به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

خیر دنیا و آخرت در کلام امام کاظم(ع)

هر روز یک حدیث از معصومین (ع) با مضامین دینی و اخلاقی در بخش قرآن و عترت منتشر می‌شود.

حدیث امام کاطم (ع) درباره صِله مومنان در مقابله با خودداری از غیبت دیگرانبه گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  اهمیت حدیث در میان مسلمانان از آن روست که از منابع اصلی استنباط احکام در فقه و عقاید در علم کلام محسوب می‌شود. همچنین احادیث از منابع اولیه پژوهش‌های تاریخی است.

 

به دلیل آشنایی بیشتر و تلمذ در پیشگاه پروردگار الهی و ائمه معصومین، هر روز یک حدیث از معصومین (ع) با مضامین دینی و اخلاقی در بخش قرآن و عترت منتشر می‌شود.

 

امام کاظم (ع) فرمودند:

وَاللّه‏ِ ما اُعطِىَ مُومِنُ قَطَّ خَیرَ الدُّنیا وَالآخِرَةِ، اِلاّ بِحُسنِ ظَنِّهِ بِاللّه‏ِ عَزَّوَجَلَّ وَ رَجائِهِ لَهُ وَ حُسنِ خُلقِهِ وَالکفِّ عَنِ اغتیاب المُؤمِنینَ

به خدا قسم خیر دنیا و آخرت را به مؤمنى ندهند مگر به سبب حسن ظن و امیدوارى او به خدا و خوش اخلاقى اش و خوددارى از غیبت مؤمنان.

(بحارالأنوار، ج 6، ص 28، ح29)

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
چهارشنبه 22 شهریور 1396  - 4:01 PM

بیست و دوم ذی‌الحجه؛ بیان ماجرای حضرت یحیی و شباهت فرجام امام حسین (ع) به این پیامبر

امام حسین (ع) در منزلگاه ثعلبیه ماجرای حضرت یحیی و شباهت فرجامش به این پیامبر را بیان کرد.

بیست و دوم ذی‌الحجه؛ بیان ماجرای حضرت یحیی و شباهت فرجام امام حسین (ع) به این پیامبربه گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کاروان امام حسین (ع) در روز بیست و دوم ذی‌الحجه به منزلگاه ثعلبیه رسید و توقف بسیار کوتاهی در آن منطقه داشته است. میان منطقه خزیمیه و ثعلبیه ۲۳ میل فاصله بود. منطقه ثعبیه دو سوم راه مکه تا کوفه بود. این منطقه جمعیت قابل توجهی داشت و محل اتراق کاروان‌ها بود؛ بنابراین گزارش، برخی از مورخان دیدار فرزدق با امام حسین (ع) را در این منطقه ذکر کرده‌اند که قطعا نادرست است. دیدار بشر‌بن‌غالب اسدی نیز مطرح شده است.
امام سوم شیعیان در منزلگاه ثعلبیه با اباهر‌ازدی ملاقات کرد. او علت خروج امام را پرسید و بنی‌امیه را ستایش کرد. امام فرمود::اگر در مدینه بودی جای پای جبرییل را در خانه‌مان نشانت می‌دادم.
امام حسین (ع) در همین منزلگاه با وهب‌بن‌عبدالله و همسرش و مادرش دیدار کرد و آن‌ها تا کربلا امام را همراهی کردند. برخی گفته‌اند این افراد ابتدا مسیحی بودند. دیگر بار خبر شهادت مسلم و هانی به امام رسید. امام به خانواده عقیل فرمود::بروید. آن‌ها گفتند:تا انتقام نگیریم از پای نمی‌نشینیم. (این گفته قابل تردید است).
شایان ذکر است امام در منزلگاه ثعلبیه ماجرای حضرت یحیی و شباهت فرجام خود را به این پیامبر (شهادت و قرار گرفتن سر در تشت) بیان کرده است.
امام حسین (ع) در این منزلگاه با بجیر، مردی از اهالی ثعلبیه ملاقات کرد. وی می‌گوید امام سوم شیعیان با لباسی زرد رنگ با جیبی در قسمت بالای ان دیده شد.
خاطرنشان می‌شود امام حسین (ع) در این محل خواب دید که منادی می‌گوید شما شتابانید و مرگ نیز با شتاب در پی شما است تا به بهشتتان برساند و علی‌اکبر در باب آن خواب با پدر گفت‌وگو کرد. این خواب را به منزلگاه‌های دیگر نیز نسبت داده‌اند.
منابع:
۱. الحسین فی طریقه الی‌الشهاده
۲. تاریخ طبری (ترجمه پاینده)
۳. الفتوح
۴. اللهوف
۵. آینه در کربلاست (محمدرضا سنگری)


انتهای پیام/

ادامه مطلب
چهارشنبه 22 شهریور 1396  - 4:01 PM

چگونه پاسخ سوال های دینی و احکام شرعی خود را دریافت کنیم؟

مرکز ملی پاسخگویی به سوال های دینی، پاسخگوی سوالات دینی مخاطبان است.

