احمدي شادمهري محمدطاهر,ناجي ميداني علي اكبر*,جندقي ميبدي فرشته
 
* دانشگاه فردوسي مشهد
 
 

بهره وري کل عوامل توليد به عنوان منبع پويا و دايمي رشد اقتصادي تحت تاثير عوامل مختلفي قرار دارد، که بر اساس نظريه هاي موجود، سرمايه انساني به عنوان يکي از مهمترين عوامل اثرگذار شناخته مي شود. بنابراين در مطالعه حاضر نقش سرمايه انساني در ارتقاي بهره وري کل عوامل توليد در اقتصاد ايران براي دوره زماني 1357 تا 1384 مورد ارزيابي قرار گرفت. در اين راستا براي سرمايه انساني دو بعد سلامت و آموزش در نظر گرفته شد و اثر آنها در کنار ساير عوامل موثر برسطح بهره وري بررسي گرديد. نتايج حاصل از برآورد مدل با استفاده از روش خود توضيح با وقفه هاي گسترده (ARDL)  نشان مي دهد که، متوسط سال هاي تحصيل نيروي کار و نسبت مخارج بهداشتي به توليد ناخالص داخلي (به عنوان جانشين هاي سرمايه انساني از نوع آموزش و سلامت) اثر مثبت و معني دار بر سطح بهره وري دارند. نتايج آزمون عليت نيز، وجود رابطه علي يک طرفه را ازسوي سرمايه انساني بر بهره وري کل عوامل توليد تاييد مي نمايد.
 
كليد واژه: بهره وري کل عوامل توليد، سرمايه انساني، آزمون باند ARDL آزمون عليت، ايران
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 4 فروردین 1388  | 10:58 PM | نویسنده : قاسمعلی
 
ساری - خبرگزاری مهر: امام جمعه ساری با اشاره به نامگذاری سال 91 به نام سال "تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی" از سوی مقام معظم رهبری اظهار داشت: پیام نوروزی ایشان برای مسئولان فصل الخطاب است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله نورالله طبرسی در خطبه های این هفته نمازجمعه ساری افزود: اگر بخواهیم در جهاد اقتصادی موفق عمل کنیم باید به تولید ملی اهمیت بدهیم.

خطیب جمعه ساری ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی از اشراف و آگاهی کاملی در بخشهای مختلف به ویژه جلوگیری از تورم، توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغالزایی مناسب برخوردار هستند و توصیه ها و نامگذاری همه ساله ایشان علاوه بر ارایه راهکار به مدیران موید این مطلب مهم و اساسی است.

طبرسی گفت: دولت باید شرایط لازم را برای ایجاد فضای سرمایه گذاری و همچنین جلب و جذب بیشتر سرمایه گذاران فراهم کند.

وی افزود: حمایت از سرمایه گذاری در بخشهای مختلف ازجمله رویکردهای اصلی دولتمردان است و همسو با تحقق این مهم از هیچ تلاش و کوششی دریغ نمی شود.

نماینده ولی فقیه در مازندران گفت: رسیدن به نقطه مطلوب توسعه اقتصادی باعث می شود که تهدیدها و تحریمهای دشمنان علیه نظام اسلامی بی اثر باشد.

وی اظهار داشت: مسئولان باید شرایط جلب و جذب بیشتر سرمایه گذاران بخش خصوصی در کشور را فراهم کنند چراکه خودکفایی کشور در گرو سرمایه گذاری بیشتر در بخشهای مختلف و استفاده بهینه از امکانات و ظرفیتهای موجود است.

طبرسی گفت: سرمایه گذاران بخش خصوصی علاوه بر اینکه در توسعه اقتصادی کشور نقش مهم و محوری بر عهده دارند، در رونق اقتصادی منطقه و همچنین اشتغالزایی مناسب تاثیر گذارند.

وی افزود: در سایه داریت رهبر معظم انقلاب اسلامی و تلاش و پشتکار حوانان بسیجی، نظام اسلامی اکنون از نظر علمی در بین کشورهای منطقه رتبه نخست و در دنیا جایگاه هفدهم را در اختیار دارد.

طبرسی گفت: نظام اسلامی در بین کشورهای منطقه از سریعترین رشد علمی برخوردار است.

وی با اشاره به تهدیدها و تحریمهای دشمنان علیه نظام اسلامی، گفت: نظام اسلامی در برابر هرگونه تهدید دشمنان تا سر حد جان ایستادگی خواهد کرد.

