نامی تو آنجاست، قلبم بهانه غزلی دارد

از جمله شاعرانی که آثاری با محتوای انتظار و مدح امام زمان (عج) سروده، نغمه مستشار نظامی است.

شعر/ هر جا که نام نامی تو آنجاست، قلبم بهانه غزلی داردبه گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شاعران از هر طیفی آیینی یا غیر آیینی اشعاری درباره امام زمان (عج) سروده‌اند و ارادت خود را به این امام بزرگوار در قالب شعر بیان کرده اند. از جمله شاعرانی که آثاری با محتوای انتظار و مدح امام زمان (عج) سروده، نغمه مستشار نظامی است. در ذیل اثری را می‌آورم.

  

من را نمی‌شناخت کسی اینجا، گم نامم و به نام تو می‌نازم

شادم که مثل عده معدودی، شعری برای نام نمی‌سازم

 

شعرم برای توست شعاری نیست، کشتی برای موج سواری نیست

باور مکن که دل به زمین دادم، وقتی تویی بهانه پروازم

 

هر جا که نام نامی تو آنجاست، قلبم بهانه غزلی دارد

این سوز ریشه‌ای ازلی دارد، پس با غم عزیز تو دمسازم

 

شعرم اگر چه هیچ نمی‌ارزد، سوزانده است نام و نشانم را

می‌سوزم و به هیزم ابیاتم، بیتی به عشق شعله می‌اندازم

 

یا صاحب‌الزمان و زمین موعود، دانای هر که آمد و هر چه بود

گم نامم و تویی تو، که می‌دانی، تنها به نام سبز تو می‌نازم

 

 

 

انتهای پیام/  

ادامه مطلب
جمعه 19 خرداد 1396  - 6:13 PM

بصیرت امام حسن مجتبی (ع) الگویی ممتاز برای مؤمنان

پیامبر اکرم(ص) فرمودند: حسن و حسین(ع) هر دو امام هستند، چه قیام بکنند و چه بنشینند.

تاپ جمعه///بصیرت امام حسن مجتبی (ع) الگویی ممتاز برای مؤمنانحاج یدالله بهتاش نویسنده و سخنران اهل بیت (ع) در گفتگو با خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛در خصوص ویژگی‌های سیره امام حسن مجتبی (ع) گفت: امام حسن (ع) اولین فرزند امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) هستند که میلاد با سعادت ایشان در پانزدهمین روز از ماه مبارک رمضان قرار دارد. امام حسن مجتبی (ع) پس از شهادت پدر بزرگوارشان امیر المؤمنین (ع) حدود ده سال و شش ماه امام امت اسلامی بودند. 

 

وی ادامه داد: اگر بخواهیم از لحاظ عبادی زندگی امام حسن (ع) بنگریم باید به این نکته اشاره کنیم که هر کدام از ائمه معصوم ما، عابدترین زمان خود بودند. همان طور که در حال حاضر اگر بپرسند عابدترین فرد چه شخصی است، باید به وجود مقدس امام زمان (عج) اشاره کنیم. با این اوصاف، ویژگی‌های خاصی در عبادت‌های امام مجتبی (ع) ذکر شده است.

 

بهتاش در مورد ویژگی‌های عبادت امام حسن مجتبی(ع) تأکید کرد: ذکر شده است که بدن مبارک امام(ع) از ترس خداوند، در هنگام وضو می‌لرزید و رنگ صورتشان تغییر می‌کرد. وقتی ایشان به مسجد برای اقامه نماز می‌رفتند، لباس زیبا می پوشیدند. حضرت (ع) نیز در پاسخ به پیروانی که خواستار دانستن دلیل این کار بودند، می‌فرمودند: خداوند زیباست، زیبایی‌ها را دوست دارد و من خودم را برای خداوند زیبا کردم. فرموده امام (ع) می‌تواند الگویی برای ما باشد و با ظاهری مرتب و معطر به مسجد که محل عبادت خداوند متعال است، برویم. 

 

وی افزود: در شرح حال امام حسن (ع) آماده است که حضرت (ع) بیست و پنج بار با اینکه مرکب سفر داشتند اما با پای پیاده به حج رفته‌اند. وقتی این سفرها را تصور می‌کنیم ضیافتی را می ‌ینیم که امام (ع) با پای پیاده و همسفران نیز همراه با ایشان لبیک گویان به سمت خانه خدا می‌روند.

