به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

تحصیل ۳۶۰۰ دانشجوی عراقی در ایران

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق گفت: اشتراکات فرهنگی ایران و عراق باید در سطوح مختلف به ویژه در زمینه تبادل دانشجو گسترش یابد.

تحصیل ۳۶۰۰ دانشجوی عراقی در ایرانبه گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از ستاد خبری مرکزی اربعین حسینی، حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا اباذری، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق در نشست علمی بانوان با موضوع ابعاد خطبه‌های حضرت زینب (س) در کربلای معلی با تبیین ابعاد اشتراکات فرهنگی ایران و عراق، وجود بیش از ۱۴۰۰۰ کیلومتر مربع مرز، بیشترین مراقد ائمه معصومین (ع) و امامزادگان و وجود دو حوزه علمیه را از جمله این اشتراکات برشمرد و تاکید کرد: وجود دو حوزه علمیه قم و نجف اشرف و روابط عمیق این دو حوزه مهم در سایر کشور‌ها نظیر ندارد. همچنین تعدد رفت و آمد‌ها و حدود ۶ میلیون سفر به عراق و ایران و شرکت بیش از ۲.۵ میلیون نفر در مراسم و مسافرت ۶ میلیونی، ظرفیت عظیمی را در طیف‌های مختلف ایجاد می‌کند. این ویژگی‌ها در سایر ابعاد هم وجود دارد و این پیوستگی فرهنگی هم وجود دارد.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران افزود: صدام دیکتاتور معدوم عراق می‌خواست این دو کشور را از هم جدا کند، اما نتوانست موفق شود.

اباذری با اشاره به وضعیت امروز روابط دو کشور در حوزه سیاسی گفت: هم اکنون بهترین روابط سیاسی را بین دو کشور و بین دو مردم و دو دولت ایران و عراق شاهد هستیم.

رایزن فرهنگی کشورمان در ادامه با بیان اینکه روابط دو کشور در حال تقویت است، تصریح کرد: موضوع داعش بزرگترین زمینه همکاری را در میان دو کشور  ایجاد کرد و جوان‌های عراقی و مستشاران ایرانی در عراق در کنار یکدیگر و با همگرایی و همکاری در مقابل داعش ایستادند و سایه شوم تکفیری‌ها را از عراق دور کردند.

وی با اشاره به روابط اقتصادی دو کشور تراز تجاری ایران و عراق را بیش از ۱۰ میلیارد دلار دانست و افزود: این روابط در بالاترین سطح خود در مقایسه با سایر کشور‌ها رسیده و از سویی تا حدود ۳۰ سال رابطه فرهنگی ایران و عراق قطع بود و پس از ۳۰ سال این رابطه تجدید شده و در حال گسترش است.

اباذری تاکید کرد: هم اکنون حدود ۳۶۰۰ دانشجوی عراقی در دانشگاه‌های ایران در حال تحصیل هستند که باید این تعداد با وجود علاقه‌مندان به تحصیل بیشتر شود و هم اکنون ما در دانشگاه فردوسی مشهد ۵۰۰ دانشجوی عراقی در حال تحصیل داریم.

وی تاکید کرد: هدف گیری ما تحصیل ۱۰ هزار دانشجوی عراقی در ایران است.  رایزن فرهنگی کشورمان روابط فرهنگی ایران و عراق را در زمینه‌های هنری هم قابل توسعه دانست.

وی گفت: یکی از محور‌های دارای ظرفیت توسعه روابط فرهنگی ایران و عراق،اربعین و راهپیمایان حماسی اربعین است که می‌توان از آن بهره برداری بسیار کرد. محور اربعین باید بر وحدت و یکپارچگی دو ملت بیفزاید که در این عرصه نیاز به برنامه فرهنگی داریم.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق در این باره با اشاره به اجرای طرح میزبانی از زایران ادامه داد: طرح اسکان زوار ایرانی در منازل میزبانان عراقی یکی از برنامه‌هایی است که ما آن را برای تعمیق این پیوند فرهنگی دنبال می‌کنیم. این طرح نتایج خوبی به دنبال داشته است.

وی ادامه داد: این طرح با استقبال خانواده‌های دو ملت روبرو و حتی منجر به رفت و آمد‌های متقابل خانوادگی شده است.

حجت الاسلام اباذری درباره عشق و ارادت عراقی‌ها به پذیرایی از زائران دراربعین افزود: خانواده‌های عراقی یک قلک به نام قلک امام حسین (ع) دارند که از درآمدشان روزانه مبلغی را برای هزینه در مراسم اربعین امام حسین کنار می‌گذارند و با همین مبالغ اندک موکب برپا می‌کنند و عشق و ارادت شان را به نمایش می‌گذارند.

رایزن فرهنگی ایران در عراق افزود: زیارت و پیاده روی اربعین پیشتر در شرایط  سختی برگزار می‌شد، اما الان در حال توسعه و ارتقای کیفی است.

