محور : اقتصاد
شاكري عباس,محمدي تيمور,موسالو يوشع
هدف اصلي از نگارش مقاله حاضر طراحي مسيرهاي بهينه براي متغيرهاي کنترل (سياسي) و حالت (درونزا) اقتصاد ايران طي برنامه هاي مختلف توسعه است. بدين منظور با بکارگيري مدل اقتصادسنجي کلان ايران در نظريه کنترل بهينه مقادير متغيرهاي مزبور طي سال هاي مختلف برنامه هاي دوم و سوم و چهارم استخراج شده است. نتايج حاصل از بکارگيري روش کنترل بهينه حاکي از اين واقعيت است که برخي از اهداف در نظر گرفته شده در برنامه ها بعضا در تعارض بوده و قابل دسترس نيستند. در اين ارتباط سناريوهاي مختلفي براي آناليز حساسيت اهداف از پيش تعيين شده نسبت به مقادير متغيرهاي سياسي طراحي شده است. مطالعه حاضر نتايج مهم ديگري نيز داشته است. به عنوان مثال: بنا به تحقيق انجام شده اتخاذ نرخ رشد ثابت براي عرضه پول سازگاري بيشتري با مسيرهاي بهينه طراحي شده دارد.
كليد واژه: تئوري کنترل بهينه، مدل اقتصادسنجي کلان، برنامه هاي توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي، سياست هاي پولي و مالي
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 1 (پياپي 24) بهار 1386
محور : اقتصاد ایران
كشاورزحداد غلام رضا,چراغي داوود
ايجاد ظرفيت هاي جديد و بکارگيري پتانسيل هاي موجود توليد منشا تقاضا براي نيروي کار است و در اقتصاد ايران، به دليل محدوديت بازارها، ظرفيت هاي مازاد در بخش هاي مختلف توليد کالاها و خدمات شايع مي باشد. افزايش تقاضاي نهايي و تشکيل سرمايه، بازتابي از تقاضاي داخلي، و خالص صادرات نشان دهنده تقاضاي خارجي براي رشد ستانده و در نتيجه اشتغال است. اين مقاله سعي دارد، با بکارگيري شاخص هاي مختلف در چارچوب جدول داده- ستانده 1375، پتانسيل هاي توليدي و اشتغال زايي اقتصاد ايران را در قالب 24 بخش رتبه بندي نمايد. در رتبه بندي ظرفيت هاي بالقوه ستانده و اشتغال بخش ها، از شاخص هاي پيوند پيشين تقاضاي نهايي، پسين ارزش افزوده و کشش تقاضاي نهايي استفاده مي شود. يافته ها نشان مي دهد که الزاما سياست هاي رشد محور نمي توانند اشتغال زا باشند. زيرا در بسياري از موارد کشش هاي اشتغال کمتر از کشش هاي توليدي تقاضاي نهايي است. در ميان بخش هاي اقتصاد ايران، صنعت توليد مواد غذايي، ساير خدمات، ساختمان هاي مسکوني و زيربنايي، خدمات بازرگاني، ساير محصولات صنعتي، خدمات حمل و نقل جاده اي، مواد سنگ هاي ساختماني و کاني هاي فلزي از جمله بخش هايي هستند که مي توانند در فراهم ساختن فرصت هاي شغلي، کليدي باشند.
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 1 (پياپي 24) بهار 1386
محور : اقتصاد
پژويان جمشيد,امين رشتي نارسيس
ماليات ها به عنوان يک منبع درآمد قابل اطمينان، همواره مورد توجه دولتمردان بوده است. اما از آنجا که اين ابزار پراهميت دولت اختلالاتي را در اقتصاد ايجاد مي کند، اقتصاددانان به فکر افتادند که پايه هاي مالياتي جديدي را معرفي کنند که کمترين عدم کارآيي را در سيستم اقتصادي ايجاد کند، در بين انواع ماليات ها «ماليات هاي سبز» از چنين ويژگي برخوردار است.
ماليات سبز بر پايه هزينه اعمال مي شود؛ از اين رو گستردگي زيادي داشته و درآمد مناسبي را براي دولت به همراه دارد، به همين جهت مي تواند جانشين ساير پايه هاي مالياتي شود. اين نکته از يکسو؛ اثر اختلال زايي ماليات هاي ديگر را کاهش داده و از سوي ديگر، براي جامعه به دليل کاهش آلودگي فوايد زيادي دارد.
