به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

فواید بی شمار تخم مرغ برای بدن

مصرف تخم مرغ یکی از ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین روش‌ها برای دریافت پروتئین مورد نیاز بدن محسوب می‌شود.

فواید تخم مرغ برای بدنبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مصرفتخم مرغ یکی  از ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین روش‌ها برای دریافت پروتئین مورد نیاز بدن محسوب می‌شود. هر تخم مرغ حدود ۸۵ کالری و ۷ گرم پروتئین دارد و افزون بر تامین پروتئین روزانه می‌تواند به بهبود سلامت انسان نیز کمک کن

«تخم مرغ منبع خوبی برای اسیدآمینه‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و آهن است. سفیده تخم مرغ بیشترین میزان پروتئین را در خود دارد اما زرده تخم مرغ نیز دارای یک  ماده مغذی به نام کولین است که مبارزی توانمند در برابر چربی محسوب می‌شود و از این رو مصرف تخم مرغ می‌تواند گزینه‌ای خوب برای کمک به کاهش وزن باشد.

آن چه با مصرف تخم مرغ در بدن رخ می‌دهد.

تقویت سیستم ایمنی

برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود می‌توانید یک یا دو تخم مرغ را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید. یک تخم مرغ بزرگ می‌تواند ۲۲درصد از مقدار توصیه شده مصرف روزانه سلنیوم را تامین کند. این ماده مغذی از سیستم ایمنی حمایت کرده و هورمون‌های تیروئید را تنظیم می‌کند. اگر کودکان و بزرگسالان به میزان کافی سلنیوم دریافت نکنند، امکان ابتلا به بیماری کشان و کاشین بک - دو بیماری که قلب، استخوان‌ها و مفاصل را تحت تاثیر قرار می‌دهند - افزایش می‌یابد.

بهبود شرایط کلسترول

سه نظر درباره کلسترول وجود دارند که تقریبا همه از آنها آگاه هستند:

۱. کلسترول بالا چیز خوبی نیست.

۲. دو نوع کلسترول بد و خوب وجود دارند.

۳. تخم مرغ حاوی مقدار زیادی کلسترول است.

پزشکان به طور کلی درباره نسبت کلسترول خوب (HDL) به کلسترول بد (LDL) نگران هستند. یک تخم مرغ بزرگ حاوی ۲۱۲ میلی‌گرم کلسترول است اما این به معنای آن نیست که مصرف آن موجب افزایش کلسترول بد در خون می‌شود. بدن به طور مداوم کلسترول تولید می‌کند و مطالعات بسیاری نشان داده‌اند که تخم مرغ می‌تواند شرایط کلسترول بدن انسان را بهبود ببخشد. به نظر می‌رسد مصرف تخم مرغ کلسترول خوب را افزایش می‌دهد؛ در شرایطی که میزان کلسترول بد را کاهش می‌دهد.

کاهش خطر بیماری قلبی

کلسترول بد در دیواره شریان‌ها رسوب می‌کند و زمینه‌ساز گرفتگی رگ‌ها می‌شود. در مقابل، کلسترول خوب می‌تواند مولکول‌های چربی را از دیواره شریان‌ها پاک کند. در این میان، اندازه ذرات کلسترول بد نیز اهمیت دارد. بدون تردید، ذرات بزرگ‌تر بهتر هستند زیرا مطالعات بسیاری نشان داده‌اند افرادی که دارای تراکم بالای ذرات کوچک کلسترول بد هستند، نسبت به افرادی که دارای ذرات بزرگ کلسترول بد هستند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری قلبی قرار دارند. اگر چه مصرف تخم مرغ در برخی افراد به افزایش کلسترول بد منجر می‌شود اما مطالعات نشان داده‌اند که ذرات کلسترول بد از اندازه کوچک به بزرگ تغییر می‌کنند که خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی را کاهش می‌دهند.

بهبود سطوح انرژی

یک تخم مرغ می‌تواند ۱۵درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه ویتامین B۲ را تامین کند که به نام ریبوفلاوین نیز شناخته می‌شود. این ویتامین به بدن در تبدیل غذا به سوخت کمک می‌کند که این سوخت برای تولید انرژی استفاده می‌شود.

بهبود شرایط پوست و مو

مجموعه ویتامین‌های ب برای سلامت پوست، مو، چشم‌ها و کبد ضروری هستند. افزون بر ویتامین B۲، تخم مرغ حاوی ویتامین‌های B۵ و B۱۲ نیز است. این ویتامین‌ها به عملکرد درست سیستم عصبی نیز کمک می‌کنند.

محافظت از مغز

تخم مرغ حاوی ماده مغذی کولین است و از این رو غذایی برای مغز محسوب می‌شود. کولین یکی از اجزا غشاهای سلولی است و برای سنتز استیل کولین، یک انتقال‌دهنده عصبی نیاز است. مطالعات نشان داده‌اند که کمبود کولین با اختلالات عصبی و کاهش عملکرد شناختی پیوند خورده است.

نجات زندگی

بدن توانایی تولید ۱۱ اسید‌آمینه اساسی را دارد که برای حفظ حیات ضروری هستند اما نیازمند ۲۰ اسیدآمینه اساسی است. حدس بزنید ۹ اسیدآمینه باقیمانده را از کجا می‌توان تامین کرد؟ بله، درست حدس زده‌اید. کمبود این ۹ اسیدآمینه می‌تواند به انحطاط عضلانی، افت واکنش سیستم ایمنی، ضعف، خستگی و تغییر در بافت پوست و مو منجر شود.

کاهش استرس و اضطراب

اگر با کمبود ۹ اسیدآمینه که در تخم مرغ یافت می‌شوند، مواجه شوید، این شرایط می‌تواند اثرات روانی نیز به همراه داشته باشد. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۴ انجام شد، نشان داد که گنجاندن لیزین در رژیم غذایی افراد به طور قابل توجهی سطوح اضطراب و استرس را کاهش می‌دهد که تعدیل سروتونین در سیستم عصبی می‌تواند دلیل آن باشد.

محافظت از چشم‌ها

دو آنتی‌اکسیدان موجود در تخم مرغ به نام‌های لوتئین و زاکسنتین اثرات محافظتی قوی روی چشم‌ها دارند. این آنتی‌اکسیدان‌ها تنها در زرده تخم مرغ یافت می‌شوند. لوتئین و زاکسنتین به طور قابل توجهی خطر ابتلا به انحطاط ماکولا و آب مروارید را کاهش می‌دهند که از دلایل اصلی اختلال بینایی و نابینایی در میان افراد مسن محسوب می‌شود.

تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها

تخم مرغ از جمله معدود منابع طبیعی ویتامین D است که این ماده مغذی برای سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها ضروری محسوب می‌شود. ویتامین D برای جذب کلسیم ضروری است و از این طریق به تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها کمک می‌کند. کلسیم برای سلامت قلب، روده بزرگ و سوخت و ساز نیز اهمیت دارد.

احساس سیری و پیشگیری از پرخوری

تخم مرغ منبع خوبی برای پروتئین با کیفیت بالا است. مطالعات بسیاری اثر مواد غذایی با محتوای پروتئین بالا بر اشتها را نشان داده‌اند. حتی چربی موجود در تخم مرغ نیز به بهبود احساس سیری کمک می‌کند.

کمک به کاهش وزن

به واسطه قدرت سیرکنندگی خود، تخم مرغ با کاهش چربی بدن پیوند خورده است. طی مطالعه‌ای که در یک بازه زمانی هشت هفته‌ای برگزار شد، شرکت‌کنندگان به دو دسته تقسیم شده و یک گروه برای صبحانه دو عدد تخم مرغ و گروه دیگر نان شیرینی حلقوی که حاوی میزان کالری مشابه با دو عدد تخم مرغ بود را مصرف کردند. کاهش وزن در گروهی که تخم مرغ مصرف کرده بودند ۶۵ درصد بیشتر بود. همچنین آنها ۱۶ درصد چربی بیشتر از دست دادند، ۶۱ درصد کاهش بیشتر در شاخص توده بدنی خود را تجربه کردند و ۳۴ درصد کاهش بیشتر در اندازه دور کمر خود را شاهد بودند.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

ادامه مطلب
دوشنبه 8 آبان 1396  - 7:17 PM

آیا پیاده روی برای تناسب اندام کافی است؟

اغلب به کسانی که قصد کاهش وزن و تناسب اندام دارند پیاده روی پیشنهاد می‌شود. این سوال برای افراد مختلف پیش می‌آید که آیا پیاده روی برای کاهش وزن کافی است.

آیا پیاده روی برای تناسب اندام کافی است؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در سال‌های اخیر ورزش‌هایی همچون کراس فیت، اینتر وال و غیره پر طرفدار شده‌اند. با این حال پیاده روی همچنان جزو ورزش‌هایی است که محبوبیت زیادی دارد و به افراد برای کاهش وزن پیشنهاد می‌شود.

پیاده روی فواید زیادی دارد و ارزش ‌اضافه شدن به برنامه ورزش را دارد. پیاده  روی هزینه زیادی ندارد و به مفاصل فشار وارد می‌کند. پیاده روی نیاز به لوازم خاصی ندارد.

پیاده روی باعث افزایش ایمنی بدن و قدرتمند شدن استخوان‌ها می‌شود.

پیاده روی به شما کمک می کند تا به میزان فعالیت پیشنهاد شده در هفته‌ برسید. انجام ورزش‌های مختلف در طول هفته‌ در صورتی که با نشستن مداوم همراه باشد، نمی‌تواند کافی باشد و به همین دلیل پیاده روی در دیگر ساعات روز می‌تواند بیشتر به افزایش فعالیت هفتگی و در نتیجه‌ جلوگیری از بیماری‌ها کمک کند.

سعی کنید در کنار پیاده روی ورزش‌های قدرتی را نیز در برنامه خود داشته باشید.

در روزهایی که پیاده روی نمی کنید ورزش‌ قدرتی انجام دهید. انجام دو جلسه ورزش قدرتی در هفته‌ کافی است.

اگر پیاده روی به تنهایی انجام شود قدرت بدن افزایش پیدا نمی‌کند و عضلات شکل نمی‌گیرند.

منبع:سلامت

انتهای پیام/

ادامه مطلب
دوشنبه 8 آبان 1396  - 7:17 PM

آیا باید حتما همراه غذایمان ترشی بخوریم؟!

به دلیل ویژگی جالب شباهت ذائقه بین اهالی دو کشور ایران و آلمان، مردم ایران نیز به خوردن چاشنی همراه با وعده های اصلی غذایی خود عادت دارند.

آیا باید حتما همراه غذایمان ترشی بخوریم؟!به گزارش گروه  وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،سعی کنید همیشه در کنار غذاهای گوشتی به خصوص گوشت های حیوانی از ترشی جات مختلف مصرف کنید این کار باعث پیشگیری از مبتلاشدن شما بهبیماری های قلبی و عروقی خواهد شد همچنین سوخت و ساز بدنتان را بالا می  برد.

نوعی شور خانگی به همراه غذای اصلی در بین اهالی کشور آلمان وجود دارد که برای سلامت بدن و جلوگیری از بروز بیماری های قلبی و ابتلا به سرطان بسیار  مفید است.

گفتنی است، طرز تهیه این شور بسیار آسان است و مردم کشور آلمان به دلیل مصرف آن همراه غذاهای خود از سلامتی بیشتری نسبت به مردمان سایر کشورهای جهان برخوردار هستند.

برای درست کردن این شور تنها کافی است کلم را به قطعات دلخواه تقسیم کرده و آنگاه در محلول آب و نمک قرار داده، در بطری محتوی کلم و آب نمک را محکم بسته و در جای خنک قرار داده تا فرآیند تخمیر کلم انجام شود.

پس از ۱۰ روز این شور برای مصرف آماده است و بویژه می توان آن را به همراه انواع غذاهای گوشتی مورد استفاده قرار داد تا فرآیند تخمیر غذا سریع تر صورت گیرد و از تبدیل گوشت به مواد سمی در روده جلوگیری شود.

این شور همچنین می تواند نقش مکمل درمانی برای افرادی باشد که دچار مشکل لاغری ژنتیکی هستند، زیرا در روده این افراد باکتری های مفید به میزان کم وجود دارد و مصرف مواد غذایی تخمیرشده می تواند باعث کندی در روند کاهش وزن شده و علاوه بر تقویت باکتری های مفید روده موجب افزایش سوخت و ساز و ایجاد تعادل در وزن بدن شود.
متخصصان حوزه سلامتی مصرف این چاشنی را به دلیل کمی کالری و فیبر فراوان یک خوراکی مفید برای رفع گرسنگی، هضم غذا و تقویت قوای بدنی می دانند.

به دلیل ویژگی جالب شباهت ذائقه بین اهالی دو کشور ایران و آلمان، مردم ایران نیز به خوردن چاشنی همراه با وعده های اصلی غذایی خود عادت دارند. چاشنی خانگی آلمانی می تواند با اندکی تغییر مطابق با طبع غذایی ایرانی ها در کنار غذا مورد استفاده قرار گیرد و به این ترتیب از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و انواع سرطان ها پیشگیری کرد.