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 16 آبان 1396  - 3:46 PM

تدارک گسترده شبکه قرآن و معارف سیما در اربعین

ویژه برنامه های شبکه قرآن و معارف سیما به مناسبت اربعین سید الشهدا (ع) و یاران باوفای ایشان اعلام شد .

/////////////به گزارشحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛به نقل از روابط عمومی شبکه قرآن و معارف سیما ،  همزمان با اربعین سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران باوفای ایشان ، شبکه قرآن و معارف سیما ویژه برنامه هایی را به همین مناسبت به روی آنتن خواهد برد . 
«عطر اربعین» عنوان ویژه برنامه شبکه قرآن و معارف سیما می باشد که از دهم صفر به صورت زنده از ساعت 6 صبح لغایت 24 شب در زمان های مختلف به روی آنتن این شبکه رفته است که این برنامه در روز اربعین بصورت ویژه به انعکاس تجمع بزرگ محبان امام حسین (ع) در کربلای معلی خواهد پرداخت.
دعوت از قاریان ، شاعران ، مادحین اهل بیت (ع) ، گروه های همخوانی ، کارشناسان ، مهمانان ویژه و ارتباط زنده با مسیرهای پیاده روی از دیگر بخشهای در نظر گرفته شده در «عطر اربعین» در روز اربعین می باشد.
ویژه برنامه زنده از کربلای معلی تحت عنوان «اشراق» با حضور کارشناسان و مهمانان ویژه در 2 نوبت و در ساعتهای 10 صبح و 21 شب به روی آنتن شبکه قرآن و معارف سیما خواهد رفت که به بیان فضیلت ها و آداب زیارت اربعین پرداخته می شود.
علاقه مندان به مداحی و نغمه های عاشورایی می توانند در ساعت 22:30 بیننده برنامه زنده «نغمه عشاق» باشند و با درخواست مداحی های مورد نظر خود آنها را در شبکه قرآن و معارف سیما بشنوند و ببینند.
برنامه «یاد خدا» با کارشناسی حجت الاسلام والمسلمین عظیمی ویژه اربعین و بابیان قواعد قرآنی از ساعت 20 به روی آنتن این شبکه خواهد رفت .
مستند «حاشیه ای کوتاه از یک متن بلند» نیز روز پنجشنبه 18 آبان از ساعت 7 صبح پخش خواهد شد .
همچنین فیلم سینمایی «کربلا جغرافیای یک تاریخ» که مروری مستند گونه بر حرکت حماسی امام حسین (ع) از ابتدا تا پس از شهادت در روز عاشورا دارد ، در ساعت 7:45 دقیقه روز جمعه 19 آبان تقدیم علاقه مندان به فیلم و سریال خواهد شد.

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 16 آبان 1396  - 3:46 PM

معیارهای انتخاب همسر در کلام معصومین (ع)

ائمه اطهار (ع)، مهم‌ترین معیار برای ازدواج را «ایمان»، دانسته‌اند.

معیارهای همسرگزینی در کلام معصومین (ع)به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ائمه اطهار (ع) معیارهایی برای ازدواج جوانان بیان فرموده‌اند و مهم‌ترین معیار را «ایمان»، دانسته‌اند، چراکه ثروت و زیبایی دوامی ندارد.

 

 

1- قال رسول‌الله (ص) : «لا يختارُ حُسنُ وَجهِ المَرأةِ علي حُسْنِ دِينِها».

رسول خدا (ص): «نباید حُسن صورت زن را بر حُسن دینداری او برگزید».

2- قال رسول‌الله (ص): «مَنْ تَزَوَّجَ امرَأةً لا يتَزَوَّجُها إلّا لِجَمالِها لَمْ يَرَ فيها ما يُحِبُّ، و  مَن تَزَوَّجَها لِمالِها لا يتَزَوَّجُها إلا لَهُ وَکَلَهُ اللهُ إلَيهِ، فعلَيکُم بِذاتِ الدُِّينِ».

کسی که برای زيبايی زنی با آن ازدواج کند، آنچه دوست دارد را نخواهد ديد و  کسی که برای مال زن با او ازدواج کند، خدا او را به همان مال می‌سپارد، بر شما باد به زنان و دختران متدين».

3- قال رسول‌الله (ص): «لا تَزَوَّجُوا النساءَ لِحُسنِهِنَّ، فَعَسي حُسنُهُنَّ أن يردِيهُنّ، و لا تَزَوَّجُوهنَّ لِأموالِهِن، فَعَسي أموالُهُنَّ أن تُطغِيهُنَّ، و لکن تَزَوَّجُوهُنَّ علي الدُِّينِ».

رسول اکرم: «با زنان به خاطر زیباییشان ازدواج نکنید؛ زیرا ای بسا که زیبایی  آن‌ها موجب تباهی و هلاکتشان شود. برای مال و ثروت نیز با آنان ازدواج نکنید؛ زیرا چه بسا که مال و ثروتشان آنان را به طغیان و سرکشی وادارد؛ بلکه بر اساس دینداری با آن‌ها ازدواج کنید».