اين مطالعه با استفاده از يک مدل سيستمي روتردام، اعمال ماليات سبز بر کالاهاي آلوده کننده را مشاهده مي کند و نشان مي دهد که اعمال اين نوع ماليات مي تواند ميزان تقاضا براي کالاهاي آلوده کننده را کاهش دهد.
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 1 (ويژه نامه ماليات) بهار 1386
محور : اقتصاد ایران
جلال آبادي اسداله,عزيزنژاد صمد,مستقيمي محمودرضا
آزادسازي تجاري و حذف عوامل مختل کننده قيمت ها موجب شکل گيري توليدات بر پايه مزيت نسبي است. در اين ميان واردات و بخصوص واردات کالاهاي واسطه اي- سرمايه اي مي تواند منجر به توليد کالاهايي با کيفيت بالاتر از کشور از طريق رقابتي تر کردن صنايع شود؛ به عبارتي مي توان گفت واردات مي تواند نقش موثري در فرايند آزادسازي تجاري داشته باشد؛ لذا تجزيه و تحليل تاثير متغيرهاي کلان اقتصادي بر واردات کالاهاي مربوط از اهميت بسزايي برخوردار مي باشد. در پژوهش حاضر تاثير متغيرهاي کلان اقتصادي با استفاده از مدل خود رگرسيون برداري (VAR) و همگرايي جوهانسن بر واردات کالاهاي واسطه اي- سرمايه اي مورد تجزيه و تحليل قرار گرفته است. متغيرهاي کلان اقتصادي شامل نرخ ارز حقيقي، نرخ تعرفه، نرخ تورم، جمعيت و متغير مجازي جنگ است. نتايج حاصل نشان مي دهد مقدار تقاضاي واردات بطور عمده بوسيله نوسانات نرخ ارز حقيقي و درآمد سرانه حقيقي تحت تاثير قرار مي گيرد و کمتر تحت تاثير نرخ تعرفه است. همچنين با استفاده از ضريب تعديل حاصل از مکانيسم تصحيح خطا (ECM) براي متغيرها مي توان نتيجه گرفت در صورت بروز عدم تعادل در تقاضاي واردات کالاهاي مورد بررسي در هر سال، 48 درصد از عدم تعادل حاصل از تقاضاي کالاهاي واسطه اي- سرمايه اي در دوره بعد تعديل مي شود. براي تعيين رابطه موجود بين متغيرها در بلندمدت از روش جوهانسون، بردارهاي همگرا برآورد شده و با اعمال فيود روي روابط همجمعي، تاثير متغيرها سنجيده شده است.
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 1 (پياپي 24) بهار 1386
محور : اقتصاد ایران
ميرمطهري سيداحمد*
* شرکت سرمايه گذاري صندوق بازنشستگي کارکنان صنعت نفت
از جمله مباحث بسيار مهم در ادبيات اقتصادي، بررسي تاثير ساختار مالي بر رشد اقتصادي است. به رغم تحقيقات متعددي که درباره کشورهاي مختلف با ساختارهاي مالي متفاوت انجام شده، تاکنون اجماع نظري درباره تاثير آن بر رشد اقتصادي بدست نيامده است.
در اين تحقيق با استفاده از روش هاي اقتصادسنجي مرسوم، رابطه ميان ساختار مالي و رشد اقتصادي ايران در دوره 1370-1384 مورد آزمون قرار گرفت. نتايج بدست آمده نشان داد که رابطه آماري معناداري ميان ساختار مالي کشور و توليد وجود دارد؛ به بيان ديگر ساختار مالي، اثر معني داري بر سطح توليد داشت. نتايج بدست آمده در اين تحقيق، با نتايج حاصل از مطالعات لوين (2002)، بک و لوين (2002)، در تضاد است، که به نظر مي رسد مي تواند ناشي از روش و روش شناسي تحقيق باشد. اما نتايج برخي ديگر از تحقيقات، مورد تاييد است. بر پايه نتايج اين تحقيق مي توان گفت، ساختار مالي بر رشد اقتصادي ايران تاثيرگذار بوده است.
