روش های گرفتن معافیت سربازی

مدیر مشمولان مقر كل قوای مسلح واپسین وضعیت گونه ها معافیت های سربازی و چگونگی گرفتن هر یك از آنها را تشریح كرد

مدیر مشمولان مقر كل نیروهای مسلح واپسین چگونگی انواع بخشودگی های سربازی و چگونگی گرفتن هر یك از آنها را کالبدشناسی كرد.

مدت خدمت سربازی در كشور ۳۰سال است كه این مدت به ۴دوره ضرورت، احتیاط، اندوخته اول و ذخیره دوم تقسیم می شود كه در دوره ضرورت كلیه کسان ذكور كه وارد سن ۱۹سالگی می شوند در شمول قانون وظیفه عمومی قرار گرفته و مشمول می شوند كه این کسان باید تكلیف نظام وظیفه خویش را صریح كنند.

مدت دوره خدمت بایستگی بر اساس قانون ۲۴ماه است هم اكنون این مدت بین ۱۷تا ۲۰ماه است كه در مناطق عملیاتی ۱۷ماه، مناطق مرزی۱۸ماه، مناطق محروم ۱۹ماه و سایر مناطق ۲۰ماه است.

 

روش های گرفتن معافیت سربازی

 

خدمت بسیجیانی كه در گردان های عاشورا و پایگاههای مقاومت سازماندهی شده اند بین ۴۵تا ۳ماه و حداكثر ۶ماه از این مدت كم می شود و لذا این دسته از بسیجیان به طور متناوب از ۱۱ماه الی ۱۳ماه خدمت كنند.

 

وضعیت پیوستگی تحصیل كسانی كه به سن مشمولیت می رسند


اگر این کسان دانش آموز باشند مطابق قانون می توانند الی سن ۲۴سالگی پیوستگی تحصیل بدهند ولی اگر در این مدت کامیاب به فارغ التحصیلی نشده و یا در بین تحصیل وقفه ای به هستی بیاید فرد فوق مشمول بوده و باید به سربازی برود.

افراد دانشجو در مقطع فوق دیپلم مجازند ۳سال تحصیل كنند كه این مدت برای كارشناسی پیوسته حداكثر ۶سال، ناپیوسته ۳سال و كارشناسی بزرگتر و دكترا ۸سال است و طی این مدت فرد می تواند با به کارگیری معافیت گذرا به تحصیل پیوستگی دیتا و بعد از فارغ التحصیل شدن به خدمت برود.

 

معافیت های افراد مریض و وضعیت گرفتن آن


گاهی فرد مشمول به علت مرض امكان خدمت را ندارد كه در این خصوص وی با مراجعه به سازمان وظیفه عمومی معافیت موقت پزشكی لغایت حداكثر ۱سال اخذ می كند و در پایان سال به وضع فرد بررسی شده و اگر مرض کماکان پیوسته داشته باشد حداكثر یكسال تمدید می شود و در سرانجام سنه دوم به وی معافیت همش داده می شود.

افرادی هم هستند كه از سلامت كامل برخوردار نبوده اما مرض آنها در مرز بخشودگی نبوده این افراد هم می توانند مراجعه كرده و در صورتی که بیماری آنها تأیید شود به عنوان معاف از رزم شناخته شده و در كارهای خدمات رزمی و یا حمایت خدمات رزمی بكارگیری می شوند.

مدیرمشمولان ستاد كل نیروهای مسلح با اشاره به افرادی كه به دلیل بیماری به هیچ عنوان توانا به خدمت نیستند، گفت: این کسان هم در صورت تائید مرض مطابق قانون از بخشودگی همش برخوردار می شوند كه مرض آنها را هم قانون مشخص كرده است.

وی در استجابت به سؤالی درباره اینكه در باره دریافت معافیت چه نوع مرض در قانون مورد اشاره قرارگرفته است گفت: بیماریهای غدد، پوست، مغز و اعصاب، روان پزشكی، ریه، استخوان، دستگاه گوارش، خون، دهان و دندان، چشم، گوش، قلب و بیماریهای عفونی از دسته بیماریهایی است كه فرد در صورت تایید پزشكی از انجام خدمت بایستگی معاف می شود.

 

بخشودگی های تعهد به خدمت


بعضی از کسان مشمول به جای خدمت دوره ضرورت پایبند به خدمت در برخی از مراكز دولتی می شوند كه این مراكز بر این پایه اند تربیت آموزگار با ۵سال تعهد خدمت، آموزش و تربیت تعهد به خدمت ۲برابر مدت تحصیل، قوه دادگستری ۱۰سال، سازمان هواپیمایی ۱۲سال، سازمان كشتیرانی ۱۰سال، وزارت بهداشت ۵سال و یا استخدام در قوای مسلح است كه این کسان برابر سهمیه سازمان های ذكر شده انتخاب و جذب شده و پس جهت صدور كارت بخشودگی به سازمان وظیفه عمومی شناسایی می شوند.

 

گونه ها معافیت های كفالت و وضعیت اخذ آن.


یكی از انوع معافیت های كفالت مربوط به فقط فرزند ذكور بالای ۱۸سال و پدر ۶۰سال و بالاتر می باشد، كه در این حالت سن پدر باید ۶۰سال یا بالاتر بوده و یا به انگیزه بیماری نیاز به مراقبت داشته باشد.

اگر والد فقط فرد ذكور بالای ۱۸سال در زندان باشد و بیش از یكسال از مدت حبس وی باقی مانده باشد فرزند وی می تواند بخشودگی كفالت دریافت كند.