وی با بیان اینکه دشمنان با ایجاد جنگ روانی در داخل کشور قصد از بین بردن نظام اسلامی را دارند، گفت: دشمنی دنیای استکبار با اصل دین مبین اسلام موضوع تازه ای نیست و بی شک اقشار مختلف مردم نیز برای زنده نگاه داشتن اسلام عزیر از تمام هستی خود خواهند گذشت.

طبرسی با اشاره به در پیش بودن نهم فروردین سالروز ولات با سعادت حضرت زینب (س) و نامگذاری این روز خجسته به عنوان روز پرستار، گفت: مسئولان باید با اتخاذ راهکارهای درست و اصولی مشکلات فرا روی این قشر فداکار و زحمت کش را رفع کنند.

وی با بیان اینکه حرفه مقدس پرستاری در نظام اسلامی از جایگاه بسیار رفیع و بالایی برخوردار است گفت: حضرت فاطمه زهرا(س) و حضرت زینب (س) برای زنان مسلمان بهترین الگو هستند.



نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 4 فروردین 1388  | 11:18 AM | نویسنده : قاسمعلی
اساساً سازمانها باتوجه به ماموریت خویش مبادرت به تعیین اهداف (GOALS) می کنند. هریک از این اهداف به اهداف پیامدی (OBJECTIVES) تبدیل می شوند و سپس براساس آنها، & راهبردها و برنامه های عملیاتی تعیین می شود. برنامه های مزبور روشهای سازماندهی شده ای برای خدمات دهی مشخص به موکلان شامل ارباب رجوع، مشتریان، بیماران و غیره است. به منظور کسب اطمینان از سودمندی برنامه ها لازم است به ارزیابی آنها پرداخت. در سازمانهای سودجو یک برنامه اغلب تلاشی یکباره برای تولید یک محصول جدید یا سلسله ای ازمحصولات است .

ارزیابی برنامه جمع آوری اطلاعات به صـــورت دقیق درباره یک برنامه یا برخی جنبه های یک برنامه به منظور تصمیم سازی لازم در زمینه برنامه است . در یک برنامه 35 نوع ارزیابی وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از : نیازسنجــی، اعتبارسنجی، تجزیه و تحلیل هزینه / فایده، اثربخشی، و کارایی مبتنی بر هدف، فرایند، نتایج و از این قبیل. نوع ارزیابی مورداستفاده برای بهبود برنامه بستگی به آن دارد که خواهان درک چه چیزی درمورد برنامه باشیم. مهم آن است که به چه اطلاعاتی در تصمیم گیری نیـــــاز داریم و اینکه چگونه می توان اطلاعات مزبور را جمع آوری کرد .

 

مزایای ارزیابی


1 - درک و بازبینی میزان بهبود تاثیر محصول یا خدمات بر مشتریان یا ارباب رجوع؛



2 - بهبودساز و کارهای ارائه به طور کارآمد و با حداقل هزینه؛


3 - تحقیق درمورد آنچه که واقعاً انجام می شود به جـــــای آن چیزی که فکر می کنیم انجام می شود؛



4 - بررسی خط مشی کلی برنامه، اهداف، چگونگی دستیابی به اهداف و وضعیت تحقق اهداف؛



5 - ارائه اطلاعات به منظور اطلاع رسانی در زمینه چگونگی انجام فعالیتها به عموم یا اعضای اتحادیه ها؛



6 - انجام مقایسه معتبر بین برنامه ها برای تصمیم گیری درمورد اولویتهای آینده؛



7 - کسب تجربه به منظور مشخص ساختن برنامه های قابل تکرار .



روشهای ارزیابی برنامه


ارزیابی مبتنی بر هدف: ارزیابی میزان دستیابی برنامه به اهداف از پیش تعیین شده است؛


ارزیابی مبتنی بر فرایند: ارزیابی به منظور درک چگونگی اجرای برنامه و نقاط ضعف و قوت آن؛


ارزیابی مبتنی بر پیامد: تعیین منافع حاصله برای ارباب رجوع، کارکنان، و دیگر ذینفعان .