كليد واژه: ايران، ساختار اقتصادي، توسعه اقتصادي، مدل اقتصادسنجي
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 1 (پياپي 24) بهار 1386
محور : اقتصاد ایران
بررسي تجربي سيستم تقاضاي روتردام با استفاده از داده هاي مخارج مصرفي خانوارهاي شهري (مطالعه موردي: استان آذربايجان غربي)
موسوي ميرحسين,رضايي ابراهيم,هيراد عليرضا
سيستم هاي تقاضاي مصرف کننده بيان مي کند که چگونه مصرف کننده درآمد خود را بين انواع مختلف کالاها تخصيص دهد. اين مدل ها، معمولا مبتني بر تئوري هاي اقتصاد خر هستند که طرف تقاضا را لحاظ و اطلاعات طرف عرضه را ناديده مي گيرند. به عبارت ديگر تقاضا را مستقل از طرف عرضه، تحليل مي کنند. در اين مقاله، ابتدا درباره ويژگي هاي نظري تقاضا مصرف کننده و روش هاي استخراج تابع تقاضا بحث شده است و در نهايت با استفاده از داده هاي مخارج خانوارهاي شهري استان آذربايجان غربي، سيستم تقاضا روتردام به دو حالت مقيد و غير مقيد برآورده شده است. نتايج حاکي از آن است که در هر دو حالت تئوري تقاضا در مورد گروه هاي کالايي صدق مي کند و براي اين که مشخص شود سيستم تقاضاي روتردام با نظريه هاي تقاضا سازگار است يا نه؛ قيود همگني و تقارن از طريق آزمون والد، آزمون شده است. نتايج حاکي از آن است که قيد همگني و تقارن در سيستم تقاضاي روتردام تامين مي شود.
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 1 (پياپي 24) بهار 1386
محور : اقتصاد ایران
بررسي آثار ايجاد يک موافقتنامه تجارت ترجيحي بين ايران و ترکيه بر جريانات تجاري و درآمدهاي تعرفه اي ايران
منطقي خسرو,زرين اقبالي حسين,تك روستا علي
در اين مقاله آثار ايجاد يک موافقتنامه ترتيبات تجاري ترجيحي دو جانبه بين ايران و ترکيه مورد بررسي قرار گرفته است. براي اين منظور با بکارگيري يک مدل تعادل جزيي و با استفاده از آمار دوره 2003-2002 منتج از منابع آمار بانک جهاني، آثار ايجاد موافقتنامه در قالب مفاهيم، ايجاد و انحراف تجارت و در سناريوهاي کاهش موانع تعرفه اي، مورد بررسي قرار گرفته است.
نتايج حاکي از آن است که ايجاد موافقتنامه دو جانبه بين ايران و ترکيه، هر چند باعث افزايش کل حجم تجارت؛ يعني صادرات و واردات ايران به آن کشور خواهد شد؛ اما افزايش صادرات کمتر از افزايش واردات خواهد بود که دليل اصلي آن نيز بالاتر بودن سطوح تعرفه اي ايران بر واردات از ترکيه در مقايسه با سطوح تعرفه اي ترکيه بر کالاهاي وارداتي از ايران مي باشد.
علاوه بر اين؛ به رغم افزايش بيشتر واردات ايران نسبت به صادرات و در نتيجه تشديد کسري تراز تجاري ايران با کشور ترکيه، بخش اعظمي از واردات از ترکيه مربوط به کالاهاي غيرمصرفي؛ يعني کالاهاي واسطه اي و سرمايه اي است که تبعات اين واردات متفاوت با واردات کالاهاي صرفا مصرفي مي باشد. همچنين پس از ايجاد يک موافقتنامه، درآمدهاي تعرفه اي ايران نيز کاهش خواهد يافت؛ اما اين موضوع در سطح کالايي و کدهاي دو رقمي HS متفاوت خواهد بود. بطوريکه با توجه به مقادير کاهش تعرفه و همچنين کشش تقاضاي واردات هر کالا درآمد تعرفه اي برخي از کالاها، حتي افزايش نيز خواهد يافت.