 4- الامام الصادق (ع): «انظُر اَينَ تَضَعُ نَفْسَکَ وَ مَن تُشْرِکُهُ في مالِکَ و تُطْلِعُهُ عَلي  دينِکَ وَ سِرِّکَ وَ اَمانَتِکَ، فَاِن کُنتَ لا بُدَّ فاعِلاً فَبِکْراً تُنْسَبُ الي الْخَير و الي حُسْنِ الخُلُق».

امام صادق (ع): «بنگر جانت را کجا قرار می‌دهی و چه کسی را در مال و دارایی‌ات شريک می‌سازی و چه فردی را بر دين و راز و امانتت آگاه می‌کنی، اگر تصميم به ازدواج داری، دوشيزه‌ای برگزين که به خير و نيکی و حسن خلق منسوب باشد».

5- الامام الصادق (ع): «فامْراَةٌ وَلُودٌ، وَدُودٌ، تُعينُ زَوجَها عَلي دَهْرِهِ لِدُنياهُ و  لاخِرَتِهِ و لا تُعينُ الدَّهرُ عَلَيه».

 امام صادق (ع): «بدان که بهترين بانوان، زنانی هستند که فرزند زياد زايند و برای شوهران مهربانند و در امر دنيا و آخرت مددکار آنانند و در زندگی بر ايشان مشکل نمی‌آفرينند»

6- الإمامُ الصّادقُ (ع): «إنّما المرأةُ قِلادَةٌ فانظُر ما تَتَقَلَّدُ، و لَيسَ لِلمرأةٍ خَطَرٌ، لا  لِصالِحَتِهِنَّ و لا لِطالِحَتِهِنَّ: و أمّا صالِحَتُهُنَّ فَلَيسَ خَطَرُها الذَّهَبَ و الفِضَّةَ هِي خَيرٌ مِنَ الذَّهَبِ و الفِضَّةِ، و أمّا طالِحَتُهُنَّ فَلَيسَ خَطَرُها التُّرابَ، التُّرابُ خَيرٌ مِنها».

امام صادق (ع): «همانا زن طوق است؛ پس بنگر که چه طوقی به گردن می‌افکنی. برای زن ارزش و بهایی نمی‌توان تعیین کرد، نه برای خوب آن‌ها و نه برای بدشان. زن خوب، ارزشش طلا و نقره نیست؛ بلکه از طلا و نقره هم بهتر و ارزشمندتر است و زن بد، ارزشش خاک نیست؛ بلکه خاک هم از او ارزشمندتر است».

7- قال رسول‌الله (ص): «اَنکِحوا الاَکفاءَ و انکَحوُا فيهم وَ اختارُوا لِنُطَفِکُم».

امام صادق (ع): «به همگنان زن بدهيد و از همگنان همسر بگيريد و برای داشتن فرزند بهتر و صالح، انتخاب و گزينش کنيد».

 8- قال رسول‌الله (ص): «تُنکَحُ المَرأةُ لأربَعٍ: لِمالِها، وَ لِحَسَبِها، وَ لِجَمالِها،وَ لِدينِها؛ فَاظْفَرْ بِذاتِ الدِّين تَرِبَتْ يداکَ».

پیامبر اکرم (ص): «به خاطر چهار چيز با زن ازدواج می‌كنند: دارايی، شخصيت، زيبايی و دينداری؛ تو زن ديندار بياب تا مال بدست آوريی».

9- امام علی (ع): «شَرُّ الزَّوجاتِ مَن لا تُؤاني».

 امیرالمؤمنین علی (ع): «بدترين همسران زنان ناسازگارند».

10- امام علی (ع): «ايّاکم وَ تَزويجَ الحَمْقاءِ فَاِنَّ صُحبَتَها بَلاءٌ وَ وَلَدَها ضِياعُ».

 امام علی (ع): «دور باشيد از ازدواج با زن احمق و بی‌خرد که مصاحبت او گرفتاری است و فرزند حاصل از آن ازدواج، ضايع و تباه شده است».

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 16 آبان 1396  - 3:46 PM

حکم نماز در هواپیما چیست؟

حکم نماز در وسایل در حال حرکت را در این مطلب بخوانید.

حکم نماز در هواپیما چیست؟به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛گاهی اوقات بنا به شرایط، پیش می‌آید که فردی در وسیله‌ی درحال حرکت بایستی نماز بخواند و ممکن است که جهت قبله را نداند، حکم این موضوع رو از نظر آیت‌الله خامنه‌ای، آیت‌الله مکارم شیرازی و آیت‌الله سیستانی، در ادامه مطلب بخوانید:

طبق نظر آيت‌الله خامنه‌ای

سوال: چنانچه نماز در هواپیما مانع استقرار و طمأنینه نشود و سایر شرایط، مثل قیام و رکوع و سجود مراعات گردد ولی جهت قبله را ندانند، آیا نماز در هواپیما جایز است و وظیفه چیست؟

جواب: اگر می‌تواند علم و اطمینان به قبله پیدا کند و نماز را در وقت بخواند، باید صبر کند ولی اگر نماز قضا می‌شود به هر طرف که گمان بیشتر دارد، نماز بخواند و اگر هیچ راهی برای یافتن جهت قبله ندارد و گمانش هم به هیچ طرف نمی‌رود بنابر احتیاط باید به چهار طرف نماز بخواند و اگر برای چهار طرف وقت ندارد، به هر اندازه که وقت دارد نماز بخواند.