هدف عمده در انتخاب روش ارزیابی، دسترسی بــــــه اطلاعات سودمند برای تصمیم گیرندگان کلیدی به صورتی ارزشمند و واقع گرایانه است. در این زمینه سوالات زیر قابل توجه است :


1 - چه اطلاعاتی برای تصمیم گیری درمورد یک محصول یا برنامه موردنیاز است؟


2 - چگونه می توان اطلاعات مزبور را با هزینه پایین و به طور عملی ازطرقی همچون پرسشنامه ها، ممیزی و چک لیست جمع آوری کرد؟


3 - چگونه می توان دقت و صحت اطلاعات را تشخیص داد؟


4 - آیا روش تمامی اطلاعات لازم را دراختیار می گذارد؟


5 - درصورت نیاز به اطلاعات بیشتر، چه روشهای دیگری را باید و می توان به روش مزبور افزود؟


6 - آیا اطلاعــــــات پدیدار شده برای تصمیم گیرندگان، سرمایه گذاران و مدیران عالی رتبه موثق است؟


7 - آیا ویژگی مخاطبان در گزینش روش موثر است؟


8 - چه کسی توانایی نظارت بر روش را داراست؟


9 - تجزیه و تحلیل اطلاعات چگونه صورت می گیرد؟


سطوح چهارگانه ارزیابی


چهار سطح ارزیابی اطلاعات حاصله از ارباب رجوع وجود دارد که عبارتند از :



واکنش و احساس ارباب رجوع درقبال برنامه؛ یادگیری (بهبود گرایش، آگاهی یا دانش)؛


تغییر در مهارتها (عملی ساختن یادگیری برای بهبود رفتار)؛


اثربخشی (بهبود عملکرد بخاطر بهبود رفتار ).


متاسفانه جمع آوری اطلاعات قابل استناد درباره اثربخشی با دشواری همراه است. در این زمینه اطلاعات مربوط به یادگیری و تغییرایجاد شده در مهارتها بسیار سودمند است .



الگوی منطقی


الگوی منطقی (LOGIC MODEL) عبارت است از نمایش جریان مواد و فرایندهای لازم برای دستیابــی به نتایج مطلوب سازمان یا برنامه های اجرایی مربوط به آن. براین اساس، این الگو عبــارت است از نمایش ترتیبی از طرح ریزی برنامه، اجرا و ارزیابی که در آن، تمامی عناصری که بر افراد و اتحادیه تاثیر مثبت می گذارند موردشناسایی قرار می گیرند . این الگو دارای فواید بسیاری برای سازمانها به منظور سازماندهی طرح ریزی و تحلیل سازمان و برنامه های اجرایی مربوط به آن است. همچنین، در شرایطی که ارزیابی مبتنی بر پیامدها یا اثرات برنامه ها مدنظر باشد، می توان از این الگو استفاده کرد. همچنین، از این الگو می توان برای توجیه برنامه های اجرایی و تشریح مزایا و فواید آن سود جست .



درهنگام استفاده از الگوی مزبور باید به اهم موارد موجود در سازمان یا برنامه توجه داشت و از تاکید بر موارد حاشیه ای یا ویژه اجتناب کرد به عنوان مثال، نباید ازاین الگو فقط در زمانی ویژه یا برای بخشی از برنامه های سازمانی استفاده کرد. درهر صورت، می توان با استفاده از الگوهای منطقی فعالیتهایی را که در برنامه یا سازمان اتفاق می افتند تحلیل و تشریح کرد و نتایج موردانتظار اربــاب رجوع یا اتحادیه های صنفی و دیگر ذینفعان سازمان را به تصویر کشید .



الگوی منطقی باید بتواند تمایز و تفکیک لازم را بین برنامه های مختلف ایجاد کند. در بهترین شرایط، یک الگوی منطقی دارای جزئیاتی به میزان یک صفحه یا حداکثر دو صفحه معمولی است. سطح جزییات باید فهم و درک کافی را برای خواننده ایجاد کند و بتواند موارد اصلی موثر را بر سازمان و برنامه های آن مشخص سازد. همچنین، الگوی مزبور باید بتواند اتفاقات موجود در ورودیها، خروجیهای متفاوت مربوط به نتایج برنامه و منافع یا اثراتی را که گروهها از آن بهره مند می شوند مشخص کند. محتوای الگوهای منطقی برنامه در اغلب موارد صریحتر از الگوهای مربوط به سازمان است .




تعریف اصطلاحات اساسی : به طور ویژه الگوهای منطقی بر ورودیها، فرایندها، خروجیها و پیامدهای مربوط به یک سازمان و برنامه های آن تاکید می ورزد. درک درست مفهوم این واژه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است .



ورودیها : شامل موادی است که سازمان یا برنامه در فرایندهای خود برای ایجاد نتایج مطلوب سازمان مورداستفاده قرار می دهد. از انواع مختلف ورودیها می توان به مواردی همچون: نیروی انسانی، پول، تجهیزات، تسهیلات و تاسیسات، تدارکات، ایده های افراد، زمان نیروی انسانی اشاره کرد. همچنین، ورودیها را می توان به عنوان مهمترین نیروهای موثر بر سازمان یا برنامه های آن به حساب آورد .