چگونه پاسخ سوال های دینی و احکام شرعی خود را دریافت کنیم؟به گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مرکز ملیپاسخگویی به سؤالات دینی، بزرگترین مرکز پاسخگویی در جهان اسلام است که با هدف پاسخگویی تخصصی به سوال ها و شبهات، توسط دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تاسیس گردیده و با همکاری اساتید و فضلای حوزه علمیه قم، به پرسش‌های مخاطبان پاسخ می دهد.
این مرکز با استفاده از اساتید و محققین حوزه علمیه و با هدف پاسخگویی تخصصی به سوال های دینی اقشار مختلف جامعه، کارشناسان خود را در گروه های تخصصی قرآن و حدیث، فقه، کلام و اعتقادات، اخلاق، تاریخ و سیره، مشاوره و فقه خواهران سازماندهی کرده که کاربران می توانند به سه طریق پاسخگویی آنلاین، سامانه پیامکی و تماس تلفنی سوالات خود را مطرح و پاسخ آن ها را دریافت کنند.
در سامانه پاسخگويي تلفني، سؤالات مراجعان به دو طريق گفتگوي زنده با کارشناسان و پست صوتي انجام می‌گيرد. اين واحد با همکاري بيش از 300 نفر از فضلا و اساتيد حوزه علميه در رشته‌هاي مختلف علوم اسلامي، روزانه 12 ساعت، از ساعت 8 صبح الي 8 شب و با استفاده از 300 خط تلفن پاسخگوی سوال های شرعی مخاطبان هستند.
شما کاربران گرامی می توانید پاسخ سوال های شرعی خود را از طريق شماره تلفن سراسري «096400» دریافت کنید.
همچنین شما می توانید با ارسال سوال های شرعی خود به سامانه پیامکی «30009640»، پاسخ آن ها را دریافت کنید. 
سامانه پاسخگوی آنلاين، با حضور روزانه 35 کارشناس به صورت مستقيم، پرسش‌هاي مخاطبان را پاسخ می دهند که کاربران می توانند با مراجعه به سایت www.09640.ir به صورت آنلاین با کارشناسان در ارتباط باشند و پاسخ سوال های خود را دریافت کنند.

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
چهارشنبه 22 شهریور 1396  - 4:01 PM

کامیابی و ناکامی در جهان بینی اسلامی

قرآن پس از توصیف متقیان به ایمان ، اقامه نماز ، انفاق و یقین به آخرت در آیات نخستین سوره بقره ، با تأکید ، اهل تقوا را همان « مفلحان » دانسته است.

کامیابی و ناکامی در جهان بینی اسلامیبه گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگیباشگاه خبرنگاران جوان؛تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) در  ادامه تفسیر آیه پنجم از سوره بقره که امروز در حوزه علمیه آستان مقدس برگزار شد گفت : قرآن پس از توصیف متقیان به ایمان ، اقامه نماز ، انفاق و یقین به آخرت در آیات نخستینِ سوره بقره ، با تأکید ، اهل تقوا را همان « مفلحان » دانسته است ، بنابراین ، همه آثار تقوا ، آثار و نشانه های فلاح نیز است .


آیت الله ری شهری ادامه داد : در این رابطه ، آیاتی که برکات تقوا را بیان کرده اند سه دسته اند :
دسته اول : اشاره به کامیابی متقیان در دنیا دارند ؛ دسته دوم : اشاره به کامیابی متقیان در آخرت ، و دسته سوم کامیابی متقیان در دنیا و آخرت را بیان می کنند .
وی در ادامه افزود : برای تبیین دقیق تر فلاح و کامیابی متقیان در دنیا ، در این جلسه توضیح کوتاهی داریم درباره خیر و شر ، کامیابی و ناکامی در جهان بینی اسلامی .