منبع:تابناک

انتهای پیام/

ادامه مطلب
دوشنبه 8 آبان 1396  - 7:17 PM

آنچه که باید درباره واکسن‌های آنفلوآنزا بدانیم

رییس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو در خصوص شایعاتی که درباره کیفیت واکسن‌های آنفلوآنزا در فضای مجازی منتشر شده توضیحاتی را ارائه داد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با آغازفصل سرما وشیوع انواع آنفلوآنزا وسرماخوردگی، همواره شایعاتی درباره کیفیت داروها و واکسن‌هایی که توصیه می‌شود برای پیشگیری از این بیماری‌ها تزریق کنیم، قوت می‌گیرد؛ به طوریکه شبکه‌های اجتماعی، گروه‌های تلگرامی و... به اما و اگرهایی درباره واکسن‌های آنفلوآنزا، ماسک‌های سرماخوردگی و مباحثی از این دست و البته بدون هیچ گونه مبنای علمی، می‌پردازند؛ شایعاتی که بعضا خانواده‌های گروه‌های هدف را دچار تردید می‌کند تا مبادا واکسن مورد استفاده‌شان بی‌کیفیت و یا تقلبی بوده باشد. حال باید پرسید آیا واقعا در این پیام‌ها ردی از واقعیت وجود دارد؟ آیا نظارت کافی بر ورود واکسن‌هایی چون آنفلوآنزا برقرار است؟ وزارت بهداشت با چه ساز و کاری واکسن‌های آنفلوآنزا و سایر واکسن‌هایی که در برنامه واکسیناسیون کشوری به کار می‌روند را تولید یا به کشور وارد می‌کند؟.

آگاه نبودن به پاسخ این سوالات است که ابهاماتی را در ذهن مردم ایجاد می‌کند و در این میان میدان‌داری شبکه‌های اجتماعی مجازی با مطالبی غیررسمی و نامعتبر هم این شبهات را تقویت می‌کند.دکتر علی واشقانی فراهانی، رییس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو را می‌خوانید که جزییات مربوط به تولید، واردات،  نگهداری و توزیع واکسن‌ها را تشریح کرده است:

حساسیت ویژه نسبت به کیفیت‌ واکسن‌ها

دکتر علی واشقانی فراهانی، با اشاره به شایعات مختلفی که در شبکه‌های اجتماعی مجازی درباره بی‌کیفیت بودن واکسن آنفلوآنزا و یا عوارض بعد از تزریق  این واکسن مطرح می‌شود، گفت: باید توجه کرد که ما در بخش واکسن سازمان غذا و دارو حساسیت خیلی خیلی ویژه‌ای بر روی کیفیت واکسن‌ها داریم؛ چراکه واکسن‌ها را افراد سالم دریافت می‌کنند تا در آینده دچار بیماری نشوند. از طرفی هم بیشترین گروهی که واکسن دریافت می‌کنند، کودکانند؛ به طوریکه شاید بتوان گفت واکسن جزو اولین داروهایی است که نوزاد بعد از تولدش دریافت می‌کند. بر این اساس نوزاد تازه متولد شده، یکسری از واکسن‌ها را در همان بدو تولد باید دریافت کند و این واکسیناسیون در دوره‌های زمانی مختلف مانند دو ماهگی، چهار ماهگی، شش ماهگی و یک‌سالگی ادامه می‌یابد.

وی افزود: حال از آنجایی که کودکان جزو گروه‌های حساس و پرخطر هستند، بنابراین باید از کیفیت واکسنی که برای آنها استفاده می‌کنیم، مطمئن باشیم؛ چراکه این کودکان افراد سالم جامعه هستند و حتی ممکن است در صورت عدم دریافت واکسن، هیچگاه در طول زندگی‌شان دچار بیماری‌های خاص یا مزمن نشوند. بر این اساس اگر واکسنی مشکل داشته باشد و برای کودک ایجاد مشکل کند، عملا ما کودک سالم‌مان را بیمار کرده‌ایم. به همین دلیل نسبت به بخش واکسن در سازمان غذا و دارو حساسیت بسیار ویژه‌ای داریم.

مهر تایید سازمان جهانی بهداشت بر بخش کنترل واکسن ایران

واشقانی فراهانی ادامه داد: از سوی دیگر برای اینکه اطمینان داشته باشیم کاری که انجام می‌دهیم مطابق با استانداردهای جهانی است، از سازمان بهداشت جهانی درخواست کرده‌ایم تا بخش کنترل و بررسی واکسن سازمان غذا و دارو را  بازرسی و تایید کند. بر این اساس سازمان بهداشت جهانی تاییدیه‌ای به ما ارائه داده و اعلام کرده است که اقدامات‌مان در حوزه واکسن‌ها درست و مطابق با استانداردهای روز دنیاست.

رییس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو با بیان اینکه سازمان جهانی بهداشت مهم‌ترین و معتبرترین ارگان بین‌المللی در حوزه بهداشت و درمان بوده و بخش واکسن سازمان غذا و دارو در حال حاضر مورد تایید این سازمان قرار گرفته است، گفت: نکته دیگر این است که ما پیش از اینکه داروها و واکسن‌ها را مورد مصرف کشور قرار دهیم، باید آنها را ثبت کنیم. بر این اساس در کشور پروسه‌ای با عنوان ثبت دارو یا واکسن ایجاد شده که بر اساس آن شرکت تولیدکننده یا واردکننده دارو یا واکسن، باید مدارک فنی‌اش را به سازمان غذا و دارو ارائه کند. سپس کارشناسان ما این مدارک را بررسی کرده و نمونه‌برداری آزمایشگاهی انجام می‌دهند. در مرحله بعدی از محل تولید واکسن بازرسی‌هایی انجام شده و  مطالعات بالینی آنها هم بررسی می‌شود.

واشقانی فراهانی با بیان اینکه بنابراین همه این مراحل بررسی می‌شوند تا مطمئن باشیم که شرایط تولید واکسن مناسب و مطابق با استانداردها است، افزود: زمانیکه واکسنی پروسه ثبت را تمام کرد، نهایتا به آن پروانه می‌دهیم. باید توجه کرد که در صورتی به دارو یا واکسن پروانه می‌دهیم که همه مراحل را گذرانده باشد، مدارکش کامل بوده، نمونه‌هایش آزمایش و مطالعات بالینی آن بررسی شده باشد و در نهایت همه نتایج نشان دهد که واکسن شرایط استانداردی دارد.

