👑👑👑 راسخونک👑👑👑

مطالبی جالب از موضوعات مختلف

 بيش فعالي, ورزش هاي آرام سازي

ورزش، عمر را طولاني تر مي کند، باعث کاهش وزن مي شود و به تقويت قلب کمک مي کند اگرچه بهترين درمان ورزش است اما به ندرت پزشکان براي بهبود بيماري آن را توصيه مي کنند.
ميليون ها نفر در جامعه ما به علت ورزش نکردن از بيماري رنج مي برند اما ورزش چه نوع بيماري را درمان مي کند:

 

اضطراب: اضطراب روزانه و نگراني هاي کاري براي همه وجود دارد. اضطراب باليني مزمن هم نوعي از اضطراب است از مسائلي مانند افسردگي نشأت مي گيرد. ورزش براي درمان اضطراب و افسردگي مفيد است؛ زيرا با آزادسازي هورمون آندروفين احساس خوب ايجاد مي کند و خلق و خوي افراد را بهبود مي بخشد. افرادي که ورزش مي کنند، ۲۵ درصد کمتر دچار اضطراب مي شوند.

 

بهترين ورزش:براي مبتلايان به اضطراب مزمن، ورزش هاي آرام سازي (مديتيشن) از جمله يوگا بهترين است زيرا سيستم عصبي را آرام مي کند.

 

ADHD- بيش فعالي
اگرچه اين بيماري هيچ درماني ندارد، اما ورزش تمرکز را بهبود مي بخشد. ورزش به طور موقت ميزان دوپامين را افزايش مي دهد و در نتيجه مشابه داروهايي مانند «ريتالين» عمل مي کند. علاوه بر آن، بخشي از مغز را که موظف به گرفتن تصميمات و کنترل ضربه و تکانه هاست (impulse) تحريک مي کند. ورزش اضطراب به وجود آمده بر اثر ADHD را از بين مي برد.

 

بهترين ورزش: بزرگسالان مي توانند از هر نوع ورزشي بهره ببرند، اما کودکان بهتر است به ايروبيک و ورزش هاي تيمي که اعتماد به نفس را افزايش مي دهد بپردازند.

 

از دست دادن حافظه:

ورزش، جريان خون به مغز را تحريک مي کند و با رفع عوامل ايجاد مشکلات قلبي مانند کلسترول بالا و سفت شدن رگ ها، مانع لخته شدن خون مي شود. مغز سالم به يک قلب سالم نياز دارد. بررسي ها نشان مي دهد بزرگسالاني که به ورزش مي پردازند، در تست حافظه، توجه، تصميم گيري، انجام چند کار با هم و برنامه ريزي، امتياز بهتري به دست مي آورند.

 

بهترين ورزش: تکرار کار همانند يادگيري يک مهارت جديد، باعث رشد مغز نمي شود. ورزش هاي ساده مانند پياده روي کردن از يک مسير تازه، باغباني، يا تغيير مسير دوچرخه سواري و... مي تواند بسيار مفيد واقع شود.

 

 بيش فعالي, ورزش هاي آرام سازي

 

مشکلات خواب:

به جاي مصرف قرص خواب آور، ورزش کنيد. ورزش نسبت به مصرف قرص، خوابي بهتر و عميق تر ايجاد مي کند. غير از آن، کمبود خواب با بروز مشکلات متعددي ارتباط دارد که با ورزش رفع مي شود؛ از جمله افزايش وزن، خستگي مفرط، بيماري قلبي و عدم توانايي کنترل استرس... که افزايش وزن باعث آپنه خواب نيز مي شود.

 

بهترين ورزش: هر نوع ورزش ۳۰ دقيقه اي کيفيت خواب را بهبود مي بخشد، به ويژه ورزش هايي مانند يوگا و... .

 

آسم:

شايد نامعقول به نظر بيايد، اما اگر دچار آسم شده ايد هرچه بيشتر ورزش کنيد کمتر دچار حمله آسم خواهيد شد. بالا رفتن وزن تأثير منفي روي وضعيت بيمار مي گذارد؛ زيرا سلول هاي چربي التهاب ايجاد مي کنند.

 

بهترين ورزش: اگر تصميم داريد بيرون منزل ورزش کنيد سعي کنيد در معرض تحريک کننده هاي محيطي مانند کپک، گرده، آلاينده و حتي هواي خيلي سرد که حمله آسم ايجاد مي کند قرار نگيريد.

 

اختلال نعوظي:

ورزش کردن در اين زمينه از زندگي هم براي مرد و هم براي زن مفيد است. اختلال نعوظي مي تواند بر اثر استرس، پايين بودن کيفيت خواب و خستگي مفرط باشد، ورزش با افسردگي مقابله مي کند. در نتيجه نياز به مصرف قرص هاي ضدافسردگي را از بين مي برد.

 

بهترين ورزش: هر نوع ورزش مخصوص قسمت تحتاني بدن، جريان گردش خون در اين قسمت را بهبود مي بخشد. البته به جز دوچرخه سواري که ممکن است روي قسمت تناسلي فشار وارد کند.

 

قاعدگي و علايم مربوط به يائسگي:

ورزش علايم قاعدگي و يائسگي را کاهش مي دهد. اغلب زنان در اين دوران دچار اضطراب، تغيير خلق و خو و افسردگي مي شوند. ورزش علاوه بر عمل کردن به عنوان انرژي دهنده طبيعي و تقويت کننده خلق و خو، تغييرات هورموني شايع در اين دوران را از بين مي برد. در زنان مسن تر، ورزش مي تواند باعث افزايش تراکم استخواني شود که با بالا رفتن سن افت مي کند. ورزش مي تواند با بيماري قلبي عروقي و چاقي مفرط که ناشي از تغيير هورموني در دوران يائسگي است مقابله کند.

 

بهترين ورزش: براي زنان در دوران يائسگي، ترکيبي از ايروبيک و ورزش هاي مقاومتي و براي کاهش علايم قاعدگي ورزش ايروبيک کافي است.

 

درد در قست تحتاني، کمر، لگن، زانو و گردن:

تقريباً هر نوع درد را مي توان با ورزش کاهش داد زيرا اغلب دردها مربوط به نشستن طولاني مدت، شيوه زندگي بي تحرک، استرس و چاقي مفرط است. همه اين ها را مي توان با ورزش رفع کرد. درد ممکن است به علت ضعيف بودن عضله در قسمت موثر باشد. درد زانو مي تواند به علت ضعيف بودن تاندون در ران باشد. درد گردن و شانه مي تواند به علت خميدگي طولاني مدت پشت ايجاد شود .

 

بهترين ورزش: ورزش هاي مقاومتي و ورزش هاي کششي.

 

استئوآرتريت:

استئوآرتريت، درد و التهاب در اطراف مفصل ها بر اثر فرسودگي غضروفي است که از مفصل ها محافظت مي کند اما نگذاريد درد مانع ورزش شود؛ زيرا ورزش باعث کاهش وزن مي شود و وارد آمدن فشار روي مفصل هاي دردناک را کاهش مي دهد.

ورزش هاي مقاومتي، عضله هاي اطراف مفصل دردناک را تقويت مي کند تا فشار وارده روي عضله ها کمي کاهش يابد.

بهترين ورزش: ورزش هايي مانند پياده روي، شنا و ايروبيک در آب و با مشورت پزشک مي تواند مفيد واقع شود.

منبع:salamatnews.com


[دوشنبه 7 اردیبهشت 1394 ]  [5:36 PM]   [یحیی طاهرزاده]