جراحی چشم با لیزر از ‪ ۵۰‬سالگی به بعد نتیجه مثبتی ندارد
جراحی با لیزر از ‪ ۵۰‬سالگی به بعد نتیجه چندان مثبتی به همراه نخواهد داشت.


ضعف بینایی مشکلی است که به نحو چشمگیری افزایش یافته است و کار با کامیپوتر، مشاهده طولانی مدت تلویزیون، مطالعه در نور کم و یا بسیاری دیگر از عادات زندگی نوین و ماشینی ضعف بینایی را تشدیدمی‌کنند.

استفاده از عینک یا لنزهای طبی به امر عادی و روزمره تبدیل شده است، اما آروزی بسیاری از کسانی که به ضعف بینایی دچار هستند این است که روزی بتوانند بدون استفاده از عینک یا لنزهای طبی روشن و واضح ببینند، آرزویی که جراحی لیزر ادعا می‌کند آن را برآورده خواهد کرد.

جراحی چشم با استفاده از لیزر که این روزها بشدت مورد استفاده قرار می‌گیرد، بیشتر از چند دقیقه طول نمی‌کشد و بیمار نیازی به بستری شدن در بیمارستان و یا مراقبت‌های ویژه ندارد بلکه پزشک متخصص با استفاده از دستگاه مخصوص و با تابش اشعه لیزر چشم را جراحی می‌کند.

البته در این‌ باره سوالاتی از قبیل اینکه در این عمل چه بخشی از ساختمان چشم مورد جراحی قرار می‌گیرد و چگونه؟ این جراحی چه پیامدهایی خواهد داشت؟ مطرح می‌شود.

باید گفت زمانی که تصمیم گرفته می‌شود دید چشم اصلاح شود بهترین قسمتی که برای جراحی می‌توان انتخاب کرد بخشی است که به طور طبیعی جراح راحت‌تر به آن دسترسی پیدا می‌کند و این بخش، سطحی‌ترین و اولین ناحیه خارجی چشم، بخصوص قرنیه است.

قرنیه و عدسی چشم که هر دو در قسمت پیشین کره چشم قرار گرفته‌اند، بافت شفاف و محدبی دارند که سبب شکست نوری می‌شود که به چشم می‌رسد و شکست نور در این قسمت موجب تشکیل تصویری واضح در شبکیه چشم که در بخش داخلی قرار گرفته است می‌شود و این تصویر به مغز مخابره و سپس درک می‌شود.

قرنیه سهم بیشتری در شکست نور بعهده دارد و در این نوع جراحی ساختمان قرنیه به کمک لیزر طوری اصلاح می‌شود که ضریب شکست نور برای مشاهد یک تصویر روشن تنظیم شود.

اولین شرط لازم برای جراحی آن است که چشم بیمار تنها به ضعف بینایی دچار و از نظر ساختمانی سالم باشد.

جراحی با لیزر می‌تواند مشکل دوربینی چشم را تا سه دیوپتری و حداکثر تا چهار دیوپتری اصلاح کند و بیشتر از این نباید جراحی شود و نزدیک بینی را تا ‪ ۱۰‬دیوپتری می‌توان اصلاح کرد، بنابراین در نزدیک بینی دامنه بیشتری قابل جراحی است و چشم‌های آستیگمات بین چهار تا شش دیوپتری را نیز می‌توان به کمک لیزر اصلاح کرد.

دوپتری واحدی است که توسط آن ضریب شکست نور در چشم اندازه‌گیری می‌شود و این واحد در دوربینی با علامت مثبت و در نزدیک بینی با علامت منفی نمایش داده می‌شود.

البته در چشم‌هایی که شماره آنها بالا است باید گفت که این خطر وجود دارد که قرنیه نازک شود و چشم برای همیشه آسیب ببیند، که به طور حتم مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت.

بهترین زمان جراحی فاصله سنی بین ‪ ۲۵‬تا ‪ ۵۰‬سالگی است و تا ‪ ۲۵‬سالگی ضعف بینایی افزایش پیدا می‌کند و بهتر است در مورد جراحی افراد کمتر از ‪ ۲۵‬سال با دقت و احتیاط بیشتری تصمیم‌گیری کرد.

بعد از ‪ ۵۰‬سالگی با افزایش سن، قدرت عضلات تنظیم‌کننده ضریب شکست نور در عدسی کاهش می‌یابد که موجب پیر چشمی می‌شود.

جراحی با لیزر از این سن به بعد نتیجه چندان مثبتی به همراه نخواهد داشت و در نهایت جراحی لیزر، جراحی است که توسط آن تنها ضریب شکست نور برای تشکیل تصویری دقیق تر تغییر داده می‌شود.