 طبق نظر آيت الله مكارم شيرازی

 سوال: آیا نماز خواندن در وسایلی که در حال حرکت هستند (مانند قطار ، هواپیما و…) جایز می‌باشد؟

جواب: اگر مکان نمازگزار متحرّک باشد بطورى که نتواند کارهاى نماز را بطور عادى انجام دهد، نماز او باطل است بنابراین، نماز خواندن در کشتى و قطار و مانند آن اگر بتواند کارهاى نماز را صحیح انجام دهد اشکال ندارد و اگر از جهت تنگى وقت یا ضرورت دیگرى ناچار باشد نماز را در کشتى و اتومبیل و مانند آن بخواند و قبله دائماً در حال تغییر باشد باید تا آنجا که مى‏تواند به طرف قبله برگردد و در حال برگشتن به سوى قبله چیزى نخواند.

سوال: وقتی با هواپیما مسافرت می‌کنم تا هنگام رسیدن به مقصد، هوا روشن می‌گردد، برای نماز صبح چه باید کرد؟

جواب: در صورتی که می‌ترسید آفتاب طلوع کند در همان هواپیما به همان حالت که هستید نماز را بخوانید سپس احتیاطاً آن را قضا کنید.

طبق نظر آیت‌الله سیستانی

سوال: نماز در هواپیما را چگونه باید خواند؟

جواب: اگر مکلف با هواپیما سفر کند، و بخواهد در آن نماز بخواند، در صورتى که بتواند به هنگام نماز رو به قبله بودن و استقرار داشتن و دیگر شرایط را رعایت کند، نمازش صحیح است، و گرنه در صورتى که وقت داشته باشد و بتواند پس از خروج از هواپیما نماز واجد شرایط را بجاى آورد، بنابر احتیاط نمازش در هواپیما صحیح نیست. لکن اگر وقت تنگ باشد، واجب است نماز را درون هواپیما بجاى آورد و در آن صورت اگر جهت قبله را بداند، باید بدان جهت نماز بخواند و نمازش بدون رعایت قبله، جز در حال ضرورت، صحیح نیست، و در این حال باید هرگاه هواپیما از سمت قبله منحرف شد، بدان سو رو کند، و در هنگام انحراف از قبله، از قرائت و ذکر دست بکشد، و اگر نتواند به عین قبله توجه کند، باید سعى کند بیش از (نود) درجه از قبله منحرف نشود، و اگر جهت قبله را نداند، باید بکوشد آن را مشخص کند و طبق ظنّ خود عمل نماید، و اگر نتواند ظن بدست آورد کافى است نماز را به هر جهتى که احتمال میدهد قبله در آن باشد، بجاى آورد. گر چه احتیاط مستحب آن است که نماز را به چهار جهت بجاى آورد. این در جایى است که بتواند با شناخت قبله رو به قبله باشد و اگر جز در تکبیرة الاحرام نتواند، بدان اکتفا کند و اگر اصلاً نتواند، شرط استقبال ساقط میشود. و جایز است انسان قبل از وقت نماز اختیاراً با هواپیما مسافرت کند، هر چند بداند در هواپیما ناچار به نماز فاقد شرط استقبال و استقرار خواهد شد.

سوال: در قطار و یا اتومبیل چگونه نماز بخوانیم؟ تنها خم شدن کافی است و یا بر چیزی باید سجده کرد؟

پاسخ: نماز را تا حد توان، باید آنگونه خواند که شخص مختار می‌خواند پس لازم است در همه حالات نماز، قبله و سایر شرایط را رعایت کند و در صورت عدم امکان، در تکبیرة الاحرام. و اگر در آن حال هم میسر نباشد شرط رو به قبله بودن هم ساقط می‌گردد، هم چنان که در صورت امکان باید رکوع و سجود کامل کرد، مثلاً در راهرو قطار و اتوبوس نمازگزارد و اگر میسر نشد به اندازه‌ای که اسم رکوع و سجود صدق کند خم شود کافی است و اگر آن هم ممکن نشد مختصر خم شدن کفایت می‌کند.

  

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 16 آبان 1396  - 3:46 PM

نقشه پیاده‌روی اربعین جاماندگان در تهران + عکس

نقشه پیاده‌روی جاماندگان حسینی در تهران قابل دریافت است.