سردار كمالی با ذکر اینكه تنها فرزند بالای ۱۸سال والده فاقد شوهر نیز می تواند بخشودگی اخذ كند گفت: گاهی ممكن است فرد مشمول همنشین و یا خواهر نیز داشته باشد ولی آن برادر و یا خواهر دربایستن به مراقبت دارد كه در این حالت نیز بخشودگی اعطا می شود.

مادر فاقد شوهر كه تحت پوشش كمیته یاری رسانی پیمان داشته باشد در صورتیكه ۲فرزند نیز داشته باشد می تواند از بخشودگی یك مولود خود بهره‌گیری كند.

تنها مراقب جد فاقد فرزند، مراقب جده فاقد شوهر و فرزند، تنها مراقب اخ صغیر و یا همنشین مریض فاقد والد و فقط مراقب خواهر صغیر یا مجرد و یا خواهر فاقد پدر، همسر و فرزند نیز می توانند از بخشودگی های كفالت بهره‌گیری كنند.

كمالی ادامه داد: كسی كه دوست خویش را در حین خدمت سربازی از دست داده باشد و خودش تنها فرزند بالای ۱۸سال باشد نیز می تواند از خدمت معاف شود.

 

انواع بخشودگی های خاص


۲تن از اولاد شهدا، ۱نفر از اولاد مفقودالاثر، ۱فرزند جانباز ۳۰درصد و ۲فرزند جانباز ۶۰درصد و فرزندان آزادگانی كه ۳۶ماه سابقه اسارت داشته باشند می توانند از خدمت معاف شوند.

اگر میزان اسارت فرد آزاده كمتر از ۳۶ماه باشد مدت خدمت فرزند وی به ازای هر سال بردگی ۶ماه كسر خواهد شد.

۲تن از فرزندان رزمنده ای كه ۸۰ماه پیشینه جبهه داشته باشند نیز از خدمت معاف می شوند و در صورتی که میزان حضور فرد رزمنده در جبهه ۴۰ماه باشد یك فرزند وی می تواند از بخشودگی بهره‌گیری كند.

 

بخشودگی های معلولان


خانواده ای كه دارای والد یا والده معلول و یا ۲برادر معلول باشد، یكی از افراد مشمول آن می تواند با مراجعه به سازمان بهزیستی جهت اخذ معافیت وظیفه عمومی معرفی شده و از معافیت برخوردار شود.

كسانی كه همسرشان پس از ازدواج معلول شده باشد نیز از اتمام خدمت معاف می باشند.

 

بخشودگی جهت زلزله زدگان


گاهی زلزله های بزرگواری در كشور به وقوع می پیوندد كه این زمین لرزه ها می تواند سرنوشت یك فرد را نیز تغییر دهد و بنابراین جهت حمایت از کسان زمین لرزه زده بخشودگی هایی پیش بینی شده است.

افرادی كه همگی خانواده خویش را در زمین لرزه از دست داده باشند، افرادی كه همسر و مولود خویش را از دست داده باشند و یا منزل مسكونی آنها ۱۰۰درصد ویرانی شده باشد می توانند از معافیت استفاده كنند.

 

بخشودگی افراد ایرانی بیرون از كشور


افرادی كه الی سال۸۲ از كشور بیرون شده اند و کمینه ۲سال در بیرون از كشور ماندن داشته باشند می توانند با پرداخت مبلغ ۵۰میلیون ریال معافیت گرفتن كنند.

مشمولانی كه پس از سال۸۳ از كشور خارج شده اند اگر دانشجوی یكی از دانشگاههای خارج از كشور باشند و لغایت واپسین،انجام شهریورماه سال۸۵ نیز از كشور خارج شده اند به شرط آنكه یكی از دانشگاههای درونی آنها را استجابت كنند می توانند به كشور آمده و در دانشگاه داخلی بدون اینكه غیبت سربازی داشته باشند، پیوسته تحصیل دهند.

اگر فرد به چهره غیرقانونی نیز از كشور بیرون شده باشد در مورد غیبت مشكلی ندارد و می تواند با پذیرش دانشگاه داخلی بدون غیبت پیوسته تحصیل بدهد.

 

بخشودگی های عفو رهبری


با موافقت مقام معظم رهبری افرادی كه خدمت سامانه وظیفه را اتمام نداده بودند و حتی مرتكب غیبت شده بودند، پیش از ۳۰سال از سیستم نظام وظیفه بیرون كردیم بطوریكه افراد لیسانس و پائین تر الی متولدین سال۵۴، کسان فوق لیسانس تا واپسین،انجام ۵۲ و کسان دارای دكترای غیرپزشكی متولدین الی پایان سنه ۵۰و پزشكی الی واپسین،انجام سنه ۴۴اگر هم غیبت داشته اند و یا از خدمت گریز كرده اند با عفو مقام معظم رهبری می توانند مراجعه كرده و كارت بخشودگی گرفتن كنند.

 

سوءاستفاده از بخشودگی ها


یكی از مواردی كه فرد می توانست از معافیت بهره‌گیری كند بخشودگی درباره چاقی و یا لاغری بیش از اندازه بود كه با توجه به اینكه افراد با اخذ رژیم های غذایی خویش را لاغر و یا چاق می كردند این گونه معافیت لغو شد.



نوشته شده در : یک شنبه 14 اردیبهشت 1399  ساعت :8:35 PM   |   توسط :جواد صادقی پور نظرات (0)

درباره ما

بایگانی

آمار بازدیدها

  • کل بازديد : 1411
  • تعداد کل مطالب : 4
  • تعداد کل نظرات : 0
  • تاریخ ایجاد وبلاگ : جمعه 7 تیر 1398 

تماس با ما

پست الکترونيکي :
وب سایت :

خبرنامه