فرایندها : به منظور دستکاری یا تبدیل و تنظیم اقلام در راستای تولید نتایج مطلوب توسط سازمان یا برنامـــه های آن مورداستفاده قرار می گیرند. فرایندها در محدوده ای بین گذاشتن کاغذ بر روی میز برای طراحی شاتل تا برخاستن آن را دربرمی گیرد .



خروجیها : به طور معمول، خروجیها نتایج مشهود فرایندهای اساســـی در سازمان یا برنامه های آن هستند. در اغلب موارد، خروجیها با تعداد همراه هستند که به عنوان مثال می توان به مواردی همچون: تعداد افرادی که در یک آزمون پذیرفته یا مردود شده اند، تعداد دوره های برگزار شده آزمونهای برگزار شده و تعداد استادان به کار گرفته شده در برنامه اشاره کرد .



پیامدها : پیامدها اثرات (از روی امیدواری مثبت) مربوط به افرادی است که سازمان به دنبال سود رساندن به آنان از طریق اجرای برنامه ها است . درهریک از مراحل یک الگوی منطقی موارد مندرج در جدول شماره یک موردتوجه قرار گرفته است .



مفروضات و پنداشته ها عبارتند از باورهایی که ما درباره برنامه، افراد، محیط داریم و دربرگیرنده نحوه تفکر و رویکردهای ما در زمینه برنامه است . عوامل خارجی نیز محیطی است که در آن، برنامه های مزبور مجموعه ای از عوامل خارجی مرتبط با فعالیتهای برنامه را شامل می شوند .




اجرای گام به گام الگوی منطقی


گام اول :


تعیین برنامه ای که باید موردارزیابی قرار گیرد؛


تبیین مقاصد اجرای برنامه ارزیابی و چگونگی استفاده از نتایج؛


تبیین اهداف غایی یا پیامدهای موردانتظار؛


تعیین شاخصها و نمایانگرهایـــــی برای اندازه گیری و سنجش مهارتهای اساسی .


گام دوم :


تشریح اهداف غایی و پیامدهای برنامه .


گام سوم :


مشروعیت بخشیدن به ارزیابی برنامه ازطریق هماهنگی با ارباب رجوع، مدیران و کارکنان؛


ایجاد آگاهی در زمینه برنامه موردنظر؛


انگیزه بخشیدن به افراد برای همکاری در برنامه .


گام چهارم :


تعیین داده های موجود؛


تعیین داده های موردنیاز؛


انتخاب معیارهای موردتوجه در فرمهای ارزیابی؛


ایجاد فرم ارزیابی؛


بررسی روایی فرم ازطریق انجام ارزیابی آزمایشی؛


تایید یا اصلاح فرم .


گام پنجم :


تکثیر و شماره گذاری فرمهای ارزیابی؛


توزیع؛


ورود داده ها توسط ارزیابها .


گام ششم :


جمع آوری فرمهای تکمیل شده؛


ورود داده های مربوط به هر فرم؛


دسته بندی داده ها براساس فرد، تاریخ؛


تحلیل و تفسیر داده ها؛


استنتاج کلی .


گام هفتم :


تنظیم گزارش به صورت زیر :


1 - تشریح برنامه (اطلاعات مربوط به ورودی )


نام و عنوان برنامه؛


محل و زمان انجام برنامه؛


مسئول اجرای برنامه؛


منابع مورداستفاده در برنامه :


تعداد کارکنان و داوطلبان درگیر در برنامه؛


نوع تجهیزات مورداستفاده در اجرای برنامه؛


هزینه های اجرایی برنامه .


اهداف غایی برنامه. به عنوان نمونه دراین مثال :


مهارتهای اساسی قابل دستیابی؛


محتوای موردنظر برای یادگیری؛


علل گزینش مهارتهای اساسی و محتوا


2 - گزارش گیری عددی و شماتیک از مهارتهای اساسی به دست آمده


3 - مشخص کردن تعداد پاسخگویان و نرخ پاسخگویی، زمان اجرای برنامه و تعداد جلسات پیگیری


4 - ارائه خلاصه ای از تغییرات ایجاد شده در مهارتهای اساسی به صورت زیر :


توجه به نتایج و پاسخگویی به برخی پرسشها در زمینه اهداف غایی و پیامدهای برنامه ها. به عنوان نمونه در مثال مزبور :


تعیین آن دسته از مهارتهای کلیدی که با بهبود چشمگیری همراه بوده اند .