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 1 (پياپي 24) بهار 1386
محور : اقتصاد
آماده حميد,آسيايي محمد,كوپاهي مجيد
در مطالعات مربوط به تعاوني ها، الگوهاي متفاوت تعاون، کمتر مورد توجه قرار مي گيرد. در مورد تعاوني ها، سابقه تئوريکي قوي وجود دارد که نشان مي دهد چنانچه جامعه بخواهد از منافع فراوان تعاون در صنايع فرآوري و بازاريابي محصولات کشاورزي بهره مند شود، تعاوني ها بايستي از رفاه حداکثرسازي سود اجتناب ورزيده و هدف حداکثرسازي رفاه را نيز دنبال کنند. اين مقاله با استفاده از داده هاي پانل مربوط به کارخانجات کوچک تعاوني پنيرسازي براي سال هاي 1382-1374 و با استفاده از روش سيستم سود نرمال، رفتار اين تعاون ها را بررسي مي کند. نتايج بدست آمده نشان مي دهد که اين واحدها، بيشتر از رفتار حداکثرسازي سود پيروي مي کنند. بنابراين اين تعاون ها را بيشتر مي توان بنگاه هاي رقابتي در نظر گرفت و نه بنگاه هاي تعاوني، بدين ترتيب دامداراني که با اين کارخانجات کوچک مبادله محصول خام شير دارند، و نيز مصرف کنندگان محصول نهايي از مزايا و منابع تعاون در اين صنعت بي بهره مي مانند. همچنين نتايج حاصل نشان مي دهد که واحدهاي مورد مطالعه در مصرف نهاده سوخت و نيز نهاده شير از کارآيي صددرصد برخوردار نيستند.
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 1 (پياپي 24) بهار 1386
محور : اخبار جهاد اقتصادی
رئیس پژوهشکده تحقیقات اسلامی سپاه می گوید: برای دستیابی به جهاد اقتصادی باید با یأس و ناامیدی خداحافظی کنیم و توپ را در زمین دیگری نیندازیم.
حجتالاسلام عبدالله حاج صادقی، رئیس پژوهشکده تحقیقات اسلامی سپاه پیرامون راههای دستیابی به تحقق جهاد اقتصادی به خبرنگار شبستان گفت: مقام معظم رهبری با تسلط کامل بر اوضاع کشور و انقلاب اسلامی در میان اولویتهای متعدد جهاد اقتصادی را به عنوان شعار و مبنای اقدامهای امسال کشور معرفی فرمودند.
وی با بیان اینکه روحیه جهادی و انقلابی یکی از راههای مهم دستیابی به تحقق جهاد اقتصادی است، اظهار کرد: اول اینکه باور کنیم باید چنین کاری صورت بگیرد و از حد معمول نیز کار بیشتری انجام دهیم و معتقد باشیم که کار و تلاش ما در هر صحنهای به صورت جهادی در حفظ نظام و انقلاب نقش اساسی دارد، از دیگر راههای تحقق این شعار است.
حجتالاسلام حاج صادقی با اشاره به اینکه دستیابی به جهاد اقتصادی مستلزم شناخت ابعاد مختلف آن است که این ابعاد بیشتر متوجه مسئولان کشوری میشود، تصریح کرد: به عنوان مثال مجلس شورای اسلامی و قوه مقننه باید در بعد زیرساختهای کشور با قانونگذاریهای تسهیلکننده و یا اصلاح قوانینی که موجود هستند ولی میدان و فرصت را برای افراد اهل جهاد میبندند تلاش کرده و زمینه را به گونهای فراهم کنند که نه تنها حالت بازدارندگی برای جهاد اقتصادی نداشته باشند، بلکه زمینهساز فرصت و تحرک برای تلاش مردم باشند.
رئیس پژوهشکده تحقیقات اسلامی سپاه خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر در تحقق جهاد اقتصادی این است که قوه مجریه با مبنا قرار دادن دو اصل عدالت و پیشرفت همان چیزی که مقام معظم رهبری از آنها به عنوان شعار و اصول دهه چهارم انقلاب یاد کردند سعی در اجرا و اصلاح زمینههایی داشته باشند که جلوی جهاد اقتصادی را برای مردم میگیرند.