به گفته وی، در مرحله بعد هر یک محموله‌های واکسن بعد از ورود به کشور و پیش از توزیع در بازار، به صورت مجزا ‌ مجددا نیازمند اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو هستند. به این ترتیب مدارک فنی هر محموله خاص بررسی و نمونه‌هایش به آزمایشگاه ارسال می‌شوند. بر این اساس پس از اطمینان از تطابق محموله ورودی با استانداردهای مورد نظر، مجوز مصرف آن محموله خاص از سوی سازمان غذا و دارو صادر می‌شود.

ضوابط‌مان در حوزه واکسن سخت‌گیرانه است

واشقانی فراهانی با بیان اینکه ضوابط و مقررات سازمان غذا و دارو برای واکسن‌ها بسیار سخت‌گیرانه و مطابق با روش‌ها و استانداردهای دنیا است، گفت: دلیل انجام این مراحل این است که مطمئن باشیم واکسن‌هایی که چه در برنامه واکسیناسیون کشوری و چه به صورت عمومی استفاده می‌شوند، کیفیت لازم را دارند.

وی با تاکید بر یکسان بودن شرایط اخذ مجوز برای همه واکسن‌ها، اظهار کرد: همه واکسن‌هایی که قرار است در کشور مورد استفاده قرار گیرند، باید این مسیر را طی کنند. حال فرقی نمی‌کند که مصرف این واکسن برای نوزادان است یا بزرگسالان. تاکید می‌کنم که رعاین این استانداردها برای همه واکسن‌ها یکسان است و طبعا واکسن‌هایی که از این مسیر می‌گذرند و پروانه دریافت می‌کنند، واجد استانداردهای لازمند.

برندهای مختلف واکسن‌ها تفاوتی با یکدیگر ندارند

رییس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو در ادامه صحبت‌هایش به برخی اظهارنظرها مبنی بر تفاوت برندهای مختلف واکسن‌های آنفلوآنزای موجود در بازار اشاره و اظهار کرد: باید توجه کرد که نه‌ تنها انواع مختلف واکسن تفاوت چندانی باهم ندارند، بلکه همه آنها واجد استانداردها و کیفیت لازم از جهت ایمنی و اثربخشی هستند. بر این اساس سازمان غذا و دارو ابتدا باید مطمئمن شود خود دارو یا واکسن سالم است، برای بیمار مشکل ایجاد نمی‌کند و پاسخ درمانی مناسب می‌دهد. بنابراین ایمنی و اثربخشی واکسن‌هایی که این مسیر را طی کنند، مطابق استانداردها بوده و کیفیت لازم را دارند.

واشقانی فراهانی تاکید کرد: بنابراین آنچه با عنوان "بی‌کیفیت بودن" واکسن‌های آنفلوآنزا یا تفاوت میان کیفیت انواع مختلف آنها گفته می‌شود، درست نیست. باید توجه کرد که هیچ‌کسی به اندازه سازمان غذا و دارو به اطلاعات مربوط بهسلامت و کیفیت واکسن‌ها دسترسی ندارد. البته ممکن است پزشکی بنابر تجربه  شخصی خود بگوید که فلان نوع واکسن بهتر از انواع دیگر است، اما ما به عنوان مسوولی که در سازمان غذا و دارو به همه انواع واکسن‌ها دسترسی داریم، اطلاعات‌شان در اختیارمان است و به راحتی می‌توانیم واکسن‌ها را باهم مقایسه کنیم، اعلام می‌کنیم که انواع مختلف واکسن‌های آنفلوآنزا تفاوتی با یکدیگر ندارند.

ایمنی و اثربخشی واکسن‌ها در بازار مصرف

وی با بیان اینکه بخشی در سازمان غذا و دارو مسوول پایش عوارض جانبی واکسن‌ها است، گفت: این بخش بر اساس گزارش‌هایی که از داروخانه‌ها، بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها دریافت می‌کند، پایش‌های خود را انجام می‌دهد. بر این اساس هنوز گزارش علمی و تایید شده‌ای دریافت نکردیم که نشان دهد واکسن آنفلوآنزایی کیفیت نداشته، مشکلات جدی ایجاد کرده و یا کیفیتش با سایر انواع واکسن‌ها متفاوت است.

واشقانی فراهانی در عین حال از پایش ایمنی و اثربخشی واکسن‌ها در بازار مصرف خبر داد و گفت: واکسن‌های موجود در برنامه کشوری واکسیناسیون را مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر پایش می‌کند و واکسن‌های عمومی مانند واکسن آنفلوآنزا را در بخش "عوارض جانبی داروهای سازمان غذا و دارو" مورد پایش قرار می‌دهیم. بر این اساس اگر گزارش خاصی حاکی از عدم اثربخشی و ایمنی واکسنی وجود داشته باشد، قطعا سریعا وارد عمل می‌شویم، اطلاعیه صادر کرده و واکسن را از بازار جمع‌آوری می‌کنیم. بنابراین حتی بعد از اینکه واکسن وارد بازار مصرف شد، همچنان مراقبت‌ها و پایش‌ها نسبت به اثربخشی و ایمنی آن ادامه دارد.

نظارت بر نحوه نگهداری واکسن‌ها

وی با بیان اینکه یکی از آیتم‌های مهم در پایش واکسن‌ها شرایط نگهداری آنهاست، گفت: همراه با تمام محموله‌های واکسن، یکسری ثبت‌کننده دما قرار دارد و زمانیکه یک محموله از مبدا حرکت می‌کند تا به مقصد برسد، این ثبت‌کننده‌های دما به همراه محموله‌های واکسن حمل می‌شوند. بر این اساس وقتی که محموله به مقصد رسید، باید گراف‌های ثبت‌کننده‌های دما را بررسی کنند تا ببینند آیا دمای محموله مورد نظر مناسب بوده است یا خیر.

واشقانی فراهانی با بیان اینکه مساله دما در نگهداری واکسن‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است، افزود: باید بدانیم که تغییر دما می‌تواند کیفیت و اثربخشی واکسن را تحت تاثیر قرار داده و برای آن مخاطره ایجاد کند. بنابراین با چک کردن ثبت‌کننده‌های دما می‌توان مطمئن شد که واکسن در شرایط مناسبی حمل شده و در نهایت اجازه مصرف آن صادر می‌شود. هرگاه هم که گزارشی داشته باشیم که شرایط دمایی رعایت نشده، صرف‌نظر از نوع واکسن، قطعا اجازه مصرف نخواهیم داد.

حواستان به تاریخ انقضای واکسن‌ها باشد

رییس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو درباره مدت زمان انقضای واکسن‌های آنفلوآنزا نیز گفت: واکسن آنفلوآنزا به صورت سالانه وارد کشور می‌شود و عملا تاریخ انقضای این واکسن یکساله است. بنابراین مردم وقتی می‌خواهند واکسن آنفلوآنزا را دریافت کنند، واکسن همان سال را بگیرند. زیرا تاریخ انقضای واکسن سال‌های قبل، گذشته است.