نقشه پیاده‌روی اربعین جاماندگان در تهران + عکسبه گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هجدهم آبان ماه، مصادف با اربعین حسینی، مراسم پیاده روی جاماندگان اربعین در تهران از میدان  امام حسین (ع) تا حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) برگزار می‌گردد که نقشه مسیر این پیاده روی در این مطلب قابل دریافت است:

 

عاشقان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) که توفیق حضور در راهپیمایی اربعین کربلا را نیافته‌اند در روز ۱۸۸ آبان ماه مصادف با اربعین حسینی با شرکت در مراسم جاماندگان حسینی، پیاده تا حرم عبدالعظیم حسنی (ع) شهر ری می‌روند تا از فیض بزرگ عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) بی‌بهره نمانند. این مراسم از ساعت 5 صبح پس از قرائت زیارت اربعین و عزاداری، در میدان امام حسین (ع) آغاز می‌گردد و حرکت عزاداران از ساعت 7 صبح آغاز خواهد شد و پس از حدود 4 ساعت پیاده روی، در حرم عبدالعظیم حسنی (ع) شهر ری بعد از اقامه نماز ظهر  و عصر به پایان خواهد رسید.

 

هم‌اکنون شما می‌توانید نقشه پیاده روی این مراسم را دریافت کنید:

 

 نقشه کامل مسیر پیاده روی از میدان امام حسین (ع) تا حرم عبدالعظیم حسنی (ع)

نقشه کامل مسیر پیاده روی از میدان امام حسین (ع) تا حرم عبدالعظیم حسنی (ع)

از میدان امام حسین (ع) تا میدان شوش

از میدان امام حسین (ع) تا میدان شوش

از پل بعثت تا حرم عبدالعظیم حسنی (ع)

از پل بعثت تا حرم عبدالعظیم حسنی (ع)

 

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 16 آبان 1396  - 3:46 PM

اعزام ۱۰ مُبلغ به خیمه‌های معرفت پیاده روی اربعین حسینی

مسئول محور عراق ستاد اربعین سازمان اوقاف گفت: حدود ۱۰ طلبه در خیمه های معرفت حضور دارند که به سوالات مراجعه‌کنندگان پاسخ می‌دهند.

اعزام ۱۰ مُبلغ به خیمه‌های معرفت پیاده روی اربعین حسینیبه گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به  نقل از ستاد خبری سازمان اوقاف و امور خیریه؛ حجت‌الاسلام سید کاظم موسوی‌متقی مسئول محور عراق ستاد اربعین سازمان اوقاف و امور خیریه، درباره فعالیت‌های اداره‌ کل اوقاف تهران در خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی اظهار کرد: موکب اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان تهران در عمود ۱۲۱۷۷ برپا شده است.

وی با بیان اینکه سرویس‌های بهداشتی و حمام این موکب تجهیز شده‌اند، تصریح  کرد: امسال دو چادر بزرگ و مجهز نصب کرده‌ایم که ظرفیت اسکان نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده و به ۱۲۰۰ نفر رسیده است.

مسئول محور عراق ستاد اربعین سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: در بحث پذیرایی نیز روزانه ۲ هزار صبحانه، ۲ هزار نهار، ۲ هزار شام و ۴۴ هزار میان‌وعده در نظر گرفته‌ایم که مجموع این عدد به ۱۲ هزار وعده پذیرایی در روز می‌رسد.

حجت‌الاسلام موسوی‌متقی با اشاره به اینکه بحث پذیرایی این موکب از سه‌شنبه ۹ آبان شروع شده است، گفت: این خدمت‌رسانی تا روز اربعین یعنی پنج‌شنبه  ۱۸  آبان ادامه خواهد داشت و در کنار آن نیز اقدامات فرهنگی ارزنده‌ای انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: حدود ۱۰ طلبه در خیمه معرفت حضور دارند که به سوالات مراجعه‌کنندگان پاسخ می‌دهند و سه وعده نماز را به‌صورت جماعت اقامه می‌کنند.

مدیر کل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه همچنین از نصب وای‌فای در این موکب طبق دو سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: نانوایی سیاری را هم در آن جا مستقر کردند که روزانه حدود ۲۵ هزار قرص نان تولید و بین زائران توزیع می‌کند.

حجت‌الاسلام موسوی‌متقی درباره تعداد خادمان اوقاف در اربعین حسینی گفت: مجموع نیروی انسانی که در عراق مستقر هستند، ۹۱۱۱ نفر هستند و خدمات‌دهندگان در تهران هم که از این عدد مجزا هستند.

وی افزود: حدود ۱۰۰ نفر از این ۹۱۱ نفر را اعضای کادر پزشکی تشکیل می‌دهند که ۳۰ نفرشان در سامرا مستقر هستند.

مسئول محور عراق ستاد اربعین سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: مابقی  خادمان نیز به دو بخش تقسیم می‌شوند که بخش نخست آن‌ها را کارمندان و همکاران سازمان اوقاف تشکیل می‌دهند. البته طبق دستور سازمان، هیچکدام از همکاران ما حق این را ندارند که تمام طول مدت را در آن جا حضور داشته باشند و فقط مجوز حضور ۵ روز را دارند.