نوشته شده در تاريخ جمعه 4 دی 1388  ساعت 8:43 PM | نظرات (0)

گروه های خونی AB و B باهوش تر هستند
دانشمندان زیست شناس معتقدند: خصلت ، منش، رفتار، توان، کارائی، خلاقیت و خلق و خوی افراد بستگی به گروه خونی آنان دارد.

امین شالیکاران محقق و کارشناس زیست شناس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری مهر با اشاره به مطالعات انجام شده در خصوص ارتباط گروههای خونی با خصوصیتهای رفتاری انسان گفت: در این مورد آزمایشهای فراوانی انجام شده اما هنوز در این زمینه اختلاف نظر وجود دارد.

وی به تحقیقات متعددی که تاکنون توسط دانشمندان کشورهای مختلف صورت گرفته اشاره کرد و افزود: گروه خونی A افرادی آرام ، منظم ، مطیع قانون و قاعده و بدون اعمال خشونت اما انعطاف ناپذیر ، تودار، خود خواه و مشکل پسندند . این افراد در کارهای حسابداری و هر گونه امور اقتصادی، مالی، کامپیوتر و مهندسی شایستگی بیشتری دارند.

شالیکاران ادامه داد: همچنین گروه خونی B افرادی انعطاف پذیر ، مستقل ، عاطفی ، صریح اللهجه ، حساس و در عین حال با پشتکار اما ناشکیبا ، غیر قابل پیش بینی و در کارهایی که مورد علاقه شان نیست تنبل بوده و دهانشان چفت و بست ندارد و نمی شود اسرار و کارهای محرمانه را با آنان در میان گذاشت.

وی افراد گروه خونی AB اشاره کرد و گفت: این قبیل افراد منطقی ، حسابگر ، امین ، سازمان دهنده ، مطیع و در عین حال نیرومند هستند. این افراد به آسانی کسی را نمی بخشند ، گاهی خشمگین می شوند ، اغماض را دوست ندارند ، محافظه کار هستند و نمی شود آنان را به آسانی شناخت و دستشان را خواند.

این محقق ایرانی در پاسخ به سئوالی در مورد ارتباط هوش با گروه خونی افزود: در این خصوص نیز مطالات فراوانی صورت گرفته اما هنوز نتیجه قاطعی را به دنبال نداشته است. به عنوان مثال بر اساس تحقیقات صورت گرفته توسط یکی از دانشگاههای ایران ، مقایسه ضریب هوشی دانش آموزان در 2 مرکز فرزانگان تهران و مدرسه عادی ، نشانگر افزایش قابل ملاحظه تعداد دانش آموزان با گروه خونی AB در مرکز فرزانگان است. این مسئله بیانگر ارتباط هوش و گروه خونی AB است.

وی تصریح کرد: همچنین در مطالعه دیگری نیز در آزمایش تعیین گروه خونی که بروی یک جمعیت 50 نفره از دانش آموزان سال دوم تجربی انجام شده ، تمام دانش آموزان قوی و با استعداد این جمعیت به جز یک نفر دارای گروه خونی B مثبت بوده اند. آن یک نفر هم دارای گروه خونی AB مثبت بوده است.


نوشته شده در تاريخ جمعه 4 دی 1388  ساعت 8:42 PM | نظرات (0)

قهوه خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش مى دهد
مصرف قهوه و چاى خطر آسیب دیدگى کبد را در افرادى که آهن خونشان زیاد است و دچار اضافه وزن هستند را کاهش مى دهد. تحقیق بر روى بیش از ۱۰ هزار نفر نشان داد خطر ابتلا به بیمارى کبدى مزمن در افرادى که روزانه ۲ فنجان یا بیشتر قهوه یا چاى مى نوشند، نصف مى شود. البته لازم به ذکر است نوشیدن چاى یا قهوه در مقابل عفونت هاى ویروسى که باعث بیمارى هاى کبدى مى شود، از بدن محافظت نمى کند. ولى در مورد افرادى که در معرض خطر ابتلا به بیمارى هاى کبدى قرار دارند، مصرف چاى و قهوه مى تواند عامل مهمى در کاهش بروز این بیمارى باشد.


نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 3 دی 1388  ساعت 10:58 AM | نظرات (0)

سیب زمینى سرخ شده و خطر ابتلا به دیابت
مصرف بیش از حد سیب زمینى سرخ شده، خطر ابتلا به بیمارى دیابت نوع دوم را افزایش مى دهد. این موضوع در مورد خانم هاى چاق بیشتر صادق است. با وجود اینکه سیب زمینى مزایاى فراوانى به همراه دارد، اما داراى ماده اى به نام (GI) یا «گلى سمیک» است که باعث افزایش شدید و سریع قند خون مى شود. این قندها پس از مدتى به سلول هاى پانکراس (که هورمون انسولین تولید مى کنند) آسیب مى رساند. پزشکان مى گویند: خطر ابتلا به بیمارى دیابت نوع دوم، در زنانى که مقدار زیادى سیب زمینى سرخ شده مصرف مى کنند، ۲۱ درصد بیش از بقیه افراد است. غلات، سبزیجات غنى از فیبر، میوه ها و مرکبات داراى مقدار کمترى (GI) هستند، بنابراین مى توانند بهترین جایگزین براى سیب زمینى باشند چون خطر ابتلا به دیابت را نیز کاهش مى دهند.


نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 3 دی 1388  ساعت 10:57 AM | نظرات (0)

چگونگى کاهش روند بیمارى پارکینسون
مطالعات نشان مى دهد، دو نوع آنتى بیوتیک «مینوسایکلسین و کراتین» و ماده اى که توسط بافت هاى ماهیچه اى و عضلانى تولید مى شود، باعث کاهش سرعت روند بیمارى پارکینسون مى شود. به نظر مى رسد این ترکیبات کاهش یک نوع استرس سلولى التهاباتى که باعث آسیب دیدگى سلول ها مى شوند را به دنبال دارد. در این بیمارى سلول هاى مغزى که «دوپامین» تولید مى کنند به مرور زمان از بین مى روند.


نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 3 دی 1388  ساعت 10:56 AM | نظرات (0)

سندروم مرگ ناگهانى نوزاد
سندروم مرگ ناگهانى نوزاد یا «SIDS» یک مرگ غیرقابل توصیف و ناگهانى براى نوزاد زیر یک سال است. پزشکان دلیل این مرگ را نمى دانند، اما راه هایى را پیشنهاد مى کنند که چنانچه والدین آنها را انجام دهند، کودکشان ایمنى بیشترى خواهند داشت؛
- نوزاد خود را به پشت بخوابانید، چه در زمان خواب نیمروزى و چه شب هنگام. این موضوع را به هر کس دیگرى که مسؤول نگهدارى نوزادتان است نیز یادآور شوید.
- نوزاد خود را روى تشک محکم سفت بخوابانید و از خوابانیدن او روى تشک هاى نرم خوددارى کنید. از قرار دادن کوسن، پوست حیوانات و دیگر وسایل نرم در تخت نوزاد خوددارى کنید. هرگز نوزاد را روى کاناپه یا تشک آبى نخوابانید.
- تمامى وسایل کرکى و پرزدار، مثل بالش هاى پرزدار و وسایل عروسکى را از تخت نوزاد بیرون بیاورید.
- اطمینان حاصل کنید، سر و صورت نوزاد در حین خواب پوشیده نمى شود. چنانچه از روانداز و پتو استفاده مى کنید، مطمئن شوید پاهاى نوزاد در انتهاى تخت قرار دارد و روانداز را بالاتر از قفسه سینه نوزاد قرار ندهید و پتو را اطراف تشک تخت خواب جا دهید.
- از سیگار کشیدن قبل و بعد از تولد نوزادتان اجتناب کنید.
- از گرم شدن بیش از حد نوزاد در حین خواب جلوگیرى کنید.


نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 3 دی 1388  ساعت 10:56 AM | نظرات (0)

پاسخ بدن به داروها و سم ها
وقتى که نوبت به عکس العمل داروها و پاسخ آنها به سم ها و مواد آلوده محیطى مى رسد، سن از اهمیت خاصى برخوردار مى شود.کارشناسان دریافته اند، وقتى سن افراد بالا مى رود، تغییرات ویژه و مهمى در نوع و میزان آنزیم هاى موجود در بدنشان که با داروها و سم هاى محیطى در ارتباط هستند، ایجاد مى شود. البته بسته به نوع ترکیبات خاص و عوامل دیگر این آنزیم ها گاهى باعث فعالیت یا عدم فعالیت داروها و یا هر دو تغییر مى شوند. این تغییرات در مورد مواد شیمیایى محیطى نیز صادق است.


نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 3 دی 1388  ساعت 10:55 AM | نظرات (0)

پیش بینى مشکلات ناشى از پیوند مغز استخوان
اندازه گیرى میزان یک پروتئین خاص ۷ روز پس از پیوند مغز استخوان خطر ابتلا به رشد یک ترکیب خطرناک و جدى را که GVHD نامیده مى شود، در بیماران پیش بینى مى کند. این پروتئین ویژه که TNF (عامل بافت مردگى تومور) نامیده مى شود، قادر است خطر ابتلا به GVHD را پیش بینى کند. GVHD زمانى رخ مى دهد که سلول هاى ایمنى مغز استخوان پیوند یافته، به پوست بیمار، کبد و سلول هاى معده و روده حمله مى کنند که در نتیجه این حمله التهاب پدید مى آید.مطالعات نشان مى دهد در بیمارانى که ۷ روز پس از عمل جراحى میزان پروتئین TNF کم بوده، احتمال بهبود بیشتر است.


نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 3 دی 1388  ساعت 10:54 AM | نظرات (0)

تعداد صفحات :3   1   2   3