اصالت واکسن را رهگیری کنید

واشقانی فراهانی با بیان اینکه تاریخ انقضای واکسن و شماره سری ساخت آن روی جعبه‌اش درج می‌شود، افزود: توصیه می‌کنیم حتما بیمارانی که واکسن را دریافت می‌کنند، به تاریخ انقضای آن دقت داشته باشند و شماره سری‌ساخت را یادداشت کرده و اطلاعات آن را در جایی نگه دارند. معمولا این اطلاعات روی جعبه یا لیبل واکسن وجود دارد و مردم می‌توانند با استفاده از لیبل‌های اصالتی که روی این واکسن‌ها قرار داده شده، از طریق سامانه ردگیری و رهیابی سازمان غذا و دارو استعلام بگیرند. در این استعلام اطلاعات دارو برایشان ارسال می‌شود  و می‌توانند آنها را با آنچه روی جعبه درج شده مطابقت دهند.

کمبود واکسن آنفلوآنزا نداریم

وی همچنین درباره کمبودهایی که ممکن است در برخی ماه‌ها برای واکسن آنفلوآنزا رخ دهد، گفت: بخش برنامه‌ریزی و پایش بازار سازمان غذا و دارو معمولا از میزان مورد نیاز واکسن آنفلوآنزا در کشور، برآورد مصرف کرده و بر اساس سابقه مصرف واکسن آنفلوآنزا در طی سالیان گذشته، برنامه واردات می‌گذارند. بر این  اساس تاکنون تاجایی که اطلاع دارم گزارش رسمی خاصی از بازار، مبنی بر کمبود واکسن آنفلوآنزا نداشتیم. اگر هم کمبودی باشد، معاونت درمان دانشگاه‌ها و یا بیمارستان‌ها می‌توانند با سازمان غذا و دارو مکاتبه کرده و در راستای رفع کمبود اقدام کنند.

واشقانی فراهانی افزود: البته در برخی موارد ممکن است واکسن به میزان کافی در کشور وجود داشته باشد، اما سهمیه‌های استانی و توزیع آن مناسب نباشد. بر این اساس ممکن است در استانی با کمبود موقت واکسن مواجه شویم. اگر در استانی کمبودی هم باشد ما به اندازه کافی منابع داریم و امکان سفارش جدید وجود دارد و اگر احیانا کمبودی ایجاد شود، کمبودها را جبران می‌کنیم. البته هنوز گزارش رسمی مبنی بر کمبود نداشتیم، اما اگر چنین موضوعی رخ دهد، آن را بررسی کرده و سفارش جدید می‌دهیم.

چه زمانی واکسن آنفلوآنزا تزریق کنیم؟

رییس اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو درباره بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا نیز گفت: اعلام اینکه بهترین زمان اثربخشی تزریق واکسن آنفلوآنزا چه زمانی است، کار راحتی نیست. به طور کلی بعد از تزریق واکسن آنفلوآنزا فاصله زمانی دو تا سه هفته‌ای، برای ایجاد سطح ایمنی در بدن نیاز داریم. این سطح ایمنی باید قبل از آغاز فصل سرما در بدن ایجاد شود، زیرا معمولا آنفلوآنزا با آغاز فصل سرما، شیوع پیدا می‌کند.

واشقانی فراهانی تاکید کرد: بر این اساس دو تا سه هفته پیش از شروع فصل سرما فرد باید واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرده باشد، آنتی‌بادی در بدنش ترشح شده و سطح ایمنی در بدنش ایجاد شده باشد تا مبتلا به آنفلوانزا نشود. حال ممکن است سرما از ابتدای مهر یا ابتدای آبان ماه آغاز شود. بنابراین توصیه ما این است که واجدین شرایط تزریق واکسن آنفلوآنزا، تا قبل از مهر ماه واکسیناسیون خود را کامل کرده باشند. البته معنی این توصیه این نیست که اگر کسی به هر دلیلی نتوانست واکسن آنفلوآنزا را در زمان گفته شده تزریق کند، دیگر بعد از آن فایده‌ای ندارد. بنابراین ما توصیه می‌کنیم که از اواسط شهریور و نهایتا تا اواخر مهر افراد واجد شرایط، واکسن را دریافت کنند، اما اگر موفق نشدند، بعد از آن هم دیر نیست و می‌توانند در اولین فرصت واکسن را تهیه و تزریق کنند.

واجدین شرایط دریافت واکسن آنفلوآنزا

وی درباره افراد واجد شرایط تزریق واکسن آنفلوآنزا نیز گفت: کودکان، مادران باردار، افراد سالمند، افراد دارای نقص سیستم ایمنی، افراد دچار مشکلات تنفسی، قلبی-عروقی و دیابتیک و افرادی که با این بیماران سروکار دارند، مانند پرسنل کادر درمان باید واکسن آنفلوآنزا را دریافت کنند. البته سایر افراد هم اگر واکسن را تزریق کنند، خوب است، اما بهتر است ابتدا افراد واجد شرایط واکسن را دریافت کنند و بعد از آن سایرین واکسیناسیون را انجام دهند.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

ادامه مطلب
دوشنبه 8 آبان 1396  - 7:16 PM

۱۱ واکنش بدن به مصرف غذاهای فراوری شده!

غذاهای فرآوری شده حتما ناسالم نیستند اما به علت قند، چربی و نمک اضافه، کاملا بی ضرر هم تلقی نمی شوند.

۱۱ واکنش بدن به مصرف غذاهای فراوری شده!به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،این نکته ثابت شده که برنامه غذایی سرشار از گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده، با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده مرتبط است. برخی تحقیقات نیز حاکی از آنند که خوردن میزان زیادی گوشت فرآوری شده خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می  دهد.

با این حال ۱۱ واکنش بدن بعد از مصرف غذاهای فراوری شده از این قرار است:

افزایش وزن: بسیاری از غذاهای فرآوری شده حاوی کالری بالایی هستند. این  غذاها اغلب عاری از فیبر و مواد مغذی است و منجر به بروز پرخوری در شما می شود. پس هر بار که آنها را کنار می گذارید، گامی برای کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده آل برداشته اید.

کدر شدن پوست: کلید داشتن پوست روشن، تنها خریدن کرم ها و لوسیون های  گران قیمت نیست بلکه انتخاب مواد غذایی نیز در این میان نقش موثری دارد. یکی از مزایای عمده صرف نظر کردن از فرآوری شده شامل حال پوست می شود. بسیاری از مواد نگهدارنده موجود در این غذاها امکان داشتن پوست روشن و سالم را از شما می گیرد.