 

حاج یدالله بهتاش در خصوص علت آنکه به امام مجتبی(ع) را کریم اهل بیت(ع) می‌نامند، تصریح کرد: به نظر من دلیل این نام‌گذاری یک عمل خاص است که در منابع فقط به امام حسن(ع) منصوب است و برای سایر ائمه (ع) سندی را برای انجام این عمل را پیدا نکرده‌ام. عمل پسندیده مذکور آن است که حضرت امام حسن مجتبی(ع)، دو مرتبه و برخی دیگر گفته‌اند سه مرتبه نصف هر آنچه که اندوخته مالی داشتند را به فقرا بخشیدند.

 

وی افزود: به طوری که امام (ع) در مرتبه اول نصف ثروت شان را به فقرا اهدا نمودند و بعد از مدتی آن نصف دیگر اندوخته‌شان را نصف کردند و به نیازمندان تقدیم نمود. در برخی سندها آمده است که امام حسن(ع) در مرتبه سوم نیز به همین شکل به فقرا کمک نمودند. البته در سخاوت حضرت(ع) نکات دیگری است. اما آنچه به آن تأکید شده همین بخشش نصفی از اندوخته مالی می‌باشد. 

 

این نویسنده و سخنران اهل بیت(ع) در خصوص زندگی سیاسی امام حسن مجتبی(ع) تأکید کرد: برخی امام حسن(ع) را شخصیتی صلح طلب و بر عکس امام حسین(ع) فردی شجاع می‌پندارند. اما این طور نیست پیامبر اکرم(ص) فرمودند: حسن و حسین(ع) هر دو امام هستند، چه قیام بکنند و چه بنشینند. ائمه(ع) شرایط زمانی و مکانی را در نظر می‌گرفتند. 

 

وی تصریح کرد: اگر توجه داشته باشیم، امامت امام حسین(ع) از سال 50 قمری پس از شهادت امام حسن(ع) آغاز شده و پس از ده سال واقعه کربلا اتفاق افتاده است. بنابراین این طور نبوده است که بلافاصله بعد از شهادت امام حسن(ع) امام حسین(ع) قیام کنند. بلکه ائمه معصوم بر اساس شرایط زمانی و مکانی خود اقدام می‌کردند. از این روی اگر آن شرایط برای امام حسن (ع) اتفاق افتاده و با معاویه صلح کرده است به خاطر شرایط زمانی آن دوره است. 

 

بهتاش در مورد در مورد رابطه میان امام حسین(ع) و امام حسن(ع) اظهار داشت: ما احادیثی داریم که هم در مورد امام حسن(ع) و هم امام حسین(ع) است. در این زمینه پیامبر اکرم فرمودند: امام حسن(ع) و امام حسین(ع)، دو سرور جوانان اهل بهشت هستند اما پدر آنها بهتر از آنها هست. با این حال امام حسین(ع) در زمان امامت برادر گرانقدرشان، پیرو و مطیع ایشان بودند که این احترام تازمان شهادت امام حسن(ع) در هفتم یا بیست و هشتم صفر سال 50 هجری قمری، ادامه داشت. 

 

در پایان حاج یدالله بهتاش نویسنده و سخنران اهل بیت(ع) به حدیثی از امام حسن(ع) اشاره کرد و افزود: ما باید زندگی ائمه (ع) را سرمنشاء زندگی خود قرار بدهیم. امام حسن(ع) می‌فرمایند: سه چیز انسان را هلاک می‌کند. آن سه تکبر، حرص و حسد هستند. بیاییم تکبر را کنار بگذاریم و متواضع باشیم. از حرص دوری کنیم و قانع باشیم و از حسد پرهیز کنیم و خیرخواه همدیگر باشیم. 

 

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
جمعه 19 خرداد 1396  - 6:13 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 14

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 1712035
تعداد کل پست ها : 20595
تعداد کل نظرات : 20
تاریخ ایجاد بلاگ : جمعه 29 مرداد 1389 
آخرین بروز رسانی : پنج شنبه 25 مرداد 1397 

نویسندگان

مهدی گلشنی

امکانات جانبی

کد ذکر ایام هفته
اوقات شرعی

حدیث