وی اصلاح نظام بانکی و تقویتبخش خصوصی را از دیگر راههای تحقق جهاد اقتصادی برشمرد و افزود: ایجاد انگیزه برای افرادی که میتوانند در بخش خصوصی سرمایهگذاریهای سنگین داشته باشند، نقش مهمی در تحقق جهاد اقتصادی دارد.
حجتالاسلام حاج صادقی یادآور شد: در تحقق جهاد اقتصادی باید ضرورتها و اولویتها را شناخت، یعنی اینکه کجا بهتر است سرمایهگذاری شود و آنها در اولویت سایر سرمایهگذاریها قرار گیرد که در اینجا نقش قوه مجریه پررنگتر از سایر قوا است.
رئیس پژوهشکده تحقیقات اسلامی سپاه با بیان اینکه قوه قضاییه تضمینکننده عدالت اقتصادی در جامعه است، افزود: عدالت اقتصادی انگیزهدهنده جهاد اقتصادی در جامعه است و قوه قضاییه بر اساس حکام شرعی و قوانین خود باید با باندهای مفاسد اقتصادی و جریانهای فسادانگیز اقتصادی با قاطعیت برخورد کنند و زمینه را برای کسانی که در راستای ایجاد فساد در جامعه هستند ناامن و برای افراد عامل اقدامهای اقتصادی امن کنند.
حجتالاسلام حاج صادقی گفت: توپ را در میدان دیگری انداختن نیز یکی از موانع دستیابی به تحقق جهاد اقتصادی است یعنی اینکه هر کسی دیگری را مسئول در امور اقتصادی بدانند در صورتی که اینگونه نیست و باید به صورت همگانی مشارکت کنیم.
وی اظهار کرد: برای تحقق جهاد اقتصادی باید همه افراد جامعه همت فوقالعاده داشته باشند. ممکن است مسئولان گرایشهای سیاسی مختلفی داشته باشند ولی در بحث مسایل جهاد اقتصادی نباید نقش داشته باشند بلکه همه باید با احساس مسئولیت و وظیفه در تحقق جهاد اقتصادی مشارکت داشته باشند.
حجتالاسلام حاج صادقی اضافه کرد: مردم و مسئولان نباید به این مسئله نگاه کنند که این کار برای من چقدر منفعت دارد و چقدر حقوق میگیرند، بلکه جهاد اقتصادی یعنی اینکه چقدر میتوانم، چقدر قدرت دارم و وظیفه من در قبال شکوفایی اقتصادی جامعه چقدر است.
رئیس پژوهشکده تحقیقات علمی سپاه با اشاره به موانع دستیابی به تحقق جهاد اقتصادی خاطرنشان کرد: یأس و ناامیدی یکی از موانع تحقق جهاد اقتصادی است، ما نباید به دلیل مشکلات و دشواریهای موجود در کشور دچار یأس و ناامیدی در انجام امور اقتصادی کشور شویم بلکه باید با اعتماد به نفس کامل پیش برویم.
وی خودمحوری، انفعال در برابر دشمن و مشغول شدن به امور فرعی و احساسی و بازماندن از امور اصلی و جهادی را از جمله موانع دستیابی به تحقق جهاد اقتصادی عنوان کرد و افزود: ما نباید به افرادی که به دنبال ضربه زدن به ما هستند، بازی کنیم.
منبع : خبرگزاری شبستان
محور : اخبار جهاد اقتصادی
مسئول امور فرهنگی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از برگزاری همایش بزرگ فرهنگ جهادی و جهاد اقتصادی از 15 اردیبهشت تا 30 خرداد امسال در همدان خبر داد.
محمد سوری، مسئول امور فرهنگی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، به خبرنگار شبستان گفت: امور فرهنگی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، همایش بزرگ فرهنگ جهادی و جهاد اقتصادی را در قالب مسابقات مقاله نویسی از 15 اردیبهشت تا 30 خرداد امسال در همدان برگزار می کند.
وی با بیان اینکه این همایش با عنایت به جایگاه والای جهاد سازندگی و به پاس گرامیداشت یاد و خاطره سنگرسازان بی سنگر برگزار می شود، افزود: این همایش با الهام گرفتن از سال جهاد اقتصادی برگزار می شود.