کاهش سلامت چشم ها: باور کنید یا نه، آنچه که در دهان خود می گذارید، به  طور مستقیم با سلامت چشم شما در ارتباط است. مهمترین مواد غذایی برای حمایت از سلامت چشم شامل آنتی اکسیدان هایی مانند بتاکاروتن و لوتین هستند مانند اسفناج، هویج و سیب زمینی شیرین. مواد مغذی که اغلب در غذاهای فرآوری شده یافت نمی شوند.

از بین رفتن استحکام ناخن ها: دنبال کردن رژیم حاوی فرآوری شده منجر به  شکننده شدن ناخن ها و تغییر ظاهر آنها می شود. برای داشتن ناخن های قوی تر شما نیاز به پروتئین بالا و بیوتین دارید که در تخم مرغ و بادام هر دوی آنها یافت می شود.

کاهش انرژی: مصرف بیش از حد فرآوری شده باعث می شود در تمام طول روز  احساس خستگی کنید. مشکل این غذاها این است که حاوی میزان زیادی سدیم، هورمون ها و مواد نگهدارنده هستند که منجر به بروز اختلالات هورمونی در بدن شده و جریان خون را به سمت ارگان ها کاهش می دهند و عملکرد آنها را با مشکل مواجه می کند که نتیجه آن بروز خستگی و کاهش سطح انرژی است.

تضعیف سلامت موها: هنگامی که شما وعده های سنگین فرآوری شده را انتخاب  می کنید، به سلامت موی خود نیز لطمه زده اید چون سلامت مو نیاز به انتخاب گزینه های غنی از مواد مغذی دارد. اسیدهای چرب امگا ۳ برای سلامت موها مهم است و به ندرت در بسته بندی های فرآوری شده وجود دارد. پس سعی کنید برای داشتن موی سالم تر و درخشانتر به سراغ گردو و چربی های سالم در آجیل های بدون نمک بروید.

کاهش خلق و خو: تنقلاتی که انتخاب می کنید، نوع خلق و خوی شما را مشخص  می کند. غذاهای کمتر پردازش شده مسلما با بهبود خلق و خو در ارتباط مستقیم هستند.

کاهش فعالیت بدنی: خستگی ناشی از مصرف غذاهای فرآوری شده باعث کاهش  تحرک می شود. در عوض هنگامی که خوراکی های غنی از فیبر، سالم و پر پروتئین را انتخاب می کنید، میلتان به انجام فعالیت های ورزشی هم بیشتر می شود.

از بین رفتن کیفیت خواب: شکر سنگین، و چربی های ترانس مواد بسته بندی  شده منجر به اختلال خواب می شود. قند افزوده در بسیاری از این محصولات نیز منجر به فوران قند خون و عدم خواب مناسب خواهد شد. غذاهای چرب در کل عملکرد طبیعی مواد شیمیایی در مغز که مسئول تشویق خواب منظم هستند را مختل می کند.

ضعف عضلات: بدن شما برای تعمیر و تقویت عضلات نیاز به پروتئین و چربی  های سالم دارد. پس برای بهبود وضعیت عضلات بدن خود مطمئن شوید که غذاهای فرآوری شده را در رژیم خود نمی گنجانید.

سرماخوردگی: خوردن بیش از حد مواد غذایی فرآوری شده منجر به عدم توانایی  شما برای مبارزه با سرماخوردگی به علت ضعف سیستم ایمنی بدن می شود. سیستم دفاعی بدن شما برای مبارزه با عفونت ها و ویروس ها نیاز به ویتامین ها و پروبیوتیک ها دارد.

منبع:آوای سلامت

انتهای پیام/

ادامه مطلب
دوشنبه 8 آبان 1396  - 7:16 PM

چگونه پوست، مو و ناخن­ های سالمی داشته باشیم؟

غذایی که می­ خورید و محصولاتی که در حمام استفاده می ­کنید بر سلامت مو، ناخن و پوست شما تأثیر می­ گذارد.

چگونه پوست، مو و ناخن­ های سالمی داشته باشیم؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ غذایی که می­ خورید و محصولاتی که در حمام استفاده می کنید بر سلامت مو، ناخن و پوست شما تأثیر می­ گذارد. شما لازم نیست به سالن­ های زیبایی بسیار گران بروید تا موهای براق ، پوست درخشان و ناخن­ های قوی داشته باشید. با ایجاد چند تغییر شما می ­توانید وضعیت پوست و مو و ناخن خود را بهبود بخشید.

یک

شکر را از برنامۀ غذایی خود حذف کنید تا از عفونت ­های پوستی و ناخن  جلوگیری شود. غلات کاملی مثل برنج قهوه­ای و جو بیش از آرد فرآوری شده به سلامت پوست شما کمک می ­کند.

دو

مصرف چربی حیوانی خود را محدود کنید. چربی اشباع شده سبب التهاب  پوست می­ شود. اضافه کردن چربی­های سالم مثل دانل کدو تنبل و ماهی به رژیم غذایی موهای شما را مرطوب نگه می ­دارد و ناخن­ ها را از خشکی نجات می­دهد و مانع پوسته پوسته شدن پوست می­ شود.

سه

از پروتئین هایی مثل گوشت مرغ یا ماهی و حبوبات استفاده کنید. لوبیا منبع خوبی از فیبر است و منجر به سلامت و درخشانی پوست می­ شود.

چهار

آب زیاد بنوشید. هر انسان سالم باید حداقل ۸ لیوان آب در روز میل کند. آب سبب سلامت کلیه و سم زدایی و در نتیجه سلامت پوست و مو و ناخن می­ شود.

تغییرات شیول زندگی

یک

از بین بردن استرس و اضطراب کاهش استرس در زندگی به پوست شما کمک می­  کند. تنفس عمیق به کاهش استرس و بهبود سلامت پوست کمک می ­کند.

دو

ورزش کردن، ورزش ­های هوازی، جریان خون را افزایش می­ دهد و گردش خون در سراسر بدن و پوست سر را افزایش می ­دهد.

سه

اجتناب از غذاهای مصنوعی، سعی کنید در برنامۀ غذایی خود غذاهای ارگانیک انتخاب کنید.

چهار

سیگار نکشید. ترک سیگار به سلامت پوست و مو و ناخن کمک می­ کند. در معرض دود قرار گرفتن کمک می­ کند موهای شما فقیر و ناخن­ هایتان شکننده باشد.

پنج

از موها، ناخن­ ها و پوست خود مراقبت کنید. پوست را مرطوب نگه دارید تا خشک نشود و برای جلوگیری از چین و چروک وقت بیرون رفتن از ضد آفتاب استفاده کنید.