تعیین آن دسته از مهارتهای کلیدی که تغییر چندانی نداشته اند .


تعیین میزان همبستگی بین مهارتهای کلیدی


5 - ارائه نتایج برنامه با توجه به موارد زیر :



+ مخاطبان گزارش نیازهای مخاطبان


چگونگی ارائه گزارش به سمع یا نظر مخاطبان .


6 - توجه به نکات کلیدی زیر در تنظیم و ارائه گزارش :


اجتنــــاب از استعمال واژه های فنی و دست و پاگیر؛


استفاده از سبک محاوره ای؛


اجتناب از عبارات طولانی؛


محدودکردن عبارات انفعالی؛


رعایت دستورات گرامری؛


همکاری گروهی در گزارش نویسی؛


درنظر گرفتن زمان مناسب برای تکمیل گزارش؛


استفاده از نمودارها، جداول و جملات مختصر و مفید .


گام هشتم :


پاسخگویی به پرسشهای کلیدی زیر :


آیا برنامه دیگری برای دستیابی به اهداف موردنظر لازم است؟


آیا تمامی منابع مورداستفاده در ورودیها ضروری بودند؟


آیــــا برای دستیابی به پیامدها و اثرات برنامه های آینده به خروجیهای متفاوتی نیاز داریم؟


آیا در برنامه های آینده به پیامدها و اثرات دیگری نیازمندیم؟



منابع :


1 - CARTER MCNAMARA, BASIC GUIDE TO PROGRAM EVALUATION, MBA, FEB 16, 1998.



2 -MARY E. ARNOLD, BE “LOGICAL” ABOUT PROGRAM EVALUATION: BEGIN WITH LEARNING ASSESSMENT, OREGON STATE UNIVERSITY, JOURNAL OF EXTENSION, JUNE 2002, VOLUME 4, NUMBER 3.



3 - GARY OSTROSKE, INVESTING IN RESULTS, PRESIDENT AND CPO, UNITED WAY FOR THE GREATER NEW ORLEANS AREA, NEW ORLEANS, UNITED WAY OF AMERICA’S EXECUTIVE NEWSLETTER, OCTOBER 6, 1997.



4 - LIFE SKILLS EVALUATION SYSTEM, MEASURING GROWTH IN LIFE SKILLS FOR YOUTH AND FAMILY PROGRAMS, OCTOBER 30, 2001.



5 - ELLEN TAYLOR-POWELL, LOGIC MODEL WORKSHOP, UNIVERSITY OF WISCONSIN-EXTENSION COOPERATIVE EXTENSIION PROGRAM DEVELOPMENT & EVALUATION, DECEMBER5, 2001.



6 - VAN LEPTHIEN, MODEL DRIVEN ARCHITECTURE (MDA) AND GENERATIVE PROGRAMMING.



یزدان محمدبیگی خورتابسرا: کارشناس ارشد برنامه ریزی سیستم های اقتصادی - اجتماعی


برگرفته از: ماهنامه تدبیر


 




نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 4 فروردین 1388  | 9:43 AM | نویسنده : قاسمعلی
نخستین دایره‌المعارف مشاغل ایران با عنوان "طبقه بندی و شرح جامع مشاغل" به کوشش ابراهیم ابراهیم بای سلامی منتشر شده‌است.به گزارش ایسنا، امروزه به واسطه توسعه و گسترش روز افزون فناوری، فعالیت‌های اقتصادی، صنعتی و خدماتی، سازمان‌ها دچار تحولات عمیقی شده‌اند و برای تطبیق با چنین شرایطی، سازمان‌ها ناگریزند تا نیروی انسانی پرتوانی را در مقیاس وسیع و متنوع جذب، حفظ و اداره کنند. سازمان، هدف‌های خاص خود را دارد و به منظور رسیدن به اهداف، دارای وظایف و مسوولیت‌هایی است که به نحوی میان کارکنان سازمان تقسیم می‌شوند. برای تحقق بخشیدن به اهداف سازمان، تضمین حقوق فردی، رعایت عدالت اجتماعی،کاربرد صحیح، تنظیم محتوا و تهیه جدول‌های حقوق و دستمزد، شناخت مشاغل ضروری است .
 