رئیس مؤسسه علمی ـ فرهنگی دارالحدیث گفت : در جهان بینی اسلامی ، خیر ، سعادت ، فلاح و کامیابی ، لذتی است که برای زندگی همیشگی انسان سودمند باشد ، در مقابل ، شر ، زیان و ناکامی ، رنجی است که برای زندگی همیشگی انسان زیانبار باشد . بر این اساس ، در جهان بینی اسلامی ، رنجی که پس از آن کامیابی همیشگی در بهشت جاوید است ، شر و ناکامی محسوب نمی شود ، در مقابل ، لذتی که رنج و درد و ناکامی همیشگی دوزخیان را در پی دارد ، کامیابی به حساب نمی آید .


این مفسر قرآن در ادامه افزود : قرآن کریم شهادت در راه خدا را خیر و سعادت و کامیابی می داند در صورتی که در جهان بینی مادیگرایانه شر و ناکامی است . همچنین ، ثروت فراوان که از نظر قرآن برای رفاه زدگان و استثمارگران ، شر ، ناکامی و مایه بدبختی است ، در صورتی که در جهان بینی مادیگرایانه چنین ثروتی کامیابی و خوشبختی محسوب می شود .


آیت الله ری شهری در ادامه بحثِ تفسیر دومین دسته از آیات قرآن که فلاح و کامیابی معنوی و اخروی را تبیین می کنند افزود :آیاتی که برکات تقوا را برای زندگی همیشگی انسان بیان کرده اند در واقع فلاح و کامیابی معنوی بشر را تفسیر می نمایند مانند : آیة بیست و نهم انفال که دربارة نقش تقوا در پیدایش روشن بینی و بصیرت و آمرزش گناهان است و آیات 54 و 55 سورة قمر که اشاره به لذت های مافوق تصور انسان در بهشت جاوید دارند.

انتهای پیام/

ادامه مطلب
چهارشنبه 22 شهریور 1396  - 4:00 PM

تفسیر آیه 83 سوره بقره

خواندن معنا و تفسير آيات قرآن كريم، به فهم درست آن و عملی كردن دستورات الهی در زندگی‌مان كمک می‌كند.

تفسیر آیه 83 سوره بقرهبه گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترتگروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ قرآن سر تا سر اعجاز در زندگی مادی و معنوی است. اگر ما آن را با معرفت تلاوت کنیم، حتماً اثرات آن را خواهیم دید. برای آگاهی‌ و فهم بهتر و بيشتر آيات قرآن كريم هرشب تفسير آياتی از اين معجره الهی را برای شما آماده می‌كنيم. در این گزارش تفسیر آیه 83 سوره بقره را می‌خوانید:


وَإِذْ أَخَذْنَا مِیثَاقَ بَنِی إِسْرَائِیلَ لا تَعْبُدُونَ إِلاَّ اللَّهَ وَبِالْوَالِدَیْنِ إِحْسَاناً وَذِی الْقُرْبَى وَالْیَتَامَى وَالْمَسَاکِینِ وَقُولُوا لِلنَّاسِ حُسْناً وَأَقِیمُوا الصَّلاةَ وَآتُوا الزَّکَاةَ ثُمَّ تَوَلَّیْتُمْ إِلاَّ قَلِیلاً مِنْکُمْ وَأَنْتُمْ مُعْرِضُونَ (83)

و یاد بیاورید (ای یهودیان) زمانی را که ما از بنی اسرائیل عهد و پیمان محکم گرفتیم که بجز الله (کسی و یا چیز دیگری را) عبادت ننمایید و به پدر و مادر (تان) نیکی کنید و به خویشاوندان و یتیمان و مسکین ها (نیز نیکی نمایید) و برای مردم سخن نیک بگویید و نماز را برپا دارید و زکات پرداخت نمایید و سپس شما (یهودیان به  این دستورات) پشت گردانیدید بجز افراد کمی از شما و در حالی که شما اعراض کنندگان هستید .

 

تفسیر آیه:

 

(وَإِذْ أَخَذْنَا مِیثَاقَ بَنِی إِسْرَائِیلَ) این عهد محکم را الله متعال از یهودیان در تورات  گرفته است. ناگفته نماند که تمام آنچه در این آیه آمده که الله متعال از یهودیان و بنی اسرائیل عهد گرفته که باید بدان‌ها عمل نموده و پایبند به آنها باشند؛ در اسلام نیز آمده و الله و رسولش مسلمین را ملزم به انجام این اعمال مذکور دراین آیه نموده اند ، زیرآنچه در این آیه آمده یا مسائل اعتقادی است و یا ارکان مهم دینی و یا روابط اجتماعی و مسائل اخلاقی است ودر اصل اینها در ادیان آسمانی هیچ اختلاف و تفاوتی نیست آنچه در ادیان با یکدیگر مختلف و متفاوت اند برخی از مسائل مرتبط به برخی از احکام وجریاناتی از این قبیل می باشند اما در عقاید و اخلاقیات تمام ادیان یکی اند.