وی افزود: بخش دیگر خادمان نیز هیئت امناء و خدام امامزاده‌ها هستند. همه خادمان به صورت رایگان کار می‌کنند و هیچ مبلغی را برای نوکری زائران امام حسین (ع) دریافت نمی‌کنند.

حجت‌الاسلام موسوی‌متقی درباره مُبلغان اعزامی به حماسه عظیم اربعین حسینیتاکید کرد: مُبلغانی که اعزام می‌شوند، به ۷۷ زبان خارجی تسلط دارند و می‌توانند پاسخگویی داشته باشند؛ منظورم این است که هر روحانی حداقل به یک زبان غیر از زبان فارسی مسلط است.

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 16 آبان 1396  - 3:45 PM

پیاده روی اربعین برگرفته از شعار قیام عاشورا است

حجت الاسلام بهاری گفت: هدف از زیارت اربعین و یا قیام عاشورا در زمین مطرح کردن، حسین بن علی (ع) نیست، بلکه پیامی برای آگاهی بخشی به بشیریت است.

فضیلت‌های زیارت اربعین/ پیاده روی اربعین برگرفته از شعار قیام عاشورا استحجت الاسلام ابراهیم بهاری سخنران و کارشناس امور مذهبی در گفتگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛درخصوص فضیلت‌های زیارت اربعین، گفت: در باب فضیلت زیارت اربعین و حرم امام حسین (ع)، همین بس که در کتابی مثل کتاب کامل الزیارات، آمده که هرکس به قصد زیارت امام حسین (ع) از خانه خود خارج شود پروردگار دو فرشته  برای نوشتن خوبی‌های او مامور می‌کند و در‌های رحم الهی را به سمت او باز می‌کند.

وی در ادامه بیان کرد: هدف از زیارت اربعین و یا قیام عاشورا در زمین مطرح  کردن حسین بن علی (ع) نیست، بلکه پیامی برای آگاهی بخشی به بشیریت و بیرون رفت مردم از تاریکی و جهالت است.

زیارت اربعین، قیام عاشورا را زنده نگه داشته است

حجت الاسلام بهاری افزود: این بیداری بعد از گذشت ۱۲۰۰۰، هنوز در راهپیماییاربعین حسینی با همان شعار قیام عاشورا و تفکر حضرت حسین بن علی (ع) زنده  است و آن‌هایی که این مسیر را پیاده تا حرمین شریفین طی می‌کنند، شعار کاروان اسراء را به جهانیان ابلاغ می‌کنند.

این سخنران و کارشناس مذهبی اظهار کرد: در بعضی از روایات، بزرگان دینی از ظهور حضرت مهدی (عج) و شناخت مردم از این حضرت (عج) در اربعین حسینی، خبر دادند که این همان از بیداری و آگاهی مردم برگرفته از قیام عاشورا است، که  نه تنها شیعیان را بلکه همه ملت‌های جهان را با هر فرهنگ و مذهب دور هم جمع می‌کند.

حجت الاسلام بهاری با بیان اینکه، لذت بیداری در مسیر اربعین بالاتر از سفر است، درخصوص اثرگذاری زیارت اربعین ادامه داد: بیداری و آگاهی بخشی به مردم همان فرهنگ قرآن کریم و اهل بیت (ع) است که اگر بتوانیم آن را در طول سال تبیین کنیم، خروجی گسترده و اثرگذاری از زیارت اربعین نصیبمان شده  است.

وی با اشاره به هزینه تراشی‌های بعضی از افراد برای پیاده روی اربعین گفت: در جایی که ایران و عراق با خدمات گسترده خود در مسیر پیاده روی نجف تا کربلا، چرا باید به جای اینکه مسیر را هموار‌تر کنیم، برای هر اتفاق بزرگ و کوچکی هزینه تراشی کنیم؟ تا یک عده توان رفتن به زیارت اربعین را از دست بدهند.

حجت الاسلام بهاری در پایان با بیان روایتی از امام صادق (ع) درخصوص زیارت اربعین، خاطرنشان کرد: همه کشور‌ها و کشور عراق هرکاری برای هموار‌تر شدن سفر زائران حسینی انجام می‌دهند، اما در کشور ما که به این اندازه اشتیاق  زیارت است، به یکباره هزینه‌ها را دوبرابر می‌کنند.

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 16 آبان 1396  - 3:45 PM

گنج‌های دانش کجاست؟

هر روز یک حدیث از معصومین (ع) با مضامین دینی و اخلاقی در بخش قرآن و عترت بخوانید.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  اهمیت حدیث در میان مسلمانان از آن روست که از منابع اصلی استنباط احکام در فقه و عقاید در علم کلام محسوب می‌شود. همچنیناحادیث از منابع اولیه پژوهش‌های تاریخی است.