طبقه‌بندی و گروه‌بندی‌ مشاغل به خانواده‌های بزرگ شغلی می‌تواند نقش موثری در فعالیت‌هایی نظیر ارزیابی عملکرد شغل،کارمند، معتبر ساختن آزمون‌های انتخاب کارمند، ارزشیابی مشاغل، طراحی مسیرها و مشاوره شغلی ایفاکند.ابراهیم ابراهیم بای سلامی با همکاری موسسه دانش پارسیان، در این راستا و در راستای اجرای قانون خدمات کشوری، برای طبقه‌بندی مشاغل در سازمان‌ها وکارگاه‌های مشمول قانون کار، استفاده محققین، دانشجویان و سایر علاقه‌مندان با بررسی منابع داخلی، خارجی و تجاربکشورهای دیگر از میان چند طبقه‌بندی شغلی مشهور دنیا، طبقه‌بندی مبتنی بر الگوی محتوایی شبکه شغلی معروف به O.NET را انتخاب کرده است .


ویژگی عمده و متفاوت این طبقه‌بندی با سایر طبقه‌بندی‌های موجود در آن است که مهمترین اطلاعات کار را شناسایی و آنها را در یک سیستم منسجم از لحاظ نظری و عملی دسته بندی می‌کند و در بر گیرنده ماهیت مشاغل، افراد شاغل، توصیفات بین شغلی و توضیحات مشاغل خاص است. این مجموعه شامل 929 شغل اصلی و 30 هزار و 505 شغل فرعی است که در 22 طبقه‌ شغلی دسته بندی و در 22 جلد منتشر شده است. تمامی مشاغل براساس روش کتابخانه‌ای تطبیق داده شده و 40 شغل به صورت تحقیقات میدانی مورد بررسی قرار گرفته که در بیش از 87 درصد با مشاغل داخل کشور تطبیق داشته‌است.آخرین به روز رسانی مشاغل موجود در این کتاب مربوط به آبان ماه سال 1387 (نوامبر 2008) است. همچنین برای سهولت مقایسه بین مشاغل کشور، فهرست کلیه مشاغل کشور در انتهای هرکتاب آورده شده است . لازم به ذکر است آخرین سرشماری شغلی انتشار یافته موجود درکشورکه مورد استفاده قرار می‌گیرد، مربوط به سرشماری عمومی سال 1375 استکه توسط مرکز آمار براساس ISCO-88 (فهرست طبقه‌بندی مشاغل ILO در سال 1988) منتشر شده است و شامل 10 طبقه‌، 606 شغل اصلی و شش هزار و 60 شغل فرعی است .



این مجموعه دارای 22 طبقه شغلی در 22 جلد به شرح زیر است :


1- آموزش و پرورش وکتابخانه:مشاغل این طبقه شامل طراحی، مدیریت، فراهمکردن خدمات آموزشی، پرورشی، پشتیبانی و یادگیری مرتبط شامل خدمات ارزیابی،کتابخانه‌ای و اطلاع رسانی است .


2- پشتیبانی تندرستی:مشاغل این طبقه‌ شامل فراهم نمودن خدمات بهداشت روزمره فردی،کمک به بیمارستان و تسهیل انجام مراقبت و خدمات خانگی، انجام وظایف اجرایی، اداری و بالینی زیر نظر مستقیم پزشک و انجام خدمات درمانی است .


3- پشتیبانی اداری و دفتری:مشاغل این طبقه شامل کار باکامپیوتر، انجام کارهای دفتری، حفظ امنیت اطلاعات، ایجاد هماهنگی‌ها، بایگانی، تبادل اطلاعات داخل و خارج سازمانی، جمع آوری، پردازش، سازماندهی و بازیابی اطلاعات است .


4- امور بازرگانی و مالی:مشاغل این طبقه شامل سرمایه‌گذاری، برنامه‌ریزی، بانکداری، بیمه و مدیریت مالی، تجاری، مهارت‌های خاص در سازماندهی، مدیریت زمان، ارتباطات و خدمات مشتری است .


5- تهیه و سرو غذا و مشاغل مربوطه:مشاغل این طبقه‌ شامل تهیه، پخت و سرو غذاها، دسرها، غذاهای فوری، غذاهای سرد و سایر مواد غذایی برای موسسات، منازل، رستوران‌ها، هتل‌ها، بیمارستان‌ها، هواپیماها و غیره است .


6- تولید:مشاغل این طبقه شامل طراحی، مدیریت، اجرا و پردازش مواد جهت تولید محصولات واسطه یا نهایی، فعالیت‌های حمایتی فنی و حرفه‌ای مربوطه مانند تولید، نگهداری و پردازش است .


7- حقوق:مشاغل این طبقه شامل طراحی، مدیریت ارایه خدمات حمایتی، قانونی و حقوقی است .


8- خدمات اجتماعی:مشاغل این طبقه شامل توسعه، مدیریت کالاها و خدمات و خدمات مشتریان و زندگی در منزل شامل غذا پوشاک، منسوجات وکودک است .