(لا تَعْبُدُونَ إِلاَّ اللَّهَ) ؛‌ اولین و اصلی ترین عهدی که الله متعال در تورات از یهودیان  گرفته است و در اسلام نیز از مسلمان گرفته و بلکه از تمام انسان‌ها در روز الست گرفته و تمام انس و جن برای آن آفریده است؛ همان عبادت نمودن الله متعال است.

آری علمای بزرگوار اسلام می گویند: عبادت در لغت رام و فرمانبردار و تابع بودن است و در اصطلاح شرع عبادت: به هر گفتار و یا کردار ظاهری و یا باطنی گویند که مخصوص الله متعال بوده و الله متعال آن را دوست داشته و از انجام آن راضی باشد.


عبادت در اسلام چند شرط مهم دارد :

1 - عبادت باید در قرآن و سنّت صحیح آمده باشد.
2 - عبادت باید طبق دستور شرع انجام شود .
3 - عبادت باید فقط و فقط برای الله متعال انجام شود .

هر یک از این شرایط سه گانه در عملی یافت نشود آن عمل عبادت شرعی محسوب نمی شود .

آری انجام عبادت برای الله و یکتا پرستی مخصوص یهودیان نبوده است؛ بلکه عبادت را فقط برای الله انجام دادن چیزی است که الله متعال تمام انس و جن را برای آن آفریده است. و توحید جریانی است که تمام ادیان الهی بر آن متفق بوده و تمام انبیا علیهم السلام بدان سو دعوت داده اند.

(وَبِالْوَالِدَیْنِ إِحْسَاناً)؛‌ نیکی به پدر و مادر مخصوص یهودیان نیست بلکه در تمام ادیان الهی این دستور بوده و در اسلام نیز بر این حکم شرعی بسیار تأکید شده است.


(وَذِی الْقُرْبَى)؛ یکی دیگر از تعهداتی که الله متعال از بنی اسرائیل گرفته است، نیکی به خویشاوندان است و این دستور در اسلام نیز آمده است که وظیفه هر مسلمان است به اقوام و خویشان خود نیکی کند و روابط خوب داشته باشد. این عمل باعث درازی عمر و زیادی ثروت می گردد. همان گونه که در حدیث صحیحی از رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم آمده که هر کس دوست می دارد که عمرش دراز و مالش زیاد گردد، پس او روابط خویشاندی را با خویشان خود برقرار نماید .


(وَالْیَتَامَى)؛ تعهد دیگری که الله متعال از بنی اسرائیل گرفته است، این است که به  یتیمان نیکی کنند. این دستور در اسلام نیز تأکید بسیاری شده است تا جایی که اسلام گفته کسانی که مال یتیم می خورند، در شکمشان آتش جهنم می خورند و تا جایی که رسول الله دوانگشت دست مبارک را به هم چسبانده و فرمودند: من و سرپرست یتیم در قیامت این گونه (به هم نزدیک) هستیم .


(وَالْمَسَاکِینِ)؛ کمک به مساکین یکی دیگر از تعهداتی است که از بنی اسرائیل گرفته  شده است و در اسلام نیز به مساکین توجه خاصی شده و اسلام آنها را یکی از مصارف زکات و صدقات قرار داده است.

آری فقیری و تنگدستی سخت است و الله متعال برخی را با این روش امتحان می کند، در اصل خود مال و پول یک امتحان بزرگی است که افراد امت اسلامی بدان امتحان می شوند. الله متعال به برخی مال و ثروت می دهد و آنها را با دادن مال و ثروت آزمایش می کند تا ببیند که این مال و ثروت را چگونه به دست آورده و در چه راهی مصرف می‌کنند و به برخی دیگر الله متعال مال و ثروت نمی‌دهد و آنها را با فقر و مسکینی آزمایش می‌کند تا ببیند که آیا اینها صبر می کنند یا نه ؟


(وَقُولُوا لِلنَّاسِ حُسْناً)؛ سخن نیک به دیگران گفتن یکی دیگر از تعهدات و عهد و  پیمان‌هایی بوده که الله متعال از بنی اسرائیل گرفته است و این حکم در اسلام نیز وجود دارد و اسلام نیز به ما مسلمانان دستور سخن نیک گفتن به مردم را داده است. سخن نیک شامل دو امر بسیار مهم می‌شود:


1 - گفتگوی عادی و معمولی، که افراد با یکدیگر گفتگو می کنند و باید به نحو احسن صورت گیرد و با نیکی انجام شود .