به دلیل آشنایی بیشتر و تلمذ در پیشگاه پروردگار الهی و ائمه معصومین، هر روز یک حدیث از معصومین (ع) با مضامین دینی و اخلاقی در بخش قرآن و عترت منتشر می‌شود.

امام سجاد علیه‌السلام فرمود:

عن عَلِیَّ بْنَ الْحُسَیْنِ (ع): آیَاتُ الْقُرْآنِ خَزَائِنُ الْعِلْمِ فَکُلَّمَا فَتَحْتَ خِزَانَةً فَیَنْبَغِی لَکَ أَنْ تَنْظُرَ [مَا]فِیهَا.

آیات قرآن کریم گنجینه‌های علم هستند، پس درِ هر گنجینه را که باز کردی دقت کن که در آن چه می‌یابی.

مستدرک الوسائل: ج. ۴، ص. ۲۳۸

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 16 آبان 1396  - 3:45 PM

بازتاب پیاده‌روی اربعین در جهان

باوجود سانسور خبری، پیام راهپیمایی اربعین هر سال به گوش جهانیان می‌رسد.

بازتاب پیاده‌روی اربعینبه گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پیاده‌روی اربعین که به عنوان بزرگترین اجتماع انسانی جهان شناخته می‌شود، جهانیان را به حیرت فرو برده است. عده‌ای لب به اعتراف می‌گشایند و عده‌ای سعی دارند که خود را بی‌خبر از این همایش عظیم نشان دهند و آن را انکار نمایند.

بازتاب پیاده روی اربعین در میان مردم جهان

پیاده‌روی اربعین، نشان دهنده قدرت جاذبه امام حسین (ع) است. در این همایش عظیم، صحنه‌هایی به چشم می‌آید که در هیچ اجتماعی دیده نمی‌شود. زائرانی که از دورترین نقاط و با مشکلات زیاد خود را به نجف می‌رسانند تا حرکت خود را به سمت شهر کربلا آغاز کنند، با میزبانی بی‌نظیر مردمی رو‌به‌رو می‌گردند که تمام توان خود را برای پذیرایی زائران به کار گرفته‌اند و حتی با وجود مشکلات مالی، تمام سال به نیت خدمت به زائران امام حسین (ع) اموال خود را پس انداز  می‌نمایند.

این گوشه‌ای از این حماسه شگرف است که هر انسان آزاده و عاقلی را به تفکر وا می‌دارد. این اتفاق باعث شده که افرادی حتی از روی کنجکاوی بار سفر ببندند و از دورترین کشورها خود را به عراق برسانند. افرادی که با حضور در این مراسم، غرق در این سیل خروشان می‌گردند و تا مدت‌ها بعد از این سفر، تحت تأثیر قرار می‌گیرند و حتی در میان آن‌ها کسانی هم هستند که با دیدن این اجتماع بزرگ، به دین اسلام رو می‌آورند.

حضور مسیحیان و دیگر ادیان مختلف در این مراسم، یکی از نشانه‌های بازتاب اربعین در بین مردم جهان است. ادیان مختلفی که با حضور در این اجتماع در تلاش برای شناخت اسلام حقیقی و به‌دور از دروغ‌های رسانه‌های غربی درباره تشیع، هستند. «آنتوان بارا»، اندیشمند و نویسنده مسیحی سوری تبار است که چندین سال در پیاده‌روی اربعین شرکت کرده است، درباره اربعین اینگونه می‌گوید: «عقل از هضم این ایده که میلیون‌ها نفر خانه‌هایشان را ترک می‌کنند، و هزاران کیلومتر را به قصد زیارت امام حسین (ع) طی می‌کنند، عاجز است».

بازتاب پیاده روی اربعین در رسانه‌های جهان

اربعین مراسمی است که مستکبران را به ترس می‌اندازد. آنها از آنجا که این جمعیت میلیونی را سپاهی از انسان‌های مصمم در برابر زیاده‌‌خواهی‌های خود می‌دانند، سعی در سانسور این مراسم دارند تا ملت‎‌های دیگر جذب این سیل عظیم نشوند. اما هرچقدر که اربعین با سانسور خبری روبه‌رو شود، بازهم پیام این حرکت به گوش مردمی که تشنه عدالت و معرفت هستند، می‌رسد. رسانه‌هایی هم هستند که تاب نیاوردند و زبان به اعتراف گشودند.

نشریه آمریکایی «هافینگتون پست» درباره پیاده‌روی اربعین حسینی (ع) اینگونه  می‌گوید: «اگر می‌خواهی اسلام حقیقی را بشناسی، به زیارت اربعین برو زیرا مراسم ارزش‌ها و الگوهاست»

در ادامه این نشریه آمده است: «تعداد زائران این تجمع 5 بار بیشتر از مراسم بزرگ و مهم «کومبه‌میلای» هندوها که هر 3 سال یکبار برگزار می‌گردد، است و علاوه بر این، اربعین در شرایط امنیتی خطرناک و با وجود تروریسم و خطر انفجار در هر لحظه برگزار می‌شود و آن‌ها با این اقدام به جهان پیام می‌فرستند. در زلزله هائیتی وزارت دفاع آمریکا فقط 4 میلیون وعده غذایی داد و در اربعین 200 میلیون وعده غذایی تهیه می‌گردد و همه از محل خیرین است».