هشدار

پوست و مو و ناخن خود را به طور مداوم به پزشک نشان دهید. خشکی بیش از حد مو و پوست و ناخن ممکن است نشانۀ بیماری­ های نشانه­ ای باشد.

نکات

از پاک کننده ­های خشن برای مو و پوست و ناخن استفاده نکنید. صابون­ های قوی چربی پوست را خشک می ­کند.

آنچه نیاز دارید:

مرطوب کننده

ضد آفتاب

منبع: نسخه

انتهای پیام/

ادامه مطلب
دوشنبه 8 آبان 1396  - 7:16 PM

مصرف غذاهای چرب و شیرین در طول پیاده‌روی اربعین ممنوع

رئیس انجمن صنایع غذایی ایران گفت: بهتر است در طول پیاده‌روی اربعین، افراد از مصرف غذاهای چرب و شیرین پرهیز کنند.

مصرف غذاهای چرب و شیرین در طول پیاده‌روی اربعین ممنوعمحمدحسین عزیزی رئیس انجمن صنایع غذایی ایران در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: زوار‌ی که برای مراسم اربعین به کشور عراق سفر می‌کنند باید حتی‌الامکان از خوردن غذاهای چرب و شیرین پرهیز کنند زیرا مصرف اینگونه غذاها باعث افزایش چربی خون و کلسترول بدن شده و تاثیر بدی بر کارکرد اعضای حیاتی بدن دارد. توصیه های بهداشتی برای زائران پیاده‌روی اربعین اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی عنوان کرد: افرادی که در مراسم پیاده‌روی اربعین شرکت می‌کنند باید از آب  آشامیدنی بهداشتی و بطری‌های معدنی استفاده کنند تا در این سفر گرفتار بیماری وبا نشوند.

سالمندان و بیماران قلبی مراقب خوراک خود باشند

 رئیس انجمن صنایع غذایی ایران با بیان اینکه بیماران و افراد سالمند باید در مصرف غذاهای چرب و شیرین بیشتر از سایر افراد احتیاط کنند،‌ افزود: افراد سالمند و بیماران قلبی و همچنین کسانی که دچار عارضه دیابت بوده باید بیشتر از دیگران مراقب غذای خود در مراسم معنوی پیاده روی اربعین باشند تا در حین انجام کار دچار هیچ مشکلی نشوند.

عزیزی عنوان کرد: زائران شرکت کننده در مراسم اربعین بهتر است از غذاهای ساده و داغ استفاده کنند تا دچار مشکلاتی از قبیل فاسد بودن طعام خود نشده و در حین سفر و پیاده‌روی اربعین مسموم نشوند.

 وی یادآور شد: زائران اربعین بهتر است برای حمل غذا از ظروف بهداشتی و حتی‌الامکان آلومینیومی استفاده کنند و در صورت نبود چنین ظرف‌هایی بهتر از است نوع پلاستیکی برای سالم بودن غذای خود استفاده کنند.

 

انتهای پیام/

ادامه مطلب
دوشنبه 8 آبان 1396  - 7:16 PM

بلای وحشتناکی که الکل بر سر مغز و روحتان می‌آورد

پژوهشگر مركز تحقیقات اعتیاد دانشگاه علوم بهزیستی از عوارض وحشتناک الکل و آسیب های آن به مغز خبر داد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حوزه محمدحسن فرهادی، دكترای علوم اعصاب و پژوهشگر مركز تحقیقات اعتیاد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در گفت و گو با «مجله پزشکی» رادیو سلامت گفت: بدن انسان به عنوان یک موجود زنده فعالیت های مختلفی انجام می‌دهد و دستگاه‌های متعددی دارد. این دستگاه ها برای اینکه بتوانند با همدیگر هماهنگ باشند و به طور طبیعی کار خود را انجام دهند به 2 کنترل کننده نیازمندند.

وی ادامه داد: این اندام‌ها و کنترل کننده‌ها یکی مغز و یکی غدد درون ریزند. مغز و سیستم های عصبی به سرعت تنظیمات را انجام می دهند و بخش مهم کنترل کنندگی را بر عهده دارند. بعد از آن، غدد درون ریزند که با سرعت کم تر و مدت طولانی تری می توانند اعمال بدن را کنترل کنند. می‌توانیم بگوییم سیستم عصبی مانند سرور عمل می کند و فرمانده کل بدن است و کنترل ساختارهای متعدد بدن را بر عهده دارد.

دكترای علوم اعصاب و پژوهشگر مركز تحقیقات اعتیاد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در ادامه تصریح کرد: همین تنفس توسط بخشی از مراکز مغزی کنترل می شود. در سطح عالی تر هم بخشی از کنترل مغز برمی گردد به توجه و تمرکز و یادگیری و حافظه.

دكترای علوم اعصاب و پژوهشگر مركز تحقیقات اعتیاد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در پاسخ به این پرسش که وقتی الکل وارد مغز می‌شود چه اتفاقی می‌افتد گفت: معمولا جذب الکل، به سرعت از طریق معده و روده اتفاق می‌افتد  و اکثر الکل جذب می‌شود. همچنین به سرعت وارد گردش خون شده و به صورت خالص به مغز می‌رسد.

وی ادامه داد: همیشه یک اثر حاد داریم یک اثر مزمن، اثر حاد یعنی مواد چه تاثیری بر مغز می گذارند . تفاوتِ وقتی که الکل وارد مغز می شود با دیگر مواد این است که غیر از تاثیر بر سیستم پاداشی یا بخش اعتیادی مغز بر سیستم استرس و غیر استرسی مغز هم اثر می گذارد.

فرهادی با بیان اینکه الکل هم بر سیستم پاداشی وهم سیستم استرسی و ضداسترسی اثر می گذارد گفت: سیستم پاداشی، مداری است که از مغز میانی شروع می شود و به مراکز بالاتر می رود و به قشر مغز می رسد که به آن مدار مغزی می گویند. در آنجا دوپامین آزاد می شود. وقتی دوپامین آزاد شود احساس سرخوشی در فرد ایجاد می کند. رضایت پس از مصرف الکل، در این فرایند ایجاد می شود.

وی ادامه داد: در کنار این دو، سیستم دیگری هست که بسیار مهم است و آن نرون ها هستند که گابا ترشح می کنند. گابا یک ماده مهاری در مغز است. الکل روی گابا اثر می گذارد و بیماری ها را تشدید می کند. سیستم دیگری به نام گلوتومات داریم که اثر تحریکی دارد و دوپامین ترشح می کند. گلومات روی ماده ای به نام استروتئین هم اثر می گذارد و در مغز آزاد می شود. در مجموع وقتی دوپامین بالا می رود موجب عدم تعادل و تکرر ادرار و خواب آلودگی و... می شود .