2 - امر به معروف و نهی از منکر، که این نیز سخن نیکی است که باید با مردم به حکمت و روش نیک صورت گیرد.

(وَأَقِیمُوا الصَّلاةَ)؛ نماز را برپا داشتن عهد و پیمان دیگری است که الله متعال از بنی  اسرائیل گرفته بود و این دستور در اسلام نیز وجود دارد و برآن تأکید بسیاری شده است. زیرا نماز رکنی از ارکان اسلام است و رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم درباره آن فرمودند: هرکس نماز را به طور عمدی ترک کند، کفری را مرتکب شده است. نماز باعث آرامش روح گشته و انسان را از کارهای زشت و منکرات باز می دارد، با برپایی نماز فرد از کارهای بد دور شده و پایبند عبادات گشته و از محبوبان الله متعال قرار خواهد گرفت.


(وَآتُوا الزَّکَاةَ)؛ پرداخت زکات یکی دیگر از اموری است که الله متعال نسبت به آن از  بنی اسرائیل عهد و پیمان محکمی گرفته است. در اسلام نیز زکات مهم بوده و رکنی از ارکان اسلام است. زکات باعث پاکی مال فرد و خود او شده و سبب شادی دل فقرا و نیازمندان گشته و باعث رضایت الله متعال می گردد.


(ثُمَّ تَوَلَّیْتُمْ إِلاَّ قَلِیلاً مِنْکُمْ وَأَنْتُمْ مُعْرِضُونَ)؛ در این قسمت آیه الله متعال خطاب به  بنی اسرائیل می گوید: با وجود عهد و پیمان محکم بستن، نسبت به امور بالا ولی باز هم عهدشکنی نمودید و بجز گروه اندکی، بقیه به آن عهد و پیمان پشت کرده و از اجرای دستورات و بندهای مذکور در آن عهد نامه اعراض و رو گردانی نمودید.

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 7 شهریور 1396  - 7:35 PM

خیر دنیا و آخرت در چیست؟

هر روز یک حدیث از معصومین (ع) با مضامین دینی و اخلاقی در بخش قرآن و عترت منتشر می‌شود.

چگونه خیر دنیا و آخرت را برای خود بخریم؟به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  اهمیتحدیث در میان  مسلمانان از آن روست که از منابع اصلی استنباط احکام در فقه و عقاید در علم کلام محسوب می‌شود. همچنین احادیث از منابع اولیه پژوهش‌های تاریخی است.

به دلیل آشنایی بیشتر و بندگی در پیشگاه پروردگار الهی و فیض از ائمه معصومین، هر روز یک حدیث از معصومین (ع) با مضامین دینی و اخلاقی در بخش قرآن و عترت منتشر می‌شود.

 

امام علی (ع) فرمودند:

 

اَربَعٌ مَن اُعطِیهُنَّ فَقَد اُعطىَ خَیرَ الدُّنیا وَ الآخِرَةِ: صِدقُ حَدیثٍ وَ اَداءُ اَمانَةٍ وَ عِفَّةُ بَطنٍ وَ حُسنُ خُلُقٍ

 

چهار چیز است که به هر کس داده شود، خیر دنیا و آخرت به او داده شده است؛ راستگویى، امانتدارى، حلال خورى و خوش اخلاقى.

 

(غررالحکم، ح2142)

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 7 شهریور 1396  - 7:35 PM

آخرین بازمانده خردسال کربلا که بود؟

حجت‌الاسلام و المسلمین بهاری گفت: امام باقر (ع) در سال 57 هجری قمری در مدینه متولد شدند.

آخرین بازمانده خردسال کربلا که بود؟حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم بهاری سخنران و کارشناس امور دینی، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره ارتباط امام باقر (ع) با واقعه کربلا گفت: امام باقر (ع) جزو آخرین بازمانده‌های تاریخ کربلاست. ایشان در سال 57 هجری قمری در مدینه منوره متولد شدند و طبق آنچه مورخان نوشته‌اند، سن امام باقر (ع) در واقعه کربلا، بین 4 تا 5 سال بود. به همین منظور روایت‌های بسیاری از حادثه عاشورا و تاریخ کربلا از سخنان مبارک آن حضرت است.

وی در خصوص نسب آن امام بزرگوار بیان کرد: حضرت محمد باقر (ع) دارای دو نسب حسنی و حسینی است؛ پدر ایشان امام سجاد (ع) نسب حسینی داشتند و مادر بزرگوارشان از نسل امام حسن مجتبی (ع) بودند. در واقع ائمه معصوم (ع) بعد از امام حسین (ع) هر کدام دو نسب حسنی و حسینی را دارا هستند.