یورو نیوز نیز درباره شرکت میلیونی مردم در اربعین حسینی می‌نویسد: «شهر کربلا در عراق، میزبان میلیون‌ها زائری بود که از داخل و خارج کشور خود را به آن رسانده بودند. بسیاری از آن‌ها با پای پیاده راه کربلا را در پیش گرفته بودند تا در مراسم عزاداری اربعین حسینی شرکت کنند؛ این مراسم که از آن به‌عنوان یکی از باشکوه‌ترین مراسم مذهبی یاد می‌گردد با حضور بیش از ۲۰ میلیون دوستدار امام حسین، امام سوم شیعیان در امنیت کامل برگزار شده است. در این مراسم دسته‌ها و هیئت‌های عزاداری از کشورها و شهرهای مختلف هر یک به سبک و سیاق و به زبان خود عزاداری می‌کردند. همه آن‌ها اما یک‌صدا نام حسین را فریاد می‌زدند. خیابان‌های اطراف حرم امام حسین (ع) مملو از جمعیت بود.»

یکی از رسانه‌های چین، به ناتوانی رسانه‌های غربی در سانسور اربعین، اشاره می‌کند و می‌گوید: «اربعین 20 میلیونی آنقدر صدایش بلند بود که رسانه های غربی و عربی نتوانستند خیل عظیم عاشقان سید و سالار شهیدان را نادیده و پاسخ به ندای پیچیده در گوش اعصار «هل من ناصر ینصرنی» را ناشنیده بگیرند. حضور شیعیان در عراق، اربعین امسال را به بزرگترین تجمع بشری تبدیل کرد و رسانه های خارجی را وا داشت تا از آن به عنوان «نمایش قدرت شیعیان» در عراق و خاورمیانه ای یاد کنند که درگیر طاعون تکفیری ها و سلفی ها شده است».

 بازتاب پیاده‌روی اربعین

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
سه شنبه 16 آبان 1396  - 3:45 PM

مردی که 1700 بار در هفته سرود ملی انگلیس را می‌شنود

یک مرد ۸۷ ساله بریتانیای دچار یک بیماری میهن پرستانه عجیب شده که در آن دچار یک توهم شنیداری می‌شود و سرود ملی انگلستان به طور مداوم در سرش پخش می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یک مرد ۸۷ ساله بریتانیای دچار یک بیماری میهن پرستانه عجیب شده که در آن دچار یک توهم شنیداری می‌شود و سرود ملی انگلستان به طور مداوم در سرش پخش می‌شود. «رون گلدسپینک» امیدوار است ماه آینده با ملکه الیزابت دیدار کند تا به ملکه بگوید حتی بیش از  او سرود ملی انگلستان را شنیده است. رون به بیماری نادری به نام سندروم گوش موزیکال مبتلاست که اساسا افراد کم شنوا را تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث توهمات شنیدار غیر روانی می‌شود.

علت و مکانیزم سندروم گوش موزیکال هنوز ناشناخته است، اما محققان معتقدند زمانی اتفاق می‌افتد که کمبود تحریک شنوایی وجود داشته  باشد.محرومیت حسی باعث می‌شود مغز شروع به تولید صدا کند به همین دلیل این بیماری در افراد کم شنوا شایع است. تصور می‌شد حدود یک نفر در هر ۱۰۰۰۰ فرد بالای ۶۵ سال در انگستان به این بیماری دچار باشند.

مردی که 1700 بار در هفته سرود ملی انگلیس را می‌شنود

رون همیشه از همسایه اش شاکی بودم، زیرا فکر می‌کرد تمام شب موسیقی پخش کرده و او را بیدار نگه می‌دارد. اما بعد متوجه شد که این صدا فقط در مغز او پخش می‌شود. رون حدود ۱۷۰۰ بار در هفته این موسیقی را می‌شنود. اگر چه او می‌گوید نسخه‌ای که می‌شنود بسیار خوب است، اما این تعدد پخش می‌تواند دیوانه کننده باشد. او هیچ راهی برای فرار از این توهم ندارد جز اینکه در یک گوشش سمعک قرار دهد و تلویزیون را روشن کند.

مردی که 1700 بار در هفته سرود ملی انگلیس را می‌شنود

منبع:برترین ها

انتهای پیام/

ادامه مطلب
دوشنبه 15 آبان 1396  - 11:39 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 21

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 1712517
تعداد کل پست ها : 20595
تعداد کل نظرات : 20
تاریخ ایجاد بلاگ : جمعه 29 مرداد 1389 
آخرین بروز رسانی : پنج شنبه 25 مرداد 1397 

نویسندگان

مهدی گلشنی

امکانات جانبی

کد ذکر ایام هفته
اوقات شرعی

حدیث