سوری با اشاره به برگزاری این جشنواره در 12 موضوع، تصریح کرد: این موضوعات شامل فرهنگ جهادی با رویکردهای ولایت مداری، جهاد اقتصادی، امنیت غذایی، نوآوری، ویژگی های فرهنگ جهادی، جهاد و ساختارهای فرهنگی، بیت المال و جهاد اقتصادی، کشاورزی، اقتصاد و فرهنگ جهادی، زن و جهاد اقتصادی، جوان و نوجوان و جهاد اقتصادی و اختراع و جهاد اقتصادی است.
مسئول امور فرهنگی سازمان جهادکشاورزی همدان با بیان اینکه این مسابقات در سه بخش پرسنل، همسران و فرزندان پرسنل در مقاطع راهنمایی و متوسطه برگزار می شود، اظهار داشت:مقالات باید 8-5 صفحه باشد و عینا از متن کتاب یا مقالات منتشر شده نباشد.
سوری تصریح کرد: شرکت کنندگان می توانند آثار خود را تا 15 خرداد امسال به دبیرخانه این همایش واقع در سازمان جهاد کشاورزی استان تحویل دهند.
وی با بیان اینکه این همایش با هدف ترویج و تبیین فرهنگ جهاد به ویژه در موضوع جهاد اقتصادی برگزار می شود، اظهار داشت: از نتایج مقالات برگزیده به عنوان دستاوردهای قابل توجه بهره برداری می شود.
منبع : خبرگزاری شبستان
محور : اخبار جهاد اقتصادی
معاون برنامه ریزی استاندار کردستان با اشاره به نیازهای استان در عرصه های مختلف، گفت: تلاش و همت همه جانبه مسئولان زمینه ساز تحقق جهاد اقتصادی است.
به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، ارسلان ازهاری شب گذشته(19اردیبهشت) در جلسه کارگروه اقتصادی استان در سنندج، اظهار داشت: با توجه به اینکه سال 90 به نام سال جهاد اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری نامگذاراری شده است باید با تمام توان و بسیج همه امکانات و توانمندی های استان در راستای تحقق منویات گهربار مقام معظم رهبری در استان گام برداریم.
وی افزود: به منظور تحقق توسعه متوازن و همه جانبه کشور از سوی دولت، طرحی به نام طرح توسعه و تسهیل سرمایه گذاری توسعه ای در مناطق غرب و شرق کشور مصوب شده که بر اساس آن سرمایه گذاری های صنعتی در این مناطق از مشوق هایی برخوردار می شوند.
ازهاری با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر افزایش سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال در استان کردستان، گسترش این مهم در استان را ضرورتی اجتناب ناپذیر دانست و تصریح کرد: افزایش سرمایه گذاری به ویژه توسط بخش خصوصی توسعه همه جانبه استان را تسریع میبخشد.
رئیس سازمان صنایع و معادن کردستان نیز در این جلسه افزود: در راستای اصل 127 قانون اساسی و به منظور ایجاد تسهیلات برای سرمایه گذاری و رفع موانع این حوزه ازآذرماه 89 نیزدر کردستان فعالیت خود را آغاز کرده و در مجموع 465 طرح را برای اجرایی شدن به تصویب رسانده است.
سیروس شاهغیبی عنوان کرد: تاکنون 269 طرح معادل 60 درصد این مصوبات اجرایی شده، 65 طرح دیگر در دست اقدام است و 131 طرح نیز انجام نشده است.
منبع : خبرگزاری شبستان
محور : اخبار جهاد اقتصادی
مسابقه 'هر شهروند یک پیامک – هر پیامک یک راهکار برای تحقق جهاد اقتصادی' در بیرجند برگزار می شود.
به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، فرمانداری شهرستان بیرجند در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری در خصوص نامگذاری سال 90 به نام جهاد اقتصادی، بر آن است تا با برگزاری این مسابقه از نظرات، افکار، پیشنهادات و راهکارهای همشهریان استفاده کند.
بر اساس این گزارش، علاقه مندان می توانند با شرکت در این مسابقه در راستای رسیدن به جهاد اقتصادی مسئولان را یاری کنند.
نظرات ارزشمند همشهریان مسئولان را به اهداف نامگذاری سال جهاد اقتصادی که سومین سال از دهه عدالت و پیشرفت است، کمک می کند تا با عنایت به الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و توسعه پایدار در شهرستان بیرجند استمرار یابد.