حجت‌الاسلام و المسلمین بهاری در خصوص وصیت امام باقر (ع) در آخرین لحظات عمرشان اظهار داشت: حضرت محمد باقر (ع) به دستور  هشام بن عبدالملک مسموم شدند و در آخرین لحظات عمر شریفشان، فرزند خود امام صادق (ع) را صدا زدند و چهار شاهد خواستند تا درباره چگونگی اقامه عزای خود سخن بگویند. اکثر ائمه ما درباره مراسم عزای خود وصیت‌های گوناگون دارند. 

این سخنران و کارشناس مذهبی در خصوص روشنگری واقعیت حادثه عاشورا و بارزکردن ظلم و تزویر حکومت بنی امیه و نقش امام باقر علیه‌السلام اظهار داشت: بعد از واقعه کربلا، بهترین فرصت برای بیان حادثه کربلا در جریان مبارزات بنی‌امیه و بنی عباس بود که امام باقر (ع) و فرزندشان امام صادق (ع) آن را به تمام جهان نشر دادند.

حجت الاسلام و المسلمین بهاری در پایان  تاکید کرد: پس از حادثه کربلا، امام سجاد (ع) مامور به سکوت بودند و باید به عنوان امام در جامعه حاضر می شدند. از این رو آنچه از کربلا روایت شده بیشتر از فرمایشات امام محمد باقر (ع)  و امام صادق (ع) است.

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 7 شهریور 1396  - 7:34 PM

دعایی برای در امان ماندن از چشم زخم

به طور یقین تا به حال جمله «ان شاء الله که چشم نخوری» را شنیده‌اید. اما آیا چشم زخم در دیگران وجود دارد؟

دعایی برای درامان ماندن از چشم زخمبه گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بسیاری از مردم معتقدند که در بعضی از چشم‌ها اثر مخصوصی است که وقتی از روی اعجاب به چیزی بنگرد، ممکن است آن را از بین ببرند یا در هم بشکنند و انسان را بیمار یا دیوانه کنند.

این باور از نظر عقلی امر محالی نیست. امروزه بسیاری از دانشمندان معتقدند که در بعضی از چشم‌ها نیروی مغناطیسی خاصی نهفته شده است که کارایی زیاد دارند و حتی با تمرین و ممارست می‌توان آن را پرورش داد. خواب مغناطیسی، از طریق همین نیروی مغناطیسی چشم‌ها انجام شدنی است.

روایات بسیاری در مورد چشم زخم و سحر و جادو از ائمه نقل شده است. در اینکه چشم زخمی هست تقریباً تردیدی وجود ندارد؛ چرا که روایات ما بیان می‌کند و راهکار نشان می‌دهند.



چشم زخم در اسلام و چشم زخم از نظر ائمه

از حضرت صادق  (ع) نقل شده است: «تأثیر چشم زدن حق است و امین نیستی که چشم تو در خودت یا در دیگری تاثیر کند. پس اگر از تاثیر چشم می‌ترسی سه مرتبه بگو: چشم زخم
ماشاء الله لا قوة الا بالله العلی العظیم.

اگر یکی از شما زینتی بکند و خوش آیند باشد، چون از منزل خود بیرون رود سوره فلق و ناس بخواند تا از چشم به او ضرر نرسد»

(بحارالانوار ۶۳/۲۵ ح. ۲۲، ح. ۲۳)

بنا بر این، هر وقت احساس کردید که در معرض چشم زخم دیگران هستید، می‌ترسید که چشم بخورید، یا نه احساس کردید که خودتان نگاهی می‌کنید که ممکن است چشم زخمی برای دیگری در آن باشد، ۳ بار بگویید: ما شاء الله لا قوة الا بالله العلی العظیم.

در حدیث آمده که چشم زخم حق است و واقعیت دارد. هر گاه کسی از شما انسان یا چیز زیبایی را دید و از آن خوشش آمد بگوید:آمنت بالله و صلی الله علی محمد و آله، در این صورت چشم او تأثیر منفی نخواهد داشت. (همان، ج. ۶۰، ص. ۱۸)

امام رضا علیه السلام برای ر‌هایی از چشم زخم چنین توصیه‌ای دارند:

راوی می‌گوید:از آن حضرت پرسیدم:چشم زخم واقعیت دارد؟ ایشان فرمودند:آری، هرگاه تو را چشم زنند، کف دستت را مقابل صورتت قرار ده و سوره حمد و قل هو الله احد و معوذتین را قرائت کن و هر دو کف را به صورتت بکش. خداوند تو را از گزند آن حفظ می‌کند. (مکارم الاخلاق، ص. ۴۷۴)