9- خدمات حفاظتی:مشاغل این طبقه شامل مدیریت، نظارت وکنترل حفاظتی و امنیتی مانند نگهبانان،کارآگاهان آتش نشانان و نیروهای پلیس است .


10- خدمات و مراقبت‌های شخصی:مشاغل این طبقه شامل ارایه خدمات پزشکی و بهداشتی به بزرگسالان وکودکانی است که دچار ناتوانی فیزیکی هستند. این مشاغل عمدتا شامل مراقبت‌های خانگی اعم از مراقبت‌های پزشکی، آموزش به بیماران و انجامکارهای سبک در منزل مانند، خرید و آشپزی وکمک به حمل و نقل بیماران است .


11- ساخت و ساز و استخراج:مشاغل این طبقه شامل طراحی، برنامه‌ریزی، مدیریت، ساخت و ساز و نگهداری از محیط‌های ساخته شده، تجاری، الکتریکی، تعمیرات لوله، نصب کف، سقف وکار با ماشین آلات حفاری و معدن است .


12- علوم زندگی، طبیعی و اجتماعی:مشاغل این طبقه شامل طراحی و سازمان دهی و مدیریت در علوم جانوری، انسان شناسی، باستان شناسی، فضانوردی، علوم هوا و فضا زیست شناسی، سیاست، علوم اجتماعی و روانشناسی بالینی است .


13- فروش و مشاغل مربوطه:مشاغل این طبقه شامل طراحی، مدیریت، اجرای خدمات فروش کلی و جزئی، خدمات بازاریابی، توزیع، ارتقای محصول و عرضه آن به بازار است .


14-کامپیوتر و ریاضیات:مشاغل این طبقه شامل تجزیه و تحلیل داده‌ها، تحقیق، طراحی، هماهنگی، به کارگیری فرمول‌ها، اصول و متدولوژی استاندارد شده ریاضی برای مسایل توسعه فناوری و اجرای برنامه‌های نرم افزاری است .


15- متخصصان مراقبت‌های بهداشتی و حرفه‌ای:مشاغل این طبقه شامل ارتقای سلامت بهبود، تشخیص و درمان، آسیب‌ها و بیماری‌ها،کار در بیمارستان‌ها، مطب‌های پزشکی، دندانپزشکی، آزمایشگاه‌ها،کشتی‌های تفریحی، اماکن ورزشی و تحقیقات در مورد بیماری‌ها، جمع آوری و تنظیم داده‌ها و اطلاعات است .


16- مدیریت:مشاغل این طبقه شامل طراحی، سازماندهی، هدایت، اجرا و ارزیابی کارکردهای تجاری و مدیریتی لازم جهت عملکرد موثر، بهره‌وری و سودآور است .


17- مزرعه داری، ماهیگیری و جنگلداری:مشاغل این طبقه شامل برنامه ریزی، انجام، تولید، مدیریت، پردازش و بازاریابی محصولات کشاورزی و خدمات مواد غذایی، محصولات چوبی، منابع طبیعی، باغبانی، جانوریی، خدمات حرفه‌ای، فنی و آموزشی مربوطه است .


18- معماری و مهندسی:مشاغل این طبقه شامل بخش‌های طراحی، برنامه‌ریزی، مدیریت، ارایه تحقیقات علمی و خدمات فنی و حرفه‌ای، خدمات ارزیابی، آزمایشگاهی و تحقیق و توسعه است .


19- نصب نگهداری و تعمیر:مشاغل این طبقه شامل نصب، نگهداری، تعمیر وسایل مکانیکی و الکتریکی، هواپیما، دوچرخه، اتوبوس،کامیون، دوربین، انواع ماشین‌های اتوماتیک،کشاورزی، خنک کننده‌ها، گرم کننده‌ها، آلات موسیقی، وسایل صوتی و تصویری، ساعت و وسایل ارتباط از راه دور است .


20- حمل و نقل کالا و مسافر:مشاغل این طبقه شامل مدیریت، نقل و انتقال مسافر، مواد وکالا از طریق جاده، هوا، ریل و آب، خدمات حمایتی فنی و حرفه‌ای، نقل و انتقالات، برنامه‌های زیربنایی و مدیریتی، خدمات، تدارکات و نگهداری تجهیزات قابل حمل مربوط است .