به نفرات برتر این مسابقه که بهترین نظر، پیشنهاد، طرح و راهکار را ارائه کنند از سوی فرمانداری بیرجند در جلسه ای باشکوه با حضور مسئولان ارشد استان جوایز نفیسی اهدا می شود.
گفتنی است، آخرین مهلت ارسال پیامک ( 25 اردیبهشت) سال جاری به شماره پیامک 30009900031899 است.
منبع : خبرگزاری شبستان
محور : اخبار جهاد اقتصادی
مدیرکل زندان های استان یزد گفت: فرهنگ دینی زیربنای هرجهادی است و باید با تقویت در این زمینه به حرکت جهادی رونق ببخشیم.
به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، سید حشمت حیات الغیب، مدیرکل زندان های استان یزد، امروز( 18 اردیبهشت) در شورای اداری زندان های استان یزد با گرامی داشت سال جهاد اقتصادی و تسلیت به مناسبت ایام سوگواری حضرت فاطمه زهرا(س)، از همکاران و مسئولان ستادی به دلیل عملکرد خوبشان در طی ماه های گذشته به خصوص در تعطیلات نوروز قدردانی کرد و گفت: در سال جدید که به فرموده مقام معظم رهبری به نام سال جهاد اقتصادی نامگذاری شده باید در همه زمینه ها با حرکتی جهادی گام های موثر و موفقی برداریم.
وی با بیان اینکه فرهنگ دینی زیربنای هرجهادی است و باید با تقویت در این زمینه به حرکت جهادی رونق ببخشیم، افزود: خدمتگزاری در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران یک افتخار بزرگ برای ما محسوب می شود و هر چه در این زمینه تلاش کنیم مطمئن باشید پاداش آن نزد خداوند باریتعالی محفوظ است.
مدیرکل زندان های استان یزد عنوان کرد: سال گذشته با همت مضاعف و کار مضاعف توفیقات خوبی در مجموعه داشتیم که حاصل تلاش همه همکاران و خدمتگزاران بود که از این بابت خدا را شاکریم و قطعا خدا هم راضی خواهد بود.
حیات الغیب اظهار داشت: کسب موفقیت ها در زمینه های مختلف در اداره کل زندان های استان بیانگر حضور موثر و همت مضاعف همکاران بوده است و ما نباید در برابر عملکرد مطلوبمان قانع باشیم، در حقیقت باید با همت مضاعف حرکت جهادگونه ای به سمت اهداف سازمانی و موفقیت داشته باشیم چراکه معتقدیم استان یزد در همه زمینه ها باید ممتاز و پیشتاز باشد.
وی تراکم جمعیت زندان ها و کمبود نیروی انسانی را از مشکلات این مجموعه در سال گذشته عنوان کرد و گفت: با حضور مستمر قضات در زندان و همچنین تدابیری که در خصوص کاهش جمعیت کیفری زندان ها از سوی سازمان اندیشیده شده است این امر تا حدودی میسر شده و استان یزد از رتبه بیستم به رده هشتم ارتقاء پیدا کرده و این نتیجه پیگیری های عزیزان همکار و عنایت دستگاه قضایی بر مجموعه زندان هاست.
مدیرکل زندان های استان یزد از جذب 23 نفر نیروی جوان برای مجموعه زندان های استان یزد خبر داد و گفت: در زمینه بازسازی و بهسازی زندان ها عملکرد بسیار خوبی داشتیم که امیدواریم در سال 90 زندان ها را به نقطه ایده آل و چیزی که مد نظر ریاست سازمان زندان هاست، برسانیم.
وی با تاکید بر رعایت نظم و انضباط و ارتقاء امنیت در زندان ها، تاکید کرد: ریاست سازمان زندان ها سال 90 را به سال ارتقای نظم و امنیت در زندان ها نامگذاری کرده و در واقع تمامی اقدامات فرهنگی و حرفه آموزی در بستر نظم و انضباط تحقق خواهند یافت چراکه مقدمه همه موفقیت ها نظم و انضباط است.