دكترای علوم اعصاب و پژوهشگر مركز تحقیقات اعتیاد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در ادامه بیان کرد: علائم مختلفی پس از مصرف الکل پدیدار می شوند  که یکی از آنها کاهش سرعت واکنش است و منجر به سقوط ، افتادن و تصادف و تاری دید و تکلم نامبهم و .....می شود و حتی فراموشی به بار می آورد .

دكترای علوم اعصاب و پژوهشگر مركز تحقیقات اعتیاد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با بیان اینکه یکی از علل فراموشی و اختلال در یادگیری و حافظه که به  دنبال مصرف الکل به وجود می آید مختل شدن گلوتومات است زیرا اگر گلوتومات نباشد یادگیری  صورت نمی گیرد، گفت: یکی دیگر از عارضه های الکل ، اختلال در خواب است . اختلال در خواب موجب اختلال در یادگیری می شود.

انتهای پیام/

ادامه مطلب
دوشنبه 8 آبان 1396  - 7:15 PM

فعالیت موكب‌های سازمان اوقاف در مرز شلمچه از 6آبان آغاز می شود

مدیركل اوقاف و امور خیریه استان فارس با اشاره به برپایی موكب‌های اربعین حسینی در مرز شلمچه گفت: این موكب‌ها طی ۱۶ روز و از ۶ تا ۲۱ آبان‌ماه به زائران اربعین خدمات ارائه می‌دهند.

فعالیت موكب‌های سازمان اوقاف در مرز شلمچه از 6آبان آغاز می شود /توزیع بیش از 90 هزار وعده غذای گرم از محل نیات واقفانبه گزارشحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف از فارس، حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی، مدیركل اوقاف و امور خیریه فارس در گفت وگویی با بیان این مطلب گفت: همزمان با فرارسیدن اربعین حسینی موکب  سازمان اوقاف و امور خیریه با همکاری استان‌های جنوبی بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان با محوریت استان فارس در منطقه مرزی شلمچه دائر می‌شود که در قالب کمپ‌های اسکان ویژه زائرین اربعین حسینی، پذیرایی از زوار در قالب صبحانه، ناهار و شام و پخت و توزیع روزانه غذای گرم در بین زائران فعالیت می‌کنند.


عضو ستاد اربعین حسینی سازمان اوقاف با بیان اینکه خدمت‌رسانی به موکب‌های اوقاف طی ۱۶روز و در فاصله ششم تا ۲۱۱ آبان‌ماه انجام می‌شود، گفت: ارائه خدمات‌رسانی به زوار حسینی در ایام اربعین برای سومین سالی متوالی است که توسط اداره‌کل اوقاف و امور خیریه فارس در منطقه مرزی شلمچه انجام می‌شود.


مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان فارس با اشاره اینکه براساس هماهنگی به‌عمل آمده روزانه ۲۳ نفر در محل موکب‌ها حضور خواهند داشت و به عموم زائران خدمت‌رسانی می‌کنند، گفت: در این ایام از محل موقوفات منطبق بر اجرای نیات واقفین توزیع و پخت روزانه ۳ هزار پرس غذا در زمان ناهار و ۳ هزار پرس برای شام به زائران اربعین طی ۱۶ روز انجام می‌شود.

انتهای پیام/

ادامه مطلب
دوشنبه 1 آبان 1396  - 7:16 PM

ضرورت توسعه تشکل‌های مردمی برای گسترش فعالیت های قرآنی

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت:یکی از مباحث مهم، ضرورت توسعه تشکیلات مردم‌نهاد قرآنی در جامعه است تا بتوانند راهبری و هدایت وگسترش فعالیت‌های قرآنی جامعه را بدست گیرند.

ضرورت توسعه تشکل‌های مردمی برای گسترش فعالیت های قرآنی/ دغدغه‌ سازمان اوقاف، ترویج موقوفات قرآنی استبه گزارشحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛به نقل ازروابط عمومی سازمان اوقاف وامور خیریه ششمین جلسه ستاد حفظ قرآن کریم با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی،نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و محمد امیری، مسئول دبیرخانه ستاد حفظ قرآن برگزار شد.


در این جلسه حجت‌الاسلام محمدی با تأکید بر اینکه یکی از دغدغه ها واهتمام اصلی سازمان اوقاف ، مباحث قرآنی است، تصریح کرد: اولویت‌های سازمان سه محور مهم چون مباحث قرآنی، امامزادگان و موقوفات است که در این بین فعالیت‌های قرآنی در اولویت اول سازمان قرار دارد .


وی با تأکید بر اینکه یکی دیگر از دغدغه‌های ما در سازمان اوقاف، فرهنگ‌سازی و ترویج موقوفات قرآنی است، بیان کرد: این مهم باید با استفاده از ابزارهای مختلف همچون هنر، فناوری‌های روز و ... انجام گیرد و اهمیت این مسئله برای مردم هر چه بیشتر تبیین شود تا شاهد پیشرفت روزافزون مقوله وقف در حوزه قرآنی باشیم.


وی عنوان کرد: ایجاد و طراحی مراکز فرهنگی قرآنی در بقاع متبرکه با توجه به پیش توسعه‌هایی که در امامزادگان در حال انجام است، جزو اولویت‌ها قرار گیرد و با توجه به انجام طرح‌های توسعه‌ای عمرانی امامزادگان ایجاد این مراکز با اقتضائات آموزشی و ... در دستور کار قرار گیرد.


حجت الاسلام محمدی تصریح کرد: یکی دیگر از مباحث مهم ایجاد تشکیلات مردم‌نهاد قرآنی در جامعه است تا بتوانند راهبری و هدایت وتوسعه فعالیت‌های قرآنی جامعه را بدست بگیرند.
 این نشست ها به صورت ماهانه و با هدف اهتمام بیش از پیش به فعال‌سازی ستاد در مرکز حوزه قرآنی و تجمیع و تمرکز فعالیت‌های حفظ قرآن بر گزار می شود .

انتهای پیام/

ادامه مطلب
دوشنبه 1 آبان 1396  - 7:16 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 21

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 1468869
تعداد کل پست ها : 20595
تعداد کل نظرات : 20
تاریخ ایجاد بلاگ : جمعه 29 مرداد 1389 
آخرین بروز رسانی : پنج شنبه 25 مرداد 1397 

نویسندگان

مهدی گلشنی

امکانات جانبی

کد ذکر ایام هفته
اوقات شرعی

حدیث