21- نظافت و نگهداری ساختمان و زمین:مشاغل این طبقه شامل تمیز نگهداشتن ساختمان‌ها، بیمارستان‌ها، فروشگاه‌ها، هتل‌ها، آپارتمان‌ها و ... در وضعیت بهداشتی و خوب تمیزکردن کف‌ها، شامپوکردن فرش‌ها و موکت‌ها، دیوارها، شیشه‌ها و جمع‌آوری زباله‌ها، نقاشی، نجاری، چمن زنی،کنترل سیستم‌های خنککننده و گرم کننده است .


22- هنر، طراحی، سرگرمی، ورزش و رسانه:مشاغل این طبقه‌ شامل طراحی، تولید، نمایش، اجرا، نویسندگی و انتشار منابع چند رسانه‌ای، بصری، اجرای هنری، روزنامه‌ نگاری و سرگرمی است .



آیدا بکتاشی



برگرفته از: روزنامه تفاهم



نظرات 0
تاريخ : دوشنبه 3 فروردین 1388  | 8:08 AM | نویسنده : قاسمعلی
چرم نگار   چرم نگار  
شرکت چرم نگار جزء پیشگامان صنعت چرم ایران و با اتـــــکا بر خداوند منان ، توانایی و ذوق ایرانی که مصداق (( هنر نـــزد ایرانیان است و بس )) خود را تضمین کرده و صنعت چرم را در این راســـــتا رونق و تحول بخشیده و با تنوع و تکثر ، یکنواختی بازار را شکسته است. شرکت تولیدی چرم نگار با پشتوانه 16 ساله مؤسس خود در زمینه تولید و صادرات انواع محصولات چرمی در سال 1372 تاسیس شد و اشتغال ‌زایی را هدف معنوی و به جای وابستگی و واردات ، تولیــد و صادرات را هدف نهایی خود قرارداده است. کادرهای مدیریت ،تولید، بازرگانی و طراحی این شرکت تمامی توان خود را جهت ارتقا سطح کیفی محصولات و توانمند نمودن خویش جهت پاسخگویی به نیازهای مرتبط با فعالیت را بی صبرانه و با عزمی راسخ در دستور کار خود قرار داده است . وقتی شروع کردیم کسی بر این باور نبود که می‌توانیم امروز سهم عمده‌ی بازار را به خود اختصــاص دهــیم. در توسعه و غنی‌ســازی شغلی کوشیدیم ، تا با تلاش و نوآوری ، همواره برتعهدمان پایـنده باشیم و این نتیجه‌ی ((خواستن توانستن است.)) شایان ذکر است این شرکت با خدمت گرفتن تکنولوژی روز دنیا و با بهره گیری از دستگاه های صنعتی پیشرفته و نیروی متخصص در زمینه تولید انواع هدایای تبلیغاتی طبق طرح مورد نظر شما جهت مناسبت های مختلف اعلام آمادگی می نماید . * استراتژی و اهداف بلند مدت چرم نگار سرآمدی و پیشرو بودن در حوزه تهیه و تولید محصولات چرمی ‌متمایز و با کیفیت جهانی ‌برای ‌تامین خواسته کسانی ‌که خواهان  ...

 
 
 محصولات شرکت
 
جاجواهری هخامنشی جاکلیدی جادلاری قاب وَاِن یکاد
  استان تهران, تهران, میدان رسالت-خیابان هنگام-شمیران نو-خیابان نقاشیان-شماره 170-ساختمان چرم نگار
تلفن تماس 021-77245030 فکس 021-77491972
پست الکترونیکی info@charmnegar.ir وب سایت www.charmnegar.ir


نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 2 فروردین 1388  | 11:24 PM | نویسنده : قاسمعلی

به نظر شما کدامیک از موارد زیر ، از مهمترین علل عدم استقبال از تولیدات ایرانی می باشد ؟

الف ) تنوع محصولات

ب ) کیفیت و دوام

ج ) قیمت محصولات

د ) طراحی و زیبایی

ه) عدم فرهنگ سازی

 

پاسخ خود در قسمت نظرات وارد نمایید ........ با تشکر

 



نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 2 فروردین 1388  | 8:41 AM | نویسنده : قاسمعلی
     

AWT IMAGE

 

 دانلود pdf شماره اول

دانلود pdf شماره دوم

دانلود pdf شماره سوم

دانلود pdf شماره چهارم


همچنين جهت چاپ مقاله خود در اين نشريه مقاله مورد نظر  را به همراه مشخصات فردی و تحصيلی خود به آدرس

http://www.smeir.ir/

ارسال نماييد.

جهت دانلود فايل فرمت ارسال مقاله اينجا کليک کنيد.



نظرات 0

تعداد کل صفحات : 2 :: 1 2