حیات الغیب گفت: زندان باید مظهر نظم و انضباط باشد و این مقوله به ارتقای امنیت کمک به سزایی می کند.
به گزارش روابط عمومی سازمان زندان ها، حیات الغیب با اشاره به حاکمیت 24 ساعته در زندان ها، گفت: نظم و انضباط را نباید با برخورد خشن اشتباه گرفت، باید با تدبیر و بدون کوچکترین برخورد فیزیکی نظم و امنیت زندان ها را تامین کنیم.
وی درباره جلوگیری از ورود مواد مخدر به زندان ها، اظهارداشت: باید با حرکتی جهادگونه دراین زمینه کوشش کنیم و بحث ورود مواد مخدر به زندان را به صورت مستمر به شدت نظارت و کنترل کنیم.
منبع : خبرگزاری شبستان
محور : اخبار جهاد اقتصادی
نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس تحقق جهاد اقتصادی را در گرو نهادینه شدن فرهنگ صحیح کار و کسب روزی حلال دانست.
به گزارش خبرگزاری شبستان از استان هرمزگان، آیت الله غلامعلی نعیم آبادی(19 اردیبهشت) در نشست شورای امر به معروف و نهی از منکر دستگاه هایی اجرایی استان در بندرعباس با اشاره به نامگذاری امسال به نام جهاد اقتصادی، اظهار داشت: در سال جهاد اقتصادی باید همگان سهم خود را بشناسند و در جهت عملی کردن آن تلاش کنند.
وی ضمن تشریح وظایف افراد، خانواده ها، بخش های تولیدی، صنعتی، خصوصی و دولتی، افزود: در سال جهاد اقتصادی 75 میلیون ایرانی باید با کار و تلاش مضاعف چرخ های اقتصاد مملکت را به گردش درآورند تا ننگ خرید تخم مرغ چینی را نداشته باشیم.
آیت الله نعیم آبادی خاطر نشان ساخت: مردم ما در گذشته سهم به سزایی در تولید داشتند و جامعه زنان دوشادوش مردها در کارهای تولیدی ازجمله کشاورزی، دامداری، صانیع دستی و ... مشارکت می کردند.
وی با بیان اینکه دست های هنرمند زنان سرمایه عظیم مادی برای کشور بود، ضمن اینکه دامان پرمهرشان نیز مامنی برای تربیت انسان، اذعان کرد: متاسفانه امروزه رابطه تولید و خانواده در کشور ما ضعیف شده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: اگر فرهنگ صحیح کار در جامعه نهادینه شود، مشکل اشتغال و بیکاری نیز رفع خواهد شد.
نعیم آبادی با اشاره به برنامه های ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر در سال جهاد اقتصادی، بیان داشت: ستاد احیا با شناسایی عواملی که جامعه ما را از اشتغال مولد دور کرده است، در جهت اصلاح آن عوامل اقدام کند.
وی افزود: رسانه ها به ویژه رسانه ملی، ائمه جمعه و جماعات، روحانیون و مبلغان، مدارس و مراکز علمی و آموزشی باید در سال جهاد اقتصادی راستای معرفی فرهنگ صحیح کار بیش از پیش وارد صحنه شوند.
معاون سیاسی امنیتی استاندار هرمزگان نیز گفت: احیا، ترویج و نهادینه کردن امر به معروف و نهی از منکر یکی از ضروریات امروز جامعه است.
گل محمد بامری با استناد به آیات و روایات به اهمیت فریضه امر به معروف و نهی از منکر در اصلاح جامعه اشاره کرد و افزود: برای نهادینه شدن این دو واجب باید در مرحله نخست خود را اصلاح کنیم تا پیام ما به دیگران موثر واقع شود.
وی با بیان اینکه برای احیا امر به معروف و نهی از منکر در جامعه نیازمند یک حرکت بسیجی هستیم، اظهار داشت: کسانی که این فریضه واجب را انجام می دهند باید توجه داشته باشند که به شخصیت افراد خدشه ای وارد نشود تا اثر سوء به دنبال نداشته باشد.
بامری با اشاره به اثرات امر به معروف، تصریح کرد: در صورت اجرای صحیح امر به معروف و نهی از منکر، امنیت نیز در جامعه حاکم خواهد شد.
منبع : خبرگزاری شبستان