حاج شیخ عباس قمی در مفاتیح ذکر کرده که برای در امان ماندن از چشم زخم این دعا خوانده شود:

اَللّهُمَّ رَبَّ مَطَرٍ حابِسٍ وَ حَجَرٍ یابِسٍ وَ لَیْلٍ دامِسٍ وَ رَطْبٍ وَ یابِسٍ رُدَّ عَیْنَ الْعایِنِ عَلَیْهِ فی کَبِدِهِ وَ نَحْرِهِ وَ مالِهِ فَارْجِعِ الْبَصَرَ هَلْ تَری مِنْ فُطُورٍ ثُمَّ ارْجِعِ الْبَصَرَ کَرَّتَیْنِ یَنْقَلِبْ اِلَیْکَ الْبَصَرُ خاسِئاً وَ هُوَ حَسیرٌ. (شیخ عباس قمی، مفاتیح الجنان، فهرست کتاب باقیات صالحات (حاشیه مفاتیح الجنان)، باب سیم، حرز‌های چشم زخم)


اولین راه مقابله را اسلام پیشگیری معرفی می‌کند به همین جهت به ما فرمود: ه اند امکانات خود را خیلی به نمایش نگذارید. (واستر ذهبک و ذهابک و مذهبک)، پنهان کنید درآمد، مخارج و دینتان را (التحفه السنیه (مخطوط)، السید عبد الله الجزائری:۳۳۰- ۳۳۱)


چشم زخم در بینش قرآنی


آیه ۶۷ سوره یوسف به امکان و حقانیت چشم زخم اشاره می‌کند.


بعضی گفته‌اند، آمدند بر پیامبر اسلام (ص) چشم زخمی بزنند که این آیه نازل شد:

«وَإِن یَکَادُ الَّذِینَ کَفَرُوا لَیُزْلِقُونَکَ بِأَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّکْرَ وَیَقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ» و آنان که کافر شدند، چون قرآن را شنیدند چیزی نمانده بود که تو را چشم بزنند و می ‏گفتند: «او واقعاً دیوانه‏‌ای است.

مرحوم علامه طباطبایی (ره) در توضیح این آیه فرمودند: منظور از «ازلاق به ابصار» در «لیزلقونک» چشم زدن است که خود نوعی از تأثیرات نفسانی است و دلیل عقلی بر نفی آن نداریم؛ بلکه حوادثی دیده شده که با چشم زدن منطبق هستند. با این حال دلیلی ندارد که ما آن را انکار کرده و بگوییم یک عقیده‌ خرافی است. (المیزان، ج. ۱۹، ص. ۶۴۸)

هرگاه تو را چشم زنند، کف دستت را مقابل صورتت قرار ده و سوره حمد و قل هو الله احد و معوذتین را قرائت کن و هر دو کف را به صورتت بکش. خداوند تو را از گزند آن حفظ می‌کند. (مکارم الاخلاق، ص. ۴۷۴)

 

دعای رفع چشم زخم، نماز رفع چشم زخم



خواندن آیه «و ان یکاد الذین» برای رفع چشم زخم مفید است.

 

توصیه آیت‌الله بهجت برای دفع جادو و طلسمات و چشم زخم


دو سوره‌ی معوّذتین (فلق و ناس) را زیاد بخوانید.


پیش از خواب «4 قل» یعنی سوره‌های کافرون، توحید، ناس و فلق را بخوانید.

همراه خود قرآن داشته باشید.

آیة الکرسی را فراوان بخوانید و آن را نوشته و در خانه نصب کند.

صدقه بدهید.

حرز امام جواد علیه السلام را همراه داشته باشید؛ مثلاً در انگشتری. این حرز باید روی پوست آهوی ۶ ماهه‌ی تهامه نوشته شود. 

در مصباح کفعمی است هر کس سوره یس را بنویسد و با خود حمل کند، از شر جن و چشم زخم در امان است. 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 7 شهریور 1396  - 7:34 PM

سیره امام باقر(ع) بهترین پاسخ در برابر شبهات دینی

امام محمد باقر(ع) الگوی مناسبی برای پیچیدن نسخه درست و منطقی برای دشمنان و شبهات است.

پیچیدن نسخه درست برای دشمنان و شبهات با الهام از امام محمد باقر(ع)حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالله گواهی، تولیتامامزاده صالح (ع) و  کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره استفاده کاربردی و عملی از سیره امام باقر (ع) اظهار داشت: در  دنیای امروز که دشمنان شبهات زیادی را در حوزه دینی مطرح کرده‌اند، می‌توان با الگو قرار دادن سیره علمی امام محمد باقر (ع) از سطحی‌نگری پرهیز کرد و  نسخه‌های درست و منطقی در مقابل دشمنان و شبهات مطرح شده پیچید.

این کارشناس مذهبی شیوه زندگی را یکی از درس‌های دیگری دانست که می‌توان از امام محمد باقر (ع) آموخت و گفت: امام پنجم شیعیان شیوه زندگی مناسبی را برای عموم مردم درنظر گرفته و تأکید زیادی بر روی آن داشته اند.

حجت‌الاسلام و المسلمین گواهی ادامه داد: از نظر اجتماعی از زندگی امام محمد باقر (ع) می‌توان نتیجه گرفت که دیگران را در زندگی خودمان نقش بدهیم؛ این امام بزرگوار همواره می‌فرمود: برای دیگران دعا کنید تا خداوند دعای شما را مستجاب کند.

وی صبوری بیش از اندازه را یکی از ویژگی‌های امام پنجم شیعیان دانست و تصریح کرد: ما می‌توانیم با الگو قرار دادن امام محمد باقر (ع) در مقابل ناملایمات صبر پیشه کنیم و سعه صدر داشته باشیم.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه امام محمد باقر (ع) در عبادت بی‌نظیر است، اظهار داشت: علم بی‌منتهای این امام بزرگوار باعث شد که وی را با عنوان «باقرالعلوم» به معنای شکافنده علوم بشناسند.

حجت‌الاسلام و المسلمین گواهی افزود: امام باقر (ع) همزمان با ضعف بنی امیه فرصت طلایی به دست آورد و با روشی جدید، حاکمیت اسلامی و نگاه اسلام به مباحث مختلف را با تشکیل یک حوزه علمیه شکل داد.

وی خاطرنشان کرد: امام محمد باقر (ع) این فرصت را به دست آورد که به نیازهای جامعه از طریق علمی پاسخ بدهد.

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 7 شهریور 1396  - 7:34 PM

سلام رسول خدا (ص) به امام باقر(ع)

رسول خدا (ص) به جابربن عبدالله انصارى فرمود: تو آنقدر زنده مى ‏مانى تا فرزند من محمد بن على بن الحسين بن على بن ابى طالب را كه در تورات ملقب به باقر است زيارت كنى .

سلام رسول خدا (ص) به امام باقر(ع) به گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  ابان بن عثمان گويد: امام صادق (ع) به من فرمودند: رسول خدا (ص) روزى به جابربن عبدالله انصارى فرمود: تو آنقدر زنده مى ‏مانى تا فرزند من محمد بن على بن الحسين بن على بن ابى طالب را كه در تورات ملقب به باقر است زيارت كنى و چون او را ديدى سلام مرا به او برسان.

سالها گذشت، روزى جابر به خانه على بن الحسين (امام سجاد) داخل شد، محمد بن على (امام باقر) را كه جوانى بود در آنجا ديد، گفت: جوان پيش بيا، او پيش آمد ،گفت: راه برو، او راه رفت، جابر گفت: عجبا به خداى كعبه قسم شمايل اين جوان شمايل رسول خداست، آنگاه به على بن الحسين (ع) گفت :

اين جوان كيست؟ فرمود: اين پسر من و ولى امر بعد از من، محمد باقر است. جابر با شنيدن اين سخن برخاست و بر پاى آن حضرت افتاد و مى ‏بوسيد و مى‏ گفت: جانم به فدايت يابن رسول الله! سلام پدرت را قبول كن، رسول الله بر تو سلام مى ‏فرستد... چشمان ابى جعفر (ع) پر از اشك شد، بعد فرمود: «يا جابر! على‏ أَبى رسول اللّه السّلام مادامتِ السموات و الارض» و سلام بر تو يا جابر! در مقابل ابلاغ سلام آن حضرت .

 

بحار : ج 46 ص 223 از امالى صدوق

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 7 شهریور 1396  - 7:34 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 2

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 1489932
تعداد کل پست ها : 20595
تعداد کل نظرات : 20
تاریخ ایجاد بلاگ : جمعه 29 مرداد 1389 
آخرین بروز رسانی : پنج شنبه 25 مرداد 1397 

نویسندگان

مهدی گلشنی

امکانات جانبی

کد ذکر ایام هفته
اوقات شرعی

حدیث